Seractil Dolo 300 mg filmtabletta (50x)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Seractil Dolo 200 mg filmtabletta

Seractil Dolo 300 mg filmtabletta

dexibuprofén

 

 

Mielőttelkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbibetegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt agyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Önkezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

-                Tartsa meg abetegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben isszüksége lehet.

-                Továbbiinformációkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

-                Ha Önnélbármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagygyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetségesmellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

-                Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei lázesetén 3 napon belül, illetve fájdalom esetén 5 napon belül nem enyhülnek, vagy éppensúlyosbodnak.

 

A betegtájékoztatótartalma:

1.       Milyen típusú gyógyszer a Seractil Dolo filmtablettaés milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalók aSeractil Dolo filmtabletta szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni aSeractil Dolo filmtablettát?

4.       Lehetségesmellékhatások

5.       Hogyan kell aSeractil Dolo filmtablettát tárolni?

6.       A csomagolástartalma és egyéb információk

 

 

1.       Milyentípusú gyógyszer a Seractil Dolo filmtabletta és milyen betegségek eseténalkalmazható?

 

A Seractil Dolo filmtablettahatóanyaga a dexibuprofén, amely a nem-szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID)csoportjába tartozik.

Az NSAID gyógyszerek, mintamilyen a dexibuprofén is, olyan gyógyszerek, amelyek kifejezettfájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatással rendelkeznek.

Hatásukat a szervezet általtermelt - a fájdalom, a gyulladás és a láz kialakulását befolyásoló - anyagok(prosztaglandinok) képződésének gátlása által fejtik ki.

 

A Seractil Dolo filmtabletta azalábbi betegségek és tünetek kezelésére ajánlott:

-                enyhe és közepesen erős fájdalmak,pl. fejfájás, fogfájás, menstruációs fájdalmak, reumás- és izomfájdalmak,tüneteinek enyhítésére,

-                olyan meghűléses és influenzástünetek enyhítésére, mint pl. a torokfájás, és láz csillapítására.

 

 

2.       Tudnivalók aSeractil Dolo filmtabletta szedése előtt

 

Ne szedje a Seractil Dolofilmtablettát

-                ha allergiás a dexibuprofénre vagya gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,

-                ha túlérzékeny azacetilszalicilsavval vagy más fájdalomcsillapító gyógyszer hatóanyagávalszemben (ez a túlérzékenység nehézlégzést, asztmás rohamot, orrfolyást,kiütést, vagy az arc bedagadását okozhatja),

-                ha hasonló hatású készítmény (pl.:acetilszalicilsav vagy más nem-szteroid gyulladáscsökkentő készítmény) vérzéstvagy átfúródást okozott az emésztőrendszerében,

-                ha jelenleg is fennáll, vagykórelőzményében több mint kétszer szerepelt visszatérő gyomor- vagy nyombélfekély(vérhányás, fekete széklet ürítése vagy véres hasmenés lehet annak a jele, hogya gyomorban vagy a bélrendszerben vérzés van),

-                ha agyérrendszeri vagy egyébfennálló vérzése van,

-                gyulladásos bélbetegség (kólitiszulceróza, Crohn-betegség) fellángolása esetén,

-                ha súlyos szív-, máj- vagyvesebetegsége van,

-                a terhesség 7. hónapjánakkezdetétől.

 

Figyelmeztetések ésóvintézkedések

Bár a Seractil Dolofilmtabletta vény nélkül kapható készítmény, egyes betegségek vagy állapotokelőzetes vagy együttes fennállása, illetve bizonyos együtt szedett gyógyszerekesetén fokozódhat a potenciálisan súlyos mellékhatások kialakulásánakkockázata. Ezeket az állapotokat, illetve gyógyszereket a betegtájékoztató azalábbiakban ismerteti. Ezen állapotok bármelyikének fennállása esetén a kezelésmegkezdése előtt feltétlenül kérje kezelőorvosa tanácsát.

 

Egyéb betegségeibefolyásolhatják a dexibuprofén alkalmazását, ezért a Seractil Dolofilmtabletta alkalmazása előtt közölje orvosával ha:

-                valaha is volt gyomor- vagynyombélfekélye,

-                bélrendszeri fekélye, gyulladásosbélbetegsége (kólitisz ulcerózája vagy Crohn-betegsége) volt vagy az jelenlegis fennáll,

-                máj- vagy vesebetegsége van,

-                alkoholfüggősségben szenved,

-                véralvadási rendellenessége van(lásd még az A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek részt),

-                testében folyadékgyülem mutatkozik(ödéma képződik),

-                szívbetegsége vagy magas vérnyomásbetegsége van,

-                asztmája vagy a légzésselkapcsolatos egyéb problémája van,

-                az ízületeket, izomzatot és a bőrtmegtámadó immunbetegségben (szisztémás lupusz eritématózusz, SLE), vagy akötőszövetet érintő betegségben (kevert kollagénbetegség) szenved,

-                teherbe eséssel kapcsolatosgondokkal küzd (ritka esetekben egyes gyógyszerek, mint pl. a Seractil Dolo filmtablettaátmenetileg befolyásolhatják a nők fogamzóképességét, de ez a hatás a gyógyszeralkalmazásának befejezése után megszűnik).

 

Amennyiben Seractil Dolo filmtablettahasználatára van szüksége, különösen, ha elmúlt 60 éves, vagy gyomor- illetvenyombélfekélye van, a gyomor-bélrendszeri mellékhatások előfordulásának esélyenagyobb. Lehetséges, hogy kezelőorvosa ilyenkor egyéb védőanyagok együttesalkalmazását fogja előírni Önnek.

 

A dexibuprofénhez hasonlógyulladásgátló/fájdalomcsillapító gyógyszerek esetleg kissé növelhetik aszívroham vagy sztrók kockázatát, különösen a nagy adagban történő alkalmazásesetén. Ne lépje túl a javasolt adagot, illetve a kezelés időtartamát.

A Seractil Dolo filmtablettaszedése előtt mindig beszélje meg a kezelést kezelőorvosával vagygyógyszerészével, ha:

-        Önnek szívproblémája van, példáulszívelégtelensége, anginája (mellkasi fájdalma), vagy ha volt már szívrohama,bypass-műtétje, perifériás artériás betegsége (gyenge vérkeringés a lábakban azartériák szűkülete vagy elzáródása miatt), vagy bármilyen jellegű sztrókja(beleértve a „mini sztrókot” vagy más néven az átmeneti isémiás rohamot [angolrövidítéssel: TIA] is).

-        Önnek magas vérnyomása, cukorbetegsége, magaskoleszterinszintje van, illetve családjában fordult már elő szívbetegség vagysztrók, továbbá ha Ön dohányzik.

 

Fájdalomcsillapítók nagyobbadagjainak, a javasoltnál gyakoribb alkalmazása fejfájást eredményezhet. Ilyenesetben ne szedjen emelt adag Seractil Dolo filmtablettát fejfájás ellen.

 

Nem-szteroidgyulladáscsökkentők, mint a Seractil Dolo filmtabletta szedése bárányhimlősmegbetegedés idején nem javasolt.

 

 

Egyéb gyógyszerek és a Seractil Dolo filmtabletta

Mivel bizonyos gyógyszerekbefolyásolhatják egymás hatását, ezért feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosátvagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szednitervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeketis.

A Seractil Dolo filmtablettaés bizonyos más gyógyszerek hatással lehetnek egymásra. Ilyen gyógyszerekpéldául:

-        a véralvadásgátlók (más néven vérhígítók,vérrögképződés elleni gyógyszerek, pl. acetilszalicilsav, warfarin, tiklopidin),

-        a vérnyomáscsökkentők (ACE-gátlók, pl.kaptopril, béta-blokkolók, pl. atenolol, angiotenzin-II receptor antagonisták,pl. lozartán).

 

A Seractil Dolo kezeléstnéhány más gyógyszer is befolyásolhatja, illetve a kezelés hatással lehetazokra. Ezért a Seractil filmtabletta és más gyógyszerek együttes szedése előttmindig kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől.

 

Az alábbi gyógyszereket neszedje a Seractil Dolo filmtablettával együtt, legfeljebb csak orvosa tudtávalés rendszeres orvosi ellenőrzés mellett:

-                Nem-szteroid gyulladáscsökkentő(NSAID) gyógyszerek (fájdalom, láz vagy gyulladás csökkentésére). Ha a SeractilDolo filmtablettát más NSAID gyógyszerrel vagy fájdalomcsillapítás céljából acetilszalicilsavval(pl. Aspirin) együtt szedi, a mellékhatások kockázata fokozódik.

-                A depresszió kezelésére használtlítium, mivel a Seractil Dolo filmtabletta fokozhatja annak hatását.

-                Az egyes daganatos, illetve reumásbetegségek, valamint a pikkelysömör kezelésére használatos metotrexát, mivel aSeractil Dolo filmtabletta növelheti ennek mellékhatásait.

 

A gyógyszer biztonságos alkalmazása céljábólfeltétlenül tájékoztassa orvosát az alább felsorolt gyógyszerek egyidejűalkalmazásáról:

-                ACE-gátló illetve angiotenzin-IIreceptor gátló elnevezésű szívgyógyszerek, mivel ezek ritkán a vesebetegségekkockázatát növelhetik.

-                Vizelethajtók (vízhajtók).

-                Kortikoszteroidok. Fekélyek ésvérzések kialakulásának kockázata növekedhet.

-                Egyes depresszió-ellenes szerek(ún. szelektív szerotonin-visszavétel gátlók) növelhetik a gyomor-bélrendszerivérzés veszélyét.

-                Digoxin. A Seractil Dolofilmtabletta fokozhatja a digoxin mellékhatásait.

-                Immunműködést gátló szerek, mintpl. ciklosporin.

-                Azon gyógyszerek, melyek növelik avér kálium-szintjét (ACE-gátlók vagy angiotenzin-II receptor gátlók,ciklosporin, takrolimusz, trimetoprim, heparin).

-                Az epilepszia kezelésére használtfenitoin. A Seractil Dolo filmtabletta fokozhatja a fenitoin mellékhatásait.

-                Fenitoin, fenobarbitál ésrifampicin. Együttes adásuk csökkentheti a Seractil Dolo filmtablettahatékonyságát.

-                Szulfonilurea (szájon át szedhető,cukorbetegség elleni gyógyszer). Együttes adásuk a vércukorszint ingadozásátokozhatja.

-                Zidovudin (az AIDS kezelésérehasznált gyógyszer).

-                Pemetrexed (Egyes daganatosbetegségek kezelésére használt gyógyszer).

 

A Seractil Dolo filmtabletta egyidejű bevétele étellel, itallal ésalkohollal

A Seractil Dolo filmtablettáta táplálkozástól függetlenül, bármikor beveheti, de célszerűbb étkezés közbenalkalmazni, mivel ez segíthet a gyomorproblémák megelőzésében, különösen tartósalkalmazás esetén.

 

Túlzott alkoholfogyasztás anem-szteroid gyulladáscsökkentőkkel végzett kezelés alatt fokozhatja azemésztőrendszeri mellékhatásokat.

 

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat,illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, agyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A terhesség 7. hónapjánakelejétől tilos Seractil Dolo filmtablettát szednie, mivel az mégegészen kis adagok alkalmazása esetén is súlyosan károsíthatja a magzatot.

A terhesség első hat hónapjábana Seractil Dolo filmtabletta csak orvosilag nagyon indokolt esetben, a lehetőlegrövidebb ideig és a lehető legkisebb adagban alkalmazható.

A Seractil Dolo filmtablettaalkalmazása kerülendő akkor is, ha teherbe akar esni, mert nehezítheti ateherbeesést.

 

A Seractil Dolo filmtabletta hatóanyagánakcsak igen kis mennyisége kerül át az anyatejbe. Ennek ellenére szoptatás alatta Seractil Dolo filmtabletta hosszú ideig vagy nagyobb adagokban történőalkalmazását kerülni kell.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességekre

Abban az esetben, ha aSeractil Dolo filmtabletta kezelés ideje alatt olyan mellékhatásokjelentkeznek, mint szédülés, fáradtság, álmosság vagy homályos látás, akkor nevezessen gépjárművet illetve ne végezzen gépekkel munkát.

 

 

3.       Hogyan kell szedni a Seractil Dolo filmtablettát?

 

A Seractil Dolo filmtablettakizárólag rövid távú alkalmazásra szolgál. A tünetek kezelésére a legkisebbhatásos dózist a lehető legrövidebb ideig kell alkalmazni.

 

A Seractil Dolo filmtablettaorvosi felügyelet nélküli, a betegtájékoztatóban megjelöltnél hosszabb ideigtartó vagy magasabb adagban történő alkalmazása jelentősen fokozhatja apotenciálisan súlyos mellékhatások kialakulásának kockázatát, ezért nemjavasolt.

 

Használat előtt olvassa el figyelmesenezt a betegtájékoztatót!

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosavagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nembiztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Akészítmény ajánlott adagja:

 

Seractil Dolo 200 mgfilmtabletta

 

Felnőttek és 12 évnélidősebb serdülők:

A kezdő adag1 filmtabletta. A továbbiakban, amennyiben szükséges, újabb filmtablettabevehető, de legfeljebb naponta háromszor.

Legalább 6 óra teljen elaz egyes adagok bevétele között.

3 filmtablettánál (600 mg)többet nem szabad bevenni egyetlen 24 órás időszakban sem.

 

12 évnél fiatalabbgyermekek:

A 12 évnél fiatalabbgyermekeknek a Seractil Dolo 200 mg filmtabletta nem javasolt.

 

A pontos adagolás érdekében aSeractil Dolo 200 mg filmtabletták felezhetők.

 

Seractil Dolo 300 mgfilmtabletta

 

18 évnél idősebbfelnőttek és időskorúak:

A kezdő adag1 filmtabletta.

A továbbiakban, amennyibenszükséges, újabb filmtabletta bevehető, de legfeljebb naponta háromszor.

Legalább 6 óra teljen elaz egyes adagok bevétele között.

3 filmtablettánál(900 mg) többet nem szabad bevenni egyetlen 24 órás időszakban sem.

 

18 évnél fiatalabb serdülőkorúakés gyermekek:

A 18 évnél fiatalabb serdülőkorúaknakés gyermekeknek a Seractil Dolo filmtabletta nem javasolt.

 

Ne szedje a Seractil Dolofilmtablettát fájdalomcsillapítás céljából 5 napnál, láz esetén pedig3 napnál tovább, kivéve, ha a kezelőorvosa rendeli el. Ha a tünetek nemmúlnak, vagy rosszabbodnak, konzultáljon a kezelőorvosával.

 

A Seractil Dolo filmtablettátegy pohár vízzel vagy más folyadékkal kell bevenni. A Seractil Dolofilmtabletta hatását gyorsabban fejti ki, ha éhgyomorra veszi be, de célszerűbbétkezés közben alkalmazni, mivel ez segíthet a gyomorproblémák megelőzésében.

 

Ha a Seractil Dolofilmtabletta hatását túlzottan erősnek vagy gyengének találja, forduljonkezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

 

Ha az előírtnál több Seractil Dolo filmtablettát vett be

Ha az előírtnál többgyógyszert vett be, haladéktalanul tájékoztassa orvosát. A túladagoláskorfellépő fejfájást nem szabad a dexibuprofén megemelt adagjával kezelni.

 

Ha elfelejtette bevenni aSeractil Dolo filmtablettát

Ne vegyen be kétszeres adagotaz elfelejtett adag pótlására, hanem vegye be a következő adagot az előírásnakmegfelelően.

 

Ha bármilyen további kérdésevan a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagygyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetségesmellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így eza gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinéljelentkeznek.

 

A mellékhatások előfordulásaritkább, amennyiben a Seractil Dolo filmtablettával történő kezelés alacsonyabbadagban, rövid ideig tart.

Hagyja abba a Seractil Dolo filmtabletta alkalmazásátés keresse fel kezelőorvosát, amennyiben:

-        erős gyomorfájdalma van, főként, ha azalkalmazás kezdetén jelentkezik,

-                ha fekete széklet, véres hasmenésvagy vérhányás jelentkezik,

-                ha bőrkiütést, súlyosbőrhólyagosodást vagy -hámlást, nyálkahártyasérülést, vagy túlérzékenységjeleit tapasztalja,

-                influenza-szerű tünetek, láz,torokfájás, fáradtság, orr- és bőrvérzés jelentkeznek, ezek a fehérvérsejtekszámának csökkenését jelezhetik (agranulocitózis),

-                súlyos és tartós fejfájásjelentkezik,

-                bőre és a szem fehér részebesárgul (sárgaság),

-                arca, nyelve, torka megduzzad,nyelési vagy légzési nehézség jelentkezik (angioödéma).

 

Nagyon gyakorimellékhatások (10 betegből legalább 1 esetben észlelték):

-                emésztési zavar, gyomorfájdalom.

 

Gyakori mellékhatások (100 betegből 1-10 esetbenészlelték):

-                hasmenés, rossz közérzet,hányinger;

-                fáradtság-érzet, álmosság;

-                szédülés;

-                fejfájás;

-                bőrkiütés.

 

Nem gyakori mellékhatások (1000 betegből 1-10 esetbenészlelték):

-                gyomor-bélrendszeri fekély ésvérzés, fekete széklet, szájfekély, gyomorgyulladás;

-                bőrkiütés, bőrviszketés, bőrpír;

-                az arc és a torok duzzanata(angioödéma);

-                alvási zavarok, nyugtalanság,feszültség, homályos látás, fülzúgás vagy fülcsengés;

-                orrfolyás, légzési nehézségek.

 

Ritka mellékhatások (10 000 betegből 1-10 esetbenészlelték):

-                vérzési rendellenességek, a vért alkotósejtes elemek teljes, vagy részleges megfogyatkozása,

-                erős allergiás reakciók;

-                depresszió, ingerlékenység;

-                zavartság, izgatottság;

-                tájékozódási zavar,

-                hallási zavarok;

-                a nyelőcső gyulladása;

-                bélgázosság, székrekedés,emésztőrendszeri átfúródások (tünetei: erős gyomorfájás, láz, rossz közérzet);

-                májrendellenességek, májgyulladás,sárgaság.

 

Nagyon ritka mellékhatások (10 000 betegből kevesebb, mint 1-nél fordult elő):

-                túlérzékenységi reakciók beleértvea lázas állapotot, kiütést, hasi fájdalmat, rossz közérzetet, hányást;

-                fényérzékenység;

-                az izomzatot fedő kötőszövetnagyon ritka bakteriális fertőzésének súlyosbodása,

-                nem fertőzéses agyhártyagyulladás(tünetek: fejfájás, láz, tarkómerevség, általános rossz közérzet),

-                súlyos allergiás reakció (tünetek:nehézlégzés, szapora szívverés, alacsony vérnyomás, sokk);

-                kisér-gyulladással járó allergiásreakció;

-                súlyos bőr-, nyálkahártya- éstorok-elváltozások;

-                hólyagosodó kéz- és lábfej(Stevens-Johnson szindróma);

-                hámló bőr (bőrelhalás);

-                hajhullás;

-                vesegyulladás vagyveseelégtelenség;

-                szisztémás lupusz eritématózusz(autoimmun betegség).

 

Ödéma (bedagadt végtagok),magas vérnyomás és szívelégtelenség előfordulhat NSAID kezelés során.

Egyes gyógyszerek, mintpéldául a Seractil Dolo filmtabletta alkalmazása együtt járhat a szívszélütés(szívinfarktus) vagy a szélütés (stroke) előfordulási esélyének kismértékűemelkedésével.

 

Mellékhatásokbejelentése

 

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem soroltbármilyen, lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Amellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V.függelékben található elérhetőségekenkeresztül.

 

Amellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többinformáció álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásávalkapcsolatban.

 

 

5.       Hogyan kell aSeractil Dolo filmtablettát tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektőlelzárva tartandó!

 

Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

A dobozon/buborékcsomagolásonfeltüntetett lejárati idő után (Felh.:/Felhasználható:) ne szedje ezt agyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Semmilyengyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek azintézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       A csomagolástartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Seractil Dolo filmtabletta?

-                A készítmény hatóanyaga a dexibuprofén.

Seractil Dolo 200 mg filmtabletta:

200mg dexibuprofén filmtablettánként.

Seractil Dolo 300 mg filmtabletta:

300mg dexibuprofén filmtablettánként.

 

-                Egyéb összetevők:

Filmtablettamag: hipromellóz, mikrokristályoscellulóz, karmellóz-kalcium, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, talkum.

Filmbevonat:makrogol 6000, talkum, OpadryOY-S-7322 white: glicerin-triacetát, titán-dioxid (E171), hipromellóz (2910).

 

Milyen a Seractil Dolo küllemeés mit tartalmaz a csomagolás?

Seractil Dolo 200 mgfilmtabletta:

Fehér, kerek, mindkét oldalándomború felületű filmtabletta, egyik oldalán bemetszéssel ellátva.

A filmtabletta egyenlőadagokra osztható.

 

Seractil Dolo 300 mgfilmtabletta:

Fehér, kerek, mindkét oldalán domború felületűfilmtabletta.

 

Seractil Dolo 200 mgfilmtabletta

10 db, 20 db, 30 db vagy 50db filmtabletta buborékcsomagolásban és dobozban.

 

Seractil Dolo 300 mgfilmtabletta

4 db, 10 db, 20 db, 30 dbvagy 50 db filmtabletta PVC/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozataliengedély jogosultja és a gyártó

Gebro Pharma GmbH

A-6391 Fieberbrunn, Bahnhofbichl13.

Ausztria

 

A készítményhez kapcsolódótovábbi kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjánakhelyi képviseletéhez:

Sager Pharma Kft.,

H-1026 Budapest, Pasaréti út122-124.

Tel.: 06-1-214-6559

 

Seractil Dolo 200 mg filmtabletta

OGYI-T-7307/01           10 x

OGYI-T-7307/02           20 x

OGYI-T-7307/03           30 x

OGYI-T-7307/04           50 x

 

 

Seractil Dolo 300 mg filmtabletta

OGYI-T-7307/05           10 x

OGYI-T-7307/06           20 x

OGYI-T-7307/07           30 x

OGYI-T-7307/08           50 x

OGYI-T-7307/13           4 x

 

A betegtájékoztató legutóbbifelülvizsgálatának dátuma: 2015. november


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!