ALGOFLEX FORTE FILMTABLETTA 10X

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Algoflex forte filmtabletta

ibuprofén

 

 

Mielőtt elkezdi szedni ezta gyógyszert, olvassa el figyelmesen azalábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindigpontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagygyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

·               Tartsa meg a betegtájékoztatót,mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

·               További információkért vagytanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

·               Ha Önnél bármilyen mellékhatásjelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. Lásd 4. pont.

·               Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát, ha tünetei serdülőknél 3 napon belül, felnőtteknél a fájdalom4 napon belül, illetve a migrénes fejfájás vagy láz 3 napon belül nemenyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 

A betegtájékoztatótartalma:

1.            Milyen típusú gyógyszer azAlgoflex forte filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.            Tudnivalók az Algoflex fortefilmtabletta szedése előtt

3.            Hogyan kell szedni az Algoflexforte filmtablettát?

4.            Lehetséges mellékhatások

5.            Hogyan kell az Algoflex fortefilmtablettát tárolni?

6.            A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.       Milyen típusú gyógyszer az Algoflex fortefilmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

Az Algoflex forte filmtabletta hatóanyaga az ibuprofén, mely úgynevezettnem-szteroid gyulladáscsökkentő szerek közé tartozik. Fájdalomcsillapító,gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatással rendelkezik.

 

Alkalmas különböző eredetűfájdalmak, mint fejfájás, fogfájás, menstruációval összefüggő fájdalom, műtétutáni fájdalom csillapítására, mozgásszervi és ízületi betegségek, rándulások, lágyrészkárosodások,izomhúzódások kezelésére.

 

 

2.       Tudnivalók azAlgoflex forte filmtabletta szedése előtt

 

Ne szedje az Algoflexforte filmtablettát

·               ha allergiás az ibuprofénre vagy agyógyszer (6. pontban felsorolt) bármely egyéb összetevőjére

·               jelenleg is fennálló gyomor- ésnyombélfekély esetén

·               ha korábban emésztőrendszerivérzés (gyomorba, belekbe vérzett) vagy perforáció (átfúródás) lépett fel Önnélnem‑szteroid gyulladáscsökkentő készítmények szedésével összefüggésben

·               jelenleg is fennálló vagy a kórelőzményben szereplő kiújuló gyomor- ésnyombélfekély/vérzés esetén (kettő vagy több egymástól független igazolt fekélyvagy vérzés)

·               korábban vagy jelenleg is fennállóhörgőgörcs, szénanátha vagy csalánkiütés esetén (különösen, ha ezek acetilszalicilsavvagy más nem-szteroid gyulladáscsökkentő készítmények szedésével összefüggésbenjelentkeztek)

·               súlyos szívelégtelenségben

·               súlyos májműködési zavar esetén

·               súlyos veseműködési zavar esetén

·               súlyos magasvérnyomás-betegségben

·               véralvadást csökkentő(antikoaguláns) kezelés esetén

·               a kórelőzménybenszereplő krónikus légúti fertőzés esetén

·               epilepszia (az agyrendellenessége, ideiglenes eszméletvesztés és rángatózási rohamok jellemzik)esetén

·               fokozott vérzéssel járóvéralvadási zavar esetén

·               a különböző szerveket megtámadó,gyakran bőrjelenségekkel járó immunbetegség (szisztémás lupusz eritematózusz - SLE)esetén,

·               terhesség harmadik trimesztere(utolsó 3 hónapja) alatt

·               gyermekkorban 12 éves életkoralatt

 

Figyelmeztetések ésóvintézkedések

Az Algoflex fortefilmtabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

·               Ha az Ön kórtörténetében emésztőrendszeribetegség, mint a gyomornyálkahártya gyulladása vagy nyelőcsőgyulladás,fekély, gyomor-, bélvérzés, fekélyes bélgyulladás, Crohn-betegség (a belekkrónikus gyulladásos betegsége) szerepel, feltétlenül kérje kezelőorvosatanácsát!

·               Ha Ön időskorú, mivel idősbetegeknél gyakrabban jelentkezhetnek mellékhatások, főleg gyomor‑bélrendszerivérzés vagy átfúródás, mely akár halálos kimenetelű is lehet.

·               Ha Önnek bármilyen máj-, vese-vagy szívproblémája van.

·               Az ibuprofénhez hasonlógyulladásgátló/fájdalomcsillapító gyógyszerek kissé növelhetik a szívrohamvagy sztrók kockázatát, különösen nagy adagban történő alkalmazásesetén. Ne lépje túl a javasolt adagot, illetve a kezelés időtartamát! Az Algoflexforte filmtabletta szedéseelőtt mindig beszélje meg a kezelést kezelőorvosával vagy gyógyszerészéve, ha:

-         Önnek szívproblémájavan, például szívelégtelensége, anginája (mellkasi fájdalma), vagy ha volt márszívrohama, bypass-műtétje, perifériás artériás betegsége (gyenge vérkeringés alábakban az artériák szűkülete vagy elzáródása miatt), vagy bármilyen jellegűsztrókja (beleértve a „mini sztrókot” vagymás néven az átmeneti isémiásrohamot [angol rövidítéssel: TIA] is).

·               Önnek magasvérnyomása, cukorbetegsége, magas koleszterinszintje van, illetve családjábanfordult már elő szívbetegség vagy sztrók, továbbá ha Ön dohányzik.

·               Gyomor-bélrendszeri vérzés vagyfekély, látás-, hallászavarok vagy túlérzékenységireakció jelentkezése esetén a kezelést azonnal meg kell szakítani.

·               Nagyon ritkán a nem-szteroidgyulladáscsökkentő gyógyszerekkel kapcsolatosan súlyos bőrreakciókatjelentettek. A legtöbb esetben a reakció a kezelés első hónapjában jelentkezik.A bőrkiütések, nyálkahártya elváltozások vagy a túlérzékenységi reakció elsőjeleinél az Algoflex‑kezelést azonnal meg kell szakítani (lásd a„Lehetséges mellékhatások” pontot).

·               Autoimmun betegség esetén az ibuprofént csak az előzeteselőny/kockázat mérlegelése után szabad alkalmazni. Szóljon orvosának, ha ilyen betegségben szenved!

·               Asztmában, szénanáthában, orrnyálkahártya-duzzanatbanés krónikus légúti fertőzésbenszenvedő betegeknél gyakrabban lép fel asztmás roham, csalánkiütés,nyálkahártya-duzzanat, mint más betegeknél. Ezért ezeknek a betegeknek csakorvosi ellenőrzés mellett adható a készítmény.

·               Krónikus szív-, vese- ésmájbetegség esetén és vizelethajtó alkalmazása esetén különös gonddal kell eljárni, főleg idősbetegeknél.

·               Tartós szedés esetén vérkép, máj- és vesefunkció rendszeresellenőrzése és időszakos szemészeti vizsgálat szükséges.

·               Egyidejű káliummegtakarítóvizelethajtók alkalmazása mellett a szérum káliumszint rendszeres ellenőrzésejavasolt.

·               Egyidejű lítium-terápia soránszükséges a szérum lítiumszintet ellenőrizni.

·               A peteérésre gyakorolt hatás révéna női termékenységet negatívan befolyásolhatja, mely a kezelés megszakításávalmegszűnik.

 

Értesítse kezelőorvosátamennyiben a fentiek bármelyike vonatkozik Önre vagy nem biztos benne.

 

Gyermekek és serdülők

Gyermekeknélés serdülőknél a szervezet kiszáradt állapotában fennáll a vesekárosodásveszélye.

 

Egyéb gyógyszerek és az Algoflex forte filmtabletta

Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégibenszedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

 

Az Algoflex forte filmtablettával történő kezelést néhány más gyógyszer isbefolyásolhatja, illetve a kezelés hatással lehet azokra. Ezért az Algoflex forte filmtabletta és más gyógyszerek együttes szedése előtt mindigkérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől.

 

Az Algoflex forte filmtabletta együttadása kerülendő:

·               más fájdalomcsillapítókkal, főleg egyébnem-szteroid gyulladáscsökkentőkkel, mint pl. az indometacin, diklofenák (növelhetika gyomorfekélyek kialakulásának és a gyomor-bélrendszeri vérzés veszélyét),

·               szalicilátokkal (csökken az ibuproféngyulladásgátló hatása),

·               véralvadásgátlókkal (más néven vérhígítók, vérrögképződéselleni gyógyszerek, pl. acetilszalicilsav,warfarin, heparinok, tiklodipin),

·               glükokortikoidokkal (gyulladásokkezelésére), a mellékhatások fokozódhatnak,

·               ún. szelektív szerotonin-újrafelvételtgátló (SSRI) szerekkel, melyek depresszió ellenes gyógyszerek (fokozottvérzésveszély a gyomorban, bélben),

·               húgysavürítő köszvényellenesszerekkel,

·               mifeprisztonnal: a terhesség megszakításraalkalmazott mifepriszton adása után 8‑12 napig (csökken amifepriszton hatása),

·               kinolon típusú antibiotikumokkal(fokozódhat az antibiotikum görcskeltő hatása).

 

Fokozott óvatossággal adható együtt:

·               vérnyomáscsökkentőkkel (pl.ACE-gátlók, pl. kaptopril, béta‑blokkolók, pl. atenolol, angiotenzin-II receptorantagonisták, pl. lozartán),

·               vizelethajtókkal (csökkenhet avizelethajtó hatás),

·               metotrexáttal (15 mg/hét dózisalatt), az ibuprofén növelheti a metotrexát vérszintjét,ezzel növelheti toxicitását, ezért a kezeléselső heteiben hetente ajánlott a vérkép ellenőrzése,

·               lítiummal, a lítium vérszintje, ésezzel toxicitása megnő,

·               szívglikozidokkal (digoxin), a nem-szteroidgyulladáscsökkentő szerek súlyosbíthatják a szívelégtelenséget, csökkenthetik aveseműködést és növelhetik a szívglikozidok vérszintjét,

·               fenitoinnal (vérszintje, és ezzel toxicitása megnőhet),

·               szájon át szedhetővércukorcsökkentő szerekkel (a vércukorcsökkentő hatás fokozódhat),

·               szulfonamid típusúantibiotikumokkal (fokozza hatásukat),

·               növeli az ún. káliummegtakarítóvizelethajtók hatását (magas káliumszintet okoz),

·               ciklosporinnal (megnőhet aciklosporin vesetoxicitása, különösen idős betegeknél),

·               zidovudinnal (nő avörösvértestekre gyakorolt káros hatás, súlyos vérszegénység alakulhat ki),

·               trombolitikumokkal (vérrögoldószerek: a vérzés veszélye fokozott),

·               probeneciddel vagyszulfinpirazon-tartalmú készítményekkel (az ibuprofén kiválasztását lassítják).

 

Az Algoflex fortefilmtabletta egyidejű bevétele étellel és itallal

A gyomor-bélrendszerimellékhatások csökkentése érdekében célszerű a filmtablettát étkezést követőenbevenni.

 

Terhesség, szoptatás éstermékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat,illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, agyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Terhesség:

AzAlgoflex Forte filmtabletta alkalmazása a terhesség harmadiktrimeszterében (a terhesség utolsó 3 hónapjában) ellenjavallt.

A terhesség első és másodiktrimeszterében csak nagyon indokolt esetben adható.Terhességet tervező nőnek vagy a terhesség első, illetve második harmadában alegkisebb hatékony adagot a lehető legrövidebb ideig kell alkalmazni.

 

Szoptatás:

Az ibuprofén ésbomlástermékei kis mennyiségben kiválasztódnak az anyatejbe. Mivel mindeddignincs tudomásunk arról, hogy a csecsemőre káros hatást fejtene ki, ezért az ibuprofénrövid távú alkalmazásakor általában nem szükséges a szoptatás megszakítása.

 

Termékenység:

Anem-szteroid gyulladáscsökkentő szerek (ide tartozik az ibuprofén)kedvezőtlenül befolyásolhatják a női termékenységet. Ez a hatás azonban akezelés abbahagyását követően elmúlik.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Az Algoflex forte filmtablettaszédülést és látászavarokat okozhat, így befolyásolhatjaa gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Gépjárművezetésés egyéb baleseti veszéllyel járó munkavégzés során, ha bármilyen mellékhatástészlel, hagyja abba a gyógyszer szedését!

 

Az Algoflex forte filmtablettalaktózt (tejcukor) tartalmaz

A készítmény 90 mg laktóz-monohidrátottartalmaz filmtablettánként. Amennyibenkezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny,keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

 

3.       Hogyan kellszedni az Algoflex forte filmtablettát?

 

Ezta gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Önkezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagygyógyszerészét.

 

Az adagolás egyénreszabott. A bevételt megelőzően kérjük, ellenőrizze a filmtabletta hatóanyagtartalmát!

Egyéb gyógyszerekkel való együttesalkalmazásakor, az esetleges túladagolás elkerülése érdekében meg kell győződniarról, hogy a többi készítmény nem tartalmaz‑e ibuprofént illetve azegyüttesen alkalmazott ibuprofén mennyisége nem haladja meg a javasolt napimaximális adagot.

 

A készítmény ajánlott adagja felnőtteknekés 12 éves vagy annál idősebb serdülőknek:

A javasolt maximális napiadag (1800 mg) 3 filmtabletta naponta több részre elosztva, az egyesfilmtabletták bevétele között legalább 6 óra teljen el.

 

Ízületi betegségek súlyosvagy akut szakaszaiban előnyös lehet az adagokat az akut szak megszüntetéséigemelni, feltéve, ha a napi adag elosztva nem haladja meg a 4 filmtablettát(2400 mg).

 

Gyermekeknek 12 éves koralatt nem adható!

Ha erre agyógyszerre 12 éves vagy annál idősebb serdülőknél 3 napnál tovább is szükségvan, vagy ha a tünetek súlyosbodnak, orvoshoz kell fordulni.

 

Ha az előírtnál többAlgoflex forte filmtablettát vett be

Túladagolás tüneteinekjelentkezésekor (hányinger, hányás, szédülés, vérnyomásesés,ritkán eszméletvesztés) azonnal forduljon orvoshoz!

 

Ha elfelejtette bevenni azAlgoflex forte filmtablettát

Ne vegyen be kétszeres adagota kihagyott tabletta pótlására.

Ha bármilyentovábbi kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosátvagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetségesmellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így eza gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinéljelentkeznek.

 

A nemkívánatoshatásokat csökkenteni lehet a legkisebb hatásos adagnak, a tünetekmegfékezéséhez szükséges legrövidebb ideig való alkalmazásával.

A leggyakrabbanészlelt mellékhatások az emésztőrendszert érintik.

 

AZONNAL HAGYJA ABBA akészítmény szedését és sürgősen keresse fel kezelőorvosát, ha az alábbi súlyosmellékhatások valamelyikét tapasztalja magán, mivel sürgős orvosi beavatkozásralehet szükség:

 

·               Súlyos allergiás reakciók (nem ismert gyakoriságú mellékhatások):

              csalánkiütések, nehézlégzés,hányinger, szédülés, gyengeségérzés (anafilaxia).

              hirtelen duzzanat leggyakrabban aszemek, az ajkak körül, a torokban, és néha a kézen, lábon megjelenő,fájdalmas, viszkető duzzanattal (angioödéma).

              légzési nehézségek lépnek fel,vagy a meglévő asztma rosszabbodik (asztmás roham).

 

·               A bőr ésnyálkahártyák súlyos allergiás reakciói (nagyonritka mellékhatások):

              a szem, száj, végbélnyílás, nemi szervek,bőr és a húgycső hólyagos kifekélyesedése, általában magas lázzal és általánosgyengeséggel kísérve; a bőr hámlása. Ezek az ún. Stevens-Johnson szindrómatünetei lehetnek.

              a bőr súlyos, égéshezhasonló hólyagosodása, „leforrázott bőr” tünetegyüttes, ún. Lyell szindróma.

              a testenszimmetrikusan megjelenő, visszatérő, vörös, kiemelkedő,"céltáblaszerű" rajzolatot mutató foltos elváltozás (eritémamultiforme).

 

Azonnal jelezzekezelőorvosának, ha az alábbiak valamelyikét tapasztalja:

·               Friss vagy alvadt vér jelenik mega székletben. Különösen idősebb betegeknél az emésztőrendszeri fekély/vérzésnéha halálos kimenetelű is lehet. Súlyosabb esetekben előfordulhat fekélyesszájnyálkahártya-gyulladás és bélgyulladás súlyosbodása, pl. Crohn-betegség (nemismert gyakoriságú mellékhatások).

·               Vért hány, vagy a hányadékban kávézacchozhasonló fekete részecskéket lát. Ezek a gyomorfekély jelei lehetnek (nem ismertgyakoriságú mellékhatások).

·               Véres lesz a vizelete, ami vesefunkciószavarokra, vesebetegségre utalhat (nem ismert gyakoriságú mellékhatások).

·               Emésztési zavara van, vagy ég agyomra (gyakori mellékhatások).

·               Hasi fájdalma van, vagyrendellenességet tapasztal a gyomorműködésével kapcsolatosan (gyakorimellékhatások).

·               Látászavarok lépnek fel, pl.homályos látás, színlátás zavara, látóideg-gyulladás (nem ismert gyakoriságúmellékhatások).

·               Hallászavarokat (pl. fülzúgástvagy halláskárosodást) tapasztal (nem ismert gyakoriságú mellékhatások).

·               Rendkívül erős fejfájás, anyakmerevség, hirtelen magas láz, ésmegváltozott elmeállapot tünetcsoport az esetenként kialakuló aszeptikusagyhártyagyulladásra utalhat (nem ismert gyakoriságú mellékhatások).

·               Rossz közérzet, levertség,fáradékonyság, étvágytalanság, hányinger, hányás, hasi fájdalom, sárgaságtünetcsoport, ami májgyulladásra utalhat (nem gyakori mellékhatások).

 

Egyéb mellékhatások lehetnek:

 

Gyakori (10-bőllegfeljebb 1 beteget érinthet):

·               hányinger, hányás

·               székrekedés

·               bélgázképződés

·               hasmenés

 

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):

·               májműködési zavarok

 

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatok alapjánnem állapítható meg):

·               vizenyő (ödéma)

·               magas vérnyomás

·               szívelégtelenség

·               kismértékben fokozódhat aszívinfarktus („miokardiális infarktus”) vagy sztrók („agyi érkatasztrófa”)kialakulásának kockázata (lásd „Figyelmeztetések és óvintézkedések”)

·               fehérvérsejtszám csökkenés, vérlemezkeszám‑csökkenés(vérzékenység), vörösvértestszám‑csökkenés (vérszegénység)

·               szédülés, rossz közérzet,fáradtság, álmosság

·               fejfájás

·               érzészavar

·               húgyhólyaggyulladás,vesegyulladás, veseelégtelenség, ödéma (különösen az alsó végtagokban), a folyadékvisszatartásfokozódása

·               májfunkciós zavarok, a hemoglobin-,hematokrit- és a szérum kalciumszint csökkenése

·               hajhullás

·               viszketés, bőrkiütés, számos apróvérzés a bőrön és a nyálkahártyán

·               fényérzékenység

·               depresszió, zavartság, tévképzetek(hallucinációk)

 

Mellékhatások bejelentése

 

HaÖnnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagygyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetségesmellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére isbejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

 

Amellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többinformáció álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásávalkapcsolatban.

 

 

5.       Hogyan kell azAlgoflex forte filmtablettát tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektőlelzárva tartandó!

 

Legfeljebb 30°C-on, azeredeti csomagolásban tárolandó.

 

A dobozon feltüntetettlejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejáratiidő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Semmilyengyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek azintézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz az Algoflex forte filmtabletta?

-                A készítményhatóanyaga: 600 mg ibuprofén filmtablettánként.

-                Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát, mikrokristályoscellulóz, kukoricakeményítő, kroszkarmellóz-nátrium, magnézium-sztearát,víztartalmú kolloid szilícium-dioxid, részlegesenhidrolizált poli(vinil-alkohol),  titán-dioxid (E171), makrogol 3350, talkum,eritrozin Al-lakk (E127), kinolinsárga Al-lakk (E104)

 

Milyen azAlgoflex forte filmtabletta küllemeés mit tartalmaz a csomagolás?

Hosszúkás,mindkét oldalán domború, rózsaszín filmtabletta, mindkét oldalán bemetszéssel.

A tablettán lévő bemetszéscsak a széttörés elősegítésére, és a lenyelés megkönnyítésére szolgál, nemarra, hogy a készítményt egyenlő adagokra ossza.

 

10 db, 20 db, 30 db, ill. 50db filmtabletta buborékcsomagolásban és dobozban.

 

A forgalomba hozataliengedély jogosultja:

sanofi-aventis Zrt.

1045 Budapest, Tó utca 1-5.

Magyarország

 

Gyártó:

CHINOINZrt,

2112 Veresegyház, Lévai u. 5

Magyarország

 

OGYI-T-8933/01      10 db

OGYI-T-8933/02      20 db

OGYI-T-8933/17      30 db

OGYI-T-8933/18      50 db

 

A betegtájékoztató legutóbbifelülvizsgálatának dátuma: 2015. november


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!