Quetiapine-Ratiopharm 200 mg filmtabletta TT (60x)

PATIENT INFORMATION LEAFLET

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

 

Quetiapine-ratiopharm 25 mg filmtabletta

Quetiapine-ratiopharm 100 mg filmtabletta

Quetiapine-ratiopharm 200 mg filmtabletta

Quetiapine-ratiopharm 300 mg filmtabletta

quetiapin

 

Mielőttelkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbibetegtájé­koztatót.

-         Tartsa meg abetegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiek­ben isszüksége lehet.

-         További kérdéseivelforduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-         Ezt a gyógyszert azorvos Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmaslehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

-         Ha bármelymellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsoroltmellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagygyógyszerészét

 

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.             Milyen típusúgyógyszer a Quetiapine-ratiopharmfilmtabletta és milyen betegségek eseténalkalmazható?

2.             Tudnivalók a Quetiapine-ratiopharm filmtabletta alkalmazása előtt

3.       Hogyan kell szednia Quetiapine-ratiopharm filmtablettát?

4.       Lehetségesmellékhatások

5        Hogyan kell a Quetiapine-ratiopharm filmtablettát tárolni?

6.       Továbbiinformációk

 

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A Quetiapine-ratiopharm filmtabletta ÉSMILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A Quetiapine-ratiopharmfilmtabletta azúgynevezett antipszichotikumok gyógyszercsoportjába tartozik és bizonyos mentálisbetegségek tüneteinek javítására szolgál.

A Quetiapine-ratiopharm filmtabletta askizofrénia kezelésére alkalmazható. A skizofrénia tünetei: érzékcsalódás(hallucináció, vagyis pl. megmagyarázhatatlan hangok jelentkezése), különös ésijesztő gondolatok, viselkedésbeli változás, magány és zavartságérzet.

A Quetiapine-ratiopharmfilmtabletta amánia kezelésére is alkalmazható, amely felfokozott hangulattal, rendkívülenergikus viselkedéssel jár együtt. Az ilyen betegségben szenvedő emberek aszokásosnál kevesebbet alszanak, gyorsabban beszélnek és állandóan új ötleteik,gondolataik vannak. Ugyanakkor szokatlanul ingerlékenyek lehetnek.

 

2.             TUDNIVALÓK A Quetiapine-ratiopharmfilmtabletta ALKALMAZÁSAELŐTT

 

Ne szedje a Quetiapine-ratiopharm filmtablettát

-         Ha allergiás(túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a Quetiapine-ratiopharm filmtabletta egyébösszetevőjére.

 

A Quetiapine-ratiopharm filmtabletta fokozottelővigyázatossággal alkalmazható

-         ha szívkoszorúér,illetve agyi keringési zavarban szenved, vagy ha más egyéb, alacsonyvérnyomásra hajlamosító betegsége van. A Quetiapine-ratiopharm filmtabletta felálláskorvagy álló helyzetben hirtelen vérnyomásesést idézhet elő, különösen a kezeléskezdetén, dózisemeléskor (lásd a 4. “Lehetséges mellékhatások” c. pont).

-         ha Ön az idősebbkorcsoporthoz tartozik (ez különösen a kezelés elején fontos).

-         ha bármikor agyér katasztrófán(szrtók) esett át.

-         ha alacsony afehérvérsejt száma.

-         ha bármikor epilepsziásgörcsrohama volt. Erről tájékoztassa orvosát, mielőtt elkezdené szedni aQuetiapine-ratiopharm filmtablettát.

-         ha önkéntelen izommozgásokatészlel a testén, vagy ha bizonyos idejű kezelés után mozgászavarai támadnak,pl. ha szokatlan mozgások jelentkeznek és azok visszatérnek. Ebben az esetbentájékoztassa orvosát. 

-         ha lázas, szaporaa légzése, túlzott mértékben izzad, változó a tudatállapota vagy merevek azizmai. Ebben az esetben ne szedje tovább a Quetiapine-ratiopharm filmtablettát, ésazonnal értesítse orvosát. A tünetek egy súlyos betegség, a ‘malignus neuroleptikusszindróma’ jelei lehetnek.

-         ha egyidejűleg olyangyógyszereket is szed, amelyek felgyorsítják, vagy akadályozzák a quetiapinlebontását a májban. Ilyen gyógyszerek lehetnek pl. epilepszia ellenes szerek,amelyek hatóanyaga a karbamazepin vagy fenitoin (lásd még a 2. pont ‘Akezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek’ c. részét”). Kérjük,értesítse orvosát, ha az előzőekben említett gyógyszereket a Quetiapine-ratiopharmfilmtablettával párhuzamosan szedi. Orvosa ekkor vagyolyan másik gyógyszert ír fel, amelyik nem gyorsítja, vagy nem akadályozza a quetiapinlebontását, vagy átállítja az adagolást. Azt is előre közölje orvosával, haabba szeretné hagyni bármelyik gyógyszer szedését.

-         ha cukorbeteg.Nagyon ritkán előfordul, hogy a vércukorszint megemelkedik a Quetiapine-ratiopharmfilmtablettával történő kezelés során. Ha cukorbeteg vagy magasak avércukor értékei, tanácsos rendszeresen ellenőriztetnie vércukrát a Quetiapine-ratiopharmfilmtablettával való kezelés alatt (lásd a 4. „Lehetséges mellékhatások“ c.pont).

-         ha szívérrendszerimegbetegedése (pl. szívelégtelensége, rendszertelen szívverése) van,különösen, ha az idős korosztályhoz tartozik. Ilyenkor ritka esetekbenelőfordulhat, hogy megváltozik a szívizom ingerületvezetése (megnyúlt QTszakasz). Ezért fokozott óvatosság szükséges, továbbá nem szedhet egyidejűlegneuroleptikumokat sem, mert ezek felerősíthetik a fenti hatást.

-         ha májműködésizavara van. Ebben az esetben csak kellő óvatosság mellett szedheti a Quetiapine-ratiopharmfilmtablettát. Különösen a kezelés kezdetekor óvatosság szükséges (lásd a 3.„Hogyan kell szedni a Quetiapine-ratiopharm filmtablettát“ c. pont).

-         ha szeretné megszakítania Quetiapine-ratiopharm filmtablettával való kezelést. Orvosatájékoztatja arról, hogy miként lehet az adagolást több hetes időtartam alattfokozatosan csökkenteni. A Quetiapine-ratiopharm filmtablettával történőkezelés félbehagyása, főleg ha ezt hirtelen teszi, megvonásos tünetekhezvezethet. Az akut elvonás tünetei hányinger, hányás és álmatlanság.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

 

Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégibenszedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket,homeopátiás szereket és a nagy adagban alkalmazott vitaminokat is. 

 

Azt is közölje orvosával, ha a rifampicinnevű gyógyszert (tuberkulózis kezelésére szolgál) vagy barbiturátokat(alvászavarok ellen) szed.

Ha a quetiapin májban zajló lebontásátakadályozó gyógyszert szed (lásd alább), a Quetiapine-ratiopharmfilmtabletta hatása felerősödhet vagy megnőhet a mellékhatásokkockázata. Ilyen gyógyszerek pl.:

-         az AIDS kezeléséreszolgáló gyógyszerek (HIV proteáz gátlók),

-         a gombás fertőzéselleni szerek, amelyek azol-típusú vegyületeket, pl. ketokonazolt tartalmaznak,

-         bizonyos antibiotikumok,amelyek makrolid-típusú hatóanyagokat tartalmaznak pl.: eritromicin, klaritromicin,

-         a nefazodonnevű antidepresszáns.

(lásd a 2. pont „A Quetiapine-ratiopharmfilmtabletta fokozott óvatossággal alkalmazható“ c.részét).

Ha egyidejűleg olyan gyógyszereket isszed, amelyek a quetiapin mennyiségét csökkentik a vérben, ez gyengíthetia készítmény hatását. Ilyen szerek pl.:

-         a karbamazepin és fenitoin (epilepszia ellenesszerek hatóanyagai), 

-         tioridazin (nyugtatók hatóanyaga).

AQuetiapine-ratiopharm filmtabletta egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagyitalokkal

AQuetiapine-ratiopharm filmtablettabevehető ételekkel ésitalokkal.

AQuetiapine-ratiopharm filmtablettaszedése alatt kerülni kellaz alkoholfogyasztást, mert a két szer együttes hatásként álmosságot okozhat. 

Nevegye be a Quetiapine-ratiopharm filmtablettát grapefruit lével.

Tehességés szoptatás

Jelenleg nem állnak rendelkezésre adatoka Quetiapine-ratiopharm filmtabletta terhességalatti alkalmazhatóságáról, ezért a Quetiapine-ratiopharm filmtabletta csakakkor szedhető terhesség alatt, ha azt az orvos elengedhetetlenül szükségesnektartja.

Nem ismeretes, hogy a quetiapin milyenmértékben választódik ki az anyatejbe. Amennyiben a kezelés feltétlenülszükséges, a szoptatást fel kell függeszteni.

Mielőttbármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagygyógyszerészével.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükségesképességekre

 

A Quetiapine-ratiopharm filmtabletta mégaz előírt adagban is gyengítheti a gépjárművezetéshezés gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Emiatt addig ne vezessen gépjárművet és ne működtessengépeket, amíg pontosan nem tudja, miként reagál a készítmény hatásaira. 

 

Fontos információk a Quetiapine-ratiopharmfilmtabletta egyéb összetevőiről

Ez a gyógyszer laktóz monohidrátottartalmaz. Ha orvosa előzőleg azt állapította meg Önnél, hogy szervezete nemtűr bizonyos cukorfajtákat, beszéljen orvosával, mielőtt elkezdené a gyógyszerszedését.

 

3.             hoGYAN KELL SZEDNI A Quetiapine-ratiopharm filmtablettÁT?

A kezeléseket a beteg szükségleteiszerint állítják össze, ezért mindig pontosan orvosa utasítási szerint szedje aQuetiapine-ratiopharm filmtablettát. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze megorvosát vagy gyógyszerészét.

A teljes napi adagot két részre osztvakell bevenni. A tablettákat bőséges mennyiségű vízzel (lehetőség szerint egypohár ivóvízzel) vegye be. A gyógyszer étkezés közben és étkezések között isbevehető. Lehetőség szerint mindig ugyanabban az időben vegye be atablettákat.  

Skizofréniakezelése:

A kezelés első négy napján a teljes napi adagok akövetkezők: az első napon: 50 mg quetiapin, a második napon: 100 mg quetiapin, aharmadik napon: 200 mg quetiapin és a negyedik napon: 300 mg quetiapin.

A negyedik naptól a dózist az általában hatásos napi 300- 450 mg quetiapin közé állítják be. A beteg egyéni reakciójától és toleranciájátólfüggően a dózist napi 150 - 750 mg quetiapin között lehet változtatni.

Mániásepizódok kezelése:

A kezelés első 4 napjánaknapi teljes dózisai a következők: az első napon: 100 mg quetiapin, a másodiknapon: 200 mg quetiapin, a harmadik napon: 300 mg quetiapin és a negyedik napon:400 mg quetiapin. További adagemelésekkel a hatodik napra el lehet érni a napi 800mg quetiapin dózist. Az adagok emelése nem történhet napi 200 mg-nál nagyobblépésekben.

Ahatásosságtól és az egyes betegek toleranciájától függően a dózist napi 200 -800 mg quetiapin adag között lehet változtatni.

A Quetiapine-ratiopharmfilmtablettával való kezelés időtartamáról a kezelőorvos dönt.

 

Gyermekekés serdülők:

Mivel gyermekekre vonatkozóan nem állrendelkezésre elegendő tapasztalat, ebben a korcsoportban nincs a quetiapinrevonatkozó általános kezelési javaslat. 

Idős betegek:

Orvosa az Ön szervezetére gyakorolthatás, illetve a megfigyelt tolerancia alapján a szokásostól eltérő Quetiapine-ratiopharmfilmtabletta adagolást is előírhat Önnek. Valószínűlegalacsonyabb adagra lesz szüksége a fiatalabb betegekhez képest és az adagokemelését is lassabban kell végrehajtani.

Károsodottmájműködés:

Orvosa az Ön szervezetére gyakorolthatás, illetve a megfigyelt tolerancia alapján a szokásostól eltérő Quetiapine-ratiopharmfilmtabletta adagolást is előírhat Önnek.

Kérjük, közölje orvosával, ha a Quetiapine-ratiopharmfilmtabletta hatását túl erősnek vagy túl gyengénekérezné. 

Haaz előírtnál több Quetiapine-ratiopharm filmtablettát alkalmazott

A túladagolás tünetei általábanugyanazok, mint a hatóanyag ismert, felfokozott hatásai, pl.: szédülés,aluszékonyság, szapora szívverés, alacsony vérnyomás. 

Ha az előírtnál több Quetiapine-ratiopharmfilmtablettát vett be, azonnal értesítse kezelőorvosát vagy a kórházat.

Haelfelejtette bevenni a Quetiapine-ratiopharmfilmtablettát

Ha elfelejtett bevenni egy adag Quetiapine-ratiopharmfilmtablettát, ne vegye be később az elfelejtett tablettát. Ehelyett aszokásos időben vegye be az esedékes következő adagot. Ne vegyen be duplaadagot az elfelejtett dózis pótlására.

Haidő előtt abbahagyja a Quetiapine-ratiopharm filmtabletta szedését

Mindig beszéljen orvosával, mielőttmegszakítaná, vagy abbahagyná a kezelést. Ellenkező esetben veszélyeztetheti akezelés sikerét. A kezelés hirtelen leállításának megvonásos tünetei ahányinger, hányás és az álmatlanság. Igen fontos az adagolás fokozatoscsökkentése, mert ezzel elkerülhető az elvonásos tünetek megjelenése. Orvosatájékoztatja Önt arról, miként lehet úgy csökkenteni az adagot, hogy amellékhatások elkerülhetők legyenek.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásávalkapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

4.             LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Quetiapine-ratiopharm filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinéljelentkeznek.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Anemkívánatos hatások előfordulási gyakorisága az alábbi osztályozás szerinthatározható meg:

 

nagyon gyakori:

legalább 10 kezelt beteg közül 1-nél

gyakori:

legalább 100 kezelt beteg közül 1-nél, de kevesebb, mint 10 betegből 1-nél

nem gyakori:

legalább 1000 kezelt beteg közül 1-nél, de kevesebb, mint 100 betegből 1-nél

ritka:

legalább 10 000 kezelt beteg közül 1-nél, de kevesebb, mint 1000 betegből 1-nél

nagyon ritka:

10 000 betegből kevesebb, mint egynél fordul elő, nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

 

A Quetiapine-ratiopharm filmtabletta leggyakrabbantapasztalt mellékhatásai az aluszékonyság, szédülés, szájszárazság, gyengeség,székrekedés, szapora pulzus, vérnyomásesés különösen hirtelen felálláskor vagyállás közben, illetve gyomorrontás.

Nagyongyakori mellékhatások

Aluszékonyság, szédülés (ezek a tünetekhosszabb idejű alkalmazás alatt általában megszűnnek), fejfájás, álmosság.

Gyakorimellékhatások

Szájszárazság,orrdugulás, gyomorrontás, székrekedés, súlygyarapodás, folyadék visszatartás akéz és lábujjakban, gyengeség, átmeneti fehérvérsejt szám csökkenés (leukopénia),átmeneti változások a májfunkció értékekben (megnövekedett májenzim értékek: ALAT,ASAT), szapora szívverés és gyengeség.

Előfordulhat vérnyomásesés, különösena kezelés kezdetekor, és főleg hirtelen felálláskor vagy álló helyzetben (ortosztatikushipotenzió). Ebben a helyzetben erős szívdobogás és szédülésjelentkezhet.  Ájulás szintén bekövetkezhet. Ha úgy érzi el fog ájulni, azonnalfeküdjön le és maradjon úgy, amíg jobban nem érzi magát. Ezek a tünetek agyógyszer hosszabb idejű alkalmazása során általában megszűnnek.  Ha nemkövetkezik be javulás, keresse fel orvosát. 

Nemgyakori mellékhatások

Bizonyos vérsejtek számának megnövekedése(eozinofilia), túlérzékenység (allergia), görcsrohamok, májfunkciós értékekátmeneti növekedése (megnövekedett májenzim értékek: gamma-GT), emelkedettvérzsír értékek (szérum trigliceridek) és emelkedett össz-koleszterin.

Ritka mellékhatások

Sárgaság, priapizmus (hosszan fennálló,fájdalmas merevedés). A következő mellékhatások ritkán jelentkeznek egyszerre:láz, szapora légzés, nagymértékű izzadás, változó tudatállapot vagy merevizmok. Amennyiben ezek a mellékhatások egyszerre jelentkeznek, egy veszélyesbetegség (malignus neuroleptikus szindróma) tünetei lehetnek. Ilyen esetben neszedje tovább a Quetiapine-ratiopharm filmtablettát, és azonnalértesítse orvosát.

Nagyonritka mellékhatások

Bizonyos vérsejtek számának csökkenése(neutropénia), megemelkedett vércukorszint, meglévő cukorbetegség romlása,májgyulladás, szokatlan, önkéntelen izommozgások, amelyek hosszabb kezeléssorán visszatérnek, túlérzékenységi reakciók, pl. a bőr, és a nyálkahártyákfájdalmas duzzanata (angioneurotikus ödéma), lázzal és a nyálkahártyánmegjelenő hólyagokkal járó súlyos bőrelváltozások (Stevens-Johnson szindróma).

 

5.             HOGYAN KELL A QuetiAPINE-RATIOPHARM FILMtablettát TÁROLNI?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárvatartandó!

 

A buborékfólián és a dobozon feltüntetettlejárati idő után ne szedje a Quetiapine-ratiopharmfilmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsónapjára vonatkozik.

 

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy aháztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogyszükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedésekelősegítik a környezet védelmét.

 

A gyógyszerkészítmény különleges tárolástnem igényel.

 

6.       TOVÁBbIInformÁCIÓK

Mit tartalmaz a Quetiapine-ratiopharmfilmtabletta:

 

Quetiapine-ratiopharm25 mg filmtabletta

 

-A készítményhatóanyaga a quetiapin (quetiapin fumarát formájában).

1 filmtabletta 25 mg quetiapint tartalmaz(quetiapin-fumarát formájában).

 -Egyéb összetevők:

Mag:

Kalcium-hidrogén-foszfát, laktóz-monohidrát,mikrokristályos-cellulóz, nátrium-karboximetil keményítő (A-típusú), povidon,magnézium-sztearát.

Bevonat:

Hipromellóz, titán-dioxid (E 171),makrogol 400, vörös-vasoxid (E 172)FI és sárga-vasoxid (E 172).

Quetiapine-ratiopharm100 mg filmtabletta

 

-A készítményhatóanyaga a quetiapin (quetiapin fumarát formájában).

1 filmtabletta 100 mg quetiapinttartalmaz (quetiapin fumarát formájában).

-Egyéb összetevők:

Mag:

Kalcium-hidrogén-foszfát, laktóz-monohidrát,mikrokristályos-cellulóz, nátrium-karboximetil keményítő (A-típusú), povidon,magnézium-sztearát.

Bevonat:

Hipromellóz,titán-dioxid (E 171), makrogol 400, sárga-vasoxid (E 172).

 

Quetiapine-ratiopharm 200 mg filmtabletta

 

-A készítményhatóanyaga a quetiapin (quetiapin fumarát formájában).

1 filmtabletta 200 mg quetiapint tartalmaz(quetiapin fumarát formájában).

-Egyéb összetevők:

Mag:

Kalcium-hidrogén-foszfát, laktóz-monohidrát,mikrokristályos-cellulóz, nátrium-karboximetil keményítő (A-típusú), povidon,magnézium-sztearát.

Bevonat:

Hipromellóz, titán-dioxid (E 171), makrogol400.

Quetiapine-ratiopharm300 mg filmtabletta

 

-A készítményhatóanyaga a quetiapin (quetiapin fumarát formájában).

1 filmtabletta 300 mg quetiapinttartalmaz (quetiapin fumarát formájában).

-Egyéb összetevők:

Mag:

Kalcium-hidrogén-foszfát, laktóz-monohidrát,mikrokristályos-cellulóz, nátrium-karboximetil keményítő (A-típusú), povidon,magnézium-sztearát.

Bevonat:

Hipromellóz,titán-dioxid (E 171), makrogol 400.

 

 

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz acsomagolás

 

Quetiapine-ratiopharm25 mg filmtabletta: barackszínű, kerek, mindkét oldalándomború tabletta.

 

Quetiapine-ratiopharm100 mg filmtabletta: sárga színű, kerek, mindkét oldalándomború tabletta, egyik oldalán felezővonallal*.

 

Quetiapine-ratiopharm200 mg filmtabletta: fehér színű, kerek, mindkét oldalándomború tabletta.

Quetiapine-ratiopharm300 mg filmtabletta: fehér színű, kapszula alakú tabletta,egyik oldalán felezővonallal*.

 

*A tabletta egyenlő adagokra osztható.

A Quetiapine-ratiopharmfilmtabletták PVC/PE/PVDC/Alububorékfólia és HDPE-tartály csomagolásbankerülnek forgalomba.

 

Kiszerelések:

Quetiapine-ratiopharm 25 mg filmtabletta

28, 30, 50, 60, 90, 98, 100,120, 180, 240filmtabletta (buborékfóliacsomagolás)

30x1, 100x1 (buborékfólia egységadag)

60, 100 filmtabletta (HDPE-tartály)

 

Quetiapine-ratiopharm 100 mg filmtabletta

28, 30, 50, 60, 90, 98, 100, 120, 180,240 filmtabletta (buborékfóliacsomagolás)

30x, 50x1, 100x1 filmtabletta (buborékfólia egységadag)

60, 100 filmtabletta (HDPE tartály)

 

Quetiapine-ratiopharm 200 mg filmtabletta

28, 30, 50, 60, 90, 98, 100, 120, 180,240 filmtabletta (buborékfóliacsomagolás)

30x1, 50x1, 100x1 filmtabletta (buborékfólia egységadag)

60, 100 filmtabletta (HDPE-tartály)

 

Quetiapine-ratiopharm 300 mg filmtabletta

28, 30, 50, 60, 90, 98, 100, 120, 180,240 filmtabletta (buborékfóliacsomagolás)

30x1, 50x1, 100x1 filmtabletta (buborékfólia egységadag)

60, 100 filmtabletta (HDPE-tartály)

 

Aforgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

 

A forgalombahozatali engedély jogosultja:

 

ratiopharm GmbH

Graf-Arco-Strasse3., 89079 Ulm

Németország

 

Gyártó:

MerckleGmbH

Ludwig-MerckleStrasse 3., 89143 Blaubeuren

Németország

 

LaboratoriosMedicamentos Internacionales , S.A. (Medinsa)

Solana,No. 26, Torrejón de Ardoz

E-28850 Madrid

Spanyolország

 

Hoechst-Biotika,spol. s r.o.

Sklabinská 30,036 80 MARTIN

Szlovákia

 

Medikalla Oy

Teollisuustie16, 60100 Seinäjoki

Finnország

 

I.Q.A., a.s.

JindrichaPlatchty

150 00 Prága 5

Cseh Köztársaság

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaibanaz alábbi neveken engedélyezték:

 

25 mg:

Dánia: Quetiapin ratiopharm

Csehország: Quetiapin-ratiopharm25mg

Finnország: Ketiram25 mg tabletti, kalvopäällysteinen

Norvégia: Quetiapinratiopharm 25 mg filmdrasjerte tabletter

Lengyelország: Quetiapine–ratiopharm

 

 

100 mg:

Dánia: Quetiapin ratiopharm

Csehország. Quetiapin-ratiopharm 100mg

Finnország: Ketiram 100 mg tabletti,kalvopäällysteinen

Norvégia: Quetiapin ratiopharm 100 mgfilmdrasjerte tabletter

Lengyelország: Quetiapine–ratiopharm

Szlovákia: Quetiapin ratiopharm 100 mg

 

200 mg:

Dánia: Quetiapin ratiopharm

Csehország. Quetiapin-ratiopharm 200mg

Finnország: Ketiram 200 mg tabletti,kalvopäällysteinen

Norvégia: Quetiapin ratiopharm 200 mgfilmdrasjerte tabletter

Lengyelország: Quetiapine–ratiopharm

Szlovákia: Quetiapin ratiopharm 200 mg

 

300 mg:

Dánia: Quetiapin ratiopharm

Csehország. Quetiapin-ratiopharm 300mg

Finnország. Ketiram 300 mg tabletti,kalvopäällysteinen

Norvégia: Quetiapin ratiopharm 300 mgfilmdrasjerte tabletter

Lengyelország: Quetiapine–ratiopharm

Szlovákia: Quetiapin ratiopharm 300 mg

 

1. Quetiapine-ratiopharm 25 mgfilmtabletta:
OGYI-T-20475/01 - 28x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/02 - 30x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/03 - 50x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/04 - 60x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/05 - 60x (HDPE-tartályban)
OGYI-T-20475/06 - 90x(buborékfóliában) 
OGYI-T-20475/07 - 98x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/08 - 100x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/09 - 100x (HDPE-tartályban)
OGYI-T-20475/10 - 120x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/11 - 180x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/12 - 240x (buborékfóliában)

2. Quetiapine-ratiopharm 100 mg filmtabletta:
OGYI-T-20475/13 - 28x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/14 - 30x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/15 - 50x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/16 - 60x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/17 - 60x (HDPE-tartályban)
OGYI-T-20475/18 - 90x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/19 - 98x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/20 - 100x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/21 - 100x (HDPE-tartályban)
OGYI-T-20475/22 - 120x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/23 - 180x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/24 - 240x (buborékfóliában)

3. Quetiapine-ratiopharm 200 mg filmtabletta:
OGYI-T-20475/25 - 28x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/26 - 30x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/27 - 50x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/28 - 60x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/29 - 60x (HDPE-tartályban)
OGYI-T-20475/30 - 90x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/31 - 98x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/32 - 100x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/33 - 100x (HDPE-tartályban)
OGYI-T-20475/34 - 120x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/35 - 180x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/36 - 240x (buborékfóliában)

4. Quetiapine-ratiopharm 300 mg filmtabletta:
OGYI-T-20475/37 - 28x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/38 - 30x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/39 - 50x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/40 - 60x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/41 - 60x (HDPE-tartályban)
OGYI-T-20475/42 - 90x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/43 - 98x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/44 - 100x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/45 - 100x (HDPE-tartályban)
OGYI-T-20475/46 - 120x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/47 - 180x (buborékfóliában)
OGYI-T-20475/48 - 240x (buborékfóliában)

 

A betegtájékoztató engedélyezésénekdátuma: 2009. június 19.

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!