LOSARTAN/HCT KRKA 50/12,5MG FILMTABL 30X

PARTICULARS TO APPEAR ON <THE OUTER PACKAGING> <AND> <THEIMMEDIATE PACKAGING>

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Losartan/Hydrochlorothiazide Krka 50 mg/12,5 mgfilmtabletta

Losartan/HydrochlorothiazideKrka 100 mg/25 mg filmtabletta

lozartán-kálium/hidroklorotiazid

 

Mielőtt elkezdené szedniezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót!

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót,mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!

-                További kérdéseivel forduljonorvosához vagy gyógyszerészéhez!

-                Ezt a gyógyszert az orvos Önnekírta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet mégabban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak!

-                Ha bármely mellékhatás súlyossáválik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyébtünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét!

 

Abetegtájékoztató tartalma:

1.           Milyen típusú gyógyszer a Losartan/HydrochlorothiazideKrka filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.           Tudnivalók a Losartan/HydrochlorothiazideKrka filmtabletta szedése előtt

3.           Hogyan kell szedni a Losartan/HydrochlorothiazideKrka filmtablettát?

4.           Lehetséges mellékhatások

5.           Hogyan kell a Losartan/HydrochlorothiazideKrka filmtablettát tárolni?

6.           További információk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER ALOSARTAN/HYDROCHLOROTHIAZIDE KRKA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A Losartan/HydrochlorothiazideKrka filmtabletta egy angiotenzin-II receptor gátló (lozartán) és egy vízhajtó(hidroklorotiazid) kombinációja.

 

A Losartan/HydrochlorothiazideKrka filmtabletta az esszenciális hipertónia (magas vérnyomás) kezelésére javallt.

 

 

2.       TUDNIVALÓK A LOSARTAN/HYDROCHLOROTHIAZIDE KRKAFILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

 

Ne szedje a Losartan/HydrochlorothiazideKrka filmtablettát,

-                ha allergiás (túlérzékeny) a lozartánraés/vagy a hidroklorotiazidra vagy a Losartan/Hydrochlorothiazide Krkafilmtabletta egyéb összetevőjére;

-                ha allergiás (túlérzékeny) a szulfonamidszármazékokra (pl. más tiazidokra, bizonyos baktériumellenes gyógyszerekre,mint például a ko-trimoxazol. Ha nem biztos benne, akkor kérdezze meg orvosát!);

-                ha Ön 3 hónapnál idősebb terhes, (Aterhesség korai szakaszában is jobb elkerülni a Losartan/Hydrochlorothiazide Krkafilmtabletta szedését - lásd a „Terhesség” című részt.);

-                ha súlyos májfunkció-károsodásavan;

-                ha vesefunkciója súlyosankárosodott vagy a vesék egyáltalán nem választanak ki vizeletet;

-                ha a kálium vagy nátrium szintjealacsony vagy a kalcium szintje magas, ami kezeléssel nem rendezhető;

-                ha Ön köszvényben szenved.

 

ALosartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtabletta fokozott elővigyázatossággalalkalmazandó

-                ha Önnek korábban az arc, az ajkak,a torok vagy a nyelv duzzanatával járó betegsége volt;

-                ha Ön diuretikumot (vízhajtót)szed;

-                ha Ön sószegény diétát folytat;

-                ha Önnek súlyos hányása és/vagyhasmenése van, vagy a közelmúltban ilyen panasza volt;

-                ha Önnek szívelégtelensége van;

-                ha májelégtelenségbenszenved (lásd még 2. pont „Ne szedje a Losartan/Hydrochlorothiazide Krkafilmtablettát”);

-                ha Önnek veseartéria-szűkülete van(artéria renalis sztenózis), vagy csak egy működő veséje van, vagy Ön aközelmúltban veseátültetésen esett át;

-                ha Önnek érszűkülete(ateroszklerózis), vagy angina pektorisza van (a szív rossz működése miattimellkasi fájdalom);

-                ha Önnek aorta- vagy mitrálisbillentyű sztenózisa van (szívbillentyűk szűkülete), vagy „hipertrófiáskardiomiopátiában” szenved (ez egy olyan betegség, ami a szívizommegvastagodását okozza);

-                ha Önnek cukorbetegsége van;

-                ha Önnek köszvénye volt;

-                ha Önnek valamilyen allergiásbetegsége, asztmája, ízületi fájdalmat, bőrkiütést és lázat okozó betegsége(szisztémás lupus erythematoides) volt, vagy jelenleg ilyenben szenved;

-                ha az Ön vérének a kálciumszintje magas,vagy kálium szintje alacsony, vagy káliumszegény étrenden van;

-                ha Önnek érzéstelenítésre vanszüksége (még a fogorvosi beavatkozás kapcsán is), vagy műtét előtt áll, vagyha Önnél a mellékpajzsmirigy működésének vizsgálatát tervezik, akkorfeltétlenül tájékoztassa az orvost vagy az egészségügyi személyzetet arról,hogy Ön lozartán-kálium és hidroklorotiazid tartalmú tablettát szed;

-                ha Ön ismeretlen eredetű hiperaldoszteronizmusbanszenved (ez egy olyan betegség, ami a mellékvese fokozott aldoszteron elválasztásávaljár, amit a belsőelválasztású mirigy rendellenes működése okoz).

 

Feltétlenültájékoztassa orvosát, ha úgy véli hogy terhes, vagy terherbe eshet. A Losartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtabletta szedésenem javasolt a terhesség korai szakaszában, 3 hónapnál idősebb terhességbenpedig tilos alkalmazni, mert az ebben az időszakban történő szedése súlyoskárosodásokat okozhat az Ön gyermekének (Lásd „A terhesség” című részt)

 

Akezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Kérjük,tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedettegyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

 

Avízhajtó hatású szerek, így a hidroklorotiazidot tartalmazó Losartan/HydrochlorothiazideKrka filmtabletta is, kölcsönhatásba léphetnek más gyógyszerekkel. Szorosorvosi felügyelet nélkül nem szabad lítiumot tartalmazó készítményt szedni a Losartan/HydrochlorothiazideKrka filmtablettával. Különleges elővigyázatossági intézkedések (pl.vérvizsgálatok) lehetnek indokoltak, ha Ön káliumpótlókat, káliumtartalmú sópótlószert, vagy káliummegtakarító hatású gyógyszereket, más típusú diuretikumokat(vízhajtókat), bizonyos hashajtókat, köszvény kezelésére szolgáló gyógyszert,szívritmus szabályozó vagy cukorbetegség elleni gyógyszereket (szájon átszedhető szereket) szed, vagy inzulint kap.

 

Fontos, hogy tudassa orvosával, ha Ön az alábbi készítményekbármelyikét szedi:

-                egyéb vérnyomáscsökkentők,

-                szteroidok,

-                rákos betegség kezelésére alkalmazottgyógyszerek,

-                fájdalomcsillapítók,

-                gombás fertőzések kezelésérealkalmazott gyógyszerek,

-                ízületi gyulladás kezelésére alkalmazottgyógyszerek,

-                a magas koleszterinszintcsökkentésére alkalmazott gyantákat, pl. kolesztiramin,

-                izomlazítók,

-                altatók,

-                ópioid gyógyszerek,mint pl. morfin,

-                „presszoraminok”, mintpl. adrenalin vagy más szerek ugyanebből a csoportból,

-                szájon át szedettcukorbetegség‑ellenes szerek vagy inzulin.

Kérjük,tájékoztassa orvosát Losartan/HydrochlorothiazideKrka szedéséről, ha Önnél jódtartalmúkontrasztanyaggal végzendő vizsgálatot terveznek.

 

ALosartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtabletta egyidejű bevétele bizonyosételekkel vagy italokkal

Eza gyógyszer étkezés alatt és étkezéstől függetlenül is bevehető.

Javasolt,hogy ne fogyasszon alkoholt a gyógyszer szedése alatt: alkohol és lozartán-hidrokloridtabletta fokozhatják egymás hatását!

Nagymennyiségűkonyhasó fogyasztása csökkentheti a lozartán-hidroklorotiazid tabletta hatását.

 

Terhességés szoptatás

Terhesség

Tájékoztassaorvosát, ha úgy véli terhes, vagy teherbe eshet. Orvosa valószínűleg azt fogjajavasolni Önnek, hogy hagyja abba a Losartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtablettaszedését mielőtt teherbe esne, vagy amint megtudja, hogy terhes, és javasolnifog egy másik gyógyszert a Losartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtablettahelyett. A Losartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtabletta szedése a terhességkorai szakaszában nem javasolt, és tilos azt 3 hónapnál idősebb terhességbenalkalmazni, mivel szedése a terhesség harmadik hónapját követően súlyoskárosodásokat okozhat az Ön gyermekének.

 

Szoptatás

Tájékoztassaorvosát, ha szoptat, vagy a közeljövőben szoptatni fog. A Losartan/HydrochlorothiazideKrka filmtabletta szedése nem ajánlott szoptató anyák esetében, ezért orvosamás kezelést fog választani az Ön számára, ha szoptatni szeretne.

 

Alkalmazásgyermekek és serdülők esetében

Gyermekekesetében nincs tapasztalat a Losartan/HydrochlorothiazideKrka filmtabletta használatával. Ezért a Losartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtabletta nemadható gyermekeknek.

 

Alkalmazásidőskorú betegek esetében

Losartan/HydrochlorothiazideKrka filmtabletta egyformán jól hat, ésegyformán jól tolerálható a legtöbb idősebb és fiatalabb beteg esetében. Alegtöbb idős beteg ugyanolyan adagolást igényel, mint a fiatalabb betegek.

 

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességekre

AmikorÖn elkezdi szedni ezt a gyógyszert, mindaddig nem szabad olyan tevékenységeketvégeznie, melyek különleges figyelmet igényelnek, (pl . autóvezetés vagyveszélyes gépek működtetése), amíg meg nem tudja, hogyan tűri a gyógyszert.

 

Fontosinformációk a Losartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtabletta egyes összetevőiről

A Losartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtabletta laktózttartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogybizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt agyógyszert.

 

 

3.       HOGYAN KELL SZEDNI ALOSARTAN/HYDROCHLOROTHIAZIDE KRKA FILMTABLETTÁT?

 

Mindigpontosan úgy szedje a Losartan/HydrochlorothiazideKrka filmtablettát, ahogy azt orvosa tanácsolta. Orvosa az Ön állapotától ésattól függően fogja meghatározni a Losartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtablettaadagolását, hogy Ön szed-e más gyógyszert. Fontos, hogy a Losartan/HydrochlorothiazideKrka filmtabletta szedését mindaddig folytassa, amíg azt az orvosa előírja,azért, hogy az egyenletes vérnyomáskontrollt fenntartsa.

 

 

 

 

Magasvérnyomás

Alegtöbb magas vérnyomásbetegségben szenvedő esetében Losartan/Hydrochlorothiazide Krka szokásos adagja napiegy tabletta Losartan/Hydrochlorothiazide Krka 50 mg/12,5 mg filmtabletta, ami24 órán át szabályozza a vérnyomást.

Ez napi egyszeri2 tabletta 50 mg/12,5 mg lozartán/hidroklorotiazid filmtablettára emelhető,vagy át lehet térni napi egyszer 100 g/25 mg lozartán/hidroklorotiazid (nagyobberősségű) filmtablettára. A maximális napi adag naponta egyszer 2 tabletta 50mg/12,5 mg lozartán/hidroklorotiazid filmtabletta vagy naponta egyszer 100 g/25mg lozartán/hidroklorotiazid filmtabletta.

 

Ha Ön úgy érzi, hogy gyógyszere túl erős, vagy túl gyenge hatású,tájékoztassa erről orvosát vagy gyógyszerészét.

 

Haaz előírtnál több Losartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtablettát vett be

Túladagolásesetén azonnal lépjen kapcsolatba orvosával, mert sürgősen szüksége lehetorvosi kezelésre. A túladagolás hirtelen vérnyomásesést, szívdobogást, lassúpulzust, a vér összetételének változását és kiszáradást okozhat.

 

Haelfelejtette bevenni a Losartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtablettát

Lehetőleg előírás szerintnaponta vegye be a Losartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtablettát. Ha mégiskihagyott egy adagot, akkor se vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tablettapótlására! A következő adagot a szokásos időben vegye be.

 

Habármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban,kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!

 

 

4.       LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mintminden gyógyszer, így a Losartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtabletta isokozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

A mellékhatások gyakoriságáta következő kategóriák szerint osztályozzák

 

Nagyon gyakori:

10 betegből több mint 1 esetében fordul elő

Gyakori:

100 betegből 1-10 esetében fordul elő

Nem gyakori:

1000 betegből 1-10 esetében fordul elő

Ritka:

10 000 betegből 1-10 esetében fordul elő

Nagyon ritka:

10 000 betegből kevesebb, mint 1 esetében fordul elő

Nem ismert:

A gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg

 

Haaz alábbiakat észleli, hagyja abba a Losartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtablettaszedését, és azonnal értesítse orvosát vagy keresse fel a legközelebbi kórházsürgősségi osztályát:

 

Súlyosallergiás reakció (bőrkiütés, viszketés, az arc, az ajkak, a száj vagy a torokduzzanata, ami nyelési vagy légzési nehézséget okozhat).

 

Ezegy súlyos, de ritka mellékhatás, amely 10 000 betegből több mint egyembert érint, de 1 000-ből kevesebbet, mint egyet. Lehetséges, hogy sürgősorvosi segítségre vagy kórházi kezelésre van szüksége.

 

Akövetkező mellékhatásokról számoltak be:

 

Gyakori(10-ből kevesebb, mint egy, de 100-ból több mint egy személyt érint)

-                Köhögés, felső légúti fertőzés,orrdugulás, orrmelléküreg-gyulladás, az orrmelléküregek betegsége,

-                Hasmenés, hasi fájdalom, émelygés,emésztési zavar,

-                Izomfájdalom vagy izomgörcs, a lábfájdalma, hátfájás,

-                Álmatlanság, fejfájás, szédülés,

-                Gyengeség, fáradtság, mellkasifájdalom,

-                Emelkedett kálium-szint (amelyszívritmuszavart okozhat), csökkent hemoglobin-szint,

-                Megváltozottveseműködés, beleértve a veseelégtelenséget,

-                Túl alacsony vércukorszint(hipoglikémia).

 

Nemgyakori: (100-ból kevesebb, mint egy személyt, de 1.000-ből több mint 1személyt érint)

-                Anémia, vöröses vagy barnás foltoka bőrön (néha elsősorban a lábfejen, lábszáron, karon és fartájékon, ízületifájdalommal, a kéz és lábfej megduzzadásával és gyomorfájással), véraláfutás, afehérvérsejtek számának csökkenése, véralvadási zavarok, vérlemezkék számának csökkenése,

-                Étvágytalanság, emelkedetthúgysavszint vagy köszvény, emelkedett vércukorszint, az elektrolit-szintekeltérései,

-                Szorongás, idegesség,pánikbetegség (visszatérő pánikrohamok), zavartság, depresszió, szokatlanálmok, alvászavarok, álmosság, memóriazavar,

-                Tűszúrásszerű vagy hasonlóérzések, végtagfájdalom, remegés, szédülés, migrén, eszméletvesztés,

-                Homályos látás, égő vagy szúróérzés a szemben, kötőhártya-gyulladás, látásromlás, a tárgyak sárga színűkéntvaló látása,

-                Fülcsengés, fülzúgás, fülbúgás,vagy kattogás a fülben, szédülés,

-                Alacsony vérnyomás, amely atesthelyzet-változtatással függhet össze (bizonytalansági érzés, gyengeségérzésfelálláskor), angina (mellkasi fájdalom), szabálytalan szívverés, agyi erekkelösszefüggő esemény (TIA, „mini-stroke”), szívinfarktus, szívdobogás-érzés,

-                Az erek gyulladása, amely gyakranegyütt jár bőrkiütéssel vagy véraláfutással,

-                Torokfájás, légszomj, hörgőgyulladás,tüdőgyulladás, tüdővizenyő (ami légzési nehézséget okoz), orrvérzés, orrfolyás,az orr eldugulása,

-                Székrekedés, súlyos székrekedés,bélgázosság, gyomorpanaszok, gyomorgörcsök, hányás, szájszárazság, a nyálmirigy-gyulladás,fogfájás,

-                Sárgaság (a szem és a bőrbesárgulása), a hasnyálmirigy gyulladása,

-                Csalánkiütés, viszketés, a bőrgyulladása, bőrkiütés, a bőr kipirosodása, fényérzékenység, bőrszárazság,hirtelen kipirulás, izzadás, hajhullás,

-                A karok, váll, a csípők, a térdekvagy más ízületek fájdalma, ízületi duzzanat, merevség, izomgyengeség,

-                Gyakori vizelés (éjszaka is), kórosveseműködés, (beleértve a vesegyulladás is), húgyúti fertőzés, cukor avizeletben,

-                A szexuális érdeklődés csökkenése,impotencia,

-                Az arc megduzzadása, helyi duzzanat (ödéma), láz.

 

Ritka(10.000-ből több mint egy, de 1.000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint)

-                Hepatitis (a máj gyulladása),kóros májfunkciós értékek.

 

Nem ismert

-                Influenzaszerű tünetek,

-                Megmagyarázhatatlan eredetűizomfájdalom, sötét (teaszínű) vizelettel (rabdomiolízis),

-                Alacsony nátriumszint a vérben(hiponátrémia),

-                Általános rosszullét (rosszközérzet).

 

Habármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsoroltmellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát!

 

 

 

 

 

5.       HOGYANKELL A Losartan/Hydrochlorothiazide Krka FILMTABLETTÁT TÁROLNI?

 

Agyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon és a buborékcsomagolásonfeltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje Losartan/Hydrochlorothiazide Krkafilmtablettát! A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Legfeljebb 30°C-on tárolandó.A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

Agyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együttmegsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné váltgyógyszereit miként semmisítse meg! Ezek az intézkedések elősegítik a környezetvédelmét.

 

 

6.       TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Losartan/Hydrochlorothiazide Krka filmtabletta?

-                A készítmény hatóanyaga alozartán-kálium és a hidroklorotiazid.

          50 mg/12,5 mg: filmtablettánként 50 mg lozartán-káliumot, amiegyenértékű 45,76 mg lozartánnal és 12,5 mg hidroklorotiazidot tartalmaz.

          100 mg/25 mg filmtabletta: filmtablettánként 100 mg lozartán-káliumot, amiegyenértékű 91,52 mg lozartánnal és 25 mg hidroklorotiazidot tartalmaz.

-                Segédanyag(ok):

          A tablettamagban: hidegen duzzadókukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz,

          laktóz-monohidrát és magnézium-sztearát

          A filmbevonatban: hipromellóz, makrogol4000, kinolinsárga (E104), talkum, titán-dioxid (E171)

 

Milyen a Losartan/Hydrochlorothiazide Krka külleme és mittartalmaz a csomagolás?

50 mg/12.5 mg: Sárga, ovális filmtabletta, mérsékelten mindkétoldalán domború felületű, egyik oldalonfelező bemetszéssel. A tabletta mérete 6mm x 12 mm (ovális alakú), vastagsága 3,8 – 4,7 mm. A törővonal csak a széttörés elősegítésére és alenyelés megkönnyítésére szolgál, nem arra, hogy a készítményt egyenlő adagokraossza.

100 mg/25 mg: Sárga, ovális, mérsékelten mindkét oldalán domborúfelületű filmtabletta.

 

10,28, 30, 50, 56, 60, 90 vagy 98 db filmtabletta PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozataliengedély jogosultja és a gyártó

KRKA, d.d., Novo mesto

Šmarješka cesta 6

8501 Novo mesto

Szlovénia

 

Ezta gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi nevekenengedélyezték:

 

Tagállam megnevezése

Gyógyszer neve

Csehország

Losartan/Hydrochlorothiazid JS Partner

Franciaország, Magyarország

Losartan/ Hydrochlorothiazide Krka

Görögország

Hypozar Forte

Hollandia

Kaliumlosartan/ hydrochlorothiazide Krka

Lengyelország

Losartan/ Hydrochlorothiazyd Krka

Szlovákia

Losartan/ Hydrochlorothiazid Krka

Szlovénia

Losartan/ Hidroklorothiazide Krka

Spanyolország

Lavestra HCT

 

Losartan/Hydrochlorothiazide Krka50 mg/12,5 mg filmtabletta

 

OGYI-T-21628/01       10x      buborékcsomagolás

OGYI-T-21628/02       28x      buborékcsomagolás

OGYI-T-21628/03       50x      buborékcsomagolás

OGYI-T-21628/04       56x      buborékcsomagolás

OGYI-T-21628/05       98x      buborékcsomagolás

OGYI-T-21628/19       30x      buborékcsomagolás

OGYI-T-21628/20       60x      buborékcsomagolás

OGYI-T-21628/21       90x      buborékcsomagolás

 

Losartan/Hydrochlorothiazide Krka100 mg/25 mg filmtabletta

 

OGYI-T-21628/06       10x      buborékcsomagolás

OGYI-T-21628/07       28x      buborékcsomagolás

OGYI-T-21628/08       50x      buborékcsomagolás

OGYI-T-21628/09       56x      buborékcsomagolás

OGYI-T-21628/10       98x      buborékcsomagolás

OGYI-T-21628/22       30x      buborékcsomagolás

OGYI-T-21628/23       60x      buborékcsomagolás

OGYI-T-21628/24       90x      buborékcsomagolás

 

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2012. október

 

 

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!