AMPRILAN 5MG TABLETTA 30X

PACKAGE LEAFLET

BETEGTÁJÉKOZTATÓ:INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Amprilan 1,25 mgtabletta

Amprilan 2,5 mgtabletta

Amprilan 5 mgtabletta

Amprilan 10 mgtabletta

ramipril

 

 

Mielőtt elkezdenészedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájé­koztatót.

-         Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.

-         További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-         Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, hatünetei az Önéhez hasonlóak.

-         Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztatótartalma:

1.    Milyen típusúgyógyszer az Amprilan és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.    Tudnivalók az Amprilanszedése előtt

3.    Hogyan kell szedniaz Amprilan-t?

4.    Lehetségesmellékhatások

5.    Hogyan kell azAmprilan-t tárolni?

6.    Továbbiinformációk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZERAZ AMPRILAN TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

Az Amprilan egy ramiprilhatóanyagot tartalmazó gyógyszer. Az úgynevezett ACE-gátlók (angiotenzinkonvertáló enzim gátlók) csoportjába tartozik.

 

Az Amprilan az alábbiak szerinthat:

-         csökkenti az Ön szervezetében azoknak az anyagoknak a termelését,amelyek emelhetik a vérnyomást,

-         ellazítja és tágítja az ereket,

-         megkönnyíti a szív számára a vér keringtetését a szervezetében.

 

Az Amprilan alkalmazható:

-         magasvérnyomás (hipertenzió) kezelésére

-         szívinfarktus vagy agyvérzés kockázatának csökkentésére

-         vesekárosodás kockázatának csökkentésére vagy a vesekárosodásrosszabbodásának késleltetésére (függetlenül attól, hogy Ön cukorbetegségbenszenved-e vagy sem)

-         a szív kezelésére amikor az nem tud elegendő vért pumpálni aszervezet többi részébe (szívelégtelenség)

-         szívinfarktust (miokardiális infarktust) követő kezelésreszívelégtelenség esetén.

 

 

2.       TUDNIVALÓK AZ AMPRILANTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

 

Ne szedjen Amprilan tablettát, ha:

-         ha allergiás (túlérzékeny) a ramiprilre vagy bármely másACE-gátlóra vagy az Amprilan egyéb összetevőjére, melyek felsorolása a 6.pontban található.

Az allergiás reakció tüneteilehetnek a kiütés, a nyelési vagy légzési nehézség, ajkainak, arcának,nyelvének vagy torkának duzzanata.

-           ha Önnél már jelentkezett olyan súlyos allergiás reakció amitangioödémának neveznek. Ennek  jelei lehetnek a viszketés, csalánkiütés, vörösfoltok a kezén, lábán és a torkán, a torok, nyelv és a szem körüli terület ésaz ajkak duzzanata, a nyelési vagy légzési nehézség.

-           amennyiben Ön művese-kezelésben, vagy bármely vérszűrő eljárásbanrészesül. Az alkalmazott berendezéstől függően az Amprilan kezelés nem biztos,hogy megfelelő Önnek.

-           amennyiben olyan vesebetegségben szenved, amikor a vesevérellátása csökkent (veseartéria szűkület).

-           a terhesség utolsó 6 hónapjában (lásd szintén „Terhesség ésszoptatás”)

-           Amennyiben az Ön vérnyomása rendellenesen alacsony vagybizonytalan. Ezt a döntés kezelőorvosának kell meghoznia.

 

Ne szedje az Amprilan-t ha Önre illik valamelyik a fent felsoroltakközül. Amennyiben bizonytalan kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt beveszi az Amprilan-t.

 

AzAmprilan fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

 

Ellenőrizze kezelőorvosával vagygyógyszerészével mielőtt beveszi ezt a gyógyszert:

-         ha Önnek szív- máj vagy veserendellenessége van

-         ha Ön jelentős folyadék- vagy sóveszteséget szenvedett aszokásosnál is hevesebb hányás, hasmenés vagy izzadás miatt, ha Ön sószegénydiétán van, hosszabb ideje vízhajtókat (diuretikumokat) szed vagyművesekezelésben (dialízis) részesül

-         ha Ön rovarmérgekkel szembeni deszenzibilizáló kezelésben fogrészesülni

-         ha érzéstelenítést fognak Önnél alkalmazni. Ezt vagy operációvagy fogászati beavatkozás esetén alkalmazzák. Egy nappal a beavatkozás előttfelfüggesztheti az Amprilan-kezelést, kérje ki kezelőorvosa tanácsát

-         ha magas vérének a káliumszintje (és ezt a vérvizsgálat isigazolta)

-         ha un. kollagén-betegségben szenved, mint például szklerodermavagy a szisztémás lupusz eritematózus betegség

 

Tájékoztatniakell kezelőorvosát, ha úgy gondolja, hogy terhes (vagy terhes lehet). AzAmprilan nem ajánlott a terhesség korai időszakában, és nem szabad szedni a terhességelső 3 hónapját követően, mivel súlyos rendellenességet okozhat (lásd szintén„Terhesség és szoptatás”).

 

Gyermekek

Az Amprilan nem ajánlottgyermekkorban és serdülőkorúaknál 18 éves kor alatt, mivel ebben abetegcsoportban nem áll rendelkezésre információ.

 

Amennyiben a fent felsoroltakközül valamelyik illik Önre (vagy nem tudja biztosan, hogy illik-e) kérdezzemeg kezelőorvosát, mielőtt beveszi az Amprilan-t.

 

A kezelés ideje alatt szedettegyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét ajelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkülkapható készítményeket (és a gyógynövényeket) is. Ez azért fontos, mert aAmprilan befolyásolhatja más gyógyszerek hatását. Ugyanakkor más gyógyszerek isbefolyással lehetnek a Amprilan hatására.

 

Kérjük jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsoroltgyógyszerek valamelyikét szedi. Csökkenthetik az Amprilan hatását.

-         Fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők (nem-szteroidgyulladáscsökkentők, pl. ibuprofen, indometacin, acetilszalicilsav)

-         Az alacsonyvérnyomás, sokk, szívelégtelenség, asztma vagyallergiás állapotok kezelésére szolgáló gyógyszerek pl. efedrin, noradrenalinvagy adrenalin. Kezelőorvosának ellenőriznie kell a vérnyomását.

 

Kérjük jelezze kezelőorvosának,ha az alábbiakban felsorolt gyógyszerek valamelyikét szedi. Ezek a gyógyszerekfokozhatják a valószínűségét, hogy Önnél mellékhatás jelentkezik, ha együttszedi az Amprilan -nal.

-         Fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők (nem-szteroidgyulladáscsökkentők, pl. ibuprofen, indometacin, acetilszalicilsav)

-         Daganatellenes gyógyszerek (kemoterápiás gyógyszerek)

-         A beültetett szervek kilökődését  gátló gyógyszerek pl.ciklosporin

-         Vizelethajtók pl. furoszemid

-         Gyógyszerek, amelyek emelhetik a vér káliumszintjét pl.spironolakton, triamteren, amilorid, kálium sók, heparin (vérhígító)

-         Gyulladásos betegségek kezelésére szolgáló szteroidok pl.prednizolon

-         Allopurinol (a húgysav csökkentésére szolgál a vérben)

-         Prokainamid (szívritmus rendellenességek kezelésre)

 

Kérjük jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsoroltgyógyszerek valamelyikét szedi. Az Amprilan befolyásolhatja hatásukat.

-         Cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerek pl. szájon átalkalmazandó vércukorszint csökkentők és az inzulin. Az Amprilan csökkentheti avércukorszintet. Fokozottan ellenőrizze a vércukorszintjét, ha Amprilan -tszed.

-         Lítium (mentális betegségek kezelésére). Az Ön lítium szintjétfokozottan ellenőriznie kell kezelőorvosának.

 

Amennyiben a fent felsoroltakközül valamelyik illik Önre kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt beveszi azAmprilan -t.

 

Az Amprilan egyidejű bevételebizonyos ételekkel vagy italokkal

Ha az Amprilan kezelés soránalkoholt fogyaszt, szédülhet, vagy bizonytalanság érzése lehet. Amennyiben nembiztos, hogy mennyi alkoholt fogyaszthat az Amprilan kezelés alatt, kérdezzemeg kezelőorvosát, mivel a vérnyomás csökkentő gyógyszerek és az alkohol egymáshatását erősíthetik.

Az Amprilan étellel együtt vagyanélkül is bevehető.

 

Terhesség és szoptatás

Terhesség

Feltétlenül tájékoztassa orvosát arról, ha azt gondolja,hogy Ön terhes (vagy teherbe eshet). Orvosa általában azt fogja tanácsolniÖnnek, hogy hagyja abba az Amprilan tabletta szedését, mielőtt teherbe esne,ill. amint megtudja, hogy terhes, és másik gyógyszer szedését javasolja Önnekaz Amprilan tabletta helyett. Az Amprilan tabletta nem javasolt a terhességkorai szakaszában és tilos szednie, ha több mint 3 hónapja terhes – mert súlyosmagzatkárosodást okozhat, ha a terhesség 3. hónapja után alkalmazzák.

 

Szoptatás

Tájékoztassa orvosát arról, ha Ön szoptat, vagy rövidesenelkezd szoptatni. Az Amprilan tabletta nem javasolt szoptató anyák számára,ezért orvos másik gyógyszert választhat az Ön számára, ha Ön szoptatni kíván –legfőképpen, ha az Ön babája újszülött, vagy koraszülött.

 

A készítmény hatásaia gépjárművezetéshez és gépeküzemeltetéséhez szükséges képességekre

Szédülhet az Amprilan kezeléssorán. Ez gyakoribb az Amprilan-kezelés megkezdésekor, vagy az adag emelésekor.Ha ez a tünet jelentkezik, ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen gépeket.

 

Fontos információk az Amprilan egyes összetevőiről

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt,hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedniezt a gyógyszert.

 

 

3.       HOGYAN KELL SZEDNI AZ AMPRILAN TABLETTÁT?

 

Az Amprilan-t mindig az orvosáltal elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolástilletően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

A gyógyszer szedése

-         Mindennap, ugyanabban az időben, szájon át vegye be a gyógyszert.

-         Egészben, folyadékkal nyelje le a tablettát.

-         Ne törje vagy rágja össze a tablettát.

 

Mennyi gyógyszert vegyen be

 

Magasvérnyomás kezelésére

-       Aszokásos kezdő adag 1,25 mg vagy 2,5 mg naponta egyszer.

-       Akezelőorvosa addig fogja módosítani az adagot, amíg a megfelelővérnyomásértéket be nem sikerül állítani.

-       Amaximális napi adag 10 mg naponta egyszer.

-       AmennyibenÖn már szed vizelethajtó gyógyszereket, kezelőorvosa megszakíthatja a szedéstvagy módosíthatja a vizelethajtó adagját, mielőtt elkezdi az Amprilan kezelést.

 

Szívinfarktus vagy agyvérzés kockázatának csökkentésére

-         A szokásos kezdő adag 2,5 mg naponta egyszer.

-         A kezelőorvosa növelheti az adagot.

-         A szokásos napi adag 10 mg naponta egyszer.

 

A vesekárosodás kockázatának csökkentésére vagy avesekárosodás rosszabbodásának késleltetésére

-         A szokásos kezdő adag 1,25 mg vagy 2,5 mg naponta egyszer.

-         A kezelőorvosa módosíthatja az adagot.

-         A szokásos napi adag 5 mg vagy 10 mg naponta egyszer.

 

Szívelégtelenség kezelésére

-         A szokásos kezdő adag 1,25 mg naponta egyszer.

-         A kezelőorvosa módosíthatja az adagot.

-         A maximális napi adag 10 mg. Napi kétszeri adagolás javasolt.

 

Szívinfarktust követően alkalmazandó kezelés

-         A szokásos kezdő adag 1,25 mg naponta egyszer - 2,5 mg napontakétszer.

-         A kezelőorvosa módosíthatja az adagot.

-         A szokásos napi adag 10 mg. Napi kétszeri adagolás javasolt.

 

Idős betegek esetén

Kezelőorvosa csökkenteni fogja akezdőadagot és lassabban fogja módosítani a kezelés során az adagot.

 

Ha az előírtnál több Amprilan tablettát vett be

Azonnal beszéljen kezelőorvosávalvagy menjen a legközelebbi kórházi sürgősségi osztályra. Ne vezessen akórházba, kérjen meg valakit, hogy vigye el, vagy hívja a mentőket. Vigyemagával a gyógyszerét, ebből fogja a kezelőorvosa pontosan tudni, hogy milyengyógyszert vett be.

 

Ha elfelejtette bevenni az Amprilan tablettát

-         Vegye be a következő adagot amikor legközelebb esedékes.

-         Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja az Amprilan tabletta szedését

Szedje kitartóan a gyógyszerét mindaddig, amíg az orvosa azt nemmondja, hogy hagyja abba. Ne hagyja abba az Amprilan tabletta szedését pusztánazért, mert jobban érzi magát. Ha abbahagyja, betegsége kiújulhat.

 

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásávalkapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

4.       LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így azAmprilan is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinéljelentkeznek.

 

Azonnal hagyja abba az Amprilanszedését és keresse fel kezelőorvosát, ha az alábbi súlyos mellékhatásokvalamelyikét tapasztalja magán, mivel lehetséges, hogy sürgős orvosibeavatkozásra lesz szükség:

-         Az arc, az ajkak vagy a torok duzzanata, emiatt nehezített leheta nyelés vagy a légzés, viszketés és kiütések. Ezek az Amprilan által kiváltottsúlyos allergiás reakció jelei lehetnek.

-         Súlyos bőrreakciók, beleértve a kiütés a fekélyképződést aszájban, meglévő bőrbetegségének rosszabbodása, a bőr vörösödése, hólyagosodásavagy leválása (az un. Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízisvagy eritéma multiforme néven ismert betegség)

 

Azonnal jelezzekezelőorvosának, ha az alábbiak valamelyikét tapasztalja:

-         Gyorsabb szívverés, szabálytalan vagy heves szívdobogás (unpalpitáció), mellkasi fájdalom, szorító érzés a mellkasban vagy ennél issúlyosabb szívbetegségek beleértve a szívinfarktust, vagy az agyvérzést.

-         Légszomj vagy köhögés, ezek tüdőrendellenességek jelei lehetnek.

-         Könnyebben kialakuló véraláfutás, hosszabb ideig tartó vérzés,vagy a vérzésre utaló bármilyen jel (pl. ínyvérzés), lila tűszúrásszerű pöttyöka bőrön, vagy ha a szokásosnál könnyebben kap el fertőző betegségeket,torokfájás és láz, fáradtság, gyengeség, szédülés vagy sápadt bőr. Ezek atünetek a vérképzőszervi és csontvelő rendellenességek jelei lehetnek.

-         Súlyos gyomorfájdalom, amely a hátba is kisugárzik. Ez a pankreatitisjele lehet (hasnyálmirigy gyulladás).

-         Láz, hidegrázás, fáradtság, étvágytalanság, gyomorfájdalom,hányinger, a bőr vagy a szemek sárgás elszíneződése (sárgaság). Ezek olyanmájbetegség jelei lehetnek, mint a hepatitisz (májgyulladás) vagy a májkárosodás.

 

Egyéb mellékhatások lehetnekmég:

Jelezze kezelőorvosának ha azalábbiakban felsorolt bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy néhány napnáltovább fennáll.

Gyakori

100 beteg közül 1-10 betegen jelentkezik.

Nem gyakori

1000 beteg közül 1-10 betegen jelentkezik.

Ritka

10 000 beteg közül 1-10 betegen jelentkezik

Nagyon ritka

10 000 beteg közül kevesebb, mint egy betegen jelentkezik.

Nem ismert

A rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg a gyakorisága.

 

Gyakori (10 betegközül egynél kevesebbet érint)

-         Fejfájás, fáradtság

-         Szédülés. Ez a tünet gyakrabban jelentkezik az Amprilan-kezeléskezdetén, illetve az adag emelése esetén.

-         Gyengeség/ájulás, hipotenzió (rendellenesen alacsony vérnyomás),különösen amikor gyorsan áll fel vagy ül le.

-         Száraz, ingerlő köhögés, arcüreggyulladás (szinuszitisz) vagyhörghurut, légszomj

-         Gyomor- vagy bélfájdalom, hasmenés, emésztési zavar, hányingervagy hányás

-         Kiütés mely lehet kiemelkedő vagy nem kiemelkedő is

-         Mellkasi fájdalom

-         Görcsök, vagy fájdalom az izmokban

-         A vérvizsgálati eredmények a szokásosnál magasabb kálium-szintetjeleznek a vérben

 

Nem gyakori (100 beteg közülegynél kevesebbet érint)

-         Egyensúly problémák (forgó jellegű szédülés)

-         Viszketés vagy rendellenes bőrérzékelés mint pl. zsibbadás,bizsergés, szúró vagy égő érzés, lúdbőrös érzés (paresztézia)

-         Az ízérzés elvesztése vagy megváltozása

-         Alvászavarok

-         Depressziós állapot, szorongás, feszültebbenk érzi magát aszokásosnál vagy nyugtalanság

-         Orrdugulás, légzési nehézség vagy asztmájának rosszabbodása

-         Duzzanat a beleiben, amelyet bélrenszeri angioödémának neveznek,mely hasi fájdalommal, hányással és hasmenéssel jár

-         Gyomorégés, székrekedés vagy szájszárazság

-         Fokozott vízfelvétel és ürítés

-         A szokásosnál fokozottabb izzadás

-         Csökkent étvágy vagy étvágytalanság (anorexia)

-         Szaporább vagy szabálytalan szívverés. Duzzadt karok és lábak.Ezek a fokozott vízvisszatartás jelei lehetnek.

-         Kipirulás

-         Homályos látás

-         Ízületi fájdalom

-         Láz

-         Szexuális működési zavar férfiakban, illetve csökkent szexuálisvágy férfiakban és nőkben.

-         Bizonyos fehérvérsejt-típus megnövekedett száma (eozinofília) avérvizsgálati eredményben

-         A vérvizsgálati eredmények változást mutatnak a máj-,hasnyálmirigy vagy vesefunkciós értékekben.

 

Ritka (1000 beteg közülegynél kevesebbet érint)

-         Bizonytalanság vagy zavartság érzése

-         Vörös és duzzadt nyelv

-         Erőteljes bőrleválás vagy hámlás, viszkető göbös kiütés

-         Körömrendellenességek (a köröm meglazulása vagy leválása akörömágyból)

-         Bőrkiütés vagy bevérzések a bőrön

-         Foltok a bőrön és hideg végtagok

-         Vörös, viszkető, duzzadt vagy vizenyős szemek

-         Hallásromlás vagy fülcsengés

-         Gyengeség érzése

-         A vérvizsgálati eredmények csökkenést mutatnak a vörösvértestek,fehérvérsejtek vagy a vérlemezkék számában és a hemoglobin mennyiségében

 

Nagyon ritka (10 000beteg közül egynél kevesebbet érint)

-         A szokásosnál fokozottabb fényérzékenység

 

Egyéb jelentettmellékhatások:

Jelezze kezelőorvosának ha azalábbiakban felsorolt bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy néhány napnáltovább fennáll.

-         Koncentrációzavar

-         Duzzadt száj

-         A vérvizsgálati eredmények túlzottan kevés vérsejetet mutatnak

-         A vérvizsgálati eredmények a szokásosnál alacsonyabbnátrium-szintet mutatnak a vérben

-         A kéz- és a lábujjak színe a hidegben megváltozik és bizseregővagy fájdalmas érzés jelentkezik amikor újra felmelegednek (Raynaud-jelenség)

-         A mell megnagyobbodása férfiakban

-         Lelassult vagy gátolt reakciók

-         Égő érzés

-         A szaglás megváltozása

-         Hajhullás

 

Ha bármely mellékhatás súlyossáválik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyébtünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

5.       HOGYAN KELL AZ AMPRILAN-T TÁROLNI?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 25ºC-on tárolandó.

Nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásbantárolandó.

 

A dobozon feltüntetett lejárati idő után (Felhasználható) neszedje az Amprilan tablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjáravonatkozik.

 

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartásihulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogyszükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedésekelősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz az Amprilan tabletta

A készítmény hatóanyaga a ramipril.

 

Amprilan 1,25 mg tabletta:  1.25 mg ramipril tablettánként.

Amprilan 2,5 mg tabletta:    2,5 mg ramipril tablettánként.

Amprilan 5 mg tabletta:       5 mg ramipril tablettánként.

Amprilan 10 mg tabletta:     10 mg ramipril tablettánként.

 

Egyéb összetevők az 1,25 mg-os Amprilan tablettában:

nátrium-hidrogén-karbonát, nátrium-sztearil-fumarát, laktóz-monohidrát,kroszkarmellóz-nát­ri­um,

hidegen duzzadó kukoricakeményítő,.

 

Egyéb összetevők a 2,5 mg-os Amprilan tablettában:

nátrium-hidrogén-karbonát, nátrium-sztearil-fumarát, laktóz-monohidrát,kroszkarmellóz-nát­ri­um,

hidegen duzzadó kukoricakeményítő, és sárga vas-oxid (E172).

 

Egyéb összetevők az 5 mg-os Amprilan tablettában:

nátrium-hidrogén-karbonát, nátrium-sztearil-fumarát , laktóz-monohidrát,kroszkarmellóz-nát­ri­um,

hidegen duzzadó kukoricakeményítő, vörös vas-oxid (E172) éssárga vas-oxid (E172).

 

Egyéb összetevők a 10 mg-os Amprilan tablettában:

nátrium-hidrogén-karbonát, nátrium-sztearil-fumarát, laktóz-monohidrát,kroszkarmellóz-nát­ri­um,

hidegen duzzadó kukoricakeményítő,

 

Milyen az Amprilan tabletta külleme és mit tartalmaz acsomagolás

Amprilan 1,25 mg tabletta: fehér vagy törtfehér, hosszúkás,lapos felületű, metszett élű, 8×4 mm.

Amprilan 2,5 mg tabletta: sárga, hosszúkás, metszett élű,lapos felületű, 10×5 mm.

Amprilan 5 mg tabletta: rózsaszínű, hosszúkás, metszett élű,lapos felületű, 8,8×4,4 mm.

Amprilan 10 mg tabletta: fehér vagy törtfehér, hosszúkás,metszett élű, lapos felületű, 11×5,5 mm.

 

30, 50, 60, 90 db tabletta buborékcsomagolásban és dobozban.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

Rendelhetőség

Orvosi rendelvényhez kötött gyógyszer.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto,Szlovénia

 

A készítménnyel kapcsolatos tájékoztatásért forduljon aforgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviselőjéhez.

 

 

OGYI-T-10 554/01-03            Amprilan 1,25 mgtabletta       30x, 60x, 90x

OGYI-T-10 554/04-06            Amprilan 2,5 mg tabletta                  30x,60x, 90x

OGYI-T-10 554/07-09            Amprilan 5 mg tabletta            30x,60x, 90x

OGYI-T-10 554/10-12            Amprilan 10 mg tabletta                   30x,60x, 90x

 

Abetegtájékoztató engedélyezésének dátuma:2010.06.24.

 vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!