LUDEA 20 MG GYN-ELL KEMÉNY KAPSZ 30X

Omeprazol capsule 10, 20 en 40

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK AFELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Ludea10 mg gyomornedv-ellenállókemény kapszula

Ludea20 mg gyomornedv-ellenállókemény kapszula

Ludea40 mg gyomornedv-ellenállókemény kapszula

omeprazol

 

Mielőttelkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbibetegtájékoztatót.

-    Tartsa meg a betegtájékoztatót, merta benne szereplő információkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.

-    További kérdéseivel forduljonorvosához vagy gyógyszerészéhez.

-    Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írtafel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban azesetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik,vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetetészlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.             Milyen típusú gyógyszer az Ludea,és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.             Tudnivalók az Ludea szedése előtt

3.             Hogyan kell szedni az Ludea-t?

4.             Lehetséges mellékhatások

5.             Hogyan kell az Ludea-t tárolni?

6.             További információk

 

 

1.     MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ LUDEA,ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

Az Ludea hatóanyaga a protonpumpa-gátlóknak nevezett gyógyszerekcsoportjába tartozik. Ezek csökkentik a gyomorban termelődőgyomorsav mennyiségét, ami segít megakadályozni a fekélyek kialakulását, éselősegítik a már meglévő fekélyek gyógyulását. Ezen kívül bizonyos mértékigcsökkentik a gyulladás következtében a nyelőcsőben tapasztalható kellemetlenérzést, és lehetővé teszik a sérülések begyógyulását.

 

Az Ludea a következőesetekben alkalmazható:

·        Ha nyombélfekélyben szenved (agyomor alsó részéből kivezető bélszakaszban található fekély)

·        Ha gyomorfekélyben szenved

·        Ha ún. reflux özofagitisze(nyelőcsőgyulladás) van vagy  ún. gasztroözofageális reflux betegség tüneteitőlszenved (ezeket a panaszokat a gyomorból a nyelőcsőbe visszaáramló sav okozza)

·        Korábbi reflux özofagitisz kiújulásánakmegelőzésére

·        Ha az ún. Zollinger-Ellison-szindrómanevű betegségben szenved (szövetszaporulat a hasnyálmirigyben, amely a gyomrota kelleténél több sav termelésére készteti)

·        Ha ún. nem-szteroid gyulladásgátlógyógyszerek (gyakran használt rövidítésük: “NSAID”) okozta fekélye van

·        A fekély kiújulásánakmegelőzésére, ha nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszereket (gyakran használtrövidítésük: “NSAID”) szed, és korábban fekélybetegségben szenvedett

·        Antibiotikumokkal együttalkalmazva, ha a Helicobacter pylori nevű baktériummal fertőzött fekélybenszenved.

 

2.   TUDNIVALÓK AZ Ludea SZEDÉSEELŐTT

 

Neszedje az Ludea-t

- Haallergiás (túlérzékeny) az Ludeara vagy az Ludea bármely egyéb összetevőjére

- Klaritromicinnel (bizonyos fertőzésekkezelésére szolgáló gyógyszer hatóanyaga) együtt, ha májproblémái vannak.

- Haatazanavirt (a HIV-fertőzés kezelésére való gyógyszer hatóanyaga) szed

 

AzLudea fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

Amennyibenaz alábbi állapotok bármelyike fennáll:

-         Szóljon orvosának, ha az alábbitünetek bármelyikét tapasztalja, vagy tapasztalta a közelmúltban: súlyvesztésfogyókúra nélkül, visszatérő hányás, illetve vérhányás, vagy sötét színűszéklet. Orvosa ilyen esetekben további vizsgálatot, endoszkópiát fog végezni atünet hátterében álló betegség diagnosztizálása és/vagy egyéb súlyosabbbetegségek kizárása érdekében.

-         A gyomorsav-gátló gyógyszerekkelvégzett kezelés kismértékben megnöveli a gyomor-bélrendszeri fertőzésekkockázatát. Tájékoztassa orvosát, ha gyomor-bélrendszeri tünetektől, példáulhasmenéstől, vagy hasi fájdalomtól szenved.

-         Az Ludea alkalmazása nem javalltkét év alatti gyermekek és csecsemők esetében.

-         Ha tartósan (több mint 1 évig)alkalmazza a gyógyszert, akkor rendszeresen látogasson el orvosához, éskérdezze meg, hogy továbbra is szükséges-e a kezelés.

-         Mondja el orvosának, ha máj- vagyveseproblémái vannak, vagy voltak régebben. Orvosa vérvizsgálattalellenőrizheti a máj- és veseműködését, főként, ha tartósan kell szednie az Ludea-t.

-         Ha orvosa az Ludea-tantibiotikumokkal (a Helicobacter pylori nevű baktérium okozta fertőzéskezelésére), vagy gyulladásgátló gyógyszerekkel (fájdalom vagy reumás betegségkezelésére) együtt írta fel Önnek, akkor kérjük, hogy ezeknek a gyógyszereknekis figyelmesen olvassa el a betegtájékoztatóját.

 

Kérje orvosa tanácsát, ha a fenti figyelmeztetések közülbármelyik érvényes Önre.

 

Akezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Azegyidejűleg szedett gyógyszerek befolyásolhatják egymás hatása(i)t és/vagymellékhatása(i)t. Ezt interakciónak nevezzük. Interakció akkor is felléphet, haa gyógyszereket nemrégiben szedte, vagy a közeljövőben fogja szedni.

 

Különösenfontos, hogy tájékoztassa orvosát, ha jelenleg vagy nemrégiben szedte az alábbihatóanyagú gyógyszerek közül bármelyiket:

·                    Atazanavir (a HIV kezeléséreszolgáló szer)

·                    Ciklosporin vagy takrolimusz (aszervezet védekező-mechanizmusát gátló, és ezáltal az idegen szerv kilökődésétmegakadályozó gyógyszerek hatóanyaga)

·                    Digoxin (szívbetegség kezelésérevaló szer).

·                    Diszulfirám (alkoholizmuskezelésére alkalmazott szer)

·                   A májon keresztül lebomló hatóanyagok,például:

-           benzodiazepinek (nyugtató, altató és/vagy izomlazítótulajdonságokkal rendelkező gyógyszerek), például diazepám, triazolám, flurazepám

-           fenitoin(például epilepszia kezelésére alkalmazott gyógyszer)

-           warfarin(véralvadásgátló)

-           depresszió kezelésére szolgáló bizonyos gyógyszerek,például citaloprám, imipramin és klomipramin

·                    Ketokonazol és itrakonazol (gombásfertőzések kezelésére) és egyéb olyan gyógyszerek hatóanyagai, melyekfelszívódását befolyásolja a gyomornedv savassága.

·                   Makrolidek (bizonyos antibiotikumok),például klaritromicin, roxitromicin és eritromicin

·                    Orbáncfű (gyógynövény-kivonat,amelyet gyakran alkalmaznak depresszió elleni természetes gyógyszerként).

·                    B12-vitamin.

 

Amennyiben ilyen típusú gyógyszereket szed, ne feledjeezekkel kapcsolatosan megkérdezni orvosát vagy gyógyszerészét.

 

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagygyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről,beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

 

Figyelem: a fent felsorolt gyógyszerek esetleg másik,kereskedelmi nevükön lehetnek ismertek az Ön számára. Ebben a részben csak ahatóanyagot, illetve a terápiás csoportot említettük, a kereskedelmi nevetazonban nem. Ezért minden esetben tanulmányozza át a már szedett gyógyszerekcsomagolásán feltüntetett információkat és a betegtájékoztatót, hogy megtudja,milyen hatóanyagot tartalmaz, illetve melyik terápiás csoportba tartozik azadott gyógyszer.

 

Terhesség ésszoptatás

Tájékoztassa orvosát, haterhes, ha úgy véli, hogy terhes lehet, vagy terhességet tervez. Orvosánakmérlegelnie kell, hogy milyen kockázatokat jelenthet az Ludea szedése az Önszámára. Jelenleg nem áll rendelkezésre elegendő információ annakmegítéléséhez, hogy az Ludeaban található hatóanyag, az omeprazol, gyakorol-ekáros hatást a magzatra. Jelenleg erre vonatkozóan nincsen bizonyíték.

 

Amennyiben Ön szoptat, akkoraz Ludea-t csak abban az esetben szedheti, ha orvosa ezt mindenképpenszükségesnek ítéli. Jelenleg nem áll rendelkezésre elegendő információ annakmegítéléséhez, hogy a szoptatott csecsemő mekkora kockázatnak van kitéve.

 

A készítményhatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nincsrá bizonyíték, hogy a gyógyszer befolyásolná a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhezszükséges képességeket. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy mellékhatások,például álmosság és látászavar léphet fel, ami érintheti a gépjárművezetéshezés gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

 

Fontosinformációk az Ludea egyes összetevőiről:

Ez a gyógyszer szacharóz nevű cukrot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban márfigyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukorra érzékeny, keresse fel orvosát mielőttelkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

3.   HOGYANKELL SZEDNI AZ LUDEA-T?

 

Adagolás ésalkalmazás

AzLudea-t mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyibennem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. Aszokásos adagokat az alábbiakban foglaltuk össze:

 

Nyombélfekély (agyomor alsó részéből kivezető bélszakaszban található fekély)

2-4héten át naponta egy, 20 mg omeprazolt tartalmazó kapszula. Szükség eseténorvosa napi 40 mg-ra emelheti az adagot. A nyombélfekély megelőzésére aszokásos dózis napi 20 mg, bár bizonyos körülmények között a 10 mg-os adag iselegendő lehet.

 

Gyomorfekély

Napontaegy, 20 mg omeprazolt tartalmazó kapszula általában 4 héten át, amimeghosszabbítható 8 hétre. Szükség esetén orvosa napi 40 mg-ra emelheti azomeprazol adagját.

 

Reflux özofagitisz (a gyomorból a nyelőcsőbe visszaáramló sav okoztanyelőcsőgyulladás)

Napontaegy, 20 mg omeprazolt tartalmazó kapszula általában 4 héten át, amimeghosszabbítható

8hétre. Szükség esetén orvosa napi 40 mg-ra emelheti az omeprazol adagját.

Abetegség kiújulásának megelőzésére fenntartó kezelésként naponta egyszer egy10-20 mg-os omeprazol kapszula írható fel.

 

Gasztro-özofageálisreflux betegség(a tüneteit a gyomorból a nyelőcsőbe visszaáramló sav okozza)

Napontaegy, 10 vagy 20 mg omeprazolt tartalmazó kapszula általában 2-4 héten át. Ha atünetek 2 heti kezelést követően sem javulnak, akkor orvosa további vizsgálatokelvégzése mellett dönthet.

 

Zollinger-Ellison-szindróma(szövetszaporulat ahasnyálmirigyben, amely a gyomrot a kelleténél több sav termelésére készteti)

Akezelést általában naponta 60 mg omeprazollal kell kezdeni. Amennyiben a napidózis meghaladja a 80 mg-ot, akkor két adagra elosztva kell bevenni.

Gyulladásgátlógyógyszerek által okozott fekélyek kezelése:

A szokásos adag napi 20 mg. A kezelésidőtartama 4-8 hét.

 

Gyulladásgátlógyógyszerek által okozott fekélyek fenntartó kezelése:

A szokásos adag napi 20 mg.

 

AzLudea adagja antibiotikumokkal együtt alkalmazva, Helicobacter pylorinevű baktériummal fertőzött fekély esetén

Aszokásos dózis egy 20 mg-os omeprazol kapszula naponta kétszer. Orvosa ezenkívül el fogja mondani Önnek, hogy melyik két antibiotikumot kell egy hétigszednie az alábbiak közül: amoxicillin, klaritromicin, metronidazol.

 

Azantibiotikumokkal végzett ajánlott kombinációs kezelések a következők:

 

·        20 mg omeprazol + 1000 mgamoxicillin + 500 mg klaritromicin

·        20 mg omeprazol + 250 mgklaritromicin + 400-500 mg metronidazol

 

…mindegyiketnaponta kétszer alkalmazva. Orvosa elmondja Önnek, hogy melyik kombinációt kellszednie.

 

Akezelés időtartama általában egy hét. Ne szakítsa meg előbb a terápiát, mertellenkező esetben néhány baktérium túlélheti a kezelést (és rezisztensséválhat).

 

2 év feletti gyermekek és serdülők

Azomeprazol gyermekek körében történő alkalmazásával kapcsolatban továbbra iskevés tapasztalattal rendelkezünk. Az omeprazol gyermekekben ezért csak súlyosreflux özofagitisz (a gyomorból a nyelőcsőbe visszaáramló sav okozta gyulladás)esetén alkalmazható. 10 kg és 20 kg közötti testtömegű betegek esetében aszokásos dózis naponta egy 10 mg-os kapszula. 20 kg-nál nagyobb testtömegűbetegek esetében a szokásos dózis 20 mg omeprazol naponta. A kezelés időtartamaáltalában 4-8 hét, de akár 12 hétig is folytatható.

 

Speciálisbetegcsoportok:

 

Gyermekek

Azomeprazol 2 év alatti gyermekeknek nem adható.

 

Májfunkció-zavarbanszenvedő betegek (májproblémák)

Hamájproblémái vannak, akkor az omeprazol adagjának csökkentése válhatszükségessé. Ebben az esetben az omeprazol maximális napi adagja 20 mg.

 

Az alkalmazás módja

Akapszulát egészben, egy pohár vízzel kell bevenni étkezés (pl. reggeli vagyvacsora) előtt, vagy éhgyomorra. A kapszulát nem szabad szétrágni vagyszétmorzsolni.

 

Hanehezen tudja lenyelni a kapszulát, vagy kisgyermeknek kell beadni agyógyszert, akkor a kapszula burka felnyitható, és tartalmát kis mennyiségűjoghurttal vagy gyümölcslével elkeverve, azonnal (rágás nélkül) be kell venni.

 

Abuborékcsomagolást az alumíniumfólia két rétegének szétválasztásával kellfelbontani, a fólia azon kis területén megkezdve, ahol a rétegek elválnakegymástól.

 

Amennyiben az Ludea gyomornedv-ellenállókemény kapszula hatását túl erősnek, vagy ellenkezőleg, túl gyengénekérzi, szóljon az orvosának vagy a gyógyszerésznek.

 

Ha az előírtnáltöbb Ludea-t vett be

Azonnalforduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez. Az omeprazol túladagolásánaktünetei az alábbiak lehetnek: álmosság, görcsök, légszomj és alacsonytesthőmérséklet.

Ha elfelejtettebevenni az Ludea-t

Haelfelejtette bevenni az Ludea-t, akkor vegye be a kimaradt adagot, amint eszébejut. Ha azonban már közel a következő adag bevételének ideje, akkor ne vegye bea kimaradt dózist, hanem folytassa a gyógyszerszedést a megszokott szabályosidőrendben. Ne alkalmazzon dupla adagot az elfelejtett adag pótlására.

 

Habármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban,kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

4.     LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így az Ludea is okozhatmellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A következőmellékhatások fordulhatnak elő:

Gyakori (10-ből egynélkevesebb, de 100-ból egynél több beteget érint):

-         Hasmenés, székrekedés, felfúvódás(esetlegesen hasi fájdalommal), hányinger és hányás;

-         Álmosság, alvászavarok(inszomnia), szédülés és fejfájás. Ezek a tünetek általában elmúlnak a kezeléssorán.

 

Nemgyakori (100-ból egynél kevesebb, de 1000-ből egynél több beteget érint):

-         viszketés, bőrkiütés, hajhullás, abőr felhólyagosodása, fokozott fényérzékenység és fokozott verejtékezés;

-         homályos látás, beszűkült látótér,hallás- és ízérzékelési zavarok;

-         folyadék-visszatartás (ödéma);

-         kóros májműködésre utaló értékek avéreredményben

 

Ritka (1000-ből egynélkevesebb, de 10 000-ből egynél több beteget érint):

-         a nyelv barnás-feketéselszíneződése klaritromicin (bizonyos antibiotikum) egyidejű alkalmazásaesetén, és jóindulatú ciszták (folyadékkal telt üregek) kialakulása amirigyekben;

-         izomgyengeség, izom- és ízületifájdalom;

-         irritáció, viszketés vagy szúró,bizsergő érzés látható ok nélkül (paresztézia), valamint kábultság-érzés. Zavartságés olyan tárgyak érzékelése, amelyek nincsenek ott (hallucinációk), különösensúlyosan beteg vagy idősebb betegek esetében;

-         vérszegénység gyermekekben.

 

Nagyonritka (10 000-ből egynél kevesebb beteget érint):

-     szájszárazság, a szájnyálkahártya gyulladása, gombás fertőzések(kandidiázis) és hasnyálmirigy-gyulladás (pankreatitisz);

-         májgyulladás (hepatitisz)sárgasággal (a bőr és a szemfehérje sárgás elszíneződése) vagy anélkül,valamint idegrendszeri rendellenességek, amelyek járhatnak példáulizomgörcsökkel és tompult tudatállapottal, előzőleg már fennálló májbetegségbenszenvedő betegek esetében;

-         kóros laborleletek;

-         súlyos allergiás reakciók, példáulsúlyos bőrbetegség, láz, hirtelen kialakuló folyadékgyülem a bőrben és anyálkahártyákban (pl. torok vagy nyelv), nehézlégzés, a vérerek gyulladása éssokk (nagymértékű vérnyomásesés, sápadtság, izgatottság, gyenge pulzus magaspulzusszámmal, verejtékező bőr, tompult tudatállapot);

-         vesegyulladás véres vizelettel,láz és oldalfájdalom (nefritisz);

-         nyugtalanság és depresszióelsősorban súlyosan beteg vagy idős betegeknél;

-         mellnövekedés férfiakban.

 

Habármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsoroltmellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagygyógyszerészét.

 

5.   HOGYAN KELL AZ LUDEA-T TÁROLNI?

 

Agyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Adobozon feltüntetett lejárati idő (Felh.:) után ne alkalmazza az Ludeakapszulát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb25°C-on tárolandó.

Alumínium/alumíniumbuborékcsomagolás: Nedvességtől védve, eredeti csomagolásában tárolandó.

HDPE tartály: A tartály nedvességtőlvédve, szorosan lezárva tárolandó.

 

Agyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együttmegsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné váltgyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezetvédelmét.

 

6.   TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz az Ludea:

-         A készítmény hatóanyaga azomeprazol.

Ludea 10 mg: minden egyes kapszula 10 mg omeprazolttartalmaz;

Ludea 20 mg: minden egyes kapszula 20 mg omeprazolttartalmaz;

Ludea 40 mg: minden egyes kapszula 40 mg omeprazolttartalmaz.

 

-         Egyéb összetevők:

·        A kapszula tartalma: cukorgömböcskék(kukoricakeményítőből és szacharózból állnak), nátrium-lauril-szulfát,vízmentes dinátrium-hidrogén-foszfát, mannit, hipromellóz, makrogol 6000,talkum, poliszorbát 80, titánium-dioxid és metakrilsav - etil-akrilát-kopolimer(1:1) 30%-os diszperzió.

·        Kapszulahéj: zselatin. A 10és a 20 mg-os kapszulák is tartalmazzák a kinolinsárga, és

titán-dioxid színezőanyagot. A 40 mg-os kapszulákindigókármint és titán-dioxidot tartalmaznak.

 

Milyena készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás:

Gyomornedvnek ellenálló,kemény kapszula.

Ludea 10 mg: Átlátszatlansárga kapszula, amely törtfehér-krémfehér, gömb alakú mikroszemcséket tartalmaz

Ludea 20 mg: Átlátszatlansárga kapszula, amely törtfehér-krémfehér, gömb alakú mikroszemcséket tartalmaz

Ludea 40 mg: Átlátszatlan kékés átlátszatlan fehér kapszula, amely törtfehér-krémfehér, gömb alakú mikroszemcsékettartalmaz.

 

AzLudea 7, 14, 15, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 100, 140 280 és 500 kapszuláttartalmazó buborékcsomagolásban; és 5, 7, 14, 28, 30, 56, 60, 90 és 500kapszulát tartalmazó HDPE tartályban kapható.

 

Nemfeltétlenül minden kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalombahozatali engedély jogosultja és a gyártó:

 

A forgalomba hozataliengedély jogosultja:         Richter Gedeon Nyrt.

                                                                       1103Budapest

                                                                       Gyömrőiút 19-21.

 

Gyártó:                                                LABORATORIOSLICONSA, S.A.

         Av. Miralcampo,Nº 7, Polígono Industrial Miralcampo

         19200 Azuquecade Henares (Guadalajara)

SPANYOLORSZÁG

 

Richter GedeonNyrt.

1103Budapest

Gyömrői út19-21.

Magyarország

 

 

Ezt agyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi nevekenengedélyezték:

 

Cseh Köztársaság:         Asilar10/20/40

Észtország:                    Omolin

Hollandia:                      Omolin10/20/40 mg capsules

Olaszország:                  Omolin10/20 mg capsule rigide gastroresistenti

Litvánia:                        Omolin10/20/40 mg skrandyje neiros kietos kapsulés

Lettország:                    Omolin10/20/40 mg zarnas skistosas cietas kapsulas

Lengyelország:              Agastin10/20/40 kapsulka dojelitowa twarda

Szlovénia:                      Omolin10/20/40 mg gastrorezistentna kapsula, trda

Szlovákia:                      Asilar10/20/40 mg tvrdá gastrorezistentná kapsula

Spanyolország:              OmeprazolStada 40 mg cápsulas duras gastrorresistentes

 

Ludea10 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula:
OGYI-T-20638/01 - 30x (buborékcsomagolásban)

Ludea 20 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula:
OGYI-T-20638/02 - 30x (buborékcsomagolásban)

Ludea 40 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula:
OGYI-T-20638/03 - 30x (buborékcsomagolásban)

 

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. január 6.


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!