Stadaquel 200 mg filmtabletta (60x)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ:INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

 

Stadaquel25 mg filmtabletta

Stadaquel100 mg filmtabletta

Stadaquel200 mg filmtabletta

Stadaquel300 mg filmtabletta

 StadaquelStarter 25 mg és 100 mg filmtabletta

 

quetiapin

 

 

Mielőtt elkezdené szedniezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

-         Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.

-         További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-         Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, hatünetei az Önéhez hasonlóak.

-         Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.       Milyen típusú gyógyszer a Stadaquel filmtabletta és milyenbetegségek esetén alkalmazható?

2.            Tudnivalók a Stadaquel filmtabletta szedése előtt

3.            Hogy kell szedni a Stadaquel filmtablettát?

4.            Lehetséges mellékhatások

5.            Hogy kell a Stadaquel filmtablettát tárolni?

6.            További információk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A STADAQUEL FILMTABLETTÁT ÉS MILYENBETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A Stadaquel filmtabletta az antipszihotikumoknak nevezettgyógyszerek csoportjába tartozik, melyek javítják bizonyos típusú agyi(mentális) betegségek tüneteit.

 

A Stadaquel filmtablettát a skizofrénia kezelésérehasználják. A skizofrénia tünetei közé tartoznak többek között a hallucinációk(például megmagyarázhatatlan hangok jelentkezése), furcsa és ijesztőgondolatok, viselkedésének megváltozása, egyedüllét érzése és zavartság.

 

A Stadaquel filmtablettát a mánia kezelésére is alkalmazzák,melynek tüneti többek között a feldobottság érzés vagy szokatlanul túlzottenergia érzetével jár. Ilyen esetekben, mivel a beteg esetleg a szokásosnálkevesebbet alszik, gyorsabban beszél és állandóan új ötletei és gondolataivannak. Ezen felül a beteg szokatlanul ingerlékeny lehet.

 

 

2              TUDNIVALÓK A STADAQUELFILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

 

Ne szedje a Stadaquel filmtablettát

-         ha allergiás (túlérzékeny) a Stadaquel hatóanyagával vagy bármely egyébösszetevőjére.

 

A Stadaquelfilmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

-         ha szívkoszorúér, illetve agyi keringési zavarban szenved, vagyha más egyéb, alacsony vérnyomásra hajlamosító betegsége van.. A Stadaquelfilmtabletta vérnyomásesést idézhet elő, ha feláll vagy áll, különösen akezelés elején, amikor az adagot emelik (lásd 4. pont „Lehetségesmellékhatások”).

-         ha Önnél vagy családjában bárkinél korábban előfordult vérrögökkialakulása, mivel az ilyen gyógyszerek alkalmazását összefüggésbe hozták avérrögképződéssel.

-         ha Ön az idősebb korcsoporthoz tartozik (ez különösen a kezeléselején fontos).

-         ha bármikor agyér katasztrófán (szrtók) esett át

-         ha alacsony a fehérvérsejt száma

-         ha valaha is epilepsziában szenvedett. Kérjük, ezt közölje orvosával,mielőtt a Stadaquel filmtablettát szedni kezdené.

-         ha akaratától független mozgásokat észlel, vagy ha bizonyos idejűkezelés után ilyen mozgászavarokat észlel, pl. ha szokatlan mozgásokjelentkeznek és azok folyamatosan visszatérnek. Ebben az esetben tájékoztassaorvosát.

-         ha láz, szapora légzés, nagyobb mértékű izzadás, tudatzavar vagyizommerevség lép fel. Ilyen esetekben ne szedje tovább a Stadaquelfilmtablettát, hanem azonnal közölje orvosával. Ezek a „malignus neuroleptikusszindróma” néven ismert súlyos betegség jelei lehetnek.

-         ha bizonyos gyógyszereket szed, melyek felgyorsítják vagy gátolják aStadaquel filmtabletta lebomlását a májban, pl. az epilepszia kezelésérealkalmazott gyógyszerek, melyek hatóanyaga a karbamazepin vagy fenitoin(lásd még 2. pont „A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek”). Kérjük,tájékoztassa orvosát, ha a Stadaquel filmtablettával egyidejűleg ilyen típusúgyógyszereket szed. Orvosa vagy más gyógyszert ír fel Önnek, mely nem gátoljavagy gyorsítja a Stadaquel filmtabletta lebomlását vagy esetleg megváltoztatjaaz egyidejűleg szedett gyógyszer adagját. Kérjük, azt is előre közöljeorvosával, ha ezeknek a gyógyszereknek a szedését be akarja fejezni.

-         ha cukorbetegségben (diabétesz) szenved. Nagyon ritkán avércukor-szint emelkedését észlelték a Stadaquel filmtablettával történőkezelés során. Ha cukorbeteg vagy vércukor-szintje emelkedett, a Stadaquelkezelés alatt ajánlott vércukor-szintjének rendszeres mérése (lásd 4. pont„Lehetséges mellékhatások”).

-         ha szív-érrendszeri betegségben szenved (pl. szívelégtelenség, vagy hajlamosarra, hogy szíve szabálytalan ritmusban verjen), különösen, ha Ön idősebb,mivel ritkán az ingerületvezetés a szívizomban megváltozhat (a QT szakaszmegnyúlik). Ezért fokozott elővigyázatosság szükséges és nem szabad másneuroleptikumokat szednie, mivel azok erősíthetik ezt a hatást.

-         ha májműködési zavarban szenved. Ebben az esetben óvatosan kell aStadaquel filmtablettát szedni, különösen a kezelés kezdetén (lásd 3. pont„Hogyan kell szedni a Stadaquel filmtablettát?”).

 

-       ha abba akarja hagyni a Stadaquel filmtabletta szedését. Orvosarendszerint azt tanácsolja, hogy fokozatosan, több héten keresztül csökkentseaz adagot. Ha abbahagyja a Stadaquel filmtabletta szedését, főleg, ha hirtelenteszi, fennáll a megvonási tünetek veszélye. Az akut megvonási tünetek a hányinger,hányás és álmatlanság.

 

Akezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

 

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét ajelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkülkapható készítményeket, homeopátiás szereket és a nagy adagban alkalmazottvitaminokat is.

 

Azt is közölje orvosával, ha rifampicin nevű gyógyszert (tuberkulóziskezelésére) vagy barbiturátokat (álmatlanság kezelésére) szed.

 

Ha egyidejűleg olyan gyógyszereket szed, melyek gátolják aquetiapin lebomlását a májban (lásd alább), a Stadaquel filmtabletta hatásafelerősödhet és megnőhet a mellékhatások veszélye, pl.:

 

-       az AIDS kezelésére alkalmazott gyógyszerek (HIV proteáz gátlók)

-       a gombás fertőzések kezelésére alkalmazott azol-típusúhatóanyagot, pl. ketokonazolt tartalmazó gyógyszerek

-       bizonyos antibiotikumok, melyek makrolid-típusú hatóanyagot, pl. eritromicint,klaritromicint tartalmaznak

-       nefazodon tartalmú antidepresszánsok

(lásd 2. pont „A Stadaquel filmtabletta fokozottelővigyázatossággal alkalmazható”).

 

Haegyidejűleg olyan gyógyszereket is szed, amelyek a quetiapin mennyiségétcsökkentik a vérben, ez gyengítheti a készítmény hatását. Ilyen szerekpl.:

-       akarbamazepin és fenitoin (epilepszia ellenes szerek hatóanyagai),

-      tioridazin (nyugtatók hatóanyaga).

 

A Stadaquelfilmtabletta egyidejű bevétele bizonyos ételekkel és italokkal

A Stadaquel filmtabletta étellel vagy étkezéstől függetlenülis bevehető.

A Stadaquel kezelés ideje alatt kerülje azalkoholfogyasztást, mivel az alkohollal kombinálva álmosságot okozhat.

A Stadaquel filmtablettát nem szabad grapefruit lévelbevenni.

 

Terhességés szoptatás

Jelenleg nem áll rendelkezésre adat a Stadaquel filmtablettaalkalmazásáról terhesség alatt. Ezért a Stadaquel filmtablettát terhesség alattnem szabad szedni, hacsak orvosa nem úgy ítéli meg, hogy az feltétlenülszükséges.

 

Nem ismert, hogy a quetiapin milyen mértékben megy át azanyatejbe, Ha a kezelés szükséges, a szoptatást abba kell hagynia.

 

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje megkezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükségesképességekre

A Stadaquel még akkor is csökkentheti a gépjárművezetéshezés gépek üzemeltetéséhez szükséges képességeket, ha az előírásnak megfelelőenszedi. Ezért mindaddig ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen gépeket, amíg nemtisztázódik, hogy hogyan hat Önre a gyógyszer.

 

Fontosinformációk a Stadaquel filmtabletta egyes összetevőiről

Ez a gyógyszer laktóz-monohidrátot tartalmaz. Amennyibenkezelőorvosa már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keressefel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

 

3.         HOGY KELL SZEDNI A STADAQUELFILMTABLETTÁT?

 

A Stadaquel filmtablettát mindig pontosanorvosa előírása szedje, mivel az orvos minden kezelést az adott beteg állapotaszerint ír elő. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze megorvosát vagy gyógyszerészét.

A napi adagot két részre kell osztani. Kérjük, a tablettátmegfelelő mennyiségű folyadékkal vegye be (leghelyesebb egy pohár vízzel). Atablettákat étkezés közben vagy étkezések között is beveheti. Lehetőleg mindigazonos időpontba vegye be a tablettákat.

 

Skizofrénia kezelése

A kezelés első négy napján a napi teljes adag: az elsőnapon: 50 mg quetiapin, a második napon:

100 mg quetiapin, a harmadik napon: 200 mg quetiapin, anegyedik napon: 300 mg quetiapin. 4 nap után az adagot napi 300 mg-rólfokozatosan kell napi 450 mg-ra emelni. Az egyéni választól és tűrőképességtőlfüggően a napi adag 150 és 750 mg között lehet.

 

Mániás epizódok kezelése

A kezelés első négy napján a teljes napi adag: az elsőnapon: 100 mg quetiapin, a második napon:

200 mg quetiapin, a harmadik napon: 300 mg quetiapin, a negyediknapon: 400 mg quetiapin.

A hatodik napig bezárólag az adagot tovább lehet emelni legfeljebbnapi 800 mg quetiapin-ra. Az adag emelése napi 200 mg-nál nem lehet nagyobb.

 

4 nap után az adagot napi 300 mg-ról fokozatosan kell napi450 mg-ra emelni. Az egyéni az egyéni választól és tűrőképességtől függően anapi adag 150 és 750 mg között lehet.

Az egyéni választól és tűrőképességtől függően a napi adagja200 és 800 mg quetiapin között lehet.

 

Kezelőorvosa fogja meghatározni, hogy mennyi ideig kellszednie a Stadaquel filmtablettát.

 

Gyermekek és serdülők

Mivel jelenleg nem áll rendelkezésre elegendő tapasztalat,nincs általános ajánlás ebben a korcsoportban.

 

Idős betegek

Attól függően, hogy a Stadaquel filmtabletta Önnél hogyanhat, illetve Ön hogyan tűri, orvosa a fentiektől eltérő adagot is felírhat.Valószínű, hogy Önnek kisebb adagra van szüksége, mint a fiatalabb betegeknekés adagját lassabban kell emelni.

 

Károsodott májműködés

Orvosa az Ön szervezetére gyakorolt hatás, illetve amegfigyelt tolerancia alapján a szokásostól eltérő Stadaquel filmtablettaadagolást is előírhat Önnek.

 

Kérjük, közölje orvosával, ha úgy érzi, hogy a Stadaquelfilmtabletta hatása túl erős vagy túl gyenge.

 

Haaz előírtnál több Stadaquel filmtablettát vett be

A túladagolás tünetei általában az adaggal arányosak, és atúladagolás a hatóanyag ismert hatásainak felerősödésével jár, pl. szédüléssel,bágyadtsággal, szapora szívveréssel és alacsony vérnyomással.

 

Azonnal forduljon kezelőorvosához vagy a legközelebbikórházhoz, ha az előírtnál több Stadaquel filmtablettát vett be.

 

Haelfelejtette bevenni a Stadaquel filmtablettát

Ha elfelejtett bevenni egy adag Stadaquel filmtablettát, nevegye be az elfelejtett adagot. Ehelyett a következő adagot a szokott időbenvegye be. Ne vegyen be dupla adagot az elfelejtett adag pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja a Stadaquel filmtablettaszedését

Neszakítsa meg vagy hagyja abba a kezelést, mielőtt orvosával nem beszélné meg. Ellenkezőesetben veszélyezteti a kezelés hatékonyságát. Az akut megvonási tünetek ahányinger, hányás és álmatlanság. Fontos, hogy az adagot fokozatosancsökkentse, hogy elkerülje a megvonási tüneteket. Orvosa meg fogja mondani,hogyan csökkentse az adagot, hogy a megvonási tüneteket elkerülje.

 

Habármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban,kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, a Stadaquel filmtabletta is okozhatmellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ha bármelymellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A mellékhatások felsorolásánál a következő gyakoriságikategóriákat alkalmazzuk:

 

nagyon gyakori:

10 felhasználóból több mint 1-et érint

gyakori:

100 felhasználóból 1-10-et érint

nem gyakori:

1000 felhasználóból 1-10-et érint

ritka:

10 000 felhasználóból 1-10-et érint

ritka:

10 000 felhasználóból kevesebb mint 1-et érint

nem ismert:

a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg

 

 

A Stadaquel leggyakoribb jelentett mellékhatásai azálmosság, szédülés, szájszárazság, enyhe gyengeség, székrekedés, a pulzusszámemelkedése, vérnyomásesés, főleg felálláskor vagy állásnál és emésztési zavar.

 

Nagyon gyakori mellékhatások

Álmosság és szédülés (ezek a tünetek a tabletták továbbiszedése folyamán általában megszűnnek), fejfájás, álmosság.

 

Gyakori mellékhatások

Szájszárazság, orrdugulás, emésztési zavarok, székrekedés,súlygyarapodás, a kéz és láb ujjaiban folyadék felhalmozódás, gyengeség-érzés,a fehérvérsejt szám átmeneti csökkenése (leukopenia), a májműködés átmenetiváltozása (a májenzimek, ALAT, ASAT emelkedése), szapora szívverés ésgyengeség.

 

Vérnyomás csökkenést is tapasztalhat, elsősorban akezelés kezdeti szakaszában, különösen, ha feláll vagy álló helyzetben, amierős szívdobogást és szédülést okozhat. Esetleg el is ájulhat. Ha úgyérzi, hogy el fog ájulni, azonnal feküdjön le mindeddig, amíg jobban nem érzimagát. Ezek a tünetek rendszerint megszűnnek a gyógyszer további szedése során.Azonban ha nem érez javulást, beszélje meg orvosával.

 

Nem gyakori mellékhatások

Egy bizonyos fehérsejt számának megemelkedése (eozinofilia),túlérzékenység (allergia), görcsrohamok, a májfunkciós értékek átmeneti emelkedése(a gamma-GT nevű májenzim emelkedése), a vérzsírok (szérum trigliceridek)emelkedése, az össz-koleszterin szint emelkedése.

 

Ritka mellékhatások

Sárgaság,tartós és fájdalmas erekció (priapismus). Ritkána következő mellékhatások is előfordulhatnak egyidejűleg: láz, szapora légzés,verejtékezés, tudatzavar és izommerevség. Ha ezek a tünetek együttesenjelentkeznek, lehet, hogy egy nagyon súlyos betegség, (neuroleptikus malignusszindróma) alakult ki. Ebben az esetben ne szedje tovább a Stadaquelfilmtablettát, hanem azonnal forduljon orvoshoz.

 

Nagyonritka mellékhatások

Bizonyosfehérvérsejtek számának csökkenése (neutropenia), a vércukor szint emelkedése,a fennálló cukorbetegség romlása, a máj gyulladásos állapota, akarattól függetlenmozgások, melyek folyamatosan visszatérnek tartós kezelés esetén,túlérzékenységi reakciók, mint a bőr és a nyálkahártya fájdalmas duzzanata(angineurotikus ödéma), lázzal és a nyálkahártya membrán hólyagosodásával járósúlyos bőrtünetek (Stephens-Johnson szindróma).

 

Nem ismert gyakoriságú mellékhatások

Vénákban, különösen a lábakban kialakuló vérrögök (a tünetekközé tartozik a láb duzzanata, fájdalma és vörössége), melyek az ereken keresztüla tüdőbe jutnak, mellkasi fájdalmat és nehézlégzést okozva. Ha ezek közül atünetek közül bármelyiket észleli, azonnal kérjen orvosi segítséget.

 

 

5.         HOGY KELL A STADAQUELFILMTABLETTÁT TÁROLNI ?

 

A gyógyszergyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon ésa buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Stadaquelt. Alejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Agyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együttmegsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné váltgyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezetvédelmét.

 

Agyógyszerkészítmény különleges tárolást nem igényel.

 

 

6. TOVÁBBIINFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Stadaquel filmtabletta?

 

Stadaquel25 mg filmtabletta

A készítményhatóanyaga a quetiapin (quetiapin fumarát formájában).
Egy filmtabletta 25 mg quetiapint tartalmaz (quetiapin fumarát formájában).

Egyébösszetevők:

 

Tabletta mag:

Kalcium-hidrogénfoszfát,laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, nátrium-karboximetil keményítő (A típusú),povidon, magnézium-sztearát.

 

Bevonat:

Hipromellóz,titán-dioxid (E 171), Makrogol 400, vörös vasoxid (E 172) és sárga vasoxid (E172)

 

Stadaquel100 mg filmtabletta

A készítmény hatóanyaga a quetiapin (quetiapinfumarát formájában).

Egy filmtabletta 100 mg quetiapint tartalmaz (quetiapinfumarát formájában).

Egyébösszetevők:

 

Tabletta mag:

Kalcium-hidrogénfoszfát,laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, nátrium-karboximetil keményítő (A típusú),povidon, magnézium-sztearát.

 

Bevonat:

Hipromellóz,titán-dioxid (E 171), Makrogol 400, vörös vasoxid (E 172) és sárga vasoxid (E172)

 

Stadaquel200 mg filmtabletta

A készítményhatóanyaga a quetiapin (quetiapin fumarát formájában).
Egy filmtabletta 200 mg quetiapint tartalmaz (quetiapin fumarát formájában).

Egyéb összetevők:

 

Tabletta mag:

Kalcium-hidrogénfoszfát,laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, nátrium-karboximetil keményítő (A típusú),povidon, magnézium-sztearát.

 

Bevonat:

Hipromellóz,titán-dioxid (E 171), Makrogol 400

 

Stadaquel300 mg filmtabletta

A készítményhatóanyaga a quetiapin (quetiapin fumarát formájában).
Egy filmtabletta 300 mg quetiapint tartalmaz (quetiapin fumarát formájában).

Egyébösszetevők:

 

Tabletta mag:

Kalcium-hidrogénfoszfát,laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, nátrium-karboximetil keményítő (A típusú),povidon, magnézium-sztearát.

 

Bevonat:

Hipromellóz,titán-dioxid (E 171), Makrogol 400

 

StadaquelStarter 25 mg és 100 mg filmtabletta

Egy csomag 11filmtablettát tartalmaz (6 Stadaquel 25 mg filmtablettát és 5 Stadaquel 100 mgfilmtablettát)

 

Milyen a készítmény külleme és mittartalmaz a csomagolás

 

Stadaquel 25 mg filmtabletta:barack színű, kerek, mindkét oldalán domború filmtabletta.

Stadaquel 100 mg filmtabletta:sárga, kerek, mindkét oldalán domború filmtabletta, egyik oldalánfelezővonallal*.

Stadaquel 200 mg filmtabletta:fehér, kerek, mindkét oldalán domború filmtabletta.

Stadaquel 300 mg filmtabletta:fehér, kapszula alakú filmtabletta, egyik oldalán felezővonallal*.

 

* A tabletta egyenlő adagokraosztható.

 

A Stadaquelfilmtabletták buborékfóliában és HDPE tabletta palackban kerülnek forgalomba.

 

Csomagolás:

Stadaquel 25 mg filmtabletta

1, 3, 6, 10, 20, 28, 30, 50, 60,90, 98, 100, 120, 180, 240 tabletta (buborékfólia csomagolások)

30x1, 100x1 (adagonként perforáltbuborékfólia)

60, 100 tabletta (HDPE palack)

 

Stadaquel 100 mg filmtabletta

1, 3, 6, 10, 20, 28, 30, 50, 60,90, 98, 100, 120, 180, 240 tabletta (buborékfólia csomagolások)

30x1, 50x1, 100x1 (adagonkéntperforált buborékfólia)

60, 100 tabletta (HDPE palack)

 

Stadaquel 200 mg filmtabletta

1, 3, 6, 10, 20, 28, 30, 50, 60,90, 98, 100, 120, 180, 240 tabletta (buborékfólia csomagolások)

30x1, 50x1, 100x1 (adagonkéntperforált buborékfólia)

60, 100 tabletta (HDPE palack)

 

Stadaquel 300 mg filmtabletta

1, 3, 6, 10, 20, 28, 30, 50, 60,90, 98, 100, 120, 180, 240 tabletta (buborékfólia csomagolások)

30x1, 50x1, 100x1 (adagonkéntperforált buborékfólia)

60, 100 tabletta (HDPE palack)

 

Stadaquel Starter 25 mg és 100mg filmtabletta

Egy 6 db Stadaquel 25 mg filmtablettáttartalmazó buborékfólia

Egy 5 db Stadaquel 100 mgfilmtablettát tartalmazó buborékfólia

 

Nemfeltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

Aforgalomba hozatali engedély jogosultja:

 

STADA Arzneimittel AG

Stadastrasse 2 – 18

D-61118 Bad Vilbel

Németország

Tel.: +49 6101 603 0

Fax: +49 6101 603 259

e-mail: info@stada.de

 

Gyártó:

 

Nycomed PharmaSp. z o.o.

ul KsiestwaLowickiego 12

99-420Lyszkowice

Lengyelország

 

HBM Pharma s.r.o

Sklabinská 30

036 80 Martin

Szlovén Köztársaság

 

Stadaquel 25 mg filmtabletta
OGYI-T-20494/01 - 60x (buborékfóliában)

Stadaquel 100 mg filmtabletta
OGYI-T-20494/02 - 60x (buborékfóliában)
OGYI-T-20494/03 - 90x (buborékfóliában)

Stadaquel 200 mg filmtabletta
OGYI-T-20494/04 - 60x (buborékfóliában)
OGYI-T-20494/05 - 90x (buborékfóliában)

Stadaquel 300 mg filmtabletta

OGYI-T-20494/06 - 60x (buborékfóliában)
OGYI-T-20494/07 - 90x (buborékfóliában)

Stadaquel Starter 25 mg és100 mg filmtabletta
OGYI-T-20494/08 - 6x + 5x (buborékfóliában

 

Ez a gyógyszer az EGT alábbitagállamaiban a következő neveken rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel:

 

Csehország: Stadaquel 100 mg / 200 mg / 300 mg / starter25+100 mg

Dánia: Quetiapin STADA 25 mg / 100 mg / 200 mg / 300 mg /starter

Szlovákia: Stadaquel 100 mg / 200 mg / 300 mg / starter

 

Abetegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2010. 05. 07.


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!