CIPROFLOXACIN-HUMAN 250MG FILMTABL 10X

UK:

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK AFELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Ciprofloxacin-Human 250 mg filmtabletta

Ciprofloxacin-Human 500 mg filmtabletta

Ciprofloxacin-Human 750 mg filmtabletta

 

ciprofloxacin

 

 

Mielőtt elkezdené szedniezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

·   Tartsa meg a betegtájékoztatót,mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

·   További kérdéseivel forduljonkezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

·   Ezt a gyógyszert az orvos Önnekírta fel. Ne adja át a készítményt másoknak, mert számára ártalmas lehet mégabban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

·   Ha bármelyik mellékhatás súlyossáválik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyébtünetet észlel kérjük értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Abetegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Ciprofloxacin-Human filmtabletta, és milyen betegség esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Ciprofloxacin-Human filmtabletta alkalmazása előtt

3. Hogyan kell szedni a Ciprofloxacin-Human filmtablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Ciprofloxacin-Human filmtablettát tárolni ?

6. További információk

 

 

1.         Milyen típusúgyógyszer a Ciprofloxacin-Humanfilmtabletta, és milyen betegség esetén alkalmazható?

·   A ciprofloxacin a kinolonokcsoportjába tartozó antibiotikum, amely elpusztít bizonyos fertőzéseket okozóbaktériumokat.

·   A ciprofloxacint az alábbibakteriális fertőzések kezelésére alkalmazható:
- A húgyhólyag- és a vese fertőzései;
- Légúti fertőzések, mint pl. tüdőgyulladás;
- A nemi szervek fertőzései, beleértve a szövődménymentes gonorreát (ez egynemi úton terjedő betegség, a kankó) és prosztatitisz (a prosztata vagydülmirigy gyulladása) is;
- Súlyos gyomor- és bélhurut (a vékonybél és a gyomor gyulladása);
- A bőr- és a lágyszövetek fertőzései;
- Csontfertőzések;
- Vérmérgezés;
- Hasüregi fertőzések          ;
- Fertőzések csökkent immunitású betegeknél .

·   A ciprofloxacin használhatótüdőfertőzések kezelésére olyan öt éves és ennél idősebb gyermekeknél ésserdülőkorúaknál is, akik cisztikus fibrózisban szenvednek (lásd még a „Neszedje a Ciprofloxacin-Human filmtablettát”c. részt is).

 

 

2.         Tudnivalók a Ciprofloxacin-Humanfilmtabletta szedése előtt

 

NE szedje aCiprofloxacin-Human filmtablettát:

·   ha allergiás (túlérzékeny) aciprofloxacinra vagy ugyanezen csoportba (kinolonok) tartozó más antibiotikumokra,vagy a Ciprofloxacin-Human filmtabletta egyéb összetevőjére,

·   ha terhes vagy szoptat,

·   ha korábban kinolon típusúantibiotikum alkalmazásával összefüggőnek tartott ínfájdalma vagy índuzzanatavolt (lásd még a „A Ciprofloxacin-Human filmtabletta fokozottelővigyázatossággal alkalmazható” c. részt is.),

·   ha szklerózis multiplexszel járóizommerevségre, illetve a gerincvelő sérülése vagy betegsége miatt tizanidintszed (lásd még a „A kezelés ideje alatt alkalmazott egyébgyógyszerek” c. részt is).

Akészítmény 5 évesnél fiatalabb gyermek kezelésére nem alkalmazható.

 

·   5-17 év közötti gyermekek ésfiatalok részére nem adható (kivéve, ha cisztikus fibrózis miatt kezelik) (lásdmég a „Milyen típusú gyógyszer a Ciprofloxacin-Human filmtabletta …”c. részt is).

 

A Ciprofloxacin-Human filmtablettafokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

·   ha a kezelés alatt vagy utánsúlyos és tartós hasmenés lép fel Önnél, és különösen, ha véres vagy nyálkásszékletet észlel, azonnal forduljon kezelőorvosához (lásd még a „Lehetségesmellékhatások” c. részt is),

·   ha a tabletta szedése soránínfájdalmat vagy índuzzanatot észlel, különösen, ha Ön idős, vagy ún. kortikoszteroidhatóanyagú gyógyszert szed. Az érintett végtagot pihentesse, hagyja abba atabletta szedését, és azonnal keresse fel kezelőorvosát (lásd még a „Neszedje a Ciprofloxacin-Human filmtablettát” és a „Lehetségesmellékhatások” c. részeket is),

·   ha úgy érzi, hogy lehangolt,szorong vagy zavart, ha lelki problémái vannak, és/vagy ha úgy érzi, hogy kárttehet önmagában, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését, és forduljonkezelőorvosához (lásd még a „Lehetséges mellékhatások” c. résztis),

·   ha kezelőorvosa arról tájékoztatta,hogy Önnél fennáll a 'Torsade de pointes' nevű szívritmuszavar kockázata, vagyha olyan gyógyszert szed, amely növeli ennek a szívritmuszavarnak a kockázatát.

·   A Ciprofloxacin szedése alatt nenapozzon, és ne használjon UV barnítólámpát, mert fokozott a bőr leégésének kockázata..

·   Ha Önnél a Ciprofloxacin szedésesorán tuberkulózis-tesztet kell végezni, feltétlenül közölje a kezelőorvossalvagy a nővérrel, hogy ezt a gyógyszert szedi. A Ciprofloxacin megzavarhatja alaboratóriumi tuberkulózis-tesztek eredményét.

 

·   Mielőtt elkezdené szedni a Ciprofloxacin-Humanfilmtablettát, tájékoztassa kezelőorvosát az alábbiakról:

- ha Önnek régebben már volt görcsrohama, vagy epilepsziás,vagy az agyat érintő egyéb kórképben szenved vagy szenvedett (pl. agykárosodásvagy szélütés),

- ha Önnél vagy valamelyik rokonánál, a vérben levőglükóz-6-foszfát-dehidrogenáz (G6PD) nevű enzim hiánya áll fenn,

- ha Ön a miaszténia grávisz nevű, izomgyengeséggeljáró betegségben szenved,

- ha Önnek máj- vagy vesebetegsége van. Lehetséges,hogy kezelőorvosa csökkenteni fogja a tabletta adagját, ha az Ön veséje nemműködik megfelelően.

 

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, a jelenleg vagy nemrégibenszedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a recept nélkül kapható készítményeket is.

 

·   Nem szedhet ciprofloxacint, ha mártizanidint szed, és nem kezdhet el tizanidint szedni addig, amíg ciprofloxacintszed. Lásd a „Ne szedje a Ciprofloxacin-Human filmtablettát” címűrészt.

 

·   Az alábbi készítményeket ne szedjeegyszerre a Ciprofloxacin-Human filmtablettával, mert csökkenthetik aciprofloxacin vérszintjét. A Ciprofloxacint1-2 órával ezen készítmények bevétele előtt, vagy bevételük után legalább 4 óraelteltével vegye be:

-      Emésztési zavar kezelésérealkalmazott gyógyszerek, mint pl. savkötők, szukralfát.

-      Bizonyos típusú szájon átalkalmazott tápszerek, tápoldatok (kérdezze meg kezelőorvosát vagygyógyszerészét, hogy ezek problémát jelenthetnek-e).

-      Pufferelt didanozint (HIV fertőzéskezelésére használt gyógyszer) tartalmazó gyógyszerek.

-         Vasat, cinket, magnéziumot,alumíniumot vagy kalciumot tartalmazó gyógyszerek (beleértve a multivitaminokatis).

·   Fokozott körültekintés szükségesakkor is, ha Ön az alábbi gyógyszerek közül bármelyiket szedi:

-      Teofillin, pentoxifillin, vagykoffeint tartalmazó gyógyszerek.

-      Nem-szteroid gyulladásgátlók(NSAID-ok). Ezek olyan fájdalomcsillapítók, melyek közül néhány (pl. ibuprofen)recept nélkül kapható.

-      Ciklosporin (szervátültetés utánalkalmazzák, valamint egyes betegségekben, mint pl. ízületi gyulladás és súlyospsoriasis kezelésére használják).

-      Véralvadásgátlók (antikoagulánsok),mint pl. warfarin.

-      Glibenklamid, amelyetcukorbetegség kezelésére használnak.

-      Probenecid (idült köszvény vagyköszvényes ízületi gyulladás kezelésében használják).

-      Metoklopramid (hányinger ellenigyógyszer).

-      Mexiletin (szívritmuszavarok kezelésérehasznált gyógyszer).

-      Fenitoin, amelyet az epilepsziakezelésére használnak.

-      Ropinirol nevű gyógyszer, amelyeta Parkinson-kór kezelésére használnak.

-      Metotrexát (bizonyos daganatok, ill.pszoriázis és a reumatoid artrítisz kezelésére használják).

-      Klozapin nevű antipszichotikusszer (pl. a skizofrénia kezelésére használják).

-      Takrin, amelyet az Alzheimer-kór kezelésére használnak.

-      Tizanidin (a szklerózis multiplexszeljáró izommerevségre vagy a gerincvelő sérüléseire vagy betegségeire adottgyógyszer, lásd még a „Ne szedje a Ciprofloxacin-Human filmtablettát”c. részt is).

-    Mielőtt általános érzéstelenítőszert adnának beÖnnek, feltétlenül közölje kezelőorvosával vagy fogorvosával, hogy Ciprofloxacin-Humanfilmtablettát szed.

 

A Ciprofloxacin-Human filmtabletta egyidejű alkalmazása bizonyosételekkel vagy italokkal

A tablettát bő folyadékkalvegye be (pl. vízzel, de ne tejjel).

A tablettát nem szabadszétrágni.

A tabletta bevételekor ne fogyasszontejtermékeket (pl. tejet vagy joghurtot). A Ciprofloxacin tablettát vagy atejtermékek előtt 1-2 órával, vagy a tejtermékek után legalább 4 órával vegyebe. A tejtermékek csökkenthetik a ciprofloxacin hatását.

A tablettát beveheti étkezés előtt, közben vagy utánis.

 

Terhesség és szoptatás

Neszedje a Ciprofloxacin-Human filmtablettát, ha terhes, vagy ha úgy véli, hogyterhes lehet, illetve ha szoptat. A Ciprofloxacin károsíthatja a babanövekedését a születés előtt és után.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhezszükséges képességekre

A Ciprofloxacin hatásáraÖn úgy érezheti, hogy kevésbé éber, ami befolyásolhatja az Ön gépjárművezetésivagy gépkezelési képességét. Ez nagyobb valószínűséggel fordulhat elő a kezeléskezdetén, az adag emelésekor, ill. gyógyszer váltásakor, vagy ha Ön alkoholtfogyaszt.

Ezért bizonyosodjon meg róla, hogyan reagál a Ciprofloxacinra.

 Ne vezessen, ha nem érzi elég ébernek magát.

 

 

3.         Hogyankell a Ciprofloxacin-Humanfilmtablettát szedni ?

 

A Ciprofloxacin-Humanfilmtablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagygyógyszerészét.

Az orvos a fertőzés típusátólés súlyosságától függően fogja megállapítani az Ön adagját.

A készítmény szokásos adagja napontakétszer 100 mg - 750 mg.

 

Ha Ön időkorú, vagyvesebetegségben szenved, lehetséges, hogy kezelőorvosa csak egyszeri dózist,vagy csökkentett dózist ír fel. Továbbá az adagolás módosítására lehet szükségakkor is, ha Ön vesebetegség miatt dialízis-kezelésben részesül. Ilyenesetekben nagyon fontos, hogy szigorúan betartsa kezelőorvosa utasításait.

 

Kezelőorvosa közölni fogjaÖnnel, mennyi ideig kell folytatnia a Ciprofloxacin-kezelést.

 

 

 

Ha az előírtnál több Ciprofloxacin-Humanfilmtablettát vett be

Ha Ön a kelleténél több Ciprofloxacin-Humanfilmtablettát vett be, azonnal forduljon kezelőorvosához, vagy a legközelebbikórház sürgősségi osztályához. Vigye magával ezt a tájékoztatót, vagy néhánytablettát, hogy az orvos tudja, Ön mit vett be.

A túladagolás fő tünetei:szédülés, remegés, fejfájás, görcsrohamok, hallucinációk, zavartság, gyomor‑ésbélpanaszok, és véres vizelet.

 

Ha elfelejtette bevennia Ciprofloxacin-Human filmtablettát

Ha Ön elfelejtette a kellőidőben bevenni a Ciprofloxacin-Human filmtablettát, vegye be azonnal, amikoreszébe jut, a továbbiakban pedig az előírt rend szerint folytassa a kezelést.

Ne vegyen be dupla adagot azelfelejtett adag pótlására!

 

Ha idő előtt abbahagyja a Ciprofloxacin-Human filmtabletta szedését

Fontos, hogy Ön addig szedjea Ciprofloxacin-Human filmtablettát, amíg az előírt kúra be nem fejeződik. Nehagyja abba a tabletta szedését csak azért, mert jobban érzi magát. Ha túlhamar abbahagyja a kezelést, a fertőzés kiújulhat.

Ha az előírt kúra befejezéseután még mindig rosszul érzi magát, forduljon kezelőorvosához.

 

Ha bármilyen további kérdésevan a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.         Lehetségesmellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így a Ciprofloxacin-Humanfilmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Ha az alábbi hatásokbármelyikét észleli magán, akkor lehetséges, hogy súlyos allergiás reakciójavan. Azonnal hagyja abba aCiprofloxacin-Human filmtabletta szedését, és azonnal forduljon kezelőorvosához,vagy keresse fel a sürgősségi ellátást a legközelebbi kórházban. Ezek nagyonsúlyos mellékhatások, és lehetséges, hogy Önnek sürgős orvosi ellátásra vanszüksége.

-  Bőrkiütés, viszketés, hámlás, felhólyagosodás vagyvarasodás.

-    Súlyos vagy fájdalmas kivörösödésvagy fekélyek a bőrön, nyálkahártyán (pl. a szájában).

-    Az arc vagy a nyak duzzadása.

-    Légzészavarok.

-    Hőemelkedés (láz).

-    A bőr vagy a szem sárgaelszíneződése.

A bőrkiütés tíz beteg közül legfeljebbegynél léphet fel; a viszketés, hámlás, felhólyagosodás vagy varasodás, ill. azarc vagy a nyak duzzadása 100 beteg közül legfeljebb egynél fordul elő; azösszes többi mellékhatás 1000 beteg közül legfeljebb egynél jelentkezhet.

 

Ezenkívül azonnaltájékoztassa kezelőorvosát és hagyja abba a Ciprofloxacin-Human filmtablettaszedését, ha az alábbi mellékhatások bármelyikét észleli:

-    Ín- vagy izületi fájdalom, vagyduzzanat, ami 10 000 beteg közül legfeljebb egynél fordul elő. Ezínszakadáshoz vezethet, különösen a boka hátsó részén levő nagy ín esetében.

-    Súlyos vagy tartós hasmenés, véresvagy nyálkás széklettel. Súlyos és tartós hasmenés fordulhat elő a kezeléssorán vagy a kezelés befejezése után néhány nappal, ami 1 000 beteg közül legfeljebbegynél fordulhat elő.

-    Ha Ön úgy érzi, hogyviselkedésével veszélybe sodorhatja önmagát, kárt tehet önmagában. Ilyesmi 10 000betegből legfeljebb egynél fordul elő.

 

A Ciprofloxacin-Human filmtablettának az alábbi egyébmellékhatásai lehetnek:

 

Gyakori (10-ből egy betegesetén előfordulhat)

-    Hányinger (émelygés), enyhehasmenés vagy laza széklet.

 

Nem gyakori (100-ból egy beteg esetén fordulhat elő)

-  Szájpenész (élesztőgomba fertőzés).

-    Étvágytalanság.

-    Fejfájás, szédülés, álmatlanság,nyugtalanság, zavartság, általános gyengeségérzés vagy fáradtság.

-    Az ízérzés megváltozása.

-    Hányás, emésztési zavar, puffadás,hasi fájdalom.

-    Ízületi fájdalom.

-    Epefestékek szintjénekemelkedése a vérben.

-    Egyes anyagok szintjénekemelkedése a vérben, melyek normál esetben átjutnak a vesén, vagy a májműködését tükrözik.

-    Bizonyos típusú fehérvérsejtek számánakcsökkenése, ami növelheti a fertőzések kockázatát. Ha Ön fertőzés tüneteittapasztalja (lázat és általános állapotának súlyos romlását, vagy helyitüneteket, úgymint torokgyulladást, szájüregi fekélyt, vagy húgyúti panaszaivannak), azonnal keresse fel kezelőorvosát, és feltétlenül közölje vele, hogyezt a gyógyszert szedi.

-    Egy bizonyos típusú fehérvérsejtszámának emelkedése, ami esetenként légzési nehézséggel hozható összefüggésbe.

 

Ritka (1000 beteg közül egynél léphet fel)

-    Szájpenész, vagy hüvelyigombafertőzés.

-    A vércukorszint emelkedése.

-    Hallucinációk, bizsergés,zsibbadás vagy az érzékelés megváltozása, rémálmok, depresszió, akaratlan remegés,görcsrohamok, álmosság, a miaszténia grávisz tüneteinek súlyosbodása.

-    Szapora szívverés, ájulás,hőhullámok, alacsony vérnyomás.

-    Nyelési nehézség,hasnyálmirigy-gyulladás, amely súlyos gyomor- és/vagy hátfájással járhat.

-    A bőr és a szem besárgulása(sárgaság), májelégtelenséghez vezető májproblémák.

-    Napégés fokozott kockázata. Bőrkiütés.

-    Izomfájdalom vagy -gyengeség,ízületi duzzanat, végtagfájdalom, hátfájás.

-    Veseelégtelenséghez vezetőveseproblémák, kristályok a vizeletben.

-    Fájdalom, mellkasi fájdalom,verejtékezés, gyógyszer okozta láz, a végtagok, az erek vagy az arc duzzanata.

-    Vérszegénység, a véralvadásmegváltozása, vagy egyes fehérvérsejtek számának csökkenése, ami fertőzésfokozott kockázatához vezethet (lásd fent).

 

Nagyon ritka (10 000beteg közül egy betegnél jelentkezhet):

-    Gombás bélfertőzés

-    Migrén.

-    Bizonytalan járás, fonákérzés, kórosizomtónus, izomrángás, egész testre kiterjedő epilepsziás rohamok („nagyroham”),az agy körüli nyomás fokozódása, szorongás, lelki betegség.

-    Az ízérzés elvesztése, a szaglás elvesztése vagy zavara, látászavar(kettős látás, a színlátás zavarai), fülcsengés és halláscsökkenés (különösen amagas frekvenciájú hangok kiesése), amely a ciprofloxacin-kezelés befejezéseután helyreáll.

-    Az erek gyulladása, amely a bőrből kiemelkedő bőrkiütéssel,felhólyagosodással és varasodással járhat együtt.

-    Szívritmuszavarok, szabálytalan vagy szapora szívverés.

-    Májgyulladás.

-    Súlyos vérszegénység, mindenfajta vérsejtszámának csökkenése.

-    Egyes anyagok szintjénekemelkedése a vérben, ami a hasnyálmirigy működését tükrözi.

 

Ha bármely mellékhatássúlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívülegyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

5.         Hogyankell a Ciprofloxacin-Humán filmtablettát tárolni?

 

Ez a gyógyszer nem igényel különlegestárolást.,

Az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

A gyógyszer gyermekektől elzárvatartandó!

 

Lejárati idő

A dobozon feltüntetettlejárati idő után ne alkalmazza a Ciprofloxacin-Human filmtablettát. A lejáratiidő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

A gyógyszereket nem szabad aszennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg.

 Ezek az intézkedések elősegítika környezet védelmét.

 

6.         Továbbiinformációk

 

Mit tartalmaz aCiprofloxacin-Human filmtabletta?

-    A készítmény hatóanyaga a ciprofloxacin-hidroklorid.

-    1 db 250 mg-os filmtabletta 250 mgciprofloxacint tartalmaz ciprofloxacin-hidroklorid formájában.

-    1 db 500 mg-os filmtabletta 500 mgciprofloxacint tartalmaz ciprofloxacin-hidroklorid formájában.

-    1 db 750 mg-os filmtabletta 750 mgciprofloxacint tartalmaz ciprofloxacin-hidroklorid formájában.

-  Egyéb összetevők: mikrokristályos cellulóz, povidon,kroszkarmellóz-nátrium, kolloidális szilícium-dioxid és magnézium-sztearát. A filmbevonathipromellózt, makrogol 400-at és a titán-dioxid nevű színezéket (E171)tartalmaz.

 

Milyen a készítménykülleme, és mit tartalmaz a csomagolás?

-  250 mg: Fehér, bikonvex, kerek filmtabletta, az egyikoldalán “CIP  250” bevéséssel és törővonallal,a  másik oldala sima. Atabletta egyenlő adagokra osztható.

-  500 mg: Fehér, kapszula alakú filmtabletta, az egyikoldalán “CIP 500” bevéséssel és törővonallal, a másik oldala sima. Atabletta egyenlő adagokra osztható.

-  750 mg: Fehér, kapszula alakú filmtabletta, az egyikoldalán “CIP 750” bevéséssel, a másik oldala sima.

Akészítmények 10 x-eskiszerelésben kaphatók.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Teva Gyógyszergyár Zrt. 4042 Debrecen,Pallagi út 13.

 

Gyártók:

1. TEVA UK Limited (BramptonRoad, Hampden Park,

      Eastbourne, East Sussex,BN22 9AG-UK)

            EgyesültKirályság

 

2. Pharmachemie B.V.(Swensweg 5, P.O. Box 552, NL

      2003 RN Haarlem)

            Hollandia

 

3. Teva Gyógyszergyár Zrt.4042 Debrecen, Pallagi út 13.

Magyarország

 

 

A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalombahozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez

Teva Gyógyszergyár Zrt. 4042 Debrecen,Pallagi út 13.

 

Ezta gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi nevekenengedélyezték:

 

Ausztria: Ciprofloxacin-TEVA 250/500/750 mgFilmtabletten

Belgium: Ciprofloxacine TEVA 250/500/750 mgfilmomhulde tabletten

Cseh Köztársaság:Ciprofloxacin-Teva250/500/750 mg

Németország:Gyracip N® 250/500/750 mgFilmtabletten

Dánia:Ciprofloxacin TEVA

Görögország:Ciprofloxacine Teva 250/500/750 mg Εpικaλυµµένa µe λeptό υµένιο dιsκίa

Finnország:Ciprofloxacin TEVA 250/500/750 mgtabletti, kalvopäällysteinen

Magyarország:Ciprofloxacin-Human 250/500/750mg filmtabletta

Írország:Ciprofloxacin Teva 250/500/750 mgFilm-coated Tablets

Olaszország:Ciprofloxacina Ranbaxy 250/500/750mg compresse rivestite con film

Luxemburg: Ciprofloxacine TEVA 250/500/750 mgcomprimés pelliculés

Hollandia:Ciprofloxacine 250/500/750 mg PCH,tabletten

Norvégia:Ciprofloxacin TEVA 250/500/750 mgtabletter, filmdrasjerte

Lengyelország:Ciproteva 250/500/750 mgtabletki powlekane

Portugália:Ciprofloxacina Teva 250/500/750 mgComprimidos

Svédország:Ciprofloxacin TEVA 250/500/750 mgfilmdragerade tabletter

Szlovákia:Ciprofloxacin-Teva 250/500/750 mg

Egyesült Királyság:Ciprofloxacin 250/500/750mg Film-Coated Tablets

 

 

1. Ciprofloxacin-Human 250 mgfilmtabletta

OGYI-T-10 598/06–10x        (átlátszó buborékcsomagolásban)

OGYI-T-10 598/07–10x        (átlátszatlan fehér buborékcsomagolásban)


2 . Ciprofloxacin-Human 500 mg filmtabletta

OGYI-T-10598/08- 10x                       (átlátszó buborékcsomagolásban)
OGYI-T-10598/09 - 10x                       (átlátszatlan fehér buborékcsomagolásban)

 

3. Ciprofloxacin- Human 750 mg filmtabletta
OGYI-T-10 598/10 –10x                      (átlátszó buborékcsomagolásban)

OGYI-T-10 598/11–10x                      (átlátszatlan fehér buborékcsomagolásban)

 

A betegtájékoztatóengedélyezésének dátuma:2010.szeptember 16.vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!