SEVICAR 20MG/5MG FILMTABLETTA 1X28

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ:INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Sevikar 20 mg/5 mg filmtabletta

Sevikar 40 mg/5 mg filmtabletta

Sevikar 40 mg/10 mg filmtabletta

 

olmezartán-medoxomil /amlodipin

 

Mielőtt elkezdené szedniezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

-         Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-         További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-         Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, hatünetei az Önéhez hasonlóak.

-         Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Abetegtájékoztató tartalma:

1.            Milyen típusú gyógyszer a Sevikar, és milyen betegségek eseténalkalmazható?

2.            Tudnivalók a Sevikar szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni a Sevikart?

4.       Lehetséges mellékhatások

5        Hogyan kell a Sevikart tárolni?

6.       További információk

1.       MILYENTÍPUSÚ GYÓGYSZER A SEVIKAR, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Sevikar két hatóanyagottartalmaz: olmezartán-medoxomilt és amlodipint(amlodipin bezilát formájában). Mindkét hatóanyag magas vérnyomás kezeléséreszolgál.

  • Az olmezartán-medoxomil az ún. „angiotenzin-II receptor antagonista” gyógyszerek csoportjába tartozik, amelyek az erek tágításával, az érfal simaizomzatának ellazítása révén csökkentik a vérnyomást.        
  • Az amlodipin az ún. „kálcium-csatorna blokkoló” gyógyszerek csoportjába tartozik. Az amlodipin gátolja a kálciumnak az érfalba történő beáramlását. Ez megakadályozza az erek szűkülését, ezáltal is csökkentve a vérnyomást.

Mindkét hatóanyag hatásahozzájárul a vérerek szűkülésének megakadályozásához, így az erek kitágulnak,és a vérnyomás lecsökken.

A Sevikart magas vérnyomás kezelésérealkalmazzák olyan betegeken, akiknek a vérnyomása csak olmezartán-medoxomillel vagy csak amlodopinnelnem állítható be megfelelően.

2.       TUDNIVALÓKA SEVIKAR SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Sevikart

§        ha allergiás (túlérzékeny) az olmezartán-medoxomilra,az amlodipinre vagy a kálcium-csatorna blokkolók egy speciáliscsoportjára, a dihidropiridinekre, illetve a 6. pontban felsorolt bármelyikösszetevőre. Ha úgy gondolja, hogy allergiás lehet, forduljon kezelőorvosához,mielőtt elkezdené szedni a Sevikart.

§        ha több mint 3 hónapja terhes. (Azonban a terhesség koraiszakaszában sem ajánlott szedni a Sevikart. l. a “Terhesség” című részt.)

§        ha súlyos májkárosodása van, ha problémák vannak az epeelvezetésével az epehólyagból (epevezeték szűkület pl. epekő miatt) vagy ha Ön sárgaságbanszenved (sárgás elszíneződése van a bőrén és a szemein).

§         ha nagyon alacsony a vérnyomása

§         ha szöveteinek vérellátása nem megfelelő, aminek tünete pl. azalacsony vérnyomás, a lassú pulzus, a felgyorsult szívverés vagy a sokkosállapot (pl. súlyos szívproblémák miatt kialakult kardiogén sokk). A kardiogénsokk súlyos szívproblémák okozta sokkos állapotot jelent

§        ha a szívből a vér kiáramlása lassú vagy akadályozott. (ez akkorfordulhat elő, ha a szívből a vért elszállító ér vagy az abban lévő billentyűbeszűkül (aorta-sztenózis));

§        ha alacsony a szív verőtérfogata (mely légszomjban vagy avégtagok megduzzadásában nyilvánul meg) szívroham után (akut miokardiális infarktus).

A Sevikarfokozott elővigyázatossággal alkalmazható

A tabletta bevétele előtt tájékoztassakezelőorvosát, ha az alábbi betegségek valamelyikében szenved:

§        vesebetegségek és veseátültetést követő állapotok,

§        májbetegség,

§        szívelégtelenség vagy szívbillentyű-, ill.szívizom problémák,

§        súlyos hányás, hasmenés, nagy adag vízhajtóval (diuretikumokkal)történő kezelés vagy alacsony sótartalmú diéta esetén,

§        a vér kálium-szintjének megemelkedése esetén,

§        a mellékvesékkel (a vese feletti hormontermelőmirigyekkel) kapcsolatos problémák.

Mint minden vérnyomáscsökkentő hatású gyógyszer, ez a kezelés is a vérnyomás túlzott esésétokozhatja, ami a szív- vagy az agy vérátáramlási zavaraiban szenvedő betegekenszívrohamhoz vagy sztrókhoz (szélütés, agyi érkatasztrófa) vezethet.Kezelőorvosa ezért gondosan fogja ellenőrizni az Ön vérnyomását.

Feltétlenülközölje orvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes, (vagy teherbe eshet). ASevikar szedése a korai terhesség időszakában nem ajánlott. Nem szabad szedni agyógyszert, ha több, mint 3 hónapja terhes, minthogy súlyos károkat okozhat amagzatnak, ha a terhességnek ebben a szakaszában szedi (lásd a „Terhesség ésszoptatás” című részt).

A kezelésideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha az alábbi gyógyszerek közül bármelyiketszedi, ill. szedte jelenleg vagy nemrégiben:

§        káliumpótlók, káliumot tartalmazó sópótlók, vízhajtók(diuretikumok) vagy heparin (véralvadásgátló; megelőzi a vérrögökkialakulását). Ezen gyógyszerek Sevikarral egyidejűleg történő alkalmazásamegnövelheti a kálium vérszintjét.

§        lítium (hangulatbeli ingadozások és a depresszió bizonyosfajtáinak kezelésére szolgáló gyógyszer) Sevikarral egyidejűleg történőalkalmazása fokozhatja a lítium nemkívánatos hatásait, azaz toxicitását.Amennyiben lítiumot kell szednie, kezelőorvosa el fogja rendelni a lítiumvérszintjének rendszeres mérését.

§        nem-szteroid gyulladásgátlók (NSAID-ok, a fájdalmat,duzzanatot, és a gyulladás - beleértve az arthritist - egyéb tüneteit enyhítőgyógyszerek) Sevikarral egyidejűleg történő alkalmazása megnövelheti aveseelégtelenség kialakulásának esélyét. Az NSAID-ok csökkenthetik a Sevikarhatását.

§        más vérnyomást csökkentő szerek, mivel a Sevikar hatásátmegnövelhetik.

§        bizonyos antacidok (savkötő szerek, melyek gyomorrontásvagy gyomorégés elleni gyógyszerek), mivel a Sevikar hatását enyhéncsökkenthetik.

§        HIV/AIDS ellenes (pl.ritonavir, indinavir, nelfinavir) vagygombás fertőzések kezelésére szolgáló gyógyszerek (pl. ketokonazol,itrakonazol).

§        diltiazem, verapamil (szívritmuszavarok és magasvérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszerek)

§        rifampicin, eritromicin, klaritromicin (tuberkulózis(tbc) vagy egyéb fertőzések kezelésére szolgáló gyógyszerek)

§        orbáncfű -Hypericum perforatum (egy gyógynövény).

§        dantrolen (súlyos testhőmérséklet rendellenességekkezelésére szolgáló infúzió).

§        szimvasztatin, a vér koleszterinszintjének és a vérzsírok(trigliceridek) szintjének csökkentésére szolgáló gyógyszer.

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyébgyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A Sevikaregyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

A Sevikart beveheti étellel vagyétel nélkül is. A tablettát folyadékkal (mint pl. egy pohár vízzel) nyelje le.Lehetőség szerint minden nap azonos időpontban vegye be a napi adagot, pl.reggeli időben.

Ha Sevikart szed, tartózkodjon a grapefruit vagy grapefruitléfogysztásától. A grapefruit vagy grapefruitlé fogyasztása ugyanis az amlodipinhatóanyag vérszintjének emelkedéséhez vezethet, ami kiszámíthatatlan mértékben fokozhatjaa Sevikar vérnyomáscsökkentő hatását.

Gyermekek és serdülők (18 évalattiak)

A Sevikar nem ajánlott 18 évalatti gyermekeknek és serdülőknek.

Idős betegek

Ha Ön 65 éves elmúlt,kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizni fogja vérnyomását a gyógyszer adagjánakmegemelésekor, hogy biztosítsa, hogy az Ön vérnyomása ne legyen túl alacsony.

Feketebőrű betegek

Mint máshasonló gyógyszerek esetében, a Sevikar vérnyomáscsökkentő hatása is valamivelgyengébb lehet feketebőrűeknél.

Terhességés szoptatás

Terhesség

Feltétlenül közölje orvosával, haúgy gondolja, hogy terhes, vagy teherbe eshet. Az orvos azt fogjatanácsolni Önnek, hogy hagyja abba a gyógyszer szedését, mielőtt teherbe esik,vagy ahogy megtudja, hogy terhes és hogy a Sevikar helyett egy másik gyógyszertkezdjen el szedni. A Sevikar szedése nem ajánlott a korai terhességidőszakában. Nem szabad szedni a Sevikart a 3. terhességi hónap után, mertsúlyos károkat okozhat a magzatnak. 

Ha a Sevikarkezelés ideje alatt esik teherbe, kérjük, haladéktalanul forduljonkezelőorvosához.

Szoptatás

Közölje orvosával, amennyiben szoptat, vagy el szeretnékezdeni a szoptatást. A Sevikar alkalmazása nem javasolt szoptató anyáknak.Amennyiben szoptatni szeretne, kezelőorvosa másik készítményt választhat az Önszámára, különösen abban az esetben, ha gyermeke újszülött vagy koraszülött.

Mielőttbármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagygyógyszerészével.

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükségesképességekre

A magasvérnyomás kezelése során előfordulhat álmosság, rossz közérzet, szédülés vagyfejfájás. Ha hasonló tüneteket észlelne magán, ne vezessen gépjárművet, ill. nevégezzen munkát veszélyes gépekkel, amíg a tünetek el nem múlnak. Forduljontanácsért kezelőorvosához.

3.       HOGYAN KELL SZEDNI A SEVIKART?

A Sevikartmindig az orvos által előírt módon szedje. Amennyiben nem biztos az adagolástilletően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

§        A Sevikar szokásos adagja naponta egy tabletta.

§          A Sevikart beveheti étellel vagy étel nélkül is. A tablettátfolyadékkal (pl. egy pohár vízzel) nyelje le. Ne rágja szét a tablettát. Nevegye be grapefruitlével a tablettát.

§        Lehetőség szerint minden nap azonos időpontban vegye be a napiadagot, pl. reggelinél.

Ha azelőírtnál több Sevikart vett be

Ha azelőírtnál több tablettát vett be, az alacsony vérnyomás következő tüneteijelentkezhetnek: szédülés ; gyors vagy lassú szívverés.

Ha az előírtnál több tablettátvett be, vagy ha egy gyermek véletlenül lenyel néhány tablettát, azonnalkeresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórház baleseti vagy sürgősségiosztályát, és vigye magával gyógyszerét vagy ezt a betegtájékoztatót is.

Haelfelejtette bevenni a Sevikart

Ha elfelejtette bevenni a napiadagját, akkor vegye be az előírt adagot a következő napon. Ne vegyen be azelőírtnál több tablettát a kihagyott adag pótlására.

Ha időelőtt abbahagyja a Sevikar szedését

Fontos, hogyfolytassa a Sevikar szedését, hacsak kezelőorvosa nem utasítja a kezelésleállítására.

Ha bármilyentovábbi kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze megorvosát vagy gyógyszerészét.

4.       LEHETSÉGESMELLÉKHATÁSOK

Mint mindengyógyszer, így a Sevikar is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nemmindenkinél jelentkeznek. Ha mégis jelentkeznek, gyakran enyhék, és nem teszikszükségessé a kezelés megszakítását.

Habárnem sokaknál jelentkezik, az alábbi két mellékhatás súlyos lehet:

A Sevikarkezelés ideje alatt akár az egész testet érintő viszketéssel és kiütéssel járóallergiás reakció jelentkezhet arc-, száj- és/vagy gégeduzzanattal. Ha ezttapasztalná, hagyja abba a Sevikar szedését és azonnal forduljonkezelőorvosához.

 

A Sevikar a vérnyomás túlzottcsökkenését válthatja ki erre hajlamos egyéneknél vagy az allergiás reakcióeredményeként. Ez súlyos szédülést vagy ájulást okozhat. Ha ezt tapasztalná,hagyja abba a Sevikar szedését, azonnal forduljon kezelőorvosához, és feküdjönle vízszintesen.

 

A Sevikar további lehetségesmellékhatásai:

 

Gyakorimellékhatások (10 közül kevesebb, mint 1 beteget érint):

Szédülés,fejfájás, a boka, a lábfejek, a lábszárak, a kezek vagy a karok duzzanata;fáradtság.

Nem gyakori (100 betegből kevesebb, mint 1 betegetérint)

Felálláskorjelentkező szédülés; energiahiány (kimerültség),a kezek vagy a lábfejekzsibbadása; szédülés, erős szívdobogás; szapora szívverés; alacsony vérnyomástünetei, mint pl. szédülés; nehézlégzés; köhögés; hányinger, hányás,gyomorrontás, hasmenés; székrekedés; szájszárazság; felső hasi fájdalom;bőrkiütés; izomgörcsök; a karokban és lábakban jelentkező fájdalom; hátfájás, sűrűvizeletürítési inger; szexuális inaktivitás; merevedési zavarok; gyengeség.

A laboratóriumi vizsgálatokeredményeiben a következő változásokat tapasztalták:

a vér káliumszintjének növekedésevagy csökkenése, a vér kreatininszintjének növekedése, a vér húgysavszintjénekemelkedése, egy májfunkciós teszt eltérés (agamma-glutamil-transzferáz-szint emelkedése).

Ritka (1 000 betegből kevesebb, mint 1beteget érint)

Gyógyszer túlérzékenység; ájulás;arcpír és melegség érzet az arcon; csalánkiütés, az arc megduzzadása.

 

Mellékhatások melyeket akülön-külön alkalmazott olmezartán-medoxomil vagy amlodipin használata során jelentettek,de a Sevikarral nem, vagy nem nagyobb gyakorisággal fordultak elő:

 

Olmezartán-medoxomil

Gyakorimellékhatások (10 közül kevesebb, mint 1 beteget érint):

Bronhitis; torokfájás; orrfolyásvagy orrdugulás;köhögés; hasfájás; gyomor influenza; hasmenés; gyomorrontás;hányinger; csont- és ízületi fájdalom; hátfájás; vérvizelés; húgyúti fertőzés;mellkasi fájdalom; influenzaszerű tünetek; fájdalom. Vérvizsgálati eredményekeltérései, mint pl. a vérzsírok szintjéneknövekedése (hipertrigliceridémia), megnövekedett vér karbamid vagyhúgysav és a szérumban a máj- és izomenzimekszintjének növekedése.

Nem gyakori (100 betegből kevesebb, mint 1 betegetérint)

A vérlemezkék számánakcsökkenése, amely azt eredményezheti, hogy a betegnek könnyebben lehetnekvéraláfutásai vagy a vérzési idő megnyúlik, gyors allergiás reakciók mely azegész testre kiterjedhetnek és légzési problémát, valamint gyors vérnyomásesést okoznak mely akár ájuláshoz is vezethet (anafilaxiás reakciók), angina(fájdalom vagy kellemetlen érzés a mellkasban, mely angina pectorisz-kéntismert); viszketés, bőrkiütés; allergiás bőrkiütés,  hólyagos kiütés, az arcmegduzzadása, izomfájdalom; rossz közérzet.

Ritka (1 000 betegből kevesebb, mint 1beteget érint)

Az arc, a száj és a gége (hangképző szerv) megduzzadása;akut veseproblémák és veseelégtelenség; letargia.

Amlodipin

Gyakorimellékhatások (10 közül kevesebb, mint 1 beteget érint):

Hasi fájdalom; hányinger; bokaduzzanat; álmosság érzés; arcpír melegségérzettel,

 

Nem gyakori (100 betegből kevesebb, mint 1 betegetérint)

Nyugtalan alvás; alvási zavarok;hangulatbeli ingadozások, beleértve a szorongást is; depresszió; ingerlékenység;hidegrázás; ízérzékelés megváltozása; ájulás; látási zavarok, a kettős látástis ideértve; fülcsengés (tinnitusz); az angina pectorisz súlyosbodása (fájdalomvagy kellemetlen érzés a mellkasban); orrfolyás vagy orrdugulás; hajhullás; liláspöttyök vagy foltok a bőrön apró bőrvérzések következtében (purpura); bőrelszíneződés;túlzott izzadás; bőrkiütés; viszketés; izom- és ízületi fájdalom;vizeletürítési nehézségek; éjjeli sürgető vizeletürítési kényszer; fokozottvizeletürítési késztetés; emlőduzzanat férfiaknál; mellkasi fájdalom; fájdalom;rossz közérzet; a testsúly növekedése vagy csökkenése.

Ritka (1 000 betegből kevesebb, mint 1beteget érint)

Zavartság

Nagyon ritka (10 000 betegből kevesebb, mint1 beteget érint)

A vér fehérvérsejtszámánakcsökkenése, amely a fertőzések esélyét megnövelheti ; bizonyos típusú, vérsejtek,a vérlemezkék csökkent száma, ami fokozott véraláfutás képződéssel, illetveelhúzódó vérzési idővel járhat; a vércukorszint megemelkedése; az izmokfokozott feszülése; vagy a  passszív mozgatás elleni fokozott ellenállása (hipertónia);a kéz vagy a láb bizsergése vagy zsibbadása; szívroham; szabálytalan szívverés;az erek gyulladása; májgyulladás vagy hasnyálmirigygyulladás, a gyomorgyulladása; az íny megvastagodása; megemelkedett májenzimek; a bőr és a szemsárgasága;

a bőr megnövekedettfényérzékenysége; allergiás reakciók (viszketés, kiütés,  az arc, az ajak, agége duzzanata) viszketéssel és kiütéssel, egyéb allergiás reakciókgyulladással és bőrhámlással, melyek esetenként életveszélyesek is lehetnek.

Habármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsoroltmellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagygyógyszerészét.

5.       HOGYANKELL A SEVIKART TÁROLNI?

A gyógyszergyermekektől elzárva tartandó!

A dobozonfeltüntetett lejárati idő után ne szedje a Sevikart. A lejárati idő a megadotthónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszernem igényel különleges tárolást.

A gyógyszereket nem szabad aszennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg.Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6.       TOVÁBBIINFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Sevikar?

 

Hatóanyagok:

olmezartán-medoxomil és amlodipin (amlodipinbezilát formájában).

 

Sevikar 20mg/5 mg filmtabletta

Tablettánként20 mg olmezartán-medoxomil és5 mg amlodipin (amlodipint bezilát formájában).

Sevikar40 mg/5 mg filmtabletta:

40 mgolmezartán-medoxomil és 5 mg amlodipin (amlodipin-bezilát formájában)filmtablettánként.

Sevikar40 mg/10 mg filmtabletta:

40 mgolmezartán-medoxomil és 10 mg amlodipin (amlodipin-bezilát formájában)filmtablettánként.

Egyébösszetevők

Tabletta mag: hidegenduzzadókeményítő, szilikátos mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium, magnézium-sztearát.

Tabletta filmbevonat: polivinil-alkohol,makrogol 3350, talkum, titán-dioxid (E 171), és vasoxid (Sevikar 40 mg/5 mgfilmtabletta és a Sevikar 40 mg/10 mg filmtabletta esetében)

Milyen a Sevikar készítménykülleme és mit tartalmaz a csomagolás

Sevikar 20 mg/5 mg filmtabletta:
Fehér, kerek, filmbevonatú tabletta, egyik oldalán C73 bevéséssel ellátva.

Sevikar 40 mg/5 mg filmtabletta:
Krém színű, kerek, filmbevonatú tabletta, egyik oldalán C75 bevéséssel ellátva.

Sevikar 40 mg/10 mg filmtabletta:
Barnás vörös színű, kerek, filmbevonatú tabletta, egyik oldalán C77 bevésésselellátva.

14 db vagy 28db vagy 30 db vagy 56 db vagy 90 db vagy 98 db vagy 10x28 db vagy 10x30 db filmtablettaOPA/Al/PVC/Al buborékcsomagolásban és dobozban

10 db vagy 50db vagy 500 db filmtabletta egyadagos kiszerelésben perforált buborékcsomagolásbanés dobozban

Nemfeltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedélyjogosultja és a gyártó

 

A forgalomba hozataliengedély jogosultja

Daiichi Sankyo Europe GmbH

Zielstattstrasse 48

D-81379 München

Németország

Gyártó

DaiichiSankyo Europe GmbH

Luitpoldstrasse 1

D-85276 Pfaffenhofen,Ilm

Németország

 

vagy

Berlin-Chemie AG

GlienickerWeg 125

D-12489 Berlin

Németország

OGYI-T: 20883/01-24

Ezt a gyógyszert az EurópaiGazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Ausztria               

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Belgium

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Csehország

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Dánia                  

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Egyesült Királyság

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Finnország

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Franciaország

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Hollandia

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Görögország               

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Írország

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Izland

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Lengyelország

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Luxemburg

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Magyarország

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Németország  

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Norvégia

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Olaszország

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Portugália

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Románia

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

spanyolország

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

Szlovákia

Sevikar 20 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/5 mg

Sevikar 40 mg/10 mg

A betegtájékoztatóengedélyezésének dátuma: 2012. október


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!