BREXIN 20MG POR BELSŐLEGES OLDATHOZ 20X

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓ A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Brexin 20 mg tabletta

Brexin 20 mg pezsgőtabletta

Brexin 20 mg por belsőleges oldathoz

piroxikám-betadex

 

 

Mielőtt elkezdi alkalmazniezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely azÖn számára fontos információkat tartalmaz.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót,mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                További kérdéseivel forduljon kezelőorvosáhozvagy gyógyszerészéhez.

-                Ezt a gyógyszert az orvos kizárólagÖnnek írta fel. Ne adja át készítményt másnak átadni, mert számára ártalmaslehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

-                Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik,tájékoztassa erről kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóbanfel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

 

A betegtájékoztatótartalma:

1.       Milyen típusúgyógyszer a Brexin és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalók a Brexin alkalmazásaelőtt

3.       Hogyan kell alkalmaznia Brexint?

4.       Lehetségesmellékhatások

5.       Hogyan kell a Brexinttárolni?

6.       A csomagolás tartalma és egyébinformációk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A BREXIN ÉS MILYENBETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A Brexin ún. nem szteroidgyulladásgátló és fájdalomcsillapító gyógyszer, mely egy degeneratív ízületibetegség (oszteoartritisz, artrózis), a reumás ízületi gyulladás és a gerincreumás megbetegedése (spondilitisz ankilopoetika) néhány tünetét enyhíti, mintpéldául a duzzanatot, a merevséget és az ízületi fájdalmat. A Brexin nemgyógyítja meg az ízületi gyulladást, és csak addig segít, amíg a gyógyszertszedi.

 

Mielőtt orvosa felírná Önnek aBrexint, összeveti a gyógyszer Ön esetében várható előnyeit annak várhatókockázatával. Orvosa felülvizsgálatra rendelheti be Önt és megmondja, hogy erremilyen gyakran van szükség a Brexin szedése mellett.

 

Orvosa csak abban az esetbenfogja felírni Önnek a Brexint, ha egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentőgyógyszerek nem enyhítették a tüneteket kielégítően.

 

 

2.       TUDNIVALÓK A BREXINALKALMAZÁSA ELŐTT

 

Ne szedje a Brexint

-                ha allergiás a piroxikámra vagy a gyógyszer(6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;

-                ha volt korábban gyomor- vagybélfekélye, bélrendszeri vérzése vagy bélrendszeri átfúródása;

-                ha jelenleg fennálló gyomor- vagybélfekélye, bélrendszeri vérzése vagy bélrendszeri átfúródása van;

-                ha az Ön kórtörténetében olyan, agyomor vagy a belek gyulladásával együtt járó gyomor-bélrendszeri betegségszerepel vagy szerepelt, amely vérzéses megbetegedések, pl. fekélyesvastagbélgyulladás, Crohn-betegség, gyomor-bélrendszeri tumorok vagy zsákszerűkitüremkedések gyulladása vagy befertőződése a vastagbélben kialakulásárahajlamosít;

-                ha más nem szteroidgyulladáscsökkentő gyógyszert szed, köztük ún. szelektív COX-2 gátlókat vagyacetilszalicilsavat, mely utóbbi sok fájdalom- és lázcsillapító gyógyszerbenmegtalálható; ne feledje, hogy számos nem szteroid gyulladáscsökkentő receptnélkül kapható;

-                ha vérrögök kialakulásánakmegakadályozására véralvadásgátlót, pl. warfarint szed;

-                ha a piroxikámmal vagy más nemszteroid gyulladáscsökkentővel, vagy egyéb gyógyszerrel szemben volt márkorábban súlyos allergiás reakciója, különös tekintettel a komoly bőrreakciókra(tekintet nélkül azok súlyosságára), mint pl. erős bőrpírral és hámlássalkísért betegség (exfoliatív dermatitisz), hólyagosodással járó reakciók(Stevens-Johnson-szindróma, mely a bőr vörös hólyagosodásával, elhalásával,bevérzésével vagy hegesedésével járó bőrbetegség) és a bőr felső rétegénekhólyagosodásával és hámlásával járó betegség (toxikus epidermális nekrolízis);

-                ha az acetilszalicilsav vagy egyébnem szteroid gyulladásgátlók asztmát, orrfolyást, orrpolipot, gégeödémát vagykiütést okoztak;

-                ha terhes vagy ezt gyanítja,

-                ha szoptat;

-                ha még nem töltötte be a 18 éveskort;

-                ha súlyos májbetegségben szenved;

-                ha súlyos vesebetegségben szenved;

-                ha közepesen súlyos vagy súlyosszívelégtelenségben szenved;

-                ha nagyon magas a vérnyomása;

-                ha vérvizsgálati eredményei súlyoselváltozást mutatnak;

-                ha vérzékenységre hajlamos(vérzéses diatézis).

 

Ha ezek közül bármelyikvonatkozik Önre, nem kaphat Brexint. Azonnal tájékoztassa orvosát.

 

Figyelmeztetésekés óvintézkedések

Fokozott elővigyázatossággalalkalmazza a Brexint, és minden esetben tájékoztassa orvosát, mielőtt elkezdenéalkalmazni. Mint minden nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer, a Brexin isokozhat súlyos mellékhatásokat, így pl. fájdalmat, vérzést, fekélyesedést ésátfúródást a gyomorban és a bélrendszerben.

 

Azonnal hagyja abba apiroxikám szedését és forduljon orvoshoz, ha fáj a gyomra, vagy bármi olyantünetet észlel, ami gyomor- vagy bélvérzésre utalhat, pl. fekete vagy véresszéklet, vagy vérhányás.

 

Azonnal hagyja abba a Brexin szedésétés forduljon orvoshoz, ha bármilyen allergiás reakciót észlel, pl. bőrkiütés,arcduzzanat, ziháló vagy nehezített légzés.

 

Ha Ön már elmúlt 70 éves,elképzelhető, hogy orvosa csökkenteni szeretné a kezelés időtartamát, illetvegyakrabban szeretné Önt látni, amíg a Brexint szedi.

 

Ha Ön már elmúlt 70 éves,vagy egyéb gyógyszereket, például kortikoszteroidokat, a depresszió kezelésrehasználatos bizonyos gyógyszereket, ún. szelektív szerotonin-visszavétel gátlókat(SSRI) vagy a vérlemezkék összecsapzódásának megelőzésére acetilszalicilsavatszed, akkor orvosa a Brexinnel együtt a gyomor és bélrendszer védelméreszolgáló gyógyszert írhat fel Önnek.

 

Ha Ön már elmúlt 80 éves, nemszedheti ezt a gyógyszert.

 

Ha bármilyen egészségügyiproblémája vagy allergiája van, vagy volt a múltban, vagy nem biztos benne,hogy szedheti-e a Brexint, beszéljen orvosával, mielőtt elkezdené használni ezta gyógyszert.

 

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről,beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A Brexinhez hasonlókészítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus vagy„agyi érkatasztrófa” (sztrók) kialakulásának kockázata, különösen nagyobbadagok hosszabb ideig történő alkalmazása esetén. Ne lépje túl a javasoltadagot és kezelési időtartamot.

Amennyiben szívproblémái vannak, vagy előzőleg sztrókja, illetve úgygondolja, hogy ezen állapotok kialakulásának kockázata az Ön esetében fennáll(pl., ha magas a vérnyomása, cukorbeteg, magas a koleszterinszintje vagydohányzik), a kezelését beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével.

A Brexin – mint egyéb nem szteroid gyulladásgátlók – csökkenti avérlemezkék összetapadását, és megnyújtja a vérzési időt. Ezt a hatástfigyelembe kell venni vérvétel esetén, illetve hasonló hatású készítményegyidejű szedésekor.

Fokozott óvatossággal kell eljárni, ha kórtörténetében magas vérnyomásés/vagy szívelégtelenség szerepel, mert a nem szteroid gyulladásgátlókezeléssel összefüggésben vízvisszatartásról és ödémáról számoltak be.

Különös körültekintéssel kell eljárni, ha szív- vagy keringésielégtelenségben szenved, magas a vérnyomása, csökkent a máj- vagy aveseműködése, rossz a veséje vérellátása, vérvizsgálati eredményeimegváltoztak, vagy korábban ilyen előfordult Önnél, illetve, ha vízhajtót szed.

Ha Ön asztmás, akkor a Brexin és az arachidonsav anyagcseréje közöttikölcsönhatás miatt hörgőgörcs rohamok és sokk, valamint más allergiás reakciókfordulhatnak elő.

Mivel bizonyos szemelváltozásokat egyéb nem szteroid gyulladásgátlóknálmár leírtak, hosszantartó kezelés során időszakos szemészeti kontrollvizsgálatindokolt.

Más hasonló hatású gyógyszerekhez hasonlóan egyes betegeknél hosszantartó kezelés esetén mérsékelten megnőtt a vér karbamid nitrogén szintje; a kezelésabbahagyása után az értékek visszatértek a kiindulási értékre.

Ha Ön cukorbeteg, célszerű gyakori vérvizsgálatokat végezni.

Nagyon ritkán súlyos allergiás reakciókról (különösen súlyosbőrreakciókról) számoltak be a nem szteroid gyulladásgátlók alkalmazásávalösszefüggésben (lásd "Lehetséges mellékhatások").

 

Amennyiben terhességet tervez,ha a teherbe eséssel problémái vannak, vagy ha termékenységi vizsgálatotvégeznek Önnél, beszélje meg a kezelést orvosával.

 

Egyéb gyógyszerek és aBrexin

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmaznitervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeketis. Esetenként a gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek egymással. Kezelőorvosakorlátozhatja Önnél a Brexin vagy az egyéb gyógyszerek használatát, esetlegelőfordulhat, hogy egy másik gyógyszert kell szednie.

 

Különösen fontos megemlíteni:

-                ha Ön aszpirint vagy egyéb nemszteroid gyulladáscsökkentő szert szed fájdalomcsillapítóként;

-                ha Ön kortikoszteroidokat szed,melyek számos különböző állapot – mint pl. allergia, a hormonális egyensúlyzavara – kezelésére alkalmazott gyógyszerek lehetnek;

-                ha Ön véralvadásgátló szereket –pl. warfarint – szed, vérrögképződés megelőzésére;

-                ha Ön bizonyos depresszió-ellenesszereket – úgynevezett szelektív szerotonin-visszavétel gátló szereket (SSRI) –szed;

-                ha acetilszalicilsavat szed avérlemezkék kicsapódásának megelőzése érdekében;

-                ha vízajtókat, ACE-gátlókat ésangiotenzin II antagonistákat szed; ezeket magas vérnyomás vagy szívbetegségekesetén alkalmazzák;

-                ha lítiumot szed a depressziókezelésére;

-                ha kinolon antibiotikumokat szed abakteriális fertőzések kezelésére;

-                ha méhen belüli fogamzásgátlóeszközt használ.

 

Ha ezek közül bármelyikvonatkozik Önre, azonnal szóljon orvosának.

 

A Brexin egyidejűalkalmazása étellel, itallal és alkohollal

A Brexin kezelés alattalkohol fogyasztása nem javasolt.

 

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszertelkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

-                Ha terhes vagy fennáll Önnél aterhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, tájékoztassa orvosát, mert a Brexinnem javasolt az Ön számára. Amennyiben terhességet tervez, ha fogamzásiproblémái vannak, vagy ha termékenységi vizsgálatot végeznek Önnél,mindenképpen tájékoztassa orvosát, mert elképzelhető, hogy a Brexin nemjavasolt az Ön számára.

-                Ne szedje a Brexint, ha szoptat.Kérdezze meg orvosát: tanácsos lehet a szoptatás felfüggesztése.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Szédülés vagy szokatlanfáradtság esetén fokozott körültekintéssel kell eljárni gépjárművezetés vagy gépekkezelése esetén.

 

Fontos információk a Brexinegyes összetevőiről

A pezsgőtabletta és a por gyógyszerformákédesítőszerként aszpartámot tartalmaznak, ezért ezek alkalmazása ellenjavalltfenilketonúria esetén.

A tabletta és apezsgőtabletta gyógyszerformák laktózt (tejcukrot), a por szorbitot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban márfigyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát,mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

 

3.       HOGYAN KELLSZEDNI A BREXINT?

 

A Brexint mindig az orvosáltal elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolástilletően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Kezelőorvosa rendszereskontrollvizsgálaton ellenőrizni fogja, hogy Ön megfelelő adagban szedi-e a Brexint.Orvosa a legkisebb terápiás adagot fogja beállítani, ami a legjobbankontrollálja az Ön tüneteit. Semmilyen körülmények között se változtassa meg azadagolást, mielőtt beszélne orvosával.

 

Felnőttek és időskorúak:

A maximális napi adag 20milligramm napi egyszeri adagban.

Ha Ön 70 évnél idősebb,kezelőorvosa alacsonyabb adagot írhat fel Önnek és csökkentheti a kezelésidőtartamát.

 

Kezelőorvosa más gyógyszertis felírhat a Brexin mellé, hogy az védje a gyomrát és bélrendszerét alehetséges mellékhatásoktól.

 

Ne emelje az adagot! Ha úgyérzi, hogy a gyógyszer nem elég hatásos, beszélje meg orvosával.

 

Ha az előírtnál több Brexintvett be

Tünetek: a túladagoláslegjelentősebb tünetei a fejfájás, aluszékonyság, szédülés és az ájulás.

Ha véletlenül túlságosan nagyadag Brexint vett be, azonnal tájékoztassa orvosát, vagy keresse fel alegközelebbi kórházat.

 

Ha bármilyen további kérdésevan a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát.

 

Ha elfelejtette bevenni a Brexint

Vegye be, ahogy eszébe jutott.Ha közel van a következő adag bevételének ideje, ne vegye be az elfelejtettadagot, hanem a következőt vegye be a rendes időben. Ne vegyen be kétszeresadagot a kihagyott adag pótlására.

 

Az alkalmazás módja

A Brexint étkezés közben vagyután, lehetőleg minden nap azonos időben kell bevenni.

 

Tabletta:

A tabletta felezéséhezfordítsa a tablettát vágott felével felfelé. Helyezze el egy kemény felületen.Enyhe nyomással a tabletta könnyen két részre törik.

 

Pezsgőtabletta: Teljesen oldja fel a pezsgőtablettát egy pohárvízben.

 

Por: 10 mg adag esetén a „fél adag” vonalnál kell kinyitnia tasakot. 20 mg adag esetén a tasakot az „egész adag” vonalnál kell kinyitni.

 

 

4.       LEHETSÉGESMELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így a Brexinis okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A Brexin a gyomor-bélrendszertekintetében jobban tolerálható, mint a hagyományos piroxikám; tekintettelarra, hogy a hatóanyag kevesebb időt tölt a gyomor-béltraktusban, csökken aközvetlen érintkezés miatti irritáció kockázata.

 

Azonnal hagyja abba a Brexinszedését és keresse fel orvosát:

-                ha a bőre felhólyagosodik,kivörösödik vagy kiütéses lesz, bármely testrésze kifekélyesedik (például abőre, szája, ajkai vagy a nyelve), vagy az allergiás reakció egyéb tüneteitészleli, például bőrkiütés, az arc, ajkak vagy a nyelv megdagadása, amelynehézlégzést vagy zihálást okoz;

-                ha a bőre vagy a szeme fehér részebesárgul;

-                ha gyomor- vagy bélvérzés tüneteitészleli, például fekete vagy véres széklet vagy vérhányás.

 

Az alábbiakban felsoroljuk a Brexinnelösszefüggő összes mellékhatást:

 

Gyakori mellékhatások: (100 kezelt betegből 1-10-nél fordultak elő):

-                gyomor- és nyombélfekélyek ésgyomor-bélvérzés;

-                hányinger, hányás, hasmenés,puffadás, székrekedés, fokozott gyomorsav-képződés, hasi fájdalom, fekélyesszájgyulladás, gyulladásos bélbetegségek (vastagbélgyulladás és Crohn-betegség);

-                a boka, lábszár és lábfejmegdagadása (vízvisszatartás);

-                emelkedett vérnyomás;

-                szívelégtelenség (légzési nehézségés fáradtság).

 

Nem gyakori mellékhatások: (1000 kezelt betegből 1-10-nél fordultak elő):

-                szédülés, aluszékonyság;

-                fülzúgás, halláskárosodás;

-                túlérzékenységi reakciók,allergiás eredetű kéz- és arcduzzanat;

-                hányinger, hányás, hasmenés,felfúvódás, székrekedés;

-                emésztési zavar, hasi fájdalom,kóros étvágytalanság;

-                véres széklet, vérhányás;

-                fekélyes szájgyulladás, az idültvastagbélgyulladás és a Crohn-betegség súlyosbodása;

-                bőrviszketés;

-                egyes vér összetevők mennyiségénekmegváltozása (a kezelés abbahagyása után az értékek visszatértek a kiindulásiértékre), májfunkciós értékek változás;

-                fejfájás, rossz közérzet,gyengeség.

 

Ritka mellékhatások: (10 000 kezelt betegből 1-10-nél fordultak elő):

-                a vörösvérsejtek, a vérlemezkékvagy a vér egyéb összetevőinek megkevesbedése

-                a vérzékenység egy típusa (ún.Henoch-Schönlein purpura)

-                gyomorgyulladás,hasnyálmirigy-gyulladás

-                sárgaság, életet veszélyeztetőmájgyulladás; a kezelést azonnal fel kell függeszteni, ha májelégtelenségreutaló tünetek jelentkeznének

-                céltáblaszerű, vörös, foltos bőrelváltozás,bőrbevérzések

-                a bőr hámlása, bőrfényérzékenységének növekedése.

 

Nagyon ritka mellékhatások: (10 000kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél fordultak elő):

-                látászavarok, kórosingerlékenység, álmatlanság, depresszió

-                sokk és figyelmeztető tünetei

-                halálos kimenetelűgyomor-bélrendszeri átlyukadás vagy vérzés fordulhat elő, különösen időseknél(lásd 4.4 pont)

-                vérvizelés, fájdalmas vizelés,akut veseelégtelenség, vízvisszatartás (ami általában az alsó végtagoködémájában vagy magasvérnyomás betegségben, ill. kisvérköri elégtelenségbennyilvánul meg), húgyhólyag működési zavarok

-                súlyos, hólyagos bőrelváltozás(Stevens-Johnson-szindróma), életveszélyes, bőr és nyálkahártya-leválással járóbetegség (Lyell-szindróma), körmök növekedésének lassulása

-                orrvérzés, szájszárazság,hajhullás.

 

Ha Önnél bármilyen mellékhatásjelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik.

 

 

5.       HOGYAN KELL A BREXINTTÁROLNI?

 

A gyógyszer gyermektőlelzárva tartandó!

 

A külső csomagoláson és abelső címkén feltüntetett lejárati idő („Felhasználható:”) után ne szedje a Brexint.A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Semmilyen gyógyszert nedobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét,hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel . Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       A CSOMAGOLÁS TARTALMA ÉS EGYÉBINFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Brexin

A Brexin hatóanyaga apiroxikám-betadex.

 

Tabletta:

-        A készítmény hatóanyaga: 20 mg piroxikámmalegyenértékű 191,2 mg piroxikám-betadex tablettánként.

-        Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát,kroszpovidon, A típusú karboximetilkeményítő-nátrium, víztartalmú kolloidszilícium-dioxid, hidegen duzzadó keményítő, magnézium-sztearát.

 

Pezsgőtabletta:

-        A készítmény hatóanyaga: 20 mg piroxikámmalegyenértékű 191,2 mg piroxikám-betadex pezsgőtablettánként.

-        Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát,nátrium-glicin-karbonát, fumársav, aszpartam, makrogol 6000, citrom aroma.

 

Por:

-        A készítmény hatóanyaga: 20 mg piroxikámmalegyenértékű 191,2 mg piroxikám-betadex dupla tasakonként.

-        Egyéb összetevők: szorbit, citrom aroma,aszpartám, vízmentes kolloid szilícium-dioxid.

 

Milyen a Brexin külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Brexin tabletta: Halványsárga, szabályos hatszög alakú tabletták, egyik oldalukondomború felületűek, a másikon laposak és mély felezővonallal ellátottak; 6 db,10 db és 30 db tabletta dobozonként.

 

Brexinpezsgőtabletta:

Világossárga, kerek, lapos felületű, metszett élű,egyik oldalán bemetszéssel ellátott pezsgőtabletta.

6 db, 10 db, 20 db és 30 db pezsgőtabletta dobozonként.

 

Brexin por belsőlegesoldathoz:

Halványsárga azonnal oldódó por dupla tasakban; 20 db tasak dobozonként.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

ChiesiPharmaceuticals GmbH

Gonzagagasse 16/16, A-1010,Bécs, Ausztria

 

Gyártó

Chiesi FarmaceuticiSpA

96 via S. Leonardo,43100 Parma, Olaszország

 

Brexin 20 mg tabletta

OGYI-T-8393/01        6 x       PVC/PVDC//AL/PVDCbuborékcsomagolásban

OGYI-T-8393/04        10 x     PVC/PVDC//AL/PVDCbuborékcsomagolásban

OGYI-T-8393/02        20 x     PVC/PVDC//AL/PVDCbuborékcsomagolásban

OGYI-T-8393/03        30 x     PVC/PVDC//AL/PVDCbuborékcsomagolásban

 

Brexin 20 mgpezsgőtabletta

OGYI-T-8393/05        6 x       Al/PEszalagcsomagolás

OGYI-T-8393/06        10 x     Al/PEszalagcsomagolás

OGYI-T-8393/07        20 x     Al/PEszalagcsomagolás

OGYI-T-8393/08        30 x     Al/PEszalagcsomagolás

 

Brexin 20 mg porbelsőleges oldathoz

OGYI-T-8393/09        20 x     LDPEpapírtasak

 

A betegtájékoztató legutóbbifelülvizsgálatának dátuma: 2012.márciusvissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!