DIAMILLA 75MCG FILMTABLETTA 3X28

Betegtájékoztató:Információk a felhasználó számára

 

Diamilla75 mikrogramm filmtabletta

dezogesztrel

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt agyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Önszámára fontos információkat tartalmaz.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benneszereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagygyógyszerészéhez.

-                Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írtafel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban azesetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

-                Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik,tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban felnem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.            Milyen típusú gyógyszer a Diamilla és milyen esetekben alkalmazható?

2.            Tudnivalók a Diamilla szedése előtt

3.            Hogyan kell szedni a Diamilla-t?

4.            Lehetséges mellékhatások

5.            Hogyan kell a Diamilla-t tárolni?

6.            A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.            Milyen típusú gyógyszer a Diamilla és milyen esetekben alkalmazható ?

 

A Diamilla‑t terhességmegelőzésére alkalmazzák. A Diamilla kis mennyiségben tartalmazza az egyiknői nemi hormont, a progeszteron típusú dezogesztrelt. Ezért hívják a Diamilla‑tcsak progeszteront tartalmazó vagy minitablettának. Ellentétben akombinált tablettákkal, a csak progeszteront tartalmazó vagy minitabletta aprogeszteron mellett nem tartalmaz ösztrogén hormont.

 

A legtöbb, csak progeszteront tartalmazóvagy minitabletta elsősorban úgy fejti ki hatását, hogy megakadályozza ahímivarsejt bejutását a méhbe. Nem minden esetben akadályozza meg azonban apetesejt érését, amely a kombinált tabletták elsődleges hatása. A Diamillakülönbözik a többi minitablettától, mert olyan adagban tartalmazza ahatóanyagot, amely a legtöbb esetben elég ahhoz, hogy megakadályozza a petesejt‑érést.Ennek következtében a Diamilla rendkívül hatékony fogamzásgátló hatástbiztosít.

 

A kombinált tablettávalellentétben a Diamilla‑t azok a nők is szedhetik, akik nem jól tűrik azösztrogént, vagy akik szoptatnak. Hátrány viszont, hogy a Diamilla szedésesorán rendszertelen időközönként hüvelyi vérzés fordulhat elő. Az iselőfordulhat, hogy a vérzése teljesen kimarad.

 

 

2.            Tudnivalók a Diamilla szedése előtt

 

Ne szedje a Diamilla‑t

-                ha allergiás  adezogesztrel hatóanyagra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyébösszetevőjére.

-                ha terhes vagy úgygondolja, hogy terhes lehet.

-                ha trombózisa van. Atrombózis vérrögképződés az érben (pl. az alsó végtagban [mélyvénás trombózis],a vérrög többek között a tüdőbe vándorolhat, és ott tüdőembóliát idézhet elő).

-                ha sárgasága (a bőrebesárgul) vagy súlyos májbetegsége volt vagy van, és a májműködése mégnem állt helyre.

-                ha olyan daganatos betegségbenszenved, vagy olyan daganatos betegség gyanúja merül fel, ami a nemi hormonokraérzékeny, mint például az emlőrák bizonyos típusai.

-                ha bármilyen megmagyarázhatatlanhüvelyi vérzés lép fel.

Mielőttelkezdené szedni a Diamilla-t, tájékoztassa orvosát, amennyiben ezeknek azállapotoknak bármelyike érinti Önt. Orvosa ilyenkor egy nem hormonálisfogamzásgátló módszert javasolhat Önnek. Haladéktalanul forduljon orvosához,amennyiben a fenti állapotok bármelyike először jelentkezik a Diamilla szedésealatt.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedésekADiamilla szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

·           ha Önnek valaha emlőrákjavolt.

·          ha Ön májrákbanszenved, mivel a Diamilla májdaganatra gyakorolt lehetséges hatását nem lehetkizárni.

·           ha Ön csökkentmájműködésben szenved.

·           ha Önnek valaha volt már trombózisa.

·           ha Ön cukorbeteg.

·          ha Ön epilepsziábanszenved (lásd a 2 pontban az „Egyéb gyógyszerek és a Diamilla” címűrészt).

·          ha tuberkulózisbanszenved (lásd a 2. pontban az „Egyéb gyógyszerek és a Diamilla” című rész).

·           ha Önnek magas avérnyomása, vagy jelentősen megemelkedik a vérnyomása.

·          ha az Ön bőrén májfoltokvannak vagy valaha voltak (sárgásbarna pigmentfoltok a bőrön, elsősorban azarcon). Amennyiben ezek a tünetek fennállnak, kerülje a túlzott napsütést,illetve az ultraibolya sugárzást.

 

Amennyiben a Diamilla‑t afenti betegségek bármelyikének fennállása esetén szedi, szigorú orvosiellenőrzésre lehet szüksége. A teendőkről orvosa nyújthat tájékoztatást.

 

Rendszeres ellenőrzések

A Diamilla szedése alatt orvosarendszeres felülvizsgálatokat írhat elő Önnek. Az ellenőrzések gyakorisága éstípusa általában az Ön állapotától függ.

 

A lehető leghamarabb forduljonorvoshoz

-                ha nagyfokú fájdalmat vagy duzzanatot érez bármelyik lábában,megmagyarázhatatlan eredetű mellkasi fájdalma keletkezik, nehézlégzésetámad, szokatlan köhögés fogja el, főleg, ha vért köhög fel (ezektrombózis vagy embólia jele lehetnek);

-                ha hirtelen erős gyomorfájdalma jelentkezik vagy sárgaságalakul ki Önnél (ezek májproblémákra utalhatnak);

-                ha csomót érez a mellében (esetleg emlőrákra utaló jel);

-                ha váratlan vagy nagyfokú fájdalmat érez az alhas vagy a gyomortájékán (ezek méhen kívüli terhesség tünetei lehetnek);

-                ha ágyhoz kötött vagy sebészeti beavatkozást terveznekÖnnél (legalább négy héttel a műtét előtt beszéljen orvosával);

-                ha szokatlanul intenzív hüvelyi vérzést tapasztal;

-                ha azt feltételezi, hogy terhes.

 

Emlőrák

Rendszeresenellenőrizze melleit, és haladéktalanul keresse fel az orvosát, ha valamilyencsomót érez a mellében.

 

A fogamzásgátló tablettát szedőnőknél az emlőrák előfordulási arányát kissé magasabbnak találták, mint azoknála hasonló korú nőknél, akik nem szedik a tablettát. Ha a nő abbahagyja atabletta szedését, akkor a kockázat fokozatosan csökken, így 10 évvel atabletta elhagyása után a kockázat ugyanakkora, mint a tablettát soha nemszedett nőknél. Az emlőrák ritkán fordul elő 40 éves kor alatt, de a nőéletkorának növekedésével a kockázat fokozódik. Ezért az átlagon felüli számbandiagnosztizált emlőrákos esetek száma annál magasabb, minél idősebb koráigszedte a nő a fogamzásgátlót. Az, hogy milyen hosszan tartott a tablettaszedése, kevésbe fontos.

 

Minden 10 000 olyannőből, akik legfeljebb 5 évig szedték a tablettát, de 20 éves korukraabbahagyták, alig eggyel több az abbahagyást követő 10 éven belüldiagnosztizált emlőrákos megbetegedések száma az ugyanebben a korcsoportbanáltalában diagnosztizált 4 esethez képest. Ehhez hasonlóan, a tablettátlegfeljebb 5 évig szedő, de 30 éves korára abbahagyó10 000 nőnél 5 további esetet észlelnek a rendszerintdiagnosztizált 44 megbetegedésen felül.

A tablettát legfeljebb5 évig használó, de 40 éves korára abbahagyó 10 000 nőre jutó,általában diagnosztizált 160 megbetegedéshez még további 20 esetadódik.

 

Az emlőrák kockázatát a csakprogeszteront tartalmazó tablettákat, így a Diamilla‑t szedő nőknélhasonlónak gondolják az ösztrogént is tartalmazó (kombinált) tablettátszedőkéhez, de a bizonyíték kevéssé meggyőző.

 

Úgy tűnik, hogy a fogamzásgátlótablettát szedő nőknél diagnosztizált emlőrákok kisebb valószínűséggel adnakáttétet, mint a tablettát nem szedő nőknél észlelt emlődaganatok. Nem ismert,hogy az emlőrák kockázatában tapasztalt különbséget a tabletta okozza‑e.Lehetséges, hogy a nők gyakoribb vizsgálatával az emlőrák korábban kerülfelismerésre.

 

Trombózis

Haladéktalanul keresse felorvosát, ha trombózis lehetséges tüneteit észleli (lásd még „A lehetőleghamarabb forduljon orvoshoz” c. rész első pontja).

 

A trombózis egy vérrög, amelyelzárhatja az eret. A trombózis néha az alsó végtag mélyvénáiban fordul elő(mélyvénás trombózis). Ha a rög leszakad arról a vénáról, ahol kialakult,elérheti és elzárhatja a tüdő verőereit, és úgynevezett „tüdőembóliát” okozhat.Ennek eredményeként életveszélyes állapot alakulhat ki, amely végzetes islehet. A mélyvénás trombózis előfordulása ritka. A tabletta szedésétőlfüggetlenül is kialakulhat. Akkor is előfordulhat, ha Ön teherbe esik.

A kockázat nagyobb afogamzásgátló tablettát szedőknél, mint a nem szedőknél.

A fogamzásgátlót szedők körébennagyobb a trombózis kockázata, mint a tablettát nem szedőknél. Nem ismert, hogyvan-e különbség a trombózis kockázatában a csak progeszteront tartalmazótablettát, így a Diamilla‑t szedők, illetve azok között, akik ösztrogéntis tartalmazó (kombinált) tablettát szednek.

 

Gyermekekés serdülők

A dezogesztrelbiztonságosságát és hatásosságát 18 év alatti serdülőknél nem állapítottákmeg.

 

Egyéb gyógyszerek és a Diamilla

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamintszedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

 

Néhány gyógyszermegakadályozhatja, hogy a Diamilla megfelelő hatást fejtsen ki, és váratlanvérzést idézhet elő vagy csökkenti a készítmény terhesség-megelőző hatását. A következőbetegségek kezelésére alkalmazott gyógyszerek tartoznak ide:

-                epilepszia (pl. primidon, fenitoin, karbamazepin, oxkarbazepin, felbamát, topiramát és fenobarbitál),

-                tuberkulózis (pl. rifampicin, rifabutin),

-                HIV-fertőzés (pl. ritanovir, nelfinavir)

-                vagy más fertőző betegségek(pl. grizeofulvin),

-                gyomorrontás (orvosi szén),

-                depressziós hangulat (közönséges orbáncfüvet tartalmazó gyógynövénykészítmények),

-                szervátültetés (pl. ciklosporin).

 

Mindig mondja el kezelőorvosának,hogy milyen gyógyszereket vagy gyógynövény‑készítményeket szed. Mindenorvost, fogorvost, aki más gyógyszert ír fel Önnek, (vagy a gyógyszerészt)tájékoztasson arról, hogy a Diamillat‑t szedi. Ők el tudják mondani Önnek, hogy kell‑e további fogamzásgátlóóvintézkedéseket alkalmaznia (pl. óvszert), és ha igen, akkor azt is, hogymennyi ideig. A Diamilla befolyásolhatja még bizonyos gyógyszerek hatását aszervezetben, ami a hatás fokozódásában (pl. a ciklosporin tartalmúgyógyszerek) vagy csökkenésében jelentkezhet.

 

A Diamilla egyidejű bevétele étellelés itallal

A Diamilla étellel és itallal vagy ezek nélkül is bevehető.

Terhesség, szoptatás éstermékenység

Ha Ön terhesvagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeketszeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosávalvagy gyógyszerészével.

 

Ne alkalmazza aDiamilla‑t, ha terhes, vagy úgy gondolja, hogy terhes lehet.

 

ADiamilla alkalmazható a szoptatás ideje alatt.

Haszoptat és a Diamilla‑t akarja szedni, kérjük, forduljon kezelőorvosához.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Diamilla nem befolyásolja agépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

 

A Diamilla laktózt tartalmaz

ADiamilla laktózt (tejcukrot) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábbanmár figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát,mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

 

3.            Hogyan kell szedni a Diamilla‑t?

 

A Diamilla‑t mindig a kezelőorvosa vagygyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos azadagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Az alkalmazás módja

 

-                Egy Diamilla csomag 28 tablettát tartalmaz.

-                Naponta egy tablettát vegyen be.

-                A tablettát egészben nyelje le, elegendő mennyiségű vízzel.

 

A csomagolás elülső oldalán atabletták közé nyilakat nyomtattak. Ha megfordítja a csomagot és megnézi ahátoldalát, láthatja, hogy a fóliára a hét napjai vannak nyomtatva. Mindennaphoz egy tabletta tartozik. Minden alkalommal, amikor egy új Diamillacsomagot kezd el, a felső sorból vegyen egy tablettát. Ne csak egy tetszésszerinti tablettával kezdje. Ha például szerdán kezdi el a szedést, akkor afelső sorból a hátoldalán „SZ” jelzésű tablettát kell kivennie. Napi egytablettával folytassa a szedést, amíg a csomag ki nem ürül. Mindig a nyilakszerinti meghatározott irányban szedje a tablettákat.

A csomag hátuljára pillantvakönnyen leellenőrizheti, hogy aznap bevette‑e már a tablettát.

A tablettákat minden napkörülbelül azonos időpontban vegye be, úgy, hogy a két tabletta közöttiszünet mindig 24 óra legyen. A Diamilla szedése során gyenge vérzéselehet, de ettől függetlenül folytassa a tabletta szedését a megszokott rend szerint.Ha egy csomag kiürült, másnap egy új csomag Diamilla_t kell elkezdenie,megszakítás nélkül és anélkül, hogy vérzésre várna.

 

Az elsőcsomag Diamilla elkezdése

·               Ha az előző hónapban nem alkalmazott hormontartalmú fogamzásgátlót

Várja meg a havi ciklusa kezdetét. Amenstruációja első napján vegye be az első Diamilla tablettát. Nincs szükségekiegészítő fogamzásgátló módszer alkalmazására.

Elkezdheti a tabletta szedését a menstruációja 2‑5.napján is, de ebben az esetben használjon kiegészítő fogamzásgátlást(mechanikus módszert, pl. óvszert) is a tabletta szedésének első 7 napján.

 

·          Ha kombinált tablettáról, hüvelygyűrűről vagy transzdermális tapaszróltér át

A Diamillaszedését elkezdheti a jelenlegi fogamzásgátlója utolsó tablettájának bevételétkövető napon, vagy a hüvelygyűrűje, illetve fogamzásgátló tapaszaeltávolításának napján (ez azt jelenti, hogy nincs tabletta‑, gyűrű‑vagy tapaszmentes szünet). Amennyiben jelenlegi fogamzásgátlója tartalmazhatóanyag nélküli (inaktív) tablettákat is, a Diamilla szedését az utolsó,hatóanyagot tartalmazó tabletta szedését követő napon el lehet kezdeni (ha nembiztos benne, hogy ez melyik, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét).Ha követi ezeket az utasításokat, nincs szükség kiegészítő fogamzásgátló módszeralkalmazására. Megkezdheti a Diamilla szedését legkésőbb a jelenlegifogamzásgátló tabletta-, gyűrű- vagy tapaszmentes szünetet vagy ahatóanyagmentes tabletták időszakát követő napon is. Ha ezt az utasítástköveti, akkor az első ciklusban a tabletta szedésének első 7 napjánalkalmazzon egy kiegészítő fogamzásgátló módszert (mechanikus védekezést, pl. óvszert) is.

·               Ha egy másik, csak progeszteron tartalmú (mini) tablettáról tér át aDiamilla-ra

Bármelyik napabbahagyhatja annak szedését, és azonnal elkezdheti a Diamilla szedését. Nincsszükség kiegészítő fogamzásgátló módszer alkalmazására.

 

·               Ha injekciós vagy beültethető vagy progeszteront adagoló méhen belülieszköz (IUD) alkalmazásáról vált át a Diamilla‑ra

Akkor kezdje aDiamilla szedését, amikor a következő injekciója esedékessé válna, vagy azon anapon, amikor az inplantátumot vagy a méhen belüli eszközt eltávolítják. Nincsszükség kiegészítő fogamzásgátló módszer alkalmazására.

 

·               Szülés után

Elkezdhetiszedni a Diamilla‑t a szülés után, mielőtt a menstruációja visszatér. Haa szülés utáni 21. napnál később kezdi el szedni, akkor az első havi ciklusbana tablettaszedés első 7 napja alatt használjon egy kiegészítőfogamzásgátló módszert (mechanikusvédekezést, pl. óvszert) is. Azonban ha a közösülés már megtörtént,akkor a Diamilla szedésének megkezdése előtt a terhesség lehetőségét ki kellzárni.

 

·               Vetélés vagy terhességmegszakítás után

Kezelőorvosa adtanácsot Önnek.

 

Az összes többi hormonálisfogamzásgátlóhoz hasonlóan a Diamilla sem nyújt védelmet a HIV‑fertőzéssel(AIDS) és semmilyen más, szexuális úton terjedő betegséggel szemben.

 

Ha azelőírtnál több Diamilla-t vett be

Nemszámoltak be súlyos mellékhatásokról, amikor valaki túl sok dezogesztreltartalmú gyógyszert vett be egyszerre. A következő tünetek jelentkezhetnek:hányinger, hányás és fiatal lányoknál hüvelyi vérzés. További információkért,tanácsért forduljon orvosához.

 

Ha elfelejtette bevenni aDiamilla‑t

Ha kevesebb, mint 12 órátkésett egy tabletta bevételével, a Diamilla hatása még megbízható marad. Aminteszébe jutott, hogy elfelejtett bevenni egy tablettát, azonnal pótolja, akövetkezőt pedig a szokásos időben vegye be.

Ha több mint 12 órátkésett egy tabletta bevételével, a Diamilla megbízhatósága csökkenhet. Minéltöbb egymást követő tablettát hagy ki, annál nagyobb a kockázata annak, hogycsökken a fogamzásgátló hatás. Azonnal pótolja az utolsó kifelejtetttablettát, amint azt észrevette, majd a szokásos időben vegye be a következőtablettát. Alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátló módszert (pl. óvszert)is a tablettaszedés következő 7 napján. Ha a tabletta szedésének elsőhetében egy vagy több tablettát is elfelejtett bevenni, és a tabletta kihagyásaelőtti héten közösült, akkor fennáll a teherbeesés lehetősége. Kérjen tanácsotkezelőorvosától.

 

Ha emésztőrendszeri panaszaivannak (pl. hányás, súlyos hasmenés)

Hányás esetén, vagy ha súlyoshasmenése van, illetve ha orvosi széntablettát vesz be a Diamillafilmtabletta bevételét követő 3‑4 órán belül, akkor előfordulhat,hogy a tabletta hatóanyaga nem szívódik fel teljesen, és a Diamillamegbízhatósága csökkenhet. Ilyen esetben alkalmazzon kiegészítőfogamzásgátló módszert (pl. óvszert) is a tablettaszedés következő7 napján. A szokásos időben vegye be a következő tablettát.

 

Ha idő előtt abbahagyja aDiamilla szedését

A Diamilla szedését bármikorabbahagyhatja. Attól a naptól kezdve, amikor abbahagyta a tabletta szedését, nincstöbbé védve a terhesség ellen.

 

Ha bármilyen további kérdése vana gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagygyógyszerészét.

 

 

4.            Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez agyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinéljelentkeznek.

 

A Diamilla szedésével kapcsolatbahozható súlyos, nemkívánatos hatások már leírásra kerültek az „Emlőrák” és a„Trombózis” címszavak alatt a 2. pont „Tudnivalók a Diamilla szedése előtt”című részében. Kérjük, hogy további információkért olvassa el az említettpontot, és beszéljen kezelőorvosával, amennyiben szükségesnek tartja.

 

Rendszertelenhüvelyi vérzés előfordulhat a Diamilla használata alatt. Ez lehet csupánegy kis elszíneződés az alsóneműn, ami még betét használatát sem igényli, delehet intenzívebb is, ami egy enyhébb havi vérzésre hasonlít, és megfelelőtisztasági beavatkozást igényel. Az is lehet, hogy egyáltalán nincs vérzése. Arendszertelen vérzés nem azt jelzi, hogy a Diamilla fogamzásgátló hatásacsökken. Általában semmilyen beavatkozásra nincs szükség, csak folytassa aDiamilla szedését. Amennyiben azonban nagyfokú vagy hosszan tartó vérzésjelentkezik, Önnek orvoshoz kell fordulnia.

 

Amellékhatások besorolása az alábbi előfordulási gyakoriságok szerint történt:

 

Nagyon gyakori:          10‑ből1‑nél több betegnél fordul elő

Gyakori:                      100‑ból1‑10 betegnél fordul elő

Nem gyakori:               1000‑ből1‑10 betegnél fordul elő

Ritka:                           10 000‑ből1‑10 betegnél fordul elő

Nagyon ritka:               10 000‑ből1‑nél kevesebb betegnél fordul elő

Nem ismert:                 agyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg

 

A Diamilla alkalmazása során azalábbi mellékhatásokról számoltak be:

 

Gyakori

Nem gyakori

Ritka

megváltozott kedélyállapot, csökkent szexuális vágy (libidó),

 

fejfájás,

 

émelygés,

faggyúmirigy-gyulladás,

fájdalmas emlők, szabálytalan menstruáció vagy a menstruáció kimaradása,

testtömeg‑növekedés

hüvelyi fertőzés,

 

 

 

kontaktlencse viselési problémák,

hányás,

hajhullás,

fájdalmas menstruáció, petefészek ciszta,

fáradékonyság

bőrkiütés, csalánkiütés, fájdalmas kékes-vöröses bőr alatti csomók (eritéma nodózum) (ezek bőrbetegségek)

 

A fenti mellékhatásokon kívül előfordulhat azemlők váladékozása.

 

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban  fel nem soroltbármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

 

 

5.            Hogyan kell a Diamilla‑t tárolni ?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárvatartandó!

 

A dobozon feltüntetett lejáratiidő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő az adotthónap utolsó napjára vonatkozik

 

A Diamilla nem igényel különlegestárolást.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogymit tegyen a már nem használt gyógyszereivel . Ezek az intézkedésekelősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.            A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Diamilla

-                A hatóanyag: dezogesztrel (75 mikrogramm)

-                Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát (lásd még „A Diamilla laktózttartalmaz” című részt a 2. pontban), kukoricakeményítő, povidon, sztearinsav,csak racemizált alfa‑tokoferol, vízmentes kolloid szilícium‑dioxid,hipromellóz, makrogol 400, talkum, titán‑dioxid.

 

Milyen a Diamilla külleme ésmit tartalmaz a csomagolás

A Diamilla fehér, vagy csaknemfehér, kerek, mindkét oldalán domború felületű, 5,4‑5,8 mm átmérőjű,bevésés nélküli filmtabletta.

 

A Diamilla egy buborékcsomagolása28 db filmtablettát tartalmaz.

1, 3 vagy6 buborékcsomagolást tartalmaz dobozonként.

A buborékcsomagolásbuborékcsomagolás‑tartóval is forgalomba kerülhet.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszereléskerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedélyjogosultja

Actavis Group PTCehf.

Reykjavíkurvegur76-78

220 Hafnarfjordur

Izland

 

Gyártó

Cemelog-BRS ltd.

Vasút u. 13.

2040 Budaörs

Magyarország

 

OGYI-T-21597/01       1x28 filmtablettabuborékcsomagolásban

OGYI-T-21597/02       3x28 filmtablettabuborékcsomagolásban

OGYI-T-21597/03       6 x28 filmtablettabuborékcsomagolásban

 

 

Ezt agyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi nevekenengedélyezték:

Ausztria                                   Diamilla75 mikrogramm Filmtabletten

Finnország                               Gestrina

Franciaország                           Diamilla0,075  mg comprimé pelliculé

Németország                            Diamilla75 µg Filmtabletten

Magyarország                          Diamilla75 mikrogramm filmtabletta

Izland                                      Gestrina

Hollandia                                 DesogestrelActavis 0,075 mg

Portugália                                 Diamilla

Svédország                              Gestrina

 

A betegtájékoztatólegutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2013. február


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!