AVATAC 500MG FILMTABLETTA 5X

QRD PI template v. 6

BETEGTÁJÉKOZTATÓ:INFORMÁCIÓK A Felhasználó számára

 

Avatac 250 mg filmtabletta

Avatac 500 mgfilmtabletta

levofloxacin

 

Mielőtt elkezdené szedni ezt agyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

-         Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-         További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-         Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tüneteiaz Önéhez hasonlóak.

-         Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.            Milyen típusú gyógyszer az Avatac filmtabletta és milyen betegségekesetén alkalmazható?

2.            Tudnivalók az Avatac filmtabletta szedése előtt

3.            Hogyan kell szedni az Avatac filmtablettát?

4.            Lehetséges mellékhatások

5.            Hogyan kell az Avatac filmtablettát tárolni?

6.            További információk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ AVATAC FILMTABLETTAÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

Az Avatacfilmtabletta hatóanyaga a levofloxacin, amely az antibiotikumokgyógyszercsoportjába tartozik. A levofloxacin egy fluorokinolon típusúantibiotikum, melyet levofloxacinra érzékeny baktériumok által okozottfertőzések kezelésére alkalmazható.

 

Az Avatacfilmtabletta alkalmazható pl. súlyos arcüreggyulladás esetén, mellkasifertőzések kezelésére olyan betegek esetében, akiknek már hosszú ideje fennállólégzési panaszaik vannak, tüdőgyulladás kezelésére, húgyúti fertőzések esetén,a vesemedence-gyulladást is beleértve,

dülmirigy(prosztata) gyulladás, bőr- és lágyrész fertőzések esetén.

 

 

2.       TUDNIVALÓK AZ AVATAC FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

 

Ne szedje az Avatac-ot:

·        ha allergiás (túlérzékeny) a levofloxacinra, valamely más úgynevezett kinolon típusú antibiotikumravagy az Avatac egyéb összetevőjére.

·        ha epilepsziában szenved, mertmegnő annak a kockázata, hogy görcsrohama alakulhat ki;

·        ha bármikor is ínbántalma(például íngyulladása) volt a fluorokinolonok osztályába tartozóantibiotikummal történt kezelés kapcsán, mert fennáll annak a veszélye, hogy azAvatac alkalmazása során is kialakulhatnak hasonló elváltozások, tünetek, azínszakadást is beleértve;

·        ha terhes vagy teherbe szeretneesni;

·        ha szoptat, mert az Avatacárthat a szoptatott csecsemőnek.

·        Az Avatac csak felnőttekkezelésére szolgál, és nem szabad gyermekeknek vagy növésben lévőfiataloknak (18 év alatt) adni, mivelkárosíthatja a növekedő csontok porcos állományát.

 

Az Avatac filmtablettafokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

·      Tájékoztassa kezelőorvosát korábbi betegségeiről, hogymegfelelő tanácsot tudjon adni Önnek. Ha pl. korábban agyi károsodást (példáulszélütést vagy súlyos agysérülést) szenvedett, fokozódhat a görcsrohamokelőfordulása. (Ha epilepsziás, akkor nem kaphat Avatac filmtablettát).

·      Ne tartózkodjék a szükségesnél hosszabb ideig erősnapsütésben, és ne kvarcoljon, illetve ne menjen szoláriumba, amíg Avatackezelést kap, mert egyes betegek érzékenyebbé válnak a napfény hatása iránt,amíg Avatac kezelésben részesülnek (napozás utáni leégésre emlékeztető reakciókjelentkezhetnek).

·     Vesekárosodásról vagy görcsrohamra való hajlamról az orvosttájékoztatni kell a kezelés megkezdése előtt.

·      Ritkán az Avatac ínfájdalmat és íngyulladást okoz, különösenaz idős, illetve a kortikoszteroidokat (kortizont és hasonló gyógyszereket)szedő betegeknél. Ez leggyakrabban az Achilles-inat érinti, ésínszakadáshoz vezethet. Ez a nemkívánatos hatás a kezelés megkezdését követő 48órán belül jelentkezhet, akár mindkét oldalon. Habármilyen ín-panasza van az Avatac szedése közben vagy röviddel az után,haladéktalanul forduljon orvoshoz, és helyezze nyugalomba az érintett végtagot,hogy elkerülje az ín károsodását. Szükség lehet a kezelés abbahagyására (lásdmég: „Ne szedje az Avatac‑ot” című részt).

·      Azonnal szóljon kezelőorvosának, ha súlyos, tartós és/vagyvéres hasmenése van az Avatac kezelés alatt vagy után. Ez súlyos bélgyulladást jelezhet(álhártyás vastagbélgyulladást – úgynevezett pszeudomembranozus kolitiszt), amiantibiotikumokkal végzett kezelés után fordulhat elő, és az Avatac elhagyását,valamint célzott kezelés megkezdését teheti szükségessé.

·      Azoknál a betegeknél, akik bizonyosglukóz-6-foszfát-dehidrogenáz (G6-PD) enzim-rendellenességben szenvednek (amelyegy ritka, örökletes megbetegedés), nagyobb valószínűséggel alakulhat ki avörösvértestek pusztulása (hemolízis), amikor kinolon típusú baktériumellenesgyógyszerekkel kezelik őket, ezért az ilyen betegek esetében fokozottabbellenőrzés mellett kell alkalmazni a levofloxacint.

·     Fokozott óvatossággal alkalmazhatók a fluorokinolonok, így alevofloxacin is, azoknál a veszélyeztetett betegeknél, akikre jellemzők a szív ingerületvezetésizavarait elősegítő kockázati tényezők, mint:

§ idős kor

§ elektrolit zavar (pl. alacsony kálium- és magnézium szint)

§ veleszületett ingerületvezetési zavar (úgynevezett megnyúltQT-intervallum tünetcsoport)

§ szívbetegségek (pl. szívelégtelenség, szívizom infarktus, lassúszívverés)

§ egyidejűleg alkalmazott gyógyszerek, bizonyos szívritmuszavarszabályozására szolgáló gyógyszerek, egyes idegrendszerre ható szerek, mint pl.az úgynevezett triciklikus antidepresszánsok és bizonyos antibiotikumok (makrolidok).

·     Cukorbetegségben szenvedő betegek esetén, mivel különösen másszájon át szedett vércukorszint csökkentő gyógyszerekkel vagy inzulinnal együttalkalmazva, alacsony vércukorszint (hipoglikémia) alakulhat ki. Amennyiben Öncukorbeteg, kérjük, az Avatac kezelés ideje alatt gyakrabban ellenőrizzevércukorszintjét.

·     Fluorokinolon típusú antibiotikumokat (pl. levofloxacint) szedőbetegeknél úgynevezett perifériás idegbántalomról is beszámoltak, amelynek amegjelenése gyors lehet. A perifériás idegbántalom az érző vagy mozgató idegekbetegségét jelenti, legfőbb tünetei a rendszerintkezeken vagy a lábakon jelentkező érzéketlenség, érzészavar, bizsergés, égőérzés, és/vagy gyengeség.

Amennyiben ezeket a tüneteketészleli, a levofloxacin szedését azonnal abba kell hagynia.

·     Levofloxacin kezelés esetén a májszövet elhalása (nekrózis),illetve életet veszélyeztető májelégtelenség jelentkezhet. Meg kell szakítani akezelést, és fel kell keresni a kezelőorvost, ha májrendellenességre utalójelek vagy tünetek jelentkeznek, mint pl. étvágytalanság, sárgaság, sötétvizelet, bőrviszketés, feszes has.

 

A kezelés ideje alattalkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyébgyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

 

  • Az Avatac és vaskészítmények, magnézium- és alumínium-tartalmú savlekötő szerek, valamint szukralfát egyidejű alkalmazása esetén az Avatac hatásossága csökkenhet (lásd még 3. pont „Hogyan kell szedni az Avatac filmtablettát”).
  • Az Avatac alkalmazása a K-vitamin antagonistákat (alvadásgátlókat), pl. warfarint szedő betegeknél a vérzések növekedését okozza.
  • Nagyobb a görcsroham kialakulásának a kockázata fenbufén vagy más reumás fájdalom és gyulladáscsökkentő gyógyszerek, vagy teofillin (asztma elleni szer) és Avatac együttes szedése esetén.
  • A probenecid (köszvény elleni gyógyszer) és a cimetidin (savcsökkentő szer) csökkentik az Avatac szervezetből történő kiürülését, bár a szokásos adagok esetén ez nem valószínű.
  • Az Avatac megnyújthatja, illetve fokozhatja a ciklosporin (szervtranszplantációban alkalmazott szer) hatását.
  • Bizonyos szívgyógyszerek, egyes idegrendszerre ható szerek és bizonyos antibiotikum típusok egyidejű alkalmazása esetén fokozott óvatosság szükséges. (lásd a 2. pont alatt „Az Avatac fokozott elővigyázatossággal alkalmazható” részt.)

 

Az Avatac filmtablettaegyidejű bevétele bizonyos ételekkelvagy italokkal

Az Avatac filmtabletta étkezésközben vagy étkezésektől függetlenül is bevehető.

 

Terhesség, szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdeneszedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Az Avatac terhesség esetén nemalkalmazható. Fennálló vagy tervezett terhességéről a kezelőorvost tájékoztatnikell! Ne kezdjen szedni semmilyen új gyógyszert, amíg meg nem beszéltekezelőorvosával.

 

Az Avatac a szoptatás ideje alattnem alkalmazható!

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhezszükséges képességekre

Egyesmellékhatások, mint a szédülés, álmosság, látászavarok (lásd a 4. pontot)hátrányosan befolyásolhatják a koncentráló és reagáló képességét. Ne vezessengépjárművet, ne kezeljen veszélyes gépeket, illetve ne végezzen más hasonlótevékenységet, ha úgy érzi, hogy romlik a koncentráló és reagáló képessége.

 

 

3.       HOGYAN KELL SZEDNI Az AVATAC FILMTABLETTÁT?

 

Gyógyszerét kizárólag az orvosáltal előírt adagban és ideig alkalmazza.

Általában az Avatac filmtablettávaltörténő kezelést a láztalanná válást követően még minimálisan 48‑72 óránát folytatni kell.

 

Amennyiben nem biztos azadagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Amennyiben a kezelőorvosmásképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja:

Naponta egyszer 1x vagy 2x 1filmtabletta.

A tablettát szétrágás nélkül, egypohár vízzel kell bevenni, a bevétel történhet étkezés közben vagy bármikor azétkezések között.

 

Csökkent veseműködés eseténkisebb adagra lehet szükség, mint a normális veseműködésű betegeknél

Ha vaskészítményeket(vérszegénység kezelésére), magnézium- és alumínium-tartalmú savlekötő szereket(gyomorégés, gyomorfájás kezelésére) vagy szukralfátot (a gyomor falát védőkészítményt) szed, ezeket a gyógyszereket ne vegye be az Avatac-kal egyidőben,hanem az Avatac bevétele előtt vagy az után 2 órával, ellenkező esetben ezek a készítményekcsökkenthetik az Avatac felszívódását és hatásosságát.

 

A kezelés időtartama a fertőzésfajtájától és súlyosságától függ. Fontos, hogy a kezelőorvos által előírt ideigfolytassa a kezelést. Ne hagyja abba a kezelést idő előtt akkor sem, ha márjobban érzi magát, ellenkező esetben állapota ismét rosszabbra fordulhat. Haúgy érzi, hogy valamilyen mellékhatás miatt kell abbahagynia a kezelést,haladéktalanul forduljon orvoshoz a következő adag bevétele előtt.

 

 

 

 

 

Ha az előírtnál több Avatac-otvett be

Ha az előírtnál egy tablettával többet vett be, valószínűlegsemmilyen káros hatás nem alakul ki. Ha több tablettát vett be, sürgősenkeresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórházat. Vigye magával agyógyszer dobozát, hogy megmutathassa az orvosnak.

A túladagolás központi idegrendszeri tüneteket (zavartság,szédülés, tudatzavar és görcsrohamok), szív- és érrendszeri tüneteket (pl. EKGeltérést, úgynevezett QT időtartam megnyúlást), valamint gyomor- bélrendszeritüneteket (hányinger, nyálkahártya felmaródása) okozhat. Túladagolás esetén akezelés a tüneteknek megfelelően történik.

 

Ha elfelejtette bevenni az Avatac-ot

Ha elfelejtett bevenni egy adagotaz Avatac-ból, vegye be minél hamarabb, kivéve, ha már túl közel van akövetkező adag bevételének időpontja. A soron következő előírt adagolásiidőpontban ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja az Avatacszedését

Ne hagyja abba az Avatac szedésétcsak azért, mert jobban érzi magát. Fontos, hogy az orvosa által előírt ideigszedje a gyógyszert. Ha idő előtt abbahagyja a tabletták szedését, a fertőzéskiújulhat, az állapota rosszabbá válhat, vagy a fertőzést okozó baktériumokellenállóvá válhatnak a gyógyszerre.

 

Ha bármilyen további kérdése vana készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagygyógyszerészét.

 

A diagnosztikai és laboreredményekre gyakorolt hatás

Az opiát kimutatása levofloxacinnal kezelt beteg vizeletébőltévesen pozitív eredményt mutathat. Specifikusabb módszerekre lehet szükség apozitív opiát eredmény megerősítésére.

 

 

4.       LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, az Avatacis okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Amellékhatások az előfordulásuk becsült gyakoriságával kerültek feltüntetésre.

 

Gyakori(100beteg közül 1-10 beteget érint):

Hányinger, hányás, hasmenés,a májenzimek szintjének megemelkedése a vérben, fejfájás, szédülés,alvászavarok.

 

Nem gyakori (1000 beteg közül 1-10 beteget érint):

Emésztőrendszeritünetek, mint étvágytalanság, a gyomorműködés zavara, hasi fájdalom, puffadás,székrekedés. Viszketés és bőrkiütés, csalánkiütés, izzadás, forgó jellegű szédülés,álmosság, idegesség, feszültség, zavartság, remegés, az ízérzésmegváltozása jelentkezhet. Légzési nehézség, izom- ésízületi fájdalom, illetve fájdalom a mellkasban, háton vagy a végtagokban.Általános gyengeség. Vérvizsgálati eredmények eltérése, mint a fehérvérsejtekszámának emelkedése vagy csökkenése és a máj- vagy vesebántalmaknaktulajdonítható kóros vérvizsgálati eredmények.

Bármelybaktériumellenes kezelés, amely elpusztít bizonyos kórokozókat, az emberekbennormálisan is megtalálható mikroorganizmusok (baktériumok, illetve gombák)között is zavart okozhat. Emiatt az egyéb baktériumok, illetve gombákelszaporodhatnak, ami ritka esetekben kezelést tesz szükségessé.

 

Ritka(10 000 beteg közül 1-10 beteget érint):

Hagyjaabba az Avatac szedését és sürgősen keresse fel kezelőorvosát vagy alegközelebbi kórházat, ha az alábbiak valamelyikét észleli:

 

    Általános allergiás reakciók (néha már az első adag bevételeután jelentkeznek, és gyorsan, perceken, illetve órákon belül kialakulhatnak)olyan tünetekkel, mint a csalánkiütés (urtikária), a hörgők görcse és esetlegsúlyosan nehezített légzés.

    Íngyulladás és -fájdalom (tendinitisz), ízületi, illetveizomfájdalom.

    Görcsroham.

    Étvágytalanság és a bőr illetve szem sárgás elszíneződése,sötét vizelet, viszketés, has feszesség, ezek a májkárosodás tünetei lehetnek.

    Véres hasmenés jelentkezhet,amely nagyon ritka esetekben bélgyulladást (enterokolitiszt) – beleértve azálhártyás vastagbélgyulladást is – jelezhet.

 

Jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiak valamelyikétészleli:

 

Ritkán bizsergő érzés,például a kezekben (paresztézia). Látászavarok, nyugtalanság (izgatottság),szorongás, depresszió, pszichiátriai problémák, így hallucinációk, (rángásos)görcsroham és zavarodottság fordulhat elő.

Szív- és érrendszeri panaszok, szapora szívverés, alacsony vérnyomás.

Ritkán avérlemezkék számának csökkenése, ami a véraláfutások és a vérzésekkialakulására való hajlammal jár. Alacsony fehérvérsejtszám (úgynevezettneutropénia)

Vércukorszintcsökkenés (hipoglikémia), aminek a cukorbetegséggel kezelt betegeknél lehetkülönös jelentősége.

Miaszténiagráviszban (kóros izomgyengeséggeljáró ritka betegség) szenvedő betegeknéllehet különös jelentősége.

Láz.

Túlérzékenységi (allergiás) reakciók, esetenként az első adagbevételét követően: bőr és a nyálkahártyák vizenyős duzzanata(pl. az arcon és a torokban), hirtelen vérnyomásesés, illetve ájulás (sokk). Azilyen általános reakciókat néha megelőzhetik bőrtünetek, pl. csalánkiütés vagyhólyagok megjelenése a bőrön.

 

Egyébmellékhatások (ezeknek a pontos gyakorisága nem ismert):

Előfordulhata bőr fokozott érzékenysége napfény és ultraibolya sugárzásra.

 

Atapintóérzés zavara, a szaglás a zavarai. A keringés összeomlása (súlyos túlérzékenységi reakcióhoz –anafilaxiás sokk - hasonló tünetekkel).

Ínszakadás(például az Achilles-íné). Ez a mellékhatás – akárcsak a többi fluorokinoloncsoportba tartozó antibiotikum esetében – a kezelés megkezdése utáni 48 órán belülfordulhat elő, és kétoldali lehet.

Afehérvérsejtek számának súlyos megfogyatkozása, melynek tünetei: a visszatérővagy tartós láz, torokfájás és az újra fokozódó rossz közérzet.

Nagyonritkán májgyulladás, a veseműködés zavara,alkalmanként pedig veseelégtelenség, amelyet a vese allergiás reakciója(intersticiális nefritisz) okozhat.

Láz, a hajszálerekallergiás gyulladása, vagy a tüdőt érintő allergiás reakciók.

Nagyon ritkán jelentkezik a főlegkezeken vagy lábakon tapasztalható érzéketlenség, érzészavar, bizsergés, égőérzés, és/vagy gyengeség (perifériás idegbántalom). Lásd a 2. pont alatt „Az Avatacfokozott elővigyázatossággal alkalmazható” részt.

A bőr ésa nyálkahártyák súlyos, allergiás, hólyagos reakciói (úgynevezett. eritémamultiforme, vagy ennek súlyosabb formája, a Stevens-Johnson-tünetegyüttes), illetvea bőr hólyagosodásával és hámlásával járó úgynevezettLyell-szindróma, ilyenkor a beteg bőre olyan, mintha megégett volna, éshámlik.

Önveszélyesmagatartással járó pszichotikus reakciók, beleértve az öngyilkossági késztetéstvagy cselekedeteket is.

Egyediesetekben EKG eltérések (a. QT időtartam megnyúlása).

Azizomzatot érintő reakciók az izomsejtek károsodásával (rabdomiolízis)

Avörösvértestszám csökkenése (vérszegénység) a vörösvértestek károsodása miatt;valamennyi fajta vérsejt számának a csökkenése.

Levofloxacinnal kezelt, elsősorban súlyos alapbetegségben(pl. vérmérgezésben) szenvedő betegek esetén súlyos májkárosodásról isbeszámoltak, beleértve az akut májelégtelenséget is.

 

Ha bármely mellékhatás súlyossáválik, vagy a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetetészlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

5.       HOGYAN KELL Az AVATAC FILMTABLETTÁT TÁROLNI?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárvatartandó!

Legfeljebb30°C-on tárolandó.

Az eredeti csomagolásbantárolandó.

 

A dobozonfeltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza az Avatac filmtablettát. Alejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Agyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együttmegsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné váltgyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezetvédelmét.

 

 

6.       TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz az Avatacfilmtabletta

-         A készítmény hatóanyaga:

Avatac 250 mgfilmtabletta: 250 mg levofloxacin (256,23 mglevofloxacin-hemihidrát formájában).

Avatac 500 mgfilmtabletta: 500 mg levofloxacin (512,46 mg levofloxacin-hemihidrátformájában).

 

-         Egyéb összetevők:

Tablettamag:

AquaPolish D clear 099.08 (glicerin, talkum, mikrokristályos cellulóz,hipromellóz), ,kroszpovidon, talkum, magnézium-sztearát, sztearinsav, vízmenteskolloid szilícium-dioxid.

 

Filmbevonat:

Hipromellóz, talkum, Opadry 12F38203 (sárga vas-oxid (E 172), titán‑dioxid (E171),makrogol 6000, poliszorbát 80.

 

Milyen a készítmény külleme ésmit tartalmaz a csomagolás

 

Filmtabletta.

Sárgás színű, hosszúkás, mindkét oldalán domború felületűfilmtabletta, mindkét oldalán törővonallal. Törési felülete sárga színű.

A filmtabletta egyenlő adagokra osztható.

 

Avatac 250 mg filmtabletta:

3db, ill. 5 db, ill. 7 db filmtabletta átlátszó, színtelen Alumínium/PVC buborékcsomagolásban és dobozban.

Avatac 500 mg filmtabletta:

5db, ill. 7 db filmtabletta átlátszó, színtelen Alumínium/PVC buborékcsomagolásban és dobozban.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Meditop Gyógyszeripari Kft.

2097 Pilisborosjenő

Ady Endre u.1.

 

Gyártó

Meditop Gyógyszeripari Kft.

2097 Pilisborosjenő

Ady Endre u.1.

 

Avatac 250 mg filmtabletta

OGYI-T-22205/01                   3x      Alumínium/PVCbuborékcsomagolásban

OGYI-T-22205/02                   5x      Alumínium/PVCbuborékcsomagolásban

OGYI-T-22205/03                   7x      Alumínium/PVCbuborékcsomagolásban

 

 

Avatac 500 mg filmtabletta

OGYI-T-22205/04                   5x      Alumínium/PVCbuborékcsomagolásban

OGYI-T-22205/05                   7x      Alumínium/PVCbuborékcsomagolásban

 

 

Akészítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozataliengedély jogosultjához.

 

A betegtájékoztató engedélyezésénekdátuma: 2012. június


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!