NEBIBLOCK 5MG TABLETTA 30X

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Nebiblock 5 mg tabletta

nebivolol

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt agyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Önszámára fontos információkat tartalmaz.

-         Tartsa meg abetegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben isszüksége lehet.

-         További kérdéseivelforduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

-         Ezt a gyógyszert azorvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számáraártalmas lehet még abban az esetben is, ha betegsége tünetei az Önéhezhasonlóak.

-         Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa errőlkezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem soroltbármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

Abetegtájékoztató tartalma:

1.            Milyen típusú gyógyszer a Nebiblock 5 mg tabletta (a továbbiakban:Nebiblock) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.            Tudnivalók a Nebiblock szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni a Nebiblock‑ot?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Nebiblock‑ot tárolni?

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.       Milyen típusúgyógyszer a Nebiblock és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

A Nebiblock egy főként szívműködésre hatógyógyszer (béta‑blokkoló). A készítmény csökkenti a magas vérnyomást ésjavítja a szív teljesítményét.

 

A Nebiblock alkalmazható:

·               magas vérnyomás kezelésére (esszenciális hipertónia),

·               a szokásos kezelés (pl. vízhajtók,digoxin, ACE‑gátlók, angiotenzin‑II‑antagonisták)kiegészítéseként alkalmazható a 70 éves, illetve ennél idősebb, enyhe vagyközepesen súlyos, stabil, krónikus szívelégtelenségben szenvedő betegeknél.

 

 

2.       Tudnivalóka Nebiblock szedése előtt

 

Ne szedje a Nebiblock‑ot

-                ha allergiás  a nebivolol-hidrokloridra, vagy a gyógyszer (6.pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

-                ha májfunkció zavara van vagymájfunkció károsodásban (májelégtelenség) szenved,

-                ha akut szívelégtelenségben, kardiogénsokkban vagy olyan súlyosbodó szívelégtelenségi rohamokban (dekompenzáció)szenved, amely a szívizom összehúzódásának erejét növelő (inotróp) hatóanyaggalvégzett intravénás kezelést tesz szükségessé,

-                ha ”szik szinusz” szindrómában(egy bizonyos típusú szívritmuszavarban) szenved, beleértve a szinoatriálisblokkot (SA‑blokk) is,

-                ha a szív bizonyosingerületvezetési zavaraiban szenved (másod‑ és harmadfokú szívblokk, AV‑blokk[pészméker nélkül]),

-                ha hörgőgörcs és hörgi asztmaszerepel a kórtörténetében,

-                ha kezeletlen mellékvesedaganatban (feokromocitómában) szenved,

-                ha a vér túlzott savasságábanszenved (metabolikus acidózis),

-                ha a kezelés megkezdése előttfekvő helyzetben mért nyugalmi szívfrekvenciája (pulzusa) kevesebb, mint60 ütés percenként (bradikardia),

-                ha kórosan alacsonya vérnyomása (aszisztolés vérnyomás kisebb mint 90 Hgmm),

-                ha a végtagok súlyos keringésizavarában szenved.

 

Amennyiben bármiben is bizonytalan, keressefel orvosát.

 

Figyelmeztetésekés óvintézkedések

A Nebiblockszedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével,

-                ha szokatlanul alacsony a pulzusa(nyugalomban kevesebb, mint 50 – 55 ütés percenként és/vagy olyantünetek jelentkeznek, mint a szédülés, gyengeség és bizonytalan járás) anebivolol‑kezelés alatt,

-                ha egy bizonyos szívbetegségekbenszenved (pl. angina pektorisz [szívtáji szorító fájdalom], iszkémiás szívbetegség [koszorúér szűkület], szívritmuszavar); iszkémiás szívbetegségben szenvedő betegeknél akezelést fokozatosan kell leállítani, körülbelül 1‑2 hét alatt és haszükséges ezzel egyidőben helyettesítő kezelést is el lehet kezdeni,

-                ha a karok vagy lábak keringésizavarában szenved,

-                ha tartósan fennálló légzésiproblémáktól, különösen krónikus (obstruktív) légúti megbetegedésben szenved,

-                ha cukorbeteg. A Nebiblock nembefolyásolja a vércukorszintet, de elfedheti az alacsony vércukorszint tüneteit(idegesség, remegés, gyors szívverés). A verítékezést, mint tünetet azonban nemfedi el.

-                ha pajzsmirigy túlműködésbenszenved: a gyógyszer elfedheti a felgyorsult szívverést (tahikardia), ami abetegség egyik tünete; a Nebiblock‑kezelés hirtelen leállítása szaporaszívverést okozhat,

-                ha allergiás: a Nebiblockfokozhatja azokkal a pollenekkel vagy egyéb anyagokkal szembeni reakciót,amelyekre Ön allergiás,

-                ha pikkelysömöre (pszoriázis) van:azok a betegek, akik jelenleg is pikkelysömörben szenvednek, illetve akiknek akórtörténetében pikkelysömör szerepel, a Nebiblock tablettát csak a várhatóelőny és kockázat gondos mérlegelése után szedhetik,

-                a Nebiblock csökkentheti a könnyelválasztást (ez az információ akontaktlencsét viselők számára fontos).

 

Gyermekek és serdülők

Nem végeztek vizsgálatokatgyermekek és serdülőkorúak esetében. Ezért nem javasolt a használata gyermekekés 18 év alatti serdülőkorúak számára.

 

Idős betegek

A 65 évesnél idősebb betegek számáraalacsonyabb kezdő adag javasolt (lásd a „Hogyan kell szedni a Nebiblock‑t”c. pont). 75 évesnél idősebb betegek esetében fokozott elővigyázatosság ésa kezelés gondos orvosi felügyelete szükséges.

 

Egyébgyógyszerek és a Nebiblock

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett valamintszedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kaphatókészítményeket is.

 

Ez fokozottan vonatkozik az alábbigyógyszerekre:

-                a szívritmuszavarok kezelésérealkalmazott bizonyos gyógyszerek (I. osztályba tartozó antiarritmikumok pl.kinidin, hidrokinidin, cibenzolin, flekainid, dizopiramid, mexiletin,propafenon, lidokain és amiodaron) nebivolollal együtt adva fokozhatják anebivolol szívműködésre gyakorolt csökkentő hatását.

-         a magas vérnyomás és a szív koszorúerekgörcse ellen ható bizonyos gyógyszerek (úgynevezett kalcium‑antagonisták),amelyek fokozhatják a Nebiblock hatását (ilyenek pl. a verapamil és a diltiazemvagy az amlodipin, felodipin, lacidipin, nifedipin, nikardipin, nimodipin és anitrendipin)).

-         az egyéb, központilag hatóvérnyomáscsökkentő szerek (klonidin, guanfacin, moxonidin, metildopa,rilmenidin) fokozhatják a jelentős vérnyomás‑emelkedés kockázatát(„rebound hipertónia”) - különösen, ha ezekkel a gyógyszerekkel végzett hosszútávú kezelést hirtelen megszakítják. A fenti készítmények alkalmazását csakakkor lehet felfüggeszteni, ha a béta‑blokkoló (pl. Nebiblock) adásátnéhány nappal korábban leállítják.

-         a béta-blokkolók és digitáliszglikozidok egyidejű alkalmazása a szívműködés bizonyos zavarához vezethet(megnyúlt ingerületvezetési idő). A nebivolollal végzett klinikai vizsgálatokazonban nem mutattak ki bizonyítékot ilyen kölcsönhatásra. A nebivolol nembefolyásolta a digoxin vérszintjét.

-         asztma, orrdugulás vagy egyesszembetegségek kezelésére szolgáló bizonyos gyógyszerek (az úgynevezettszimpatomimetikumok), amelyek csökkenthetik a Nebiblock hatását (ilyenek pl. adopamin, efedrin).

-         cukorbetegség elleni szerek(inzulin és szájon át szedett gyógyszerek). Lásd még a „A Nebiblock fokozottelővigyázatossággal alkalmazható” c. pont.

-         baklofen (izomgörcs kezeléséreszolgál) és amifosztin (daganat kemoterápiában használják): vérnyomáseséstokozhat. Orvosa esetleg módosíthatja a Nebiblock adagját.

-         altatószerek: altatás előtt mindigközölje az altatóorvossal, hogy Nebiblock‑ot szed.

-         bizonyos antipszichotikumokfokozhatják a Nebiblock hatását.

-         Depresszió kezelésére szolgálókészítmények (triciklikus antidepresszánsok, paroxetin), barbiturátok (pl.epilepszia kezelésére szolgáló szerek), nyugtatók (fenotiazinok, pl.tioridazin), szerves nitrátok (angina és szívelégtelenség gyógyszerei), illetvea magas vérnyomás elleni egyéb készítmények egyidejű alkalmazása hirtelennagyfokú vérnyomáseséshez vezethet.

-         ha szerotonin‑újrafelvételgátlókat (bizonyos depresszió ellenes szerek, például paroxetin és fluoxetin)és Nebiblock‑ot együtt alkalmaznak,előfordulhat, hogy az orvosnak módosítania kell a gyógyszeradagot.

-         bizonyos gyógyszerek, melyekugyanazon a módon bomlanak le, mint a nebivolol, megemelhetik a nebivololvérszintjét és fokozhatják a mellékhatások előfordulásának gyakoriságát. Néhányezek közül pl. a

bupropion(depresszió elleni készítmény),
- klorokin (malária megelőzésére és olyan autoimmun betegségek kezeléséreszolgál, mint a sokízületi gyulladás),
- levomepromazin (neuroleptikum) és
- terbinafin (gombaellenes készítmény).

 

Amennyiben a Nebiblock mellett atúlságosan sok gyomorsav elleni savkötő gyógyszereket is szed, a Nebiblock‑otmindig étkezés közben, a savkötőt pedig étkezések között kell bevennie.

 

A Nebiblockegyidejű bevétele ételelel vagy itallal

A tablettát megfelelő mennyiségűfolyadékkal (pl. egy pohár vízzel) kell lenyelni étkezéskor vagy étkezéstőlfüggetlenül.

 

Terhességés szoptatás

HaÖn terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagygyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A Nebiblock nem alkalmazható terhesség alatt, hacsak nemfeltétlenül szükséges.

Szoptatás idején a Nebiblock alkalmazása nem javasolt.

 

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességekre

A Nebiblock gépjárművezetéshez és gépekkezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásait nem vizsgálták.

A Nebiblock mellékhatásaként bizonyos esetekbenelőfordulhat szédülés vagy fáradtság. Ezt vegye figyelembe, amikor gépjárművetvezet vagy gépeket kezel (lásd a „Lehetséges mellékhatások” c. pont).

 

A Nebiblocklaktóz‑monohidrátot (tejcukrot) tartalmaz.

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztetteÖnt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdiszedni ezt a gyógyszert.

 

 

 

 

 

3.       Hogyan kell szedni a Nebiblock‑ot?

 

A gyógyszertmindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nembiztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

Magas vérnyomás:

 

Felnőttek:

A szokásos adag 1 tablettanaponta (5 mg nebivolol). A Nebiblock maximálishatását rendszerint 1‑2 hét alatt éri el.

 

Egyébvérnyomáscsökkentőkkel együtt alkalmazott kombinációk:

A béta‑receptor blokkolókönmagukban és egyéb vérnyomáscsökkentőkkel kombinációban is alkalmazhatók.

Eddig egyetlen esetben figyeltékmeg a vérnyomáscsökkentő hatás összegződését, amikor 5 mg nebivololt és12,5 ‑  25 mg hidroklorotiazid hatóanyagú készítménytalkalmaztak együtt.

 

Veseműködés károsodásban(veseelégtelenségben) szenvedő betegek:

Veseelégtelenségben szenvedőbetegek számára a javasolt kezdő adag ½ tabletta (2,5 mg nebivolol)naponta egyszer. Ha szükséges, a napi adagot 1 tablettára (5 mgnebivolol) lehet növelni.

 

Májműködés károsodásban(májelégtelenségben) szenvedő betegek:

Májműködés károsodásban vagymájműködés zavarban szenvedő betegekkel kapcsolatosan nem áll rendelkezésreelegendő tapasztalat a Nebiblock alkalmazására vonatkozóan. Ezért tilos aNebiblock alkalmazása ezeknél a betegeknél (lásd még a „Ne szedje a Nebiblock‑ot”c. pont).

 

Idős betegek:

Idős, 65 éves vagy ennélidősebb betegek számára a javasolt kezdő adag ½ tabletta(2,5 mg nebivolol) naponta. Ha szükséges, a napi adagot 1 tablettára(5 mg nebivolol) lehet növelni. Minden esetben fokozott óvatosság és abeteg szoros megfigyelése szükséges, tekintve, hogy csupán korlátozotttapasztalatok állnak rendelkezésre a 75 év feletti betegekkel kapcsolatosan.

 

Alkalmazása gyermekeknél ésserdülőknél

Nem végeztek vizsgálatokatgyermekek és serdülőkorúak esetében. Ezért nem javasolt a használata gyermekekés 18 év alatti serdülőkorúak számára.

 

 

Krónikus szívelégtelenség

 

A stabil, krónikusszívelégtelenség kezelését az adagok lassú emelésével kell elkezdeni, amit azegyénre szabott, optimális fenntartó adag eléréséig kell folytatni.

Azoknál a betegeknél, akik egyébszív‑érrendszerre ható gyógyszert is szednek, pl. vízhajtókat, digoxint,ACE‑gátlókat vagy angiotenzin‑II‑antagonistákat, az ilyengyógyszerek adagjait be kell állítani a Nebiblock‑kezelés elkezdéseelőtt.

 

A kezdeti adagbeállítást azalábbiak szerint, az adagok egy‑kéthetente történő emelésével kellvégezni, attól függően, hogy a beteg hogyan tűri a megemelt gyógyszeradagot:

-         ¼ tabletta (1,25 mg nebivolol) naponta egyszer,

-         adagemelés naponta egyszer ½ tablettára (2,5 mg nebivolol),

-         majd naponta egyszer 1 tablettára (5 mg nebivolol) és

-         végül naponta egyszer 2 tablettára (10 mg nebivolol).

A javasolt maximális adag 2tabletta (10 mg nebivolol) naponta egyszer.

A beteget az első tablettabevételét követően, illetve minden egyes adagemelés első adagjának bevételeután 2 órán keresztül megfigyelés alatt kell tartani és meg kell győződniarról, hogy a beteg klinikai állapota stabil marad.

 

 

Veseműködés károsodásban(veseelégtelenségben) szenvedő betegek:

Mivel az adagot egyénileg emelika beteg által tolerált maximális szintig, nincs szükség módosításra az enyhe ésközepesen súlyos veseelégtelenségben szenvedő betegeknél. Nem állnakrendelkezésre tapasztalatok a súlyos veseelégtelenségre vonatkozóan, ezért anebivolol alkalmazása ezeknél a betegeknél nem javasolt. .

 

Májműködés károsodásban(májelégtelenségben) szenvedő betegek:

Nem állnak rendelkezésremegfelelő tapasztalatok a májkárosodásban szenvedő betegekre vonatkozóan, ezérta Nebiblock alkalmazása ezeknél a betegeknél nem javasolt (lásd a „Ne szedje a Nebiblock‑ot”c. pont).

 

Idős betegek:

Mivel az adagot egyénileg emelika beteg által tolerált maximális szintig, ezért nincs szükség módosításra.

 

Alkalmazása gyermekeknél ésserdülőknél

Nem végeztek vizsgálatokatgyermekek és serdülőkorúak esetében. Ezért nem javasolt a használata gyermekekés 18 év alatti serdülőkorúak számára.

 

Az alkalmazás módja:

A felírt napi adagot lehetőleg mindig a napugyanazon időpontjában kell bevenni.

A tablettákat egészben kell lenyelni,megfelelő mennyiségű folyadékkal (pl. egy pohár vízzel) étellel vagy akáranélkül.

 

Ha úgy érzi, hogy a Nebiblock hatása túl erősvagy éppen túl gyenge, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

 

Ha azelőírtnál több Nebiblock‑ot vett be

A túladagolás tünetei: lassú szívverés,alacsony vérnyomás, nehézlégzés és hirtelen fellépő (akut) szívproblémák.

 

Értesítse kezelőorvosát, ha az előírtnál többNebiblock tablettát vett be.

Feküdjön le és a lábát emelje a szív szintjefölé.

 

Haelfelejtette bevenni a Nebiblock-ot

Ha az egyiknapon elfelejtette bevenni a gyógyszerét, folytassa a kezelést a következőnapon a szokásos időben bevett tablettával.

Ne vegyen bekétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

 

Ha időelőtt abbahagyja a Nebiblock szedését

Még, ha javul is a közérzete, a kezeléstkizárólag akkor hagyhatja abba, ha ezt kezelőorvosa javasolja.

 

A kezelést idő előtti megszakítása vagy felfüggesztésea vérnyomás emelkedéséhez vagy a szívproblémák súlyosbodásához vezethet.

 

Ha bármilyentovábbi kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze megorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetségesmellékhatások

 

Mint mindengyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nemmindenkinél jelentkeznek.

Az észleltmellékhatások  gyakoriság alapján kerülnek felsorolásra.

Az alábbimellékhatások fordulhatnak elő:

 

 

Magasvérnyomásos betegeknél megfigyelt mellékhatások

 

Gyakori mellékhatások (100 beteg közül több mint 1, de 10 betegközül kevesebb mint 1-nél jelentkezik):

Fejfájás,szédülés, fonák érzés (az érzékszervek érzékelési zavara), nehézlégzés,székrekedés, hányinger, hasmenés, fáradtság, víz‑visszatartás (ödéma)

 

Nem gyakori mellékhatások (1000 beteg közül több mint 1-nél, de100 beteg közül kevesebb mint 1-nél jelentkezik):

Rémálmok,depresszió, látás-zavar, szokatlanul alacsony szívfrekvencia (lassú pulzus),szívelégtelenség, ingerület vezetési zavarok, alacsony vérnyomás (hipotenzió),a beszűkült artériáknak valamint az elégtelen vérkringésnek köszönhetően járásközben megjelenhet, illetve erősödhet a láb fájdalma, (szakaszos sántaság),zihálás illetve légszomj (hörgőgörcs), emésztési zavar, puffadás, hányás,viszketés, bőr kiütés, merevedési zavar

 

Nagyon ritka mellékhatások (10 000 beteg közül kevesebbmint 1-nél jelentkezik):

Ájulás (szinkope), pikkelysömörsúlyosbodása

 

Nem ismert (rendelkezésre állóadatokból nem állapítható meg)

Az arc, az ajkak, a torok vagy anyelv duzzanata (angioneurotikus ödéma), allergia (túlérzékenység)

 

A következő mellékhatásokrólszámoltak még be hasonló gyógyszerekkel kapcsolatban: képzelgések, pszichotikusreakciók (pszichózis), zavartság, hideg/kékes‑vöröses elszíneződésű karokés lábak, fájdalom az ujjakban és lábujjakban, amelyek először kékes, majdfehér, végül vöröses színűvé válnak (Raynaud‑szindróma), szemszárazság ésúj kötőszövet létrejötte a szemben, illetve a pupillán (praktolol‑típusúokulo‑mukokután toxicitás).

 

Krónikusszívelégtelenségben szenvedő betegeknél előforduló mellékhatások

 

Nagyongyakori mellékhatások (10 betegből több mint egy beteget érint):

Szédülés, szokatlanul alacsony szívfrekvencia (lassú pulzus)

 

Gyakori mellékhatások (100 beteg közül több mint 1, de 10 betegközül kevesebb mint 1-nél jelentkezik):

Fejfájás, szívelégtelenségsúlyosbodása (első fokú pitvar-kamrai blokk), a vérnyomás esése felálláskor(poszturális hipotenzió), fáradtság/gyengeség, gyógyszer intolerancia, vízvisszatartás (ödéma) a lábakban, pulzusszám csökkenése, vérnyomásesés.

 

Mellékhatásokbejelentése

 

Ha Önnélbármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagygyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetségesmellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére isbejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Önis hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre agyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban

 

 

5.         Hogyan kell aNebiblock-ot tárolni?

 

A gyógyszergyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon és abuborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/Felh.:) után neszedje a Nebiblock‑ot.

A lejárati időaz adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszernem igényel különleges tárolást.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel . Ezekaz intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       Acsomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Nebiblock

-         A készítmény hatóanyaga a nebivolol.
Tablettánként 5 mg nebivololt tartalmaz, ami megfelel 5,45 mgnebivolol‑hidrokloridnak.

-         Egyéb összetevők: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium‑sztearát,kroszkarmellóz‑nátrium, makrogol 6000 és laktóz‑monohidrát.

 

Milyen a Nebiblock készítménykülleme és mit tartalmaz a csomagolás

Kerek, fehér, domború,9 mm-es, negyedelő bemetszéssel ellátott tabletta egyik oldalán ’N 5’jelzéssel.

A tabletta egyenlő fél‑ ésnegyed adagokra osztható.

 

Tabletták Al/PVDCbuborékcsomagolásban vagy LDPE csavaros kupakkal lezárt HDPE tartályban.

 

Kiszerelés:

Buborékcsomagolás: 30, 90 dbtabletta

HDPE tablettatartály: 100,500 db tabletta

 

 

A forgalomba hozatali engedélyjogosultja:

Actavis Group PTC ehf.

Reykjavikurvegur 76-78

220 Hafnarfjordur

Izland

 

Gyártók:

Actavis ehf.

Reykjavikurvegur 76-78.

220 Hafnafjordur

Izland

 

Actavis Ltd.

BLB016 Bulebel Industrial Estate,Zejtun ZTN 3000

Málta

 

Balkanpharma-Dupnitsa AD.

3, Samokovsko Shose Str., 2600Dupnitsa, Bulgária

 

OGYI-T-22669/01       30x      Al/PVDCbuborékcsomagolásban

OGYI-T-22669/02       90x      Al/PVDCbuborékcsomagolásban

OGYI-T-22669/03       100x    HDPEtartályban

OGYI-T-22669/04       500x    HDPEtartályban

 

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2014.május


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!