LOSARTAN KRKA 100MG FILMTABLETTA 30X

Lorista

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Losartan Krka 25 mg filmtabletta

Losartan Krka 50 mg filmtabletta

Losartan Krka 100 mg filmtabletta

Lozartán-kálium

 

Mielőtt elkezdené szedniezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót,mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                További kérdéseivel forduljonorvosához vagy gyógyszerészéhez.

-                Ezt a gyógyszert az orvos Önnekírta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet mégabban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

-                Ha bármely mellékhatás súlyossáválik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyébtünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztatótartalma:

1.            Milyen típusú gyógyszer a LosartanKrka, és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.            Tudnivalók a Losartan Krka szedéseelőtt

3.       Hogyan kell szedni aLosartan Krka-t?

4.       Lehetségesmellékhatások

5.       Hogyan kell a LosartanKrka-t tárolni?

6.       További információk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A LOSARTAN KRKA, ÉSMILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

Alozartán az angiotenzin‑II‑receptor gátlók gyógyszercsoportjábatartozik.

Azangiotenzin‑II a szervezet által termelt anyag, mely a vérerekbentalálható receptorokhoz kötődve szűkíti az ereket. Ez a vérnyomás emelkedéséteredményezi. A lozartán meggátolja az angiotenzin‑II kötődését a receptorokhoz,így a vérerek ellazulnak, mely következésképpen a vérnyomás csökkenéséhezvezet. A lozartán lelassítja a vesefunkció romlását a magas vérnyomásban és 2‑estípusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél.

 

ALosartan Krka alkalmazása:

·                    magas vérnyomásban (hipertóniában)szenvedő felnőttek és 6-18 év közötti gyermekek és serdülők kezelésére,

·                    vesevédelemre magas vérnyomásbanés 2‑es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél, akik laboratóriumieredményeik alapján károsodott vesefunkcióval rendelkeznek és napi ≥0,5 gszintet meghaladó fehérjevizelésben szenvednek (olyan állapot, amelyben avizelet rendellenes mennyiségű fehérjét tartalmaz),

·                    krónikus szívelégtelenségbenszenvedő betegek kezelésére, akiknél egy bizonyos gyógyszerfajta, azúgynevezett angiotenzin‑konvertáló‑enzim‑gátlók (ACE‑gátlók,a magas vérnyomás csökkentésére szolgáló gyógyszerek) az orvos megítéléseszerint nem alkalmazható. Ha szívelégtelenségét ACE‑gátlóvalstabilizálták, Ön nem szedhet lozartánt.

·                    magas vérnyomásban és balkamra‑megvastagodásbanszenvedő betegeknél a Losartan Krka bizonyítottan csökkenti a sztrók kockázatát(„LIFE”-vizsgálat indikációja).

 

 

2.       TUDNIVALÓK A LOSARTANKRKA SZEDÉSE ELŐTT

 

Ne szedje a Losartan Krka-t

 

-               ha allergiás (túlérzékeny) alozartánra vagy a Losartan Krka egyéb összetevőjére;

-               ha súlyosan károsodott amájfunkciója;

-               ha több mint 3 hónapja terhes(azonban a terhesség korai szakaszában sem ajánlott szedni a Losartan Krka filmtablettát.Lásd a “Terhesség” című részt.).

 

A Losartan Krka fokozottelővigyázatossággal alkalmazható

 

Feltétlenül közöljeorvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes (vagy terhes lehet). A Losartan Krka szedésea korai terhesség időszakában nem ajánlott. Nem szabad szedni a gyógyszert, hatöbb, mint 3 hónapja terhes, minthogy súlyos károkat okozhat a magzatnak,ha a terhességnek ebben a szakaszában szedi (lásd a „Terhesség” című részt).

 

Fontos,hogy a Losartan Krka szedésének megkezdése előtt tájékoztassa orvosát:

-               ha kórtörténetében angioödéma(arc, ajak, torok és/vagy nyelvduzzanat) szerepel (lásd még 4. pont, „Lehetséges mellékhatások”),

-               ha nagymértékű hányás vagyhasmenés lép fel Önnél, mely a szervezet jelentős víz- és sóveszteségével jár,

-               ha diuretikumokat (vízhajtót) szedvagy sószegény diétát tart, mely a szervezet jelentős víz- és sóveszteségéveljár (lásd 3. pont, „Adagolás különleges betegcsoportokban”),

-               ha tudomása van róla, hogyszűkület vagy elzáródás van a vesékhez vezető vérereiben, vagy nemrég veseátültetésenesett át,

-               ha májfunkciója károsodott (lásd2. pont „Ne szedje a Losartan Krka-t” és 3. pont „Adagolás különlegesbetegcsoportokban”),

-               ha vesekárosodással párosuló vagyanélkül fennálló szívelégtelenségben szenved, illetve egyidejűleg életveszélyesszívritmuszavara van. Különleges elővigyázatosság szükséges, ha egyidejűlegbéta‑blokkoló‑kezelés alatt áll,

-               ha szívbillentyű vagy szívizom‑problémáivannak,

-               ha szívkoszorúér‑megbetegedésbenszenved (melyet a véráramlás csökkenése okoz a szívkoszorúerekben) vagycerebrovaszkuláris megbetegedésben szenved (melyet a véráramlás csökkenése okozaz agyi erekben),

-               ha primér hiperaldoszteronizmusbanszenved (a mellékvese által az aldoszteron hormon túlzott termelésével járóállapot, amelyet a mellékvesében levő rendellenesség okoz).

 

A kezelés ideje alattszedett egyéb gyógyszerek

 

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyébgyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket, a gyógynövényttartalmazó gyógyszereket és a természetes alapanyagú készítményeket is.

 

Különlegeselővigyázatosság szükséges, ha Ön a Losartan Krka-kezeléssel egyidejűleg akövetkező gyógyszereket is szedi:

-               egyéb vérnyomáscsökkentőgyógyszerek, mivel ezek tovább csökkenthetik vérnyomását. A vérnyomást azalábbi gyógyszercsoportok/gyógyszerek is csökkenthetik: triciklusos antidepresszánsok,antipszichotikus készítmények, baklofén, amifosztin,

-               káliumspóroló készítmények vagyolyan gyógyszerek, melyek megemelik kálium‑szintjét (pl.: káliumpótlók,káliumot tartalmazó sópótlók vagy kálium‑spóroló szerek, pl.: bizonyos diuretikumok[amilorid, triamteren, spironolakton] vagy heparin),

-               nem‑szteroid gyulladásgátlógyógyszerek, pl.: indometacin, ide értve a COX‑2‑gátlókat (fájdalomcsillapításrahasznált gyulladáscsökkentő gyógyszerek), mivel ezek csökkenthetik a lozartánvérnyomáscsökkentő hatását.

-               egyéb renin-angiotenzin-aldoszteron-rendszerreható szerek (pl.: ACE-gátló), mivel ezek használatához, összehasonlítva aLosartan Krka használatával, megnövekedett gyakoriságban hipotenzió, ájulás,hiperkalémia és vesefunkció változás (beleértve az akut veseelégtelenség)társulhat.

 

Ha az Ön vesefunkciójakárosodott, ezen gyógyszerek együttes alkalmazása a vesefunkció további romlásáhozvezethet.

 

Lítiumot tartalmazókészítmények nem szedhetők együtt lozartánnal szigorú orvosi felügyelet nélkül.Ez esetben különleges elővigyázatossági óvintézkedésekre (pl.: vérvizsgálatok)lehet szükség.

 

A Losartan Krka egyidejűbevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

A Losartan Krka filmtablettaétkezés közben vagy anélkül is bevehető.

 

Terhesség és szoptatás

 

Terhesség

Feltétlenül közölje orvosával, ha úgy gondolja, hogyterhes (vagy terhes lehet). Orvosa bizonyára azt fogja tanácsolni Önnek,hogy hagyja abba a Losartan Krka szedését, mielőtt teherbe esik vagy amintmegtudja, hogy terhes, továbbá, hogy a Losartan Krka helyett egy másikgyógyszert kezdjen el szedni. A Losartan Krka szedése nem ajánlott a koraiterhesség időszakában és nem szabad szedni a Losartan Krka-t a 3. terhességihónap után sem, mert súlyos károkat okozhat a magzatnak.

 

Szoptatás

Közölje orvosával, amennyiben szoptat, vagy el szeretnékezdeni a szoptatást. A Losartan Krka alkalmazása nem javasolt szoptatóanyáknak. Amennyiben szoptatni szeretne, kezelőorvosa másik készítményt választhataz Ön számára, különösen abban az esetben, ha gyermeke újszülött vagykoraszülött.

 

Mielőtt bármilyen gyógyszertelkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Gyermekekés serdülők

Alozartánt vizsgálták gyermekek esetén. További információért forduljonkezelőorvosához.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Akészítménynek a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeketbefolyásoló hatásait nem vizsgálták. A lozartán várhatóan nem befolyásolja agépjárművezetői vagy gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Az egyébvérnyomáscsökkentő készítményekhez hasonlóan azonban a lozartán szédülést vagyálmosságot okozhat néhány emberben. Ha szédülést vagy álmosságot tapasztal,gépjárművezetés vagy gépek kezelése előtt forduljon orvosához.

 

Fontos információk a LosartanKrka egyes összetevőiről

A Losartan Krka tejcukrot(laktózt) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt,hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezta gyógyszert.

 

 

3.       HOGYAN KELLSZEDNI A LOSARTAN KRKA-T?

 

A Losartan Krka-t mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Orvosa a Losartan Krkamegfelelő adagját az Ön állapota és az alapján állapítja meg, hogy Ön szed-emás készítményeket. Fontos, hogy addig szedje a Losartan Krka-t, amíg aztorvosa felírta, annak érdekében, hogy vérnyomását folyamatosan kontroll alatttartsa.

 

A Losartan Krka filmtablettaa következő hatáserősségekben kapható: 25 mg, 50 mg és 100 mg.

 

Magas vérnyomásban szenvedő felnőttbetegek

A lozartán szokásos adagja magas vérnyomásban szenvedőbetegeknek napi egyszer 50 mg (1 tabletta Losartan Krka 50 mgfilmtabletta). A maximális vérnyomáscsökkentő hatás a kezelés megkezdésétkövető 3‑6. héten érhető el. Néhány beteg esetében az adag a későbbiekbenmegemelhető napi egyszer 100 mg lozartánra (napi két Losartan Krka 50 mgfilmtabletta).

Ha úgy érzi, hogy a lozartán hatása túl erős vagytúl gyenge, kérjük, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

 

A LosartanKrka használata gyermekek, illetve serdülőkorúak (6‑tól 18 éveskorig) esetében

Azajánlott kezdő dózis 20 és 50 kg testsúlyú betegek esetében 0,7 mglozartán/testtömeg kilogramm naponta egyszer (legfeljebb 25 mg LosartanKrka). Az orvos emelheti az adagot, amennyiben a vérnyomás nem kontrollált.

 

Magas vérnyomásban és 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő felnőtt betegek

A kezdő adag általában napi egyszer 50 mglozartán (egy db 50 mg‑os Losartan Krka tabletta). Az adag a vérnyomáscsökkentésreadott válasz függvényében a későbbiekben felemelhető napi egyszer 100 mg lozartánra(2 db 50 mg‑os Losartan Krka tabletta).

 

A lozartán tabletták együttesen alkalmazhatók egyébvérnyomáscsökkentő készítményekkel (pl.: vízhajtókkal, kalcium‑csatornablokkolókkal, alfa- vagy béta‑blokkolókkal és központilag ható szerekkel),valamint inzulinnal és a vérben fellelhető glükóz szintjének csökkentéséreáltalánosan szedett gyógyszerekkel (pl.: szulfonilureák, glitazonok ésglükozidáz‑gátlók).

 

Szívelégtelenségben szenvedő felnőtt betegek

Akezdő adag általában napi egyszer 12,5 mg lozartán (egy db elfelezett 25 mg-osLosartan Krka tabletta). Általánosságban véve, az adagot fokozatosan, hetentekell emelni (napi 12,5 mg az első héten, napi 25 mg a második héten,napi 50 mg a harmadik héten, napi 100 mg a negyedik héten, napi 150 mgaz ötödik héten), míg az adag el nem éri az orvosa által meghatározott fenntartó dózist. Maximálisan napi egyszer 150 mglozartán (például három db 50 mg-os Losartan Krka tabletta, vagy egy db100 mg-os és egy db 50 mg-os Losartan Krka tabletta) alkalmazható.

 

Szívelégtelenségkezelése során a lozartánt gyakran diuretikummal (vízhajtóval) és/vagydigitálisszal (a szívet és a szívmunkát erősítő gyógyszer) és/vagy béta‑blokkolóvalegyütt alkalmazzák.

 

Adagoláskülönleges betegcsoportokban

Orvosaalacsonyabb adagot írhat fel, főként, ha Ön magas dózisú vízhajtót szed,májkárosodása van, vagy elmúlt 75 éves. A lozartán nem alkalmazható súlyosmájkárosodásban szenvedő betegek esetén (lásd „Ne szedje a Losartan Krka-t”).

 

Alkalmazás

A tablettákat egészben, egypohár vízzel kell lenyelni. A napi adagot lehetőleg mindennap azonos időbenkell bevenni. Fontos, hogy a Losartan Krka-t mindaddig szedje, amígkezelőorvosa azt Önnek előírja.

 

Haaz előírtnál több Losartan Krka-t vett be

Havéletlenül túl sok tablettát vett be, sürgősen keresse fel kezelőorvosát. Atúladagolás vérnyomásesést, szívdobogás‑érzést és valószínűleg lassú pulzustokoz.

 

Haelfelejtette bevenni az adagját

Amennyiben kihagy egy adagot,csak folytassa a kezelést az előírtak szerint. Ne vegyen be kétszeres adagot akihagyott tabletta pótlására.

 

Ha bármilyen további kérdésevan a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagygyógyszerészét.

 

 

4.       LEHETSÉGESMELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így a LosartanKrka is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Haaz alábbi tünetek közül bármelyiket tapasztalja, hagyja abba a lozartántabletták szedését, és azonnal tájékoztassa orvosát vagy menjen be alegközelebbi kórház sürgősségi osztályára:

 

Súlyosallergiás reakciók jelentkezése (kiütések, arc-, ajak-, torok- és/vagynyelvduzzanat, amelyek légzési vagy nyelési nehézséget okozhatnak).

 

Ezegy súlyos, de ritka mellékhatás, amely 10 000-ből több mint 1, de 1000-bőlkevesebb, mint 1 embert érint. Sürgős orvosi beavatkozásra vagy kórháziellátásra lehet szüksége.

 

Agyógyszermellékhatások csoportosítása a következő:

Nagyon gyakori:

10-ből több mint 1 embert érint

Gyakori:

10-ből kevesebb, mint 1, de 100-ból több mint 1 embert érint

Nem gyakori:

100-ból kevesebb, mint 1, de 1000-ből több mint 1 embert érint

Ritka:

10 000-ből kevesebb, mint 1, de 1000-ből több mint 1 embert érint

Nagyon ritka:

10 000-ből kevesebb, mint 1 embert érint

Nem ismert:

a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg

 

A lozartán alkalmazása mellett az alábbimellékhatásokat jelentették:

 

Gyakori:

-               szédülés,

-               alacsony vérnyomás,

-               gyengeség,

-               fáradtság,

-               túl alacsony vércukorszint(hipoglikémia),

-               túl magas káliumszint a vérben(hiperkalémia).

 

Nem gyakori

-               aluszékonyság,

-               fejfájás,

-               alvászavarok,

-               felgyorsult szívritmus érzete(palpitáció),

-               súlyos mellkasi fájdalom (anginapektórisz),

-               alacsony vérnyomás (főként a nagyfokúvízveszteséget követően, pl.: súlyos szívelégtelenségben szenvedő betegeknélvagy magas dózisú vízhajtóval történő kezelés ideje alatt),

-               dózisfüggő ortosztatikus hatások,mint pl.: fekvő vagy ülő testhelyzetből történő felálláskor fellépővérnyomáscsökkenés,

-               légszomj (diszpnoé),

-               hasi fájdalom,

-               székrekedés,

-               hasmenés,

-               hányinger,

-               hányás,

-               csalánkiütés,

-               viszketés (pruritusz),

-               kiütések,

-               lokalizált duzzanat (ödéma).

 

Ritka:

-               a vérerek gyulladása(vaszkulitisz, beleértve a Henoch–Schönlein purpurát),

-               érzéketlenség vagy zsibbadásérzete (paresztézia),

-               ájulás,

-               nagyon gyors és szabálytalanszívverés (pitvarfibrilláció),

-               agyi katasztrófa (sztrók),

-               májgyulladás (hepatitisz),

-               emelkedett véralanin-aminotranszferáz (ALAT) szintek, mely a kezelés abbahagyásakor, általábanvisszaáll az eredeti értékre.

 

Nem ismert:

-               a vörösvértestek csökkent száma(vérszegénység),

-               a vérlemezkék csökkent száma,

-               migrén,

-               köhögés,

-               májfunkciós rendellenességek,

-               izom- és ízületi fájdalom,

-               megváltozott vesefunkció (akezelés abbahagyásakor visszafordítható), beleértve a veseelégtelenséget,

-               influenza-szerű tünetek,

-               emelkedett vér-karbamid-szint,

-               emelkedett szérum kreatinin- ésszérum-kálium-szint szívelégtelenségben szenvedő betegeknél,

-               hátfájás és húgyúti fertőzés.

-               megnövekedett napfény-érzékenység(fotoszenzitivitás),

-               megmagyarázhatatlan izomfájdalom,sötét (tea-színű) vizelettel (rabdomiolízis),

-               impotencia,

-               a hasnyálmirigy gyulladása(pankreatitisz),

-               alacsony szintű nátrium a vérben(hiponatrémia),

-               depresszió,

-               általánosságban rossz közérzet,

-               csilingelő, zúgó, harsogó, vagykattogó hangok a fülben (tinnitusz).

 

Amellékhatások hasonlóak a felnőttek és a gyermekek esetében.

 

Ha bármely mellékhatássúlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyébtünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát.

 

 

5.       HOGYAN KELL A LOSARTANKRKA-T TÁROLNI?

 

A gyógyszer gyermekektőlelzárva tartandó!

 

A dobozon feltüntetettlejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a Losartan Krka-t. A lejárati időa megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Legfeljebb 30°C‑ontárolandó. A nedvességtől valóvédelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

A gyógyszereket nem szabad aszennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg.Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       TOVÁBBIINFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a LosartanKrka

 

-               A készítmény hatóanyaga a lozartán‑kálium.25 mg, 50 mg vagy 100 mg lozartán‑kálium filmtablettánként,ami sorrendben 22,9 mg, 45,8 mg és 91,5 mg lozartánnak felelmeg.

 

-               A Losartan Krka 25 mg filmtablettaegyéb összetevői a következők: cellulóz,laktóz‑monohidrát, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, kukoricakeményítő, mikrokristályoscellulóz, vízmentes kolloid szilícium-dioxid (E551), magnézium‑sztearát(E572) a tablettamagban és hipromellóz (E464), talkum, propilénglikol, kinolinsárga(E104), titán‑dioxid (E171) a filmbevonatban.

 

-               A Losartan Krka 50 mgés100 mg filmtabletta egyéb összetevői a következők: cellulóz, laktóz‑monohidrát, hidegen duzzadó kukoricakeményítő,kukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz, vízmentes kolloid szilícium-dioxid(E551), magnézium‑sztearát (E572) a tablettamagban és hipromellóz (E464),talkum, propilénglikol, titán‑dioxid (E171) a filmbevonatban.

 

Milyen a Losartan Krkakülleme és mit tartalmaz a csomagolás

 

Losartan Krka 25 mgfilmtabletta: Sárga, ovális, enyhén domború tabletta, egyik oldalántörővonallal ellátott tabletta. A tabletta egyenlő adagokra osztható.

Losartan Krka 50 mgfilmtabletta: Fehér, kerek, enyhén domború, metszett élű tabletta, egyikoldalán törővonallal ellátott tabletta. A tablettán lévő bemetszés nem a tabletta széttöréséreszolgál.

Losartan Krka 100 mgfilmtabletta: Fehér, ovális, enyhén domború tabletta.

 

A Losartan Krka 25 mgfilmtabletta kiszerelései: 7, 10, 14, 15, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 84, 90, 98vagy 100 tabletta, buborékcsomagolásban (7, 10, 14 vagy 15 db‑os,Al/PVC/PVDC) és dobozban.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A Losartan Krka 50 mgfilmtabletta kiszerelései: 10, 14, 15, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 84, 90, 98 vagy100 tabletta, buborékcsomagolásban (7, 10, 14 vagy 15 db‑os,Al/PVC/PVDC) és dobozban.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A Losartan Krka 100 mgfilmtabletta kiszerelései: 7, 10, 14, 15, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 84, 90, 98vagy 100 tabletta, buborékcsomagolásban (7, 10, 14 vagy 15 db‑os,Al/PVC/PVDC) és dobozban.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozataliengedély jogosultja:

 

KRKA, d.d., Novo mesto,Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Szlovénia

 

Gyártó:

 

KRKA, d.d., Novo mesto,Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Szlovénia

TAD Pharma GmbH,Heinz-Lohmann str. 5., 27472 Cuxhaven, Németország

 

Ezt a gyógyszert azEurópai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

Tagállam megnevezése

Gyógyszer neve

Hollandia

Kaliumlosartan Krka

Ausztria

Losartan Alternova

Csehország

Losartan JS Partner

Magyarország, Írország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia

Losartan Krka

Németország

Losartan-Kalium TAD

Észtország

Loridan

 

Losartan Krka 25 mg filmtabletta                    

 

OGYI-T-22063/01         28x

OGYI-T-22063/02         30x

OGYI-T-22063/03         56x

OGYI-T-22063/04         60x

OGYI-T-22063/05         84x

OGYI-T-22063/06         90x

 

Losartan Krka 50 mgfilmtabletta                    

 

OGYI-T-22063/07         28x

OGYI-T-22063/08         30x

OGYI-T-22063/09         56x

OGYI-T-22063/10         60x

OGYI-T-22063/11         84x

OGYI-T-22063/12         90x

 

Losartan Krka 100 mgfilmtabletta                           

 

OGYI-T-22063/13         28x

OGYI-T-22063/14         30x

OGYI-T-22063/15         56x

OGYI-T-22063/16         60x

OGYI-T-22063/17         84x

OGYI-T-22063/18         90x

 

A betegtájékoztatóengedélyezésének dátuma:  

 

2012. szeptember


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!