VALSACOR 80MG FILMTABLETTA 30X

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ:INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Valsacor40 mg filmtabletta

Valsacor80 mg filmtabletta

Valsacor160 mg filmtabletta

Valsacor320 mg filmtabletta

 

valzartán

 

Mielőtt elkezdené szedni ezt agyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

·               Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.

·               További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

·               Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, hatünetei az Önéhez hasonlóak.

·               Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

Abetegtájékoztató tartalma:

1.            Milyen típusú gyógyszer a Valsacor és milyen betegségek eseténalkalmazható?

2.            Tudnivalók a Valsacor szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni a Valsacort?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Valsacort tárolni?

6.       További információk

 

 

1.       MILYENTÍPUSÚ GYÓGYSZER A VALSACOR ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A Valsacor a gyógyszerek azoncsoportjába tartozik, amit angiotenzin-II receptor antagonistának neveznek, ésa magas vérnyomás csökkentésére szolgál. Az angiotenzin-II a szervezetbenelőforduló anyag, mely az ereket szűkíti, ezzel emeli a vérnyomást. A Valsacoraz angiotenzin-II ezen hatását gátolja, ezáltal az erek elernyednek és avérnyomás csökken.

 

AValsacor 40 mg filmtabletta két különböző betegség esetén alkalmazható:

·               a nemrégiben szívrohamon(miokardiális infarktuson) átesett betegek kezelésére. Itt a “nemrégiben”12 órától 10 napig terjedő időszakot jelent.

·               a szívelégtelenség kezelésére. AValsacor  abban azesetben használható, amikor az angiotenzin konvertáló enzim gátlóknak (ACE-gátlók)nevezett gyógyszercsoport (a szívelégtelenség kezelésére szolgáló gyógyszerek)nem alkalmazható, vagy az ACE-gátlókhoz hozzáadva használható, amikor abéta-blokkolók (szintén a szívelégtelenség kezelésére szolgáló gyógyszerek) nemalkalmazhatók.
A szívelégtelenség nehézlégzéssel, a folyadék visszatartása miatt lábdagadássaljár. A szívelégtelenség azt jelenti, hogy a szívizomzat nem képes kellő erővelkipumpálni a vért, hogy a szervezetet a kellő mennyiségű vérrel ellássa.

 

AValsacor 80 mg és 160 mg filmtabletta három különböző betegség eseténalkalmazható:

·               a magas vérnyomás kezelésére. A magas vérnyomás megnövelia szív és az artériák terhelését. Ha ez hosszabb ideig fennáll, veszélyeztetiaz agy, szív és vesék artériáit, és súlyos agyi keringési zavart, szív- ésveseelégtelenséget okozhat. A magas vérnyomás növeli a szívroham kockázatát. Avérnyomás normalizálása csökkenti ezen megbetegedések kialakulásának veszélyét.

·               a nemrégiben szívrohamon(miokardiális infarktuson) átesett betegek kezelésére. Itt a “nemrégiben”12 órától 10 napig terjedő időszakot jelent.

·               a szívelégtelenség kezelésére. AValsacor abban az esetbenhasználható, amikor az angiotenzin konvertáló enzim gátlóknak (ACE-gátlók)nevezett gyógyszercsoport (a szívelégtelenség kezelésére szolgáló gyógyszerek)nem alkalmazható, vagy az ACE-gátlókhoz hozzáadva használható, amikor abéta-blokkolók (szintén a szívelégtelenség kezelésére szolgáló gyógyszerek) nemalkalmazhatók.
A szívelégtelenség nehézlégzéssel, a folyadék visszatartása miatt lábdagadássaljár. A szívelégtelenség azt jelenti, hogy a szívizomzat nem képes kellő erővelkipumpálni a vért, hogy a szervezetet a kellő mennyiségű vérrel ellássa.

 

AValsacor 320 mg filmtabletta az alábbiakra alkalmazható:

·               a magas vérnyomás kezelésére. A magas vérnyomás megnövelia szív és az artériák terhelését. Ha ez hosszabb ideig fennáll, veszélyeztetiaz agy, szív és vesék artériáit, és súlyos agyi keringési zavart, szív- ésveseelégtelenséget okozhat. A magas vérnyomás növeli a szívroham kockázatát. Avérnyomás normalizálása csökkenti ezen megbetegedések kialakulásának veszélyét.

 

 

2.       TUDNIVALÓKA VALSACOR SZEDÉSE ELŐTT

 

Ne szedje a Valsacort

·               ha allergiás (túlérzékeny) a valzartánra vagy a Valsacoregyéb összetevőjére.

·               ha súlyos májbetegségben szenved.

·               ha több mint 3 hónapos terhes (a terhesség koraiszakaszában is ajánlott elkerülni a Valsacor szedését – lásd a terhességrőlszóló részt).

 

Ha ezek bármelyike érvényesÖnre, ne szedje a Valsacor‑t.

 

A Valsacorfokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

·               ha súlyos májbetegségben szenved.

·               ha súlyos vesebetegségben szenved vagy dialízis alatt áll.

·               ha veseartéria szűkületben szenved.

·               ha nemrégiben veseátültetésen esett át (új vesét kapott).

·               ha szívroham után van vagy szívelégtelenség miatt kezelik, akezelőorvos ellenőrizheti a veseműködését.

·               ha szívrohamtól vagy szívelégtelenségtől eltérő súlyosszívbetegségben szenved.

·               ha a vér káliumtartalmának emelkedését okozó gyógyszereket szed.Ezek közé tartoznak a káliumpótló készítmények vagy káliumtartalmú sópótlók,kálium-megtakarító gyógyszerek, valamint a heparin. Szükséges lehet a vérkáliumtartalmának rendszeres időközönként való ellenőrzésére is.

·               ha aldoszteronizmusban szenved. E betegségben a mellékvesék túlsok aldoszteront termelnek. Ha ez érvényes Önre, a Valsacor alkalmazása nemajánlott.

·               ha hasmenés, hányás vagy nagy dózisban szedett vízhajtók(diuretikumok) miatt sok folyadékot veszített (dehidratálódott).

·               gyermekek és serdülők (18 éves kor alatt) esetében a Valsacoralkalmazása nem ajánlott.

·               tájékoztatnia kell a kezelőorvosát, ha úgy véli, hogy terhes (vagyterhes lehet). A Valsacor nem ajánlott a terhesség korai szakaszában, ésnem szabad szednie, ha több mint 3 hónapos terhes, mert ebben az időszakbansúlyosan károsíthatja a magzatot (lásd a terhességről szóló részt).

 

Ha ezekbármelyike érvényes Önre, tájékoztassa kezelőorvosát a Valsacor szedése előtt.

 

A kezelésideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Tájékoztassa kezelőorvosát vagygyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről,beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

 

A kezelés hatását befolyásolhatja,ha a Valsacor‑t bizonyos gyógyszerekkel együtt szedik. Szükség lehetugyanis valamelyik gyógyszer adagjának módosítására, más óvintézkedésre,illetve néhány esetben a gyógyszerek egyikének elhagyására. Ez vonatkozik minda receptköteles, mind a vény nélkül kapható gyógyszerekre, főként:

 

·               egyéb vérnyomáscsökkentőkre, különösen vízhajtókra (diuretikumok).

·               a vér káliumtartalmának emelkedését okozó gyógyszerekre.Ezek közé tartoznak a káliumpótló készítmények vagy káliumtartalmú sópótlók,kálium-megtakarító gyógyszerek, valamint a heparin.

·               bizonyos, nem szteriod gyulladáscsökkentőknek (NSAID)nevezett fájdalomcsillapítókra.

·               lítiumra – bizonyos pszichiátriai betegségek kezeléséreszolgáló gyógyszer.

Ezen kívül:

·               ha szívroham utáni kezelést kap, ACE-gátlókkal (aszívroham kezelésére szolgáló gyógyszerek) való kombináció alkalmazása nemajánlott.

·               ha szívelégtelenség miatt kezelik, ACE-gátlókkal ésbéta-blokkolókkal (a szívelégtelenség kezelésére szolgáló gyógyszerek) valóhármas kombináció alkalmazása nem ajánlott.

 

A Valsacoregyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

A Valsacortbeveheti étkezés közben vagy étkezéstől függetlenül is.

 

Terhességés szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszertelkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

·               Tájékoztatnia kell kezelőorvosát, ha úgy véli, hogy terhes (vagyterhes lehet). Kezelőorvosa általában azt tanácsolja majd, hogy hagyjaabba a Valsacor szedését a tervezett terhesség előtt, illetve terhesség eseténa lehető legrövidebb időn belül, és más gyógyszert ajánl a Valsacor helyett. A Valsacornem ajánlott a terhesség korai szakaszában, és nem szabad szednie, ha több mint3 hónapos terhes, mert ebben az időszakban súlyosan károsíthatja a magzatot.

·               Tájékoztatnia kell kezelőorvosát, ha szoptat vagy nemsokáraszoptatni kezd. A Valsacor nem ajánlott szoptató kismamáknak, éskezelőorvosa más kezelést választhat, ha Ön szoptatni szeretne, különösen, haújszülöttről vagy koraszülöttről van szó.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Mielőtt gépjárművet vezet, gépendolgozik vagy egyéb, koncentrációt igénylő, potenciálisan veszélyestevékenységet végez, bizonyosodjon meg arról, hogy hogyanreagál a Valsacor hatására. Sok más vérnyomáscsökkentő gyógyszerhez hasonlóan,a Valsacor ritkán szédülést okozhat és befolyásolhatja a koncentrálóképességet.

 

Fontosinformációk a Valsacor egyes összetevőiről

A Valsacortejcukrot (laktóz) tartalmaz.

Amennyibenkezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny,keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.   

 

 

3.       HOGYAN KELL SZEDNI A VALSACORT?

 

A lehető legjobb eredmény eléréseés a mellékhatások kockázatának csökkentése érdekében a Valsacor‑t mindigpontosan az orvos utasításai szerint szedje. Forduljon kezelőorvosához vagygyógyszerészéhez, ha nem biztos az adagolásban. A magas vérnyomásban szenvedőbetegek gyakran nem észlelik a betegség tüneteit. Sokan teljesen jól érzikmagukat. Ezért fontos, hogy rendszeresen megjelenjen az előírt ellenőrzővizsgálatokon akkor is, ha jól érzi magát.

 

Magas vérnyomás: AValsacor szokásos adagja naponta egy 80 mg. Néhány esetben kezelőorvosaelőírhat nagyobb adagot (akár 160 vagy 320 mg-ot) A Valsacor ‑t egyébkiegészítő gyógyszerrel is kombinálhatja. (pl. vízhajtó).

 

Szívrohamot követően akezelés általában 12 óra elteltével kezdődik meg alacsony dózissal, napontakétszer 20 mg adásával. A 20 mg-os dózis a 40 mg-os tablettafelezésével érhető el. Kezelőorvosa több héten keresztül fokozatosan emelnifogja az adagot maximum naponta kétszer 160 mg-ig. A végleges dózis az Önegyéni tűrőképességétől függ.

A Valsacor együtt adható aszívelégtelenség kezelésére szolgáló egyéb gyógyszerrel is, és kezelőorvosaeldönti, hogy melyik kezelés a legalkalmasabb az Ön esetében.

 

Szívelégtelenség: akezelés általában naponta kétszer 40 mg-mal kezdődik. Kezelőorvosa többhéten keresztül fokozatosan emelni fogja az adagot maximum naponta kétszer160 mg-ig. A végleges dózis az Ön egyéni tűrőképességétől függ.

A Valsacor együtt adható aszívelégtelenség kezelésére szolgáló egyéb gyógyszerrel is, és kezelőorvosaeldönti, hogy melyik kezelés a legalkalmasabb az Ön esetében.

 

A Valsacor bevehető étkezéskor,de attól függetlenül is. A Valsacort egy pohárnyi vízzel kell lenyelni. A Valsacortnaponta körülbelül ugyanabban az időben kell bevenni.

 

Ha azelőírtnál több Valsacort vett be

Ha súlyos szédülés és/vagy ájulásjelentkezik, feküdjön le, és azonnal értesítse kezelőorvosát. Forduljonkezelőorvosához, gyógyszerészéhez vagy kórházához, amennyiben véletlenül azelőírtnál nagyobb mennyiséget vett volna be.

 

Haelfelejtette bevenni a Valsacort

Ne vegyen be kétszeresadagot a kihagyott adag pótlására.

 

Ha elfelejtett bevenni egyadagot, vegye be, mihelyt eszébe jut. Ennek ellenére, ha már közeleg akövetkező adag ideje, hagyja ki az elfelejtett dózist.

 

Ha időelőtt abbahagyja a Valsacor szedését

A kezelésleállítása a betegsége rosszabbodását okozhatja. Ne hagyja abba a Valsacorszedését, amíg kezelőorvosa nem mondja.

 

Ha bármilyentovábbi kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze megorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       LEHETSÉGESMELLÉKHATÁSOK

 

Mint mindengyógyszer, így a Valsacor is okozhat nemkívánt reakciókat (mellékhatásokat),amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

A mellékhatások bizonyosgyakorisággal fordulhatnak elő, amelyek meghatározását az alábbiaktartalmazzák:

§nagyon gyakori: 10 betegből többmint 1 esetében fordul elő;

§gyakori: 100 betegből 1-10 esetében fordul elő;

§nem gyakori: 1000 betegből 1-10 esetében fordul elő;

§ritka: 10 000 betegből 1-10 esetében fordul elő;

§nagyon ritka: 10 000 betegből kevesebb, mint 1 esetében fordulelő;

§nem ismert: a gyakoriság nemállapítható meg a rendelkezésre álló adatok alapján.

 

Néhány tünet azonnali orvosiellátást igényel:

Az angioödéma tüneteitészlelheti, mint például

·               duzzadt arc, nyelv, torok;

·               nyelési nehézségek;

·               kiütés, légzési nehézségek.

 

Ha e tünetek bármelyikéttapasztalja, azonnal forduljon orvoshoz.

 

Egyéb mellékhatások:

 

Gyakori:

·               szédülés, felálláskor vagyfelüléskor bekövetkező ún. poszturális szédülés

·               alacsony vérnyomás, amelytüneteket okoz, például szédülést

·               csökkent vesefunkció(veseelégtelenség jelei)

 

Nem gyakori:

·               allergiás reakciók, amelyekbőrkiütéssel, viszketéssel, szédüléssel, az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torokduzzanatával, légzési vagy nyelési nehézségekkel, szédüléssel (angioödémárautaló jel) járnak;

·               hirtelen eszméletvesztés

·               forgó jellegű érzés

·               a vesefunkció nagymértékűcsökkenése (heveny veseelégtelenségre utaló jelek)

·               izomgörcs, rendellenes szívritmus(túl magas kálium-szintre, az ún. hyperkalémiára utaló jelek)

·               légszomj, légzési nehézség fekvőtesthelyzetben, a lábfej vagy a láb duzzanata (szívelégtelenségre utaló jelek)

·               fejfájás

·               köhögés

·               hasi fájdalom

·               hányinger

·               hasmenés

·               fáradtság

·               gyengeség

 

Nem ismert

·               kiütés, viszketés, amely akövetkező jelekkel, tünetekkel társulhat: láz, ízületi fájdalom, izomfájdalom,duzzadt nyirokcsomók és/vagy influenzaszerű tünetek (szérumbetegségre utalójelek)

·               bíborszínű-vörös foltok, láz, viszketés(a vérerek gyulladására utaló jelek, amit vaszkulitisznek is neveznek)

·               szokatlan vérzés, véraláfutás(trombocitopéniára utaló jelek)

·               izomfájdalom (mialgia)

·               láz, torokfájás, vagy fertőzésokozta szájfekélyek (a fehérvérsejtek alacsony szintjére utaló tünetek, amitneutropéniának is neveznek)

·               alacsony hemoglobinszint,vörösvérsejtek arányának csökkenése a vérben (ami – súlyos esetekben –anémiához vezethetnek)

·               a vér magas káliumtartalma (ami –súlyos esetekben – izomgörcsöket, rendellenes szívritmust okozhat)

·               a májfunkciós laborvizsgálatokértékeinek emelkedése (ami májkárosodásra utalhat), beleértve a vér magasbilirubin-szintjét (ami – súlyos esetekben – a bőr és szemek besárgulásátokozhatja)

·               a vér emelkedett karbamid-nitrogénszintje, emelkedett szérum kreatininszint (ami rendellenes veseműködésreutalhat)

 

Egyes mellékhatások előfordulása az Ön egészségiállapotától függően változhat. Az olyan mellékhatásokat, mint a szédülés és acsökkent vesefunkció, ritkábban észlelik magas vérnyomás miatt kezeltbetegekben, mint a szívelégtelenség miatt kezelt vagy nemrégen szívinfarktusonátesett betegekben.

 

Ha bármelymellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsoroltmellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

5.       HOGYANKELL A VALSACORT TÁROLNI?

 

A gyógyszergyermekektől elzárva tartandó!

 

A csomagolásonfeltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a Valsacort. Alejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Legfeljebb 30 °C-ontárolandó.

A nedvességtől való védelemérdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

Agyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együttmegsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereitmiként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       TOVÁBBIINFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Valsacor?

 

·               A készítmény hatóanyaga a valzartán. 40 mg, 80 mg, 160 mg, vagy320 mg valzartán filmtablettánként.

·               A tabletta mag egyéb összetevői a laktóz-monohidrát,mikrokristályos cellulóz, povidon, kroszkarmellóz-nátrium, vízmentes kolloidszilícium-dioxid és magnézium-sztearát.

·               A 40 mg-os filmtabletta egyéb összetevői a hipromellóz,titán-dioxid (E 171), makrogol 4000 és sárga vas-oxid (E172).

·               A 80 mg-os filmtabletta egyéb összetevői a hipromellóz,titán-dioxid (E 171), makrogol 4000 és vörös vas-oxid (E172).

·               A 160 mg-os filmtabletta egyéb összetevői a hipromellóz,titán-dioxid (E 171), makrogol 4000, sárga vas-oxid (E172) és vörös vas-oxid(E172).

·               A 320 mg-os filmtabletta egyéb összetevői a hipromellóz,titán-dioxid (E 171), makrogol 4000, sárga vas-oxid (E172) és vörös vas-oxid(E172).

 

Milyen a készítmény külleme ésmit tartalmaz a csomagolás?

 

A 40 mg-os filmtablettasárgásbarna, kerek, mindkét oldalán enyhén domború filmtabletta, egyik oldalán törővonallal.

A 80 mg-os filmtablettarózsaszín, kerek, mindkét oldalán enyhén domború filmtabletta, egyik oldalán törővonallal.

A 160 mg-os filmtablettasárgásbarna, ovális, mindkét oldalán enyhén domború filmtabletta, egyik oldalántörővonallal.

A 320 mg-os filmtablettasárgásbarna, ovális, mindkét oldalán enyhén domború filmtabletta, egyik oldalántörővonallal.

 

A 40 mg-os, 80mg-os és a 160 mg-os hatáserősség esetében dobozonként 7 db vagy 14 db vagy 28db vagy 56 db vagy 84 db vagy 98 db filmtabletta kapható, buborékcsomagolásban.

A 320 mg-oshatáserősség esetében dobozonként 7 db vagy 10 db vagy 14 db vagy 20 db vagy 28db vagy 30 db vagy 56 db vagy 60 db vagy 84 db vagy 90 db vagy 98 dbfilmtabletta kapható, buborékcsomagolásban.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedélyjogosultja és a gyártó

Krka d.d. Novo mesto

Smarjeska cesta 6,

8501 Novo mesto,

Szlovénia

 

A készítményhez kapcsolódótovábbi kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjánakhelyi képviseletéhez.

 

 

OGYI-T-20457/01.     (Valsacor 40mg filmtabletta 28x)

OGYI-T-20457/02.     (Valsacor 40mg filmtabletta 56x)

OGYI-T-20457/03.     (Valsacor 40mg filmtabletta 84x)

OGYI-T-20457/04.     (Valsacor 80mg filmtabletta 28x)

OGYI-T-20457/05.     (Valsacor 80mg filmtabletta 56x)

OGYI-T-20457/06.     (Valsacor 80mg filmtabletta 84x)

OGYI-T-20457/07.     (Valsacor160 mg filmtabletta 28x)

OGYI-T-20457/08.     (Valsacor160 mg filmtabletta 56x)

OGYI-T-20457/09.     (Valsacor160 mg filmtabletta 84x)

OGYI-T-20457/10.     (Valsacor320 mg filmtabletta 28x)

OGYI-T-20457/11.     (Valsacor320 mg filmtabletta 30x)

OGYI-T-20457/12.     (Valsacor320 mg filmtabletta 56x)

OGYI-T-20457/13.     (Valsacor320 mg filmtabletta 60x)

OGYI-T-20457/14.     (Valsacor320 mg filmtabletta 84x)

OGYI-T-20457/15.     (Valsacor320 mg filmtabletta 90x)

 

Ezt a gyógyszert az EurópaiGazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Ausztria                       Valsacor40 mg/60 mg/80 mg/320 mg Filmtabletten

Bulgária                      Valsacor40 mg/80 mg/160 mg/320 mg film-coated tablets

CsehKöztársaság        Valsacor 40 mg/80 mg/160 mg/320 mg film-coated tablets

Észtország                   Valsacor

Lettország                   Valsacor40 mg/80 mg/160 mg/320 mg apvalkotas tabletes

Lengyelország             Valsacor40 mg/80 mg/160 mg/320 mg tabletki powlekane

Románia                     Valsacor40 mg/80 mg/160 mg/320 mg comprimate filmate

Szlovákia                    Valsacor40 mg/80 mg/160 mg/320 mg

Magyarország              Valsacor40 mg/80 mg/160 mg/320 mg filmtabletta

 

Abetegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2010. július 15.


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!