STIVARGA 40MG FILMTABLETTA 84X

Stivarga, INN-regorafenib^


Stivarga 40 mg filmtabletta

regorafenib


BT_1000x858px Ez a gyógyszer fokozott felügyelet alatt áll, mely lehetővé teszi az új gyógyszerbiztonsági információk gyors azonosítását. Ehhez Ön is hozzájárulhat a tudomására jutó bármilyen mellékhatás bejelentésével. A mellékhatások jelentésének módjairól a 4. pont végén (Mellékhatások bejelentése) talál további tájékoztatást.


Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége

  lehet.

 • További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

 • Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is

  vonatkozik. Lásd 4. pont.


  A betegtájékoztató tartalma

  1. Milyen típusú gyógyszer a Stivarga és milyen betegségek esetén alkalmazható?

  2. Tudnivalók a Stivarga szedése előtt

  3. Hogyan kell szedni a Stivarga-t?

  4. Lehetséges mellékhatások

  5. Hogyan kell a Stivarga-t tárolni?

  6. A csomagolás tartalma és egyéb információk


  1. Milyen típusú gyógyszer a Stivarga és milyen betegségek esetén alkalmazható?


   A regorafenib hatóanyagú Stivarga a rák kezelésére használatos gyógyszer, amely lelassítja a rákos sejtek szaporodását és terjedését, valamint megszakítja a rákos sejtek szaporodását biztosító vérellátást.


   A Stivarga a szervezet más részeire is átterjedt vastagbél- vagy végbélrák kezelésére szolgál olyan felnőtt betegeknél, akik már egyéb kezelésben részesültek, vagy nem kaphatnak más típusú gyógyszert (fluoropirimidin alapú kemoterápia, anti-VEGF-terápia és anti-EGFR-terápia).


   Ha bármilyen kérdése lenne a Stivarga hatásmechanizmusával vagy azzal kapcsolatban, hogy miért írták fel Önnek ezt a gyógyszert, kérjük, kérdezze kezelőorvosát.


  2. Tudnivalók a Stivarga szedése előtt


   Ne szedje a Stivarga-t

 • ha allergiás a regorafenibre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

  Figyelmeztetések és óvintézkedések

  A Stivarga szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A Stivarga fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

 • ha Önnek bármilyen májbetegsége van, ideértve a Gilbert-szindrómát is, amelynek tünetei közé

  tartozik például a bőr és a szemfehérje sárgás elszíneződése, a sötét vizelet és a zavartság és/vagy tájékozódási zavar. A Stivarga-kezelés a májproblémák magasabb kockázatához vezethet. A

  Stivarga-kezelés előtt és alatt kezelőorvosa vérvizsgálatokat végeztet a májfunkciójának

  ellenőrzésére. Ha májműködése súlyosan károsodott, nem részesülhet Stivarga-kezelésben, mert súlyosan károsodott májműködésű betegek esetében nincsenek adatok a Stivarga alkalmazásával kapcsolatban.


 • ha Önnek korábban bármilyen véralvadási zavara volt vagy van, illetve ha warfarint, fenprokumont vagy a vérrögök kialakulásának megelőzésére szolgáló egyéb vérhígítót szed. A Stivarga-kezelés magasabb vérzési kockázatához vezethet. A Stivarga szedésének megkezdése előtt kezelőorvosa vérvizsgálatok elvégzése mellett dönthet. A Stivarga súlyos vérzést okozhat az emésztőrendszerben, így a gyomorban, a torokban, a végbélben vagy a belekben, valamint a tüdőben, vesében, szájban, hüvelyben és/vagy az agyban. A következő tünetek jelentkezése esetén azonnal kérjen orvosi segítséget: véres vagy fekete széklet, véres vizelet, gyomorfájdalom, véres köhögés/hányás.


 • ha mellkasi fájdalma vagy bármilyen szívproblémája van. A Stivarga szedésének megkezdése előtt és a kezelés alatt kezelőorvosa ellenőrizni fogja a szívműködését. A következő tünetek jelentkezése esetén azonnal kérjen orvosi segítséget, mert ezek a szívroham vagy a szív csökkent vérellátásának jelei lehetnek: szakaszosan jelentkező mellkasi diszkomfort vagy fájdalom, amely kisugározhat a vállakba, karokba, hátba, nyakba, fogakba, állkapocsba vagy a gyomorba; légszomj; hirtelen jelentkező verejtékezés hideg, nyirkos bőrrel, szédülésel vagy ájulással társulva.


 • ha Önnél súlyos és tartós fejfájás jelentkezik, amelyhez látászavar, görcsök vagy megváltozott elmeállapot társul (mint pl. a zavartság, memóriavesztés vagy tájékozódási képesség elvesztése), azonnal keresse fel kezelőorvosát.


 • ha súlyos gyomor- és bélproblémák jelentkeznek (gyomor-bélrendszeri átfúródás (perforáció) vagy sipoly) orvosa dönthet úgy, hogy leállítja Stivarga-kezelését. A következő tünetek jelentkezése esetén azonnal kérjen orvosi segítséget: erős gyomortáji (hasi) fájdalom vagy nem múló gyomorfájdalom, vérhányás, vörös vagy fekete széklet.


 • ha magas vérnyomása van A Stivarga megemelheti a vérnyomást. A terápia előtt és alatt kezelőorvosa ellenőrizni fogja a vérnyomását, és a magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszert is adhat Önnek.


 • ha nemrégiben műtéti beavatkozása volt, vagy műtétet terveznek Önnél A Stivarga befolyásolhatja a sebgyógyulást, és a sebgyógyulásig lehet, hogy le kell állítani a kezelést.


 • ha bőrproblémát tapasztal A Stivarga a tenyéren illetve a talpon vörösséget, fájdalmat, duzzanatot vagy hólyagosodást okozhat. Ha bármilyen változást észlel, forduljon kezelőorvosához. A tünetek kezelésre kezelőorvosa krémek alkalmazását és/vagy cipőbetét vagy kesztyű viselését javasolhatja. Ha ilyen mellékhatást tapasztal, akkor az állapota javulásáig a kezelőorvosnak lehet, hogy változtatnia kell az adagon, vagy le kell állítania a kezelést.

  A Stivarga szedésének megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosát, ha a fenti állapotok bármelyike érvényes Önre. Lehet, hogy ezekkel kapcsolatban kezelésre lesz szüksége, és további vizsgálatokat is végezhetnek (lásd még a 4. „Lehetséges mellékhatások” című pontot).


  Gyermekek és serdülők

  A Stivarga készítménynek nincs releváns alkalmazása gyermeknél és serdülőknél áttétes vastagbél-

  vagy végbélrák javallat esetén.


  Egyéb gyógyszerek és a Stivarga


  Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenlegi vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Ezekbe beletartoznak a vény nélkül kapható, illetve nem gyógyszertári készítményeket is, úgymint vitaminok, étrend-kiegészítők vagy gyógynövénykészítmények. Egyes gyógyszerek befolyásolhatják a Stivarga hatásmechanizmusát, illetve a Stivarga is befolyásolhatja egyéb gyógyszerek hatásmechanizmusát, és ez súlyos mellékhatásokat okozhat. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi felsorolásban szereplő gyógyszerek bármelyikét vagy bármilyen egyéb gyógyszert szed:

 • gombás fertőzések kezelésére alkalmazott egyes gyógyszerek (pl. ketokonazol, itrakonazol, pozakonazol és vorikonazol)

 • fájdalomcsillapító gyógyszerek (pl. mefenaminsav, diflunizal és nifluminsav)

 • bakteriális fertőzések kezelésére alkalmazott egyes gyógyszerek (pl. rifampicin, klaritromicin, telitromicin)

 • jellemzően epilepszia (görcsrohamok) kezelésére alkalmazott gyógyszerek (pl. fenitoin,

  karbamazepin vagy fenobarbitál)

 • metotrexát – jellemzően a rák kezelésére alkalmazott gyógyszer

 • digoxin – jellemzően a szívelégtelenség kezelésére alkalmazott gyógyszer

 • warfarin vagy fenprokumon – jellemzően vérhígítóként alkalmazott gyógyszerek

 • közönséges orbáncfű (recept nélkül kapható készítmény) – a depresszió kezelésére alkalmazott gyógynövény


  Bármilyen gyógyszer szedése előtt kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől.


  A Stivarga egyidejű bevétele étellel és itallal

  A Stivarga szedése közben kerülje a grépfrútlé fogyasztását, mivel ez befolyásolhatja a Stivarga

  hatását.


  Terhesség, szoptatás és termékenység

  Beszéljen kezelőorvosával, amennyiben Ön úgy gondolja, hogy Ön terhes, ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, mivel a Stivarga-t nem szabad alkalmazni a terhesség ideje alatt, hacsak egyértelműen nem szükséges. Kezelőorvosa meg fogja Önnel beszélni a Stivarga terhesség alatt történő szedésének milyen lehetséges kockázatai vannak.


  A Stivarga-kezelés alatt kerülje el a teherbe esést, mivel ez a gyógyszer árthat a meg nem született babának.


  Mind a fogamzóképes nőknek, mind a férfiaknak a kezelés ideje alatt és a kezelés befejezését követő legalább nyolc hétig hatékony fogamzásgátló módszer kell alkalmazniuk.


  A Stivarga szedésének ideje alatt ne szoptasson, mivel ez a gyógyszer gátolhatja csecsemője növekedését és fejlődését. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha szoptat vagy szoptatást tervez.


  A Stivarga férfiaknál és nőknél egyaránt csökkentheti a termékenységet. A Stivarga szedése előtt kérjen tanácsot kezelőorvosától.

  A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Nem végeztek vizsgálatokat a Stivarga gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásaival kapcsolatban. Ne vezessen gépjárművet, illetve ne kezeljen gépeket, ha a kezeléssel összefüggésben olyan tüneteket észlel, amelyek befolyásolják koncentrációs és reakciókészségét.


  Fontos információk a Stivarga egyes összetevőiről

  A készítmény 2,427 mmol (55,8 mg-nak megfelelő) per napi adag (160 mg) nátriumot tartalmaz, amit kontrollált nátrium diéta esetén figyelembe kell venni.

  A készítmény 1,68 mg per napi adag (160 mg) (szójából származó) lecitint tartalmaz.


  1. Hogyan kell szedni a Stivarga-t?


   A gyógyszert mindig a kezelőorvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.


   Az ajánlott napi adag felnőtteknek 4 x 40 mg Stivarga tabletta (160 mg regorafenib). Lehetséges, hogy kezelőorvosa módosítani fogja a gyógyszer adagját. A kezelőorvosa által rendelt Stivarga adagot szedje. Kezelőorvosa általában arra kéri majd, hogy szedje 3 hétig a Stivarga-t, majd 1 hét szünetet rendel. Ez 1 kezelési ciklusnak felel meg.


   A Stivarga-t minden nap, ugyanabban az időben, könnyű (alacsony zsírtartalmú) étkezést követően vegye be. A tablettát egészben, vízzel kell lenyelni, kevesebb, mint 30% zsírtartalmú, könnyű étkezést követően. Példa könnyű (zsírszegény) étkezésre: 1 adag müzli (kb. 30 g), 1 pohár sovány tej, 1 szelet pirítós dzsemmel,1 pohár almalé és 1 csésze kávé vagy tea (520 kalória, 2 g zsír). A Stivarga-t ne grépfrútlével vegye be (lásd még „A Stivarga egyidejű bevétele étellel és itallal” c. részt).


   A regorafenib bevételét követő hányás esetén ne vegyen be további tablettákat, és értesítse kezelőorvosát.


   Lehet, hogy kezelőorvosának csökkentenie kell az Ön adagját illetve a kezelés felfüggesztése vagy végleges leállítása mellett is dönthet, amennyiben szükséges. Általában addig fogja szedni a Stivarga-t, amíg abból előnye származik, és nem szenved elfogadhatatlan mellékhatásoktól.


   Nem szükséges az adag módosítása, ha az Ön májfunkciója enyhén csökkent. Kezelőorvosának szoros megfigyelés alatt kell Önt tartania a Stivarga-kezelés ideje alatt, ha az Ön májfunkciója enyhén vagy közepesen csökkent. Ha májműködése súlyosan károsodott, akkor nem kaphat Stivarga-kezelést,

   mivel súlyosan károsodott májműködésű betegek esetében a Stivarga alkalmazásával kapcsolatban nincsenek adatok.


   Nem szükséges az adag módosítása, ha az Ön veseműködése enyhén vagy közepesen csökkent. Súlyosan károsodott vesefunkciójú betegeknél nem állnak rendelkezésre adatok a Stivarga alkalmazásával kapcsolatban.


   Ha az előírtnál több Stivarga-t vett be

   Haladéktalanul tájékoztassa kezelőorvosát, ha az előírt adagnál többet vett be. Önnek orvosi felügyeletre lehet szüksége, és a kezelőorvosa arra is kérheti, hogy hagyja abba a Stivarga szedését.


   Túl sok Stivarga bevétele növelheti néhány mellékhatás valószínűségét és súlyosságát, elsősorban az alábbiakat:

 • bőrreakciók (kiütések, hólyagok, bőrvörösség, fájdalom, duzzanat, viszketés vagy bőrhámlás)

 • a hang megváltozása vagy rekedtség (diszfónia)

 • gyakori vagy laza székletürítés (hasmenés)

 • szájüregi fekélyek (nyálkahártya-gyulladás)

 • szájszárazság

 • csökkent étvágy

 • magas vérnyomás (hipertónia)

 • rendkívüli fáradtság (kimerültség).


  Ha elfelejtette bevenni a Stivarga-t

  Ha elmulasztott bevenni egy adagot, pótolja, amint az eszébe jut, még ugyanazon a napon. Az előző napon elmulasztott adag pótlására egyazon napon ne vegyen be két adag Stivarga-t. Minden

  elmulasztott adagról tájékoztassa kezelőorvosát.


  1. Lehetséges mellékhatások


   Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ez a gyógyszer befolyásolhatja bizonyos vérvizsgálatok eredményét.


   A legsúlyosabb mellékhatások, amelyekkel kapcsolatban végzetes kimenetelről is beszámoltak az alábbiak:

 • Súlyos májproblémák, vérzés és a tápcsatorna falának átfúródása (perforáció).


  Haladéktalanul tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi tünetek közül Önnél bármelyik jelentkezik:


  Májproblémák:

  A Stivarga-kezelés a súlyos májproblémák magasabb kockázatához vezethet. Haladéktalanul forduljon orvoshoz, ha az alábbi tüneteket észleli:

  • a bőr és a szemfehérje sárgás elszíneződése

  • sötét vizelet

  • zavartság és/vagy tájékozódási zavar Ezek a súlyos májkárosodás tünetei lehetnek.


   Vérzés:

   A Stivarga súlyos emésztőrendszeri, például gyomor-, torok-, végbél- vagy bélvérzést, illetve tüdő-,

   vese-, száj-, hüvely- és/vagy agyvérzést okozhat. Haladéktalanul forduljon orvoshoz, ha az alábbi tünetek lépnek fel Önnél:

  • véres vagy fekete széklet ürítése

  • véres vizelet ürítése

  • gyomorfájdalom

  • vérköhögés / vérhányás Ezek a vérzés tünetei lehetnek.


   Súlyos gyomor- és bélproblémák (gyomor-bélrendszeri átfúródás (perforáció) vagy sipoly):

   Haladéktalanul forduljon orvoshoz, ha az alábbi tünetek lépnek fel Önnél:

 • súlyos gyomortáji (hasi) fájdalom vagy nem múló gyomortáji fájdalom

 • vérhányás

 • piros vagy fekete székletürítés

  Ezek súlyos gyomor- és bélproblémák tünetei lehetnek.


  A Stivarga egyéb mellékhatásait előfordulási gyakoriság szerint soroljuk fel:


  Nagyon gyakori mellékhatások (10 beteg közül 1-nél több beteget érinthet):

 • fertőzés

 • a vérlemezkék csökkent száma, amelynek tünete lehet, hogy könnyen alakulnak ki véraláfutások vagy vérzés lép fel (trombocitopénia)

 • a vörösvértestek csökkent száma (vérszegénység)

 • csökkent étvágy és táplálékbevitel

 • fejfájás

 • magas vérnyomás (hipertónia)

 • a hang megváltozása vagy rekedtség (diszfónia)

 • gyakori vagy laza széklet (hasmenés)

 • fájdalmas vagy száraz száj, nyelvfájás, szájüregi fekélyek (sztomatitisz és/vagy nyálkahártya-gyulladás)

 • a máj által termelt anyag, a bilirubin magas vérszintje (hiperbilirubinémia)

 • vörösség, fájdalom, hólyagok és duzzanat a tenyéren vagy a talpon (kéz-láb bőrreakció)

 • kiütés

 • gyengeség, erőtlenség, rendkívüli fáradtság és szokatlan álmosság (általános gyengeség/kimerültség)

 • fájdalom

 • láz

 • fogyás


  Gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):


 • alacsony fehérvérsejtszám (leukopénia)

 • a pajzsmirigy csökkent működése (hipotireózis)

 • a kálium, foszfát, kalcium, nátrium vagy magnézium alacsony szintje a vérben (hipokalémia, hipofoszfatémia, hipokalcémia, hiponatrémia és hipomagnezémia)

 • a vér magas húgysavszintje (hiperurikémia)

 • remegés (tremor)

 • ízérzékelési zavar

 • szájszárazság

 • gyomorégés (gyomor-nyelőcsői reflux)

 • a gyomor és a belek gyulladása vagy irritációja (gasztroenteritisz)

 • a máj által termelt enzimek szintjének változása, amely arra utalhat, hogy valami gond van a májjal (a transzaminázszint emelkedése)

 • száraz bőr

 • hajhullás (alopécia)

 • köröm-rendellenesség (a köröm elváltozásai, például barázdák és/vagy a köröm behasadása)

 • hámló kiütés (exfoliatív kiütés)

 • izom- vagy ízületi merevség

 • fehérjeürítés a vizelettel (proteinúria)

 • az emésztésben résztvevő egyéb enzimek emelkedett szintje (az amiláz és a lipáz emelkedett szintje)

 • véralvadási zavar (rendellenes INR /nemzetközi normalizált ráta/- érték)


  Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):


 • szívroham és mellkasi fájdalom (miokardiális infarktus és iszkémia)

 • súlyosan emelkedett vérnyomás, amely fejfájást, zavartságot, homályos látást, émelygést, hányást és görcsrohamokat okoz (hipertóniás krízis)

 • több helyen jelentkező kiütéses bőrelváltozások (erythema multiforme)


  Ritka (1000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):


 • bizonyos bőrrákok (keratoakantóma / laphámsejtes bőrrák)

 • fejfájással, zavartsággal, görcsrohamokkal és látásvesztéssel jellemezhető állapot, amelyhez magas vérnyomás is társulhat (poszterior reverzibilis enkefalopátia szindróma/PRES)

 • súlyos bőrreakciók és/vagy nyálkahártya-elváltozások, így például fájdalmas hólyagok és láz, beleértve a nagy területet érintő bőrleválást (Stevens-Johnson-szindróma és toxikus epidermális nekrolízis)


  Mellékhatások bejelentése

  Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti a V.függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


  1. Hogyan kell a Stivarga-t tárolni?


   A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!


   A doboz és a tartály címkéjén feltüntetett lejárati idő („EXP”.) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.


   A nedvességtől való védelem érdekében a Stivarga az eredeti csomagolásában tárolandó.


   A tartály a benne lévő nedvszívó kapszulával együtt szorosan lezárva tartandó. A nedvszívó kapszula egy kis tartályban található, a nedvességet magába szívó anyag, mely a tablettákat védi a nedvességtől.


   A tartály felbontását követően a gyógyszert 7 hét után ki kell dobni.


   Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


  2. A csomagolás tartalma és egyéb információk Mit tartalmaz a Stivarga

 • A készítmény hatóanyaga a regorafenib. 40 mg regorafenibet tartalmaz filmtablettánként.

 • Egyéb összetevők:

mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium, magnézium-sztearát, povidon (K-25), vízmentes kolloid szilícium-dioxid, vörös vas-oxid (E172), sárga vas-oxid (E172), (szójából

származó) lecitin, makrogol 3350, polivinilalkohol (részben hidrolizált), talkum és titán-dioxid

(E171).


Milyen a Stivarga külleme és mit tartalmaz a csomagolás

A Stivarga 40 mg tabletta világos rózsaszínű, ovális alakú, egyik oldalán „BAYER”, a másik oldalán

„40” dombornyomású jelzéssel ellátva.


Egy tartály 28 filmtablettát tartalmaz.

A Stivarga 40 mg tabletta 28 filmtablettát tartalmazó tartályban és 3 tartályt tartalmazó csomagban, melynek tartalma egyenként 28 tabletta kerül forgalomba.


Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Bayer Pharma AG

13342 Berlin Németország


Gyártó

Bayer Pharma AG

51368 Leverkusen Németország

A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:


België / Belgique / Belgien

Bayer SA-NV

Tél/Tel: +32-(0)2-535 63 11

Luxembourg / Luxemburg

Bayer SA-NV

Tél/Tel: +32-(0)2-535 63 11

????????

????? ???????? ???? ???. +359 02 81 401 01

Magyarország

Bayer Hungária Kft. Tel.:+36-14 87-41 00

Česká republika

Bayer s.r.o.

Tel: +420 266 101 111

Malta

Alfred Gera and Sons Ltd.

Tel: +356-21 44 62 05

Danmark

Bayer A/S

Tlf: +45-45 23 50 00

Nederland

Bayer B.V.

Tel: +31-(0)297-28 06 66

Deutschland

Bayer Vital GmbH

Tel: +49-(0)214-30 513 48

Norge

Bayer AS

Tlf. +47 24 11 18 00

Eesti

Bayer OÜ

Tel: +372 655 85 65

Österreich

Bayer Austria Ges. m. b. H. Tel: +43-(0)1-711 46-0

??????

Bayer ????? ????

???: +30 210 618 75 00

Polska

Bayer Sp. z o.o.

Tel.: +48-22-572 35 00

Espana

Bayer Hispania S.L.

Tel: +34-93-495 65 00

Portugal

Bayer Portugal S.A.

Tel: +351-21-416 42 00

France

Bayer Santé

Tél: +33 (0)3 28 16 34 00

România

SC Bayer SRL

Tel: +40 21 528 59 00

Hrvatska

Bayer d.o.o.

Tel: + 385-(0)1-6599 900

Ireland

Bayer Limited

Tel: +353 1 299 93 13

Slovenija

Bayer d. o. o.

Tel.: +386-(0)1-58 14 400

Ísland

Icepharma hf.

Sími: +354 540 80 00

Slovenská republika

Bayer, spol. s r.o.

Tel: +421 2 59 21 31 11

Italia

Bayer S.p.A.

Tel: +39-02-397 81

Suomi/Finland

Bayer Oy

Puh/Tel: +358-20 785 21

??????

NOVAGEM Limited ???: +357 22 48 38 58

Sverige

Bayer AB

Tel: +46-(0)8-580 223 00

Latvija

SIA Bayer

Tel: +371 67 84 55 63

United Kingdom

Bayer plc

Tel: +44 (0)1 635-56 30 00

Lietuva

UAB Bayer

Tel. +370 5 23 36 868


A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma:


Egyéb információforrások

A gyógyszerről részletes információ az Európai Gyógyszerügynökség internetes honlapján (http://www.ema.europa.eu) található.


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!