TEMODAL 250MG KEMÉNY KAPSZULA 5X1(TASAK)

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Temodal ésmilyen betegségek esetén alkalmazható?

A Temodal temozolomid nevű gyógyszert tartalmaz. Ez a gyógyszer egydaganatellenes szer. A Temodal-t az agydaganatok speciális típusainakkezelésére alkalmazzák:
- felnőtteknél, újonnan diagnosztizált glioblasztóma multiforme eseténsugárkezeléssel kombinálva (kombinációs kezelési fázis), illetve azt követően,önmagában (monoterápiás kezelési fázis).
- 3 évesnél idősebb gyermekeknél és felnőtteknél, malignus glióma, példáulglioblasztóma multiforme vagy anaplasztikus asztrocitóma esetén. A Temodal-tezeknél a daganatoknál abban az esetben alkalmazzák, ha azok a hagyományoskezelést követően kiújulnak vagy súlyosbodnak.
2. Tudnivalók a Temodal szedése előtt
Ne szedje a Temodal-t:
- ha allergiás a temozolomidra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyébösszetevőjére.
- ha Önnek korábban allergiás reakciója volt dakarbazinra (egy daganatellenesgyógyszer, melyet DTIC-nek is neveznek). Az allergiás reakció jelei lehetnek aviszketés, légszomj vagy nehézlégzés, arc, ajkak, nyelv, torok feldagadása.
- ha bizonyos típusú vérsejtek száma, mint például a fehérvérsejtek vagy avérlemezkék száma, jelentősen csökkent Önnél (mieloszuppresszió). Ezek a sejtekfontosak a fertőzések leküzdéséhez és a megfelelő véralvadáshoz. Kezelőorvosa akezelés előtt ellenőrizni fogja, hogy ezekből a sejtekből elegendő mennyiségvan-e az Ön vérében.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Temodal szedése előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy agondozását végző egészségügyi szakemberrel,
- mert szoros megfigyelés alatt kell Önt tartani annak érdekében, hogy nehogykialakuljon a tüdőgyulladás egy súlyos formája, a Pneumocystis jirovecii tüdőgyulladás(PCP). Ha Ön újonnan diagnosztizált beteg (glioblasztóma multiforme), lehet,hogy a Temodal-t a 42 napos séma szerint kapja sugárterápiával kombinálva.Ebben az esetben kezelőorvosa olyan gyógyszert is fel fog írni, mely segítmegelőzni a tüdőgyulladás e típusának (PCP) kialakulását.
- ha Ön vérszegény (anémiás), alacsony a fehérvérsejtszáma és vérlemezkeszámavagy véralvadási problémái vannak a kezelés megkezdése előtt, vagy ha ezek akezelés alatt alakulnak ki. Lehet, hogy kezelőorvosa az Ön gyógyszeradagjánakcsökkentése, a kezelés megszakítása, illetve leállításavagy megváltoztatásamellett dönt. Az is előfordulhat, hogy Önnek más kezelésre is szüksége lesz.Néhány esetben szükség lehet a Temodal-kezelés leállítására. Gyakran fognakÖnnél vérvizsgálatot végezni a kezelés alatt, hogy ellenőrizzék a Temodalvérsejtekre kifejtett mellékhatásait.
- mert kis valószínűséggel a vérsejtek egyéb elváltozásai is előfordulhatnakÖnnél, köztük a fehérvérűség is.
- ha hányingere van és/vagy hány, melyek nagyon gyakori velejárói aTemodal-kezelésnek (lásd 4. pont), kezelőorvosa felírhat Önnek olyan gyógyszert(hányáscsillapítót), amely segít megelőzni a hányást.
Ha Ön gyakran hány a kezelés előtt vagy alatt, kérdezze meg kezelőorvosát,mikor érdemes a Temodal-t bevennie ahhoz, hogy a hányás a legkisebbvalószínűséggel forduljon elő. Ha az első adag bevételét követően hányna, akkora második adagot aznap ne vegye be.
- amennyiben lázas lesz, vagy fertőzésre utaló panaszai jelentkeznek, azonnallépjen kapcsolatba kezelőorvosával.
- amennyiben Ön 70 évesnél idősebb, nagyobb valószínűséggel fordulhat előfertőzés, véraláfutás vagy vérzés.
- amennyiben máj- vagy vesebetegségben szenved, az Ön Temodal adagjátvalószínűleg módosítani kell.
Gyermekek és serdülők
Ezt a gyógyszert ne adja 3 évesnél fiatalabb gyermekeknek, mert azt még nemvizsgálták. Korlátozott mennyiségű információ áll rendelkezésre olyan, 3évesnél idősebb betegekkel kapcsolatban, akik Temodal-t szedtek.
Egyéb gyógyszerek és a Temodal
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagynemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeketszeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagygyógyszerészével. Ez azért szükséges, mert terhessége alatt tilosTemodal-kezelést kapnia, kivéve, ha kezelőorvosa szerint Önnek erreegyértelműen szüksége van.
Hatékony fogamzásgátló módszer alkalmazása javasolt a Temodal-t szedő férfiés nőbetegeknek (lásd az alábbi "Férfiak nemzőképessége" részbenis).
A szoptatást a Temodal-kezelés alatt abba kell hagynia.
Férfiak nemzőképessége
A Temodal-kezelés végleges terméketlenséget okozhat. A Temodal-t kapó férfibetegeknél hatékony fogamzásgátló módszer alkalmazása javasolt, valamint nevállaljanak gyermeknemzést a kezelés befejezését követően 6 hónapig. A kezeléselőtt javasolt, hogy kérjenek tanácsot a hímivarsejtek tárolására vonatkozóan.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességekre A Temodal fáradttá vagy álmossá teheti Önt. Ebben az esetbenne vezessen gépjárművet vagy ne kezeljen gépeket, illetve ne kerékpározzonaddig, ameddig nem tudja, hogyan hat Önre ez a gyógyszer (lásd 4. pont).
A Temodal laktózt tartalmaz
A Temodal laktózt tartalmaz (egy cukorféle). Ha kezelőorvosa említette Önnek,hogy bizonyos cukrokat nem fogyaszthat, tájékoztassa orvosát, mielőtt ezt agyógyszert elkezdené szedni.
3. Hogyan kell szedni a Temodal-t?
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknakmegfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze megkezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Adagolás és a kezelés időtartama
Kezelőorvosa fogja meghatározni az Önnek szükséges Temodal adagot. Ezt az Öntestméretei (magasság és testsúly) alapján fogja meghatározni, valamint azalapján, hogy kiújult daganatról van-e szó, és hogy Ön korábban kapott-e márkemoterápiát.
Lehet, hogy egyéb gyógyszert is fog kapni (hányáscsillapítót), amit a Temodal előttés/vagy után kell bevenni, hogy a hányingert és hányást megelőzzék vagykezeljék.
Glioblasztóma multiforméban szenvedő újonnan diagnosztizált betegek:
Amennyiben Ön újonnan diagnosztizált beteg, a kezelés két fázisban fog zajlani:
- a sugárterápiával kombinált kezelés először (kombinációs fázis)
- melyet a csak Temodal-lal végzett kezelés követ (monoterápiás fázis).
A kombinációs fázis során kezelőorvosa a Temodal-kezelést 75 mg/m2adagban fogja kezdeni (szokásos adag). Ön ezt az adagot fogja szedni mindennap, 42 napon keresztül (legfeljebb 49 napig), sugárkezeléssel kombinálva.Vérsejtszámától és/vagy attól függően, hogy a kombinációs fázis során Önmennyire tolerálja a gyógyszert, a Temodal adását elhalaszthatják, illetve akezelést megszakíthatják.
Amint a sugárkezelés befejeződött, 4 hétre megszakítja a kezelést. Ezlehetőséget ad szervezetének a regenerálódásra.
Ezt követően fogja elkezdeni a monoterápiás fázist.
A monoterápiás fázis során a Temodal adagja és alkalmazásának módja eltér akombinációs fázisétól. Kezelőorvosa fogja meghatározni a pontos adagot. Akár 6kezelési ciklusra is szükség lehet. Mindegyik ciklus 28 napig tart. Önmagábanfogja szedni a Temodal-t, naponta, minden ciklus első 5 napján (ezek az"adagolási napok"). Az első adag 150 mg/m2 lesz. Ezt 23Temodal-mentes nap követi. Ez így összesen 28 nap, azaz egy kezelési ciklushossza.
A 28. nap után kezdődik a következő ciklus. Ismét naponta kell bevennie aTemodal-t 5 napig, majd újra 23 Temodal-mentes nap következik. Vérsejtszámától ésattól függően, hogy az egyes ciklusok során Ön mennyire tolerálja a gyógyszert,a Temodal adagját módosíthatják, adását elhalaszthatják, illetve a kezeléstleállíthatják.
Kiújult, illetve súlyosbodó tumorokban szenvedő (malignus glióma, mint pl.glioblasztóma multiforme vagy anaplasztikus asztrocitóma), csakTemodal-t szedő betegek:
A Temodal kezelési ciklusa 28 napos.
Ön az első 5 napon, naponta egyszer fogja bevenni a Temodal-t. A napi adagattól függ, hogy Ön korábban kapott-e már kemoterápiát, vagy sem.
Amennyiben korábban nem részesült kemoterápiában, az Ön Temodal adagja az első5 nap során napi 200 mg/m2 lesz. Amennyiben korábban már részesültkemoterápiában, akkor az Ön Temodal adagja az első 5 nap során napi 150 mg/m2lesz.
Ezután 23 Temodal-mentes nap következik. Ez így összesen 28 nap, azaz egykezelési ciklus hossza.
A 28. nap után elkezdődik a következő ciklus. Ismét naponta fogja kapni aTemodal-t 5 napig, majd újra 23 Temodal-mentes nap következik.
Minden kezelési ciklus előtt vérvizsgálatot végeznek annak meghatározására,hogy a Temodal adagját kell-e módosítani. Vérvizsgálatának eredményétől függőenkezelőorvosa módosíthatja az Ön következő kezelési ciklusának adagját.
Hogyan kell szedni a Temodal-t
Előírt Temodal adagját naponta egyszer vegye be, lehetőleg minden napugyanabban az időben.
A kapszulákat éhgyomorra vegye be, például legalább egy órával a tervezettreggeli előtt.
A kapszulá(ka)t egy pohár vízzel, egészben nyelje le. Ne nyissa fel, ne törjeössze, vagy ne rágja szét a kapszulákat. Ha a kapszula megsérül, vigyázzon,hogy a benne található por ne kerüljön a bőrére, szemébe vagy orrába. Havéletlenül mégis szemébe vagy orrába kerülne, alaposan öblítse le az érintettterületet vízzel.
Előírt adagjától függően lehet, hogy Önnek egyszerre több kapszulát is be kellvennie, akár különböző hatáserősségűeket is (hatóanyag tartalom mg-ban). Akapszulasapka színe az egyes hatáserősségeknél eltérő (lásd az alábbitáblázatban).

Bizonyosodjon meg arról, hogy pontosan megértette és emlékszik a következőkre:
- hány kapszulát kell bevennie minden egyes adagolási napon. Kérje megkezelőorvosát vagy a gyógyszerészt, hogy írja le (a színt is jelezve).
- mely napokon kell a gyógyszert bevennie.
Minden egyes új kezelési ciklus megkezdése előtt beszélje meg a gyógyszeradagolását a kezelőorvosával, mivel előfordulhat, hogy az különbözni fog amegelőző ciklustól.
A Temodal-t mindig a kezelőorvos által elmondottaknak megfelelően szedje.Nagyon fontos, hogy amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze megkezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A pontatlan gyógyszeradagolás komolyankárosíthatja az egészségét.
Ha az előírtnál több Temodal-t vett be
Ha véletlenül több Temodal-t vett be, mint amennyit kellett volna,haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozásátvégző egészségügyi szakembert.
Ha elfelejtette bevenni a Temodal-t
Amilyen hamar csak lehet, még ugyanazon a napon vegye be a kimaradt adagot. Hamár egy egész nap eltelt, beszélje meg kezelőorvosával, hogy mi a teendő. Nevegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, csak ha errekezelőorvosa utasítja.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban,kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyiszakembert.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyekazonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Azonnal értesítse kezelőorvosát, ha Önnél az alábbiak közül bármelyikjelentkezik:
- súlyos allergiás (túlérzékenységi) reakció (csalánkiütés, nehézlégzés vagyegyéb légzési rendellenesség),
- csillapíthatatlan vérzés,
- görcsök,
- láz,
- súlyos, nem múló fejfájás.
A Temodal-kezelés csökkentheti bizonyos vérsejtek számát. Ez véraláfutást vagyvérzés gyakoribb kialakulását, vérszegénységet (anémiát), lázat és afertőzésekkel szembeni csökkent ellenállóképességet okozhat. A vérsejtekszámának csökkenése általában átmeneti. Néhány esetben azonban lehet elhúzódó,mely a vérszegénység egy nagyon súlyos formájának kialakulásához (aplasztikusanémia) vezethet. Kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizni fogja az Ön vérképénekváltozását, és ő határozza meg, hogy szükséges-e speciális kezelés. Néhányesetben szükség lehet a Temodal adagjának csökkentésére, vagy a kezelésleállítására.
Klinikai vizsgálatokból származó mellékhatások:
Temodal és sugárkezelés kombinációs terápia újonnan diagnosztizáltglioblasztóma esetén Lehetséges, hogy a Temodal és sugárkezeléskombinációs terápiában részesülő betegeknél jelentkező mellékhatások eltérnek acsak Temodal-lal kezelt betegeknél fellépő mellékhatásoktól. A következőmellékhatások fordulhatnak elő és tehetnek szükségessé orvosi ellátást.
Nagyon gyakori (10 beteg közül több, mint 1 betegnél jelentkezhet): étvágytalanság,fejfájás, székrekedés, hányinger, hányás, kiütés, hajhullás, fáradtság.
Gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet): szájüregifertőzések, sebfertőzés, csökkent vérsejtszám (csökkent neutrofilsejtszám,csökkent vérlemezkeszám, csökkent limfocitaszám, csökkent fehérvérsejtszám),vércukorszint-emelkedés, fogyás, a szellemi állapot, illetve az éberség megváltozása,szorongás/depresszió, álmosság, beszédzavar, egyensúlyzavar, szédülés,zavartság, feledékenység, koncentrációzavar, elalvási képtelenség vagyálmatlanság, bizsergő érzés, bőrbevérzés, remegés, rendellenes vagy homályoslátás, kettőslátás, halláskárosodás, légszomj, köhögés, vérrögképződés az alsóvégtagokban, vízvisszatartás, lábdagadás, hasmenés, gyomortáji vagy hasifájdalom, gyomorégés, émelygés, nyelési nehézség, szájszárazság, bőrirritációvagy bőrpír, bőrszárazság, viszketés, izomgyengeség, ízületi fájdalom,izomsajgás, izomfájdalom, gyakori vizelés, vizelet-visszatartási nehézség,allergiás reakciók, láz, sugárkárosodás, arcpuffadás, fájdalom, ízérzési zavar,rendellenes májfunkciós eredmények.
Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet): influenza-szerűtünetek, vörös foltok a bőr alatt, a vér alacsony káliumszintje,súlygyarapodás, hangulatingadozás, hallucináció és memóriazavar, részlegesbénulás, koordinációs zavar, érzészavar, részleges látásvesztés, szemszárazságvagy -fájdalom, süketség, középfülgyulladás, fülcsengés, fülfájás,szívdobogásérzés, vérrögképződés a tüdőben, magas vérnyomás, tüdőgyulladás,orrmelléküreg-gyulladás, hörghurut, megfázás vagy influenza, gyomorfeszülés,széklettartási nehézség, aranyér, bőrhámlás, a bőr fokozott érzékenysége anapfénnyel szemben, a bőrszín megváltozása, fokozott verejtékezés,izomkárosodás, hátfájás, vizelési nehézség, hüvelyi vérzés, merevedési zavar,menstruáció kimaradása, illetve erős menstruációs vérzés, hüvelyi irritáció, emlőfájdalom,hőhullámok, reszketés, a nyelv elszíneződése, szaglás megváltozása, szomjúság,fogbetegség.
Temodal monoterápia kiújult illetve súlyosbodó gliomában
A következő nemkívánatos hatások fordulhatnak elő és tehetnek szükségesséorvosi ellátást.
Nagyon gyakori (10 beteg közül több, mint 1 betegnél jelentkezhet): csökkentvérsejtszám (csökkent neutrofilsejtszám, illetve csökkent limfocitaszám,csökkent vérlemezkeszám), étvágytalanság, fejfájás, hányás, hányinger,székrekedés, fáradtság.
Gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet): fogyás,álmosság, szédülés, bizsergő érzés, légszomj, hasmenés, hasi fájdalom,émelygés, kiütés, viszketés, hajhullás, láz, gyengeség, reszketés, rosszközérzet, fájdalom, ízérzés megváltozása.
Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet): csökkentvérsejtszám (minden típusú vérsejt számának csökkenése, csökkentvörösvértestszám, csökkent fehérvérsejtszám).
Ritka (1000 beteg közül legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet): köhögés,fertőzések, beleértve a tüdőgyulladást.
Nagyon ritka (10 000 beteg közül legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet): bőrvörösség,csalánkiütés, bőrkiütés, allergiás reakciók.
Egyéb mellékhatások:
Gyakran számoltak be a májenzimek szintjének emelkedésről. Emelkedettbilirubinszintről, epeelfolyással kapcsolatos problémákról (epepangás),májgyulladásról és májkárosodásról, beleértve halálos kimenetelűmájelégtelenséget is, nem gyakran számoltak be.
Nagyon ritkán a bőr duzzadásával járó súlyos bőrkiütést, mely a tenyereken és atalpakon is jelentkezik, vagy a bőr fájdalmas kivörösödését és/vagy testszerte,illetve a szájüregben jelentkező hólyagokat figyeltek meg. Azonnal közöljekezelőorvosával, ha ez Önnél előfordul.
Nagyon ritkán tüdőt érintő mellékhatásokat figyeltek meg a Temodal-lalkapcsolatban. A betegeknél általában légszomj és köhögés lép fel. Közöljekezelőorvosával, ha e tünetek bármelyikét észleli.
Nagyon ritkán a Temodal-t vagy hasonló gyógyszert szedő betegeknél kisvalószínűséggel másodlagos daganatok kialakulása is előfordulhat, köztükfehérvérűség (leukémia).
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát,gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti azV. függelékben található elérhetőségeken keresztül.A mellékhatásokbejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésrea gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Temodal-t tárolni?
A gyógyszer gyermektől elzárva tartandó, lehetőleg zárt szekrényben. A szervéletlen bevétele gyermekeknél halálos lehet.
A címkén feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. Alejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Üvegpalackos kiszerelés: Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.
A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti üvegben tárolandó. A gyógyszerüvegét tartsa jól lezárva.
Tasakos kiszerelés:
Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.
Közölje gyógyszerészével, ha a kapszulák küllemében bármilyen eltérést észlel.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba.Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel.Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Temodal
A készítmény hatóanyaga a temozolomid.
Temodal 5 mg kemény kapszula: Minden kapszula 5 mg temozolomidottartalmaz.
Temodal 20 mg kemény kapszula: Minden kapszula 20 mg temozolomidottartalmaz.
Temodal 100 mg kemény kapszula: Minden kapszula 100 mg temozolomidottartalmaz.
Temodal 140 mg kemény kapszula: Minden kapszula 140 mg temozolomidottartalmaz.
Temodal 180 mg kemény kapszula: Minden kapszula 180 mg temozolomidottartalmaz.
Temodal 250 mg kemény kapszula: Minden kapszula 250 mg temozolomidottartalmaz.
Az egyéb összetevők a következők:
kapszulatartalom:
vízmentes laktóz, vízmentes kolloid szilícium-dioxid,karboximetil-keményítő-nátrium A típus, borkősav, sztearinsav (lásd 2. pont"A Temodal laktózt tartalmaz").
kapszulahéj:
Temodal 5 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E 171),nátrium-lauril-szulfát, sárga vas-oxid (E 172), indigókármin (E 132),
Temodal 20 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E 171),nátrium-lauril-szulfát, sárga vas-oxid (E 172),
Temodal 100 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E 171),nátrium-lauril-szulfát, vörös vas- oxid (E 172),
Temodal 140 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E 171),nátrium-lauril-szulfát, indigókármin (E 132),
Temodal 180 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E 171),nátrium-lauril-szulfát, sárga vas-oxid (E 172) és vörös vas-oxid (E 172),
Temodal 250 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E 171),nátrium-lauril-szulfát.
jelölőfesték: sellakk, propilénglikol, tisztított víz,ammónium-hidroxid, kálium-hidroxid és fekete vas-oxid (E 172).
Milyen a Temodal külleme és mit tartalmaz a csomagolás
A Temodal 5 mg kemény kapszulák alsó része átlátszatlan fehér, felsőrésze átlátszatlan zöld színű, és fekete színű jelöléssel vannak ellátva.
A Temodal 20 mg kemény kapszulák alsó része átlátszatlan fehér, felsőrésze átlátszatlan sárga színű, és fekete színű jelöléssel vannak ellátva.
A Temodal 100 mg kemény kapszulák alsó része átlátszatlan fehér, felsőrésze átlátszatlan rózsaszín színű, és fekete színű jelöléssel vannak ellátva.
A Temodal 140 mg kemény kapszulák alsó része átlátszatlan fehér, felsőrésze kék színű, és fekete színű jelöléssel vannak ellátva.
A Temodal 180 mg kemény kapszulák alsó része átlátszatlan fehér, felsőrésze átlátszatlan narancssárga színű, és fekete színű jelöléssel vannakellátva.
A Temodal 250 mg kemény kapszulák alsó és felső része átlátszatlan fehérszínű, és fekete színű jelöléssel vannak ellátva.
Üvegpalackos kiszerelés:
A szájon át szedendő kemény kapszulák borostyán színű üvegpalackban kerülnekforgalomba, ami 5 vagy 20 kapszulát tartalmaz. Dobozonként egy üvegettartalmaz.
Tasakos kiszerelés:
A szájon át szedendő kemény kapszulák (kapszulák) 5, illetve 20, egyenkénttasakba zárt kapszulát tartalmazó dobozban kerülnek kiszerelésre.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!