TAZOCIN 4,5G INJEKCIÓ 12X

Version 7

BETEGTÁJÉKOZTATÓ:INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Tazocin4 g/0,5 g por oldatos infúzióhoz

piperacillin/ tazobaktám

Mielőtt elkezdenéalkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbibetegtájékoztatót.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-                Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, hatünetei az Önéhez hasonlóak.

-                Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Abetegtájékoztató tartalma:

1.            Milyen típusú gyógyszer a TAZOCIN és milyen betegségek eseténalkalmazható?

2.            Tudnivalók a TAZOCIN alkalmazása előtt

3.       Hogyan kell alkalmazni a TAZOCIN-t?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a TAZOCIN-t tárolni?

6.       További információk

1.       MILYENTÍPUSÚ GYÓGYSZER A TAZOCIN ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A piperacillina „széles spektrumú penicillin antibiotikumok” néven ismert gyógyszerekcsoportjába tartozik. Nagyon sokféle baktériumot képes elpusztítani. Atazobaktám képes megakadályozni, hogy néhány ellenálló baktérium a piperacillinhatásait túlélje. Ez azt jelenti, hogy ha a piperacillint és a tazobaktámotegyüttesen alkalmazzák, akkor többfajta baktériumot képesek elpusztítani.

A TAZOCIN-t felnőttekés serdülők olyan, baktériumok okozta fertőzéseinek kezelésérealkalmazzák, amelyek az alsó légutakat (tüdő), a húgyutakat (a veséket ésa húgyhólyagot), a hasüreget, a bőrt vagy a vért érintik. A TAZOCIN alkalmazhatóaz alacsony fehérvérsejtszámmal(a fertőzésekkel szembeni csökkent ellenállással) járó bakteriálisfertőzések kezelésére.

A TAZOCIN-t a 2 – 12 éveskor közötti gyermekek hasüregifertőzéseinek kezelésére alkalmazzák, például vakbélgyulladás, hashártya‑gyulladás(a hasüregben lévő szerveket borító hashártya és folyadék gyulladása) ésaz epehólyag (epeutak) fertőzései esetén. A TAZOCIN alacsony fehérvérsejt-számmal (afertőzésekkel szembeni csökkent ellenállással) járó, baktériumok általokozott fertőzésektől szenvedő betegek kezelésére isalkalmazható.

Bizonyos súlyosfertőzésekben kezelőorvosa mérlegelheti a TAZOCIN és másantibiotikumok kombinációban történő alkalmazását.

 

2.       TUDNIVALÓKA TAZOCIN ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza az TAZOCIN-t

-         ha allergiás (túlérzékeny) a piperacillinre vagy a tazobaktámra vagya TAZOCIN egyéb összetevőjére.

-         ha allergiás (túlérzékeny) a penicillinek, cefalosporinok vagymás, béta-laktamáz enzim gátló néven ismert antibiotikumokra, mert akkorallergiás lehet a TAZOCIN-ra is.

A TAZOCIN fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

-        ha allergiás. Ha különböződolgokra allergiás, azt feltétlenül mondja el kezelőorvosának vagy másegészségügyi szakembernek, mielőtt beadnák Önnek ezt a gyógyszert.

-        ha már hasmenése van, vagy ha a kezelés alatt vagy után hasmenésealakul ki. Ebben az esetben azonnal szóljon kezelőorvosának vagy másegészségügyi szakembernek. Ne vegyen be semmilyen hasmenés elleni szertanélkül, hogy azt előbb megbeszélné kezelőorvosával.

-        ha alacsony a vére káliumszintje. Lehet, hogy kezelőorvosaa gyógyszer beadása előtt ellenőrizni akarja a veséi működését,és lehet, hogy a kezelés ideje alatt rendszeresen vérvizsgálatokat fogvégeztetni.

-        ha vese- vagy májbetegsége van, vagy művesekezelés alattáll. Lehet, hogy kezelőorvosa a gyógyszer beadása előttellenőrizni akarja a veséi működését, és lehet, hogy a kezelés idejealatt rendszeresen vérvizsgálatokat fog végeztetni.

-        ha a fokozott véralvadás elkerülése érdekében bizonyosgyógyszereket szed (úgynevezett véralvadásgátlókat) (lásd még A kezelésideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek részt, ebben abetegtájékoztatóban), vagy ha a kezelés ideje alatt bármilyen váratlan vérzésjelentkezik. Ebben az esetben azonnal tájékoztatnia kell kezelőorvosátvagy más egészségügyi szakembert.

-        ha a kezelés ideje alatt görcsrohamai alakulnak ki. Ebben azesetben tájékoztatnia kell kezelőorvosát vagy más egészségügyi szakembert.

-        ha úgy gondolja, hogy új fertőzése alakult ki, vagy ameglévő súlyosbodott. Ebben az esetben tájékoztatnia kellkezelőorvosát vagy más egészségügyi szakembert.

 

2 évnélfiatalabb gyermekek

Abiztonságosságra és a hatásosságra vonatkozó adatok elégtelensége miatt a piperacillin/tazobaktámalkalmazása 2 évnél fiatalabb gyermekeknél nem javasolt.

A kezelésideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy más egészségügyi szakembert a jelenleg vagy nemrégibenszedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeketis. Bizonyos gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a piperacillinnel és atazobaktámmal.

Közéjüktartozik:

-                a köszvényre szedett gyógyszer (probenecid). Ez meghosszabbíthatja aztaz időt, ami alatt a piperacillin és a tazobaktám kiürül aszervezetéből.

-                a véralvadásgátló vagy a kialakult vérrög kezelésére szolgálógyógyszerek (pl. heparin, warfarin vagy aszpirin).

-                az izmok műtét alatti ellazítására szolgáló gyógyszerek. Mondja elkezelőorvosának, ha altatásos érzéstelenítés előtt áll.

-                metotrexát (rákos megbetegedés, ízületi gyulladás vagy pikkelysömörkezelésére alkalmazott gyógyszer). A piperacillin és a tazobaktám meghosszabbíthatjaazt az időt, ami alatt a metotrexát kiürül a szervezetéből.

-                az olyan gyógyszerek, amelyek csökkentik a vér káliumszintjét (pl. avízhajtó tabletták vagy a  rákos megbetegedések kezelésére szolgáló, egyes gyógyszerek).

-                más antibiotikumokat (tobramicint vagy gentamicint) tartalmazógyógyszerek. Tájékoztassa orvosát, ha veseproblémái vannak.

A laboratóriumi vizsgálatokra gyakorolt hatások

Ha vér- vagyvizeletmintát kell adnia, szóljon kezelőorvosának vagy a laboratóriumiszemélyzetnek, hogy TAZOCIN‑t kap.

Terhességés szoptatás

Ha terhes, ha úgy gondolja, hogyterhes lehet, vagy ha teherbe próbál esni, akkor szóljon kezelőorosánakvagy más egészségügyi szakembernek, mielőtt beadnák Önnek ezt agyógyszert. Kezelőorvosa eldönti majd, hogy a TAZOCIN alkalmas‑e azÖn kezelésére.

A piperacillin és a tazobaktám améhen vagy az anyatejen keresztül bejuthat a gyermek szervezetébe. Ha szoptat,kezelőorvosa eldönti majd, hogy a TAZOCIN alkalmas‑e az Önkezelésére.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhezszükséges képességekre

A TAZOCIN alkalmazása várhatóan nem befolyásolja agépjárművezetéshez vagy a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

Fontosinformációk a TAZOCIN egyes összetevőiről

A TAZOCIN 4 g/0,5 g11,16 mmol (256 mg) nátriumot tartalmaz.

Ezt kontrollált nátrium diétaesetén figyelembe kell venni.

3.       HOGYAN KELL ALKALMAZNI A TAZOCIN-T?

Kezelőorvosa vagy más egészségügyi szakember fogja Önnek egyinfúzióban (30 percig tartó cseppinfúzió) az egyik vénájába beadni ezt agyógyszert.

Adagolás

Az Önnek adott gyógyszer adagja attól függ, hogy milyen betegséggelkezelik, hány éves, és van-e vesebetegsége, vagy nincs. 

Felnőttek és 12 éves vagyidősebb serdülők

A szokásosadag 4 g/0,5 g piperacillin / tazobaktám, 6‑8 óránként, azegyik vénába adva (közvetlenül a vérkeringésbe).

2 - 12 éves korú gyermekek

Hasüregifertőzésben szenvedő gyermekeknél a szokásos adag 100 mg/12,5 mg/testtömeg‑kilogrammpiperacillin/tazobaktám, 8 óránként, az egyik vénába adva (közvetlenül avérkeringésbe). Alacsony fehérvérsejtszámú gyermekeknél a szokásos adag 80 mg/10 mg/testtömeg‑kilogrammpiperacillin/tazobaktám 6 óránként, az egyik vénába adva (közvetlenül avérkeringésbe).

Kezelőorvosaa gyermeke testtömege alapján fogja kiszámítani az adagot, de az nem haladjameg majd a napi 4 g/0,5 g TAZOCIN‑t.

Addig fogjamajd a TAZOCIN‑t kapni, amíg a fertőzés tünetei teljesen el nemmúlnak (5 - 14 nap).

Vesebetegségben szenvedők

Lehet, hogykezelőorvosának csökkentenie kell a TAZOCIN adagját vagy a beadásgyakoriságát. Előfordulhat, hogy kezelőorvosa vérvizsgálatot is akarvégezni, hogy meggyőződjön arról, hogy a kezelés a helyes adaggaltörténik, különösen akkor, ha ezt a gyógyszert hosszú ideig kell kapnia.

Ha azelőírtnál több TAZOCIN-t kapott

Mivel a TAZOCIN-tegy orvostól vagy más egészségügyi szakembertől fogja megkapni, ezért nemvalószínű, hogy rossz adagot kapna. Mindazonáltal ha mellékhatásokat,például görcsrohamokat észlel, vagy úgy gondolja, hogy túl sokat kapott,azonnal szóljon kezelőorvosának.

Ha kimaradtÖnnél egy adag TAZOCIN

Ha úgygondolja, hogy nem kapott meg egy adag TAZOCIN-t, azonnal szóljonkezelőorvosának vagy más egészségügyi szakembernek.

Ha bármilyentovábbi kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze megorvosát vagy gyógyszerészét.

4.       LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a TAZOCIN is okozhat mellékhatásokat, amelyekazonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Azonnalforduljon orvosához, ha a TAZOCIN alábbi, potenciálisan súlyosmellékhatásai közül bármelyiket észleli:

A TAZOCINsúlyos mellékhatásai:

-                Súlyos bőrkiütések (Stevens-Johnson‑szindróma, toxikusepidermális nekrolízis), melyek kezdetben úgy néznek ki, mint vörösescéltáblaszerű pontok vagy körkörös foltok, gyakran egy hólyaggal aközéppontjukon. egyéb jelek lehetnek még a szájban, torokban, orrban,végtagokon, nemi szerveken jelentkező fekélyek, valamint akötőhártyagyulladás (vörös és duzzadt szemek). A kiütések nagy területrekiterjedő hólyagosodássá vagy a bőr hámlásává súlyosbodhatnak, ésakár életet veszélyeztetők is lehetnek.

-                az arc, az ajkak, a nyelv vagy más testrészek duzzanata

-                légszomj, zihálás vagy légzési nehézségek

-                súlyos bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés

-                a szem és a bőr besárgulása

-                vérsejtek károsodása (a tünetek lehetnek: légszomj amikor nem számít rá,vörös vagy barna vizelet, orrvérzés és véraláfutás)

-                súlyos vagy hosszan tartó hasmenés, melyet láz vagy gyengeség kísér

-                váratlan vérzés, különösen ha olyan véralvadásgátlókat szed, mint awarfarin

Ha akövetkező mellékhatások közül bármelyik súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy más egészségügyi szakembert.

A lehetséges mellékhatások akövetkező gyakorisági kategóriák szerint vannak felsorolva:

- gyakori: 100 beteg közül 1 – 10 betegetérint

- nem gyakori: 1000 beteg közül 1 – 10 betegetérint

- ritka: 10 000 beteg közül 1 – 10 betegetérint

- nagyon ritka: 10 000 beteg 1-nél kevesebbbeteget érint

Gyakori mellékhatások:

-                hasmenés, hányás, hányinger

-                bőrkiütések

Nem gyakori mellékhatások:

-                szájpenész,

-                a fehérvérsejtek számának (kóros) csökkenése (leukopénia, neutropénia) ésa vérlemezkék számának (kóros) csökkenése (trombocitopénia)

-                allergiás reakció

-                fejfájás, álmatlanság

-                alacsony vérnyomás, a vénák gyulladása (az érintett terület érzékenyvagy vörös)

-                sárgaság (a bőr vagy a szemek fehérjéjének sárgáselszíneződése), a szájnyálkahártya gyulladása, székrekedés, emésztésizavar, gyomorpanaszok

-                bizonyos enzimek szintjének emelkedése a vérben (alanin-aminotranszferázemelkedés, aszpartát-aminotranszferáz emelkedés)

-                bőrviszketés, csalánkiütés

-                az izomban zajló anyagcseretermék szintjének emelkedése a vérben (emelkedettkreatininszint a vérben)

-                láz, reakció az injekció beadása helyén

-                élesztő gombás fertőzés (kandida felülfertőzés)

Ritka mellékhatások:

-                a vörösvértestek számának vagy a vérfesték/hemoglobin szintjének (kóros)csökkenése, a vörösvértestek számának idő előtti szétesésük miatti(kóros) csökkenése (hemolitikus anémia), kicsi, pontszerű bevérzések(purpura), orrvérzés (episztaxis) és megnyúlt vérzési idő,  az egyikfehérvérsejt-típus számának (kóros) megemelkedése (eozinofília)

-                súlyos allergiás reakció (anafilaxiás/anafilaktoid reakció, beleértve asokkot is)

-                meleg, kipirult bőr

-                a vastagbél egy bizonyos típusú fertőzése (álhártyás vastagbélgyulladás),hasi fájdalom

-                májgyulladás (hepatitisz), a vérfesték lebomlási termékének (bilirubin)emelkedett szintje bizonyos enzimek szintjének emelkedése a vérben (emelkedettalkalikus‑foszfatáz‑szint a vérben, emelkedettgamma-glutamiltranszferáz‑szint a vérben)

-                vörös bőrszínnel és kisebesedéssel járó bőrreakciók (exantéma,eritéma multiforme), hólyagos bőrreakciók (bullózus dermatitisz)

-                ízületi- és izomfájdalom

-                beszűkült veseműködés és veseproblémák

-                hidegrázás

Nagyon ritka mellékhatások:

-                a szemcséket tartalmazó fehérvérsejtek (granulociták) számánakjelentős csökkenése (agranulocitózis), a vörösvértestek, a fehérvérsejtekés a vérlemezkék számának jelentős csökkenése (páncitopénia)

-                a véralvadási idő megnyúlása (megnyúlt parciális tromboplasztin idő,megnyúlt protrombin idő), kóros laboratóriumi vizsgálati eredmények (pozitívdirekt Coombs‑teszt), a vérlemezkék számának emelkedése (trombocitémia)

-                a vér káliumszintjének csökkenése (hipokalémia), a vércukorszint (glükóz)csökkenése, a vérben lévő, albumin nevű plazmafehérje szintjénekcsökkenése, a vér összfehérjeszintjének csökkenése

-                a bőr felső rétegének testszerte jelentkező leválása (toxikusepidermális nekrolízis), súlyos, testszerte jelentkező, allergiás reakció,ami érinti a bőrt és a nyálkahártyákat, ahol bőrkiütések és különfélesebek keletkeznek (Stevens-Johnson szindróma)

-                a vér karbamidnitrogén‑szintjének emelkedése

A piperacillin‑kezelésa cisztikus fibrózisban szenvedő betegeknél gyakrabban okozott lázat ésbőrkiütést.

5.       HOGYANKELL A TAZOCIN-T TÁROLNI?

A gyógyszergyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon ésaz injekciós üvegen feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után nealkalmazza a TAZOCIN-t. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjáravonatkozik.

Bontatlaninjekciós üveg: legfeljebb 25°C-on tárolandó

Kizárólag egyszeri alkalmazásra.Minden fel nem használt oldatot ki kell dobni.

Agyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együttmegsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné váltgyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik akörnyezet védelmét.

6.       TOVÁBBIINFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a TAZOCIN

-                A készítmény hatóanyagai a piperacillin és a tazobaktám.

4 gpiperacillin (nátriumsó formájában) és 0,5 g tazobaktám (nátriumsóformájában) injekciós üvegenként.

-                Egyéb összetevők a citromsav-monohidrát és dinátrium-edetát (EDTA).

Milyena TAZOCIN készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

A TAZOCIN 4 g/0,5 g fehér – törtfehér por, injekciós üvegben.

Kiszerelés: 1, 5, 10, 12, 25 vagy50 db injekciós üveg.

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedélyjogosultja

Pfizer Kft.

1123 Budapest, Alkotás u.53.

Magyarország

Gyártó

WyethLederle S.r.l.

Via FrancoGorgone, Zona Industriale, 95030, Catania

Olaszország

OGYI-T-5404/02 (12x)

Abetegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2013. június

Agyógyszerről részletes információ a következő honlapon található: www.ogyi.hu  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az alábbi információk kizárólagorvosoknak vagy más egészségügyi szakembereknek szólnak:

Alkalmazásiutasítás

A TAZOCIN intravénás infúzióbankerül beadásra (30 percig tartó cseppinfúzió).

Intravénás alkalmazás

Minden injekciós üveget az alábbi táblázatban mutatotttérfogatú oldószerrel kell feloldani, a feloldáshoz kompatibilis oldószerekvalamelyikét alkalmazva. A feloldódásig körkörösen rázogatni kell. A folyamatoskörkörös rázogatás során a feloldódás általában 5-10 percen belülbekövetkezik (a készítmény kezelésével kapcsolatos részleteket lásd alább).

Az injekciós üveg tartalma

Az injekciós üveghez adandó oldószer* térfogata

2 g/0,25 g (2 g piperacillin és 0,25 g tazobaktám)

10 ml

4 g/0,5 g (4 g piperacillin és 0,5 g tazobaktám)

20 ml

* A feloldáshoz alkalmazható,kompatibilis oldószerek:

-                0,9%-os(9 mg/ml) nátrium-klorid oldatos injekció

-                Steril,injekcióhoz való víz(1)

-                5%-os glükóz

 

(1)       A steril, injekcióhoz való víz javasolt maximálistérfogata adagonként 50 ml.

Az elkészített oldatokat azinjekciós üvegből fecskendővel kell kiszívni. Utasítás szerint történő feloldást követően azinjekciós üveg fecskendővel kiszívott tartalma a címkén feltüntetettpiperacillin és tazobaktám mennyiséget fogja biztosítani.

Az elkészített oldatok azalábbi kompatibilis oldószerek egyikével tovább hígíthatók a kívánt térfogatra(pl. 50 ml – 150 ml-re):

-                0,9%-os(9 mg/ml) nátrium-klorid oldatos injekció

-                5%-os glükóz

-                6%-os dextrán,0,9%-os nátrium-kloridban

-                Ringer-laktátinjekció

-                Hartmann‑féleoldat

-                Ringer‑acetát

-                Ringer-acetát/malát

Inkompatibilitások

Valahányszor a TAZOCIN‑tegyidejűleg alkalmazzák más antibiotikummal (pl. aminoglikozidokkal), avegyületeket egymástól külön kell beadni. A béta laktám antibiotikumok egyaminoglikoziddal történő keverése in vitro az aminoglikozidjelentős inaktiválódását eredményezheti. Ugyanakkor megállapították, hogyaz amikacin és a gentamicin in vitro, meghatározott oldószerekben ésspecifikus koncentrációkban kompatibilis a TAZOCIN‑nal (lásd alább, A TAZOCIN együttes adása aminoglikozidokkal).

A TAZOCIN nem keverhető másgyógyszerekkel egy fecskendőben vagy infúziós üvegben, mivel akompatibilitást nem állapították meg.

Kémiai instabilitás miatt a TAZOCIN-ta kizárólag nátrium-bikarbonátot tartalmazó oldatokban nem szabad alkalmazni.

A TAZOCIN kompatibilis Ringer‑laktátoldattal, Y‑szereléken keresztül együtt adva.

A TAZOCIN vérkészítményekhez ésalbumin hidrolizátumokhoz nem adható.

A TAZOCIN együttes adása aminoglikozidokkal

Azaminoglikozidnak a béta‑laktám antibiotikumok által okozott in vitroinaktivációja miatt a TAZOCIN‑t és azaminoglikozidot javasolt egymástól külön adni. Ha az aminoglikozidokkaltörténő együttes kezelés javallt, akkor a TAZOCIN‑t és az aminoglikozidot külön-külön kell feloldani és hígítani.

Olyankörülmények esetén, amikor az együttes alkalmazás javasolt, a TAZOCINegy Y-szereléken keresztül adva kompatibilis az együttes adásra, akövetkező aminoglikozidokkal és az alábbi feltételekkel:

Aminoglikozid

TAZOCIN

adag

TAZOCIN hígító oldat térfogata (ml)

Aminoglikozid

koncentráció-tartomány* (mg/ml)

Alkalmas oldószerek

Amikacin

2 g/0,25 g

4 g/0,5 g

50, 100, 150

1,75 – 7,5

0,9%‑os nátrium‑klorid vagy

5%‑os glükóz

Gentamicin

2 g/0,25 g

4 g/0,5 g

50, 100, 150

0,7 – 3,32

0,9%‑os nátrium‑klorid vagy

5%‑os glükóz

* Azaminoglikozid dózisát a beteg testtömege, a fertőzés státusza (súlyos vagyéletveszélyes) és a veseműködés (kreatinin-clearance) alapján kellmeghatározni.

A TAZOCINkompatibilitását más aminoglikozidokkal nem állapították meg. Az amikacinnak és a gentamicinnek csak azok a koncentrációi,csak azokkal az oldószerekkel elkészítve és a TAZOCIN‑nak csakazzal a dózisával bizonyítottan kompatibilisek egy Y‑szereléken áttörténő együttes alkalmazásra, amelyek a fenti táblázatban vannakfelsorolva. A fent felsoroltaktól bármilyen módon eltérő, egy Y-szerelékenkeresztül való együttes alkalmazásuk az aminoglikozidnak a TAZOCIN általtörténő inaktiválását eredményezheti.


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!