TENLORIS 50MG/10MG FILMTABLETTA 30X

Hreferralspccleanhu

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára

 

Tenloris50 mg/5 mg filmtabletta

Tenloris50 mg/10 mg filmtabletta

Tenloris100 mg/5 mg filmtabletta

Tenloris100 mg/10 mg filmtabletta

lozartán-kálium/amlodipin

 

Mielőtt elkezdi szedniezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mertaz Ön számára fontos információkat tartalmaz.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

-        Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja áta készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha abetegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

-                Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa errőlkezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.            Milyen típusú gyógyszer a Tenloris és milyen betegségek eseténalkalmazható?

2.            Tudnivalók a Tenloris szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni a Tenloris-t?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Tenloris-t tárolni?

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.            Milyen típusú gyógyszer a Tenloris ésmilyen betegségek esetén alkalmazható?

 

A Tenloris kétféle hatóanyagot, lozartánt és amlodipinttartalmaz. Mindkét hatóanyag elősegíti a magas vérnyomás szabályozását.

-               A lozartán az angiotenzin‑II‑receptor gátlóknaknevezett gyógyszercsoportba tartozik, és az erek ellazításával csökkenti a vérnyomást.

-               Az amlodipin az ún. kalcium-csatorna blokkolók csoportjábatartozik. Az amlodipin a kalcium érfalba történő beáramlásánakmegállításával meggátolja az érfal összehúzódását, csökkentve ezzel avérnyomást.

Mindkét hatóanyag hozzájárul az erek összehúzódásánakmegakadályozásához, így a vérerek ellazulnak, és a vérnyomás csökken.

 

A Tenloris olyan,magasvérnyomás-betegségben (hipertenzió) szenvedő betegek kezelésérejavasolt, akik lozartánt és amlodipint a kombinációval azonosdózisokban már szednek, a két gyógyszer külön-külön szedése helyett.

 

 

2.            Tudnivalók a Tenloris szedése előtt

 

Ne szedje a Tenloris-t:

-               ha allergiás a lozartánra, az amlodipinre vagy a gyógyszer (6. pontbanfelsorolt) egyéb összetevőjére vagy más kalcium antagonistára. Ezviszketéssel, bőrvörösséggel vagy légzési nehézséggel járhat.

-               ha súlyosan alacsony a vérnyomása (hipotenzió).

-               ha Önnél a bal szívfélből a vér kiáramlása akadályozott(főütőér- (aorta-) szűkület) vagy szív eredetű sokk esetén(az az állapot, amikor a szív nem tud elegendő vért szállítani a testbe).

-                ha Önnél szívinfarktust követően szívelégtelenség lép fel.

-                ha Ön több mint 3 hónapos terhes.(Azonban a terhesség korai szakaszában sem ajánlott szedni a Tenloris-t,lásd a “Terhesség” című részt.)

-                ha súlyosan károsodott a májműködése.

 

Figyelmeztetésekés óvintézkedések

A Tenloris szedéseelőtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát, ha úgy véli hogy terhes, vagy terhes lehet.A Tenloris szedése a korai terhesség időszakábannem ajánlott, és nem szabad szedni a gyógyszert, ha több mint 3 hónapjaterhes, mert súlyos károkat okozhat a magzatnak, ha a terhességnek ebben aszakaszában szedi (lásd a „Terhesség” című részt).

 

Mielőttelkezdené a Tenloris szedését, feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát:

-               ha kórtörténetében angioödéma (arc, ajak, torok és/vagy nyelvduzzanat)szerepel (lásd még 4. pont),

-               ha nagymértékű hányás vagy hasmenés lép fel Önnél, mely a szervezetjelentős víz- és sóveszteségével jár,

-               ha diuretikumokat (vízhajtót) szed vagy sószegény diétát tart, mely aszervezet jelentős víz- és sóveszteségével jár,

-               ha tudomása van róla, hogy szűkület vagy elzáródás van a vesékhezvezető vérereiben, vagy nemrég veseátültetésen esett át,

-               ha májfunkciója károsodott (lásd 2. pont „Ne szedje a Tenloris-t”),

-               ha vesekárosodással párosuló vagy anélkül fennálló szívelégtelenségbenszenved, illetve egyidejűleg életveszélyes szívritmuszavara van.Különleges elővigyázatosság szükséges, ha egyidejűleg béta-blokkoló-kezelésalatt áll.

-               ha szívbillentyű vagy szívizom-problémái vannak,

-               ha szívkoszorúér-megbetegedésben szenved (melyet a véráramlás csökkenéseokoz a szívkoszorúerekben) vagy cerebrovaszkuláris megbetegedésben szenved(melyet a véráramlás csökkenése okoz az agyi erekben),

-               ha primér hiperaldoszteronizmusban szenved (a mellékvese által azaldoszteron hormon túlzott termelésével járó állapot, amelyet a mellékvesébenlevő rendellenesség okoz),

-               ha a közelmúltban szívrohama volt,

-               ha súlyos vérnyomás emelkedésben (hipertenzív krízis) szenved vagyszenvedett,

-               ha Ön időskorú és az adagját növelni kell.

 

Gyermekek ésserdülők

A Tenlorisalkalmazása nem ajánlott gyermekek és 18 éven aluli serdülők részére.

 

Egyébgyógyszerek és a Tenloris

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosátvagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szednitervezett egyéb gyógyszereiről.

 

Különleges elővigyázatosságszükséges, ha Ön a Tenloris-kezeléssel egyidejűleg a következőgyógyszereket is szedi:

-               egyéb vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, mivel ezek tovább csökkenthetikvérnyomását. A vérnyomást az alábbi gyógyszercsoportok/gyógyszerek iscsökkenthetik: triciklusos antidepresszánsok, antipszichotikus készítmények,baklofén, amifosztin,

-               káliummegtakarító készítmények vagy olyan gyógyszerek, melyek megemelik akáliumszintet (pl.: káliumpótlók, káliumot tartalmazó sópótlók vagykáliummegtakarító szerek, pl.: bizonyos diuretikumok [amilorid, triamteren,spironolakton] vagy heparin),

-               nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek, pl.: indometacin, ideértve aCOX-2-gátlókat (fájdalomcsillapításra használt gyulladáscsökkentőgyógyszerek), mivel ezek csökkenthetik a lozartán vérnyomáscsökkentőhatását.

 

Ha az Ön vesefunkciója károsodott, ezen gyógyszerek együttesalkalmazása a vesefunkció további romlásához vezethet.

 

Néhány gyógyszer befolyásolhatjaa Tenloris hatását vagy a Tenloris befolyásolhatja azok hatását, mint:

-                ketokonazol, itrakonazol (gombás fertőzés kezelésére alkalmazottgyógyszerek)

-                ritonavir, indinavir, nefenavir (úgynevezett proteáz-gátlók HIV-fertőzéskezelésére)

-                rifampicin, erithromicin, klaritromicin (antibiotikumok)

-                közönséges orbáncfű (Hypericum perforatum)

-                verapamil, diltiazem (szívbetegség kezelésére)

-                dantrolén (súlyos kóros testhőmérséklet esetén alkalmazott infúzió)

-                szimvasztatin (koleszterinszint csökkentő gyógyszer)

 

Lítiumot tartalmazó készítményeknem szedhetők együtt a Tenloris-szal szigorú orvosi felügyelet nélkül. Ezesetben különleges elővigyázatossági óvintézkedésekre (pl.:vérvizsgálatok) lehet szükség.

 

A Tenloris egyidejűbevétele étellel és itallal

A Tenlorisszedése során ne fogyasszon grépfrútot vagy grépfrútlevet. A grépfrút és agrépfrútlé fogyasztása után megemelkedhet a vérben az amlodipin hatóanyagszintje, ami előre nem láthatóan fokozhatja a Tenlorisvérnyomáscsökkentő hatását.

 

Terhességés szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat,illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, agyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Terhesség

Feltétlenülközölje kezelőorvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy terheslehet. A kezelőorvos azt fogja tanácsolni Önnek, hogy hagyja abba aTenloris szedését, mielőtt teherbe esik, vagy ahogy megtudja, hogy terhesés hogy a Tenloris helyett egy másikgyógyszert kezdjen el szedni. A Tenloris szedésenem ajánlott a terhesség időszakában, és tilos szedni a 3. terhességihónap után, mert súlyos károkat okozhat a magzatnak.

 

Szoptatás

Közölje kezelőorvosával,amennyiben szoptat, vagy el szeretné kezdeni a szoptatást. A Tenloris alkalmazása nem javasolt szoptató anyáknak. Amennyibenszoptatni szeretne, kezelőorvosa másik készítményt választhat az Önszámára, különösen abban az esetben, ha gyermeke újszülött vagy koraszülött.

 

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességekre

A Tenlorisbefolyásolhatja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességeket. A kezelés alatt jelentkező szédülés vagy fáradtság vagyfejfájás esetén ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen gépeket, azonnalkeresse fel kezelőorvosát.

 

A Tenlorislaktózt tartalmaz

Amennyibenkezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokraérzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

 

3.            Hogyan kell szedni a Tenloris-t?

 

A gyógyszertmindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknakmegfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően,kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

A Tenloris ajánlottadagja napi 1 tabletta.

 

A tablettákatétkezés közben vagy attól függetlenül, egy pohár vízzel vegye be. A gyógyszertlehetőleg mindig ugyanabban az időben vegye be. Ne vegye be aTenloris-t grépfrútlével együtt.

 

Fontos, hogy a Tenloris szedésétmindaddig folytassa, amíg azt kezelőorvosa előírja.

 

Alkalmazásagyermekeknél és serdülőknél

A Tenlorisalkalmazása gyermekek és serdülők esetében nem javasolt.

 

Ha azelőírtnál több Tenloris-t vett be

Ha az előírtnál véletlenültöbb tablettát vett be, haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát. Túl soktabletta bevétele egyszerre alacsony vagy akár veszélyesen alacsony vérnyomástokozhat. Szédülés, szédelgés, ájulás vagy gyengeség jelentkezhet. Súlyosvérnyomásesés esetén sokk is előfordulhat. Bőrét hidegnek ésnyirkosnak érezheti, valamint elveszítheti eszméletét.

 

Haelfelejtette bevenni a Tenloris-t

Haelfelejtette bevenni a napi adagot, a következő adagot a szokottidőben vegye be. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

Ha időelőtt abbahagyja a Tenloris szedését

A kezelésidőtartamát kezelőorvosa határozza meg. Ha hamarabb abbahagyja agyógyszer szedését, mint ahogy azt tanácsolták Önnek, betegsége visszatérhet.

 

Ha bármilyentovábbi kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosátvagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetségesmellékhatások

 

Mint mindengyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nemmindenkinél jelentkeznek.

 

Ha akövetkező, súlyos mellékhatások bármelyikét tapasztalja a gyógyszerbevétele után, azonnal keresse fel kezelőorvosát.

-                hirtelen zihálás, mellkasi fájdalom, légszomj, légzési nehézség,

-                a szemhéj, az arc vagy az ajkak duzzanata,

-                a nyelv és a torok duzzanata, ami jelentős légzési nehézséget okoz,

-                súlyos bőrreakciók, beleértve a súlyos bőrkiütést,csalánkiütést, az egész testre kiterjedő bőrkipirulást, súlyosviszketést, a bőr felhólyagosodását, hámlását, duzzanatát, nyálkahártyagyulladást (Stevens-Johnson szindróma) vagy egyéb allergiás reakciók,

-                szívinfarktus, szívritmuszavar,

-                hasnyálmirigy-gyulladás, ami rossz közérzettel társuló súlyos hasi éshátfájdalmat okoz.

 

AMLODIPIN

Akövetkező, gyakori mellékhatásokat jelentették. Ha bármelyikelőfordul Önnél vagy 1 hétnél tovább tart, keresse felkezelőorvosát.

 

Gyakorimellékhatások (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

-                fejfájás, szédülés, aluszékonyság (különösen a kezelés kezdetén),

-                szívdobogásérzés (palpitáció), az arc kipirulása,

-                hasi fájdalom, hányinger,

-                bokaduzzanat (ödéma), fáradékonyság.

 

Az alábbifelsorolás tartalmazza a többi jelentett mellékhatást. Ha bármelyik ezek közülsúlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívülegyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Nemgyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):

-                hangulati változások, szorongás, depresszió, álmatlanság,

-                remegés, az ízérzés zavara, ájulás, gyengeség,

-                csökkent tapintási érzékenység a végtagokban; fájdalomérzet elvesztése,

-                látászavarok, kettőslátás, fülzúgás,

-                alacsony vérnyomás,

-                tüsszögés/orrfolyás, az orrnyálkahártya gyulladása miatt (rinitisz),

-                bélműködési zavarok, hasmenés, székrekedés, emésztési zavarok,szájszárazság, hányás,

-                hajhullás, fokozott verejtékezés, viszketés, bevérzések a bőrön, abőr elszíneződése,

-                vizeletürítési zavarok, éjszakai vizeletürítés, gyakoribb vizeletürítés,

-                az erekció fenntartásának képtelensége (impotencia), férfiaknál azemlő megnagyobbodása vagy diszkomfort érzete,

-                gyengeség, fájdalom, rossz közérzet,

-                ízületi- vagy izomfájdalom, izomgörcsök, hátfájás,

-                testsúlygyarapodás, ill.-csökkenés.

 

Ritkamellékhatás (1000-ből legfeljebb 1 beteget érint):

-                zavartság.

 

Nagyonritka mellékhatások (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érint):

-                csökkent fehérvérsejtszám, csökkent vérlemezkeszám, ami szokatlanvéraláfutásokat vagy vérzékenységet okozhat (vörösvérsejt károsodás),

-                emelkedett vércukorszint (hiperglikémia),

-                az idegek elváltozása, ami gyengeséget, bizsergést vagy zsibbadástokozhat,

-                köhögés, ínyduzzanat,

-                felfúvódás (gasztritisz),

-                kóros májműködés, májgyulladás (hepatitisz), sárgaság,májenzim-emelkedés, ami befolyásolhatja néhány orvosi vizsgálat eredményét,

-                fokozott izomfeszülés,

-                érgyulladás, gyakran bőrkiütéssel,

-                fényérzékenység,

-                merevség, remegés és/vagy mozgászavarok.

 

LOZARTÁN

Gyakori mellékhatások(10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

-               szédülés,

-               alacsony vérnyomás (főként a vérerek nagyfokú vízveszteségétkövetően, pl.: súlyos szívelégtelenségben szenvedő betegeknél vagymagas dózisú vízhajtóval történő kezelés ideje alatt),

-               dózisfüggő ortosztatikus hatások, mint pl.: fekvő vagyülő testhelyzetből történő felálláskor fellépő vérnyomáscsökkenés,

-               gyengeség,

-               fáradtság,

-               túl alacsony vércukorszint (hipoglikémia),

-               túl magas káliumszint a vérben (hiperkalémia),

-               a vesefunkciós értékek megváltozása, beleértve a veseelégtelenséget is,

-               csökkent vörösvérsejtszám (vérszegénység),

-               emelkedett vér-karbamid-, szérum kreatinin- és szérum káliumszintszívelégtelenségben szenvedő betegeknél.

 

Nem gyakori mellékhatások(100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):

-               aluszékonyság,

-               fejfájás,

-               alvászavarok,

-               felgyorsult szívritmus érzete (palpitáció),

-               súlyos mellkasi fájdalom (angina pektórisz),

-               légszomj (diszpnoé),

-               hasi fájdalom,

-               székrekedés,

-               hasmenés,

-               hányinger,

-               hányás,

-               csalánkiütés,

-               viszketés (pruritusz),

-               kiütések,

-               lokalizált duzzanat (ödéma),

-               köhögés.

 

Ritka mellékhatások(1000-ből legfeljebb 1 beteget érint):

-               túlérzékenység,

-               angioödéma,

-               a vérerek gyulladása (vaszkulitisz, beleértve a Henoch–Schönleinpurpurát),

-               érzéketlenség vagy zsibbadás érzete (paresztézia),

-               ájulás (szinkópe),

-               nagyon gyors és szabálytalan szívverés (pitvarfibrilláció),

-               agyi katasztrófa (sztrók),

-               májgyulladás (hepatitisz),

-               emelkedett vér alanin-aminotranszferáz (ALAT) szintek, mely a kezelésabbahagyásakor, általában visszaáll az eredeti értékre.

 

Nem ismert (a gyakoriság arendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

-               a vérlemezkék csökkent száma,

-               migrén,

-               májfunkciós rendellenességek,

-               izom- és ízületi fájdalom,

-               influenza-szerű tünetek,

-               hátfájás és húgyúti fertőzés,

-               fokozott érzékenység a napfénnyel szemben (fotoszenzitivitás),

-               megmagyarázhatatlan izomfájdalom, sötét (teaszínű) vizelettel (rabdomiolízis),

-               impotencia,

-               a hasnyálmirigy gyulladása (pankreatitisz),

-               alacsony szintű nátrium a vérben (hiponatrémia),

-               depresszió,

-               általánosságban rossz közérzet,

-               csilingelő, zúgó, harsogó vagy kattogó hangok a fülben (tinnitusz),

-               az ízérzés zavara (diszgeúzia).

 

Mellékhatásokbejelentése

 

Ha Önnélbármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

Amellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többinformáció álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásávalkapcsolatban.

 

 

5.       Hogyankell a Tenloris-t tárolni?

 

A gyógyszergyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon feltüntetettlejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő azadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Ez a gyógyszernem igényel különleges tárolást.

 

Semmilyengyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek azintézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       Acsomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Tenloris

-               A készítmény hatóanyagai alozartán-kálium és az amlodipin.

Tenloris 50 mg/5 mgfilmtabletta: 50 mg lozartán-kálium és 6,94 mg amlodipin-bezilát(megfelel 5 mg amlodipinnek) filmtablettánként.

         Tenloris50 mg/10 mg filmtabletta: 50 mg lozartán-kálium és 13,88 mgamlodipin-bezilát (megfelel 10 mg amlodipinnek) filmtablettánként.

         Tenloris100 mg/5 mg filmtabletta: 100 mg lozartán-kálium és 6,94 mgamlodipin-bezilát (megfelel 5 mg amlodipinnek) filmtablettánként.

         Tenloris100 mg/10 mg filmtabletta: 100 mg lozartán-kálium és 13,88 mgamlodipin-bezilát (megfelel 10 mg amlodipinnek) filmtablettánként.

-               Egyéb összetevők(segédanyagok) a tablettamagban: laktóz-monohidrát, cellulózpor (E460), hidegenduzzadó keményítő, kukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz(E460), vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát (E572),karboximetil-keményítő-nátrium (A típusú) és sárga vas-oxid (E172).
Egyéb összetevők (segédanyagok) az 50 mg/5 mgfilmtabletta bevonatában: vörös vas-oxid (E172), sárga vas-oxid (E172),poli(vinil-alkohol), titán-dioxid (E171), makrogol 3000 és talkum (553b).
Egyéb összetevők (segédanyagok) az 50 mg/10 mg filmtablettabevonatában: vörös vas-oxid (E172), poli(vinil-alkohol), titán-dioxid (E171),makrogol 3000 és talkum (553b).
Egyéb összetevők (segédanyagok) a 100 mg/5 mg filmtablettabevonatában: vörös vas-oxid (E172), poli(vinil-alkohol), titán-dioxid (E171),makrogol 3000 és talkum (553b).

Egyéb összetevők (segédanyagok) a 100 mg/10 mgfilmtabletta bevonatában: sárga vas-oxid (E172), poli(vinil-alkohol),titán-dioxid (E171), makrogol 3000 és talkum (553b).

 

Milyen a Tenloris külleme ésmit tartalmaz a csomagolás

A Tenloris 50 mg/5 mgfilmtabletta barnás-narancssárga, ovális (15 mm x 7 mm), mindkétoldalán enyhén domború filmtabletta.

A Tenloris 50 mg/10 mgfilmtabletta vörösesbarna, ovális (15 mm x 7 mm), mindkét oldalánenyhén domború filmtabletta.

A Tenloris 100 mg/5 mgfilmtabletta rózsaszín, ovális (18 mm x 9 mm), mindkét oldalándomború filmtabletta.

A Tenloris 100 mg/10 mgfilmtabletta halvány barnássárga, ovális (18 mm x 9 mm), mindkétoldalán domború filmtabletta.

 

A Tenloris 50 mg/5 mg,50 mg/10 mg, 100 mg/5 mg és 100 mg/10 mgfilmtabletta 10, 28, 30, 56, 60, 84 és 90 db filmtablettát tartalmazóbuborékcsomagolásban és dobozban kerül forgalomba

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedélyjogosultja

KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješkacesta 6, 8501 Novo mesto, Szlovénia

 

Gyártók

KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto,Szlovénia

TADPharma GmbH, Heinz-Lohmann-Straße 5,27472 Cuxhaven, Németország

 

Ezt agyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi nevekenengedélyezték:

 

Magyarország

Tenloris 50 mg/5 mg, 50 mg/10 mg, 100 mg/5 mg, 100 mg/10 mg filmtabletta

Bulgária

Тенлорис 50 mg/5 mg, 50 mg/10 mg, 100 mg/5 mg, 100 mg/10 mg филмирани таблетки

Észtország

Tenloris 50 mg/5 mg, 50 mg/10 mg, 100 mg/5 mg, 100 mg/10 mg őhukese polümeerikattega tabletid

Litvánia

Tenloris 50 mg/5 mg, 50 mg/10 mg, 100 mg/5 mg, 100 mg/10 mg plėvele dengtos tabletės

Lettország

Tenloris 50 mg/5 mg, 50 mg/10 mg, 100 mg/5 mg, 100 mg/10 mg apvalkotās tabletes

Lengyelország

Alortia

Románia

Tenloris 50 mg/5 mg, 50 mg/10 mg, 100 mg/5 mg, 100 mg/10 mg comprimate filmate

Szlovákia

Tenloris 50 mg/5 mg, 50 mg/10 mg, 100 mg/5 mg, 100 mg/10 mg filmom obalené tablety

 

Tenloris 50 mg/5 mg filmtabletta                    

 OGYI-T-22612/01                 28x       OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/02                 30x       OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/03                 56x       OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/04                 60x       OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/05                 84x       OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/06                 90x       OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás

 OGYI-T-22612/25                 10x       OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 

 

Tenloris 50 mg/10 mg filmtabletta

 OGYI-T-22612/07            28x            OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/08            30x            OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/09            56x            OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/10            60x            OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/11            84x            OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/12            90x            OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/26            10x            OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 

 

Tenloris 100 mg/5 mg filmtabletta

 OGYI-T-22612/13        28x    OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/14        30x    OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/15        56x    OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/16        60x    OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/17        84x    OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/18        90x    OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/27        10x    OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 

 

Tenloris 100 mg/10 mg filmtabletta

 OGYI-T-22612/19            28x            OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/20            30x            OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/21            56x            OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/22            60x            OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/23            84x            OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 OGYI-T-22612/24            90x            OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás

 OGYI-T-22612/28            10x            OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 

Abetegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma:.2014.június

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!