VALDOXAN 25 MG FILMTABLETTA 28x

Betegtájékoztató

1.Milyen típusú gyógyszer a Valdoxan és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Valdoxan hatóanyagként agomelatint tartalmaz. Ez az antidepresszánsoknaknevezett gyógyszerek csoportjába tartozik, és Ön a depressziója kezelésérekapta a Valdoxan filmtablettát.
A Valdoxant felnőtteknél alkalmazzák.
A depresszió egy állandó kedélyállapot-zavar, ami a mindennapi életviteltkorlátozza. A depresszió tünetei személyenként eltérőek, de gyakran észlelhetőmélységes levertség, értéktelenség érzése, a kedvenc foglalatosságok irántiérdeklődés elvesztése, alvászavarok, lassultság érzése, szorongás érzése,testsúlyváltozás.
A Valdoxantól várható előnyös hatás, hogy csökkenti és fokozatosan megszüntetia depressziója miatt fennálló tüneteket.
2. Tudnivalók a Valdoxan szedése előtt
Ne szedje a Valdoxan-t
- ha allergiás az agomelatinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyébösszetevőjére;
- ha a mája nem működik megfelelően (májkárosodás esetén);
- ha fluvoxamint (szintén a depresszió kezelésére alkalmazott gyógyszer) vagyciprofloxacint(egyfajta antibiotikum) szed.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Bizonyos körülmények esetén a Valdoxan nem feltétlenül megfelelő gyógyszer azÖn számára:
- Ha olyan gyógyszert szed, amelyről ismert, hogy hatással van a májra. Kérjeki kezelőorvosa tanácsát, hogy melyek ezek a gyógyszerek.
- Ha Ön kövér vagy túlsúlyos, kérjen tanácsot kezelőorvosától.
- Ha Ön cukorbeteg, kérjen tanácsot kezelőorvosától.
- Ha a kezelés előtt magas a májenzimek szintje az Ön vérében, akkorkezelőorvosa mérlegeli, hogy a Valdoxan megfelel-e az Ön számára.
- Ha ún. bipoláris betegsége van, vagy ha korábban előfordultak már Önnél vagya kezelés alatt alakulnak ki mániás tünetek (kórosan felfokozott izgatottság ésérzelmek időszaka), tájékoztassa kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt agyógyszert, vagy ha folytatni szeretné a szedését (lásd még "Lehetségesmellékhatások" cím alatt a 4. pontban).
- Szellemi hanyatlás (demencia) esetén, a kezelőorvos egyedi mérlegelés alapjándönti el, hogy a Valdoxan alkalmazása megfelelő-e az Ön számára.
Valdoxan-kezelés alatt:
Teendők a potenciálisan súlyos, májat érintő problémák elkerülése érdekében:
- A kezelése megkezdése előtt a kezelőorvosának ellenőriznie kellett,hogy az Ön mája megfelelően működik-e. A betegek egy részénél előfordulhat,hogy a Valdoxan-kezelés során vérükben megemelkedik a májenzimek mennyisége.Emiatt ellenőrző vérvizsgálatok szükségesek a következő időpontokban:
http://www.pharmindex.hu/btab/Valdoxan25-ft1.gif
- Kezelőorvosa ezen vizsgálatok eredményét mérlegelve dönt majd a Valdoxan-kezelésfolytatásáról vagy leállításáról (lásd még a 3. pontban: "Hogyan kellszedni a Valdoxan-t?").
Figyeljen azokra a panaszokra és tünetekre, amik arra utalhatnak, hogy amája nem működik megfelelően
- Ha a májbetegségre utaló alábbi tünetek valamelyikét észleli, sürgősenforduljon orvoshoz: szokatlanul sötét vizelet, világos széklet, sárgásbőr/szemek, fájdalom a has jobb felső részében, szokatlan fáradtság (különösen,ha az előző tünetek valamelyikével együtt jelentkezik), aki lehet, hogy azttanácsolja Önnek, hogy hagyja abba a Valdoxan szedését.
A Valdoxan hatását 75 éves és idősebb betegeknél nem igazolták. A Valdoxanezért nem alkalmazható ezeknél a betegeknél.
Öngyilkossági gondolatok és depressziójának súlyosbodása
Ha Ön depresszióval és/vagy szorongással járó betegségben szenved,előfordulhatnak önkárosító vagy öngyilkos gondolatai. Ezek gyakoribbak lehetnekaz antidepresszáns kezelés kezdeti szakaszában, mert ezeknél a gyógyszereknél ahatás kialakulásához időre van szükség. Ez általában két hét, de olykorhosszabb időbe is telhet.
Nagyobb valószínűséggel lehetnek ilyen gondolatai:
- Ha korábban voltak már öngyilkossági vagy önkárosító gondolatai.
- Ha Ön egy fiatal felnőtt. Klinikai vizsgálatokból származó információkszerint az antidepresszánsokkal kezelt, pszichiátriai betegségben szenvedőfiatal felnőttek (25 évnél fiatalabbak) esetén magasabb az öngyilkos magatartáskialakulásának veszélye.
Ha bármikor önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai támadnak, azonnal keressefel kezelőorvosát, vagy menjen kórházba.
Hasznos lehet, ha egy rokonának vagy közeli barátjának beszámol depressziójárólvagy szorongásos betegségéről, és megkéri, hogy olvassák el ezt abetegtájékoztatót. Megkérheti őket, hogy közöljék Önnel, ha úgy gondolják, hogydepressziója, vagy szorongása súlyosbodott, vagy ha az Ön magatartásábanbekövetkező változások aggasztóak.
Gyermekek és serdülők
A Valdoxan nem alkalmazható gyermekeknél és 18 éves kor alatti serdülőknél.
Egyéb gyógyszerek és a Valdoxan
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagynemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Bizonyos gyógyszerekkel (lásd még a 2. pontban "Ne szedje aValdoxan-t") ne szedje a Valdoxan-t: a fluvoxamin (a depressziókezelésére alkalmazott gyógyszer) és a ciprofloxacin (egy antibiotikum)módosíthatják a vérben az agomelatin várható dózisát.
Feltétlenül tájékoztassa orvosát, ha a következő gyógyszerek bármelyikét szedi:propranolol (egy béta-blokkoló gyógyszer, amit a magas vérnyomás kezelésérehasználnak), enoxacin (antibiotikum), vagy ha naponta több mint 15 szálcigarettával szív.
A Valdoxan egyidejű bevétele alkohollal
A Valdoxan-kezelés ideje alatt nem tanácsos alkoholt fogyasztani.
Terhesség
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagygyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagygyógyszerészével.
Szoptatás
Tájékoztassa kezelőorvosát, ha szoptat, mert a szoptatást a Valdoxan-kezelésidejére meg kell szakítani.
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosávalvagy gyógyszerészével.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességekre Előfordulhat, hogy szédülést vagy álmosságot tapasztal, amibefolyásolhatja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességeit. Mielőtt vezetne vagy gépeket kezelne, győződjön meg róla, hogyreakciói normálisak.
A Valdoxan laktózt tartalmaz
Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokraérzékeny, keresse fel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
3. Hogyan kell szedni a Valdoxan-t?
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknakmegfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze megkezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A készítmény ajánlott adagja egy tabletta (25 mg) naponta, az esti lefekvéselőtt bevéve. Egyes esetekben kezelőorvosa nagyobb adagot (50 mg) rendelhet,ekkor két tablettát kell egyszerre bevennie az esti lefekvés előtt.
A Valdoxan a legtöbb depressziós betegnél a kezelés megkezdése után két hétenbelül kezd hatni a depresszió tüneteire. Kezelőorvosa tovább folytathatjaValdoxan-kezelést akkor is, ha Ön már jobban érzi magát, annak érdekében, hogymegelőzze a depresszió visszatérését.
Az Ön depresszióját a tünetmentesség biztosítása érdekében legalább hat hónaponkeresztül kezelni kell.
Ne hagyja abba a gyógyszer szedését kezelőorvosa utasítása nélkül, még akkorsem, ha jobban érzi magát.
A Valdoxan-t szájon át, kevés vízzel kell bevenni. A Valdoxan étkezés közben,vagy attól függetlenül is bevehető.
Hogyan váltson egy antidepresszáns gyógyszerről (SSRI/SNRI) Valdoxan-ra?
Ha a kezelőorvosa megváltoztatja a korábbi antidepresszáns gyógyszerét SSRI-rólvagy SNRI-ról Valdoxan-ra, el fogja magyarázni, hogyan kell abbahagynia akorábbi gyógyszere szedését, miközben elkezdi szedni a Valdoxan-t.
Néhány hétig előfordulhat, hogy a korábbi gyógyszer abbahagyásával összefüggőtüneteket tapasztal, még akkor is, ha fokozatosan csökkentették a korábbiantidepresszáns adagját.
Ezek közé az elvonási tünetek közé tartozhat: szédülés, bágyadtság, alvásizavarok, nyugtalanság vagy szorongás, fejfájás, hányinger, hányás éshidegrázás. Ezek a tünetek általában enyhék vagy közepesen súlyosak, és néhánynapon belül maguktól megszűnnek.
Ha a Valdoxan-t a korábbi gyógyszeradag fokozatos csökkentése közben kezdi elszedni, az esetleges elvonási tüneteket nem szabad összetéveszteni a Valdoxankorai hatásának elmaradásával.
Beszélje meg kezelőorvosával, hogyan a legjobb abbahagynia korábbiantidepresszáns gyógyszerét, amikor Valdoxan-t kezd szedni.
A májfunkció ellenőrzése (lásd még 2. pont):
Kezelőorvosa a kezelés megkezdése előtt, majd később többször is, általában a3., a 6., a 12. és a 24. héten laboratóriumi vizsgálatra fogja Önt küldeni,hogy ellenőrizze a májműködését. Ha kezelőorvosa 50 mg-ra emeli az adagot, amájműködés laboratóriumi vizsgálatát újra el kell végezni az emeléskor, majdezt követően általában a 3., a 6., a 12. és a 24. héten. A későbbiekben isszükség lehet hasonló vizsgálatokra, ha kezelőorvosa indokoltnak látja.
Nem szedheti a Valdoxan-t, ha májműködése nem megfelelő.
Ha vesebetegsége van, kezelőorvosa egyedi mérlegelés alapján dönti el, hogy aValdoxan alkalmazása biztonságos-e az Ön számára.
Ha az előírtnál több Valdoxan-t vett be
Ha az előírtnál több Valdoxant vett be, vagy ha például egy gyermek véletlenülbevette a gyógyszert, azonnal forduljon orvoshoz.
Valdoxan túladagolásával kapcsolatban kevés a tapasztalat, de az észlelttünetek között jelentettek felhasi fájdalmat, álmosságot, fáradtságot,izgatottságot, szorongást, feszültséget, szédülést, a bőr és a nyálkahártyákkékes elszíneződését (cianózis) és rossz közérzetet.
Ha elfelejtette bevenni a Valdoxan-t
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Egyszerűen csak vegyebe a következő adagot a megszokott időben.
A tablettákat tartalmazó buborékcsomagolásra nyomtatott naptár segítségévelkönnyebb visszaemlékeznie, hogy mikor vette be legutóbb a Valdoxan-t.
Ha idő előtt abbahagyja a Valdoxan szedését
Beszéljen kezelőorvosával mielőtt abbahagyja a gyógyszer szedését.
Ha a Valdoxan alkalmazása során annak hatását túlzottan erősnek, vagycsekélynek érzi, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban,kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyekazonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A legtöbb mellékhatás enyhe vagy közepesen súlyos. Ezek általában a kezeléselső két hetében fordulnak elő, és rendszerint átmenetiek.
Mellékhatások:
- Gyakori mellékhatások (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):szédülés, álmosság, álmatlanság, migrén, fejfájás, hányinger, hasmenés,székrekedés, hasfájás, fokozott verejtékezés, hátfájás, fáradtság, szorongás,emelkedett májenzimszintek a vérben, hányás.
- Nem gyakori mellékhatások (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):a kéz és a láb ujjainak zsibbadása, homályos látás, nyugtalan láb szindróma (alábak hirtelen, akaratlan mozgásával járó betegség), fülcsengés, ekcéma,viszketés, csalánkiütés, izgatottság, ingerlékenység, nyugtalanság, agresszívviselkedés, rémálmok, szokatlan álmok.
- Ritka mellékhatások (1000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):súlyos bőrelváltozások (kivörösödő bőrkiütés), arcduzzanat (ödéma) ésangioödéma (az arc, az ajkak, a nyelv és/vagy a torok duzzanata, ami légzésivagy nyelési nehezítettséggel járhat), májgyulladás, a bőr vagy a szemfehérjesárgás elszíneződése (sárgaság), májelégtelenség*, mánia/hipománia (lásd még"Figyelmeztetések és óvintézkedések" cím alatt a 2. pontban),hallucinációk, testsúlynövekedés, testsúlycsökkenés.
- Egyéb lehetséges mellékhatások:
Ismeretlen gyakorisággal (a rendelkezésre álló adatok alapján nem állapíthatómeg a gyakoriság): öngyilkossági gondolatok vagy viselkedés.
*Néhány, halállal vagy májátültetéssel végződött esetet jelentettek.
Mellékhatások jelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagygyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetségesmellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére isbejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. Amellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többinformáció álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásávalkapcsolatban.
5. Hogyan kell a Valdoxan-t tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő ("EXP:")után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjáravonatkozik.
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba.Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel.Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Valdoxan
- A készítmény hatóanyaga az agomelatin. Filmtablettánként 25 mg agomelatinttartalmaz.
- Egyéb összetevők:
- laktóz-monohidrát, kukoricakeményítő, povidon, "A" típusúkarboximetil-keményítő- nátrium, sztearinsav, magnézium-sztearát, vízmenteskolloid szilícium-dioxid,
- hipromellóz, glicerin, makrogol, sárga vas-oxid (E172) és titán-dioxid (E171)
- nyomdafesték: sellak, propilén-glikol és indigotin (E132) alumínium lakk.
Milyen a Valdoxan külleme és mit tartalmaz a csomagolás
A Valdoxan 25 mg filmtabletta hosszúkás, narancssárga-sárga, az egyik oldalánkék színnel nyomtatott vállalati emblémával.
A Valdoxan 25 mg filmtabletta naptár nyomatú buborékcsomagolásban kerülforgalomba. 7, 14, 28, 42, 56, 84 és 98 filmtabletta kartondobozban. 100filmtabletta kartondobozban kórházi felhasználásra. Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
Ne hagyja abba a gyógyszer szedését kezelőorvosa utasítása nélkül, még akkorsem, ha jobban érzi magát.
A Valdoxan-t szájon át, kevés vízzel kell bevenni. A Valdoxan étkezés közben,vagy attól függetlenül is bevehető.
Hogyan váltson egy antidepresszáns gyógyszerről (SSRI/SNRI) Valdoxan-ra?
Ha a kezelőorvosa megváltoztatja a korábbi antidepresszáns gyógyszerét SSRI-rólvagy SNRI-ról Valdoxan-ra, el fogja magyarázni, hogyan kell abbahagynia akorábbi gyógyszere szedését, miközben elkezdi szedni a Valdoxan-t.
Néhány hétig előfordulhat, hogy a korábbi gyógyszer abbahagyásával összefüggőtüneteket tapasztal, még akkor is, ha fokozatosan csökkentették a korábbiantidepresszáns adagját.
Ezek közé az elvonási tünetek közé tartozhat: szédülés, bágyadtság, alvásizavarok, nyugtalanság vagy szorongás, fejfájás, hányinger, hányás éshidegrázás. Ezek a tünetek általában enyhék vagy közepesen súlyosak, és néhánynapon belül maguktól megszűnnek.
Ha a Valdoxan-t a korábbi gyógyszeradag fokozatos csökkentése közben kezdi elszedni, az esetleges elvonási tüneteket nem szabad összetéveszteni a Valdoxankorai hatásának elmaradásával.
Beszélje meg kezelőorvosával, hogyan a legjobb abbahagynia korábbiantidepresszáns gyógyszerét, amikor Valdoxan-t kezd szedni.
A májfunkció ellenőrzése (lásd még 2. pont):
Kezelőorvosa a kezelés megkezdése előtt, majd később többször is, általában a3., a 6., a 12. és a 24. héten laboratóriumi vizsgálatra fogja Önt küldeni,hogy ellenőrizze a májműködését. Ha kezelőorvosa 50 mg-ra emeli az adagot, amájműködés laboratóriumi vizsgálatát újra el kell végezni az emeléskor, majdezt követően általában a 3., a 6., a 12. és a 24. héten. A későbbiekben isszükség lehet hasonló vizsgálatokra, ha kezelőorvosa indokoltnak látja.
Nem szedheti a Valdoxan-t, ha májműködése nem megfelelő.
Ha vesebetegsége van, kezelőorvosa egyedi mérlegelés alapján dönti el, hogy aValdoxan alkalmazása biztonságos-e az Ön számára.
Ha az előírtnál több Valdoxan-t vett be
Ha az előírtnál több Valdoxant vett be, vagy ha például egy gyermek véletlenülbevette a gyógyszert, azonnal forduljon orvoshoz.
Valdoxan túladagolásával kapcsolatban kevés a tapasztalat, de az észlelttünetek között jelentettek felhasi fájdalmat, álmosságot, fáradtságot,izgatottságot, szorongást, feszültséget, szédülést, a bőr és a nyálkahártyákkékes elszíneződését (cianózis) és rossz közérzetet.
Ha elfelejtette bevenni a Valdoxan-t
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Egyszerűen csak vegyebe a következő adagot a megszokott időben.
A tablettákat tartalmazó buborékcsomagolásra nyomtatott naptár segítségévelkönnyebb visszaemlékeznie, hogy mikor vette be legutóbb a Valdoxan-t.
Ha idő előtt abbahagyja a Valdoxan szedését
Beszéljen kezelőorvosával mielőtt abbahagyja a gyógyszer szedését.
Ha a Valdoxan alkalmazása során annak hatását túlzottan erősnek, vagycsekélynek érzi, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban,kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyekazonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A legtöbb mellékhatás enyhe vagy közepesen súlyos. Ezek általában a kezeléselső két hetében fordulnak elő, és rendszerint átmenetiek.
Mellékhatások:
- Gyakori mellékhatások (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):szédülés, álmosság, álmatlanság, migrén, fejfájás, hányinger, hasmenés,székrekedés, hasfájás, fokozott verejtékezés, hátfájás, fáradtság, szorongás,emelkedett májenzimszintek a vérben, hányás.
- Nem gyakori mellékhatások (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):a kéz és a láb ujjainak zsibbadása, homályos látás, nyugtalan láb szindróma (alábak hirtelen, akaratlan mozgásával járó betegség), fülcsengés, ekcéma,viszketés, csalánkiütés, izgatottság, ingerlékenység, nyugtalanság, agresszívviselkedés, rémálmok, szokatlan álmok.
- Ritka mellékhatások (1000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):súlyos bőrelváltozások (kivörösödő bőrkiütés), arcduzzanat (ödéma) ésangioödéma (az arc, az ajkak, a nyelv és/vagy a torok duzzanata, ami légzésivagy nyelési nehezítettséggel járhat), májgyulladás, a bőr vagy a szemfehérje sárgáselszíneződése (sárgaság), májelégtelenség*, mánia/hipománia (lásd még"Figyelmeztetések és óvintézkedések" cím alatt a 2. pontban),hallucinációk, testsúlynövekedés, testsúlycsökkenés.
- Egyéb lehetséges mellékhatások:
Ismeretlen gyakorisággal (a rendelkezésre álló adatok alapján nem állapíthatómeg a gyakoriság): öngyilkossági gondolatok vagy viselkedés.
*Néhány, halállal vagy májátültetéssel végződött esetet jelentettek.
Mellékhatások jelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagygyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetségesmellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére isbejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatásokbejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljonrendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Valdoxan-t tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő ("EXP:")után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjáravonatkozik.
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba.Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel.Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Valdoxan
- A készítmény hatóanyaga az agomelatin. Filmtablettánként 25 mg agomelatinttartalmaz.
- Egyéb összetevők:
- laktóz-monohidrát, kukoricakeményítő, povidon, "A" típusúkarboximetil-keményítő- nátrium, sztearinsav, magnézium-sztearát, vízmenteskolloid szilícium-dioxid,
- hipromellóz, glicerin, makrogol, sárga vas-oxid (E172) és titán-dioxid (E171)
- nyomdafesték: sellak, propilén-glikol és indigotin (E132) alumínium lakk.
Milyen a Valdoxan külleme és mit tartalmaz a csomagolás
A Valdoxan 25 mg filmtabletta hosszúkás, narancssárga-sárga, az egyik oldalán kékszínnel nyomtatott vállalati emblémával.
A Valdoxan 25 mg filmtabletta naptár nyomatú buborékcsomagolásban kerülforgalomba. 7, 14, 28, 42, 56, 84 és 98 filmtabletta kartondobozban. 100filmtabletta kartondobozban kórházi felhasználásra. Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
A forgalomba hozatali engedély jogosultja
Les Laboratoires Servier
50, rue Carnot
92284 Suresnes cedex, Franciaország
Gyártók
Les Laboratoires Servier Industrie
905, route de Saran
45520 Gidy, Franciaország
Servier (Ireland) Industries Ltd
Gorey Road
Arklow - Co. Wicklow, Írország
Anpharm Przedsiebiorstwo Farmaceutyczne S.A.
03-236 Warszawa
ul. Annopol 6B, Lengyelország
A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozataliengedély jogosultjának helyi képviseletéhez:
Magyarország
Servier Hungaria Kft.
Tel: +36 1 238 7799
A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma:
A gyógyszerről részletes információ az Európai Gyógyszerügynökség interneteshonlapján (http://www.ema.europa.eu) találhatók.
Published date: 2014.12.16.


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!