MELOXICAM-ZENTIVA 15MG/1,5ML OLD INJ 5X

Package leaflet – information for the user

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatosinjekció

meloxikám

 

 

Mielőtt elkezdik alkalmazni Önnél ezt a gyógyszert,olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontosinformációkat tartalmaz.

·               Tartsa meg a betegtájékoztatót,mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

·               További kérdéseivel forduljonkezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

·               Ezt a gyógyszert az orvoskizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számáraártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhezhasonlóak.

·               Ha Önnél bármilyen mellékhatásjelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.             Milyen típusú gyógyszer aMeloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatos injekció és milyen betegségekesetén alkalmazható?

2.             Tudnivalók a Meloxicam-Zentiva15 mg/1,5 ml oldatos injekció alkalmazása előtt

3.       Hogyan kellalkalmazni a Meloxicam-Zentiva15 mg/1,5 ml oldatos injekciót?

4.       Lehetségesmellékhatások

5.       Hogyan kell aMeloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatos injekciót tárolni?

6.       A csomagolástartalma és egyéb információk

 

 

1.       Milyen típusúgyógyszer a Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatos injekció és milyenbetegségek esetén alkalmazható?

 

A Meloxicam-Zentiva15 mg/1,5 ml oldatosinjekció erős gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és lázcsillapító hatásúgyógyszer. Az úgy nevezett nem-szteroid gyulladásgátló szerek (NSAID)csoportjába tartozik. Hatóanyaga a meloxikám.

A Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatosinjekció reumás betegségek pl. oszteoartritisz, reumás ízületi gyulladás,spondilitisz ankilopoetika (Bechterew-kór) fellángolásainak rövid tünetikezelésére szolgál, ha a meloxikám szájon vagy végbélen keresztüli adagolásanem lehetséges.

A Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatosinjekció alkalmazása 18 év alatt nem ajánlott.

 

2.       Tudnivalók aMeloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatos injekció alkalmazása előtt

 

Ne alkalmazza aMeloxicam-Zentiva15 mg/1,5 ml oldatos injekciót:

·               ha allergiás meloxikámra, vagy agyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

·               azon betegeknél, akiknél azacetilszalicilsav vagy más nem-szteroid gyulladásgátló szer asztmás tüneteket,orrpolipot, angioödémát (allergia következtében jelentkező bőr és nyálkahártyaduzzanat) vagy csalánkiütést okozott.

·               véralvadási zavar (túlzottvérzékenység) esetén vagy váralvadás-gátló gyógyszerrel egyidejűleg (az injekcióbeadása helyén keletkező vérzés veszélye miatt);

·               ha a kórelőzménybenemésztőrendszeri vérzés vagy perforáció (a bélfal kilyukadása) szerepelvalamely nem-szteroid gyulladásgátló szer szedése kapcsán;

·               ha a kórelőzményben visszatérőgyomor- vagy nyombélfekély vagy vérzés szerepel;

·               agyvérzés vagy más vérzésirendellenesség esetén;

·               súlyos májelégtelenség esetén;

·               súlyos, nem dializált (nemdializálható) veseelégtelenség esetén;

·               nem kezelt vagy kezelésre nemjavuló súlyos szívelégtelenség esetén;

·               a terhesség utolsó háromhónapjában.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Meloxicám-Zentiva15 mg/1,5 ml oldatos injekció alkalmazása előtt beszéljenkezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A nemkívánatos hatások előfordulásaminimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist alehető legrövidebb ideig alkalmazzák.

Legyengült vagy gyengébb testalkatú betegek azesetleges mellékhatásokat rosszabbul tűrhetik, így szoros ellenőrzés szükséges.

Kerülendő a Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatos injekcióegyidejű alkalmazása más nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerrel.

Elégtelen terápiás válasz esetén sem szabad meghaladnia maximálisan ajánlott napi adagot. Ha a beteg állapota néhány nap elteltévelnem javul, a kezelést át kell értékelni.

 

A meloxikám használatávalkapcsolatban potenciálisan életveszélyes bőrkiütéseket jelentettek(Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízis), melyek főkéntpiros, célpontszerű kiütésként, vagy kerek foltként jelennek meg a törzsön, afolt közepén gyakran hólyagokkal.

További jelek lehetnek aszájban, torokban, orrban, illetve nemi szerveken előforduló fekélyek, valaminta piros és duzzadt szemek (konjunktivitisz).

Ezek a potenciálisanéletveszélyes kiütések gyakran influenzaszerű tünetekkel társulnak, valaminthólyagok vagy bőrhámlás alakulhat ki testszerte.

A súlyos bőrreakcióelőfordulásának kockázata a kezelés első heteiben a legnagyobb.

Ha Önnél a meloxikámalkalmazása során Stevens-Johnson szindróma vagy toxikus epidermális nekrolízisalakult ki, a meloxikámot tilos Önnél újra alkalmazni.

Ha Önnél kiütések, vagy a fent említett bőrtünetekalakulnak ki, abba kell hagyni a meloxikám alkalmazását, sürgősen kérjen orvosisegítséget, és mondja el, hogy ezzel a gyógyszerrel kezelik.

 

Emésztőrendszer

Egyéb nem-szteroid gyulladásgátlókhoz hasonlóan, akezelés kapcsán is kialakulhat emésztőrendszeri vérzés, fekély vagy átfúródás,figyelmeztető jelekkel vagy azok nélkül. Ezek a mellékhatások idős betegeknéláltalában súlyosabbak.

Az emésztőrendszeri vérzés, fekély vagy perforációkockázata a nem-szteroid gyulladásgátló adagjával párhuzamosan nő azoknál abetegeknél, akiknek kórelőzményében fekélybetegség szerepel, vagy a következőgyógyszerek valamelyikét szedik: kortikoszteroidok, véralvadásgátlók (pl.warfarin), vérlemezke-gátlók (acetilszalicilsav), egyes kedélyjavító szerek (azúgynevezett szerotonin–újrafelvétel gátlók) és más nem-szteroidgyulladásgátlók.

A Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatosinjekció alkalmazását fel kell függeszteni, ha a betegnél emésztőrendszerivérzés vagy fekély jelentkezik.

A Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatosinjekció fokozott óvatossággal alkalmazható, ha a beteg kórelőzményébenemésztőrendszeri betegség (fekélyes vastagbélgyulladás, Crohn-betegség)szerepel, mivel a Meloxicam-Zentiva ezen betegekben a tünetek súlyosbodásátokozhatja.

 

Vesék

A nem-szteroid gyulladásgátlók károsíthatják aveseműködést azon betegekben, akik vértérfogata, és a vesén átáramló vérmennyisége csökkent. A készítmény elhagyását követően a csökkent veseműködésáltalában teljes mértékben rendeződik és visszatér a kezelés előtti értékekre.Ebből a szempontból fokozottan veszélyeztetettek a kiszáradt, illetveszívelégtelenségben, májzsugorban, vesebetegségben szenvedő, egyidejűlegvízhajtó-kezelésben részesülő betegek, valamint nagyműtétet követőállapotokban. Ezeket a betegeket a kezelés megkezdésekor fokozott óvatossággalkell ellenőrizni.

Vesebetegségben, vízhajtó-kezelés ideje alatt, illetvecsökkent vértérfogat és a vesén átáramló vér mennyiségnek különböző okok miatticsökkenése esetén a Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatos injekciócsak kifejezetten szükséges esetekben alkalmazható.

 

Szív, agy, érrendszer

Fokozott elővigyázatosság szükséges, ha a betegkórelőzményében magas vérnyomás és / vagy szívelégtelenség szerepel, mivel aMeloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatos injekció alkalmazása kapcsánbeszámoltak folyadék-visszatartásról és vizenyő kialakulásáról.

A Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatosinjekcióhoz hasonló készítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat aszívinfarktus („miokardiális infarktus”) vagy sztrók („agyi érkatasztrófa”)kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok hosszabb ideig történőalkalmazása esetén. Ne lépje túl a javasolt adagot és kezelési időtartamot!

Amennyiben szívproblémái vannak, vagy előzőleg voltsztrókja, illetve úgy gondolja, hogy ezen állapotok kialakulásának kockázata azÖn esetében fennáll (pl. ha magas a vérnyomása, cukorbeteg, magas a koleszterinszintje vagy dohányzik), a kezelését beszélje meg orvosával vagygyógyszerészével.

 

Máj

A nem-szteroid gyulladásgátlók csoportjához tartozóegyéb szerekhez hasonlóan, a Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatosinjekció adása kapcsán is beszámoltak a májműködést értékelő laborvizsgálatokeredményeinek eltéréseiről. Az esetek többségében ezek csekély mértékűek ésátmenetiek voltak. Amennyiben az elváltozás számottevő vagy hosszú időnkeresztül fennáll, megfontolandó a Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 mloldatos injekció alkalmazásának felfüggesztése. A kóros májfunkciósvizsgálatokat ellenőrizni kell.

Klinikailag stabil májzsugorodás esetén nem szükségesaz adagot módosítani. Ugyanakkor májzsugor esetén Meloxicam-Zentiva oldatosinjekció csak különösen indokolt esetben alkalmazható.

 

Más nem-szteroid gyulladásgátlóhoz hasonlóan aMeloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatos injekció elfedheti azegyidejűleg fennálló fertőző betegségek tüneteit.

 

Egyéb gyógyszerek és a Meloxicam-Zentiva15 mg/1,5 ml oldatos injekció

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagygyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezettegyéb gyógyszereiről.

 

Mindig tájékoztassa kezelőorvosát a Meloxicam-Zentivainjekció alkalmazása előtt, ha egyidejűleg

-         kortikoszteroidokat kap;

-         véralvadásgátló (pl. warfarin),injekció formájában beadott heparin, vérlemezke-gátló (pl. acetilszalicilsav)vagy egyéb vérrögoldó kezelésben részesül;

-         az úgynevezett szelektívszerotonin-visszavételt gátlók csoportjához tartozó, depresszióra vagy máspszichiátriai betegségre adott gyógyszert szed;

-         egyéb nem-szteroid gyulladásgátlókészítményt kap;

-         vízhajtó vagy vérnyomáscsökkentőhatású gyógyszert, ACE-gátlót vagy angiotenzin-II receptor gátló gyógyszertszed;

-         metotrexát, kolesztiramin, lítiumvagy kinolon-kezelésben részesül.

 

A Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatos injekció csökkentheti a méhen belüli fogamzásgátló eszközökhatékonyságát.

 

Terhesség, szoptatás, és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél aterhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előttbeszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatosinjekció nem alkalmazható a terhesség harmadik harmadában.

 

A terhesség első és második harmadában a Meloxicam-Zentiva injekciókizárólag akkor alkalmazható, ha ez elengedhetetlenül szükséges.

 

Szoptatás

Nem állnak rendelkezésre adatok a meloxikám humánanyatejbe történő kiválasztódásáról. Ugyanakkor a hosszú felezési időre valótekintettel a meloxikám nem jó választás a szoptató nők számára.

 

Termékenység

A Meloxicam-Zentiva15 mg/1,5 ml oldatos injekció csökkentheti a teherbeesésvalószínűségét, így alkalmazása nem javasolt olyan nők számára, akik teherbekívánnak esni. Olyan nők esetében, akiknél a teherbeesés kapcsán nehézségekmerülnek fel, illetve meddőség miatt kivizsgálás alatt állnak, megfontolandó ameloxikám-kezelés megszakítása.

Olyan nők számára, akik teherbe kívánnak esni,valamint a terhesség első vagy második harmadában a Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5ml oldatos injekció lehető legkisebb dózisát kell alkalmazni a lehetőlegrövidebb ideig.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépekkezeléséhez szükséges képességekre

A készítmény nem befolyásolja az éberséget és akoncentrálóképességet. Amennyiben mellékhatásként látászavar, szédülés vagy álmosságjelentkezik, a gyógyszer ronthatja a fokozott éberséget, mozgáskoordinációt,illetve gyors döntéshozatalt igénylő tevékenységek végzését (pl. gépjárművekvezetése, gépek kezelése vagy magasban végzett munkák). Amennyiben a fentimellékhatások bármelyike jelentkezik, ne végezzen fokozott éberséget igénylőtevékenységeket.

 

A Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatosinjekció kevesebb, mint 1 mmol(23 mg) nátriumot tartalmaz adagonként, vagyis gyakorlatilag„nátrium-mentes”.

 

 

3.       Hogyan kellalkalmazni a Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatos injekciót?

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerészeáltal elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolástilletően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

A készítmény kizárólag izomba adott (intramuszkuláris)kezelésre alkalmas.

Az injekciót kizárólag gyakorlott egészségügyi dolgozóalkalmazhatja.

 

Általában a javasolt napi adag 15 mg(1 ampulla).

A nemkívánatos gyógyszerhatások szempontjábólveszélyeztetett betegek kezelését napi 7,5 mg adaggal kell kezdeni.

 

A meloxikám napi összdózisanem haladhatja meg a 15 mg-ot.

 

Injekciós (parenterális) adagolási forma eseténáltalában a kezelés elején egyetlen adag elegendő. A kezelést indokolt esetben,maximum 2‑3 napig lehet folytatni (pl. amennyiben a meloxikámalkalmazása tabletta vagy kúp formájában nem megoldható).

 

Az alkalmazás módja

Az injekciót lassan és mélyena farizomba (a farpofa külső-felső kvadránsába) kell beadni, a sterilitás feltételeinek szigorúbetartásával. Ismételt alkalmazáskor a jobb- és baloldalt váltogatni kell. Azinjekció befecskendezése előtt mindig ellenőrizni kell, hogy a tű nem vénábatalált-e.

 

Ha az injekció beadása közbenerős fájdalom jelentkezik, az adást azonnal abba kell hagyni.

 

Csípőprotézis esetén azinjekció beadása az ellenkező oldali farizomba javasolt.

 

Különleges betegcsoportok

 

Idős betegek és a nemkívánatos gyógyszerhatásokszempontjából fokozottan veszélyeztetett betegek:

A javasolt napi adag időskorúaknak 7,5 mg(fél ampulla).

 

Veseelégtelenség:

Súlyos mértékben beszűkült vesefunkciójú, dializáltbetegekben a napi adag nem haladhatja meg a 7,5 mg-ot (fél ampullát).

Enyhe-középsúlyos veseelégtelenség esetén (kreatininclearance > 25 ml/perc) nem szükséges csökkenteni az adagot.A meloxikám alkalmazása ellenjavallt súlyos mértékben beszűkült vesefunkciójúbetegekben (lásd a „Ne alkalmazza a Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 mloldatos injekciót“ pontot).

 

Májelégtelenség:

Enyhe – középsúlyos mértékűmájelégtelenségben nem szükséges csökkenteni az adagot. (Súlyos mértékbenbeszűkült májfunkciók esetén lásd a „Ne alkalmazza a Meloxicam-Zentiva15 mg/1,5 ml oldatos injekciót“ pontot).

 

Gyermekek:

A készítmény hatásosságát és biztonságosságát nemvizsgálták 18 év alatti gyermekekben és serdülőkben.

 

Ha az előírtnál több Meloxicam-Zentiva15 mg/1,5 ml oldatos injekciótalkalmaztak

Ha Ön vagy valaki más az előírtnál több Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatos injekciót alkalmazott,haladéktalanul beszéljen a kezelőorvossal.

 

A túladagolás tünetei a levertség, aluszékonyság,hányinger, hányás és gyomortáji fájdalom.

A súlyos mérgezések magas vérnyomást, hevenyveseelégtelenséget, a májműködés zavarát, a légzés csökkenését, kómát,rángógörcsöket és a keringési rendszer összeomlását okozhatják.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszeralkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetségesmellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így eza gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Lépjen kapcsolatba a kezelőorvosával, ha ezeket szeretné megbeszélni vele.

 

Emésztőrendszeri vérzés vagy a bőrt, illetve anyálkahártyát érintő mellékhatás jelentkezése esetén hagyja abba a készítményalkalmazását és azonnal kérjen orvosi segítséget. 

 

A következő mellékhatásokfordulhatnak elő az alábbi gyakorisággal:

 

Gyakori (10 betegből legalább 1‑néljelentkezhetnek):

vérszegénység, szédülés, fejfájás, emésztési zavarok,hányinger, hányás, hasfájás, székrekedés, puffadás, hasmenés, viszketés,bőrkiütés és vizenyő (ödéma).

 

Nem gyakori (100 betegből legalább 1‑néljelentkezhetnek):

a vér sejtes összetevőinek csökkenése, forgó jellegűszédülés, fülcsengés, álmosság, szívdobogás érzés, a vérnyomás emelkedése, azarc és nyak kipirulása, emésztőrendszeri vérzés, gyomor– vagy nyombélfekély,nyelőcsőgyulladás, szájnyálkahártya-gyulladás, a máj laboratóriumi vizsgálatokeredményeinek átmeneti emelkedése (pl. a transzaminázok vagy az epefesték(bilirubin) emelkedése – a bilirubin szintjének emelkedése a bőr halvány sárgáselszíneződésével járhat), csalánkiütés, a veseműködés laboratóriumivizsgálatainak eltérései (pl. a kreatinin vagy a karbamid-nitrogén szintekemelkedése).

 

Ritka (1000 betegből legalább 1néljelentkezhetnek):

anafilaxiás/anafilaktoid reakciók (túlérzékenységireakciók, melyek során az immunrendszer túlzott választ ad egy allergénre),asztmás roham jelentkezése acetilszalicilsavra vagy más nem-szteroidgyulladásgátlókra allergiás egyénekben, hangulatzavarok, álmatlanság ésrémálmok, zavartság, látászavar (pl. homályos látás), emésztőrendszeriperforáció (az emésztőcsatorna falának kilyukadása), gyomorgyulladás,vastagbélgyulladás, májgyulladás, veseelégtelenség, potenciálisan életveszélyes bőrkiütéseket(Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízis) (lásd 2. pont), angioödéma (allergiás reakció következtében fellépővizenyős duzzanat), eritéma multiforme (változó alakú vörös foltok jelentkezésea bőrön), fényérzékenység.

 

Beszámoltak nátrium-, kálium- és vízvisszatartásról,valamint vízhajtókkal fellépő gyógyszerkölcsönhatásról.

 

A Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatosinjekcióhoz hasonló készítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat aszívinfarktus („miokardiális infarktus”) vagy sztrók kialakulásának kockázata.

 

Mellékhatásokbejelentése

 

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik,tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban felnem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére isbejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

 

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhatahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságosalkalmazásával kapcsolatban.

 

 

5.       Hogyan kell aMeloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatos injekciót tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A csomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felh.) utánne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjáravonatkozik.

 

Legfeljebb 25°C-on tárolandó. A fénytől valóvédelem érdekében az ampullákat tartsa a dobozában.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartásihulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használtgyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       A csomagolástartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Meloxicam-Zentiva 15 mg/1,5 ml oldatos injekció

-        A készítmény hatóanyaga 15 mgmeloxikám ampullánként (1,5 ml).

-        Egyéb összetevők:meglumin, poloxamer 188, glicin, nátrium-hidroxid (pH beállításához),nátrium-klorid, glikofurol, injekcióhoz való víz.

 

Milyen a Meloxicam-Zentiva15 mg/1,5 ml oldatos injekció külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Átlátszó, sárgás-zöldes árnyalatú, láthatórészecskéktől mentes, 8,4‑9,2 pH-értékű oldat átlátszó üvegampullában.

1,5 ml oldatos injekció 2 ml‑es, I‑estípusú üvegampullában.

 

Kiszerelés:

5x 1,5 ml

10x 1,5 ml

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerülkereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Zentiva, k.s., U kabelovny 130, DolníMěcholupy, 102 37, Prága, Cseh Köztársaság

 

Gyártó

Zentiva, k.s., U kabelovny 130, DolníMěcholupy, 102 37, Prága, Cseh Köztársaság

UAB Oriola Vilnius”,Laisvės pr. 75, LT-06144 Vilnius, Litvánia

 

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térségtagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Észtország:                 Recoxa 10 mg/ml süstelahus

Magyarország:           Meloxicam-Zentiva15 mg/1,5 ml oldatos injekció

Lettország:                 Recoxa10 mg/ml šķīdums injekcijām

Litvánia:                     Recoxa10 mg/ml injekcinis tirpalas

Lengyelország:          Aglan

Románia:                   Recoxa 15 mg/1,5 ml soluţie injectabilă

 

OGYI-T-20656/07      (5 x1,5 ml)

OGYI-T-20656/08      (10 x1,5 ml)

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatánakdátuma: 2014. november


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!