Temozolomide Teva 180 mg kemény kapszula (5x (üveg tartályban))

Betegtájékoztató

1.Milyen típusú gyógyszer a Temozolomide Teva és milyen betegségek eseténalkalmazható?
A Temozolomide Teva temozolomid nevű gyógyszert tartalmaz. Ez a gyógyszer egydaganatellenes szer.
A Temozolomide Teva-t az agydaganatok speciális típusainak kezelésérealkalmazzák:
- felnőtteknél, újonnan diagnosztizált glioblasztóma multiforme eseténsugárkezeléssel kombinálva (kombinációs kezelési fázis), illetve azt követően,önmagában (monoterápiás kezelési fázis).
- 3 évesnél idősebb gyermekeknél és felnőtteknél, malignus glióma, példáulglioblasztóma multiforme vagy anaplasztikus asztrocitóma esetén. A TemozolomideTeva-t ezeknél a daganatoknál abban az esetben alkalmazzák, ha azok ahagyományos kezelést követően kiújulnak, vagy súlyosbodnak.
2. Tudnivalók a Temozolomide Teva szedése előtt
Ne szedje a Temozolomide Teva-t:
- ha allergiás a temozolomidra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyébösszetevőjére.
- ha Önnek korábban allergiás reakciója volt dakarbazinra (egy daganatellenesgyógyszer, melyet DTIC-nek is neveznek). Az allergiás reakció jelei lehetnek aviszketés, légszomj vagy nehézlégzés, arc, ajkak, nyelv, torok feldagadása.
- ha bizonyos típusú vérsejtek száma, mint például a fehérvérsejtek vagy avérlemezkék száma, jelentősen csökkent Önnél (mieloszuppresszió). Ezek a sejtekfontosak a fertőzések leküzdéséhez és a megfelelő véralvadáshoz. Kezelőorvosa akezelés előtt ellenőrizni fogja, hogy ezekből a sejtekből elegendő mennyiségvan-e az Ön vérében.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Temozolomide Teva szedése előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészévelvagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel,
- mert szoros megfigyelés alatt kell Önt tartani annak érdekében, hogy nehogykialakuljon a tüdőgyulladás egy súlyos formája, a Pneumocystis jirovecii tüdőgyulladás(PCP). Ha Ön újonnan diagnosztizált beteg (glioblasztóma multiforme), aTemozolomide Teva-t a 42 napos séma szerint kapja sugárterápiával kombinálva.Ebben az esetben kezelőorvosa olyan gyógyszert is fel fog írni, mely segítmegelőzni a tüdőgyulladás e típusának (PCP) kialakulását.
- ha Ön vérszegény (anémiás), alacsony a fehérvérsejtszáma és vérlemezkeszámavagy véralvadási problémái vannak a kezelés megkezdése előtt, vagy ha ezek akezelés alatt alakulnak ki. Lehet, hogy kezelőorvosa az Ön gyógyszeradagjánakcsökkentése, a kezelés megszakítása, illetve leállítása, avagy megváltoztatásamellett dönt. Az is előfordulhat, hogy Önnek más kezelésre lesz szüksége.Néhány esetben szükség lehet a Temozolomide Teva- kezelés leállítására. Gyakranfognak Önnél vérvizsgálatot végezni a kezelés alatt, hogy ellenőrizzék aTemozolomide Teva vérsejtekre kifejtett mellékhatásait.
- mert kis valószínűséggel a vérsejtek egyéb elváltozásai is előfordulhatnakÖnnél, köztük a fehérvérűség is.
- ha hányingere van és/vagy hány, melyek nagyon gyakori velejárói aTemozolomide Teva-kezelésnek (lásd 4. pont), kezelőorvosa felírhat Önnek olyangyógyszert (hányáscsillapítót), amely segít megelőzni a hányást.
Ha Ön gyakran hány a kezelés előtt vagy alatt, kérdezze meg kezelőorvosát,mikor érdemes a Temozolomide Teva-t bevennie ahhoz, hogy a hányás a legkisebbvalószínűséggel forduljon elő. Ha az első adag bevételét követően hányna, akkora második adagot aznap ne vegye be.
- amennyiben lázas lesz, vagy fertőzésre utaló panaszai jelentkeznek, azonnallépjen kapcsolatba kezelőorvosával.
- amennyiben Ön 70 évesnél idősebb, nagyobb valószínűséggel fordulhat előfertőzés, véraláfutás vagy vérzés.
- amennyiben máj- vagy vesebetegségben szenved, az Ön Temozolomide Teva adagjátvalószínűleg módosítani kell.
Gyermekek és serdülők
Ezt a gyógyszert ne adja 3 évesnél fiatalabb gyermekeknek, mert azt még nemvizsgálták. Korlátozott mennyiségű információ áll rendelkezésre olyan, 3évesnél idősebb betegekkel kapcsolatban, akik temozolomidot szedtek.
Egyéb gyógyszerek és a Temozolomide Teva
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagynemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeketszeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagygyógyszerészével. Ez azért szükséges, mert terhessége alatt tilos TemozolomideTeva-kezelést kapnia, kivéve, ha kezelőorvosa szerint Önnek erre egyértelműenszüksége van.
Hatékony fogamzásgátló módszer alkalmazása javasolt a Temozolomide Teva-t szedőférfi és nőbetegeknek (lásd az alábbi "Férfiak nemzőképessége"részben is).
A szoptatást a Temozolomide Teva-kezelés alatt abba kell hagynia.
Férfiak nemzőképessége
A Temozolomide Teva-kezelés végleges terméketlenséget okozhat. A TemozolomideTeva-t kapó férfi betegeknél hatékony fogamzásgátló módszer alkalmazásajavasolt, valamint ne vállaljanak gyermeknemzést a kezelés befejezését követően6 hónapig. A kezelés előtt javasolt, hogy kérjenek tanácsot a hímivarsejtektárolására vonatkozóan.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességekre
A Temozolomide Teva fáradttá vagy álmossá teheti Önt. Ebben az esetben nevezessen gépjárművet, vagy ne kezeljen gépeket, illetve ne kerékpározzon addig,ameddig nem tudja, hogyan hat Önre ez a gyógyszer (lásd 4. pont).
A Temozolomide Teva laktózt tartalmaz
A Temozolomide Teva laktózt tartalmaz (egy cukorféle). Ha kezelőorvosaemlítette Önnek, hogy bizonyos cukrokat nem fogyaszthat, tájékoztassa orvosát,mielőtt ezt a gyógyszert elkezdené szedni.
A Temozolomide Teva sunset yellow FCF-et (E110) tartalmaz
A Temozolomide Teva 20 mg kemény kapszulának a héja segédanyagként sunsetyellow FCF-et (E110) tartalmaz, és ez allergiás reakciókat okozhat.
3. Hogyan kell szedni a Temozolomide Teva-t?
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknakmegfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze megkezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Adagolás és a kezelés időtartama
Kezelőorvosa fogja meghatározni az Önnek szükséges Temozolomide Teva adagot.Ezt az Ön testméretei (magasság és testsúly) alapján fogja meghatározni, valamintaz alapján, hogy kiújult daganatról van-e szó, és hogy Ön korábban kapott-e márkemoterápiát. Lehet, hogy egyéb gyógyszert is fog kapni (hányáscsillapítót),amit a Temozolomide Teva előtt és/vagy után kell bevenni, hogy a hányingert éshányást megelőzzék, vagy kezeljék.
Glioblasztóma multiforméban szenvedő újonnan diagnosztizált betegek
Amennyiben Ön újonnan diagnosztizált beteg, a kezelés két fázisban fog zajlani:
- a sugárterápiával kombinált kezelés először (kombinációs fázis)
- melyet a csak Temozolomide Teva-val végzett kezelés követ (monoterápiásfázis).
Kombinációs fázis
A kombinációs fázis során kezelőorvosa a Temozolomide Teva-kezelést 75 mg/m2adagban fogja kezdeni (szokásos adag). Ön ezt az adagot fogja szedni mindennap, 42 napon keresztül (legfeljebb 49 napig), sugárkezeléssel kombinálva.Vérsejtszámától és/vagy attól függően, hogy a kombinációs fázis során Önmennyire tolerálta a gyógyszert, a Temozolomide Teva adását elhalaszthatják,illetve a kezelést megszakíthatják.
Amint a sugárkezelés befejeződött, 4 hétre megszakítja a kezelést. Ezlehetőséget ad szervezetének a regenerálódásra.
Ezt követően fogja elkezdeni a monoterápiás fázist.
Monoterápiás fázis
A monoterápiás fázis során a Temozolomide Teva adagja és alkalmazásának módjaeltér a kombinációs fázisétól. Kezelőorvosa fogja meghatározni a pontos adagot.Akár 6 kezelési ciklusra is szükség lehet. Mindegyik ciklus 28 napig tart.Önmagában fogja szedni a Temozolomide Teva-t, naponta, minden ciklus első 5napján (ezek az "adagolási napok"). Az első adag 150 mg/m2lesz. Ezt 23 Temozolomide Teva-mentes nap követi. Ez így összesen 28 nap, azazegy kezelési ciklus hossza.
A 28. nap után kezdődik a következő ciklus. Ismét naponta kell bevennie aTemozolomide Teva-t 5 napig, majd újra 23 Temozolomide Teva-mentes napkövetkezik. Vérsejtszámától és/vagy attól függően, hogy az egyes ciklusok soránÖn mennyire tolerálta a gyógyszert, a Temozolomide Teva adagját módosíthatják,adását elhalaszthatják, illetve a kezelést leállíthatják.
Kiújult, illetve súlyosbodó tumorokban szenvedő (malignus glióma, mint pl.glioblasztóma multiforme vagy anaplasztikus asztrocitóma), csakTemozolomide Teva-t szedő betegek
A Temozolomide Teva kezelési ciklusa 28 napos.
Ön az első 5 napon, naponta egyszer fogja bevenni a Temozolomide Teva-t. A napiadag attól függ, hogy Ön korábban kapott-e már kemoterápiát, vagy sem.
Amennyiben korábban nem részesült kemoterápiában, az Ön Temozolomide Tevaadagja az első 5 nap során napi 200 mg/m2 lesz. Amennyiben korábbanmár részesült kemoterápiában, akkor az Ön Temozolomide Teva adagja az első 5nap során napi 150 mg/m2 lesz.
Ezután 23 Temozolomide Teva-mentes nap következik. Ez így összesen 28 nap, azazegy kezelési ciklus hossza.
A 28. nap után elkezdődik a következő ciklus. Ismét naponta fogja kapni aTemozolomide Teva-t 5 napig, majd újra 23 Temozolomide Teva-mentes napkövetkezik.
Minden kezelési ciklus előtt vérvizsgálatot végeznek annak meghatározására,hogy a Temozolomide Teva adagját kell-e módosítani. Vérvizsgálatánakeredményétől függően kezelőorvosa módosíthatja az Ön következő kezelésiciklusának adagját.
Hogyan kell szedni a Temozolomide Teva-t
Előírt Temozolomide Teva adagját naponta egyszer vegye be, lehetőleg minden napugyanabban az időben.
A kapszulákat éhgyomorra vegye be, például legalább egy órával a tervezettreggeli előtt. A kapszulá(ka)t egy pohár vízzel, egészben nyelje le. Ne nyissafel, ne törje össze, vagy ne rágja szét a kapszulákat. Ha a kapszula megsérül,vigyázzon, hogy a benne található por ne kerüljön a bőrére, szemébe vagyorrába. Ha véletlenül mégis szemébe vagy orrába kerülne, alaposan öblítse le azérintett területet vízzel.
Előírt adagjától függően lehet, hogy Önnek egyszerre több kapszulát is be kellvennie, akár különböző hatáserősségűeket is (hatóanyag tartalom mg-ban). Akapszula színe és mintázata az egyes hatáserősségeknél eltérő (lásd az alábbitáblázatban).
http://www.pharmindex.hu/btab/TemozolomideTeva-kk1.gif
Bizonyosodjon meg arról, hogy pontosan megértette és emlékszik a következőkre:
- hány kapszulát kell bevennie minden egyes adagolási napon. Kérje megkezelőorvosát vagy a gyógyszerészt, hogy írja le (a színt is jelezve).
- mely napokon kell a gyógyszert bevennie.
Minden egyes új kezelési ciklus megkezdése előtt beszélje meg a gyógyszeradagolását a kezelőorvosával, mivel előfordulhat, hogy az különbözni fog amegelőző ciklustól.
A Temozolomide Teva-t mindig a kezelőorvos által elmondottaknak megfelelőenszedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosátvagy gyógyszerészét. A pontatlan gyógyszeradagolás komolyan károsíthatja azegészségét.
Ha az előírtnál több Temozolomide Teva-t vett be
Ha véletlenül több Temozolomide Teva t vett be, mint amennyit kellett volna,haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozásátvégző egészségügyi szakembert.
Ha elfelejtette bevenni a Temozolomide Teva-t
Amilyen hamar csak lehet, még ugyanazon a napon vegye be a kimaradt adagot. Hamár egy egész nap eltelt, beszélje meg kezelőorvosával, hogy mi a teendő. Nevegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, csak ha errekezelőorvosa utasítja.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban,kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyiszakembert.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyekazonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Azonnal értesítse kezelőorvosát, ha Önnél az alábbiak közül bármelyik jelentkezik:
- súlyos allergiás (túlérzékenységi) reakció (csalánkiütés, nehézlégzés vagyegyéb légzési rendellenesség),
- csillapíthatatlan vérzés,
- görcsök,
- láz,
- súlyos, nem múló fejfájás.
A Temozolomide Teva-kezelés csökkentheti bizonyos vérsejtek számát. Ezvéraláfutást vagy vérzés gyakoribb kialakulását, vérszegénységet (anémiát),lázat és/vagy a fertőzésekkel szembeni csökkent ellenállóképességet okozhat. Avérsejtek számának csökkenése általában átmeneti. Néhány esetben azonban lehetelhúzódó, mely a vérszegénység egy nagyon súlyos formájának kialakulásához(aplasztikus anémia) vezethet. Kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizni fogja azÖn vérképének változását, és ő határozza meg, hogy szükséges-e speciáliskezelés. Néhány esetben szükség lehet a Temozolomide Teva adagjánakcsökkentésére, vagy a kezelés leállítására.
Klinikai vizsgálatokból származó mellékhatások:
Temozolomide Teva és sugárkezelés kombinációs terápia újonnan diagnosztizáltglioblasztóma esetén Lehetséges, hogy a Temozolomide Teva és sugárkezeléskombinációs terápiában részesülő betegeknél jelentkező mellékhatások eltérnek acsak Temozolomide Teva-val kezelt betegeknél fellépő mellékhatásoktól. Akövetkező mellékhatások fordulhatnak elő és tehetnek szükségessé orvosiellátást.
Nagyon gyakori (10 beteg közül több, mint 1 betegnél jelentkezhet): étvágytalanság,fejfájás, székrekedés, hányinger, hányás, kiütés, hajhullás, fáradtság.
Gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet): szájüregifertőzések, sebfertőzés, csökkent vérsejtszám (csökkent neutrofilsejtszám,csökkent vérlemezkeszám, csökkent limfocitaszám, csökkent fehérvérsejtszám),vércukorszint-emelkedés, fogyás, a szellemi állapot, illetve az éberségmegváltozása, szorongás/depresszió, álmosság, beszédzavar, egyensúlyzavar,szédülés, zavartság, feledékenység, koncentrációzavar, elalvási képtelenségvagy álmatlanság, bizsergő érzés, bőrbevérzés, remegés, rendellenes vagyhomályos látás, kettőslátás, halláskárosodás, légszomj, köhögés, vérrögképződésaz alsó végtagokban, vízvisszatartás, lábdagadás, hasmenés, gyomortáji vagyhasi fájdalom, gyomorégés, émelygés, nyelési nehézség, szájszárazság,bőrirritáció vagy bőrpír, bőrszárazság, viszketés, izomgyengeség, ízületifájdalom, izomsajgás, izomfájdalom, gyakori vizelés, vizelet-visszatartásinehézség, allergiás reakciók, láz, sugárkárosodás, arcpuffadás, fájdalom,ízérzési zavar, rendellenes májfunkciós eredmények.
Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet): influenza-szerűtünetek, vörös foltok a bőr alatt, a vér alacsony káliumszintje,súlygyarapodás, hangulatingadozás, hallucináció és memóriazavar, részlegesbénulás, koordinációs zavar, érzészavar, részleges látásvesztés, szemszárazságvagy -fájdalom, süketség, középfülgyulladás, fülcsengés, fülfájás, szívdobogásérzés,vérrögképződés a tüdőben, magas vérnyomás, tüdőgyulladás,orrmelléküreg-gyulladás, hörghurut, megfázás vagy influenza, gyomorfeszülés,széklettartási nehézség, aranyér, bőrhámlás, a bőr fokozott érzékenysége anapfénnyel szemben, a bőrszín megváltozása, fokozott verejtékezés,izomkárosodás, hátfájás, vizelési nehézség, hüvelyi vérzés, merevedési zavar,menstruáció kimaradása, illetve erős menstruációs vérzés, hüvelyi irritáció,emlőfájdalom, hőhullámok, reszketés, a nyelv elszíneződése, szaglásmegváltozása, szomjúság, fogbetegség.
Temozolomide Teva monoterápia kiújult illetve súlyosbodó gliomában
A következő nemkívánatos hatások fordulhatnak elő és tehetnek szükségesséorvosi ellátást.
Nagyon gyakori (10 beteg közül több, mint 1 betegnél jelentkezhet): csökkentvérsejtszám (csökkent neutrofilsejtszám, illetve csökkent limfocitaszám,csökkent vérlemezkeszám), étvágytalanság, fejfájás, hányás, hányinger,székrekedés.
Gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet): fogyás,fáradtság, szédülés, bizsergő érzés, légszomj, hasmenés, hasi fájdalom,émelygés, kiütés, viszketés, hajhullás, láz, gyengeség, reszketés, rosszközérzet, fájdalom, ízérzés megváltozása.
Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet): csökkentvérsejtszám (minden típusú vérsejt számának csökkenése, csökkentvörösvértestszám, csökkent fehérvérsejtszám).
Ritka (1000 beteg közül legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet): köhögés,fertőzések, beleértve a tüdőgyulladást.
Nagyon ritka (10 000 beteg közül legfeljebb 1 betegnél jelentkezhet): bőrvörösség,csalánkiütés, bőrkiütés, allergiás reakciók.
Egyéb mellékhatások:
Gyakran számoltak be a májenzimek szintjének emelkedésről. Emelkedettbilirubinszintről, epeelfolyással kapcsolatos problémákról (epepangás), májgyulladásrólés májkárosodásról, beleértve halálos kimenetelű májelégtelenséget is, nemgyakran számoltak be.
Nagyon ritkán a bőr duzzadásával járó súlyos bőrkiütést, mely a tenyereken és atalpakon is jelentkezik, vagy a bőr fájdalmas kivörösödését és/vagy testszerte,illetve a szájüregben jelentkező hólyagokat figyeltek meg. Azonnal közöljekezelőorvosával, ha ez Önnél előfordul.
Nagyon ritkán tüdőt érintő mellékhatásokat figyeltek meg a TemozolomideTeva-val kapcsolatban. A betegeknél általában légszomj és köhögés lép fel.Közölje kezelőorvosával, ha e tünetek bármelyikét észleli.
Nagyon ritkán a Temozolomide Teva-t vagy hasonló gyógyszert szedő betegeknélkis valószínűséggel másodlagos daganatok kialakulása is előfordulhat, köztükfehérvérűség (leukémia).
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát,gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti azV. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többinformáció álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásávalkapcsolatban.
5. Hogyan kell a Temozolomide Teva-t tárolni?
A gyógyszer gyermektől elzárva tartandó, lehetőleg zárt szekrényben. A szervéletlen bevétele gyermekeknél halálos lehet.
A címkén feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. Alejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Az eredeti csomagolásban tárolandó. Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.
A nedvességtől való védelem érdekében az üveget tartsa jól lezárva.
Közölje gyógyszerészével, ha a kapszulák küllemében bármilyen eltérést észlel.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba.Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel.Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Temozolomide Teva
A készítmény hatóanyaga a temozolomid.
Temozolomide Teva 5 mg kemény kapszula: Minden kapszula 5 mgtemozolomidot tartalmaz.
Temozolomide Teva 20 mg kemény kapszula: Minden kapszula 20 mgtemozolomidot tartalmaz.
Temozolomide Teva 100 mg kemény kapszula: Minden kapszula 100 mgtemozolomidot tartalmaz.
Temozolomide Teva 140 mg kemény kapszula: Minden kapszula 140 mgtemozolomidot tartalmaz.
Temozolomide Teva 180 mg kemény kapszula: Minden kapszula 180 mg temozolomidottartalmaz.
Temozolomide Teva 250 mg kemény kapszula: Minden kapszula 250 mgtemozolomidot tartalmaz.
Az egyéb összetevők a következők:
kapszulatartalom:
vízmentes laktóz, kolloid szilícium-dioxid, A típusúkarboximetil-keményítő-nátrium, borkősav, sztearinsav (lásd 2. pont "ATemozolomide Teva laktózt tartalmaz").
kapszula héj:
Temozolomide Teva 5 mg kemény kapszula: (beleértve a jelölő festéketis): zselatin, titán-dioxid (E171), sellak, propilénglikol, indigókármin(E132) alumínium lakk, sárga vas-oxid (E172).
Temozolomide Teva 20 mg kemény kapszula: (beleértve a jelölő festéket is): zselatin,titán-dioxid (E171), sellak, propilénglikol, sunset yellow FCF alumínium lakk(E110).
Temozolomide Teva 100 mg kemény kapszula: (beleértve a jelölő festéket is): zselatin,titán-dioxid (E171), vörös vas-oxid (E172), sellak, propilénglikol, és sárgavas-oxid (E172).
Temozolomide Teva 140 mg kemény kapszula: (beleértve a jelölő festéket is): zselatin,titán-dioxid (E171), sellak, propilénglikol, indigókármin (E132) alumíniumlakk.
Temozolomide Teva 180 mg kemény kapszula: (beleértve a jelölő festéket is): zselatin,titán-dioxid (E171), sellak, propilénglikol, vörös vas-oxid (E172).
Temozolomide Teva 250 mg kemény kapszula: (beleértve a jelölő festéket is): zselatin,titán-dioxid (E171), sellak, propilénglikol, fekete vas-oxid (E172),ammónium-hidroxid (E527).
Milyen a Temozolomide Teva külleme és mit tartalmaz a csomagolás
A Temozolomide Teva 5 mg kemény kapszulák alsó és felső részeátlátszatlan fehér színű, a felső részén két zöld sáv, az alsó részén zöld"T 5 mg" jelöléssel. Minden kapszula kb. 16 mm hosszú. A TemozolomideTeva 20 mg kemény kapszulák alsó és felső része átlátszatlan fehér színű, afelső részén két narancssárga sáv, az alsó részén narancssárga "T 20mg" jelöléssel. Minden kapszula kb. 18 mm hosszú.
A Temozolomide Teva 100 mg kemény kapszulák alsó és felső részeátlátszatlan fehér színű, a felső részén két rózsaszín sáv, az alsó részénrózsaszín "T 100 mg" jelöléssel. Minden kapszula kb. 19,5 mm hosszú.
A Temozolomide Teva 140 mg kemény kapszulák alsó és felső részeátlátszatlan fehér színű, a felső részén két kék sáv, az alsó részén kék"T 140 mg" jelöléssel. Minden kapszula kb. 22 mm hosszú. A TemozolomideTeva 180 mg kemény kapszulák alsó és felső része átlátszatlan fehér színű,a felső részén két vörös sáv, az alsó részén vörös "T 180 mg"jelöléssel. Minden kapszula kb. 22 mm hosszú. A Temozolomide Teva 250 mgkemény kapszulák alsó és felső része átlátszatlan fehér színű, a felsőrészén két fekete sáv, az alsó részén fekete "T 250 mg" jelöléssel.Minden kapszula kb. 22 mm hosszú.
A kemény kapszulák borostyán színű üveg tartályban kerülnek forgalomba, ami 5db vagy 20 db kapszulát tartalmaz.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!