PERINDOPRIL ACTAVIS 8 MG TABLETTA 30X

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen azalábbi betegtájékoztatót

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK AFELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

PerindoprilActavis 2 mg tabletta

PerindoprilActavis 4 mg tabletta

PerindoprilActavis 8 mg tabletta

 

perindopril terc‑butilamin

 

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa elfigyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

·               Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

·               További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

·               Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, hatünetei az Önéhez hasonlóak.

·               Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.       Milyen típusú gyógyszer a Perindopril Actavis ésmilyen betegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalók a Perindopril Actavis szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni a Perindopril Actavis‑t?

4.       Lehetségesmellékhatások

5.       Hogyan kell a Perindopril Actavis‑t tárolni?

6.       Továbbiinformációk

 

 

1.            MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PERINDOPRIL ACTAVIS ÉS MILYENBETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A Perindopril Actavis az úgynevezett angiotenzin‑konvertáló‑enzim(ACE) gátlók gyógyszercsoportjába tartozik. Az ilyen gyógyszerek az erekettágítják, és ezzel könnyebbé teszik a szív számára a vér keringetését atestben.

 

A Perindopril Actavis2 mg vagy 4 mg tabletták az alábbi esetekben alkalmazhatók:

·               magas vérnyomás (hipertónia) kezelése,

·               szívelégtelenség kezelése (ez egy olyan állapot, amikor a szívnem képes a szervezet szükségletének megfelelő mennyiségű vért keringetni),

·               az olyan szívvel kapcsolatos kóros történések kockázatánakcsökkentése, mint a szívroham, azoknál a betegeknél, akiknek stabil koszorúér‑betegségükvan (olyan állapot, amikor a szív vérrel való ellátása csökken vagy akadályozott)és olyanoknál, akiknek már volt szívrohamuk és/vagy a szív ereit tágító műtétenestek át, hogy a szív vérellátását javítsák.

 

A Perindopril Actavis 8 mg tabletták az alábbiesetekben alkalmazhatók:

·               magas vérnyomás (hipertónia) kezelése,

·               az olyan szívvel kapcsolatos kóros események kockázatánakcsökkentése, mint a szívroham; azoknál a betegeknél, akiknek stabil koszorúér‑betegségükvan (olyan állapot, amikor a szív vérrel való ellátása csökken vagy akadályozott)és olyanoknál, akiknek már volt szívrohamuk és/vagy a szív ereit tágító műtétenestek át, hogy a szív vérellátását javítsák.

 

 

2.            TUDNIVALÓK A PERINDOPRIL ACTAVIS SZEDÉSE ELŐTT

 

Ne szedje a Perindopril Actavis‑t

·               ha túlérzékeny (allergiás) perindoprilra, a Perindopril Actavisbármely egyéb összetevőjére, vagy egyéb ACE‑gátlóra (további információ a6. pontban található),

·               ha bármikor a múltban egy hasonlógyógyszer (ACE‑gátló) vagy bármilyen más gyógyszer az arc, a nyelv vagy agége duzzanatát (angioneurotikus szindróma) idézte elő Önnél,

·               ha több, mint 3 hónapja terhes. (Azonban a terhesség koraiszakaszában sem ajánlott szedni a Perindopril Actavis tablettát / lásd a ’Terhesség’c. részt).

 

Gyermekek és serdülők

A Perindopril Actavis alkalmazása nem javasolt gyermekeknélés serdülőknél.

 

A Perindopril Actavis fokozott elővigyázatossággalalkalmazható

 

A Perindopril Actavis szedése előtt tájékoztassaorvosát a következőkről:

·              ha beszűkültek a szívbillentyűi,(aorta vagy mitrális sztenózis), szívizombetegségben szenved (hipertrófiáskardiomiopátia) vagy beszűkült a vesét vérrel ellátó artéria (artéria renális sztenózis),

·              ha a közelmúltban veseátültetésenesett át,

·              ha egyéb szív‑, máj‑vagy vesebetegségben szenved vagy művese (dialízis) kezelést kap,

·              ha cukorbetegségben szenved,

·              ha arról tájékoztatták, hogykorlátoznia kell a sóbevitelt az étrendjében vagy káliumot tartalmazó sópótlótkell használnia,

·              ha olyan kollagén‑betegségbenszenved, mint a szisztémás lupusz eritematózusz vagy szkleroderma,

·              ha olyan kezelést fog kapni vagykap jelenleg, amivel a méh‑ vagy darázscsípés okozta túlérzékenység(allergia) hatását kívánják csökkenteni,

·              ha a szervezetéből egy berendezéssegítségével fogják eltávolítani a koleszterint (LDL-aferezis),

Feltétlenül közölje orvosával, haúgy gondolja, hogy terhes, vagy terhes lehet. A Perindopril Actavisszedése a korai terhesség időszakában nem ajánlott. Nem szabad szedni agyógyszert, ha több, mint 3 hónapja terhes, minthogy súlyos károkatokozhat a magzatnak, ha a terhességnek ebben a szakaszában szedi (lásd a„Terhesség” című részt).

 

Amennyiben mellkasi feszülést érez, megduzzad az arca és a nyelve(angioneurotikus ödéma) azonnal értesítse orvosát és hagyja abba a PerindoprilActavis 2 mg, 4 mg vagy 8 mg készítmény szedését. Ez bármilyenegyéb ACE‑gátlóra is vonatkozik.

 

Az alábbi esetekben mindig tájékoztatnia kell orvosát arról, hogy PerindoprilActavis tablettát szed:

·              ha műtétet vagy általános érzéstelenítésseljáró beavatkozást terveznek Önnél.

·              ha nemrégiben hasmenéssel vagyhányással járó állapotban szenvedett.

·              ha a vérnyomását az embertípusokközött fennálló élettani különbségek miatt nem sikerül hatékonyan csökkenteni(ez főként a fekete bőrű betegeknél fordul elő).

 

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

 

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét ajelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkülkapható készítményeket is.

 

Mindenképpen beszéljen orvosával a Perindopril Actavis tabletta alkalmazása előtt, ha azalábbi gyógyszereket szedi:

·              magas vérnyomás kezeléséreszolgáló gyógyszerek beleértve a vízhajtókat (diuretikumokat) is,

·              a káliumszintet befolyásolóvízhajtók (diuretikumok), mint amilyen a spironolakton, triamteren vagyamilorid,

·              a káliumszintet emelő gyógyszerek,

·              heparin (véralvadásgátló), amiszintén befolyásolhatja a vér káliumszintjét,

·              cukorbetegség kezelésérehasználatos gyógyszerek (inzulin vagy tabletták),

·              lítium (mánia vagy depressziókezelésére),

·              mentális betegségek, pl.depresszió, szorongás, skizofrénia vagy egyéb pszichózisok kezelésére szolgálógyógyszerek,

·              allopurinol köszvény kezelésére,

·              autoimmun betegségek (pl.sokízületi gyulladás) kezelésére szolgáló vagy szervátültetések utánalkalmazott gyógyszerek. Ezeket immunszupresszív gyógyszereknek nevezik.

·              prokainamid (rendszertelenszívverés kezelésére szolgáló készítmény),

·              nem szteroid gyulladásgátlók(NSAID‑ok, pl. ibuprofén, diklofenák) beleértve az acetilszalicilsav‑tartalmúfájdalomcsillapító készítményeket is,

·              alacsony vérnyomás, sokk vagyasztma kezelésére szolgáló készítmények, pl. efedrin, noradrenalin vagyadrenalin,

·              az erek tágulatát előidézőgyógyszerek (értágítók, ideértve a nitrátokat is),

·              ha injekció formájában beadottaranytartalmú gyógyszerrel (nátrium‑aurotiomalát) kezelik.

 

Kérdezze meg orvosát, ha nem biztos abban, hogy pontosanmilyen gyógyszerek a fenti készítmények. Azt is mondja el orvosának, ha afelsorolt gyógyszerek bármelyikét régebben szedte, de már nem szedi.

 

A Perindopril Actavis egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

 

A Perindopril Actavis tablettát reggel, étkezés előtt kellbevenni, ezzel csökkenthető az étel gyógyszerfelszívódást befolyásoló hatása. APerindopril Actavis tabletta szedése alatt nem használhatók káliumtartalmútáplálék‑kiegészítők vagy sópótlók.

 

Terhesség és szoptatás

 

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje megkezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Terhesség:

Feltétlenül közölje orvosával, ha úgy gondolja, hogyterhes, vagy teherbe eshet. Az orvos azt fogja tanácsolni Önnek, hogy hagyjaabba a gyógyszer szedését, mielőtt teherbe esik, vagy ahogy megtudja, hogyterhes és hogy a Perindopril Actavis helyett egy másik gyógyszert kezdjen elszedni. A Perindopril Actavis szedése nem ajánlott a korai terhességidőszakában. Nem szabad szedni a Perindopril Actavis tablettát a 3. terhességihónap után, mert súlyos károkat okozhat a magzatnak.

 

Szoptatás:

Közölje orvosával, amennyibenszoptat, vagy el szeretné kezdeni a szoptatást. A Perindopril Actavisalkalmazása nem javasolt szoptató anyáknak. Amennyiben szoptatni szeretne,kezelőorvosa valószínűleg másik készítményt fog Önnek javasolni, különösenabban az esetben, ha gyermeke újszülött vagy koraszülött.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükségesképességekre

 

A Perindopril Actavis általábannem befolyásolja az éberséget, de egyes betegeknél az alacsony vérnyomáskövetkeztében szédülés vagy gyengeség jelentkezhet. Amennyiben Önnél ilyentünetek jelentkeznek, a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükségesképességei csökkenhetnek.

 

Fontosinformációk a Perindopril Actavis egyes összetevőiről

 

A tabletta laktózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosakorábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse felorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

 

3.       HOGYAN KELL SZEDNI A PERINDOPRIL ACTAVIS‑T?

 

Orvosadönt arról, hogy eleinte mennyi Perindopril Actavis tablettát kell szednie. Ezemelkedhet az Ön állapotától és az egyidejűleg szedett gyógyszerektől függően. APerindopril Actavis‑t mindig az orvos által elmondottaknakmegfelelően szedje. Amennyiben nembiztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. Neváltoztassa meg a gyógyszer adagját csak akkor, ha erre orvosa utasítja. A Perindopril Actavis önmagában vagy más avérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel együtt is alkalmazható.

·              A PerindoprilActavis tabletta kizárólag szájon át szedhető.

·              A tablettátreggel, étkezés előtt kell bevenni.

·              A tablettát egypohár vízzel, lehetőleg mindig ugyanabban az időben kell bevenni.

 

A Perindopril Actavis tablettanem alkalmas gyermekek és serdülők kezelésére.

 

A készítmény szokásos adagja:

Magasvérnyomásban:

·              Kezdő adag -4 mg Perindopril Actavis naponta.

·              Egy hónapelteltével ez a szükség napi 8 mg‑ra növelhető.

A napi 8 mg egyben az általában alkalmazott maximálisadag is.

 

Magas vérnyomásban szenvedő idős betegek napi adagjarendszerint:

·              2 mgnaponta.

·              Egy hónapelteltével ezt az adagot napi 4 mg‑ra lehet emelni.

A napi 8 mg egyben az általában alkalmazott maximálisadag is.

 

A Perindopril Actavis2 mg, 4 mg, vagy 8 mg magas vérnyomás kezelésére csak olyangyógyszerekkel alkalmazhatók együtt, amelyek nem ACE‑gátlók.  

 

Ha vízhajtót (diuretikumot)is szed:

·              orvosa leállíthatja a vízhajtókszedését a Perindopril Actavis‑kezelés elindítása előtt 2‑3 nappal.Ez a túlzott vérnyomáscsökkenés megelőzését szolgálja,

·              ha szükséges a vízhajtó szedéséttovábbra is folytatni lehet a Perindopril Actavis‑kezelés elindítása után,

·              amennyiben nem lehet leállítani avízhajó tabletták szedését, a kezelést 2 mg‑os Perindopril Actavistablettával lehet elkezdeni.

 

Orvosa vagy gyógyszerésze pontosantájékoztatja majd a teendőkről.

 

Orvosa 2 mg‑os PerindoprilActavis kezdő adagot javasolhat Önnek, ha:

·              nagyon magas a vérnyomása,

·              nincs elég víz a szervezetében –(kiszáradt),

·              kevés a só mennyisége a vérében,

·              szívproblémái vannak, ami azt jelenti,hogy a szív csak nehézségek árán tudja keringetni a vért a testben (kardiális dekompenzáció),

·              a magas vérnyomása a vese ereinek szűkületemiatt alakult ki,

·              az első adag után nagymértékűvérnyomásesés következik be Önnél.

 

Szívelégtelenség:

 

Ennek az állapotnak akezelésére nem alkalmas a 8 mg hatáserősségű gyógyszer.

 

·              A kezdő adag 2 mg Perindopril Actavistabletta naponta.

·              Két hét után az adagot naponta4 mg‑ra lehet növelni.

 

Stabil koszorúér-betegség:

·              A szokásos kezdő adag naponta egyszer4 mg Perindopril Actavis tabletta.

·              Két hét után az adagot napi 8 mg‑ralehet növelni.

 

Stabil koszorúér-betegségben szenvedő idős betegek szokásosnapi adagja:

·              2 mg naponta.

·              Egy hét után ezt napi 4 mg‑ralehet emelni.

·              További egy hetet követően az adag napi8 mg‑ra emelhető, ami egyben a legmagasabb megengedett adag.

 

Ha azelőírtnál több Perindopril Actavis tablettát vett be

 

Azonnal értesítse orvosát, vagy a legközelebbi kórház sürgősségiosztályát, ha túl nagy adagot vett be.

 

A következő tünetek jelentkezhetnek: alacsony vérnyomás,sokk, veseproblémák, szapora légzés, szapora szívverés, heves szívverés(palpitáció), rendszertelen szívverés, lassú szívverés, szédülés vagy szorongásés köhögés.

A túladagoláskor legnagyobb valószínűséggel jelentkezőhatás a vérnyomáscsökkenés, ami szédülést vagy ájulást idézhet elő. Amennyibenez bekövetkezik, javíthat az állapotán, ha lefekszik és felpolcolja a lábait.

 

Ha elfelejtette bevenni a PerindoprilActavis‑t

 

Ne vegyen be kétszeres adagot az kihagyott adag pótlására.

Ha elfelejtett bevenni egy vagytöbb tablettát, hagyja ki azokat a tablettákat, amelyeket elfelejtett. Amennyibenbármilyen kétsége van, vegye fel a kapcsolatot orvosával.

 

Ha idő előtt abbahagyja a Perindopril Actavis szedését

 

Ne hagyja abba a Perindopril Actavis szedését csak akkor, ha errőlorvosával egyeztetett. A magas vérnyomás és szívelégtelenség kezeléséreszolgáló gyógyszereket általában egész életen keresztül kell szedni. Haabbahagyja a Perindopril Actavis szedését, állapota rosszabbodhat.

 

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásávalkapcsoltban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így a Perindopril Actavis is okozhatmellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Ha az alábbi tünetek jelentkeznek, hagyja abba a tablettaszedését, és azonnal értesítse orvosát

·               az arc, az ajkak, a száj, a nyelv vagya torok duzzanata,

·               nehézlégzés,

·               szédülés vagy ájulásérzet,

·               nagyon gyors vagy egyenetlen szívverés.

 

Ez egy nagyon ritka, de súlyos reakció az úgynevezettangioödéma, ami bármelyik ilyen típusú gyógyszer (ACE‑gátlók) használatasorán előfordulhat. Azonnali, rendszerint kórházi kezelésben kell részesülnie.

Gyakorimellékhatások (100‑ból 1 vagy1‑nél több, de 10‑ből 1‑nél kevesebb betegnél fordulnak elő)

·              köhögés, légszomj,

·              alacsony vérnyomás miatti ájulásérzet(főként a Perindopril Actavis‑kezelés kezdetekor vagy agyógyszeradag emelésekor következik be, vagy ha egyidejűleg vízhajtókat is szed),

·              fejfájás, szédülés vagy fáradtság,forgó jellegű szédülés (vertigo), zsibbadás, izomgörcsök, homályos látás,szemfájdalom, fülcsengés (tinnitusz),

·              émelygés, hányás, gyomorfájás,gyomorrontás,

·              ízérzés zavarok, hasmenés, székrekedés,bőrkiütések, viszketés.

 

Nemgyakori mellékhatások (1000‑ből1 vagy 1‑nél több, de 100-ból 1‑nél kevesebb betegnél fordulnakelő)

·              hangulatváltozás, alvászavar,

·              mellkasfeszülés, sípoló légzés,légszomj (bronhospazmus),

·              szájszárazság,

·              veseproblémák,

·              merevedési zavarok,

·              verítékezés,

·              sípoló légzés, az arc, a nyelv vagy atorok duzzanata, intenzív viszketés, bőrkiütés, ájulásérzet vagy szédülés(angioödéma).

 

Nagyonritka mellékhatások (10 000‑ből1‑nél kevesebb betegnél fordulnak elő)

·              zavartság,

·              rendszertelen szívverés,szívbetegségben (angina) jelentkező mellkasi fájdalom, szívroham, és szélütés(sztrók) (ezek az események az ACE‑gátlókat szedő, alacsony vérnyomásúbetegeknél fordultak elő),

·              mellkasi fertőzés (eozinofilpneumónia), orrdugulás, orrfolyás (rinitisz),

·              hasnyálmirigy‑gyulladás (pankreatitisz),

·              májgyulladás (hepatitisz),

·              allergiaszerű bőrreakciók (eritémamultiforme),

·              a vér összetételének változásai. Orvosaennek ellenőrzésére vérvizsgálatokat rendelhet el Önnél,

·              akut veseproblémák.

 

Nem ismert gyakoriságú(a rendelkezésre álló adatokból a gyakoriság nem állapítható meg)

·               Cukorbetegek esetében avércukorszint nagyfokú csökkenése (hipoglikémia) következhet be,

·               Beszámoltak érgyulladás(vaszkulítisz) kialakulásáról.

 

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

5.       HOGYAN KELL A PERINDOPRIL ACTAVIS‑TTÁROLNI?

 

·               A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

·               Legfeljebb 30°C‑on tárolandó.

 

A csomagoláson feltüntetettlejárati idő (Felh.:) után ne szedje a PerindoprilActavis tablettát. Az első két szám a hónapot, az utolsó kettő az évetjelöli.

 

A gyógyszereket nem szabad aszennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg.Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Perindopril Actavis

 

A hatóanyag:

perindopril terc‑butilamin.

 

A Perindopril Actavis 2 mg tabletta 2 mgperindopril terc‑butilamint tartalmaz tablettánként, ami 1,669 mgperindoprillal egyenértékű.

 

A Perindopril Actavis 4 mg tabletta 4 mgperindopril terc-butilamint tartalmaz tablettánként, ami 3,338 mgperindoprillal egyenértékű.

 

A Perindopril Actavis 8 mg tabletta 8 mgperindopril terc‑butilamint tartalmaz tablettánként, ami 6,676 mgperindoprillal egyenértékű.

 

Egyéb összetevők:

Vízmentes kolloid szilícium‑dioxid, mikrokristályoscellulóz, laktóz‑monohidrát, magnézium‑sztearát.

 

Milyen a Perindopril Actavis készítmény külleme és mittartalmaz a csomagolás

 

2 mg

Fehér, kerek, mindkét oldalán domború, sima felületűtabletta.

 

4 mg

Fehér, hosszúkás, mindkét oldalán törővonallal, egyikoldalon ’PP’, a másikon ’4’ bevéséssel ellátott tabletta.

 

8 mg

Fehér, kerek, mindkét oldalán domború, egyik oldalán ’PP’,másik oldalán ’8’ jelzéssel ellátott tabletta.

 

Minden hatáserősségű tabletta 14, 20, 28, 30, 56, 60, vagy90 tablettát tartalmazó alumínium‑alumínium buborékfóliacsomagolásban kerül forgalomba.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmiforgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

 

ActavisGroup PTC ehf

Reykjavikurvegur 76-78

220 Hafnarfjordur

Izland

 

Gyártó(k):

TillomedLaboratories Ltd

3Howard Road, Eaton Socon, St Neots

Cambridgeshire PE198ET

Egyesült Királyság

 

Glenmark Pharmaceuticals s.r.o

Fibíchova 143, 566 17 Vyskoé Mýto

Hvězdova1716/2b, 140 78 Praha 4

Cseh Köztársaság

 

Actavis B.V

Baarnsche Dijk 1

3741 LN Baarn

Hollandia

 

 

OGYI-T-20895/01-04.Perindopril Actavis 2 mg tabletta 28x, 30x, 56x, 60x

OGYI-T-20895/05-08.Perindopril Actavis 4 mg tabletta 28x, 30x, 56x, 60x

OGYI-T-20895/09-12.Perindopril Actavis 8 mg tabletta 28x, 30x, 56x, 60x

 

 

Ezt a gyógyszert az EurópaiGazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

Hollandia                       Perindopriltert-butylamine Actavis 2 mg tabletten

                                      Perindopriltert-butylamine Actavis 4 mg tabletten

                                      Perindopriltert-butylamine Actavis 8 mg tabletten

Belgium                         Perindopriltert-butylamine Actavis 2 mg tabletten

                                      Perindopriltert-butylamine Actavis 4 mg tabletten

                                      Perindopriltert-butylamine Actavis 8 mg tabletten

Bulgária                         Percarnil

Csehország                    Perindopriltert-butylamine Actavis 2 mg

                                      Perindopriltert-butylamine Actavis 4 mg

                                      Perindopriltert-butylamine Actavis 8 mg

Dánia                                      Percarnil

Észtország                      PerindoprilActavis

Görögország                  Perindopril/Actavis

Spanyolország               PerindoprilActavis 2 mg comprimidos EFG

                                      PerindoprilActavis 4 mg comprimidos EFG

                                      PerindoprilActavis 8 mg comprimidos EFG

Finnország                     PerindoprilActavis 2 mg tabletti

                                      PerindoprilActavis 4 mg tabletti

                                      PerindoprilActavis 8 mg tabletti

Franciaország                 PerindoprilActavis 2 mg, comprimé

                                      PerindoprilActavis 4 mg, comprimé sécable

                                      PerindoprilActavis 8 mg, comprimé

Magyarország                PerindoprilActavis 2 mg tabletta

                                      PerindoprilActavis 4 mg tabletta

                                      PerindoprilActavis 8 mg tabletta

Írország                          Percarnil

Lengyelország                Percarnil

Lettország                      PerindoprilActavis 2 mg tabletes

                                      PerindoprilActavis 4 mg tabletes

                                      PerindoprilActavis 8 mg tabletes

Litvánia                         PerindoprilActavis

Málta                             Percarnil

Portugália                       PerindoprilActavis

Románia                        PerindoprilActavis 2 mg comprimate

                                      PerindoprilActavis 4 mg comprimate

                                      PerindoprilActavis 8 mg comprimate

Szlovénia                       Percarnil2 mg tablete

                                      Percarnil4 mg tablete

                                      Percarnil8 mg tablete

Szlovákia                       PerindoprilActavis 2 mg

                                      PerindoprilActavis 4 mg

                                      PerindoprilActavis 8 mg

Egyesült Királyság                   Perindopril2 mg tablets

                                      Perindopril4 mg tablets

                                      Perindopril8 mg tablets

 

A betegtájékoztatóengedélyezésének dátuma: 2012. március


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!