ESOMEPRAZOL ACTAVIS 20MG GYN-ELL T 28X

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató:Információk a felhasználó számára

 

EsomeprazolActavis 20 mg gyomornedv‑ellenálló tabletta

EsomeprazolActavis 40 mg gyomornedv‑ellenálló tabletta

ezomeprazol

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt agyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Önszámára fontos információkat tartalmaz.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagygyógyszerészéhez.

-                Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha abetegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

-                Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa errőlkezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem soroltbármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

 

Abetegtájékoztató tartalma:

1.            Milyen típusú gyógyszer az Esomeprazol Actavis, és milyen betegségekesetén alkalmazható?

2.            Tudnivalók az Esomeprazol Actavis szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni az Esomeprazol Actavis‑t?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell tárolni az Esomeprazol Actavis‑t?

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.       Milyentípusú gyógyszer az Esomeprazol Actavis, és milyen betegségek eseténalkalmazható?

 

Az EsomeprazolActavis gyomornedv-ellenálló tabletta (a továbbiakban: Esomeprazol Actavis) egyezomeprazol nevű hatóanyagot tartalmaz. Ez a „protonpumpa‑gátlóknak” nevezettgyógyszerek csoportjába tartozik. Hatásukat úgy fejtik ki, hogy csökkentik agyomor által termelt sav mennyiségét.

 

Az EsomeprazolActavis‑t a következő állapotok kezelésére alkalmazzák:

 

Felnőtteknél,valamint 12 év feletti fiataloknál:

-                „Gyomor‑nyelőcső reflux betegségben”, ahol a gyomorsavtartalma bejut nyelőcsőbe (amely a szájüreget és a gyomrot köti össze), ésott fájdalmat, gyulladást, illetve gyomorégést okoz.

-                A gyomorban, illetve a bél felső részén kialakuló fekélyek,amelyeket egy „Helicobacter pylori” nevű baktérium általi fertőzés idéz elő. HaÖnnél ez az állapot áll fenn, orvosa antibiotikumokat is rendelhet Önnek, hogykezelje a fertőzést és meggyógyítsa a fekélyt.

 

Felnőttek:

-                Úgynevezett nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID‑ok)által okozott gyomorfekélyek kezelése. Az Esomeprazol Actavis tabletta arra isalkalmazható, hogy meggátolja a gyomorfekélyek kialakulását, ha Ön nem szteroidgyulladásgátlókat szed.

-                Túlságosan sok gyomorsav termelődése, amelyet a hasnyálmirigydaganata okoz (Zollinger‑Ellison szindróma).

-                Vérző fekély hosszú távú kezelése azt követően, hogy afekélyvérzés ismétlődését intravénás ezomeprazol adásával megelőzték.

 

 

2.       Tudnivalók az Esomeprazol Actavis tablettaszedése előtt

 

Neszedje az Esomeprazol Actavis‑t

-         ha allergiás az ezomeprazolra vagy a gyógyszer (6. pontbanfelsorolt) egyéb összetevőjére

-         ha allergiás más protonpumpa‑gátló gyógyszerekre (pl. pantoprazol,lanzoprazol, rabeprazol, omeprazol)

-         ha nelfinavirt tartalmazó gyógyszert szed (amelyet HIV‑fertőzéskezelésére használnak)

 

Ne szedje az Esomeprazol Actavistablettát, ha a fentiek bármelyike vonatkozik Önre. Amennyiben nem biztosebben, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt elkezdi szedniaz Esomeprazol Actavis‑t.

 

Figyelmeztetésekés óvintézkedések

Az EsomeprazolActavis szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

-                ha súlyos májproblémái vannak.

-                ha súlyos veseproblémái vannak.

 

Az Esomeprazol Actavis elfedhetimás betegségek tüneteit. Ezért, ha az Esomeprazol Actavis szedése előtt vagyalatt az alábbiak bármelyike bekövetkezik Önnél, azonnal beszéljen orvosával:

-                ok nélkül jelentősen csökken a testtömege és nyelési nehézségeiannak.

-                gyomorfájdalmai vannak vagy emésztési zavar lép fel Önnél.

-                ételt vagy vért kezd hányni.

-                fekete színű a széklete (véres széklet).

 

Ha az Esomeprazol Actavis tablettát „szükség szerinti” alkalmazásra rendelték Önnek,értesítse orvosát, ha a tünetei továbbra is fennállnak, vagy megváltozik ajellegük.

 

Az úgynevezettprotonpumpa‑gátló gyógyszerek, többek között az Ezomeprazol Actavisszedése – főként egy évnél hosszabb idejű alkalmazás esetén – fokozhatja acsípő‑, csukló‑ és gerinctörések kockázatát. Mondja elkezelőorvosának, ha csontritkulásban (oszteoporózisban) szenved vagykortikoszteroidokat szed (amelyek növelhetik a csontritkulás kialakulásánakkockázatát).

 

Egyébgyógyszerek és az Esomeprazol Actavis

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamintszedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Erre azért van szükség, mert azEsomeprazol Actavis befolyásolhatja bizonyos gyógyszerek hatását és egyesgyógyszereknek is lehet hatásuk az Esomeprazol Actavis tablettára.

 

Ne szedje az Esomeprazol Actavis‑t,ha nelfinavirt tartalmazó gyógyszert szed (amelyet HIV-fertőzéskezelésére alkalmaznak).

 

Tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha az alábbi gyógyszerek bármelyikét szedi:

-                atazanavir (HIV‑fertőzés kezelésére alkalmazott gyógyszer).

-                ketokonazol, itrakonazol vagy vorikonazol (gombás fertőzésekkezelésére alkalmazott gyógyszerek).

-                erlotinib (daganatos betegségek kezelésére alkalmazottgyógyszer).

-                citaloprám, imipramin vagy klomipramin (amelyeket depressziókezelésére alkalmaznak).

-                diazepám (szorongás ellen, izomlazítóként, illetve epilepsziakezelésére alkalmazott gyógyszer)

-                fenitoin (amelyet epilepszia kezelésére alkalmaznak). Hafenitoint szed, orvosának rendszeres megfigyelés alatt kell tartania Önt,amikor Ön elkezdi, illetve abbahagyja az Esomeprazol Actavis szedését.

-                véralvadásgátló gyógyszerek, mint pl. a warfarin. Szükségesséválhat, hogy orvosa megfigyelés alatt tartsa Önt, amikor elkezdi szedni azEsomeprazol Actavis‑t, illetve amikor abbahagyja a gyógyszer szedését.

-                cilosztazol (ami az időszakos sántítás, más néven klaudikációintermittens kezelésére szolgál – ebben az állapotban a lábakban jelentkezőelégtelen vérellátás miatt járáskor fájdalom jelentkezik).

-                ciszaprid (emésztési zavar és gyomorégés ellen szedettgyógyszer).

-                digoxin (szívproblémák kezelésére alkalmazott gyógyszer).

-                metotrexát (kemoterápiás gyógyszer, amelyet nagy adagbandaganatok kezelésére alkalmaznak – amennyiben nagy adagban kap metotrexátotkezelőorvosa átmenetileg leállíthatja az Esomeprazol Actavis kezelést).

-                rifampicin (tunerkulózis kezelésére alkalmazott gyógyszer)

-                közönséges orbáncfű (Hypericum perforatum) (depressziókezelésére alkalmazott gyógynövény)

 

Ha orvosa azamoxicillin és klaritromicin antibiotikumok, valamint az Esomeprazol Actavistabletta egyidejű alkalmazását írta elő a Helicobacter pylori fertőzésáltal okozott fekélyek kezelésére, nagyon fontos, hogy tájékoztassakezelőorvosát bármilyen más gyógyszerről, amit szed.

 

AzEsomeprazol Actavis egyidejű bevétele étellel és itallal

A tablettátétellel együtt vagy éhgyomorra is beveheti.

 

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat,illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, agyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Kezelőorvosa fogja eldönteni,hogy ezalatt az idő alatt szedheti‑e az Esomeprazol Actavis‑t.

 

Nem ismeretes, hogy az EsomeprazolActavis hatóanyaga bejut‑e azanyatejbe. Ezért nem szedheti az Esomeprazol Actavis tablettákat, ha Önszoptat.

 

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükségesképességekre

Nemvalószínű, hogy az Esomeprazol Actavis befolyásolja a gépjárművezetéshez és agépek kezeléséhez szükséges képességeket.

 

AzEsomeprazol Actavis szacharózt tartalmaz

Az EsomeprazolActavis gyomornedv‑ellenálló tabletta szacharózt tartalmaz. Amennyibenkezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny,keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

 

3.       Hogyan kell szedni az Esomeprazol Actavis‑t?

 

A gyógyszertmindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nembiztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

-                Az Esomeprazol Actavis gyomornedv‑ellenálló tabletta nemjavasolt 12 évesnél fiatalabb gyermekek számára.

-                Ha Ön hosszú ideje szedi ezt a gyógyszert, kezelőorvosarendszeresen ellenőrizni fogja az Ön állapotát (különösen, ha már több mint egyéve kezelik a gyógyszerrel).

-                Amennyiben orvosa azt mondta Önnek, hogy ezt a gyógyszert szükségszerint szedje, tájékoztassa orvosát, ha tünetei megváltoztak.

 

A gyógyszer szedése

-                A nap bármely időszakában beveheti a tablettáit.

-                A tablettákat étkezés közben vagy éhgyomorra is szedheti.

-                A tablettáit egészben nyelje le egy pohár vízzel. Ne rágja össze,illetve ne törje össze a tablettákat, mert azok bevonatos golyócskákat(pelleteket) tartalmaznak, amelyek megakadályozzák, hogy a hatóanyagot agyomorban lévő sav lebontsa. Fontos, hogy a pelletek ne károsodjanak.

 

Mi ateendő, ha gondot okoz Önnek a tabletta lenyelése?

-                Ha gondot okoz Önnek a tabletta lenyelése:

-                       Tegye a tablettát egy pohár (szénsavmentes) vízbe. Ne használjonsemmilyen más folyadékot.

-                       Kevergesse mindaddig, míg a tabletta szét nem esik (a keverék nem lesztiszta). Ezt követően azonnal, vagy 30 percen belül igya meg a keveréket.Mindig keverje fel a pohár tartalmát, mielőtt kiissza.

-                       A gyógyszer teljes mennyiségét meg kell innia, ezért fél pohár vízzelalaposan öblítse át a poharat és ezt is igya meg. A szilárd részecskéktartalmazzák a gyógyszert, ezeket ne rágja szét vagy és ne törje össze.

-                Ha egyáltalán nem tud nyelni, a tablettákat el lehet oszlatnivízben, majd a keveréket egy fecskendőbe kell betölteni. Ezt követően akeveréket közvetlenül az Ön gyomrába juttathatják be egy szondán(„gyomorszondán”) keresztül.

 

Mennyigyógyszert kell szednie?

-                Kezelőorvosa tájékoztatja Önt arról, hogy mennyi tablettát kellszednie és milyen hosszú ideig. Ez az Ön állapotától, életkorától és attólfügg, hogy milyen a májműködése.

-                Az ajánlott adagok az alábbiakban kerülnek megadásra:

 

„Gyomor‑nyelőcsőreflux betegség” okozta gyomorégés kezelése:

Felnőttek és12 éves vagy idősebb fiatalok:

-                Ha orvosa azt állapította meg, hogy az Ön nyelőcsöve kismértékbenkárosodott, az ajánlott adag naponta egy Esomeprazol Actavis 40 mggyomornedv‑ellenálló tabletta 4 héten át. Kezelőorvosa előírhatja,hogy további 4 hétig szedje ugyanezt az adagot, ha nyelőcsöve még nemgyógyult meg.

-                Ha a nyelőcső meggyógyult, az ajánlott adag naponta egyEsomeprazol Actavis 20 mg gyomornedv‑ellenálló tabletta.

-                Ha nyelőcsöve nem károsodott, az ajánlott adag egy EsomeprazolActavis 20 mg gyomornedv‑ellenálló tabletta. Amennyiben állapota akezelés nyomán normalizálódott, orvosa mondhatja Önnek, hogy szükség szerintszedje a gyógyszerét, ami legfeljebb napi egy Esomeprazol Actavis 20 mggyomornedv‑ellenálló tablettát jelent.

-                Ha súlyos májkárosodásban szenved, orvosa kisebb adagot írhatelő.

 

Helicobacterpylori baktériumfertőzés által okozott fekélyek kezelése éskiújulásuk megelőzése:

Felnőttek és12 éves vagy idősebb fiatalok: az ajánlott adag naponta kétszer egyEsomeprazol Actavis 20 mg gyomornedv‑ellenálló tabletta egy hétenát.

-                Ilyen esetben kezelőorvosa antibiotikumok, pl. amoxicillin ésklaritromicin szedését is előírja Önnek.

 

Nemszteroid gyulladásgátlók (NSAID‑ok) okozta fekélyek kezelése:

-                18 éves vagy idősebb felnőttek: az ajánlott adag naponta egyEsomeprazol Actavis 20 mg gyomornedv‑ellenálló tabletta 4‑8 hétenát.

 

Gyomorfekélyek megelőzése, ha Ön nem szteroid gyulladásgátlókat szed:

-                Felnőttek (18 éves vagy idősebb): az ajánlott adag napontaegy Esomeprazol Actavis 20 mg gyomornedv‑ellenálló tabletta.

 

Hasnyálmirigy‑daganatáltal okozott túlzott gyomorsav termelődés (Zollinger-Ellison szindróma)kezelése:

-                18 éves vagy annál idősebb felnőttek: az ajánlott adagnaponta kétszer egy Esomeprazol Actavis 40 mg gyomornedv‑ellenállótabletta.

-                Kezelőorvosa az adagot az Ön igényeinek megfelelően fogjamódosítani és eldönti, hogy milyen hosszú ideig kell szednie a gyógyszert. Alegnagyobb adag naponta kétszer 80 mg.

 

Hosszan tartó kezelés, afekélyvérzés ismétlődésének megelőzése érdekében intravénásan alkalmazottezomeprazol után:

Az ajánlottadag naponta egy Esomeprazol Actavis 40 mg gyomornedv‑ellenállótabletta 4 héten át.

 

Ha azelőírtnál több Esomeprazol Actavis tablettát vett be

Ha az orvosáltal rendelt mennyiségnél több Esomeprazol Actavis tablettát vett be, azonnalbeszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Haelfelejtette bevenni az Esomeprazol Actavis tablettát

-                Ha elfelejtett bevenni egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Haazonban már csaknem itt az ideje a következő adag bevételének, hagyja ki azelfelejtett adagot.

-                Ne vegyen be kétszeres adagot (két adagot egyidőben) a kihagyott adagpótlására.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát , vagy gyógyszerészét.

 

4.       Lehetségesmellékhatások

 

Mint mindengyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nemmindenkinél jelentkeznek.

 

Ha az alábbisúlyos mellékhatások bármelyikét észleli, hagyja abba az Esomeprazol Actavisszedését és azonnal forduljon orvoshoz:

-                Hirtelen jelentkező nehézlégzés, az ajkak, a nyelv, a torok vagya test duzzanata, ájulás vagy nyelési nehézség (súlyos allergiás reakció).

-                A bőr kivörösödése hólyagképződéssel, vagy hámlással. Súlyoshólyagképződés és vérzés alakulhat ki az ajkakon, a szemen, a szájban, azorrban és a nemi szerveken. Ez a „Stevens‑Johnson szindróma” vagy a„toxikus epidermális nekrolízis” nevű betegség lehet.

-                Sárga bőrszín, sötét színű vizelet és fáradtság, amelymájproblémák tünete lehet.

 

Ezek ahatások ritkák (1000‑ből legfeljebb 1 beteget érint).

 

Egyébmellékhatások, többek között:

 

Gyakori(10‑ből 1 beteget érint)

-                Fejfájás

-                Gyomor, illetve bélrendszeri hatások: hasmenés, gyomorfájdalom,székrekedés, szelek (flatulencia)

-                Hányinger (émelygés) vagy hányás.

 

Nem gyakori (100‑ból 1 beteget érint)

-                A lábfejek és a bokák duzzanata.

-                Alvászavar (álmatlanság).

-                Szédülés, bizsergő, pl. zsibbadásérzés, álmosságérzet.

-                Forgó jellegű szédülés.

-                Szájszárazság.

-                A májműködésről tájékoztató vérvizsgálati eredmények változásai.

-                Bőrkiütések, bőrfelszínből kiemelkedő kiütések (csalánkiütések)és bőrviszketés.

-                Csípő‑, csukló‑ vagy a gerinctörés (ha az EsomeprazolActavis‑t nagy adagokban és hosszú ideig szedik)

 

Ritka(1000‑ből 1 beteget érint)

-                Vérsejtszámot érintő problémák, pl. többek között csökkentfehérvérsejtszám és vérlemezkeszám. Ez gyengeséget, véraláfutást okozhat, vagyfokozhatja a fertőzések valószínűségét.

-                Alacsony nátriumszint a vérben. Ez gyengeséget, hányást ésgörcsöket okozhat.

-                Izgatottság, zavartság vagy depresszió.

-                Az ízérzékelés megváltozása.

-                Látászavarok, pl. homályos látás.

-                Hirtelen jelentkező sípoló légzés vagy légszomj (hörgőgörcs).

-                A szájüregben jelentkező gyulladás.

-                A „szájpenész”nevű fertőzés, amely érintheti a belet is, ésamelyet egy gombafajta okoz.

-                Májpanaszok, köztük sárgaság, amely a bőr sárga és a vizelet sötételszíneződését okozhatja, és fáradtságot idézhet elő.

-                Hajhullás (kopaszodás).

-                Bőrkiütések a napfénynek kitett területeken.

-                Ízületi, illetve izomfájdalom.

-                Általános rossz közérzet és energiahiány.

-                Fokozott verítékezés.

 

Nagyon ritka(10 000‑ből 1 beteget érint)

-                A vérkép változásai, beleértve a fehérvérsejtek hiányát(agranulocitózis).

-                Agresszió.

-                Olyan dolgok látása, érzékelése vagy hallása, amelyek nincsenekjelen (hallucináció).

-                Súlyos májproblémák, amelyek májelégtelenséghez és agyvelőgyulladáshozvezetnek.

-                Hirtelen jelentkező súlyos bőrkiütés, bőrhólyagosodás vagybőrhámlás. Ez magas lázzal és ízületi fájdalommal együtt jelentkezhet (eritémamultiforme, Stevens‑Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízis).

-                Izomgyengeség.

-                Súlyos vesepanaszok.

-                Férfiaknál jelentkező emlő‑megnagyobbodás.

 

AzEsomeprazol Actavis tabletták nagyon ritkán a fehérvérsejtekre is hatássallehetnek, ami immunhiányhoz vezethet. Ha Önnek lázzal, súlyos, általánoselesettséggel járó fertőzése van, vagy a láz helyi fertőzés tüneteivel pl. anyakon, a torokban vagy a szájüregben jelentkező fájdalommal, illetvevizeletürítési nehézséggel jár, Önnek a lehető legsürgősebben beszélnie kellorvosával, hogy egy vérvizsgálattal ki lehessen zárni a fehérvérsejthiányt(agranulocitózist). Fontos, hogy tájékoztassa az orvost az Ön által ebben azidőszakban szedett gyógyszerekről.

 

Nem ismert gyakoriságú (agyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

-        Bélgyulladás(ami hasmenést okoz).

 

HaÖn három hónapnál hosszabb ideje szedi az Esomeprazol Actavis‑t,előfordulhat, hogy lecsökken a vérében a magnézium szintje. Az alacsonymagnéziumszint kimerültséggel, önkéntelen izom‑összehúzódásokkal,tájékozódási zavarral, görcsrohamokkal, szédüléssel, szapora szívverésseljelentkezhet. Ha az előzőekben felsorolt tünetek bármelyikét észleli, azonnaltájékoztassa erről kezelőorvosát. Az alacsony magnéziumszint a vér kálium‑és kalciumszintjének csökkenését is előidézheti. Kezelőorvosa dönthet úgy, hogyrendszeres vérvizsgálatokkal ellenőrzi az Ön magnéziumszintjét.

 

Ne aggódjon a fentimellékhatások miatt. Lehet, hogy Ön egyiket sem fogja tapasztalni.

 

Ha Önnélbármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nemsorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

 

 

5.       HOGYAN KELL TÁROLNI AZ ESOMEPRAZOL ACTAVIS tablettát?

 

-                A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

-                 

OPA/Al/PVC//Alububorékcsomagolás:  Legfeljebb 30°C‑on tárolandó.

PVC/PVCD//Albuborékcsomagolás:      Legfeljebb 25°C‑on tárolandó

HDPEtartály:                                         Legfeljebb 25°C‑ontárolandó.

                                                   

-                 

A tartálybanforgalomba kerülő Esomeprazol Actavis tablettákat az első felnyitást követően 6 hónaponbelül fel kell használni.

Adobozon, a palackon, vagy a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő(Felhasználható:) után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónaputolsó napjára vonatkozik.

 

Semmilyengyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek azintézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       Acsomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz az Esomeprazol Actavis tabletta?

-                A készítmény hatóanyaga az ezomeprazol‑magnézium‑dihidrát.

-                Esomeprazol Actavis 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta:

           20 mgezomeprazolt tartalmaz (21,75 mg ezomeprazol‑magnézium‑dihidrátformájában).

-                Esomeprazol Actavis 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta:

          40 mg ezomeprazolttartalmaz (43,5 mg ezomeprazol‑magnézium‑dihidrát formájában).

-                Egyéb összetevők:
Tabletta tartalma:
metakrilsav‑etilacetát kopolimer 1:1 (30%-os diszperzió) talkum,trietil‑citrát, hipromellóz 3cPs, cukorgömböcskék, magnézium‑sztearát,hidroxipropil cellulóz, glicerin-monosztearát 40-55, poliszorbát 80,mikrokristályos cellulóz, povidon K29/32, makrogol 6000, kroszpovidon, Atípusú, nátrium‑sztearil‑fumarát,
Tablettabevonat:
hipromellóz, titán‑dioxid (E171), makrogol/PEG 400, vörös vas‑oxid(E172), sárga vas‑oxid (E172)

 

Milyenaz Esomeprazol Actavis külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

-                Esomeprazol Actavis 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta :

        világos rózsaszínű, hosszúkás, mindkét oldalán domború,6,55 × 13,6 mm méretű gyomornedv-

        ellenálló filmtabletta.

-                Esomeprazol Actavis 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta:

        rózsaszín, hosszúkás, mindkét oldalán domború, 8,2 × 17 mmméretű gyomornedv-ellenálló

        filmtabletta.

 

Az Önnek felírt gyógyszer az alábbi kiszerelésekben kapható:

 

Kiszerelések:

Gyomornedv-ellenállótabletták nedvességmegkötővel ellátott LDPE kupakkal lezárt HDPE tartályban.

Kiszerelések:30, 100, 250 vagy 500 tabletta

 

Gyomornedv-ellenálló tablettákPVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

Gyomornedv-ellenálló tablettákOPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

Kiszerelések: 7, 14,28, 30, 50, 56, 60, 90, 98, 100 vagy 140 tabletta

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

Aforgalomba hozatali engedély jogosultja

 

Actavis Group PTC ehf

Reykjavikurvegur 76-78

220 Hafnarfjordur

Izland

 

Gyártók

 

Actavis hf.

Reykjavíkurvegur76‑78

IS‑220Hafnarfjörður

Izland

 

BALKANPHARMADUPNITSA AD

3 Samokovsko ShoseStr.

Dupnitsa 2600

Bulgária

 

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térségtagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

Dánia                           Esomeprazol Actavis

Auszria                                    EsomeprazolActavis 20 mg, 40 mg magensaftresistente Tabletten

Belgium                       Esomeprazole Actavis 20 mg, 40mg maagsaoresistente tabletten

Bulgária                       Remesolin

Ciprus                          Esomeprazol Actavis 20 mg,40 mg

Csehország                  Esomeprazol Actavis 20 mg, 40 mg

Németország                Esomeprazol-Actavis 20 mg, 40 mgmagensaftresistente Tabletten

Észtország                    Esomeprazole Actavis

Görögország                Esomeprazole/Actavis

Spanyolország             EsomeprazolActavis Group 20 mg, 40 mg comprimidos gastrorresistentes EFG

Finnország                   Esomeprazole Actavis 20 mg, 40mg enteritabletit

Franciaország               Esomeprazole Actavis 20 mg, 40mg comprimé gastrorésistant

Magyarország              Esomeprazol Actavis 20 mg, 40 mggyomornedv-ellenálló tabletta

Írország                        Esomeprazole Actavis

Izland                          Esomeprazol Actavis

Olaszország                 Esomeprazolo Actavis

Liechtenstein               Esomeprazole Actavis

Litvánia                       Esomeprazole Actavis 20 mg,40 mg skrandyje neirios tabletés

Luxemburg                  Esomeprazole Actavis 20 mg, 40 mgcomprimés gastrorésistants

Lettország                    Esomeprazole Actavis 20 mg, 40mg zarnas skistosas tabletes

Málta                           Esomeprazol Actavis 20 mg,40 mg

Hollandia                     Esomeprazol Actavis MSR 20 mg,40 mg maagsapresistente tablet

Norvégia                      Esomeprazol Actavis

Lengyelország              Esomeprazol Actavis

Portugália                     Esomeprazol Actavis

Románia                      Remesolin 20 mg, 40 mgcomprimate gastrorezistente

Szlovákia                     Remesolin 20 mg, 40 mg

Szlovénia                     Esomeprazol Actavis 20 mg, 40mg gastrorezistente tablet

Svédország                  Esomeprazol Actavis

Egyesült Királyság       Esomeprazole Actavis 20 mg, 40 mggastro-resistant tablets

 

Esomeprazol Actavis 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta

OGYI-T-22400/01                  7x                  PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás     

OGYI-T-22400/02                  7x                 OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás    

OGYI-T-22400/03                 28x                PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás      

OGYI-T-22400/04                 28x                OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás    

OGYI-T-22400/05                 30x                PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás      

OGYI-T-22400/06                 30x                OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás    

OGYI-T-22400/07                 90x                PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás      

OGYI-T-22400/08                 90x                OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás    

OGYI-T-22400/09                 100x               PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás     

OGYI-T-22400/10                 100x               OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás   

OGYI-T-22400/11                  500x          HDPE tartály  

 

Esomeprazol Actavis 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta

OGYI-T-22400/12                  7x          PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás 

OGYI-T-22400/13                  7x          OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás           

OGYI-T-22400/14                  28x        PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás 

OGYI-T-22400/15                  28x        OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás           

OGYI-T-22400/16                  30x        PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás 

OGYI-T-22400/17                  30x        OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás           

OGYI-T-22400/18                  90x        PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás 

OGYI-T-22400/19                  90x        OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás           

OGYI-T-22400/20                 100x       PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás 

OGYI-T-22400/21                 100x       OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolás           

OGYI-T-22400/22                 500x         HDPE tartály           

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 
2013 január

 

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!