INERTA 20MG LÁGY KAPSZULA 30X

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató:Információk a felhasználó számára

 

Inerta10 mg és 20 mg lágy kapszula

izotretinoin

 

Mielőttelkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbibetegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

-                Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha abetegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

-                Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosátvagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyenlehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont

 

A betegtájékoztató tartalma:

 

1.            Milyen típusú gyógyszer az Inerta és milyen betegségek eseténalkalmazható?

2.            Tudnivalók az Inerta szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni az Inerta‑t?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell az Inerta‑t tárolni?

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.            Milyen típusú gyógyszer az Inerta és milyen betegségek eseténalkalmazható?

 

Az Inerta az izotretinoinhatóanyagot tartalmazza, amely a retinoidok gyógyszercsoportjába tartozik, ésszerkezetileg az A‑vitamin rokon vegyülete. Csökkenti a faggyúmirigyekműködését, amelyek a bőrben a zsírt termelik.

 

Az Inerta vényköteles gyógyszer, és olyan súlyos pattanásosbőrbetegség, más néven akne (pl. noduláris akne, akne konglobáta vagy maradandóhegesedés kockázatával járó akne) kezelésére javallottt, amely nem javul azáltalánosan alkalmazott, szájon át szedhető (szisztémás) antibakteriális éshelyi kezelésekre.

 

A kezelést olyan szakorvosnak (pl. bőrgyógyásznak) kellvégeznie vagy felügyelnie, aki jártas a súlyos akne szájon át szedett (szisztémás)retinoidokkal történő kezelésében, és teljes mértékben tisztában van azizotretinoin‑kezelés kockázataival, valamint a beteg megfigyelésénekkövetelményeivel.

 

 

2.            Tudnivalók az Inerta szedése előtt

 

Neszedje az Inerta‑t

-                terhesség alatt, vagy ha úgygondolja, hogy terhes lehet

-                ha Ön csecsemőjét szoptatja

-                ha allergiás az izotretioinra,szójára, földimogyoróra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyébösszetevőjére.

-                ha károsodott a májműködése

-                ha magas a vérében a zsírok (pl. koleszterin, vagy trigliceridek)szintje;

-                ha nagyon magas szervezetében az A‑vitamin szintje (A‑hipervitaminózis)

-                ha egyidejűleg tetraciklin tartalmúantibiotikumot is szed.

 

Figyelmeztetésekés óvintézkedések

Az Inertaszedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Fontos információknőbetegeknek

Az Inerta valószínűleg ártalmasa magzatra, és fokozza a vetélés kockázatát is.

-                Tilos szednie az Inerta‑t, ha terhes.

-                Tilos szednie az Inerta‑t, ha szoptat. A gyógyszer valószínűlegbejut az anyatejbe és ártalmas lehet a csecsemőre.

-          Tilos szednie az Inerta‑t, ha teherbe eshetett a kezelésalatt vagy a kezelést követő hónapban.

 

Fogamzóképes nőkcsak szigorú feltételek mellett szedhetik az Inerta‑t.

 

-                Csak akkor szedheti az Inerta‑t ha súlyos aknéja van, amely nemjavult más akne‑elleni kezelésre, pl. szájon át szedhető antibiotikumraés helyi, bőrön alkalmazott kezelésekre.

-                Kezelőorvosa elmagyarázta a születési rendellenességeket okozókockázatokat, Ön pedig megértette, hogy miért nem szabad teherbe esnie ésmilyen módon előzheti meg a terhességet.

-                Megbeszélte kezelőorvosával a fogamzásgátlást, és ő tájékoztatástnyújtott Önnek a terhesség megelőzésével kapcsolatban. Kezelőorvosa elküldhetiÖnt szakorvoshoz is, aki ellátja fogamzásgátlásra vonatkozó további tanácsokkal.

-                Bele kell egyeznie, hogy legalább egy, de inkább egyidejűleg két hatásosfogamzásgátló módszert fog alkalmazni, az Inerta kezelés megkezdése előtt1 hónappal, végig a kezelés során és a kezelés befejezése után még további1 hónapig. Mielőtt elkezdik a kezelést, kezelőorvosa terhességi tesztelvégzését kéri Öntől, aminek negatívnak kell lennie.

-                El kell fogadnia a havi felülvizsgálatok szükségességét, valamint azt,hogy kezelőorvosa döntése alapján további terhességi tesztet kell végeztetnie. Terhességitesztet 5 héttel az Inerta‑kezelés befejezése után is kell végeztetnie.Nem eshet teherbe a kezelés alatt, és még 1 hónapig a kezelés befejezéseután.

-                Kezelőorvosa megkérheti Önt (vagy gyámját), hogy írjon alá egy beleegyezőnyilatkozatot, melyben kijelenti, hogy tájékoztatást kapott az Inerta‑kezeléskockázatairól, és hogy elfogadja a szükséges megelőző intézkedéseket.

 

Tanácsok férfibetegekszámára

Az Inerta nem befolyásolja azInerta‑t szedő férfiak nemzőképességét és nincs hatással a születendőgyermekre. Az Inerta‑t szedő férfiak hímivarsejtjeiben az izotretioinnagyon alacsony koncentrációban jelen van, de ez a mennyiség túl csekély ahhoz,hogy ártalmas legyen akár a születendő gyermek, akár a partner számára. Tudniakell, hogy gyógyszerét nem adhatja át másnak, különösen nem nőknek.

 

Ne adjonvért az Inerta szedése alatt és még egy hónapig a kezelés leállítása után.Ha az Ön vérét terhes nőnek adják, a baba születési rendellenességekkel jöhet avilágra.

 

Elővigyázatosságiintézkedések minden beteg számára

-                Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen mentális betegsége (beleértve adepressziót, öngyilkos viselkedést, pszichózist) volt, vagy van jelenleg, vagyha bármilyen gyógyszert szed ezekre az állapotokra.

-                A bőre könnyen kiszáradhat. Használjon hidratáló kenőcsöt, vagy krémetés ajakbalzsamot a kezelés alatt. A bőrirritáció megelőzése érdekében kerüljeel a hámlasztó vagy más, olyan akne‑elleni készítmények alkalmazását,amelyeket nem kezelőorvosa írt fel.

-                Kerülje a túlzott napfényt, továbbá ne használjon kvarclámpát, és nejárjon szoláriumba. A bőre érzékenyebbé válhat a napfényre. Mielőtt napra megy,használjon magas, legalább 15‑ös fényvédő faktorszámú (SPF 15) krémet.

-                Kerülje a kozmetikai kezeléseket. Az Inerta sérülékenyebbé teheti a bőrét.A kezelés alatt és a kezelés után még legalább 6 hónapig ne végeztessensemmilyen gyantázást (szőreltávolítást), bőrdörzsöléssel járó beavatkozást(elhalt bőr vagy hegek eltávolítása céljából) vagy lézerkezelést (bőrkeményedésvagy hegek eltüntetése). Ezek hegesedést, bőrirritációt vagy ritka esetben abőr elszíneződését okozhatják.

-                A szeme kiszáradhat, szaruhártya homály és szaruhártya gyulladás(keratítisz) is kialakulhat. A szemszárazság enyhíthető nedvesítő kenőcsökkelvagy műkönny alkalmazásával. Előfordulhat, hogy nem tud kontaktlencsét viselni,ezért a kezelés alatt szemüveget kell hordania. Csökkent éjszakai látás igengyorsan kialakulhat, ezért mindig legyen óvatos, ha éjszaka járművet vezet vagygépet kezel.

-                Az Inerta izom‑ és ízületi fájdalmat okozhat. Csökkentse atestedzéseinek intenzitását és a fizikai megterhelést.

-                Kezelőorvosa vizsgálatokkal ellenőrzi a vérzsírok szintjét Önnél azInerta‑kezelés előtt, alatt és a kezelés befejezése után. Mondja elorvosának, ha már így is magas a vérzsírszintje. Ha a vérzsírok szintjetartósan emelkedett marad, orvosa esetleg módosítja az adagját vagy leállítjaaz Inerta‑kezelést.

-                Ha súlyos (véres) hasmenése jelentkezik, hagyja abba az Inerta szedésétés azonnal forduljon kezelőorvosához.

-                Az Inerta emelheti a vércukorszintet. Ritka esetben cukorbetegségetválthat ki. Kezelőorvosa dönthet úgy, hogy gyakrabban ellenőrzi az Önvércukorszintjét a kezelés alatt különösen, ha Ön már cukorbeteg, magas avérzsírszintje, túlsúlyos vagy alkoholbeteg.

-                Tartós fejfájás, hányingerrel, hányással és látászavarral, többek közötthomályos látással kísérten előfordulhat. Ezek a jóindulatú koponyaűrinyomásfokozódás tünetei lehetnek, főként, ha az Inerta‑t tetraciklin nevűantibiotikummal szedi együtt. Ilyen esetben azonnal hagyja abba a gyógyszerszedését és forduljon kezelőorvosához.

-                Allergiás reakciók, pl. bőrkiütés, viszketés előfordulhatnak. A súlyos(anafilaxiás) reakció tünete lehet pl.: a nehézlégzés, vagy nyelési nehézség, atorok, az arc, az ajkak és a száj hirtelen jelentkező vizenyős duzzanata.Előfordulhat még a kéz, boka vagy lábfej hirtelen kialakuló duzzanata is.

-                Ha cukorbetegségben, elhízásban vagy a lipidanyagcsere zavarában(lipidózis) szenved, a következőket tapasztalhatja: nagyfokú szomjúság, gyakorivizeletürítési kényszer, továbbá a vérvizsgálatok a vércukorszint, valamint avérzsírok (beleértve a nagy sűrűségű lipidek (HDL) vagy a trigliceridek)szintjének emelkedést mutathatják ki. Magasabb lehet a koleszterinszintje,illetve fehérje vagy vér mutatható ki a vizeletéből.

-                Az Inerta a májenzim értékek emelkedését idézheti elő. Kezelőorvosa amájenzimek szintjének ellenőrzése érdekében vérvizsgálatot fog előírni Önnek azInerta‑kezelés megkezdése előtt, alatt és a kezelés befejezése után. Ha amájenzimszintek tartósan emelkedettek maradnak, orvosa esetleg csökkentheti azInerta adagját, vagy leállíthatja a gyógyszert.

 

Egyéb gyógyszerek és az Inerta

Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett,valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

 

Ne szedjen A‑vitamint pótló készítményeket az Inerta‑kezelésalatt. A két gyógyszer egyidejű alkalmazása fokozhatja a mellékhatásokelőfordulásának kockázatát.

Ne szedjen együtt Inerta‑t és tetraciklint(antibiotikum). A két gyógyszer egyidejű alkalmazása a koponyaűri nyomásfokozódását idézheti elő, olyan tünetekkel, mint a fejfájás, hányinger, hányás,látászavarok és a látóidegfő duzzanata.

Ne alkalmazzon semmilyen helyi akne‑kezelést, amígszedi az Inerta‑t. Használhat hidratáló és bőrpuhító szereket (krémekvagy olyan készítmények, amelyek megakadályozzák a bőr vízvesztését és bőrpuhítóhatásuk van).

 

AzInerta egyidejű bevétele étellel és itallal

Akapszulákat egészben, étkezés közben kell lenyelni.

 

Termékenység, terhesség és szoptatás

 

Tilos az Inerta‑t szednie, ha Ön terhes.

 

Amennyiben az Inerta‑kezelés alatt, vagy akezelés befejezését követő hónapban mégis bekövetkezik a terhesség, nagy akockázata annak, hogy a születendő gyermeknél igen súlyos károsodások lépnekfel.

 

Ezért hatékony fogamzásgátlómódszert kell használnia, ha Ön fogamzóképes korú nő (lásd 2. pont„Figyelmeztetések és óvintézkedések” című része).

 

Ha mégis teherbe esik az Inerta‑kezelésalatt, hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal tájékoztassa kezelőorvosát.

 

Tilos az Inerta‑t szednie,ha szoptat. A gyógyszer valószínűleg bejut az anyatejbe és ártalmas lehet aszoptatott csecsemő számára.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhezszükséges képességekre

A kezelés alatt romolhat azéjszakai látóképesség, ami hirtelen is bekövetkezhet. Ritka esetben ez akezelés abbahagyása után is fennmaradhat. Nagyon ritkán álmosságot, szédüléstés látászavarokat jelentettek. Gépjárművezetéskor és gépek kezelésekor ezekrefigyelemmel kell lenni.

 

Az Inerta szorbitot,szójaolajat és Kosnil vörös A színezőanyagot tartalmaz

Ez a gyógyszer szorbitottartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyoscukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt agyógyszert.

Ez a gyógyszer szójaolajat tartalmaz. Tilos szednie azInerta‑t, ha földimogyoró‑ vagy szója‑allergiában szenved.

A Kosnil vörös A (E124) színezőanyag allergiás reakciókatokozhat.

 

 

3.            Hogyan kell szedni az Inerta‑t?

 

Agyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknakmegfelelően szedje . Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze megkezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

A kapszulákatétellel kell bevenni. A kapszulákat naponta egyszer vagy kétszer vegye be.

Egészbennyelje le folyadékkal, vagy egy falat étellel.

 

A készítményajánlott adagja:

 

Felnőttek,serdülők és időskorúak

A szokásoskezdő adag 0,5 mg testtömeg‑kilogrammonként (0,5 mg/kg/nap).

 

Néhány hételteltével kezelőorvosa módosíthatja az adagot. Ez attól függ, hogy Ön mikéntreagál a gyógyszerre. A legtöbb beteg számára a dózis 0,5 mg és1,0 mg/kg/nap között lesz.

Ha úgy érzi,hogy az Inerta hatása túlságosan erős vagy túl gyenge, beszéljenkezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Gyermekek

Az Inertanem alkalmazható 12 év alatti gyermekeknél.

 

Csökkent veseműködés

Ha súlyos veseproblémáivannak, a kezelést kisebb (pl. 10 mg/nap) adaggal kell kezdeni, majd eztorvosa arra a legmagasabb adagra emeli, amit az Ön szervezete elvisel.

 

Egy kúra általában 16 ‑ 24 hétigtart. A legtöbb betegnek csupán egy kúrára van szüksége. Az akne továbbjavulhat a kezelés befejezése utáni 8 hét alatt. Ezért egy újabb kúrarendszerint csak ezen időszak letelte után kezdhető.

Néhány beteg azt tapasztalhatja,hogy az akne romlik a kezelés első néhány hete alatt, de a tünetek a kezelésfolytatása során javulnak.

 

Ha azelőírtnál több Inerta‑t vett be

Forduljonkezelőorvosához, egy sürgősségi osztályhoz vagy gyógyszerészéhez, ha az ebben abetegtájékoztatóban ajánlott vagy az orvosa által előírt adagnál több Inertakapszulát vett be.

A túladagolástünetei lehetnek a fejfájás, hányinger, hányás, álmosság, ingerlékenység ésviszketés.

 

Haelfelejtette bevenni az Inerta‑t

Haelfelejt bevenni egy adagot, vegye be, amint eszébe jut, kivéve, ha már majdnemitt az ideje a következő adag bevételének. Ez utóbbi esetben folytassa akezelést a megszokott rend szerint. Soha ne vegyen be kétszeres adagot akihagyott adag pótlására..

 

Ha bármilyentovábbi kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze megkezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat,amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Nagyon gyakori mellékhatások (10‑ből1‑nél több beteget érinthetnek)

-        Vérszegénység, nagyobb hajlam a fertőzésekre, véraláfutás,vérzés és gyorsabb véralvadás

-        Bőrszárazság, bőrpír, sérülékeny bőr, helyi bőrhámlás,viszketés, szemszárazság, szem‑irritáció, a bőr, az ajkak, a szem és/vagya szemhéj gyulladása.

-        Emelkedett májenzim értékek.

-        Ízületi‑, izomfájdalom, és hátfájás

-        Emelkedett vérzsírszint és csökkent nagy sűrűségű lipoprotein (HDL)szint.

 

Gyakori mellékhatások (10‑bőllegfeljebb 1 beteget érinthetnek)

-        Fejfájás

-        Orrszárazság, orrvérzés, torok‑ vagy orrfájás, illetvetorok‑vagy orrgyulladás

-        Alacsony fehérvérsejtszám, magasabb koleszterinszint a vérben, emelkedettvércukorszint

-        Vér vagy fehérje jelenléte a vizeletben

 

Ritka mellékhatások (1000‑ből legfeljebb 1 betegetérinthetnek)

-        Súlyos allergiás/anafilaxiás reakciók, melyek az arc, az ajkak,a száj és a torok hirtelen bekövetkező duzzanatával, nehézlégzéssel vagynyelési nehézséggel, a kéz, illetve a lábfej megduzzadásával, allergiás bőrreakciókkal,bőrkiütéssel és viszketéssel jelentkeznek.

-        Depresszió, depresszió súlyosbodása, agresszív viselkedés,szorongás, hangulatváltozások

-        Kopaszodás

 

Nagyon ritka mellékhatások (10 000‑ből legfeljebb1 beteget érinthetnek)

-        Pszichózis jelei, pl. realitásérzet elvesztése, olyan hangokhallása, illetve olyan dolgok látása, amelyek nincsenek jelen, szokatlanviselkedés.

-        Baktériumfertőzések, nyirokcsomó betegség, cukorbetegség,köszvény, májgyulladás

-        Megnövekedett koponyaűri nyomás, olyan tünetekkel, mint afejfájás, hányinger, látászavarok, a látóidegfő duzzanata

-        Görcsrohamok

-        Aluszékonyság, szédülés, émelygés, általános rossz közérzet

-        Homályos látás, színvakság, szürkehályog, kontaktlencse általkiváltott szemirritáció, szaruhártya homályosodás, csökkent éjszakai látás, Fokozódhata fényérzékenysége, ezért úgy érezheti, hogy az éles napsütéstől való védelemérdekében napszemüveget kell hordania, szaruhártya gyulladás, fotofóbia,látászavarok

-        Halláskárosodás

-        Érgyulladás

-        Rekedtség, asztma, torokszárazság

-        Erős hasi fájdalom, véres hasmenéssel vagy anélkül, amit a belekgyulladásos betegsége okoz

-        Hasnyálmirigy gyulladás

-        Az akne rosszabbodása, bőrvörösség (főként az arcon), bőrkiütésnagy testfelületen (exantéma), haj-rendellenességek, testszőrzet növekedése, akörömágy bakteriális fertőzései, a köröm változásai, a bőr elszíneződése,gennyes csomók, nagyfokú verítékezés

-        Ízületi gyulladás

-        Csontbetegségek (késleltetett növekedés, fokozott növekedés, acsontsűrűség megváltozása), kalcium lerakódás a lágyszövetekben, ínfájdalom

-        Heveny vesegyulladás

-        Fokozott hegképződés

-        A vér emelkedett kreatinin‑foszfokináz szintje (ami arrautal, hogy magas az izomlebomlásból származó anyagok szintje a vérben)

-        Izomlebomlás (rabdomiolízis), ami izomfájdalomként vagy avizelet színének megváltozásaként jelentkezhet.

 

Nagyonritkán egyes betegeknek önkárosító vagy öngyilkos gondolataik támadtak, megpróbáltakvéget vetni az életüknek (öngyilkossági kísérlet) vagy el is követték azöngyilkosságot. Ezek az emberek nem minden esetben tűnnek depressziósnak.

 

Nem ismert gyakoriságúmellékhatások (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

-        Súlyos fokú bőrkiütések (eritéma multiforme, Stevens-Johnson szindrómaés toxikus epidermális nekrolízis), amelyek életveszélyesek lehetnek ésazonnali orvosi beavatkozást igényelnek. Ezek kezdetben kerek, gyakranközepükön hólyaggal rendelkező foltokként jelennek meg rendszerint a karokon éskézfejen vagy a lábon és a lábfejeken, de a súlyosabb bőrkiütésekbebeletartozhat a mellkas és a hát hólyagosodása is.

-        További tünetekként előfordulhat még kötőhártya gyulladás(konjuktivitisz), vagy a száj‑, a torok‑ és az orr fekélyesedése

-        A bőrkiütés súlyos formái nagy bőrterületek leválásához vezethetnek,ami életveszélyes lehet. Ezeket a súlyos bőrkiütéseket gyakran előzi megfejfájás, láz, testszerte jelentkező fájdalom (influenzaszerű tünetek)

 

Ha bőrkiütése vagy bőrtünetejelentkezik, hagyja abba az Inerta szedését és azonnal forduljon kezelőorvosához.

 

 

5.       Hogyan kell az Inerta‑ttárolni?

 

Agyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A fénytől valóvédelem érdekében a buborékcsomagolást tartsa a dobozában.

 

A dobozon és abuborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (felhasználható:) után ne szedjeezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Semmilyengyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek azintézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

 

6.       Acsomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz az Inerta

-                A készítmény hatóanyaga az izotretinoin.

-                10 mg‑os kapszula: 10 mg, izotretinoin mindegyik lágykapszulában

-                20 mg‑os kapszula: 20 mg izotretinoin mindegyiklágy kapszulában

-          Egyéb összetevők:
Kapszulatartalom: finomított szójaolaj, all rac alfa tokoferol (E307),dinátrium‑edetát (E385), butilhidroxianizol (BHA E320), hidrogénezett növényiolaj, részben hidrogénezett, szójaolaj sárga viasz

Kapszulahéj:

10 mg‑oskapszula:zselatin, glicerin, nem kristályosodó szorbit szirup, Kosnil vörösA (E124), fekete vas‑oxid (E172), titán‑dioxid (E 171), tisztítottvíz

20 mg‑oskapszula: zselatin, glicerin, nem kristályosodó szorbit szirup, tisztítottvíz, Kosnil vörös A (E124), indigókármin (E132), titán‑dioxid (E 171). tisztítottvíz

 

Milyen az Inerta külleme ésmit tartalmaz a csomagolás

Inerta 10 mg lágy kapszula: Világos ibolyaszínű,hosszúkás alakú, 10 mm × 7 mm méretű lágy zselatinkapszula, amely sárga/narancssárga átlátszatlan, viszkózus folyadékottartalmaz.

Inerta 20 mg lágykapszula: Vörösesbarna színű, hosszúkás alakú, 13 mm × 8 mmméretű lágy zselatin kapszula, amely sárga/narancssárga átlátszatlan, viszkózusfolyadékot tartalmaz.

 

Kiszerelések:

Inerta 10 mg lágykapszula: 10, 20, 30, 60, 90, 100 db kapszula.

Inerta 20 mg lágykapszula: 10, 20, 30, 60, 90, 100 db kapszula.

 

A forgalomba hozatali engedélyjogosultja és a gyártó

 

A forgalomba hozatali engedélyjogosultja

Actavis Group PTC ehf.

Reykjavíkurvegi 76-78,

IS-220 Hafnarfjörður,

Izland

 

Gyártók

Actavis BV

Baarnse Dijk, 3741 LN BAARN

Hollandia

 

vagy

 

Actavis Group PTC ehf.

Reykjavíkurvegi 76-78,

IS-220 Hafnarfjörður,

Izland

 

Inerta10 mg lágy kapszula

OGYI-T-22560/01       10x

OGYI-T-22560/02       20x

OGYI-T-22560/03       30x

OGYI-T-22560/04       60x

OGYI-T-22560/05       100x

OGYI-T-22560/11       90x

 

Inerta20 mg lágy kapszula

OGYI-T-22560/06       10x

OGYI-T-22560/07       20x

OGYI-T-22560/08       30x

OGYI-T-22560/09       60x

OGYI-T-22560/10       100x

OGYI-T-22560/12       90x

 

 

Ezt a gyógyszert az EurópaiGazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

Dánia                                       Acnenor

Magyarország                          Inerta10 mg, 20 mg lágy kapszula

Lengyelország                          Actaven

Svédország                              IsotretinoinActavis

Szlovákia                                 IsotretinoinActavis 10 mg

                                                IsotretinoinActavis 20 mg

 

 

Abetegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2014. március


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!