Adport 5 mg kem.kapsz.(régi n:Tacrolimus Sandoz) (30x)

1.3.1.3 Package Leaflet

Betegtájékoztató: Információka beteg számára

 

Adport 0,5 mg keménykapszula

Adport 1 mg keménykapszula

Adport 5 mg keménykapszula

takrolimusz

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassael figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontosinformációkat tartalmaz.

-           Tartsa meg a betegtájékoztatót,mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-           További kérdéseivel forduljon kezelőorvosáhozvagy gyógyszerészéhez.

-           Ezt a gyógyszert az orvos kizárólagÖnnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehetmég abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

-           Ha bármely mellékhatás jelentkezik,tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik.

 

A betegtájékoztató tartalma:

 

1.       Milyentípusú gyógyszer az Adport kemény kapszula, és milyen betegségek eseténalkalmazható?

2.       Tudnivalókaz Adport kemény kapszula szedése előtt

3.       Hogyan kellszedni az Adport kemény kapszulát?

4.       Lehetségesmellékhatások

5.       Hogyan kellaz Adport kemény kapszulát tárolni?

6.       Acsomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.       Milyentípusú gyógyszer az Adport kemény kapszula, és milyen betegségek eseténalkalmazható?

 

Az Adport kemény kapszula az immunrendszerműködését elnyomó (immunszupresszáns) gyógyszerek csoportjábatartozik.

Szervátültetés (például vese, máj, szív) után aszervezet immunrendszere megpróbálja kilökni az új szervet. Az Adport keménykapszulát arra használják, hogy gátolja az immunválaszt, és lehetővétegye az Ön szervezete számára, hogy elfogadja az átültetett szervet.

Az Adport kemény kapszulát gyakran olyan másgyógyszerekkel együtt alkalmazzák, amelyek ugyancsak csökkentik azimmunrendszer működését.

 

Az Adport kemény kapszulát akkor is adhatjákÖnnek, ha a beültetett máj, vese szív vagy más szerv kilökődése megindult,illetve, ha az immunrendszer befolyásolására eddig alkalmazott gyógyszerekhatástalannak bizonyultak az immunrendszer átültetést követő gátlásában.

 

 

2.       Tudnivalók az Adport kemény kapszula szedéseelőtt

 

Ne szedje az Adport kemény kapszulát

-          ha allergiás a takrolimuszra vagya gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

-          amennyiben Ön allergiás(túlérzékeny) a makrolid antibiotikumok alcsoportjába tartozó bármelyantibiotikumra (például eritromicinre, klaritromicinre, jozamicinre).

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Adport kemény kapszula szedése előtt beszéljenkezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

-          Ha Önnek egy napnál hosszabb ideighasmenése van, mert szükség lehet az Önnek adott Adport kemény kapszuladózisának módosítására.

-          Ha Önnek bármilyen problémája vana májával, vagy olyan betegsége volt, amely érinthette a májműködését,mivel ez befolyásolhatja az Önnek adott Adport kemény kapszula dózisát.

-          Mialatt Adport kemény kapszulátszed, ügyeljen arra, hogy bőrét csak kevés napfény vagy UV fény érje,ezért hordjon megfelelő védőruhát és használjon magas faktorúnapvédő krémet. Ennek az az oka, hogy az immunszupresszív terápiánálmegvan a veszélye a rosszindulatú bőrelváltozásoknak.

-          Az Adport kemény kapszulátminden nap kell szednie addig, amíg immunszuppresszióra van szüksége, hogymegakadályozza az átültetett szerv kilökődését. Orvosával rendszereskapcsolatot kell tartania.

-          Mialatt Ön szedi az Adport keménykapszulát, kezelőorvosa időről időre elvégeztethetbizonyos vizsgálatokat [beleértve a vér-, és vizeletvizsgálatot, a szívműködését ellenőrző vizsgálatot, látás- és ideggyógyászati (neurológiai)vizsgálatokat]. Ez teljesen normális, kezelőorvosát abban segíti, hogy az Adportkemény kapszulából az Ön számára legmegfelelőbb adagot határozza meg.

-          Ha bármilyen oltásra van szüksége,akkor erről előtte tájékoztassa orvosát. Orvosa meg fogja mondani,ebben az esetben mi a legjobb, amit tehet.

-          Kérjük, kerülje agyógynövény-készítmények, így pl. közönséges orbáncfű (Hypericumperforatum) vagy bármely egyéb gyógynövény-készítmény szedését, mertbefolyásolhatják az Önnek adott Adport kemény kapszula hatékonyságát ésadagját. Ha kétségei vannak, kérjük, bármely gyógynövény-készítmény szedéseelőtt kérdezze meg kezelőorvosát.

 

Egyéb gyógyszerek és az Adport kemény kapszula

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagygyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezettegyéb gyógyszereiről.

 

AzAdport kemény kapszula nem szedhetőciklosporinnal.

 

Más gyógyszerekkel való együttes alkalmazásbefolyásolhatja a vérben lévő Adport kemény kapszula mennyiségét,illetve az Adport kemény kapszula is befolyásolhatja más gyógyszerekvérszintjét, ami miatt az Adport kemény kapszula adagjának a növelésérevagy csökkentésére lehet szükség.

 

Az alábbi gyógyszerek esetében fokozott óvatosságravan szükség:

-              gombaellenes gyógyszerek ésantibiotikumok, különösen az úgynevezett makrolid antibiotikumok, például aketokonazol, flukonazol, itrakonazol, vorikonazol, klotrimazol, eritromicin,klaritromicin, jozamicin és rifampicin;

-              HIV vírusellenes szerek(proteázgátlók), például ritonavir;

-              gyomorfekély kezelésére adottomeprazol vagy lanzoprazol;

-              etinilösztradiollal (példáulszájon át szedett fogamzásgátló tablettával) vagy danazollal végzett hormonáliskezelések;

-              a magasvérnyomás-betegség vagyszívbetegségek kezelésére adott gyógyszerek, mint nifedipin, nikardipin,diltiazem és verapamil;

-              „sztatinok”-ként ismertgyógyszerek, melyeket a megemelkedett koleszterin- és trigliceridszintkezelésére használnak;

-              epilepszia elleni gyógyszerek,mint a fenobarbitál vagy a fenitoin;

-              a kortikoszteroid prednizolon ésmetilprednizolon;

-              az antidepresszáns nefazodon;

-              közönséges orbáncfű (Hypericumperforatum).

 

Tudassa orvosával, ha ibuprofen, amfotericin B, vagyvírusellenes (pl. aciklovir) gyógyszert szed. Ezek a gyógyszerek fokozhatják avese- vagy idegrendszeri problémákat, ha Adport kemény kapszulával együttszedik őket.

 

Kezelőorvosának azt is tudnia kell, ha az Adportkemény kapszula szedése alatt káliumpótlókat vagy káliummegtartóvizelethajtókat (például amiloridot, triamterént vagy spironolaktont), bizonyosfájdalomcsillapítókat (úgynevezett nem-szteroid gyulladáscsökkentőszereket, például ibuprofent), véralvadásgátlókat vagy a cukorbetegségkezelésére szájon át szedendő gyógyszert szed.

 

Az Adport kemény kapszula egyidejű bevétele étellelés itallal

Az Adport kemény kapszulát általában üresgyomorra kell bevenni, vagy legalább 1 órával étkezés előtt, vagy 2-3 órávalutána. Ne egyen grapefruitot és ne igyon grapefruitlevet sem, amíg Adport keménykapszulát szed.

 

 

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes, illetve ha fennáll Önnél a terhességlehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előttbeszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével

 

Az Adport kemény kapszula kiválasztódik azanyatejbe. Ezért amíg az Adport kemény kapszulát kapja, nem szabadszoptatnia.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez ésgépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ne vezessen autót, vagy ne használjon szerszámot vagykezeljen gépet, ha szédül, vagy álmosnak érzi magát, vagy ha látászavaraivannak az Adport kemény kapszula bevétele után. Ezek a hatások gyakroribbak,ha az Adport kemény kapszula mellett alkoholt is fogyasztanak.

 

AzAdport kemény kapszula laktózt(tejcukrot) tartalmaz.

Amennyibenkezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokraérzékeny, vegye fel a kapcsolatot orvosával, mielőtt elkezdi szedni ezt agyógyszert.

 

 

3.       Hogyan kell szedni az Adport kemény kapszulát?

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagygyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nembiztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagygyógyszerészét.

 

A készítmény ajánlott adagja:

 

Győződjön meg róla, hogy receptjére Ön azt atakrolimusz készítményt kapta meg, amit szokott, kivéve, ha az Ön kezelőorvosa(transzplantációban jártas szakorvos) hozzájárult ahhoz, hogy gyógyszerét egymásik takrolimusz tartalmú gyógyszerre cseréljék.

Ezt a készítményt naponta kétszer kell bevenni.Amennyiben ennek a gyógyszernek a külleme nem olyan, mint amilyen szokottlenni, vagy az adagolási utasítások megváltoztak, beszélje meg minél előbbkezelőorvosával vagy gyógyszerészével, hogy Ön biztosan a megfelelőgyógyszert kapta-e.

 

Az átültetett szerv kilökődésénekmegakadályozásához szükséges kiindulási adagot kezelőorvosa az Öntesttömege alapján fogja kiszámítani. Közvetlenül a szervátültetés(transzplantáció) után alkalmazott kiindulási adagok általában:

 

napi 0,075–0,30 mg/testtömeg-kilogramm

 

között vannak, az átültetett szervtőlfüggően.

 

Az Ön adagja függ az általános egészségi állapotától,és attól, hogy milyen más immunszupresszív gyógyszert szed. Orvosa rendszeresenfog az Ön esetében vérvizsgálatokat kérni, hogy meghatározza a helyes adagot,és hogy időről-időre beállítsa az adag nagyságát.

Orvosa általában csökkenteni fogja az Ön Adport keménykapszula adagját, ha állapota stabilizálódik. Orvosa pontosan meg fogja mondani,hány kapszulát kell bevennie, és milyen gyakran.

 

Azadagolás módja

·               Az Adport kemény kapszulátnaponta kétszer kell bevenni, általában reggel és este. Az Adport keménykapszulát általában üres gyomorra kell bevenni, vagy az étkezés előttlegalább 1 órával, vagy utána 2-3 órával.

·               A kapszulákat egyben, egy pohárvízzel kell lenyelni.

·               Az Adport kemény kapszulávalvégzett kezelés ideje alatt kerülje a grapefruit vagy a grapefruitléfogyasztását.

·               A kemény kapszulákat közvetlenül abuborékcsomagolásból való kivételt követően vegye be.

·               Ne nyelje le a tasakban lévőnedvességmegkötő anyagot.

 

Ha az előírtnál több Adport kemény kapszulát vettbe

Ha véletlenül túl sok Adport kemény kapszulátvett be, vagy ha valaki más véletlenül bevette az Ön gyógyszerét, azonnalforduljon kezelőorvosához vagy vegye fel a kapcsolatot a legközelebbikórház sürgősségi osztályával.

 

Ha elfelejtette bevenni az Adport kemény kapszulát

Ne vegyen be dupla adagot az elfelejtett adagpótlására!

Ha elfelejtette bevenni az Adport kemény kapszulát, várjona következő adag bevételéig, és folytassa a megszokott rend szerint agyógyszer szedését.

 

Ha idő előtt abbahagyja az Adport keménykapszula szedését

Az Adport kemény kapszulával végzett kezelésabbahagyása fokozhatja az átültetett szerv kilökődésének veszélyét. Nehagyja abba a kezelést, hacsak nem orvosa javasolja.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásávalkapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhatmellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Az Adport kemény kapszula gyengíti a szervezet sajátvédekezőrendszerét, hogy ezáltal megakadályozza a beültetett szervkilökődését. Ennek következtében szervezete nem védekezik olyan jól afertőzésekkel szemben, mint általában. Ennél fogva, ha Ön Adport keménykapszulát szed, a szokásosnál több fertőzést kaphat el, köztük példáulbőr-, szájüregi-, gyomor- és bél-, tüdő-, valamint húgyútifertőzéseket.

 

Jelentetteksúlyos mellékhatásokat, köztük túlérzékenységi és anafilaxiás reakciókat. Az immunszuppresszió következményeként, az Adportkemény kapszulával végzett kezelést követően jó- és rosszindulatú daganatok kialakulását jelentették.

 

Súlyosmellékhatások

 

Haaz alábbi súlyos mellékhatások közül bármelyiket észleli, beszéljenkezelőorvosával, vagy menjen kórházba azonnal:

-              Bármilyen, fertőzésre utalótünet (például láz, torokfájás), váratlanul fellépő véraláfutás és/vagy vérzés;

-              túlérzékenységi reakciók (anafilaxia,angiödéma): Ha a szemhéja, arca, ajka, szája vagy nyelve bedagad, viszketnikezd, nehezen kap levegőt, vagy nem tud nyelni, vagy ha rendkívülimértékben szédül.

Azalábbi súlyos mellékhatások gyakoriak (10 betegből legfeljebb 1-etérintenek):

-              szokatlan véraláfutás vagy vérzés,így véres hányás vagy véres széklet,

-              görcsök,

-              bőr és a szemfehérjebesárgulása, szokatlan fáradtság vagy láz, sötét színű vizelet (májgyulladásjelei).

 

Azalábbi súlyos mellékhatások nem gyakoriak (100 betegből legfeljebb 1-etérintenek):

-              kóma, sztrók, bénulás,

-              rendszertelen szívverés, vagy aszívverés leállása,

-              sokk.

 

Azalábbi súlyos mellékhatások ritkák (1000 betegből legfeljebb 1-etérintenek):

-              mellkasi szorító érzés,

-              heveny légszomj,

-              súlyos, a bőr, a szájüreg, a szemés a nemi szervek hólyagosodásával járó betegség.

 

Azalábbi súlyos mellékhatások nagyon ritkák (10 000 betegből legfeljebb1-et érintenek):

-              fájdalommal járó véresvizeletürítés,

-              a szájüreg, az ajak és a bőrfekélyesedésével járó súlyos betegség.

 

Ezekmind súlyos mellékhatások. Sürgős orvosi felügyeletre lehet szüksége.

 

Egyéblehetséges mellékhatások

 

Azalábbi mellékhatások nagyon gyakoriak (10 betegből több, mint 1-etérintenek):

·               vérnyomás emelkedése,

·               reszketés, fejfájás, alvászavar,

·               hasmenés, hányinger,

·               veseműködési zavarok,

·               vércukorszint növekedése,cukorbetegség, a vér káliumszintjének az emelkedése.

 

Azalábbi mellékhatások gyakoriak (10 betegből legfeljebb 1-etérintenek):

·               a vérsejtek számának csökkenése(vérlemezke, vörösvértest és fehérvérsejt), a fehérvérsejtszám növekedése, avörösvértestszám változása, csökkent véráramlás a szív ereiben, gyorsabbszívdobogás, vérzés, a vérerek részleges vagy teljes elzáródása, csökkentvérnyomás,

·               tudatzavarok, bizsergő érzésés zsibbadás (néha fájdalmas) a kezekben és a lábakban, szédülés, írásképességcsökkenése, idegrendszeri zavarok, szorongásos tünetek, zavartság és atájékozódó képesség zavara, depresszió, hangulati ingadozás, rémálmok,hallucináció, mentális zavarok,

·               homályos látás, fokozottfényérzékenység, szembetegségek,

·               fülcsengés,

·               légszomj, a tüdőszövetekelváltozása, folyadékgyülem a tüdő körül, torokgyulladás, köhögés,influenza-szerű tünetek,

·               hasi fájdalmat vagy hasmenéstokozó gyulladások vagy fekélyek, gyomorvérzések, szájüreggyulladás és -fekély, folyadékgyülema hasban, hányás, hasi fájdalmak, emésztési zavar, székrekedés, bélgázosság,felfúvódás, laza széklet, gyomorpanaszok, májenzimekben és májműködésbenváltozások,

·               viszketés, bőrkiütés,hajhullás, akne, fokozott verejtékezés,

·               elégtelen veseműködés,csökkent vizelettermelés, csökkent vagy fájdalmas vizeletürítés,

·               ízületi, végtag- vagy hátfájdalom,izomgörcsök,

·               magnézium, foszfát, kálium,kalcium vagy nátrium szintje csökken a vérben, folyadék túlterhelés, a húgysav-vagy zsírok szintjének a megnövekedése a vérben, csökkent étvágy, a vérsavasságának növekedése, más változások a vér sótartalmában,

·               általános gyengeség, vízfelhalmozódása a szervezetben, fájdalom és kellemetlenség-érzés, az alkalikusfoszfatáz enzim értékének a megnövekedése a vérben, súlygyarapodás, ahőmérséklet-érzékelés zavara előfordulhat az ezt a típusú gyógyszertszedő betegeknél; a takrolimusszal kezelt betegek nagyon kis hányadában anyirokszervekben és a bőrben rosszindulatú daganat alakult ki,

·               az átültetett szerv nem megfelelőműködése.

 

Azalábbi mellékhatások nem gyakoriak (100 betegből legfeljebb 1-etérintenek):

·               véralvadási zavarok, az összesvérsejttípus számának csökkenése, szív csökkent teljesítménye, a szívizomrendellenessége, szívizom-megnagyobbodás, erősebb szívverés, kóros EKGleletek, kóros szívfrekvencia és pulzusszám, vérrög kialakulása egy végtagivisszérben,

·               agyvérzés, agyi kórállapotok,beszéd- és nyelvi zavarok, memóriazavarok,

·               szemlencse homályossá válása,

·               halláscsökkenés,

·               légzési nehézség, légúti betegségek,asztma,

·               bélelzáródás, a has felsőrészében súlyos fájdalom, megnövekedett amilázértékek a vérben, agyomortartalom visszaáramlása a nyelőcsőbe, késleltetett gyomorürülés,

·               vizeletürítési képtelenség,fájdalmas menstruáció és rendellenes menstruációs vérzés,

·               bőrgyulladás, napfény okoztaégető érzés,

·               ízületi betegségek,

·               kiszáradás, a fehérje vagy cukorvérszintjének a csökkenése, a foszfát szintjének a megnövekedése a vérben,

·               néhány szerv elégtelenműködése, influenzaszerű betegség, fokozott érzékenység a meleggelvagy hideggel szemben, mellkasi nyomásérzés, idegesség vagy nyugtalanság, alaktát-dehidrogenáz enzim értékének az emelkedése a vérben, testsúlycsökkenés.

 

Azalábbi mellékhatások ritkák (1000 betegből legfeljebb 1-etérintenek):

·               vérrögök okozta apró bevérzések abőrben, folyadékgyülem a szív körül,

·               fokozott izommerevség,

·               vakság,

·               süketség,

·               heveny nehézlégzés,

·               a bél részleges elzáródása,cisztaképződés a hasnyálmirigyben, máj vérkeringési zavarai,

·               fokozott szőrnövekedés,

·               szomjúság, elesés, csökkentmozgékonyság, fekély.

 

Azalábbi mellékhatások nagyon ritkák (10 000 betegből legfeljebb1-et érintenek):

·               kóros szívultrahang-lelet,

·               izomgyengeség,

·               májelégtelenség,epevezeték-szűkület,

·               a zsírszövet mennyiségénekmegnövekedése.

 

Tiszta vörösvértest aplasia (a vörösvértestek számánaknagyon súlyos csökkenése), agranulocitózis (a fehérvérsejtek számánaknagymértékű csökkenése) és hemolitikus anémia (a vörösvértestek rendellenesszétesése miatti vörösvértestszám csökkenés) eseteit jelentették.

 

HaÖnnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagygyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetségesmellékhatásra is vonatkozik.

Mindazonáltalne hagyja abba a gyógyszer szedését addig, amíg ezt előbb nem beszéli mega kezelőorvosával.

 

 

5.       Hogyan kell az Adport kemény kapszuláttárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetettlejárati idő (Felhasználható: ) után ne szedje a gyógyszert. A lejáratiidő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Az alumíniumcsomagolás felbontását követő 12hónapon belül használja fel az összes kemény kapszulát.

Az alumíniumcsomagolás felbontását követően, legfeljebb25°C-on tárolandó.

 

A kemény kapszulát a buborékcsomagolásból való kivétel után azonnal vegye be.

 

Legfeljebb 30°C-on tárolandó. A nedvességtől valóvédelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

Semmilyengyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek azintézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz az Adport kemény kapszula?

-                A készítmény hatóanyaga atakrolimusz. Egy kapszula 0,5 mg, 1 mgvagy 5 mg takrolimuszt tartalmaz (monohidrát formájában).

-                Egyéb összetevők:

·          Kapszulatöltet: laktóz-monohidrát, hipromellóz,kroszkarmellóz-nátrium és magnézium-sztearát.

·          Kemény zselatin kapszula:

Adport 0,5 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E171), nátrium laurilszulfát,szorbitán laurát, sárga vas-oxid (E172).

Adport 1 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E171), nátriumlaurilszulfát, szorbitán laurát, sárga vas-oxid (E172), vörös vas-oxid (E172)és fekete vas-oxid (E172).

Adport 5 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E171), nátrium laurilszulfát,szorbitán laurát, vörös vas-oxid (E172).

 

 

Milyen az Adport kemény kapszula készítmény külleme,és mit tartalmaz a csomagolás?

Adport 0,5 mg kemény kapszula: fehér –szürkésfehér port tartalmazó fehér, átlátszatlan keményzselatin kapszulatesttel, elefántcsontszínű felső résszel.

 

Adport 1 mg kemény kapszula: fehér –szürkésfehér port tartalmazó fehér, átlátszatlan keményzselatin kapszulatesttel, átlátszatlan világosbarna felső résszel.

 

Adport 5 mg kemény kapszula: fehér –szürkésfehér port tartalmazó fehér, átlátszatlan keményzselatin kapszulatesttel, átlátszatlan narancssárga felső résszel.

 

Az Adport kemény kapszula PVC/ PE/ PVdC/ alumíniumbuborékcsomagolásban kerül forgalomba, alumínium védőtasakban,nedvességkötővel. A nedvességkötőt nem szabad lenyelni.

 

Adport kemény kapszula

7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 60, 90 és 100 dbkemény kapszulát tartalmazó dobozokban kapható.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerülkereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

 

Sandoz Hungária Kft.

1114 Budapest,

Bartók Béla út 43-47.

Magyarország

 

 

Gyártó:

SalutasPharma GmbH                         Otto-von-Guericke-Allee 1, D-39179Barleben, Németország

SalutasPharma GmbH,                        Dieselstrasse 5, D-70839 Gerlingen, Németország

LekPharmaceuticals d.d.         Verovskova 57, 1526 Ljubljana, Szlovénia

S.C.Sandoz S.R.L.                  Str. Livenzeni nr. 7A, RO-540472 Targu Mures,Románia

LEKS.A.                                 ul. Domaniewska 50 C, 02- 672 Varsó,Lengyelország

LekPharmaceuticals d.d.         Trimlini 2D, 9220 Lendava, Szlovénia

 

Adport 0,5 mg kemény kapszula

OGYI-T-21659/01       10x

OGYI-T-21659/02       30x

OGYI-T-21659/03       60x

Adport 1 mg kemény kapszula

OGYI-T-21659/04       10x

OGYI-T-21659/05       30x

OGYI-T-21659/06       60x

Adport 5 mg kemény kapszula

OGYI-T-21659/07       10x

OGYI-T-21659/08       30x

OGYI-T-21659/09       60x

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térségtagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Ausztria                       Adport 0,5mg, 1mg, 5 mg – Hartkapseln

Belgium                       Adoport 0,5 mg,1 mg, 5 mg harde capsules

Csehország                  TacrolimusSandoz 0,5 mg, 1 mg, 5 mg tvrdé tobolky

Dánia                           Adport

Finnország                   Adport

Franciaország               ADOPORT 0,5 mg,1 mg, 5 mg gélule

Németország                Crilomus0,5 mg, 1 mg, 5 mg Hartkapseln

Magyarország              Adport 0,5 mg, 1mg, 5 mg kemény kapszula

Olaszország                 Adoport 0.5 mg, 1 MG, 5 MG

Norvégia                      Adport

Lengyelország              CIDIMUS

Portugália                     Adoport

Románia                      TacrolimusSandoz 0,5 mg, 1 mg, 5 mg capsule

Szlovákia                     TakrolimusSandoz 1 mg, 5 mg tvrdé kapsuly

Szlovénia                     Adoport 0,5 mg, 1 mg, 5 mg trde kapsule

Spanyolország             Adoport 0,5 mg, 1mg, 5 mg cápsulas duras EFG

Svédország                  Adport

Hollandia                     Adport 0,5 mg, 1 mg, 5 mg capsules hard

Egyesült Királyság       Adoport 0.5 mg, 1mg, 5 mg Capsules

 

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2014. szeptember

 

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!