SASTRAVI 200/50/200MG FILMTABLETTA 100X

Betegtájékoztató: Információk afelhasználó számára

 

Sastravi50 mg/12,5 mg/200 mg filmtabletta

Sastravi75 mg/18,75 mg/200 mg filmtabletta

Sastravi100 mg/25 mg/200 mg filmtabletta

Sastravi125 mg/31,25 mg/200 mg filmtabletta

Sastravi150 mg/37,5 mg/200 mg filmtabletta

Sastravi175 mg/43,75 mg/200 mg filmtabletta

Sastravi200 mg/50 mg/200 mg filmtabletta

 

levodopa/karbidopa/entakapon

 

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa elfigyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkattartalmaz.

-        Tartsameg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben isszüksége lehet.

-        Továbbikérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

-        Ezt a gyógyszert az orvoskizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számáraártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhezhasonlóak.

-        Ha Önnél bármilyenmellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. Lásd 4. pont.

 

 

A betegtájékoztató tartalma

 

1.       Milyen típusú gyógyszer a Sastravi és milyenbetegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalóka Sastravi szedése előtt

3.       Hogyankell szedni a Sastravi‑t?

4.       Lehetségesmellékhatások

5.       Hogyankell a Sastravi‑t tárolni?

6.       Acsomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.         Milyen típusú gyógyszer a Sastravi és milyenbetegségek esetén alkalmazható?

 

A Sastravi három hatóanyagot (levodopa, karbidopa, entakapon)tartalmaz egy filmbevonatú tablettában. A Sastravi‑t Parkinson‑kórkezelésére alkalmazzák.

 

AParkinson‑kórt az okozza, hogy az agyban lecsökken a dopamin nevű anyagszintje. A levodopa megnöveli a dopamin mennyiségét és így enyhíti a Parkinson‑kórtüneteit. A karbidopa és az entakapon tovább javítják a levodopa Parkinson‑kórelleni hatásait.

 

 

2.       Tudnivalók a Sastravi szedése előtt

 

Ne szedje a Sastravi‑t, ha

 

-        allergiása levodopára, karbidopára, entakaponra vagy a gyógyszer (6. pontbanfelsorolt) egyéb összetevőjére

-        a zöldhályog nevűszembetegség egy bizonyos típusában (úgynevezett szűkzugú glaukómában) szenved

-        mellékvese-daganatavan

-        bizonyos gyógyszereket(úgynevezett szelektív MAO‑A és MAO‑B gátlószerek kombinációit,vagy nem‑szelektív MAO‑gátlókat) szed depresszió kezelésére

-        valaha úgynevezettneuroleptikus malignus szindrómában szenvedett (rövidítése NMS – ez egy ritkánelőforduló mellékhatás olyan gyógyszereknél, amelyeket súlyos mentális zavarokkezelésére alkalmaznak)

-        bármikornem traumás rabdomiolízise (egy ritka izombetegsége) volt

-        súlyosmájbetegségben szenved.

 

Figyelmeztetésekés óvintézkedések

ASastravi szedése előtt beszéljen a kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha Önaz alábbiak valamelyikében szenved vagy szenvedett valamikor:

-        szívrohamvagy egyéb szívbetegség, ideértve a szívritmuszavart is vagy bármilyenérbetegség

-        asztmavagy egyéb tüdőbetegség

-        májbetegség,mert ilyen esetben szükségessé válhat az adag módosítása

-        vese‑,vagy hormonbetegség;

-        gyomorfekélyvagy görcsrohamok;

-        ha tartós hasmenést észlel,beszéljen kezelőorvosával, mert ez vastagbélgyulladás jele lehet

-        súlyosmentális zavar, például pszichózis, bármely formája;

-        krónikus nyílt zugúzöldhályog (glaukóma), mert ebben az esetben szükségessé válhat az adagmódosítása és lehet, hogy a szembelnyomását folyamatosan ellenőrizni kell.

 

Beszéljen kezelőorvosával, ha jelenleg az alábbigyógyszerek bármelyikét szedi:

-        pszichózis kezelésére alkalmazott gyógyszerek(úgynevezett antipszichotikumok)

-        olyan gyógyszer, amelyülésből vagy fekvésből történő felálláskor vérnyomáscsökkenést okozhat. Tudniakell, hogy a Sastravi tovább ronthatja ezt a hatást.

 

Beszéljen kezelőorvosával, ha a Sastravi‑kezelésideje alatt:

-        észreveszi,hogy izmai nagyon merevek lesznek, vagy erősen rángatóznak, vagy haizomremegést, izgatottságot, zavartságot, lázat, vagy gyors pulzust tapasztal,illetve a vérnyomása erősen ingadozik. Ha ezek közül bármelyik előfordul, azonnalforduljon kezelőorvosához!

-        depressziósnak érzi magát, öngyilkosságigondolatai vannak, vagy szokatlan változásokat vesz észre a magatartásában

-        észreveszi, hogy néhahirtelen elalszik, vagy ha nagyon aluszékonynak érzi magát. Amennyiben ezelőfordul, ne vezessen gépjárművet, és ne használjon semmilyen szerszámot vagygépet (lásd ”A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhezszükséges képességekre” című pontot)

-        észreveszi, hogy akaratlanmozgásai kezdődnek, vagy azok súlyosbodnak, miután elkezdte szedni a Sastravi‑t.Amennyiben ez bekövetkezik, kezelőorvosának esetleg meg kell változtatnia Önnéla Parkinson‑kór elleni gyógyszerek adagját

-        hasmenést tapasztal, mertilyenkor ajánlott a testtömeg folyamatos ellenőrzése, annak érdekében, hogyelkerülhető legyen az esetleg előforduló túlzott mértékű fogyás

-        fokozatosan elvesztiétvágyát, gyengeséget/kimerültséget tapasztal, vagy viszonylag rövid időn belülveszít a testtömegéből. Amennyiben ez bekövetkezik, meg kell fontolni egyáltalános orvosi kivizsgálás elvégzését, beleértve a májműködés ellenőrzését is

-        úgy érzi, hogy abba kellhagynia a Sastravi szedését; olvassa el a „Ha idő előtt abbahagyja a Sastraviszedését” című bekezdést.

 

Mondjael kezelőorvosának, ha Ön vagy az Ön családja/gondozója azt veszi észre, hogyÖnnél olyan késztetések vagy ellenállhatatlan vágyak jelentkeznek, melyek miatta megszokottól eltérő módon viselkedik, vagy ha nem tud ellenállni bizonyoskésztetéseknek vagy kísértésnek arra, hogy az Ön vagy mások számára ártalmastevékenységeket végezzen. Ezeket a viselkedéseket impulzuskontroll‑zavaroknaknevezik, és közéjük tartozik a szenvedélyes szerencsejáték, a fokozott evésvagy költekezés, a kórosan felfokozott nemi vágy vagy az állandó,szexualitással kapcsolatos gondolatokba vagy érzelmekbe való belefeledkezés. Előfordulhat,hogy kezelőorvosának felül kell vizsgálnia a kezelését.

 

Kezelőorvosarendszeres laboratóriumi vizsgálatokat rendelhet el a tartós Sastravi‑kezelésalatt.

 

Amennyibensebészeti beavatkozásra van szüksége, kérjük, tudassa kezelőorvosával, hogySastravi‑t szed.

 

ASastravi nem javasolt a más gyógyszerek által kiváltott extrapiramidálistünetek (mint az önkéntelen mozgások, remegés, izommerevség és izom‑összehúzódások)kezelésére.

 

Hanem biztos abban, hogy a fentiek bármelyike vonatkozik‑e Önre, a Sastraviszedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Gyermekek és serdülők

A Sastravi‑val kapcsolatosan 18 év alattibetegekre vonatkozóan nem áll rendelkezésre kellő mennyiségű tapasztalat. Ezérta Sastravi alkalmazása gyermekeknél nem ajánlott.

 

Egyéb gyógyszerek és a Sastravi

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét ajelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyébgyógyszereiről.

 

Neszedje a Sastravi‑t, ha bizonyos gyógyszereket szed depresszió kezelésére(szelektív MAO‑A és MAO‑B gátlók kombinációi, vagy nem‑szelektívMAO-gátlók).

 

ASastravi fokozhatja bizonyos gyógyszerek hatásait és mellékhatásait. Idetartoznak az alábbiak:

-        depresszió kezelésérealkalmazott gyógyszerek, mint a moklobemid, amitriptilin, dezipramin,maprotilin, venlafaxin és paroxetin

-        rimiterolés az izoprenalin, melyeket légzőszervi megbetegedések kezelésére alkalmaznak

-        adrenalin,amely súlyos allergiás reakciók kezelésére szolgál

-        noradrenalin, dopamin, ésdobutamin, amelyeket a szívbetegségek és az alacsony vérnyomás kezelésérealkalmaznak

-        alfa-metildopa,amelyet a magas vérnyomás kezelésére alkalmaznak

-        apomorfin,a Parkinson‑kór kezelésére alkalmazott gyógyszer.

 

Bizonyosgyógyszerek gyöngíthetik a Sastravi hatásait. Ezek közé tartoznak a következők:

-        dopamin antagonisták,amelyeket mentális zavarok, valamint hányinger és hányás kezelésérealkalmaznak,

-        fenitoin,amelyet a görcsrohamok megelőzésére alkalmaznak

-        papaverin,amely az izmok ellazítására szolgál.

 

ASastravi nehezítheti a vas felszívódását. Ezért ne szedjen egyidejűleg Sastravi‑tés vaspótló készítményeket. Az egyik bevétele után várjon legalább 2‑3 órát,mielőtt bevenné a másikat.

 

A Sastravi egyidejű bevétele étellel és itallal

A Sastravi étkezés közben vagy attól függetlenül isbevehető. Előfordulhat, hogy egyes betegeknél a Sastravi nem jól szívódik fel,ha fehérjékben gazdag táplálékkal (például húsok, halételek, tejtermékek,magvak és dióféleségek) együtt vagy röviddel annak elfogyasztása után veszikbe. Forduljon kezelőorvosához, ha úgy érzi, hogy ez Önre is vonatkozik.

 

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél aterhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt,beszéljen a kezelőorvosával, vagy gyógyszerészével.

 

ASastravi‑kezelés ideje alatt nem szabad szoptatnia.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépekkezeléséhez szükséges képességekre

A Sastravi csökkentheti a vérnyomást, ami miattbizonytalanságot érezhet vagy megszédülhet. Ezért különösen óvatosnak kelllennie, ha gépjárművet vezet, vagy bármilyen szerszámmal dolgozik, illetvegépet használ.

 

Hanagyon álmosnak érzi magát, vagy ha azt veszi észre, hogy néha hirtelenelalszik, várjon addig, amíg teljesen fel nem ébred, mielőtt gépjárművet vezet,vagy bármely olyan tevékenységbe fogna, amely éberséget igényel. Ellenkezőesetben súlyos sérülés kockázatának vagy életveszélynek teheti ki önmagát ésmásokat.

 

Asastravi (szója) lecitint tartalmaz

Neszedje ezt a gyógyszert, ha allergiás a mogyoróra vagy a szójára.

 

 

3.       Hogyan kell szedni a Sastravi‑t?

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze általelmondottaknak megfelelően szedje.

Amennyibennem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagygyógyszerészét.

 

Felnőttek és idősek számára:

-        Kezelőorvosa pontosan meg fogja mondani, hogynaponta hány Sastravi tablettát vegyen be.

-        Atablettákat nem szabad kettétörni, vagy kisebb darabokra törni.

-        Egyszerremindig csak egy tablettát vegyen be.

-        Attól függően, hogy hogyanreagál a kezelésre, kezelőorvosa magasabb vagy alacsonyabb dózist javasolhat.

-        Ha a Sastravi50 mg/12,5 mg/200 mg, 75 mg/18,75 mg/200 mg,100 mg/25 mg/200 mg, 125 mg/31,25 mg/200 mg vagy150 mg/37,5 mg/200 mg tablettát szedi, ne vegyen be egy napalatt 10 darab tablettánál többet.

-                Ha a Sastravi 175 mg/43,75 mg/200 mg tablettátszedi, ne vegyen be egy nap alatt 8 darab tablettánál többet.

-                Ha a Sastravi 200 mg/50 mg/200 mg tablettát szedi,ne vegyen be egy nap alatt 7 darab tablettánál többet.

 

Forduljonkezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez, amennyiben úgy érzi, hogy a Sastravihatása túl erős vagy túl gyenge, illetve ha lehetséges mellékhatásokattapasztal.

 

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

A Sastravi nem alkalmazható gyermekeknél és 18 évalatti serdülőknél.

 

Ha az előírtnál több Sastravi‑t vett be

Ha véletlenül több Sastravi tablettát vett be, mint amennyitkellett volna, haladéktalanul forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.Túladagolás esetén zavarodottságot vagy izgatottságot érezhet, a szívverése amegszokottnál lassabb vagy szaporább lehet, illetve a bőrének, a nyelvének, aszemének vagy a vizeletének a színe megváltozhat.

 

Ha elfelejtette bevenni a Sastravi‑t

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tablettapótlására.

 

Ha több mint 1 óra van hátra a következő adagidőpontjáig:

Vegyen be egy tablettát azonnal, amikor észreveszi, hogy azelőzőt elfelejtette, majd vegye be a következő tablettát a szokásos időben.

 

Ha kevesebb, mint 1 óra van hátra a következő adagidőpontjáig:

Vegyen be egy tablettát azonnal, amikor észreveszi, hogy azelőzőt elfelejtette, várjon 1 órát, azután vegyen be még egy tablettát.Ezt követően a szokásos rend szerint szedje be a gyógyszert.

 

Mindiglegalább egy óra szünetet tartson a Sastravi tabletták bevétele között, hogyelkerülje a lehetséges mellékhatásokat.

 

Ha idő előtt abbahagyja a Sastravi szedését

Ne hagyja abba a Sastravi szedését, csak akkor, hakezelőorvosa ezt mondja Önnek. Ilyen esetben, tüneteinek megfelelő kontrollálásaérdekében lehet, hogy orvosának módosítania kell az egyéb, Parkinson‑kórellen szedett gyógyszereit, különös tekintettel a levodopára. Ha hirtelenabbahagyja a Sastravi és egyéb Parkinson‑kór elleni gyógyszer szedését,az nem kívánt mellékhatásokat eredményezhet.

 

Habármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezzemeg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhatmellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A mellékhatásokközül számos enyhíthető az alkalmazott adag módosításával.

 

Ha a Sastravi‑kezelés időtartama alatt az alábbitüneteket tapasztalja, azonnal forduljon kezelőorvosához:

-        Azizmai nagyon merevek lesznek, vagy erősen rángatóznak, remegést, izgatottságot,zavartságot, lázat, illetve gyors szívverést tapasztal, vagy erős vérnyomás‑ingadozástészlel. A fentiek a neuroleptikus malignus szindróma (amely a központiidegrendszeri betegségek kezelésére használt gyógyszerekkel szembeni ritka,súlyos reakció) vagy a rabdomiolízis nevű ritka, súlyos izombetegség tüneteilehetnek.

-        Allergiás reakció, melynek akövetkező tünetei lehetnek: csalánkiütés, viszketés, bőrkiütés, az arcú, azajka, a nyelv vagy a torok vizenyős duzzanata. Ez utóbbi nehézlégzést vagynyelési nehézséget okozhat.

 

Nagyongyakori: (10‑ből több mint 1 beteget érinthet)

-        akaratlanmozgások (diszkinéziák)

-        émelygés(hányinger)

-        avizelet ártalmatlan, barnásvörös elszíneződése

-        izomfájdalom

-        hasmenés

 

Gyakori:(10‑ből legfeljebb 1 beteget érinthet)

-        szédülésvagy ájulás a vérnyomáscsökkenés következtében, magas vérnyomás

-        aParkinson‑kór tüneteinek rosszabbodása, szédülés, kábaság

-        hányás,hasi fájdalom és diszkomfort, gyomorégés, szájszárazság, székrekedés

-        álmatlanság,hallucinációk, zavartság, különös álmok (rémálmok is), fáradtság

-        a mentális állapotbanbekövetkező változások – ideértve a következőket: memóriaproblémák, szorongásés depresszió (esetleg öngyilkossági gondolatokkal)

-        szív‑ vagy verőérbetegségokozta események (pl. mellkasi fájdalom), pulzusszám‑változás vagyszívritmuszavar

-        gyakoribbelesés

-        légszomj

-        fokozottizzadás, kiütések

-        izomgörcsök,lábdagadás

-        homályoslátás

-        vérszegénység

-        étvágytalanság,testtömeg‑csökkenés

-        fejfájás,ízületi fájdalom

-        húgyútifertőzés

 

Nem gyakori: (100‑ból legfeljebb 1 betegetérinthet)

-        szívroham

-       bélvérzés

-        a vérsejtek elváltozásai,amelyek vérzéshez vezethetnek, a májfunkciós vizsgálatok kóros eredményei

-       görcsrohamok

-       izgatottság

-       pszichotikus tünetek

-       vastagbélgyulladás (kolitisz)

-       a vizeleten kívül egyéb elszíneződések (például bőr, körmök, haj,verejték)

-       nyelési nehézség,

-                vizelési képtelenség

 

Az alábbi mellékhatásokról is beszámoltak:

-           májgyulladás (hepatitisz)

-          viszketés

 

Az alábbi mellékhatásokat észlelheti:

-                Nem képes ellenállni a kísértésnek, hogy olyan cselekedetethajtson végre, amely káros lehet, mint például:

-  aszemélyes vagy családot érintő komoly következmények ellenére is erős késztetésa túlzott mértékű szerencsejátékra;

-  megváltozottvagy fokozott szexuális érdeklődés és viselkedés, ami jelentősen érinti Öntvagy másokat, például a felfokozott szexuális késztetés;

-  befolyásolhatatlan,mértéktelen vásárlás vagy költekezés;

-  falásroham(nagy mennyiségű étel elfogyasztása rövid idő alatt) vagy kényszeres evés (anormálisnál nagyobb mennyiségű és az éhség kielégítéséhez szükségesnél többétel elfogyasztása).

 

Mondja el kezelőorvosának, ha a fenti viselkedésekbármelyikét észleli. Megbeszéli Önnel a tünetek kezelésének vagy csökkentésénekmódszereit.

 

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyenmellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. Amellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többinformáció álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásávalkapcsolatban.

 

 

5.       Hogyan kell a Sastravi‑t tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

Atartályon és dobozon a feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után neszedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjáravonatkozik.

 

Eza gyógyszer nem igényel különleges tárolásit.

 

Semmilyengyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek azintézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Sastravi

-                A készítmény hatóanyaga a levodopa, karbidopa és entakapon.

-                50 mg levodopa, 12,5 mg karbidopa (monohidrátformájában) és 200 mg entakapon filmtablettánként.

-                75 mg levodopa, 18,75 mg karbidopa (monohidrátformájában) és 200 mg entakapon filmtablettánként.

-                100 mg levodopa, 25 mg karbidopa (monohidrátformájában) és 200 mg entakapon filmtablettánként.

-                125 mg levodopa, 31,25 mg karbidopa (monohidrátformájában) és 200 mg entakapon filmtablettánként.

-                150 mg levodopa, 37,5 mg karbidopa (monohidrátformájában) és 200 mg entakapon filmtablettánként.

-                175 mg levodopa, 43,75 mg karbidopa (monohidrátformájában) és 200 mg entakapon filmtablettánként.

-                200 mg levodopa, 50 mg karbidopa (monohidrátformájában) és 200 mg entakapon filmtablettánként.

-                Egyéb összetevők: Tablettamag:kroszkarmellóz‑nátrium, hidroxipropilcellulóz, trehalóz dihidrát,cellulózpor, vízmentes nátrium‑szulfát, mikrokristályos cellulóz,magnézium‑sztearát.

-                Filmbevonat: részben hidrolizált poli(vinil‑alkohol),talkum, titán‑dioxid (E171), makrogol, vörös vas‑oxid (E172),szójalecitin (E322), sárga vas‑oxid (E172).

 

Milyena Sastravi külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Sastravi 50 mg/12,5 mg/200 mg: barnásvörös,ovális, mindkét oldalán domború, 6,85 × 14,2 mm méretűfilmtabletta, egyik oldalán „50”, a másikon „LEC” jelöléssel.

Sastravi75 mg/18,75 mg/200 mg: barnásvörös, ovális, mindkét oldalándomború, 7,04 × 14,7 mm méretű filmtabletta, egyik oldalán „75”,a másikon „LEC” jelöléssel.

Sastravi100 mg/25 mg/200 mg: barnásvörös, ovális, mindkét oldalándomború, 7,23 × 15,3 mm méretű filmtabletta, egyik oldalán„100”, a másikon „LEC” jelöléssel.

Sastravi125 mg/31,25 mg/200 mg: barnásvörös, ovális, mindkét oldalándomború, 7,5 × 15,8 mm méretű filmtabletta, egyik oldalán „125”,a másikon „LEC” jelöléssel.

Sastravi150 mg/37,5 mg/200 mg: barnásvörös, ovális, mindkét oldalándomború, 7,68 × 16,2 mm méretű filmtabletta, egyik oldalán„150”, a másikon „LEC” jelöléssel.

Sastravi175 mg/43,75 mg/200 mg: barnásvörös, ovális, mindkét oldalándomború, 7,92 × 16,6 mm méretű filmtabletta, egyik oldalán„175”, a másikon „LEC” jelöléssel.

Sastravi200 mg/50 mg/200 mg: barnásvörös, ovális, mindkét oldalándomború, 8,21 × 17,2 mm méretű filmtabletta, egyik oldalán„200”, a másikon „LEC” jelöléssel.

 

Kiszerelések:

Tablettatartály,lecsavarható tetővel:

10,30, 100, 130 és 175 db tabletta.

 

Nemfeltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

Aforgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Actavis Group PTC ehf.

Reykjavíkurvegur 76-78

220 Hafnarfjörður

Izland

 

Gyártó:

Balkanpharma-DupnitsaAD

3Samokovsko Shosse str.

Dupnitsa2600

Bulgária

 

 

Ezt a gyógyszertaz Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Svédország                  Sastravi

Ausztria                      Sastravi50 mg/12.5 mg/200 mg Filmtabletten

Sastravi 75mg/18.75 mg/200 mg Filmtabletten

Sastravi 100mg/25 mg/200 mg Filmtabletten

Sastravi 125mg/31.25 mg/200 mg Filmtabletten

Sastravi 150mg/37.5 mg/200 mg Filmtabletten

Sastravi 175mg/43.75 mg/200 mg Filmtabletten

Sastravi 200mg/50 mg/200 mg Filmtabletten

Bulgária                      Sastravi

Csehország                  Sastravi 50mg/12,5 mg/200 mg

                                   Sastravi100 mg/25 mg/200 mg

                                   Sastravi150 mg/37,5 mg/200 mg

                                   Sastravi200 mg/50 mg/200 mg

Ciprus                         Sastravi

Dánia                          Sastravi

Spanyolország             Sastravi 50 mg/12.5 mg/200 mg, 75 mg/18.75mg/200 mg, 100 mg/25 mg/200 mg, 125 mg/31.25 mg/200 mg, 150 mg/37.5 mg/200 mg,175 mg/43.75 mg/200 mg, 200 mg/50 mg/200 mg

Finnország                   Sastravi 50 mg/12.5 mg/200 mg, 75mg/18.75 mg/200 mg, 100 mg/25 mg/200 mg, 125 mg/31.25 mg/200 mg, 150 mg/37.5mg/200 mg, 175 mg/43.75 mg/200 mg, 200 mg/50 mg/200 mg tabletti,kalvopäällysteinen

Magyarország              Sastravi 50 mg/12.5 mg/200 mg, 75 mg/18.75mg/200 mg, 100 mg/25 mg/200 mg, 125 mg/31.25 mg/200 mg, 150 mg/37.5 mg/200 mg,175 mg/43.75 mg/200 mg, 200 mg/50 mg/200 mg filmtabletta

Írország                       Sastravi50 mg/12.5 mg/200 mg film-coated tablets

Sastravi 75 mg/18.75 mg/200 mg film-coated tablets

Sastravi 100 mg/25 mg/200 mg film-coated tablets

Sastravi 125 mg/31.25 mg/200 mg film-coated tablets

Sastravi 150 mg/37.5 mg/200 mg film-coated tablets

Sastravi 175 mg/43.75 mg/200 mg film-coated tablets

Sastravi 200 mg/50 mg/200 mg film-coated tablets

Izland                          Sastravi 50 mg/12.5 mg/200 mg, 75mg/18.75 mg/200 mg, 100 mg/25 mg/200 mg, 125 mg/31.25 mg/200 mg, 150 mg/37.5mg/200 mg, 175 mg/43.75 mg/200 mg, 200 mg/50 mg/200 mg

Málta                           Sastravi 

Románia                      Sastravi 50 mg/12.5 mg/200 mg, 75mg/18.75 mg/200 mg, 100 mg/25 mg/200 mg, 125 mg/31.25 mg/200 mg, 150 mg/37.5mg/200 mg, 175 mg/43.75 mg/200 mg, 200 mg/50 mg/200 mg comprimate filmate

Szlovákia                    Sastravi 50mg/12.5 mg/200 mg

Sastravi 100 mg/25 mg/200 mg

Sastravi 150 mg/37.5 mg/200 mg

Sastravi 200 mg/50 mg/200 mg

Egyesült Királyság       Sastravi 50/12.5/200mg, 75/18.75/200mg,100/25/200mg, 125/31.25/200mg, 150/37.5/200mg, 175/43.75/200mg, 200/50/200mgFilm-coated Tablets

 

Sastravi 50 mg/12,5 mg/200 mgfilmtabletta

OGYI-T-22719/01           30x           HDPE tartályban ésdobozban  

OGYI-T-22719/02           100x         HDPEtartályban és dobozban  

 

Sastravi 75 mg/18,75 mg/200 mg filmtabletta

OGYI-T-22719/03           30x           HDPEtartályban és dobozban  

OGYI-T-22719/04           100x         HDPEtartályban és dobozban  

 

Sastravi 100 mg/25 mg/200 mg filmtabletta

OGYI-T-22719/05           30x           HDPEtartályban és dobozban  

OGYI-T-22719/06           100x         HDPEtartályban és dobozban  

 

Sastravi 125 mg/31,25 mg/200 mg filmtabletta

OGYI-T-22719/07           30x           HDPEtartályban és dobozban  

OGYI-T-22719/08           100x         HDPEtartályban és dobozban  

 

Sastravi 150 mg/37,5 mg/200 mg filmtabletta

OGYI-T-22719/09           30x           HDPEtartályban és dobozban  

OGYI-T-22719/10           100x         HDPEtartályban és dobozban  

 

Sastravi 175 mg/43,75 mg/200 mg filmtabletta

OGYI-T-22719/11           30x           HDPEtartályban és dobozban  

OGYI-T-22719/12           100x         HDPEtartályban és dobozban  

 

Sastravi 200 mg/50 mg/200 mg filmtabletta

OGYI-T-22719/13           30x           HDPEtartályban és dobozban  

OGYI-T-22719/14           100x         HDPEtartályban és dobozban

 

 

Abetegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2014. szeptember

 

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!