LAVESTRA 50MG FILMTABLETTA 28X

Lorista

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Lavestra 12,5 mg filmtabletta

Lavestra 25 mg filmtabletta

Lavestra 50 mg filmtabletta

Lavestra 100 mg filmtabletta

 

Lozartán-kálium

 

Mielőtt elkezdené szedniezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájé­koztatót.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót,mert a benne szereplő információkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.

-                További kérdéseivel forduljonorvosához vagy gyógyszerészéhez.

-                Ezt a gyógyszert az orvos Önnekírta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet mégabban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

-                Ha bármely mellékhatás súlyossáválik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyébtünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztatótartalma:

1.            Milyen típusú gyógyszer aLavestra, és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.            Tudnivalók a Lavestra szedéseelőtt

3.       Hogyan kell szedni aLavestra-t?

4.       Lehetségesmellékhatások

5.       Hogyan kell aLavestra-t tárolni?

6.       További információk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A LAVESTRA, ÉS MILYENBETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

Alozartán az angiotenzin-II-receptor gátlók gyógyszercsoportjába tartozik.

Azangiotenzin-II a szervezet által termelt anyag, mely a vérerekben találhatóreceptorokhoz kötődve szűkíti az ereket. Ez a vérnyomás emelkedéséteredményezi. A lozartán meggátolja az angiotenzin-II kötődését a receptorokhoz,így a vérerek ellazulnak, mely következésképpen a vérnyomás csökkenéséhezvezet. A lozartán lelassítja a vesefunkció romlását a magas vérnyomásban és2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél.

 

ALavestra alkalmazása:

 

·                    magas vérnyomásban (hipertóniában)szenvedő betegek kezelésére,

·                    vesevédelemre magas vérnyomásbanés 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél, akik laboratóriumieredményeik alapján károsodott vesefunkcióval rendelkeznek és napi ≥ 0,5 gszintet meghaladó fehérjevizelésben (olyan állapot, amelyben a vizeletrendellenes mennyiségű fehérjét tartalmaz) szenvednek,

·                    krónikus szívelégtelenségbenszenvedő betegek kezelésére, akiknél egy bizonyos gyógyszerfajta, azúgynevezett angiotenzin-konvertáló-enzim-gátlók (ACE-gátlók, a magas vérnyomáscsökkentésére szolgáló gyógyszerek) az orvos megítélése szerint nemalkalmazható. Ha szívelégtelenségét ACE-gátlóval stabilizálták, Ön nem szedhetlozartánt.

·                    magas vérnyomásban ésbalkamra-megvastagodásban szenvedő betegeknél a lozartán bizonyítottancsökkenti a sztrók kockázatát („LIFE”-vizsgálat indikációja).

 

 

2.       TUDNIVALÓK ALAVESTRA SZEDÉSE ELŐTT

 

Ne szedje a Lavestra-t

 

-               ha allergiás (túlérzékeny) alozartánra vagy a Lavestra egyéb összetevőjére;

-               ha súlyosan károsodott amájfunkciója;

-               ha több mint 3 hónapja terhes(azonban a terhesség korai szakaszában sem ajánlott szedni a Lavestra filmtablettát.Lásd a “Terhesség” című részt.).

 

A Lavestra fokozottelővigyázatossággal alkalmazható

 

Fontos,hogy a Lavestra szedésének megkezdése előtt tájékoztassa orvosát:

 

-               ha kórtörténetében angioödéma(arc, ajak, torok és/vagy nyelvduzzanat) szerepel (lásd még 4. pont, „Lehetséges mellékhatások”),

-               ha nagymértékű hányás vagyhasmenés lép fel Önnél, mely a szervezet jelentős víz- és sóveszteségével jár,

-               ha diuretikumokat (vízhajtót) szedvagy sószegény diétát tart, mely a szervezet jelentős víz- és sóveszteségéveljár (lásd 3. pont, „Adagolás különleges betegcsoportokban”),

-               ha tudomása van róla, hogyszűkület vagy elzáródás van a vesékhez vezető vérereiben, vagy nemrég veseátültetésenesett át,

-               ha májfunkciója károsodott (lásd2. pont „Ne alkalmazza a lozartánt” és 3. „Adagolás különleges betegcsoportokban”),

-               ha vesekárosodással párosuló vagyanélkül fennálló szívelégtelenségben szenved, illetve egyidejűleg életveszélyesszívritmuszavara van. Különleges elővigyázatosság szükséges, ha egyidejűlegbéta-blokkoló-kezelés alatt áll,

-               ha szívbillentyű vagyszívizom-problémái vannak,

-               ha szívkoszorúér-megbetegedésbenszenved (melyet a véráramlás csökkenése okoz a szívkoszorúerekben) vagycerebrovaszkuláris megbetegedésben szenved (melyet a véráramlás csökkenése okozaz agyi erekben),

-               ha primér hiperaldoszteronizmusbanszenved (a mellékvese által az aldoszteron hormon túlzott termelésével járó állapot,amelyet a mellékvesében levő rendellenesség okoz).

-               Feltétlenül közölje orvosával, haúgy gondolja, hogy terhes (vagy terhes lehet). A Lavestra szedése akorai terhesség időszakában nem ajánlott. Nem szabad szedni a gyógyszert, hatöbb, mint 3 hónapja terhes, minthogy súlyos károkat okozhat a magzatnak, ha aterhességnek ebben a szakaszában szedi (lásd a „Terhesség” című részt).

 

A kezelés ideje alattszedett egyéb gyógyszerek

 

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyébgyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket, a gyógynövényttartalmazó gyógyszereket és a természetes alapanyagú készítményeket is.

 

Különlegeselővigyázatosság szükséges, ha Ön a Lavestra-kezeléssel egyidejűleg a következőgyógyszereket is szedi:

-               egyéb vérnyomáscsökkentőgyógyszerek, mivel ezek tovább csökkenthetik vérnyomását. A vérnyomást azalábbi gyógyszercsoportok/gyógyszerek is csökkenthetik: triciklusos antidepresszánsok,antipszichotikus készítmények, baklofén, amifosztin,

-               káliumspóroló készítmények vagyolyan gyógyszerek, melyek megemelik kálium-szintjét (pl.: káliumpótlók,káliumot tartalmazó sópótlók vagy kálium-spóroló szerek, pl.: bizonyos diuretikumok[amilorid, triamteren, spironolakton] vagy heparin),

-               nem-szteroid gyulladásgátlógyógyszerek, pl.: indometacin, ide értve a COX-2-gátlókat (fájdalomcsillapításrahasznált gyulladáscsökkentő gyógyszerek), mivel ezek csökkenthetik a lozartánvérnyomáscsökkentő hatását. Ha az Ön vesefunkciója károsodott, ezen gyógyszerekegyüttes alkalmazása a vesefunkció további romlásához vezethet.

Lítiumot tartalmazókészítmények nem szedhetők együtt lozartánnal szigorú orvosi felügyelet nélkül.Ez esetben különleges elővigyázatossági óvintézkedésekre (pl.: vérvizsgálatok)lehet szükség.

 

A Lavestra egyidejűbevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

 

A Lavestra tabletta étkezésközben vagy anélkül is bevehető.

 

Terhesség és szoptatás

 

Mielőtt bármilyen gyógyszertelkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Terhesség

Feltétlenül közölje orvosával, ha úgy gondolja, hogyterhes (vagy terhes lehet). Orvosa általában azt fogja tanácsolni Önnek,hogy hagyja abba a Lavestra szedését, mielőtt teherbe esik, vagy ahogymegtudja, hogy terhes és hogy a Lavestra helyett egy másik gyógyszert kezdjenel szedni. A Lavestra szedése nem ajánlott a korai terhesség időszakában és nemszabad szedni a Lavestrát a 3. terhességi hónap után sem, mert súlyos károkatokozhat a magzatnak.

 

Szoptatás

Közölje orvosával, amennyiben szoptat, vagy el szeretnékezdeni a szoptatást. A Lavestra alkalmazása nem javasolt szoptató anyáknak.Amennyiben szoptatni szeretne, kezelőorvosa másik készítményt választhat az Önszámára, különösen abban az esetben, ha gyermeke újszülött vagy koraszülött.

 

Gyermekekés serdülők

 

Alozartánt vizsgálták gyermekek esetén. További információért forduljonkezelőorvosához.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

 

Akészítménynek a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeketbefolyásoló hatásait nem vizsgálták. A lozartán várhatóan nem befolyásolja agépjárművezetői vagy gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Az egyébvérnyomáscsökkentő készítményekhez hasonlóan azonban a lozartán szédülést vagyálmosságot okozhat néhány emberben. Ha szédülést vagy álmosságot tapasztal,gépjárművezetés vagy gépek kezelése előtt forduljon orvosához.

 

Fontos információk aLavestra egyes összetevőiről

 

Ez a készítmény tejcukrot(laktózt) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt,hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezta gyógyszert.

 

 

3.       HOGYAN KELLSZEDNI A LAVESTRA-T?

 

Gyógyszerét kizárólag az orvos által előírt adagbanalkalmazza. Orvosa az Ön állapota és az alapján állapítja meg a Lavestramegfelelő adagját, hogy Ön szed-e más készítményeket. Fontos, hogy addig szedjea Lavestrát, amíg azt orvosa felírta, annak érdekében, hogy vérnyomásátfolyamatosan kontroll alatt tartsa.

 

A lozartán-kálium tartalmúgyógyszerkészítmények a következő hatáserősségekben kaphatók: 12,5 mg, 25mg, 50 mg és 100 mg.

 

Magas vérnyomás

A lozartán szokásos adagja magas vérnyomásbanszenvedő betegeknek napi egyszer 50 mg (1 tabletta Lavestra 50 mg)tabletta. A maximális vérnyomáscsökkentő hatás a kezelés megkezdését követő 3-6.héten érhető el. Néhány beteg esetében az adag a későbbiekben megemelhető napiegyszer 100 mg lozartánra (napi két tabletta Lavestra 50 mg).

Ha úgy érzi, hogy a lozartán hatása túl erős vagytúl gyenge, kérjük, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

 

Magas vérnyomás és 2-es típusú cukorbetegség

A kezdő adag általában napi egyszer 50 mg lozartán(egy db 50 mg-os Lavestra tabletta). Az adag a vérnyomáscsökkentésre adottválasz függvényében a későbbiekben felemelhető napi egyszer 100 mg lozartánra (2db 50 mg-os Lavestra tabletta).

 

A lozartán tabletták együttesen alkalmazhatók egyébvérnyomáscsökkentő készítményekkel (pl.: vízhajtókkal, kalcium-csatornablokkolókkal, alfa- vagy béta-blokkolókkal és központilag ható szerekkel),valamint inzulinnal és a vérben fellelhető glükóz szintjének csökkentéséreáltalánosan szedett gyógyszerekkel (pl.: szulfonilureák, glitazonok ésglükozidáz-gátlók).

 

Szívelégtelenségben szenvedő betegek

Akezdő adag általában napi egyszer 12,5 mg lozartán (egy db 12,5 mg-osLavestra tabletta). Általánosságban véve, az adagot fokozatosan, hetente kellemelni (napi 12,5 mg az első héten, napi 25 mg a második héten ésnapi 50 mg a harmadik héten), míg az adag el nem éri a lozartán napi egyszer 50 mg-os általános fenntartó dózisát (egydb 50 mg-os Lavestra tabletta), a beteg állapotának függvényében.

 

Szívelégtelenségkezelése során a lozartánt gyakran diuretikummal (vízhajtóval) és/vagydigitálisszal (a szívet és a szívmunkát erősítő gyógyszer) és/vagybéta-blokkolóval együtt alkalmazzák.

 

Adagoláskülönleges betegcsoportokban

 

Orvosaalacsonyabb adagot írhat fel, főként ha Ön magas dózisú vízhajtót szed,májkárosodása van, vagy elmúlt 75 éves. A lozartán alkalmazása súlyosmájkárosodásban szenvedő betegeknek nem javasolt (lásd „Ne alkalmazza alozartánt”).

 

Alkalmazás

 

A tablettákat egészben, egypohár vízzel kell lenyelni. A napi adagot lehetőleg mindennap azonos időbenkell bevenni. Fontos, hogy a Lavestrát mindaddig szedje, amíg kezelőorvosa aztÖnnek előírja.

 

Haaz előírtnál több Lavestra-t vett be

 

Havéletlenül túl sok tablettát vett be, vagy gyermeke lenyelt valamennyit atablettákból, sürgősen keresse fel kezelőorvosát. A túladagolás vérnyomásesést,szívdobogás-érzést és valószínűleg lassú pulzust okoz.

 

Haelfelejtette bevenni az adagját

 

Amennyiben kihagy egy adagot,csak folytassa a kezelést az előírtak szerint. Ne vegyen be kétszeres adagot akihagyott tabletta pótlására.

 

Ha bármilyen további kérdésevan a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagygyógyszerészét.

 

 

4.       LEHETSÉGESMELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így aLavestra is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinéljelentkeznek.

 

Amellékhatások bizonyos gyakorisággal fordulnak elő, melyek csoportosítása akövetkező:

Nagyon gyakori:

10-ből több mint 1 embert érint

Gyakori:

10-ből kevesebb, mint 1, de 100-ból több mint 1 embert érint

Nem gyakori:

100-ból kevesebb, mint 1, de 1000-ből több mint 1 embert érint

Ritka:

10 000-ből kevesebb, mint 1, de 1000-ből több mint 1 embert érint

Nagyon ritka:

10 000-ből kevesebb, mint 1 embert érint

Nem ismert:

a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg

 

Haaz alábbi tünetek közül bármelyiket tapasztalja, hagyja abba a lozartántabletták szedését, és azonnal tájékoztassa orvosát vagy menjen be alegközelebbi kórház sürgősségi osztályára:

 

Súlyosallergiás reakciók jelentkezése (kiütések, arc-, ajak-, torok- és/vagynyelvduzzanat, amelyek légzési vagy nyelési nehézséget okozhatnak).

 

Ezegy súlyos, de ritka mellékhatás, amely 10 000-ből több mint 1, de 1000-bőlkevesebb, mint 1 embert érint. Sürgős orvosi beavatkozásra vagy kórháziellátásra lehet szüksége.

 

A lozartán alkalmazása mellett az alábbimellékhatásokat jelentették:

Gyakori:

-               szédülés,

-               alacsony vérnyomás,

-               gyengeség,

-               fáradtság,

-               túl alacsony vércukorszint(hipoglikémia),

-               túl magas káliumszint a vérben(hiperkalémia).

 

Nem gyakori

-               aluszékonyság,

-               fejfájás,

-               alvászavarok,

-               felgyorsult szívritmus érzete(palpitáció),

-               súlyos mellkasi fájdalom (anginapektórisz),

-               alacsony vérnyomás (főként avérerek nagyfokú vízveszteségét követően, pl.: súlyos szívelégtelenségbenszenvedő betegeknél vagy magas dózisú vízhajtóval történő kezelés ideje alatt),

-               dózisfüggő ortosztatikus hatások,mint pl.: fekvő vagy ülő testhelyzetből történő felálláskor fellépővérnyomáscsökkenés,

-               légszomj (diszpnoé),

-               hasi fájdalom,

-               székrekedés,

-               hasmenés,

-               hányinger,

-               hányás,

-               csalánkiütés,

-               viszketés (pruritusz),

-               kiütések,

-               lokalizált duzzanat (ödéma).

 

Ritka:

-               a vérerek gyulladása(vaszkulitisz, beleértve a Henoch–Schönlein purpurát),

-               érzéketlenség vagy zsibbadásérzete (paresztézia),

-               ájulás,

-               nagyon gyors és szabálytalanszívverés (pitvarfibrilláció), agyi katasztrófa (sztrók),

-               májgyulladás (hepatitisz),

-               emelkedett véralanin-aminotranszferáz (ALAT) szintek, mely a kezelés abbahagyásakor, általábanvisszaáll az eredeti értékre.

 

Nem ismert:

-               a vörösvértestek csökkent száma(vérszegénység),

-               a vérlemezkék csökkent száma,

-               migrén,

-               köhögés,

-               májfunkciós rendellenességek,

-               izom- és ízületi fájdalom,

-               megváltozott vesefunkció (akezelés abbahagyásakor visszafordítható), beleértve a veseelégtelenséget,

-               influenza-szerű tünetek,

-               emelkedett vér-karbamid-szint,

-               emelkedett szérum kreatinin- ésszérum-kálium-szint szívelégtelenségben szenvedő betegeknél,

-               hátfájás és húgyúti fertőzés.

 

Ha bármely mellékhatássúlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyébtünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát.

 

 

5.       HOGYAN KELL ALAVESTRA-T TÁROLNI?

 

A gyógyszer gyermekektőlelzárva tartandó!

 

A dobozon feltüntetettlejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a Lavestra-t. A lejárati idő amegadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Lavestra 12,5/25/100: Agyógyszerkészítmény különleges tárolást nem igényel.

Lavestra 50: Legfeljebb 30°C-on tárolandó. Az eredeti csomagolásban nedvességtől védve tartandó

 

A gyógyszereket nem szabad aszennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg.Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       TOVÁBBIINFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Lavestra

-               A készítmény hatóanyaga alozartán-kálium. 12,5 mg, 25 mg, 50 mg vagy 100 mg lozartán-káliumfilmtablettánként, ami sorrendben 11,4 mg, 22,9 mg, 45,8 mg és 91,6 mglozartánnak felel meg.

-               A Lavestra 12,5 mg/25 mg egyébösszetevői a következők: kukoricakeményítő,hidegenduzzadó kukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz, vízmentes kolloidszilícium-dioxid, magnézium-sztearát, cellaktóz (laktóz‑monohidrátés cellulóz por) a tabletta magjában, valamint hipromellóz, talkum,propilénglikol, titán‑dioxid (E171) és kinolin-sárga színezék (E104) afilmbevonatban.

-               A Lavestra 50 mg/100 mg egyébösszetevői a következők: kukoricakeményítő,hidegenduzzadó kukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz, vízmentes kolloidszilícium-dioxid, magnézium-sztearát, cellaktóz (laktóz‑monohidrátés cellulóz por) a tabletta magjában, valamint hipromellóz, talkum,propilénglikol és titán‑dioxid (E171) a filmbevonatban.

 

Milyen a készítménykülleme és mit tartalmaz a csomagolás

 

Lavestra 12,5: Ovális,domború, sárga, filmbevonatú tabletta.

Lavestra 25: Ovális, domború,sárga, filmbevonatú, egyik oldalán törővonallal ellátott tabletta. A tablettaegyenlő adagokra osztható.

Lavestra 50: Kerek, domború,fehér filmbevonatú, egyik oldalán törővonallal ellátott, metszett élű tabletta.A tabletta egyenlő adagokra osztható.

Lavestra 100: Ovális, domború, fehér,filmbevonatú tabletta.

 

Lavestra 12,5 mg/25 mg/50 mg/100 mg

PVC/PVDC átlátszó fólia buborékcsomagolásban,aluminium fedőfóliával dobozban.

Lavestra 12,5 mg: 7, 10, 14, 15, 20, 21, 28, 30, 50, 60,84, 90 vagy 98, és 100 db ovális, domború, sárga filmtabletta,buborékcsomagolásban.

Lavestra 25 mg: 10, 14, 15, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 84, 90vagy 98, és 100 db ovális, domború, sárga filmtabletta, egyik oldalántörővonallal, buborékcsomagolásban.

Lavestra 50 mg: 10, 14, 15, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 84, 90vagy 98, és 100 db kerek, domború, fehér filmtabletta, egyik oldalántörővonallal, buborékcsomagolásban vagy 250 tabletta tartályban.

Lavestra 100 mg: 7, 10, 14,15, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 84, 90 vagy 98, és 100 db ovális, domború, fehérfilmtabletta, buborékcsomagolásban.

 

Lavestra 50 mg

Polietilén (HDPE) tablettatartály,polipropilén zárókupakkal. Szilikagéllel töltött polietilén nedvességmegkötő.

Kiszerelés:

250 db filmtabletta.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozataliengedély jogosultja:

Krka, d.d. Novo mesto,Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Szlovénia

 

Gyártók:

Krka, d.d. Novo mesto,Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Szlovénia

TAD Pharma GmbH,Heinz-Lohmann str. 5., 27472 Cuxhaven, Németország

 

Ezt a gyógyszert azEurópai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

Tagállam megnevezése

Gyógyszer neve

Csehország

Lorista

Ausztria

Losartan Krka

Belgium

Losartan Krka

Bulgária

Lorista

Ciprus

Losartan Krka

Németország

Losartan-Kalium TAD

Dánia

Losartankalium Krka

Észtország

Lorista

Görögország

Losartan Krka

Spanyolország

Losartan Krka

Finnország

Losartan Krka

Franciaország

Losartan Krka

Magyarország

Lavestra

Írország

Lozitar

Olaszország

Losartan Krka

Litvánia

Lorista

 

OGYI-T-10 304/01        Lavestra50 mg, 28×

OGYI-T-10 304/02        Lavestra50 mg, 56×

OGYI-T-10 304/03        Lavestra50 mg, 84×

OGYI-T-10 304/04        Lavestra12,5 mg, 28×

OGYI-T-10 304/05        Lavestra12,5 mg, 30×

OGYI-T-10 304/06        Lavestra12,5 mg, 60×

OGYI-T-10 304/07        Lavestra25 mg, 28×

OGYI-T-10 304/08        Lavestra25 mg, 30×

OGYI-T-10 304/09        Lavestra25 mg, 60×

OGYI-T-10 304/10        Lavestra100 mg, 28×

OGYI-T-10 304/11        Lavestra100 mg, 30×

OGYI-T-10 304/12        Lavestra100 mg, 60×

 

A betegtájékoztatóengedélyezésének dátuma:  2010. 04. 21


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!