MIRTAZAPIN SANDOZ 30MG SZÁJ DISPTBL 30X

Version 1

 

BETEGTÁJÉKOZTATÓ:INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Mirtazapin Sandoz15 mg szájban diszpergálódó tabletta

Mirtazapin Sandoz30 mg szájban diszpergálódó tabletta

Mirtazapin Sandoz45 mg szájban diszpergálódó tabletta

 

(mirtazapin)

 

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa elfigyelmesen az alábbi betegtájé­koztatót.

-         Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.

-         További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-         Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, hatünetei az Önéhez hasonlóak.

-         Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.             Milyen típusú gyógyszer a Mirtazapin Sandoz szájban diszpergálódótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.             Tudnivalók a Mirtazapin Sandoz szájban diszpergálódó tabletta szedéseelőtt

3.       Hogyankell szedni a Mirtazapin Sandoz szájban diszpergálódó tablettát?

4.       Lehetségesmellékhatások

5        Hogyankell a Mirtazapin Sandoz szájban diszpergálódó tablettát tárolni?

6.       Továbbiinformációk

 

 

1.       MILYENTÍPUSÚ GYÓGYSZER A Mirtazapin Sandozszájban diszpergálódó tabletta ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A Mirtazapin Sandoz szájbandiszpergálódó tabletta az antidepresszánsnak nevezett gyógyszerek csoportjábatartozik.

A Mirtazapin Sandoz szájbandiszpergálódó tablettát a major depresszív epizódok kezelésére használják.

 

 

2.       TUDNIVALÓKA Mirtazapin Sandoz szájbandiszpergálódó tabletta SZEDÉSE ELŐTT

 

Ne szedje a Mirtazapin Sandoz szájban diszpergálódótablettát:

-         ha allergiás (túlérzékeny) a mirtazapinra vagy a MirtazapinSandoz szájban diszpergálódó tabletta egyéb összetevőjére.

 

A Mirtazapin Sandoz szájbandiszpergálódó tabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

Tájékoztassa orvosát, ha Önnekbármikor volt

-         epilepsziája (központi idegrendszeri görcsei)

-         májbetegsége (beleértve a sárgaságot) vagy vesebetegsége

-         szívbetegsége, pl. angina és friss szívinfarktus, illetvealacsony vérnyomás

-         szembetegsége, pl. zöldhályogja

-         vizelési nehézsége, amelyet prosztata-megnagyobbodás okozhat

-         cukorbetegség (szükség lehet inzulin, illetve egyéb, acukorbetegség kezelésére adott gyógyszerei dózisának módosítására)

-         lelkibetegsége, pl. skizofrénia vagy mániás depresszió

Az idősebb emberek gyakran érzékenyebbek, különösen anemkívánt hatásokra.

 

Alkalmazása gyermekek és 18 év alatti serdülők körében

A Mirtazapin Sandoz szájbandiszpergálódó tablettát gyermekek és 18 év alatti serdülők nem használhatják.Azt is tudnia kell, hogy a 18 év alatti betegek körében fokozott amellékhatások, mint az öngyilkossági kísérletek, öngyilkossági gondolatok ésellenséges magatartás (legfőképpen erőszakosság, ellenszegülés és dühkitörések),kockázata, ha ezen gyógyszercsoportba tartozó gyógyszereket szednek. Ennekellenére az orvos rendelhet Mirtazapin Sandoz szájban diszpergálódó tablettát18 éven aluli betegeknek, ha úgy dönt, hogy ezzel teszi értük a legtöbbet. Haaz orvos egy 18 éven aluli beteg számára Mirtazapin Sandoz szájbandiszpergálódó tablettát rendelt és Ön beszélni kíván erről, kérjük, keresse felaz orvost. Tájékoztatnia kell az orvost, amennyiben a fent felsorolt tünetekmegjelennek vagy romlanak, ha 18 éven aluli beteg szedi a Mirtazapin Sandozszájban diszpergálódó tablettát. Azt is figyelembe kell venni, hogy aMirtazapin Sandoz szájban diszpergálódó tabletta hosszú távú biztonságosságát(a testi növekedésre, érésre, valamint a szellemi működések és a magatartásfejlődésére kifejtett hatásait) e korcsoportban még nem bizonyították.

 

Öngyilkosságigondolatok és a depressziós állapot vagy a szorongásos zavarok romlása

Ha Öndepressziós és/vagy szorongásos zavarai vannak, esetenként támadhatnakönkárosító vagy öngyilkossági gondolatai. Ezek főként az antidepresszívumokkaltörténő kezelés elején fordulhatnak elő, mivel  a gyógyszer hatásánakkialakulásához idő kell, ami általában 2 hét vagy még ennél is hosszabb idő.

Ilyengondolatok fordulnak elő gyakrabban,

          ha Önnek előzőleg is voltak öngyilkossági vagy önkárosításrautaló gondolatai,

          ha fiatal felnőtt. Klinikai vizsgálatok eredményei aztmutatják, hogy antidepresszívummal kezelt fiatal (25 évesnél fiatalabb)felnőtteknél bizonyos pszichiátriai feltételek mellett az öngyilkosságra utalómagatartás gyakoribb.

Ha Önnekbármikor támadnak önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai, haladéktalanulforduljon orvoshoz vagy menjen kórházba! Segítséget jelenthet, harokonához vagy közeli barátjához fordul, és elmondja, hogy depressziós vagyszorongásos zavarai vannak, és megkéri őket, hogy olvassák el ezt abetegtájékoztatót. Megkérheti őket, hogy jelezzék, ha úgy érzik, hogy adepressziós állapota vagy szorongásos zavara romlott vagy ha aggódnak az Önviselkedésében beállt változások miatt.

 

A kezelés ideje alatt szedettegyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét ajelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, gyógynövény-készítményekről,beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Egyes gyógyszerek vagy gyógynövény-készítményekproblémát okozhatnak, ha együttszedi azokat a Mirtazapin Sandoz szájbandiszpergálódó tablettával:

- Egyéb antidepresszánsok: ne szedje a Mirtazapin Sandozszájban diszpergálódó tablettát addig, amíg monoamino-oxidázgátlókat szed, vagykét héten belül a szedésük befejezését követően. A mirtazapin egyéb szerotoninerggyógyszerekkel (pl. SSRI-kel vagy venlafaxinnal) együtt alkalmazva úgynevezettszerotonin szindrómát hoz létre. A tünetek közé tartozik a zavarodottságérzet,a nyugtalanságérzet, a verítékezés, a reszketés, a remegés, a hallucinációk(furcsa látomások vagy hangok), a hirtelen izomrángások vagy a gyors szívverés.

- Szorongás elleni gyógyszerek és altatószerek: ez agyógyszer erősebb álmosságot okoz, ha a benzodiazepinek közé tartozógyógyszerekkel szedik egyidejűleg.

 

Legyen óvatos az alábbi gyógyszerekkel:

- fertőzéselleni gyógyszerek, mint pl. eritromicin, azoltartalmú gombaellenes szerekés HIV fertőzés elleni gyógyszerek (proteázgátlók),

- depresszió elleni gyógyszerek, pl. nefazodon,

- gyomorfekélyben adott gyógyszerek, pl. cimetidin,

Ezen gyógyszerek mirtazapinnal kombinálva növelhetika mirtazapin mennyiségét a vérben. Tudassa orvosával, ha ilyen gyógyszereketszed! Szükséges lehet a Mirtazapin Sandoz szájban diszpergálódó tablettaadagjának csökkentése, vagy ezen gyógyszerek szedésének befejezése után azadagolás növelése.

-     epilepsziaelleni gyógyszerek, mint pl. karbamazepin és fenitoin.

-     tuberkolóziselleni gyógyszerek, mint pl. rifampicin.

Mirtazapinnal kombinálva ezek a gyógyszerek csökkenthetika mirtazapin mennyiségét a vérben. Tudassa orvosával, ha ilyen gyógyszereketszed. Szükséges lehet a Mirtazapin Sandoz szájban diszpergálódó tablettaadagjának növelésére, vagy ezen gyógyszerek szedésének befejezése után azadagolás csökkentésére.

- véralvadásgátló gyógyszerek, pl. warfarin.

A mirtazapin növelheti a warfarinvérre gyakorolt hatását. Tudassa orvosával, ha ilyen gyógyszert szed. Kombinációbantörténő kezeléskor az orvosnak ajánlott a vér gondos, rendszeres ellenőrzése.

 

A Mirtazapin Sandoz szájbandiszpergálódó tabletta egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

Ön álmossá vagy aluszékonnyáválhat, ha a Mirtazapin Sandoz szájban diszpergálódó tabletta szedése alattalkoholt iszik. A legjobb, ha egyáltalán nem fogyaszt alkoholt. Ezt agyógyszert étkezéstől függetlenül lehet szedni.

 

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje megkezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A mirtazapin alkalmazásáról terhességben elégtelenmennyiségű adat áll rendelkezésre.

Ha teherbe kíván esni vagy úgy véli, hogy terhes lett,miközben szedi a Mirtazapin Sandoz szájban diszpergálódó tablettát, keresse felorvosát amilyen hamar csak tudja. A Mirtazapin Sandoz szájban diszpergálódótabletta nem szedhető terhesség alatt, hacsak orvosa másként nem rendelteÖnnek.

 

Bár az állatkísérletek azt mutatták, hogy csak kismennyiségű mirtazapin választódhat ki a tejbe, a mirtazapin alkalmazásaszoptató anyák számára nem ajánlott, mivel emberen nem állnak rendelkezésremegfelelő adatok.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A mirtazapin ronthatja a koncentráló- és a reagálókészséget.Ha Ön Mirtazapin Sandoz szájban diszpergálódó tablettát szed, kerülnie kell azesetlegesen veszélyes feladatokat, amelyek éberséget és jó koncentrálókészségetigényelnek, pl. a gépjárművezetést és a gépek kezelését.

 

Fontos információk a MirtazapinSandoz szájban diszpergálódó tabletta egyes összetevőiről

Mondja meg orvosának, ha Önfenilketonuriás, mert ez a készítmény aszpartámot tartalmaz, amelyfenilalanin-forrás, ezért alkalmazása fenilketonúriában szenvedő betegekesetében ártalmas lehet.

Ez a gyógyszer nagyon kismennyiségben szulfitot tartalmaz. Ez ritkán súlyos allergiás (túlérzékenységi)reakciókat és hörgőgörcsöt okozhat.

 

 

3.       HOGYANKELL SZEDNI  A Mirtazapin Sandoz szájbandiszpergálódó tablettáT?

 

A Mirtazapin Sandoz szájbandiszpergálódó tablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagygyógyszerészét!

A Mirtazapin Sandoz szájbandiszpergálódó tabletta szájon át szedett gyógyszer.

Ezek a tabletták szétesnek az Önszájában, ezért csak száraz kézzel szabad azokat megérinteni.

Ne nyomja ki a tablettát a buborékcsomagolásból,mert széttörheti! Óvatosan húzza le a buborékcsomagolás fóliáját és vegye ki atablettát! Helyezze a tablettát a nyelvére, amíg fel nem oldódik! Önnek nincsszüksége vízre vagy egyéb folyadékra a tabletták lenyeléséhez. A szájbandiszpergálódó tabletták vízzel vagy víz nélkül is bevehetők.

 

A szokásos kezdő adag napontaegyszer 15 vagy 30 mg. Legjobb az esti elalvás előtti bevétel.

 

Orvosa azt is mondhatja Önnek,hogy a napi adagot ossza ketté egy reggeli és egy esti lefekvés előttibevételre. A nagyobb adagot az esti lefekvés előtt kell bevennie.

 

2 – 4 hét múlva beszéljenorvosával a kezelés hatásáról. 2 – 4 hetet is igénybe vehet, amíg jobban kezdiérezni magát. Ha továbbra sem érzi jól magát, orvosa nagyobb adagot írhat fel.A fenntartó dózis rendszerint napi 15 – 45 mg.

Orvosa elmondja Önnek, hogymennyi ideig kell szednie a tablettákat. Ez az időtartam több hónap is lehetattól számítva, hogy jobban kezdte magát érezni.

 

Ha Ön idős vagy máj- vagyvesebetegsége van, orvosa módosíthatja a dózist.

 

Ha az előírtnál több MirtazapinSandoz szájban diszpergálódó tablettát vett be:

Ha Ön vagy valaki túlságosan sok MirtazapinSandoz szájban diszpergálódó tablettát vett be, azonnal értesítse orvosát vagymenjen kórházba és mutassa meg a gyógyszeres dobozt!

A túladagolás legvalószínűbbjelei az aluszékonyság és a zavarodottság.

 

Ha elfelejtette bevenni a MirtazapinSandoz szájban diszpergálódó tablettát

Ha napi egy alkalommal szedigyógyszerét:

 • Ha elfelejtette bevenni az adagját, ne vegyen be dupla adagot az elfelejtett tabletta pótlására! Hagyja ki az elfelejtett adagot és vegye be a következőt a szokásos időpntban!

 

Ha napi két alkalommal szedigyógyszerét:

 • Ha elfelejti bevenni reggeli adagját, egyszerűen vegye be az elmulasztott adagot az esti adaggal!
 • Ha elfelejti bevenni az esti adagot, ne vegye be azt a következő reggeli adaggal, hanem hagyja ki és folytassa a kezelést a szokásos reggeli és esti adagjaival!
 • Ha mindkét adagot elfelejtette bevenni, ne kísérelje meg az elmulasztott adagok pótlását! Hagyja ki mindkét adagot és folytassa a kezelést a szokásos reggeli és esti adagjaival!

 

Ha idő előtt abbahagyja a MirtazapinSandoz szájban diszpergálódó tabletta szedését

Ne hagyja abba a kezelést mielőttorvosával beszélne, még akkor sem, ha jobban érzi magát!

Ha hosszú idő után hirtelenhagyja abba e gyógyszer szedését, szédülhet, izgatott lehet, szoronghat,fejfájásai és hányingere (émelygése) lehetnek.

 

E tünetek általában enyhék,illetve mérsékeltek és maguktól elmúlnak. Rendszerint a gyógyszer szedésétkövető első néhány napban fordulnak elő.

Amikor a Mirtazapin Sandozszájban diszpergálódó tabletta szedését befejezi, orvosa segíteni fog abban,hogy az adagot lassan, több hét alatt csökkentse. Erre rendszerint 4 – 6hónappal azután kerül sor, hogy Ön jobban kezdte érezni magát.

 

Ez segítséget nyújt a megvonásitünetek bekövetkezési esélyének csökkentésében.

 

Ha bármilyen további kérdése vana készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagygyógyszerészét.

 

 

4.       LEHETSÉGESMELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így a MirtazapinSandoz szájban diszpergálódó tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyekazonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Súlyos mellékhatások

Ha az alábbi súlyos mellékhatásokközül bármelyiket észleli, hagyja abba a Mirtazapin Sandoz szájban diszpergálódótabletta szedését és azonnal értesítse orvosát:

Az alábbi mellékhatások ritkák(1000 közül 1-nél kevesebb betegnél jelentkeznek):

 • Központi idegrendszeri görcsök (konvulziók)
 • Fertőzésre utaló jelek, pl. láz, torokfájás, szájfekély vagy gyomorrontás. Ritkán a betegek fertőzésekkel szembeni ellenállóképessége csökken a mirtazapin kezelés első néhány hetében. Ez azért van így, mert a gyógyszer a fehérvérsejtszám átmeneti csökkenését okozhatja. Ha Önnél a fenti tünetek jelentkeznek, orvosa vérvizsgálatot fog végeztetni.
 • Mánia (feldobottság érzet, érzelmi felfokozottság)
 • A szemek, illetve a bőr sárga elszíneződése, amely a májműködés zavarára utal (sárgaság).

 

Az alábbi mellékhatások nagyonritkák (10 000 közül 1-nél kevesebb betegnél jelentkeznek):

 • Szerotonin szindróma. Ha Önnél az alábbiak közül valamelyik vagy az összes tünet fennáll, akkor az Ön esetében „szerotonin szindróma” áll fenn. A tünetek közé tartozik a zavarodottságérzés, a nyugtalanságérzet, a verítékezés, a reszketés, a remegés, a hallucinációk (furcsa látomások és hangok), a hirtelen izomrángások és a gyors szívverés.

 

Egyéb lehetségesmellékhatások

Az alábbi mellékhatások gyakoriak(10 közül 1-nél kevesebb betegnél jelentkeznek):

 • Étvágyfokozódás és testtömeg-gyarapodás
 • Álmosságérzet és több alvás. Ez általában a kezelés első néhány hetében történik.
 • Szédülés
 • Fejfájás
 • Folyadékvisszatartás (vizenyő, ödéma) testszerte vagy csak egy adott területen.

 

Az alábbi mellékhatások nemgyakoriak (100 közül 1-nél kevesebb betegnél jelentkeznek):

 • Émelygés

 

Az alábbi mellékhatások ritkák(1000 közül 1-nél kevesebb betegnél jelentkeznek):

 • Rémálmok, élénk álomképek
 • Zavarodottság, szorongás, álmatlanság, illetve hallucinációk
 • Zsibbadás vagy bizsergésérzet (az orvosok paresztéziának nevezik)
 • Reszketés vagy remegés
 • Izomrángások vagy –összehúzódások, illetve „nyugtalan láb” tünetegyüttes
 • Nyugtalanságérzet, olyan érzés, hogy sem ülni sem állni nem lehet (az orvosok ezt akatiziának nevezik)
 • Izgatottság
 • Szájszárazság, hányás és hasmenés
 • Vérnyomásesés felállás során
 • Ájulás
 • Bőrkiütés
 • Ízületi, illetve izomfájdalom
 • Fáradtságérzet
 • Magas májenzim vérszint
 • A vörös- és fehérvérsejtek valamint vérlemezkék elégtelensége (aplasztikus anémia), a vérlemezkék elégtelensége (trombocitopénia) vagy a fehérvérsejtszám növekedése (eozinofilia)

 

Az alábbi mellékhatások nagyonritkák (10 000 közül 1-nél kevesebb betegnél jelentkeznek):

 • Zsibbadás vagy bizsergésérzet (paresztézia) a szájban

 

Az önkárosításra vagyöngyilkosságra utaló gondolatok / magatartás a mirtazapin-kezelés alatt vagy röviddela terápia után megszűnnek (l. 2. pont).

 

Ha bármely mellékhatás súlyossáválik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetetészlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét!

 

 

5.       HOGYANKELL A Mirtazapin Sandoz szájbandiszpergálódó tablettáT TÁROLNI?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárvatartandó!

 

A dobozon és a bliszterenfeltüntetett lejárati idő  után ne szedje a Mirtazapin Sandoz szájbandiszpergálódó tablettát! A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

30 oC alatt tárolandó!Az eredeti csomagolásban, nedvességtől védve tartandó!

 

A gyógyszereket nem szabad aszennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg.Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       TOVÁBBIINFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Mirtazapin Sandoz szájbandiszpergálódó tabletta

-         A készítmény hatóanyaga a mirtazapin. A hatóanyagtartalom szájbandiszpergálódó tablettánként 15 mg, 30 mg vagy 40 mg mirtazapin.

-         Egyéb összetevők: mannitol (E421), povidon K30, kroszpovidon, vízmenteskolloid szilícium dioxid, aszpartám (E951), kalcium sztearát, narancs íz(maltodextrin, természetes és mesterséges ízanyagok, dl-alfa-tokoferol), borsmentaíz (maltodextrin, természetes ízanyagok, dextrin, szulfitok)

 

Milyen a Mirtazapin Sandoz szájban diszpergálódó tablettakülleme és mit tartalmaz a csomagolás

Szájban diszpergálódó tabletta. Fehér vagy törtfehér színű,kerek, lapos, metszett élű, mindkét oldalán sima felületű tabletták.

 

6, 10, 14, 18, 20, 28, 30, 30 (adagonként perforált bliszter),48, 50, 56, 60, 84, 90, 96, 100 vagy 100 (adagonként perforált bliszter)szájban diszpergálódó tablettát tartalmazó alumínium/alumínium bliszterek.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmiforgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

 

Sandoz Hungária Kft.
H-1034 Budapest,
Tímár u. 20.

 

Gyártó

LEK d.d. Pharmaceuticals, Verovśkova 57, 1526Ljubljana, Szlovénia

Salutas Pharma GmbH, Otto-von-Guericke-Allee 1,39179 Barleben, Németország

Salutas Pharma GmbH, Dieselstrasse 5, 70839Gerlingen, Németország

Sandoz GmbH, Biochemiestrasse 10, 6250 Kundl, Ausztria

 

Ezt a gyógyszert az EurópaiGazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

NL/711/01/DC

Ausztria:                         Mirtazapin 1A Pharma 15 mg,30 mg, 45 mg - Schmelztabletten

Belgium:                          MirtazapineSandoz 15 mg, 30 mg, 45 mg orodispergeerbare tabletten

Cseh Köztársaság:           Mirtazapin Sandoz15 mg, 30 mg, 45 mg rozpustné tablety

Dánia:                             Arintapin Smelt

Észtország:                      MirtazapineSandoz 15 mg, 30 mg

Finnország:                      MirtazapinSandoz

Németország:                  MirtazapinSandoz 15 mg, 30 mg, 45 mg - Schmelztabletten

Görögország:                   Mirtax

Magyarország:                Mirtazapin Sandoz15 mg, 30 mg, 45 mg szájban diszpergálódó tabletta

Olaszország:          AZATRIM 15 mg,30 mg, 45 mg compresse orodispersibili

Lettország:                      MirtazapineSandoz 15 mg, 30 mg mutē disperģējamās tabletes

Litvánia:                          Mirtazapine Sandoz 15 mg, 30 mg burnoje disperguojamosios tabletės

Hollandia:                                 Mirtazapine Sandoz orodispergeerbare tablet 15 mg,30 mg, 45 mg orodispergeerbare tabletten

Norvégia:                        MirtazapinSandoz

Lengyelország:                Mirtazapin15, 30, 45 SANDOZ

Portugália:                       MIRTAZAPINA SANDOZ

Szlovák Köztársaság:       MirtazapinODT Sandoz 15 mg, 30 mg, 45 mg

Szlovénia:                        Miva 30 mg, 45 mg orodisperzibilne tablete

Spanyolország:                          MIRTAZAPINA SANDOZ 15 mg, 30 mg, 45 mg comprimidos bucodispersables EFG

Svédország:                     MirtazapinSandoz

Egyesült Királyság:          Mirtazapine 15 mg, 30 mg, 45 mg Orodispersible Tablets

 

 

A betegtájékoztató engedélyezésénekdátuma:

2008.június 13.


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!