Brexin 20 mg pezsgőtabletta (30x)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓ A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Brexin 20 mg tabletta

Brexin 20 mg pezsgőtabletta

Brexin 20 mg por belsőleges oldathoz

piroxikám-betadex

 

 

Mielőtt elkezdi szedni ezta gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Önszámára fontos információkat tartalmaz.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót,mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                További kérdéseivel forduljonkezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

-                Ezt a gyógyszert az orvoskizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számáraártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhezhasonlóak.

-                Ha Önnél bármilyen mellékhatásjelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztatótartalma:

1.       Milyen típusúgyógyszer a Brexin és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalók a Brexinszedése előtt

3.       Hogyan kell szedni aBrexin‑t?

4.       Lehetségesmellékhatások

5.       Hogyan kell a Brexin‑ttárolni?

6.       A csomagolás tartalma és egyébinformációk

 

 

1.       Milyen típusú gyógyszer a Brexin és milyenbetegségek esetén alkalmazható?

 

A Brexin ún. nem-szteroidgyulladásgátló és fájdalomcsillapító gyógyszer, mely egy degeneratív ízületibetegség (oszteoartritisz, artrózis), a reumás ízületi gyulladás és a gerincreumás megbetegedése (spondilitisz ankilopoetika) néhány tünetét enyhíti, mintpéldául a duzzanatot, a merevséget és az ízületi fájdalmat. A Brexin nemgyógyítja meg az ízületi gyulladást, és csak addig segít, amíg a gyógyszertszedi.

 

Mielőtt orvosa felírná Önneka Brexin‑t, összeveti a gyógyszer Ön esetében várható előnyeit annakvárható kockázatával. Orvosa felülvizsgálatra rendelheti be Önt és megmondja,hogy erre milyen gyakran van szükség a Brexin szedése mellett.

 

Orvosa csak abban az esetbenfogja felírni Önnek a Brexin‑t, ha egyéb nem-szteroid gyulladáscsökkentőgyógyszerek (NSAID-ok) nem enyhítették a tüneteket kielégítően.

 

 

2.       Tudnivalók aBrexin szedése előtt

 

Ne szedje a Brexin‑t

-                Ha allergiás a piroxikámra vagy agyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

-                Ha jelenleg van vagy korábban volt gyomor- vagy bélfekélye, bélrendszerivérzése vagy bélrendszeri átfúródása.

-                Ha az Ön kórtörténetében olyan, agyomor vagy a belek gyulladásával együtt járó gyomor-bélrendszeri betegségszerepel vagy szerepelt, amely vérzéses megbetegedések, pl. fekélyesvastagbélgyulladás, Crohn-betegség, gyomor-bélrendszeri tumorok vagy a vastagbél falának apró, zsákszerű kitüremkedéseibenkialakuló gyulladás vagy fertőződés („divertikulitisz”) kialakulásárahajlamosít.

-                Ha más nem-szteroidgyulladáscsökkentő gyógyszert szed, köztük ún. szelektív COX-2 gátlókat vagyacetilszalicilsavat, mely utóbbi sok fájdalom- és lázcsillapító gyógyszerbenmegtalálható; ne feledje, hogy számos nem-szteroid gyulladáscsökkentő receptnélkül kapható.

-                Ha vérrögök kialakulásánakmegakadályozására véralvadásgátlót, pl. warfarint szed.

-                Ha a piroxikámmal vagy más nem-szteroidgyulladáscsökkentővel, vagy egyéb gyógyszerrel szemben volt már korábban súlyosallergiás reakciója, különös tekintettel a komoly bőrreakciókra (tekintetnélkül azok súlyosságára), mint pl. erős bőrpírral és hámlással kísért betegség(exfoliatív dermatitisz), hólyagosodással járó reakciók (Stevens-Johnsonszindróma, mely a bőr vörös hólyagosodásával, elhalásával, bevérzésével vagyhegesedésével járó bőrbetegség) és a bőr felső rétegének hólyagosodásával éshámlásával járó betegség (toxikus epidermális nekrolízis).

-                Ha az acetilszalicilsav vagy egyébnem-szteroid gyulladásgátlók asztmát, orrfolyást, orrpolipot, gégeödémát vagykiütést okoztak.

-                Ha terhes vagy ezt gyanítja.

-                Ha szoptat.

-                12 éven aluli gyermekeknek agyógyszer ellenjavallt.

-                Ha súlyos májbetegségben szenved.

-                Ha súlyos vesebetegségben szenved.

-                Ha közepesen súlyos vagy súlyosszívelégtelenségben szenved.

-                Ha nagyon magas a vérnyomása.

-                Ha vérvizsgálati eredményei súlyoselváltozást mutatnak.

-                Ha vérzékenységre hajlamos(vérzéses diatézis).

 

Ha ezek közül bármelyikvonatkozik Önre, nem kaphat Brexin‑t. Azonnal tájékoztassa kezelőorvosát.

 

Figyelmeztetésekés óvintézkedések

A Brexin szedése előttbeszéljen kezelőorvosával.

 

A Brexin fokozottelővigyázatossággal alkalmazható:

Mint minden nem-szteroidgyulladáscsökkentő gyógyszer, a Brexin is okozhat súlyos mellékhatásokat, ígypl. fájdalmat, vérzést, fekélyesedést és átfúródást a gyomorban és abélrendszerben. Azonnal hagyja abba a piroxikám szedését és forduljon orvoshoz,ha fáj a gyomra, vagy bármi olyan tünetet észlel, ami gyomor- vagy bélvérzésreutalhat, pl. fekete vagy véres széklet, vagy vérhányás.

 

Azonnal hagyja abba a Brexinszedését és forduljon orvoshoz, ha bármilyen allergiás reakciót észlel, pl.bőrkiütés, arcduzzanat, ziháló vagy nehezített légzés.

 

Ha Ön már elmúlt70 éves, elképzelhető, hogy orvosa csökkenteni szeretné a kezelésidőtartamát, illetve gyakrabban szeretné Önt látni, amíg a Brexin‑tszedi.

Ha Ön már elmúlt70 éves, vagy egyéb gyógyszereket, például kortikoszteroidokat, adepresszió kezelésre használatos bizonyos gyógyszereket, ún. szelektívszerotonin-visszavétel gátlókat (SSRI) vagy a vérlemezkék összetapadásánakmegelőzésére acetilszalicilsavat szed, akkor orvosa a Brexin‑nel együtt agyomor és bélrendszer védelmére szolgáló gyógyszert írhat fel Önnek.

 

Ha Ön már elmúlt80 éves, ennek a gyógyszernek a szedését kerülni kell.

 

Ha bármilyen egészségügyiproblémája vagy allergiája van, vagy volt a múltban, vagy nem biztos benne,hogy szedheti-e a Brexin‑t, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt elkezdiszedni ezt a gyógyszert.

 

A Brexin‑hez hasonlókészítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus vagy„agyi érkatasztrófa” (sztrók) kialakulásának kockázata, különösen nagyobbadagok hosszabb ideig történő alkalmazása esetén. Ne lépje túl a javasoltadagot és kezelési időtartamot.

Amennyiben szívproblémái vannak, vagy előzőleg sztrókja, illetve úgygondolja, hogy ezen állapotok kialakulásának kockázata az Ön esetében fennáll(pl., ha magas a vérnyomása, cukorbeteg, magas a koleszterinszintje vagydohányzik), a kezelését beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Brexin – mint egyéb nem-szteroid gyulladásgátlók – csökkenti avérlemezkék összetapadását, és megnyújtja a vérzési időt. Ezt a hatást figyelembekell venni vérvétel esetén, illetve hasonló hatású készítmény egyidejűszedésekor.

Fokozott óvatossággal kell eljárni, ha kórtörténetében magas vérnyomásés/vagy szívelégtelenség szerepel, mert a nem-szteroid gyulladásgátlókezeléssel összefüggésben vízvisszatartásról és ödémáról számoltak be.

Különös körültekintéssel kell eljárni, ha szív- vagy keringésielégtelenségben szenved, magas a vérnyomása, csökkent a máj- vagy aveseműködése, rossz a veséje vérellátása, vérvizsgálati eredményeimegváltoztak, vagy korábban ilyen előfordult Önnél, illetve, ha vízhajtót szed.

Fokozott óvatossággal kell eljárni, ha kiszáradással veszélyeztetett.

 

Ha Ön asztmás, akkor a Brexin és az arachidonsav anyagcseréje közöttikölcsönhatás miatt hörgőgörcs rohamok és sokk, valamint más allergiás reakciókfordulhatnak elő.

 

Mivel bizonyos szemelváltozásokat egyéb nem-szteroid gyulladásgátlóknálmár leírtak, hosszantartó kezelés során időszakos szemészeti kontrollvizsgálatindokolt.

 

Más hasonló hatású gyógyszerekhez hasonlóan egyes betegeknél hosszantartó kezelés esetén mérsékelten megnőtt a vér karbamid nitrogén szintje; akezelés abbahagyása után az értékek visszatértek a kiindulási értékre.

 

Ha Ön cukorbeteg, célszerű gyakori vérvizsgálatokat végezni.

 

Nagyon ritkán súlyos allergiás reakciókról (különösen súlyosbőrreakciókról) számoltak be a nem-szteroid gyulladásgátlók alkalmazásávalösszefüggésben (lásd "Lehetséges mellékhatások").

 

Amennyiben terhességettervez, ha a teherbe eséssel problémái vannak, vagy ha termékenységi vizsgálatotvégeznek Önnél, beszéljen kezelőorvosával a gyógyszer szedésének megkezdéseelőtt, mert a nem-szteroid gyulladásgátlógyógyszerek (NSAID-ok), köztük a Brexin megnehezítheti a teherbeesést.

 

Gyermekek és serdülők

Apiroxikám biztonságosságát és hatásosságát gyermekek és serdülők esetében mégnem igazolták. A Brexin ellenjavallt 12 éven aluli gyermekeknél.

 

Egyéb gyógyszerek és aBrexin

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezettegyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.Esetenként a gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek egymással. Kezelőorvosakorlátozhatja Önnél a Brexin vagy az egyéb gyógyszerek használatát, esetlegelőfordulhat, hogy egy másik gyógyszert kell szednie.

 

Különösen fontos megemlíteni:

-                ha Ön acetilszalicilsavat vagyegyéb nem-szteroid gyulladáscsökkentő szert szed fájdalomcsillapítóként;

-                ha Ön kortikoszteroidokat szed,melyek számos különböző állapot – mint pl. allergia, a hormonális egyensúly zavara– kezelésére alkalmazott gyógyszerek lehetnek;

-                ha Ön véralvadásgátló szereket –pl. warfarint – szed vérrögképződés megelőzésére;

-                ha Ön bizonyos depresszió-ellenesszereket – úgynevezett szelektív szerotonin-visszavétel gátló szereket (SSRI) –szed;

-                ha acetilszalicilsavat szed avérlemezkék kicsapódásának megelőzése érdekében;

-                ha vízajtókat, ACE-gátlókat ésangiotenzin II antagonistákat, digoxint vagy digitoxint szed; ezeket magasvérnyomás vagy szívbetegségek esetén alkalmazzák;

-                ha lítiumot szed a depressziókezelésére;

-                ha kinolon antibiotikumokat szed abakteriális fertőzések kezelésére;

-                ha ciklosporint vagy takrolimusztszed szervtranszplantációt követően, vagy súlyos bőrelváltozások, sokízületigyulladás (reumatoid artritisz), nefrózis szindróma kezelésére;

-                ha cimetidint szedgyomorsav-termelődés csökkentésére;

-                ha méhen belüli fogamzásgátlóeszközt használ.

 

Ha ezek közül bármelyikvonatkozik Önre, azonnal szóljon kezelőorvosának.

 

A Brexin egyidejű bevételeétellel, itallal és alkohollal

A Brexin‑kezelés alattalkohol fogyasztása kerülendő.

 

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat,illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, agyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosávalvagy gyógyszerészével.

 

Ne szedje a Brexin‑t ha terhes vagyazt gyanítja, hogy terhes.

 

Amennyiben terhességettervez, ha fogamzási problémái vannak, vagy ha termékenységi vizsgálatotvégeznek Önnél, mindenképpen tájékoztassa orvosát, mert a nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID-ok),köztük a Brexin megnehezítheti a teherbeesést.

 

Ne szedje a Brexin‑t,ha szoptat.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Szédülés vagy szokatlanfáradtság esetén fokozott körültekintéssel kell eljárni gépjárművezetés vagy agépek kezelése esetén. Ugyancsak fokozott óvatosság szükséges, amennyiben apiroxikám kezelés alatt Ön szem körüli duzzanatot, homályos látást,szemirritációt észlel: e tünetek jelentkezésekor szemészeti vizsgálat elvégzéseindokolt.

 

A Brexin pezsgőtabletta ésa Brexin por édesítőszerként aszpartámot tartalmaznak, ezért ezek alkalmazása ellenjavallt fenilketonúriaesetén.

 

A Brexin tabletta és aBrexin pezsgőtabletta laktózt (tejcukrot), a Brexin por szorbitot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztetteÖnt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdiszedni ezt a gyógyszert.

 

 

3.       Hogyan kellszedni a Brexin‑t?

 

A gyógyszert mindig akezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos azadagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Kezelőorvosa rendszereskontrollvizsgálaton ellenőrizni fogja, hogy Ön megfelelő adagban szedi-e aBrexin‑t. Orvosa a legkisebb terápiás adagot fogja beállítani, ami alegjobban kontrollálja az Ön tüneteit. Semmilyen körülmények között seváltoztassa meg az adagolást, mielőtt beszélne orvosával.

 

Felnőttek és időskorúak:

A készítmény ajánlott adagja:naponta 1 tabletta vagy 1 pezsgőtabletta vagy 1 teljes adagottartó tasak (20 mg).

A maximális napi adag20 milligramm piroxikám napi egyszeri adagban.

Ha Ön 70 évnél idősebb,kezelőorvosa alacsonyabb adagot írhat fel Önnek és csökkentheti a kezelésidőtartamát.

 

Kezelőorvosa más gyógyszertis felírhat a Brexin mellé, hogy az védje a gyomrát és bélrendszerét alehetséges mellékhatásoktól.

Ne emelje az adagot!

Ha úgy érzi, hogy a gyógyszernem elég hatásos, beszéljen kezelőorvosával.

 

Ha az előírtnál többBrexin‑t vett be

Tünetek: a túladagoláslegjelentősebb tünetei a fejfájás, aluszékonyság, szédülés és az ájulás.

Ha véletlenül túlságosan nagyadag Brexin‑t vett be, azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, vagy keressefel a legközelebbi kórházat.

Ha bármilyen további kérdésevan a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagygyógyszerészét.

 

Ha elfelejtette bevenni a Brexin‑t

Vegye be, ahogy eszébejutott. Ha közel van a következő adag bevételének ideje, ne vegye be azelfelejtett adagot, hanem a következőt vegye be a rendes időben. Ne vegyen bekétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

Az alkalmazás módja

A Brexin‑t napontaegyszer kell szedni. A Brexin‑t étkezés közben vagy után, lehetőlegminden nap azonos időben kell bevenni.

 

Tabletta:

A tabletta felezéséhezfordítsa a tablettát vágott felével felfelé. Helyezze el egy kemény felületen.Enyhe nyomással a tabletta könnyen két részre törik.

 

Pezsgőtabletta: Teljesen oldja fel a pezsgőtablettát egy pohárvízben.

A tabletta felezéséhezfordítsa a tablettát vágott felével felfelé. Helyezze el egy kemény felületen.Enyhe nyomással a tabletta könnyen két részre törik.

 

Por: 10 mg adag esetén a „fél adag” vonalnál kellkinyitni a tasakot. 20 mg adag esetén a tasakot az „egész adag” vonalnálkell kinyitni.

 

 

4.       Lehetségesmellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így eza gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinéljelentkeznek.

 

A Brexin a gyomor-bélrendszertekintetében jobban tolerálható, mint a hagyományos piroxikám; tekintettelarra, hogy a hatóanyag kevesebb időt tölt a gyomor-béltraktusban, csökken aközvetlen érintkezés miatti irritáció kockázata.

 

Azonnal hagyja abba aBrexin szedését és keresse fel orvosát:

-                ha a bőre felhólyagosodik,kivörösödik vagy kiütéses lesz, bármely testrésze kifekélyesedik (például abőre, szája, ajkai vagy a nyelve), vagy az allergiás reakció egyéb tüneteitészleli, például bőrkiütés, az arc, ajkak vagy a nyelv megdagadása, amelynehézlégzést vagy zihálást okoz;

-                ha a bőre vagy a szeme fehér részebesárgul;

-                ha gyomor- vagy bélvérzés tüneteitészleli, például fekete vagy véres széklet vagy vérhányás.

 

Az alábbiakban felsoroljuk aBrexin-nel összefüggő lehetséges mellékhatásokat:

 

Gyakori mellékhatások (100 kezeltbetegből 1-10 beteget érinthet):

-           hasi panaszok és fájdalom,székrekedés, hasmenés, gyomortáji panaszok,fokozott bélgázképződés, emésztési zavarok,hányinger, hányás

-           szédülés, forgó jellegű szédülés,fülcsengés

-           fejfájás, aluszékonyság

-           viszketés, bőrkiütés

-           vizenyő (főként bokán)

-           étvágytalanság, a vércukorszint emelkedése

-           testsúlynövekedés

-           vérszegénység, egyesfehérvérsejtek számának csökkenése vagy növekedése, vérlemezkeszám-csökkenés

-           laboreredmények (jellemzően amájműködésére utaló) megváltozása

 

Nem gyakori mellékhatások (1000 kezeltbetegből 1-10 beteget érinthet):

-           a vércukorszint csökkenése

-           szájnyálkahártya-gyulladás

-           homályos látás

-           szívdobogásérzés

 

Ritka mellékhatások: (10 000 kezelt betegből 1-10 betegetérinthet):

-           veseeredetű tünetegyüttes(nefrózis szindróma), akut veseszövet-gyulladás, vesekötőszövet-gyulladás,veseelégtelenség, vesetáji vagy hasi fájdalom, fokozódó vizeletürítés

 

Nagyon ritka mellékhatások: (10 000kezelt betegből kevesebb, mint 1 beteget érinthet):

-           súlyos, hólyagos bőrelváltozás(Stevens-Johnson szindróma), életveszélyes, bőr és nyálkahártya-leválással járóbetegség (Lyell-szindróma)

 

Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (előfordulási gyakoriságuk a rendelkezésre állóadatokból nem állapítható meg):

-           gyomorhurut,gyomor-bélrendszeri fekélyképződés,gyomor-bélrendszeri vérzés, a gyomorfal átfúródása, véres széklet, vérhányás,hasnyálmirigy-gyulladás, szájszárazság

-           májgyulladás, sárgaság

-           halláskárosodás

-           akut gyulladásoshólyagos betegség (eritéma multiforme)

-           csalánkiütés, erek duzzanata,fényérzékenység, a körmök elváltozása, hajhullás és hólyagos bőrelváltozások,apró bevérzések a bőrön

-           súlyos allergiás vagy immunreakció(anafilaxia, szérumbetegség)

-           rossz közérzet

-           álmatlanság, depresszió,idegesség, hallucinációk, a kedélyállapot megváltozása, szokatlan álmok,zavartság

-           szem irritációja, szem körülivizenyő

-           érzékelési zavar

-           az erek gyulladása, magasvérnyomás

-           nehézlégzés, orrvérzés, hörgőgörcs(bronhospazmus)

-           folyadék-visszatartás

-           testsúlycsökkenés

-           egyes laboreredmények (példáulvérzésre utaló értékek) megváltozása

-           vérszegénység egyes típusai

-           láz, ízületi fájdalom és duzzanat

-           vesegyulladás (glomerulonefritisz)

 

Vizsgálatokból származó adatok szerint egyesnem-szteroid gyulladásgátlók alkalmazása során kis mértékben fokozódhat azérelzáródással járó események (pl. szívinfarktus, agyi ér elzáródás)kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok hosszabb ideig történőalkalmazása esetén.

 

Ödémát, magas vérnyomást és szívelégtelenségetjelentettek nem-szteroid gyulladásgátlókkal történő kezelés kapcsán. Emiattidős betegek, valamint szívbetegség szempontjából veszélyeztetett betegekesetében a szívelégtelenség előidézésének kockázatát szem előtt kell tartani.

 

Mellékhatásokbejelentése

 

HaÖnnél bármilyen mellékhatás jelentkezik,tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Eza betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyenlehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Amellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

 

Amellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többinformáció álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásávalkapcsolatban.

 

 

5.       Hogyan kell a Brexin-t tárolni?

 

Tabletta:Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

Por: Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

Pezsgőtabletta: Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

 

A gyógyszer gyermektőlelzárva tartandó!

 

A dobozon feltüntetettlejárati idő („Felhasználható:”) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejáratiidő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Semmilyen gyógyszert nedobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét,hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Brexin?

A Brexin hatóanyaga apiroxikám-betadex.

 

Tabletta:

-        A készítmény hatóanyaga: 20 mgpiroxikámmal egyenértékű 191,2 mg piroxikám-betadex tablettánként.

-        Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát,kroszpovidon, A típusú karboximetilkeményítő-nátrium, víztartalmú kolloidszilícium-dioxid, hidegen duzzadó keményítő, magnézium-sztearát.

 

Pezsgőtabletta:

-        A készítmény hatóanyaga: 20 mgpiroxikámmal egyenértékű 191,2 mg piroxikám-betadex pezsgőtablettánként.

-        Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát,nátrium-glicin-karbonát, fumársav, aszpartám, makrogol 6000, citrom aroma.

 

Por:

-        A készítmény hatóanyaga: 20 mgpiroxikámmal egyenértékű 191,2 mg piroxikám-betadex dupla tasakonként.

-        Egyéb összetevők: szorbit, citrom aroma,aszpartám, vízmentes kolloid szilícium-dioxid.

 

Milyen a Brexin külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Brexin tabletta: Halványsárga, szabályos hatszög alakú tabletták, egyik oldalukondomború felületűek, a másikon laposak és mély bemetszéssel ellátottak;6 db, 10 db, 20 db és 30 db tabletta dobozonként.

 

Brexinpezsgőtabletta:

Világossárga, kerek, lapos felületű, metszett élű,egyik oldalán bemetszéssel ellátott pezsgőtabletta.

6 db, 10 db, 20 db és 30 db pezsgőtabletta dobozonként.

 

Brexin por belsőlegesoldathoz:

Halványsárga azonnal oldódó por dupla tasakban. 20 db tasakdobozonként.

Az elkészített oldat: halványsárga színű, kissé opálos, édes, citromízű oldat.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

ChiesiPharmaceuticals GmbH

Gonzagagasse 16/16, A-1010,Bécs, Ausztria

Gyártó

ChiesiFarmaceutici SpA

96 via S. Leonardo,43122 Parma, Olaszország

 

Brexin 20 mg tabletta

OGYI-T-8393/01        6x       PVC/PVDC//AL/PVDC buborékcsomagolásban

OGYI-T-8393/04        10 x     PVC/PVDC//AL/PVDCbuborékcsomagolásban

OGYI-T-8393/02        20 x     PVC/PVDC//AL/PVDCbuborékcsomagolásban

OGYI-T-8393/03        30 x     PVC/PVDC//AL/PVDCbuborékcsomagolásban

 

Brexin 20 mgpezsgőtabletta

OGYI-T-8393/05        6 x       Al/PEszalagcsomagolás

OGYI-T-8393/06        10 x     Al/PEszalagcsomagolás

OGYI-T-8393/07        20 x     Al/PEszalagcsomagolás

OGYI-T-8393/08        30 x     Al/PEszalagcsomagolás

 

Brexin 20 mg porbelsőleges oldathoz

OGYI-T-8393/09        20 x     LDPEpapírtasak

 

A betegtájékoztatólegutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015.szeptember


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!