LIPTRUZET 10MG/40MG FILMTABLETTA 30X

Liptruzet PIL

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Liptruzet10 mg/10 mg filmtabletta

Liptruzet10 mg/20 mg filmtabletta

Liptruzet10 mg/40 mg filmtabletta

Liptruzet10 mg/80 mg filmtabletta

 

ezetimib ésatorvasztatin

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt agyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Önszámára fontos információkat tartalmaz.

-                     Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert abenne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                     További kérdéseivel forduljonkezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

-                     Ezt a gyógyszert az orvos kizárólagÖnnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehetmég abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

-                     Ha Önnél bármilyen mellékhatásjelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyenlehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.       Milyen típusú gyógyszer a Liptruzet és milyenbetegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalók a Liptruzet alkalmazása előtt

3.       Hogyan kell szedni a Liptruzetet?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Liptruzetet tárolni?

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.       Milyen típusú gyógyszer a Liptruzet és milyenbetegségek esetén alkalmazható?

 

A Liptruzet az emelkedettkoleszterinszint csökkentésére alkalmazott gyógyszer. A Liptruzet ezitimibet ésatorvasztatint tartalmaz.

 

A Liptruzet felnőtteknélalkalmazandó a vér összkoleszterin szintjének, a „rossz” koleszterin (LDL‑koleszterin)szintjének és a triglicerideknek nevezett vérzsírok szintjének csökkentésére.Emellett a Liptruzet emeli a „jó” koleszterin (HDL‑koleszterin) szintjét.

 

A Liptruzet kétféle módoncsökkenti a koleszterinszintet. Csökkenti a koleszterin emésztőrendszerbőltörténő felszívódását és a szervezet által termelt koleszterin szintjét is.

 

A koleszterin a véráramban található egyik fajta vérzsír. Azösszkoleszterin főként LDL‑ és HDL‑koleszterinből tevődik össze.

 

Az LDL‑koleszterint gyakran nevezik „rossz”koleszterinnek, mert plakkot képezve felrakódhat a verőerek falában.Tulajdonképpen ez a plakk-felrakódás vezethet a verőerek szűkületéhez. Aszűkület lelassíthatja, vagy meggátolhatja a véráramlást az életfontosságúszervekhez, mint például a szív vagy az agy. A véráramlás gátlása szívrohamhozvagy szélütéshez (sztrók) vezethet.

 

A HDL‑koleszterint gyakran „jó” koleszterinneknevezik, mert ez akadályozza meg a rossz koleszterin felrakódását a verőerekbenés megvéd a szívbetegségektől.

 

A trigliceridek szintén vérzsírok, melyek megnövelhetikÖnnél a szívbetegségek előfordulásának kockázatát.

 

A Liptruzetet olyan betegeknél alkalmazzák, akiknél a diétaönmagában nem elegendő a koleszterinszint beállítására. A gyógyszer szedésealatt folytatni kell a koleszterincsökkentő diétát.

 

ALiptruzet koleszterincsökkentő diéta mellett adva alkalmazható, ha:

·                    Önnek magas a koleszterinszint avérében [elsődleges (heterozigóta familiáris, illetve nem familiáris)hiperkoleszterinémia], illetve ha az Ön vérében magas a zsír szintje (keverttípusú hyperlipaemia),

·     melyet valamely önmagában adottsztatinnal nem lehet jól beállítani

·     amelyre valamely sztatint és ezetimibetszedett külön tablettákban.

·                    Ön egy örökletes betegségben szenved(homozigóta familiáris hiperkoleszterinémia), amely magas vérkoleszterinszintet okoz. Más kezelésekben is részesülhet.

 

A Liptruzet nem segíti elő afogyást.

 

 

2.       Tudnivalók a Liptruzet alkalmazása előtt

 

Neszedje a Liptruzetet,

·                    ha allergiás az ezetimibre, azatorvasztatinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyébösszetevőjére.

·                    ha olyan betegsége van vagy voltkorábban, amely a májat érinti

·                    ha volt tisztázatlan eredetű,rendellenes májfunkciós vérvizsgálati eredménye

·                    ha Ön fogamzóképes nő és nem alkalmazmegbízható fogamzásgátlást

·                    Ön terhes, próbál teherbe esni vagyszoptat

 

Figyelmeztetésekés óvintézkedések

ALiptruzet szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:

·               korábban volt agyvérzéssel járószélütése, illetve ha korábbi szélütések miatt folyadékömlenyek vannak azagyában

·                    veseproblémái vannak

·                    csökkent a pajzsmirigy működése(hipotireózis)

·                    voltak korábban visszatérő vagytisztázatlan eredetű izomfájdalmai, személyes vagy családi kórelőzményébenizomproblémák szerepelnek

·                    voltak korábban izomproblémái egyéblipidcsökkentő gyógyszerrel való kezelés alatt (pl.: egyéb „sztatinok”vagy „fibrátok”)

·                    rendszeresen iszik nagy mennyiségűalkoholt

·                    korábban volt májbetegsége

·                    70 évesnél idősebb

·                    kezelőorvosa azt mondta Önnek, hogybizonyos cukrokra érzékeny, beszéljen kezelőorvosával a gyógyszer szedése előtt

 

Haladéktalanulkeresse fel kezelőorvosát, ha a Liptruzet szedése alatt tisztázatlan eredetűizomfájdalmat, -érzékenységet vagy –gyengeséget tapasztal. Ez azért fontos, mert ritka esetben az izomproblémáksúlyosak lehetnek, mint például vesekárosodást eredményező izomlebomlás.Ismeretes, hogy az atorvasztatin izomproblémákat okozhat, és az ezetimibbelösszefüggésben is jelentettek izomproblémákat.

 

ALiptruzet szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha

- Önneksúlyos légzési elégtelensége van.

 

Amennyibena fentiek közül bármelyik vonatkozik Önre (vagy bizonytalan ezt illetően), aLiptruzet szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mivelkezelőorvosának vérvizsgálatot kell végeznie az izmokra gyakorolt mellékhatásokkockázatának előrejelzésére a Liptruzet‑kezelés előtt és várhatóan akezelés ideje alatt is. Ismert, hogy az izmokat érintő mellékhatások kockázata(pl. rabdomiolízis) emelkedik bizonyos gyógyszerek egyidejű alkalmazásakor(lásd 2. pont „Egyéb gyógyszerek és a Liptruzet”).

 

Agyógyszer szedése alatt kezelőorvosa szoros megfigyelés alatt fogja Önttartani, ha Ön cukorbeteg vagy fennáll Önnél a cukorbetegség kialakulásánakkockázata. Önnél fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata, ha a vérébenmagas a cukrok és zsírok szintje, ha túlsúlyos és magas a vérnyomása.

 

Tájékoztassakezelőorvosát egészségügyi problémáiról, beleértve az allergiákat is.

 

ALiptruzet és a fibrátok (koleszterincsökkentő gyógyszerek) együttes alkalmazásátkerülni kell, mivel a Liptruzet és a fibrátokegyüttes alkalmazását nem vizsgálták.

 

Gyermekek

A Liptruzet alkalmazásagyermekeknél és serdülőknél nem ajánlott.

 

Egyébgyógyszerek és a Liptruzet

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valaminta szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kaphatókészítményeket is.

 

Vannak olyan gyógyszerek, amelyekmegváltoztathatják a Liptruzet hatását, illetve a Liptruzet megváltoztathatjaazok hatását (lásd 3. pont). Az ilyen jellegű kölcsönhatás egyik vagymindkét gyógyszer hatását csökkentheti. Esetleg növelheti a mellékhatásokkockázatát és súlyosságát, beleértve a rabdomiolízisként ismert, a4. pontban leírt súlyos izomsorvadással járó állapotot:

·                    ciklosporin (transzplantáción átesettbetegek esetében gyakran alkalmazzák):

·                    eritromicin, klaritromicin,telitromicin, fuzidinsav, rifampicin (bakteriális fertőzésekre alkalmazottgyógyszerek)

·                    ketokonazol, itrakonazol, vorikonazol,flukonazol, poszakonazol (gombás fertőzésekre alkalmazott gyógyszerek)

·                    gemfibrozil, egyéb fibrátok, nikotinsavés származékai, kolesztipol, kolesztiramin (a lipidszintek szabályozásáraalkalmazott gyógyszerek)

·                    néhány anginára vagy magasvérnyomásra alkalmazott kalciumcsatorna-blokkoló, pl.: amlodipin, diltiazem

·                    digoxin, verapamil,amiodaron (a szívritmus szabályozására alkalmazott gyógyszerek)

·                    a HIV kezelésére alkalmazottgyógyszerek, pl.: ritonavir, lopinavir, atazanavir, indinavir,darunavir, tipranavir/ritonavir kombinációja, stb. (AIDS elleni gyógyszerek)

·                    a hepatitis C kezelésére alkalmazott egyes gyógyszerek,pl.: telaprevir

 

·                    Egyéb gyógyszerek, amelyekről ismert,hogy a Liptruzettel kölcsönhatásba lépnek

· szájon át szedett fogamzásgátlók (aterhesség megelőzésére alkalmazott gyógyszerek)

· stiripentol (epilepsziára alkalmazottgörcsgátló gyógyszer)

· cimetidin (gyomorégésre ésgyomorfekélyre használt gyógyszer)

· fenazon (fájdalomcsillapító)

· savközömbösítők (alumínium vagymagnézium tartalmú szerek emésztési zavarok ellen)

· warfarin, fenprokumon, acenokumarolvagy fluindion (véralvadásgátló gyógyszerek)

· boceprevir (hepatitis C fertőzés ellenigyógyszer)

· kolchicin (köszvény kezelésérehasználják)

· orbáncfű (gyógyszer a depressziókezelésére)

 

ALiptruzet egyidejű alkalmazásaétellel, itallal és alkohollal

A Liptruzet szedésévelkapcsolatban lásd a 3. pontot. Kérjük, ügyeljen az alábbiakra:

 

Grépfrútlé

Ne igyon napi 1-2 kis pohárgrépfrútlénél többet, mivel a nagy mennyiségű grépfrútlé megváltoztathatja aLiptruzet hatását.

 

Alkohol

Kerüljea túlzott mértékű alkoholfogyasztást a gyógyszer szedése alatt. Lásd a2. pontban a „Figyelmeztetések és óvintézkedések” c. részt.

 

Terhességés szoptatás

Ne szedje a Liptruzetet, ha Önterhes, teherbe szeretne esni, vagy fennáll Önnél a terhesség lehetősége. Neszedje a Liptruzetet, amennyiben Ön fogamzóképes nő és nem alkalmaz megbízhatófogamzásgátlást. Ha Ön teherbe esik, mialatt a Liptruzetet szedi, azonnalhagyja abba a gyógyszer szedését és tájékoztassa kezelőorvosát.

 

Ne szedjen Liptruzetet, haszoptat.

 

A Liptruzet biztonságosságátterhesség és szoptatás alatt még nem igazolták.

 

Mielőtt elkezdené szedni ezt agyógyszert, kérje kezelőorvosa vagy gyógyszerésze tanácsát.

 

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességekre

Nem várható, hogy a Liptruzetszedése befolyásolja az Ön gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességeit. Azonban figyelembe kell venni, hogy néhány embernél szédülésléphet fel a Liptruzet bevétele után.

 

ALiptruzet laktózt tartalmaz

A Liptruzet egy laktóz (tejcukor) nevű cukorféléttartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogybizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedniezt a gyógyszert.

 

 

3.       Hogyan kell szedni a Liptruzetet?

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosaáltal elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Kezelőorvosa fogja meghatározni azÖn számára megfelelő hatáserősséget, a jelenlegi kezelésétől és a személyeskockázati státuszától függően. Amennyiben bizonytalan, kérdezze megkezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

·                    A Liptruzet szedését megelőzőenkoleszterincsökkentő diétát kell tartania.

·                    Ezt a koleszterincsökkentő diétát aLiptruzet szedése alatt is folytatnia kell.

 

Mennyit kell szedni

A készítmény ajánlott adagja egyLiptruzet tabletta naponta egyszer, szájon át szedve.

 

Mikor kell bevenni

A Liptruzet a nap bármely szakábanbevehető. Beveheti étellel vagy étel nélkül is.

 

Ha kezelőorvosa a Liptruzetetkolesztiraminnal vagy bármely más epesavkötővel (koleszterinszintet csökkentőgyógyszerek) együtt írta fel, akkor a Liptruzetet az epesavkötő bevétele előttlegalább 2 órával vagy azt követően legalább 4 órával vegye be.

 

Haaz előírtnál több Liptruzetet vett be

Keresse fel kezelőorvosát vagygyógyszerészét.

 

Haelfelejtette bevenni a Liptruzetet

Ne vegyen be kétszeres adagot akihagyott tabletta pótlására, egyszerűen folytassa a Liptruzet szedését akövetkező napon esedékes előírt adag bevételével a szokásos időben.

 

Ha bármilyen további kérdése van agyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagygyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez agyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinéljelentkeznek.

 

Amennyiben az alábbi súlyos mellékhatásokbármelyikét észleli, hagyja abba a gyógyszer szedését és haladéktalanulforduljon kezelőorvosához vagy keresse fel a legközelebbi kórház baleseti éssürgősségi osztályát.

·               súlyos allergiás reakció, mely az arc,a nyelv és a torok duzzanatával jár és súlyos légzési nehézséget okozhat

 

·               olyan súlyos betegség, amely a bőrsúlyos hámlásával és duzzanatával, a bőr, a száj, a szem, a nemi szervekhólyagosodásával és lázzal jár; bőrkiütés rózsaszínes-piros pörsenésekkel,különösen a tenyéren és a talpon, mely felhólyagozhat

 

·               izomgyengeség, -érzékenység vagy-fájdalom különösen, ha ezzel egyidőben rosszul érzi magát vagy magas láza van.Ezt izomlebomlás okozhatja, amely életveszélyes lehet és vesekárosodáshozvezethet.

 

Mielőbb keresse fel kezelőorvosát,ha váratlan vagy szokatlan vérzést vagy véraláfutást tapasztal, mivel ezekmájproblémákra utalhatnak.

 

Az alábbi gyakori mellékhatásokatjelentették (10 betegből legfeljebb 1‑etérinthet):

·       hasmenés

·       izomfájdalom

 

Az alábbi nem gyakorimellékhatásokat jelentették (100 betegbőllegfeljebb 1‑et érinthet):

·          influenza

·          depresszió; alvászavar; alvásirendellenesség

·          szédülés; fejfájás; bizsergő érzés

·          lassú szívdobogás

·          hőhullámok

·          légszomj

·          hasi fájdalom; haspuffadás;székrekedés; emésztési zavar, szélgörcs; gyakori bélmozgások; a gyomorgyulladása, hányinger; kellemetlen érzés a gyomorban, gyomorpanaszok

·          akné; csalánkiütés

·          izületi fájdalom; hátfájás; lábgörcs;izomfáradtság; izomgörcs vagy izomgyengeség; végtagfájdalom

·          szokatlan gyengeség; fáradtságérzésvagy rosszullét; vizenyők kialakulása

·          a máj- illetve izomfunkcióslaboratóriumi vizsgálatok eredményeinek (CK) emelkedése

·          testtömegnövekedés

 

Továbbá, az alábbi mellékhatásokatjelentették a Liptruzetet, vagy ezetimibet vagy atorvasztatin tablettátszedőknél:

·       allergiás reakciók, beleértve az arc,az ajkak, a nyelv és/vagy a torok duzzanatát, amely légzési vagy nyelésinehézséget okozhat (mely azonnali kezelést igényel)

·       kiemelkedő, vörös kiütések, esetenkéntcéltábla formájú elváltozással

·       májproblémák

·       köhögés

·       gyomorégés

·       csökkent étvágy; étvágytalanság

·       magas vérnyomás

·       bőrkiütés és viszketés; allergiásreakciók beleértve a kiütést és csalánkiütést

·       ínsérülés

·       epekő vagy epehólyag-gyulladás (amelyhasi fájdalmat, hányingert és hányást okozhat)

·       hasnyálmirigy-gyulladás gyakran erőshasi fájdalommal

·       a vérsejtek számának csökkenése, amelyzúzódást/vérzést okozhat (trombocitopénia)

·       az orrjáratok gyulladása, orrvérzés

·       nyakfájás; fájdalom; mellkasi fájdalom;torokfájás

·       a vércukorszint emelkedése éscsökkenése (ha Ön cukorbeteg, továbbra is körültekintően ellenőriznie kellvércukorszintjét)

·       rémálmok

·       a kéz és láb ujjainak zsibbadása vagybizsergése

·       a fájdalomérzet vagy tapintásérzetcsökkenése

·       az ízérzékelés megváltozása;szájszárazság

·       emlékezetvesztés

·       fülcsengés és/vagy csengés a fejben;halláscsökkenés

·       hányás

·       böfögés

·       hajhullás

·       hőemelkedés

·       a vizeletben kimutatható fehérvérsejtek

·       homályos látás, látászavarok

·       emlőnagyobbodás férfiaknál és nőknél(ginekomasztia)

 

Bizonyos sztatinok eseténjelentett lehetséges mellékhatások

·       szexuális problémák

·       depresszió

·       légzési nehézség, beleértve a tartósköhögést és/vagy légszomjat vagy lázat

·       cukorbetegség. Ez gyakrabbanelőfordulhat, ha vérében magas a cukor- és a zsírszint, illetve ha Ön túlsúlyosés magas a vérnyomása. A gyógyszer szedésének ideje alatt kezelőorvosamegfigyelés alatt fogja tartani Önt.

·       tartós izomfájdalom, -érzékenyég vagy–gyengeség, ami nagyon ritkán a Liptruzet szedésének abbahagyásakor sem múlikel.

 

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnélbármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagygyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetségesmellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére isbejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatásokbejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljonrendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

5.       Hogyankell a Liptruzetet tárolni?

 

·                    A gyógyszer gyermekektől elzárvatartandó!

·                    A dobozon vagy a tartályon feltüntetettlejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő azadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

·                    Az oxigéntől való védelem érdekében azeredeti csomagolásban tárolandó.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon aszennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mittegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik akörnyezet védelmét.

 

 

6.       Acsomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mittartalmaz a Liptruzet

-         A készítmény hatóanyagai az ezetimib ésaz atorvasztatin. Filmtablettánként 10 mg ezetimibet és 10 mg,20 mg, 40 mg illetve 80 mg atorvasztatint tartalmaz(atorvasztatin-kalcium-trihidrát formájában).

 

-         Egyéb összetevők: kalcium-karbonát,vízmentes kolloid szilícium-dioxid, kroszkarmellóz-nátrium,hidroxipropilcellulóz, laktóz-monohidrát, magnézium-sztearát, mikrokristályoscellulóz, poliszorbát 80, povidon, nátrium-laurilszulfát.

 

Afilmbevonat tartalmaz: hipromellózt, makrogol 8000‑et, titán-dioxidot(E171), talkumot.

 

Milyena Liptruzet külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Hosszúkás alakú, mindkét oldalándomború, fehér vagy csaknem fehér színű filmtabletták.

Liptruzet 10 mg/10 mg tabletta: egyik oldalán„257” jelöléssel ellátva

Liptruzet 10 mg/20 mg tabletta: egyik oldalán„333” jelöléssel ellátva

Liptruzet 10 mg/40 mg tabletta: egyik oldalán„337” jelöléssel ellátva

Liptruzet 10 mg/80 mg tabletta: egyik oldalán„357” jelöléssel ellátva

 

Csomagolás:

10, 30, 90, és 100 dbfilmtabletta nitrogénnel átöblített OPA/Al/PVC// Al buborékcsomagolásban.

30 x 1 db és 45 x 1 dbfilmtabletta adagonként perforált, nitrogénnel átöblített OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolásban.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

Aforgalomba hozatali engedély jogosultja és gyártó

 

Aforgalomba hozatali engedély jogosultja

Merck Sharp &Dohme Ltd

Hertford Road,Hoddesdon

Hertfordshire EN119BU

Nagy-Britannia

 

Gyártó

MerckSharp & Dohme B.V.

Waarderweg 39

2031 BN Haarlem,

Hollandia

 

Ezt a gyógyszert az EurópaiGazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

Ausztria,Belgium, Bulgária, Horvátország,

Dánia, Németország,

Izland, Írország, Olaszország,                                                  ATOZET

Luxemburg, Málta, Hollandia,            

Norvégia, Lengyelország, Portugália,Románia, Szlovákia,     

Szlovénia, Spanyolország, Svédország,Nagy-Britannia

 

Ciprus, Franciaország, Görögország,Magyarország – LIPTRUZET

Csehország – ZOLETORV

 

 

Liptruzet 10 mg/10 mgfilmtabletta

OGYI-T-22732/01                               30x      OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 

Liptruzet 10 mg/20 mgfilmtabletta

OGYI-T-22732/02                               30x      OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás

 

Liptruzet 10 mg/40 mgfilmtabletta

OGYI-T-22732/03                               30x      OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 

Liptruzet 10 mg/80 mgfilmtabletta

OGYI-T-22732/04                               30x      OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolás 

 

 

Abetegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015. február


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!