ONGLYZA 5 MG FILMTABLETTA 30X

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer az Onglyza ésmilyen betegségek esetén alkalmazható?
Az Onglyza tabletta egy szaxagliptin nevű hatóanyagot tartalmaz, mely a"szájon át szedett antidiabetikumoknak" nevezett gyógyszerekcsoportjába tartozik. A vércukorszint szabályozása révén fejti ki hatását.
Az Onglyza 18 éves és idősebb betegek 2-es típusú cukorbetegségének kezeléséreszolgál, amennyiben egy szájon át alkalmazott antidiabetikus gyógyszerrel,testmozgással és diétával a betegség megfelelő mértékben nem tartható kézben.Az Onglyzát önmagában vagy inzulinnal vagy egyéb, szájon át adottantidiabetikus gyógyszerekkel együtt kell alkalmazni.
Fontos, hogy továbbra is kövesse kezelőorvosának vagy a gondozását végzőegészségügyi szakembernek az étkezésre és testmozgásra vonatkozó tanácsait.
2. Tudnivalók az Onglyza szedése előtt
Ne szedje az Onglyzát
- ha allergiás a szaxagliptinre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyébösszetevőjére.
- ha súlyos allergiás reakciója volt egyéb hasonló gyógyszerre, amelyet avércukorszintjének szabályozására szedett. Lásd 4. pont.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az Onglyza alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:
- ha inzulint kap. Az Onglyza nem használható az inzulin helyettesítésére.
- ha 1-es típusú cukorbetegsége van (szervezete nem termel inzulint), vagydiabéteszes ketoacidózisban szenved (a cukorbetegség szövődménye, mely magasvércukorszinttel, gyors testsúlycsökkenéssel, hányingerrel, hányással jár). AzOnglyzát nem szabad szedni ezen betegségek kezelésére;
- ha hasnyálmirigy-betegsége van vagy volt valaha;
- ha inzulint kap vagy egy szulfonilureának nevezett antidiabetikus gyógyszertszed, kezelőorvosa bármelyiknek az Onglyzával történő együttes alkalmazásasorán elrendelheti az inzulin vagy a szulfonilurea adag csökkentését, azalacsony vércukorszint kialakulásának elkerülése érdekében;
- ha a fertőzésekkel szembeni védelmet csökkentő állapotban szenved, például azAIDS nevű betegségtől vagy az olyan gyógyszerektől, amilyeneket egyszervátültetés után szedhet;
- ha szívelégtelenségben szenved;
- ha közepesen súlyos vagy súlyos vesebetegségben szenved, akkor kisebb adagbankell majd szednie az Onglyzát. Ha Ön hemodialízis-kezelésben részesül, akkor azOnglyza nem javasolt Önnek.
- ha közepesen súlyos vagy súlyos májbetegségben szenved. Súlyos májbetegségesetén az Onglyza alkalmazása nem javasolt.
A diabéteszes bőrelváltozások a cukorbetegség gyakori szövődményei. Onglyza, ésbizonyos, az Onglyzával azonos csoportba tartozó antidiabetikus gyógyszerekalkalmazásakor megfigyelték bőrkiütések jelentkezését (lásd 4. pont). Ajánlatoskövetnie kezelőorvosának vagy a gondozását végző egészségügyi szakembernek abőr- és lábápolásra vonatkozó tanácsait.
Gyermekek és serdülők
Az Onglyza nem javasolt gyermekeknél és 18 évesnél fiatalabb serdülőknél. Nemismert, hogy ez a gyógyszer biztonságos és hatásos, amikor gyermekeknél és 18évesnél fiatalabb serdülőknél alkalmazzák.
Egyéb gyógyszerek és az Onglyza
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagynemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Különösen fontos, hogy tudassa kezelőorvosával amennyiben az alább felsorolthatóanyagok valamelyikét tartalmazó gyógyszert szed:
- Karbamazepin, fenobarbitál, vagy fenitoin. Ezek görcsös állapotok (rohamok),vagy tartós fájdalom kezelésére használhatók.
- Dexametazon - szteroid hatású szer. A különböző testrészeket vagy szerveketérintő gyulladás kezelésére használható.
- Rifampicin. Ez egy antibiotikum, amit fertőzések, mint pl. a tuberkulóziskezelésére használnak.
- Ketokonazol. Gombás fertőzések kezelésére használható.
- Diltiazem. A vérnyomás csökkentésére alkalmazott gyógyszer.
Terhesség és szoptatás
Az Onglyza szedése előtt tudassa kezelőorvosával, amennyiben terhes, vagyterhességet tervez. Terhesség alatt nem szabad alkalmazni az Onglyzát.
Beszéljen kezelőorvosával, ha a gyógyszeres kezelés ideje alatt szoptatniszeretne. Nem ismeretes, hogy az Onglyza bejut-e az emberi anyatejbe. Ne szedjeezt a gyógyszert, ha szoptat vagy szoptatni szeretne.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességekre Ha az Onglyza szedése közben szédülést tapasztal, ne vezessengépjárművet, ne használjon szerszámot, ne végezzen gépkezeléssel járó munkát. Atúl alacsony vércukorszint (hipoglikémia) befolyásolhatja az Öngépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeit vagy a magasbanvégzett biztonságos munkavégzést, és fennáll a túl alacsony vércukorszintkockázata, amikor ezt a gyógyszert együttesen alkalmazza olyan, köztudottanhipoglikémiát okozó gyógyszerekkel, mint például az inzulin vagy aszulfonilureák.
Az Onglyza laktózt tartalmaz
A tabletta laktózt (tejcukrot) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban márfigyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, konzultáljonkezelőorvosával mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
3. Hogyan kell szedni az Onglyzát?
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje.Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagygyógyszerészét.
Az Onglyza ajánlott adagja napi egyszer 5 mg tabletta.
Ha vesebetegsége van, lehet, hogy kezelőorvosa alacsonyabb adagot rendel. Ezegy 2,5 mg-os tabletta, naponta egyszer. Ehhez az adaghoz külön hatáserősségűtabletta áll rendelkezésre.
Kezelőorvosa az Onglyzát önmagában vagy inzulinnal vagy egyéb, szájon átszedhető antidiabetikus gyógyszerekkel együtt rendelheti. Ha ez az Ön esetébenis így van, ne felejtse el ezeket az egyéb gyógyszereket mindig a kezelőorvosautasításának megfelelően szedni, hogy a lehető legjobb eredményt érje elegészségi állapotának javulásában.
Hogyan kell szedni az Onglyzát
A tablettát tilos széttörni vagy elvágni! Egészben, vízzel nyelje le atablettát. A tablettát étkezés közben vagy attól függetlenül is be lehet venni.A tabletta a nap folyamán bármikor bevehető, de próbálja meg minden napugyanabban az időben bevenni. Ez segít Önnek abban, hogy ne felejtse el.
Ha az előírtnál több Onglyzát vett be
Amennyiben az előírtnál több Onglyza tablettát vett be, haladéktalanulforduljon orvoshoz.
Ha elfelejtette bevenni az Onglyzát
- Ha elfelejtette bevenni az Onglyza adagját, pótolja amint észreveszi. Ha mármajdnem aktuális a következő adag bevétele, hagyja ki az elfelejtett adagot.
- Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Semmiképpen nevegyen be két adagot ugyanazon a napon.
Ha idő előtt abbahagyja az Onglyza szedését
Addig folytassa az Onglyza szedését, amíg kezelőorvosa azt nem mondja Önnek,hogy hagyja abba. Erre azért van szükség, hogy segítsen megfelelő szintentartani a vércukorszintjét.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban,kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyekazonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Bizonyos tünetek jelentkezésekor azonnali orvosi beavatkozás szükséges:
Hagyja abba az Onglyza szedését és azonnal keresse fel kezelőorvosát amennyibenalacsony vércukorszintre utaló tüneteket tapasztal: remegés, izzadás,izgatottság, homályos látás, remegő ajkak, sápadtság, hangulatingadozás,bizonytalanság vagy zavartság (hipoglikémia); nagyon gyakran fordult elő(10-ből több mint 1 beteget érinthet).
A súlyos allergiás reakció tünetei (ritkán fordult elő, 1000-ből legfeljebb 1beteget érinthet) közé tartozhatnak:
- bőrkiütés
- kiemelkedő vörös foltok a bőrén (csalánkiütés)
- az arc, ajkak, nyelv és torok duzzanata, amely légzési vagy nyelésinehézséget okozhat.
Hagyja abba az Onglyza szedését, és azonnal keresse fel kezelőorvosát vagy agondozását végző egészségügyi szakembert, amennyiben ezeket a tüneteketészleli. Kezelőorvosa az allergiás reakció kezelésére gyógyszert írhat fel,illetve a cukorbetegsége kezelésére más gyógyszert rendelhet.
Hagyja abba az Onglyza szedését és azonnal keresse fel kezelőorvosát, ha azalábbi súlyos mellékhatások bármelyikét észleli:
- erős és állandó hasi fájdalom (a gyomortájékon), amely a hátba sugározhat,valamint hányinger és hányás, mivel ezek a hasnyálmirigy-gyulladás(pankreátitisz) tünetei lehetnek.
Néhány beteg az alábbi mellékhatásokat tapasztalta Onglyza és metforminszedésekor:
- Gyakori (100-ból 1-10 beteget érinthet): fertőzés a mellkas felső részébenvagy a tüdőben, húgyúti fertőzés, rendszerint fertőzéses eredetű gyomor- vagybélgyulladás (gasztroenteritisz), arc- és homloküregek (szinuszok) fertőzése,amelyet az arccsont és a szem mögötti üregek fájdalma és telített érzése kísér(arcüreggyulladás), orr- vagy torokgyulladás (nazofaringitisz, melynek tüneteilehetnek a megfázás vagy torokfájás), fejfájás, izomfájdalom (mialgia), hányás,gyomorgyulladás (gasztritisz), hasi fájdalom és emésztési zavarok(diszpepszia).
- Nem gyakori: ízületi fájdalom (artralgia), a merevedés kialakulásának vagyfennmaradásának zavara (erektilis diszfunkció).
Néhány beteg az alábbi mellékhatásokat tapasztalta Onglyza és szulfonilureaszedésekor:
- Nagyon gyakori: alacsony vércukorszint (hipoglikémia)
- Gyakori: fertőzés a mellkas felső részében vagy a tüdőben, húgyúti fertőzés,rendszerint fertőzéses eredetű gyomor- vagy bélgyulladás (gasztroenteritisz),arc- és homloküregek (szinuszok) fertőzése, amelyet az arccsont és a szemmögötti üregek fájdalma és telített érzése kísér (arcüreggyulladás), fejfájás,hasi fájdalom és hányás.
- Nem gyakori: fáradtság, kóros lipid (zsírsav) -szintek (diszlipidémia,hipertrigliceridémia)
Néhány beteg az alábbi mellékhatásokat tapasztalta Onglyza és tiazolidindionszedésekor:
- Gyakori: fertőzés a mellkas felső részében vagy a tüdőben, húgyúti fertőzés,rendszerint fertőzéses eredetű gyomor- vagy bélgyulladás (gasztroenteritisz),arc- és homloküregek (szinuszok) fertőzése, amelyet az arccsont és a szemmögötti üregek fájdalma és telített érzése kísér (arcüreggyulladás), fejfájás,hányás, hasi fájdalom és kéz-, boka-, lábduzzanat (perifériális ödéma).
Néhány beteg az alábbi mellékhatásokat tapasztalta Onglyza és metformin és egyszulfonilurea szedésekor:
- Gyakori: szédülés, fáradtság, hasi fájdalom és bélgázosság.
Néhány beteg, a felsoroltak mellett, a következő mellékhatásokat tapasztaltamég kizárólag Onglyza szedésekor: Gyakori: szédülés, hasmenés és hasi fájdalom.
A vérvizsgálatok során néhány betegnél egy fehérvérsejt típus (limfocita)kismértékű számbeli csökkenését észlelték.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát,gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti azV. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatásokbejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljonrendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell az Onglyzát tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A buborékcsomagoláson és a dobozon feltüntetett lejárati idő után (EXP ésFelhasználható) ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsónapjára vonatkozik.
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
Ne szedje be ezt a gyógyszert, ha a csomagolás sérült, vagy hamisításra utalójelet észlel. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartásihulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használtgyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz az Onglyza?
A készítmény hatóanyaga a szaxagliptin.
2,5 mg szaxagliptint tartalmaz (hidroklorid formájában) filmtablettánként.
Egyéb összetevők:
- Tabletta mag: laktóz-monohidrát; mikrokristályos cellulóz (E406i);kroszkarmellóz-nátrium (E468); magnézium-sztearát.
- Filmbevonat: polivinil alkohol; makrogol 3350; titán-dioxid (E171); talkum(E553b) és sárga vas-oxid (E172).
- Jelölőfesték: sellak; indigókármin alumínium lakk (E132).
Milyen az Onglyza külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
- A 2,5 mg-os filmtabletta halványsárga vagy világossárga, mindkét oldalándomború és kerek.
Az egyik oldalán "2,5", a másik oldalán "4214" kék színűjelzés van.
- A tabletta alumínium buborékcsomagolásban kerül forgalomba.
- A 2,5 mg-os tabletta 14, 28 és 98 filmtablettát tartalmazó, nem perforált,naptáros buborékcsomagolásban, valamint 30 × 1 és 90 × 1 filmtablettátadagonként perforált buborékcsomagolásban tartalmazó kiszerelésben kapható.
Nem feltétlenül kerül minden kiszerelés kereskedelmi forgalomba mindenországban.
Kezelőorvosa az Onglyzát önmagában vagy inzulinnal vagy egyéb, szájon átszedhető antidiabetikus gyógyszerekkel együtt rendelheti. Ha ez az Ön esetébenis így van, ne felejtse el ezeket az egyéb gyógyszereket mindig a kezelőorvosautasításának megfelelően szedni, hogy a lehető legjobb eredményt érje elegészségi állapotának javulásában.
Hogyan kell szedni az Onglyzát
A tablettát tilos széttörni vagy elvágni! Egészben, vízzel nyelje le atablettát. A tablettát étkezés közben vagy attól függetlenül is be lehet venni.A tabletta a nap folyamán bármikor bevehető, de próbálja meg minden napugyanabban az időben bevenni. Ez segít Önnek abban, hogy ne felejtse el.
Ha az előírtnál több Onglyzát vett be
Amennyiben az előírtnál több Onglyza tablettát vett be, haladéktalanulforduljon orvoshoz.
Ha elfelejtette bevenni az Onglyzát
- Ha elfelejtette bevenni az Onglyza adagját, pótolja amint észreveszi. Ha mármajdnem aktuális a következő adag bevétele, hagyja ki az elfelejtett adagot.
- Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Semmiképpen nevegyen be két adagot ugyanazon a napon.
Ha idő előtt abbahagyja az Onglyza szedését
Addig folytassa az Onglyza szedését, amíg kezelőorvosa azt nem mondja Önnek,hogy hagyja abba. Erre azért van szükség, hogy segítsen megfelelő szintentartani a vércukorszintjét.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban,kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyekazonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Bizonyos tünetek jelentkezésekor azonnali orvosi beavatkozás szükséges:
Hagyja abba az Onglyza szedését és azonnal keresse fel kezelőorvosát amennyibenalacsony vércukorszintre utaló tüneteket tapasztal: remegés, izzadás,izgatottság, homályos látás, remegő ajkak, sápadtság, hangulatingadozás,bizonytalanság vagy zavartság (hipoglikémia); nagyon gyakran fordult elő(10-ből több mint 1 beteget érinthet).
A súlyos allergiás reakció tünetei (ritkán fordult elő, 1000-ből legfeljebb 1beteget érinthet) közé tartozhatnak:
- bőrkiütés
- kiemelkedő vörös foltok a bőrén (csalánkiütés)
- az arc, ajkak, nyelv és torok duzzanata, amely légzési vagy nyelésinehézséget okozhat.
Hagyja abba az Onglyza szedését, és azonnal keresse fel kezelőorvosát vagy agondozását végző egészségügyi szakembert, amennyiben ezeket a tüneteketészleli. Kezelőorvosa az allergiás reakció kezelésére gyógyszert írhat fel,illetve a cukorbetegsége kezelésére más gyógyszert rendelhet.
Hagyja abba az Onglyza szedését és azonnal keresse fel kezelőorvosát, ha azalábbi súlyos mellékhatások bármelyikét észleli:
- erős és állandó hasi fájdalom (a gyomortájékon), amely a hátba sugározhat,valamint hányinger és hányás, mivel ezek a hasnyálmirigy-gyulladás(pankreátitisz) tünetei lehetnek.
Néhány beteg az alábbi mellékhatásokat tapasztalta Onglyza és metforminszedésekor:
- Gyakori (100-ból 1-10 beteget érinthet): fertőzés a mellkas felső részébenvagy a tüdőben, húgyúti fertőzés, rendszerint fertőzéses eredetű gyomor- vagybélgyulladás (gasztroenteritisz), arc- és homloküregek (szinuszok) fertőzése,amelyet az arccsont és a szem mögötti üregek fájdalma és telített érzése kísér(arcüreggyulladás), orr- vagy torokgyulladás (nazofaringitisz, melynek tüneteilehetnek a megfázás vagy torokfájás), fejfájás, izomfájdalom (mialgia), hányás,gyomorgyulladás (gasztritisz), hasi fájdalom és emésztési zavarok(diszpepszia).
- Nem gyakori: ízületi fájdalom (artralgia), a merevedés kialakulásának vagyfennmaradásának zavara (erektilis diszfunkció).
Néhány beteg az alábbi mellékhatásokat tapasztalta Onglyza és szulfonilureaszedésekor:
- Nagyon gyakori: alacsony vércukorszint (hipoglikémia)
- Gyakori: fertőzés a mellkas felső részében vagy a tüdőben, húgyúti fertőzés,rendszerint fertőzéses eredetű gyomor- vagy bélgyulladás (gasztroenteritisz),arc- és homloküregek (szinuszok) fertőzése, amelyet az arccsont és a szemmögötti üregek fájdalma és telített érzése kísér (arcüreggyulladás), fejfájás,hasi fájdalom és hányás.
- Nem gyakori: fáradtság, kóros lipid (zsírsav) -szintek (diszlipidémia,hipertrigliceridémia)
Néhány beteg az alábbi mellékhatásokat tapasztalta Onglyza és tiazolidindionszedésekor:
- Gyakori: fertőzés a mellkas felső részében vagy a tüdőben, húgyúti fertőzés,rendszerint fertőzéses eredetű gyomor- vagy bélgyulladás (gasztroenteritisz),arc- és homloküregek (szinuszok) fertőzése, amelyet az arccsont és a szemmögötti üregek fájdalma és telített érzése kísér (arcüreggyulladás), fejfájás,hányás, hasi fájdalom és kéz-, boka-, lábduzzanat (perifériális ödéma).
Néhány beteg az alábbi mellékhatásokat tapasztalta Onglyza és metformin és egyszulfonilurea szedésekor:
- Gyakori: szédülés, fáradtság, hasi fájdalom és bélgázosság.
Néhány beteg, a felsoroltak mellett, a következő mellékhatásokat tapasztaltamég kizárólag Onglyza szedésekor: Gyakori: szédülés, hasmenés és hasi fájdalom.
A vérvizsgálatok során néhány betegnél egy fehérvérsejt típus (limfocita)kismértékű számbeli csökkenését észlelték.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát,gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti azV. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatásokbejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljonrendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell az Onglyzát tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A buborékcsomagoláson és a dobozon feltüntetett lejárati idő után (EXP ésFelhasználható) ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsónapjára vonatkozik.
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
Ne szedje be ezt a gyógyszert, ha a csomagolás sérült, vagy hamisításra utalójelet észlel. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartásihulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használtgyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz az Onglyza?
A készítmény hatóanyaga a szaxagliptin.
2,5 mg szaxagliptint tartalmaz (hidroklorid formájában) filmtablettánként.
Egyéb összetevők:
- Tabletta mag: laktóz-monohidrát; mikrokristályos cellulóz (E406i);kroszkarmellóz-nátrium (E468); magnézium-sztearát.
- Filmbevonat: polivinil alkohol; makrogol 3350; titán-dioxid (E171); talkum(E553b) és sárga vas-oxid (E172).
- Jelölőfesték: sellak; indigókármin alumínium lakk (E132).
Milyen az Onglyza külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
- A 2,5 mg-os filmtabletta halványsárga vagy világossárga, mindkét oldalándomború és kerek.
Az egyik oldalán "2,5", a másik oldalán "4214" kék színűjelzés van.
- A tabletta alumínium buborékcsomagolásban kerül forgalomba.
- A 2,5 mg-os tabletta 14, 28 és 98 filmtablettát tartalmazó, nem perforált,naptáros buborékcsomagolásban, valamint 30 × 1 és 90 × 1 filmtablettátadagonként perforált buborékcsomagolásban tartalmazó kiszerelésben kapható.
Nem feltétlenül kerül minden kiszerelés kereskedelmi forgalomba mindenországban.
A forgalomba hozatali engedély jogosultja
AstraZeneca AB
SE-151 85 Södertälje
Svédország
Gyártó
Bristol-Myers Squibb Company
Contrada Fontana del Ceraso IT-03012 Anagni (FR) Olaszország
A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozataliengedély jogosultjának helyi képviseletéhez:
Magyarország
AstraZeneca Kft.
Tel.: +36 1 883 6500
A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: {ÉÉÉÉ. hónap}
A gyógyszerről részletes információ az Európai Gyógyszerügynökség interneteshonlapján (http://www.ema.europa.eu/) található.
Published date: 2014.10.29.


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!