TEPERINEP 50MG FILMTABLETTA 30X

hu-pl-tc

Betegtájékoztató: Információk a felhasználók számára

 

TeperinEP 10 mg filmtabletta

TeperinEP 25 mg filmtabletta

TeperinEP 50 mg filmtabletta

 

Amitriptilin

 

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa elfigyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontosinformációkat tartalmaz.

•        Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benneszereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

•        További kérdéseivel forduljon kezelőorvosáhozvagy gyógyszerészéhez.

•        Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnekírta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet mégabban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

•        Ha Önnél bármilyenmellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztatótartalma:

 

1.            Milyen típusú gyógyszer aTeperinEP és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.            Tudnivalók a TeperinEP szedéseelőtt

3.            Hogyan kell szedni a TeperinEP filmtablettát?

4.            Lehetséges mellékhatások

5.            Hogyan kell a TeperinEPfilmtablettát tárolni?

6.            A csomagolás tartalma és egyébinformációk

 

 

1.            Milyen típusú gyógyszer aTeperinEP és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

ATeperinEP hatóanyaga, az amitriptilin az ún. triciklikus antidepresszánsokcsoportjába tartozik. Ezek a gyógyszerek növelik a szerotonin és a noradrenalinszintjét az idegrendszerben.

 

ATeperinEP filmtablettát felnőtteknél alkalmazzák

·               különböző eredetű depressziósállapotok, így

-             az ún. major depressziókezelésére, amit a hangulati és az érzelmi élet zavara, lehangoltság,szorongás, a gondolkodás lassulása és az aktivitás csökkenése jellemez.

-             egyéb betegségekhez társulódepressziós állapotok kezelésére.

-             az ún. bipoláris affektív zavardepressziós szakaszának kezelésére. A bipoláris affektív zavar egy olyanmentális betegség, amelynél egy túlzott feldobottsággal, felfokozottaktivitással járó állapot és egy depressziós állapot váltja egymást.

·               idült idegi eredetű, pl. herpeszvírus okozta idegkárosodás miatt kialakult fájdalom kezelésére.

·               migrénes fejfájás megelőzéséreabban az esetben, ha más gyógyszerrel történő kezelés nem lehetséges vagy nemeredményes.

 

 

2.            Tudnivalók a TeperinEPszedése előtt

 

Neszedje a TeperinEP filmtablettát:

·               ha allergiás a hatóanyagra vagy agyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

·               infarktus utáni lábadozásiidőszakban.

·               ha szívritmus zavara van(különösen, ha ún. AV blokk áll fenn).

·               ha ún. veleszületett hosszú QTcszindrómája van.

·               súlyos szív-és érrendszerimegbetegedések (pl. pangásos szívelégtelenség, koszorúér elégtelenség) esetén.

·               súlyos májkárosodás esetén.

·               ha ún. irreverzibilis MAO-gátlógyógyszert (pl. szelegilin, Parkinson-kór kezelésére), vagy ún. nem-szelektívMAO-gátlót (linezolid, bakteriális fertőzés kezelésére) szed. Ebben az esetbena TeperinEP kezelést legalább 14 nappal a MAO–gátló kezelés befejezése utánkell elkezdeni. A MAO-gátló szedése 4-5 nappal a TeperinEP kezelés befejezésétkövetően, a szokásosnál kisebb adagban kezdhető és a hatás ellenőrzése mellettaz adag fokozatosan emelhető.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A TeperinEP szedése előttbeszéljen kezelőorvosával, ha:

·               prosztata betegsége van,

·               vizeletürítési nehézsége van,

·               felálláskor gyakran szédül és/vagyelőfordult, hogy elájult (ortosztatikus hipotónia),

·               májkárosodása van,

·               vesekárosodása van,

·               pajzsmirigy-betegségben szenvedvagy pajzsmirigy-készítményekkel kezelik,

·               szívritmuszavarra hajlamos, pl.koszorúér szűkülete, EKG eltérése (ún. QTc szakasz megnyúlás), elektrolitzavaravan, vagy ha olyan gyógyszereket szed, amik ilyen típusú EKG eltéréstokozhatnak (lásd még „Egyéb gyógyszerek és a TeperinEP” című részt).

Haa TeperinEP kezelés során szívproblémára utaló tüneteket tapasztal, a gyógyszerszedését hagyja abba és forduljon kezelőorvosához. A tünetek igen változatosaklehetnek: gyors, lassú vagy rendszertelen pulzus, szédülés,bizonytalanságérzet, látászavarok, légszomj, ezekhez társuló félelemérzet,idegesség, súlyos esetben eszméletvesztés.

·               Önnél vagy családtagjánál korábbanbipoláris betegséget állapítottak meg, mert az amitriptilin szedése mániásállapotot (túlzott feldobottság, fokozott aktivitás) idézhet elő. Ilyen esetbenaz amitriptilin kezelést meg kell szakítani.

·               Önnek korábban voltakgörcsrohamai, mert az amitriptilin csökkenti a görcsküszöböt. Ha Önnél akezelés időtartama alatt görcsroham jelentkezik, az amitriptilin kezelést felkell függeszteni.

·               elektrosokk kezelésben részesül,

·               gyakori székrekedése van,

·               mellékvese daganatban szenved,mint pl. a feokromocitóma vagy a neuroblasztóma.

 

Öngyilkossági gondolatok és depressziójának vagyszorongásos betegségének súlyosbodása

Ha Ön depresszióval és/vagy szorongással járó betegségben szenved,előfordulhatnak önkárosító vagy öngyilkos gondolatai. Ezek gyakoribbak lehetnekaz antidepresszáns kezelés kezdeti szakaszában, mert ezeknél a gyógyszereknél ahatás kialakulásához időre van szükség. Ez általában két hét, de olykorhosszabb időbe is telhet.

Nagyobb valószínűséggel lehetnek ilyen gondolatai:

-                ha korábban voltak máröngyilkossági vagy önkárosító gondolatai

-                ha Ön egy fiatal felnőtt. Klinikaivizsgálatokból származó információk szerint az antidepresszánsokkal kezelt,pszichiátriai betegségben szenvedő fiatal felnőttek (25 évnél fiatalabbak)esetén magasabb az öngyilkos magatartás kialakulásának veszélye.

Ha bármikor önkárosító vagyöngyilkossági gondolatai támadnak, azonnal keresse fel orvosát vagy menjenkórházba.

Hasznos lehet, ha egyrokonának vagy közeli barátjának beszámol depressziójáról vagy szorongásosbetegségéről, és megkéri, hogy olvassák el ezt a betegtájékoztatót. Megkérhetiőket, hogy közöljék Önnel, ha úgy gondolják, hogy depressziója, vagy szorongásasúlyosbodott, vagy ha az Ön magatartásában bekövetkező változások aggasztóak.

 

A depresszió kezelésére szolgálógyógyszerekkel történő kezelés során, különösen idős nőbetegekben a vérnátriumszintje a normális értéktartomány alá csökkenhet, melynek tünetei azálmosság, zavartság, görcsök. Ha ilyet tapasztal, forduljon kezelőorvosához.

 

Idősebb életkorban fokozódhatbizonyos mellékhatások, pl. zavartság, nyugtalanság, szédülés felálláskor(ortosztatikus hipotónia) előfordulásának kockázata.

 

Amennyiben Önnél bármilyensebészeti beavatkozást terveznek (beleértve a fogászati beavatkozást is),tájékoztassa altatóorvosát, fogorvosát, hogy Önt TeperinEP-vel kezelik, mertaltatás vagy érzéstelenítés során megnövekedhet a vérnyomáscsökkenés és aszívritmuszavarok veszélye.

 

A kezelés ideje alatt ritkánhomályos látás és szemfájdalom alakulhat ki, ami zöldhályog (glaukóma) jele islehet. Ha ilyet tapasztal, a kezelés folytatása előtt szemész szakorvoshoz kellfordulnia.

 

A kezelés ideje alattfokozottan ügyelni kell a szájhigiéniára, mert a TeperinEP gyakranszájszárazságot okoz, ami növeli a fogszuvasodás kockázatát. Legalább reggel éseste alapos fogmosás javasolt.

 

A kezelés hirtelenabbahagyása esetén megvonási tünetek (hányinger, fejfájás, rossz közérzet), azadag fokozatos csökkentésekor pedig átmenetileg mozgászavarok, nyugtalanság ésalvászavarok jelentkezhetnek. Ezért ne hagyja abba a gyógyszer szedését és azadagolást ne változtassa meg, csak kezelőorvosa javaslatára.

 

Gyermekek és serdülők

A TeperinEPfilmtablettát gyermekek és 18 év alatti serdülők nem szedhetik.

 

Egyéb gyógyszerek és aTeperinEP

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamintszedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

 

Egyes gyógyszerekbefolyásolhatják a TeperinEP hatását, vagy maga a TeperinEP befolyásolhatja azegyidejűleg alkalmazott más gyógyszerek hatását.

 

Kerülendő a TeperinEPegyüttes szedése a következő gyógyszerekkel, mert ez súlyos, akár életet veszélyeztető mellékhatásokat okozhat:

·               Szelektív, reverzibilismonoamino-oxidáz-gátlóknak (MAO-gátlók) nevezett gyógyszerek, mint a moklobemid(depresszió kezelésére). A MAO-gátló kezelés befejezését követően legalább 14napot várnia kell, míg a TeperinEP kezelést elkezdheti.

·               EKG eltérést (ún. QTc szakaszmegnyúlást) okozó gyógyszerek, pl. egyes szívritmuszavar kezelésére használatosgyógyszerek (kinidin, hidrokinidin, dizopiramid, amiodaron, szotalol),skizofrénia kezelésére használatos egyes gyógyszerek (pl. klórpromazin,tioridazin, perfenazin, pimozid, szertindol, haloperidol, szulpirid).

·               Fluvoxamin (depressziókezelésére).

 

Tájékoztassa kezelőorvosát,ha a következő gyógyszerek valamelyikét szedi, mert az alábbiak szedésekor szükséges lehet az adagok módosítása:

·               zuklopentixol, riszperidon(skizofrénia kezelésére használatos gyógyszerek),

·               depresszió kezelésére használtgyógyszerek, mint pl. bupropion, fluoxetin, paroxetin, szertralin, venlafaxin,

·               cimetidin (gyomor-, ésnyombélfekély kezelésére),

·               flukonazol, ketokonazol (gombákáltal okozott betegségek kezelésére),

·               fenobarbitál, karbamazepin,valproinsav (epilepszia kezelésére),

·               klonidin, verapamil, diltiazem(vérnyomáscsökkentők),

·               morfin, kodein (erős fájdalmakcsillapítására),

·               levotiroxin (pajzsmirigy hormon),

·               vízhajtók (diuretikumok),

·               warfarin (véralvadásgátló),

·               inzulin és/vagy szájon átszedhető, cukorbetegség kezelésére alkalmazott gyógyszerek,

·               szájon át szedhető fogamzásgátlókvagy hormonpótló kezelések.

 

A következő gyógyszerekhatása felerősödhet, ha Ön TeperinEPfilmtablettát szed:

·               epinefrin, norepinefrin (különbözőeredetű keringési elégtelenség esetén vagy fogászati beavatkozásoknál azérzéstelenítővel együtt alkalmazzák),

·               dopamin (különböző eredetűkeringési elégtelenség esetén a véráramlás javítására).

 

A TeperinEP egyidejű alkalmazása alkohollal

A kezelés ideje alatt azalkoholfogyasztást kerülni kell.

 

Terhesség és szoptatás

Ha Önterhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagygyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosávalvagy gyógyszerészével.

 

Terhesség

Közölje kezelőorvosával, ha aTeperinEP szedése alatt teherbe esik, vagy terhességet tervez.

Alkalmazása terhesség alatt –különösen az 1. és 3. trimeszterben – nem javasolt.

Mivel a TeperinEP átjut amagzatba, csak akkor szedje, ha a kezelőorvosa megítélése szerint a készítményÖnre gyakorolt előnye jelentősen meghaladja a lehetséges kockázatot a fejlődőmagzatnál.

 

A triciklikus antidepresszánsgyógyszereket (köztük amitriptilint) szedő anyák csecsemőinél fennáll amegvonási szindróma veszélye, amely szívműködés-zavar, a légzés lelassulása ésnyugtalanság kialakulásához vezethet. Egyes esetekben csecsemőknélvizeletürítési elégtelenséget (vizeletretenciót) is megfigyeltek. 

 

Szoptatás

A TeperinEP átjut azanyatejbe, ezért a kezelés ideje alatt a szoptatás nem javasolt.

 

Termékenység

A termékenységre gyakorolthatással kapcsolatban nincs humán adat. Amitriptilinnel kezelt állatokban ahímivarsejtek változásait figyelték meg.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és a gépek kezeléshez szükséges képességekre

A TeperinEP agépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket hátrányosanbefolyásolhatja.

Ne vezessen gépjárművet és nekezeljen gépeket, amíg nincs tisztában azzal, hogy a TeperinEP milyen hatássalvan Önre. Kerülje ezeket a tevékenységeket, ha álmosságot vagy szédülésttapasztal.

 

A TeperinEP laktózt tartalmaz

Amennyiben kezelőorvosakorábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse felorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

 

3.            Hogyan kell szedni aTeperinEP filmtablettát?

 

A gyógyszert mindig akezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos azadagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

A filmtablettát étkezéstőlfüggetlenül beveheti.

 

A készítmény ajánlottadagja:

 

Depresszió kezelésére

Felnőtt járóbetegek:

A kezdő adag napi 75 mg(3x25 mg). Ezt a dózist kezelőorvosa szükség esetén fokozatosan emelhetinaponta 150 mg-ig (célszerű elsősorban az esti adagot emelni).

A kezelőorvos a gyógyszert50-100 mg esti, egyszeri adaggal is rendelheti, amelyet 25-50 mg-onkéntemelhet 150 mg-os esti, egyszeri adagig.

Az optimális terápiás hatáselérése általában egy hónapot vesz igénybe.

 

Felnőtt kórházi betegek:

Adható 100 mg kezdőadagtöbb részletben (célszerű este adni a legnagyobb mennyiséget), mely fokozatosannapi 200 mg-ig (ritkán, ha szükséges 300 mg-ig) emelhető.

 

Fenntartó kezelés:

A kívánt klinikai javulásután a fenti dózisokat kezelőorvosa fokozatosan csökkentheti a minimálisanszükséges fenntartó adagig, ami általában 50-100 mg naponta. Az egész napimennyiség adható este egy dózisban.

 

Akezelés időtartama:

A kezelést a kívánt javuláselérése után általában legalább 6 hónapig folytatni kell.

 

Idegi fájdalom kezelésére

A kezdő adag este 25 mg, amitkezelőorvosa a fájdalom megszűnéséig, illetve a mellékhatások tolerálhatóságáigfog emelni. Átlagos napi adagja 75‑100 mg, egy adagban, este.

 

Migrénes fejfájásmegelőzésére

A kezdő adag este 25 mg, amitkezelőorvosa a fájdalom megszűnéséig, illetve a mellékhatások tolerálhatóságáigfog emelni. Átlagos napi adagja 75‑100 mg, egy adagban, este.

 

Ha Ön időskorú és/vagymájkárosodásban, vagy vesekárosodásban szenved, kezelőorvosa alacsonyabb kezdőadagot alkalmazhat és/vagy az adagot óvatosan fogja emelni, és kérheti az Önállapotának fokozott megfigyelését.

 

Ha az előírtnál többTeperinEP filmtablettát vett be

Forduljon azonnalkezelőorvosához vagy jelentkezzen a legközelebbi kórház ügyeletén.

A túladagolás tünetei közétartozhat eleinte aluszékonyság, szájszárazság, pupillatágulat, bélrenyheség,vizelési nehézségek, gyors szívverés. Később súlyos esetekben előfordulhatgörcsrohamok, láz, öntudatvesztés, légzési elégtelenség.

 

Ha elfelejtette bevenni aTeperinEP filmtablettát

Ha elfelejtett bevenni egyadagot, pótolja, amilyen hamar eszébe jut. Azonban ha elérkezett a következőadag ideje, hagyja ki az elfelejtett adagot, és csak a szokásos dózist vegyebe. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ne vegyen be többTeperinEP filmtablettát, mint amennyit kezelőorvosa egy napra előírt.

 

Ha idő előttabbahagyja a TeperinEP szedését

A kezelőorvos utasításanélkül NE hagyja abba a gyógyszer szedését akkor sem, ha jobban érzi magát.

A kezelés befejezésekorkezelőorvosa fokozatosan fogja lecsökkenteni az adagot, mielőtt teljesenleállítaná a gyógyszer szedését. Még ebben az esetben is tapasztalhatmellékhatásokat (hányinger, fejfájás, rossz közérzet, izgatottság,nyugtalanság, alvászavarok), amik általában enyhék. Ha hirtelen hagyja abba agyógyszer szedését, ezek a tünetek sokkal kifejezettebbek lehetnek.

 

Ha bármilyen további kérdésevan a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagygyógyszerészét.

 

 

4.            Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így eza gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinéljelentkeznek.

 

Ha a következő súlyosmellékhatásokat észleli, azonnal forduljon kezelőorvosához:

Ritka (10 000-ből 1-10 beteget érint):

·               Fertőzések a száj-, az orr,- ésgaratüreg, a végbél és a nemi szervek környékén, magas láz, hidegrázás. Ezektünetei lehetnek az igen ritka fehérvérsejtszám csökkenésnek (agranulocitózis).

·               Bélrenyheség a bélizomzat bénulásamiatt (paralitikus ileusz). Tünetei: haspuffadás és székrekedés hasi görcsöknélkül, szelek és széklet egyáltalán nem távoznak. Kísérheti hányás, csuklás.

·               Nyomásérzés a mellkasban, szorítómellkasi fájdalom és/vagy kisugárzó fájdalom a mellkas irányából leginkább abal váll, hát felé, ritkább esetben az állkapocs irányába. Ezek szívinfarktustünetei lehetnek. Egyéb jellemző kísérő tünetek: légszomj, halálfélelem, izzadás,teltségérzet, hányinger, hányás, ájulás.

Nem ismert(a rendelkezésre álló adatokból a gyakoriság nem állapítható meg):

·               Öngyilkossági gondolatok,öngyilkossági kísérlet (lásd 2. pont „Öngyilkossági gondolatok ésdepressziójának vagy szorongásos betegségének súlyosbodása” című részt).

 

Egyéb mellékhatásoklehetnek:

 

Gyakori mellékhatások (100-ból 1-10 beteget érint):

·               étvágynövekedés,testtömeg-gyarapodás

·               remegés, zsibbadás, bizsergés,tűszúrásszerű, hangyamászásszerű érzés, égő érzet, hidegérzés a végtagokban,mozgáskoordináció zavara, tudatzavar, fejfájás, csökkent koncentrálóképesség,aluszékonyság, szédülés, ízérzékelés zavara

·               látászavarok, pupillatágulat,homályos látás

·               szívdobogásérzés, gyors szívverés,EKG eltérések

·               felálláskor jelentkező szédülés,súlyosabb esetben ájulás

·               hányinger, székrekedés,szájszárazság

·               csökkent nemi vágy és potencia

·               fáradtság, verejtékezés.

 

Nem gyakori mellékhatások (1000-ből 1-10 beteget érint):

·               feldobottság, felfokozottaktivitás, gondolatrohanás, ingerlékenység, szorongás, álmatlanság, rémálmok

·               szemfájdalom

·               magas vérnyomás

·               hányás, hasmenés

·               bőrkiütés, csalánkiütés, apróbevérzések a bőrön és/vagy a nyálkahártyákon, arc- és nyelvduzzanat

·               vizelési nehézség.

 

Ritka mellékhatások (10 000-ből 1-10 beteget érint):

·               a fehérvérsejtek számánakcsökkenése (leukopenia), a vérlemezkék számának csökkenése (trombocitopénia), afehérvérsejtek egy típusának, az ún. eozinofil granulociták számának növekedése(eozinofília)

·               étvágytalanság,testtömeg-csökkenés

·               skizofréniában szenvedő betegeknélgyakoribb hallucináció

·               görcsök

·               szívritmuszavar, szívinfarktus

·               fültőmirigy duzzanat

·               hajhullás, bőr fényérzékenysége

·               láz

·               emelkedett májenzimszint.

 

Nem ismert(a rendelkezésre álló adatokból a gyakoriság nem állapítható meg):

·               Csonttörések fokozott kockázatátfigyelték meg azoknál a betegeknél, akiket ezzel a típusú gyógyszerrelkezelnek.

 

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosátvagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyenlehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóságrészére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségekenkeresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minéltöbb információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásávalkapcsolatban.

 

 

5.            Hogyan kell a TeperinEPfilmtablettát tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektőlelzárva tartandó!

 

A dobozon feltüntetettlejárati idő (Felhasználható) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati időaz adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Buborékcsomagolásban:

Legfeljebb 30°C-ontárolandó.

A fénytől való védelemérdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

HDPE tartályban:

Nem igényel különlegestárolást.

 

Semmilyen gyógyszert nedobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét,hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedésekelősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.             A csomagolás tartalma és egyébinformációk

 

Mit tartalmaz a TeperinEP?

Akészítmény hatóanyaga az amitriptilin.

 

TeperinEP 10 mgfilmtabletta:

10,0 mg amitriptilin (11,32 mgamitriptilin-hidroklorid formájában) filmtablettánként.

TeperinEP 25 mgfilmtabletta:

25,0 mg amitriptilin (28,3 mgamitriptilin-hidroklorid formájában) filmtablettánként.

TeperinEP 50 mg filmtabletta:

50,0 mg amitriptilin (56,6 mgamitriptilin-hidroklorid formájában) filmtablettánként.

 

Egyéb összetevők:

Tabletta mag: laktóz-monohidrát (lásd 2. pont „A TeperinEPlaktózt tartalmaz” című  részt), kukoricakeményítő, povidon (PVP K-25),magnézium-sztearát, talkum.

Tabletta filmbevonat: poli(vinil-alkohol), titán-dioxid (E171), makrogol3350, talkum, vörös és sárga vas‑oxid (E172).

 

Milyen a TeperinEP küllemeés mit tartalmaz a csomagolás?

TeperinEP 10 mg filmtabletta:

Halvány rózsaszín, kerek, mindkét oldalán domború  filmtabletta. Törési felülete fehér színű.

 

TeperinEP 25 mgfilmtabletta:

Rózsaszín, kerek, mindkétoldalán domború filmtabletta. Törési felülete fehér színű.

 

TeperinEP 50 mg filmtabletta:

Barnás rózsaszín, kerek,mindkét oldalán domború filmtabletta. Törési felülete fehér színű.

 

30, 60 és 100 db filmtablettaPVC/Alu buborékcsomagolásban és dobozban.

100 db filmtabletta HDPEtartályban és dobozban.

 

A forgalomba hozataliengedély jogosultja és a gyártó

 

ExtractumPharmaZrt.

1044Budapest, Megyeri út 64.

 

TeperinEP 10 mg filmtabletta:

PVC/Alu buborékcsomagolásban:21 hónap

HDPE tartályban: 2 év

A tartály első felbontását követően:6 hónap

 

TeperinEP 25 mgfilmtabletta:

PVC/Alu buborékcsomagolásban:2 év

HDPE tartályban: 2 év

A tartály első felbontásátkövetően: 6 hónap

 

TeperinEP 50 mg filmtabletta:

PVC/Alu buborékcsomagolásban:2 év

HDPE tartályban: 2 év

A tartály első felbontásátkövetően: 6 hónap

 

TeperinEP 10mg filmtabletta  OGYI-T-3398/02-05

TeperinEP 25mg filmtabletta  OGYI-T-3398/06-09

TeperinEP 50mg filmtabletta  OGYI-T-3398/10-13

 

 

A betegtájékoztatólegutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2014 november

 

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!