MEFORAL 1000MG FILMTABLETTA 60X

BETEGTÁJÉKOZTATÓ TERVEZET

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Meforal

1000 mg filmtabletta

Felnőttek és 10 évnél idősebb gyermekek számára

metformin-hidroklorid

 

Mielőtt elkezdiszedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

-         Tartsa meg a betegtájékoztatót,mert a benne szereplő információkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.

-         További kérdéseivel forduljonorvosához vagy gyógyszerészéhez.

-         Ezt a gyógyszert az orvos kizárólagÖnnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehetmég abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

-         Ha Önnél bármilyen mellékhatásjelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.       Milyen típusú gyógyszer a Meforal1000 mg és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalók a Meforal 1000 mg szedéseelőtt

3.       Hogyan kell szedni a Meforal 1000mg-ot?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Meforal 1000 mg-ottárolni?

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.                 Milyen típusú gyógyszer a Meforal1000 mg és milyen betegségekesetén alkalmazható?

 

Milyen típusúgyógyszer a Meforal 1000 mg?

A Meforal1000 mg a metformint tartalmaz, amely a cukorbetegség kezelésérealkalmazott hatóanyag. A biguanidoknak nevezett gyógyszerek csoportjáhoztartozik.

 

Az inzulin ahasnyálmirigy által termelt hormon, mely lehetővé teszi, hogy a szervezetszövetei a cukrot (glukózt) felvegyék a vérből. A szervezet a glukóztenergiatermelésre használja fel, vagy elraktározza későbbi felhasználáscéljára.

Ha Önnek diabétesze(cukorbetegsége) van, akkor a hasnyálmirigye nem termel elegendő inzulint, vagyszervezete nem képes megfelelően felhasználni a saját maga által előállítottinzulint. Ez a vércukorszint emelkedéséhez vezet. A Meforal 1000 elősegíti avércukoszintnek a normálishoz lehető legközelebbi értékre való csökkentését.

 

Ha Ön a túlsúlyos felnőttekközé tartozik, a Meforal 1000 hosszútávú szedése segíti a diabétesszel összefüggő szövődmények kockázatánakcsökkentését is. A Meforal 1000 mg alkalmazása stabil testsúllyal vagyenyhe mértékű fogyással jár.

 

Milyenbetegségek esetén alkalmazható a Meforal 1000 mg?

A Meforal1000 mg a 2-es típusú diabéteszben (más néven nem-inzulin-dependenscukorbetegségben) szenvedő betegek kezelésére alkalmas, amikor a diéta és atestmozgás nem elegendő a vércukorszint megfelelő szabályozásához. Különösentúlsúlyos betegek kezelésére alkalmazzák.

 

A felnőttek aMeforal 1000 mg-ot szedhetik önmagában, vagy diabétesz kezelésére alkalmasegyéb szerekkel (szájon át szedhető gyógyszerekkel vagy inzulinnal) együtt.

10 év feletti gyermekek és serdülők szedhetik a Meforal 1000 mg-otönmagában vagy inzulinnal való kombinációban.

 

 

 

2.         Tudnivalóka Meforal 1000 mg alkalmazása előtt

 

Ne szedje a Meforal 1000 mg-ot:

 

-         ha allergiás a metformin-hidrokloridravagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

-         ha veseműködése súlyosan csökkent.

-          ha májbetegsége van,

-          ha nem beállított cukorbetegsége (diabétesze)van, amely például súlyos magas vércukorszinttel (hiperglikémiával),hányingerrel, hányással, hasmenéssel, gyors súlyvesztéssel, tejsavasacidózissal (laktátacidózissal) (lásd "A laktátacidózis (tejsavasacidózis) kockázata" című részt) vagy ketoacidózissal jár. A ketoacidózislényege, hogy a ketontesteknek nevezett anyagok felszaporodnak a vérben, amidiabéteszes prekómához (a kómát megelőző állapothoz) vezethet. Ennek tüneteiközé tartozik a hasi fájdalom, a gyors és mély légzés, az aluszékonyság, vagy aszokatlan, gyümölcsös szagú lehelet.

-          ha szervezete túl sok vizetvesztett (dehidráció), például tartós vagy súlyos fokú hasmenés, ismétlődőenelőforduló hányás miatt. A dehidráció veseműködési zavarokhoz vezethet, amelyfokozza a tejsavacidózis kockázatát (lásd alább a „Figyelmeztetések ésóvintézkedések” című részt).

-          ha súlyos fertőzésben szenved pl.tüdő vagy hörgőrendszeri, illetve veséket érintő fertőzés. A súlyos fertőzésekveseműködési zavarokhoz vezethetnek, fokozva a tejsavacidózis kialakulásánakkockázatát (lásd alább a „Figyelmeztetések és óvintézkedések” című részt),

-          ha szívbetegség miatt kezelik,vagy a közelmúltban szívrohama volt, súlyos keringési problémája (például sokk)vagy légzési nehézsége van. Ezek az állapotok a szöveti oxigénellátás zavararévén növelhetik a tejsavacidózis kialakulásának kockázatát (lásd alább a „Figyelmeztetésekés óvintézkedések” című részt),

-          ha nagymértékben fogyaszt alkoholt

 

Ha a fent említetttényezők bármelyike fennáll Önnél, a gyógyszer alkalmazásának megkezdése előttértesítse kezelőorvosát.

 

Figyelmeztetésekés óvintézkedések

 

A Meforal1000 mg alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.

 

Feltétlenülkérje ki kezelőorvosa tanácsát, ha

  • Önnél kontrasztanyagos röntgenvizsgálatot vagy más képalkotó vizsgálatot terveznek, amelynek során vérkeringésébe jódtartalmú kontrasztanyagot juttatnak.
  • Önnek nagyobb műtétre van szüksége.

 

A vizsgálat, vagy aműtét előtt és után bizonyos időre fel kell függesztenie a Meforal1000 mg szedését. Kezelőorvosa dönt arról, hogy mikor kell abbahagynia, ésmikor kell újra elkezdenie a Meforal 1000 szedését. Fontos, hogy pontosanbetartsa a kezelőorvos utasításait.

 

A laktátacidózis (tejsavas acidózis) kockázata

A Meforal 1000 egy nagyon ritka, de nagyon súlyos mellékhatást, az úgynevezett laktátacidózist (tejsavas acidózist) okozhat, különösen, ha az Ön veséi nem működnek megfelelően. A laktátacidózis (tejsavas acidózis) kialakulásának esélye szintén fokozódik nem beállított diabétesz (cukorbetegség), súlyos fertőzés, tartós éhezés vagy alkoholfogyasztás, dehidratáció (testfolyadékhiány; további tájékoztatást lásd alább), májproblémák és minden olyan betegség esetén, amelyben a test egy részének oxigénellátása csökken (mint például súlyos akut szívbetegségben).

 

Ha a fentiek közül bármelyik vonatkozik Önre, további utasításért forduljon kezelőorvosához.

 

Rövid ideig hagyja abba a Meforal 1000 szedését, ha olyan betegsége van, amely dehidratációval (jelentős testfolyadékhiánnyal) járhat, például súlyos hányás, hasmenés, láz vagy hőhatás, vagy ha a szokásosnál kevesebb folyadékot fogyaszt. További utasításért forduljon kezelőorvosához.

 

Hagyja abba a Meforal 1000 szedését, és haladéktalanul forduljon orvoshoz vagy keresse fel a legközelebbi kórházat, ha a laktátacidózis (tejsavas acidózis) tünetei közül néhányat tapasztal, mivel az állapot kómához vezethet.

 

A laktátacidózis (tejsavas acidózis) tünetei:

·        hányás,

·        hasi fájdalom,

·        izomgörcsök,

·        súlyos fáradtságérzéssel járó általános rosszullét,

  • légzési nehézség,
  • csökkent testhőmérséklet és lassú szívverés.

 

A laktátacidózis (tejsavas acidózis) sürgősségi állapot, amely kórházi kezelést igényel.

 

 

A Meforal 1000-kezeléssorán kezelőorvosa legalább évente egyszer ellenőrzi az Ön veseműködését.Gyakoribb ellenőrzésekre lehet szükség idős vagy romló veseműködésű betegeknél.

 

A Meforal1000 mg önmagában nem okoz hipoglikémiát (túl alacsony vércukorszint). Haazonban a Meforal 1000 mg-ot más, a cukorbetegség kezelésére alkalmas olyan gyógyszerekkel(például szulfonilureákkal, inzulinnal, meglitinidekkel) együtt alkalmazza, melyekhipoglikémiát okozhatnak, akkor fennáll a hipoglikémia kialakulásának veszélye.A hipoglikémia bármely tünetének - gyengeség, szédülés, fokozott verejtékezés,szapora szívverés, látászavarok vagy koncentrálási nehézségek - jelentkezéseesetén cukortartalmú étel vagy ital fogyasztása segíthet.

 

Egyéb gyógyszerek és a Meforal 1000mg

Ha Önnélkontrasztanyagos röntgenvizsgálatra vagy más képalkotó vizsgálatra van szükség,amelynek során vérkeringésébe jódtartalmú kontrasztanyagot juttatnak, avizsgálatot megelőzően vagy a vizsgálat idejére fel kell függesztenie a Meforal1000 szedését. Kezelőorvosa dönt arról, hogy mikor kell abbahagynia, és mikorkell újra elkezdenie a Meforal 1000  szedését. (lásd feljebb a „Feltétlenülkérje ki kezelőorvosa tanácsát” című részt).

 

Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szednitervezett egyéb gyógyszereiről. Gyakoribb vércukorszint- ésveseműködés-ellenőrzésekre lehet szüksége, illetve lehet, hogy kezelőorvosamódosítja a Meforal 1000 dózisát. Különösen fontos, hogy megemlítse azalábbiakat:

·           vizeletürítést fokozógyógyszerek (diuretikumok [vízhajtók]),

·           fájdalom- és gyulladáscsökkentőgyógyszerek (nem-szteroid gyulladáscsökkentők és COX-2- 

          gátlók,például ibuprofén és celekoxib),

·           egyes vérnyomáscsökkentőgyógyszerek (ACE-gátlók és angiotenzin-II-receptor-blokkolók).

·           béta-2 agonisták, például asalbutamol vagy terbutalin (az asztma kezelésében alkalmazott  

          szerek)

·               kortikoszteroidok (számoskülönféle állapot, például súlyos bőrgyulladás vagy asztma kezelésére)

·               a cukorbetegség kezelésérealkalmazott egyéb gyógyszerek

·               ranolazin (az angina pektorisz –mellkasi szorító fájdalom kezelésére alkalmazott gyógyszer) vagy cimetidin(gyomorproblémák kezelésére alkalmazott gyógyszer)

 

A Meforal 1000 mg és azalkohol

Kerülje a túlzottalkoholfogyasztást a Meforal 1000 szedése idején, mivel az alkohol megnövelhetia laktátacidózis (tejsavas acidózis) előfordulásának kockázatát (lásd a"Figyelmeztetések és óvintézkedések" című részt), különösenmájműködési zavar vagy alultápláltság esetén. Ez az alkoholtartalmúgyógyszerekre is vonatkozik.

 

Terhesség és szoptatás

Terhességideje alatt a cukorbetegség kezelésére inzulint alkalmaznak.

HaÖn terhes vagy szoptat, illetve hafennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszeralkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával,hogy változtathasson a kezelésen.

Agyógyszer szedése nem javasolt a szoptatás időszaka alatt.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Meforal1000 mg önmagában nem okoz hipoglikémiát (túlságosan alacsonyvércukorszint). Ez azt jelenti, hogy a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhezszükséges képességeket nem befolyásolja.

Azonban legyenkülönösen óvatos amennyiben a Meforal 1000 mg-ot olyan cukorbetegség kezeléséreszolgáló gyógyszerrel szedi együtt mely hipoglikémiát okozhat (pl.szulfonilureák, inzulin, meglitinidek). A hipoglikémia tünetei: gyengeségérzet,szédülés, fokozott verejtékezés, gyors szívverés, látászavarok vagy akoncentráló-képesség csökkenése. Ha ilyen tüneteket észlel, ne vezessen, és nekezeljen gépeket.

 

 

3.         Hogyan kell szedni a Meforal 1000 mg-ot?

 

A gyógyszert mindiga kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagygyógyszerészét.

A Meforal 1000 nemhelyettesíti az egészséges életmód előnyeit. Továbbra is tartsa be az orvosaáltal adott étrendi tanácsokat és rendszeresen végezzen testmozgást.

 

A készítményajánlott adagja

A felnőtteknél a szokásos kezdő adag naponta 2–3-szor ½ Meforal1000 mg filmtabletta (mely 500 mg metformin-hidrokloridnak felel meg) vagy850 mg metformin-hidroklorid 2-3-szor naponta (ez az adagolás Meforal 1000 mg-malnem lehetséges).

A maximális napiadag 1 tabletta Meforal 1000 mg naponta 3-szor.

Ha az Önveseműködése csökkent, előfordulhat, hogy kezelőorvosa alacsonyabb adagot írfel.

 

Alkalmazásagyermekeknek és serdülőknek

10 év felettigyermekek és serdülők szokásos kezdőadagja naponta 1-szer ½ Meforal 1000 mg filmtabletta (ez megfelel500 mg metformin-hidrokloridnak) vagy 850 mg metformin-hidroklorid naponta1-szer (ez az adagolás Meforal 1000 mg-mal nem lehetséges).

A maximális napiadag 1 tabletta Meforal 1000 mg naponta kétszer. 10–12 éves korú gyermekekkezelése, csak orvosa különleges ajánlása alapján javasolt, mivel ebben akorcsoportban korlátozott tapasztalat áll rendelkezésre.

 

Amennyibeninzulint is használ, kezelőorvosa elfogja mondani, hogyan kezdje el szedni a Meforal 1000 mg-ot.

 

Ellenőrzés

·        Kezelőorvosa rendszeresen vércukorvizsgálatot fog végezni, és a Meforal1000 mg adagolását a vércukorszintjéhez fogja igazítani. Beszéljenrendszeresen kezelőorvosával. Ez különösen fontos gyermekek, serdülőkorúakesetében, illetve ha Ön idősebb korú.

·        Kezelőorvosa legalább éventeegyszer ellenőrzi az Ön veseműködését is. Gyakoribb ellenőrzésekre lehetszükség, ha Ön idősebb, vagy ha veséje nem működik rendesen.

 

Hogyan felezzemeg a Meforal 1000 mg filmtablettát?

A tabletta egyenlőadagokra osztható.

A Meforal1000 mg tabletta formájának köszönhetően könnyen és pontosan felezhető afilmtabletta. A filmtablettát egyaránt lehet felezni két kézzel, vagy úgy, hogya nagyobb bemélyedéssel lefelé egy kemény egyenletes felületre helyezi atablettát és hüvelykujjával megnyomva felezi el (lásd az ábrát).

 

Hogyan kellszedni a Meforal 1000 mg-ot?

A tablettát étkezésközben vagy étkezés után vegye be. Így elkerülhető, hogy emésztést érintőmellékhatások lépjenek fel Önnél. A tablettákat ne törje össze, illetve nerágja szét. A tablettákat egy pohár vízzel nyelje le.

·        Amennyiben egy adagot vesz be,vegye be reggel (reggeli után)

·        Amennyiben naponta két részreosztott adagot vesz be, vegye be reggel (reggeli után) és este (vacsora után)

·        Amennyiben naponta három részreosztott adagot vesz be, vegye be reggel (reggeli után), délben (ebéd után) éseste (vacsora után)

 

Ha bizonyos időmúltán úgy ítéli meg, hogy a Meforal 1000 mg hatása túlságosan erős, vagytúlságosan gyenge, beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével.

 

Ha az előírtnáltöbb Meforal 1000 mg-ot vett be

Ha az előírtmennyiségnél több Meforal 1000 mg-ot vett be, tejsavacidózis alakulhat ki. Atejsavacidózis tünetei: hányás, hasi fájdalom izomgörcsökkel és súlyosfáradtságérzéssel járó általános rosszullét, valamint légzési nehézség. Amennyibenez az állapot fellép, akkor azonnali kórházi kezelésre lehet szükség, mivel atejsavacidózis kómához vezethet. Azonnal vegye fel a kapcsolatot egy orvossalvagy a legközelebbi kórházzal.

 

 

Ha elfelejtettebevenni a Meforal 1000 mg-ot

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Vegye be a következő adagot a szokásos időben.

 

Ha bármilyentovábbi kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze megorvosát, vagy gyógyszerészét.

 

 

4.         Lehetséges mellékhatások

 

Mint mindengyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nemmindenkinél jelentkeznek. Az alábbi mellékhatások léphetnek fel:

 

AMeforal 1000 egy nagyon ritka (10 000 -ből legfeljebb 1 beteget érinthet), denagyon súlyos mellékhatást, az úgynevezett laktátacidózist (tejsavas acidózist)okozhat (lásd a "Figyelmeztetések és óvintézkedések" című részt). Haez bekövetkezik, hagyja abba a Meforal 1000 szedését, és haladéktalanulforduljon orvoshoz vagy keresse fel a legközelebbi kórházat, mivel a laktátacidózis kómához vezethet.

 

Nagyon gyakori mellékhatások (10 -ből több mint 1 beteget érinthet)

·               emésztésizavarok, mint például hányinger, hányás, hasmenés, hasi fájdalom ésétvágycsökkenés. Ezek a mellékhatások leggyakrabban a Meforal 1000 mg kezelésmegkezdésekor jelentkezhetnek. Segít, haelosztja az adagokat a nap folyamán, illetve ha étkezések közben, vagy közvetlenülétkezés után veszi be a tablettát. Ha atünetek továbbra is fennállnak, hagyja abba a Meforal 1000 mg szedését ésbeszéljen kezelőorvosával.

 

Gyakori mellékhatások (10 -ből kevesebb, mint 1 beteget érinthet)

·               ízérzékelési zavarok

 

Nagyon ritka mellékhatások (10 000 -ből kevesebb, mint 1 betegetérinthet):

·                   bőrtünetek,mint a bőrvörösség (eritéma), viszketés vagy viszkető bőrkiütés

           (csalánkiütés).

·                  a vércsökkent B12-vitamin szintje

·                  májfunkcióseltérések, valamint hepatitis (májgyulladás; amely fáradságot,  

   étvágytalanságot, súlyvesztést okozhat, a bőr illetvea szem sárgulásával vagy anélkül).

   Ha ez előfordul Önnél, hagyja abba agyógyszer szedését, és tájékoztassa orvosát.

 

További mellékhatások gyermekeknél ésserdülőknél

A gyermekekre és serdülőkorúakra vonatkozóanrendelkezésre álló korlátozott számú adatok azt mutatták, hogy a nemkívánatoshatások természetükben és gyakoriságukban hasonlóak a felnőttek esetébenjelentett adatokkal.

 

Mellékhatásokbejelentése

HaÖnnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagygyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetségesmellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére isbejelentheti az V.függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minéltöbb információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásávalkapcsolatban.

 

 

5.         Hogyan kell a Meforal 1000 mg-ot tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Amennyiben egy gyermeketkezelnek a Meforal 1000 mg-mal tanácsos a szülőknek, gondviselőknek felügyelnia gyógyszer szedését.

A buborékcsomagoláson és a dobozon feltüntetett lejárati idő után nealkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjáravonatkozik.

 

Ez a gyógyszer nemigényel különleges tárolást.

 

Semmilyengyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek azintézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.         A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Meforal  1000 mg filmtabletta?

A készítményhatóanyaga: 1000 mg metformin-hidroklorid(megfelel 780 mg metforminnak)

                                            filmtablettánként.

Egyéb összetevők:

Tabletta mag:hipromellóz, povidon K25, magnézium-sztearát(Ph.Eur.),

Filmbevonat:hipromellóz, makrogol 6000, titán-dioxid (E 171).

 

Milyen a Meforal  1000 mg filmtabletta külleme ésmit tartalmaz a csomagolás?

Fehér, hosszúkás filmtabletta, egyik oldalán bemetszéssel, másikoldalán törőbemetszéssel ellátva.

A tabletta kétegyenlő adagra osztható (lásd 3. pontban a felezésre vonatkozó útmutatást).

 

Csomagolás:

10 db, 30 db, 60db, 90 db vagy 120 db filmtabletta átlátszó PVC//Al buborékcsomagolásban,dobozban.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalombahozatali engedély jogosultja

 

LaboratoriGuidotti S.p.A.

ViaLivornese, 897

56122 LaVettola (Pisa),

Olaszország

 

Gyártó

Berlin-Chemie AG(Menarini Group)

Glienecker Weg 125,D-12489

Németország

vagy

Menarini - Von Heyden GmbH

Leipziger Str. 7 - 13

D-01097 Dresden

Németország

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térségtagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

Belgium

Metformax® 1000 mg filmomhulde tabletten

Németország

Siofor® 1000

Észtország

Metforal® 1000 mg

Olaszország

Metforalmille®

Lettország

Metforal® 1000

Litvánia

Metforal® 1000 mg plėvele dengtos tabletės

Luxemburg

Metformax® 1000 mg comprimés pelliculés

Lengyelország

Siofor® 1000

Szlovákia

Siofor® 1000

Szlovénia

Siofor® 1000 mg

Cseh Köztársaság

Siofor® 1000

Magyarország

Meforal® 1000 mg

 

A készítményhezkapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjánakhelyi képviseletéhez:

 

BERLIN-CHEMIE/A.MENARINI Kft.

2040 Budaörs

Neumann János u.1.

Tel:(+36-23) 501-301

 

 

OGYI-T-10104/01    (Meforal 1000 mg filmtabletta 30x)

OGYI-T-10104/02    (Meforal 1000 mg filmtabletta 60x)

OGYI-T-10104/03    (Meforal 1000 mg filmtabletta 90x)

OGYI-T-10104/04    (Meforal 1000 mg filmtabletta 120x)

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2017. március


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!