Topepsil 100 mg filmtabletta (60x (PVC/PVDC buborékf.))

Topiramate 25 mg filmtabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Topepsil 100 mg filmtabletta

Topepsil 200 mg filmtabletta

 

Topiramát

 

Mielőtt elkezdené szedniezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájé­koztatót.

-         Tartsa meg abetegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiek­ben isszüksége lehet.

-         Továbbikérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-         Ezt agyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mertszámára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

-         Ha bármely mellékhatás súlyossáválik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.             Milyen típusú gyógyszer a Topepsil  filmtabletta és milyen betegségek eseténalkalmazható?

2.             Tudnivalók a Topepsil filmtabletta szedése előtt

3.       Hogyan kell alkalmazni a Topepsil filmtablettát?

4.       Lehetséges mellékhatások

5        Hogyan kell a Topepsil filmtablettát tárolni?

6.       További információk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TOPEPSIL FILMTABLETTAÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

Gyógyszercsoport: epilepsziakezelésére használt gyógyszerek (antiepileptikumok)

A topiramát az epilepsziakezelésére használatos gyógyszer.

 

A Topepsilt felnőtt- ésserdülőkorban önálló kezelésként (monoterápiás kezelésként) alkalmazzák:

-         ha a roham az agy egy körülírtterületén kezdődik (parciális roham), kiterjedt tónusos-klónusos(remegéses-rángásos) görcsökkel vagy a nélkül,

Kiegészítőkezelésként felnőtteknél ésserdülőkorúaknál, az alábbi esetekben:

-         részleges roham esetén, melyetmásodlagos rohamok, izomgörcsök és következményes eszméletvesztés kísérhetnek.

-         a test teljes területére kiterjedőmerevséggel kísért roham, mely másodpercek alatt a végtagokremegésébe-rángásába megy át (tónusos-klónusos roham)

 

A topiramátot gyakorimigrénes fejfájások megelőzésére is használják felnőtteknél, ha más kezelésimódok ellenjavalltak vagy nem bizonyultak hatékonynak.

 

 

2.       TUDNIVALÓK A TOPEPSIL FILMTABLETTA SZEDÉSEELŐTT

 

Neszedje a Topepsil filmtablettát:

-         ha allergiás (túlérzékeny) atopiramátra vagy a  Topepsil filmtablettaegyéb összetevőire (lásd: 6. pont, „További információk”).

-         migrén megelőző kezelésére: haterhes, vagy nem használ hatékony fogamzásgátlót (lásd: a „Terhesség ésszoptatás” részben)

 

 

 

Gyermekek:

Eza gyógyszer nem alkalmazható 12 éven aluli gyermekek esetén, mivel még nem állrendelkezésre elegendő klinikai tapasztalat ebben a korcsoportban.

 

A Topepsil filmtabletta fokozott elővigyázatossággalalkalmazható

-         ha vesekárosodásban szenved, mivela topiramát és bomlástermékei elsősorban a vesén keresztül választódnak ki.Ilyen esetekben ajánlott a kezelést alacsony topiramát adagokkal kezdeni éskülönös figyelemmel kísérni az esetleges mellékhatások előfordulását.

-         ha hajlama van vesekövességre,mivel vesekőképződés kockázata emelkedett lehet. Kialakulásának jelei lehetneka következő tünetek: görcsös hasi fájdalom, vese- vagy lágyéktáji fájdalom. Avesekőképződés kockázati tényezői a családi kórtörténet mellett a korábbivesekövesség, és a fokozott kalciumürítés a vizelettel (hipercalciuria). Afenti kockázati tényezők jelenléte azonban nem feltétlenül vezet vesekőkialakulásához a Topepsil kezelés során.Kerülje a vesekőképződésre hajlamosító gyógyszerek szedését és az alacsonyszénhidráttartamú zsíros ételek fogyasztását, mivel ezek növelhetik a vesekövességkockázatát (lásd: 2. pont, „A kezelés ideje alatt alkalmazott egyébgyógyszerek”)

-         ha májkárosodásban szenved, mertaz csökkentheti a topiramát szervezetből történő kiválasztását.

-         ha a Topepsil migrénes fejfájások megelőzésére szedi,ellenőrizze testtömegét! Amennyiben jelentős és folyamatos testtömeg-csökkenéstészlel, tájékoztassa orvosát, mert szükség lehet a kezelés felfüggesztésére.

-         ha hirtelen rövidlátás, és/vagyszemfájdalom jelentkezik. Ezek a tünetek mind felnőtteknél, mind gyermekeknélelőfordultak, általában a kezelés első hónapjában. Azonnal tájékoztassaorvosát, hagyja abba a Topepsil szedésétés tegye meg a megfelelő intézkedéseket a szemnyomás gyors csökkentésére.

-         ha hangulati ingadozásokat vagydepressziót észlel a topiramát szedése alatt. Ha ilyesmi törénik, kérjük,azonnal szóljon kezelőorvosának. Klinikai vizsgálatok során alkalmankéntbeszámoltak öngyilkossággal kapcsolatos (szuicid) gondolatokról éspróbálkozásokról, nagyon ritkán előfordult öngyilkosság is.

 

A készítmény csökkentheti a vérben abikarbonátszintet, ami a vér savasságának fokozódásához vezethet (metabolikusacidózis). Ez különösképpen akkor jelentkezik, ön ha olyan betegségben szenved,ami hajlamosít a bikarbonátszint csökkenésére, magas zsír- és fehérjetartalmú(ketogén) étkezés esetén vagy bizonyos egyéb gyógyszerek alkalmazásakor. A vérbikarbonátszintje általában a kezelés kezdetén csökken. Ezért kezelőorvosavérvételt javasolhat a bikarbonátszint ellenőrzésére.

A vér anyagcserével kapcsolatos savasodása a gyermekeknövekedését hátrányosan befolyásolhatja.

 

A vérsavasság idült emelkedése (krónikus metabolikusacidózis) fokozza a vesekő kialakulásának kockázatát és csontszövet-vesztéshezvezethet (oszteopénia).

 

Rendkívül fontos, hogy a Topepsil kezelés alatt sok folyadékot fogyasszon,mivel ezáltal csökkenthető a vesekövesség kialakulásának veszélye (lásdfentebb). Különféle mozgástevékenységek, például sportolás, illetve magaskörnyezeti hőmérsékleten végzett tevékenységek előtt és közben a megfelelőfolyadékbevitellel csökkenthető a magas hőmérséklet következtében kialakulómellékhatások kockázata (lásd: 4. pont, Lehetséges mellékhatások). Ez különösenérvényes gyermekek esetén, mivel a topiramát kezelés során az izzadás mértékecsökkenhet.

 

Migrén esetén a topiramát csak megelőzésrehasználandó, az akut tünetek kezelésére nem alkalmas.

 

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégibenszedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeketis.

 

 

Egyéb az epilepszia kezelésére használt gyógyszerek (antiepileptikumok):

 

Fenitoin és karbamazepin (antiepileptikumok) csökkenthetik a Topepsil vérszintjét.

 

Digoxin(digitálisz készítmény):

A Topepsilcsökkentheti a digoxin vérszintjét.

 

Hormonális fogamzásgátlók (fogamzásgátló tabletta):

Számolni kell afogamzásgátló hatás csökkenésével és áttöréses vérzés előfordulásával. Ahormonális fogamzásgátlók hatékonysága rendellenes vérzés hiányában iscsökkenhet. Amennyiben ösztrogéntartalmú fogamzásgátló tablettát szed, amenstruációs ciklus bármilyen változása esetén forduljon kezelőorvosához.

 

Lítium(depresszió kezelésében használt gyógyszer)

Ha a topiramáttal egyidejűleg lítiumot szed, a lítiumvérszintjét gondosan ellenőrizni kell.

 

Hidroklorotiazid (vízhajtó):

Ha hidroklorotiazidot szed, ajánlatos a Topepsil adagját csökkenteni. A Topepsil-el együttalkalmazva ugyanis fokozottabb lehet a káliumszint-csökkentő hatás. Orvosaebben az esetben ellenőrizni fogja a kálium vérszintjét.

 

Metformin(emelkedett vércukorszint kezelésében használatos gyógyszer):

Gondosan ellenőrizni kell a vércukorszintet azoknál ametforminnal kezelt betegeknél, akiknél Topepsilkezelést kezdenek el vagy függesztenek fel, mivel a Topepsil emelheti ametformin vérszintjét.

 

Pioglitazon, glibenklamid (emelkedett vércukorszint kezelésében használatosgyógyszerek):

Pioglitazont vagy glibenklamidot szedő betegektopiramát-kezelésekor a vércukorszintet rendszeresen ellenőrizni kell.

 

Egyéb gyógyszerek:

Ha a topiramátot vesekőképződésre hajlamosító egyébgyógyszerekkel együtt szedik, fokozódhat a vesekő kialakulásának kockázata.Ezért a topiramát kezelés alatt az ilyen gyógyszerek kerülendők, mivel olyanélettani környezetet hoznak létre, melyben emelkedik a vesekő képződésénekkockázata.

 

 

Terhesség és szoptatás

Mielőttbármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagygyógyszerészével.

 

Agyógyszer károsíthatja a magzatot, másrészt viszont a kezeletlen epilepszia ésa kezelés felfüggesztésekor jelentkező görcsök súlyosabb károsodásokatokozhatnak. Kezelőorvosa fogja eldönteni, hogy szükséges-e a kezelésfolytatása, módosítása, vagy befejezése.

 

Migrén megelőző kezelése

Migrénmegelőző kezelése: a Topepsilellenjavallt terhesség esetén és fogamzóképes korban levő nőkben, amennyibennem alkalmaznak hatékony fogamzásgátló módszert.

 

Haszoptatás alatt szükséges a Topepsilszedése, a szoptatást abba kell hagyni, mivel a topiramát vélhetőlegkiválasztódik az anyatejbe.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépekkezeléséhez szükséges képességekre

A topiramát hatással van a központi idegrendszerre, ésálmosságot, szédülést vagy más ezzel kapcsolatos tüneteket okozhat.

Ezek a mellékhatások veszélyesek lehetnek gépjárművetvezető vagy gépet kezelő betegek esetében, különösen, amíg a beteg agyógyszerrel kapcsolatos egyedi tapasztalatokat nem szerzi meg.

 

Fontos információk a Topepsil egyes összetevőiről

A Topepsil laktózt(tejcukrot) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt,hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedniezt a gyógyszert.

 

 

3.       HOGYAN KELL SZEDNI A TOPEPSILFILMTABLETTÁT?

 

A Topepsil mindigaz orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos azadagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

Ha az orvos másképpen nem rendeli, a kezelést alacsonyadaggal kell kezdeni, és emelni a hatékony adag eléréséig. A készítménykiszerelésétől eltérő adagok alkalmazásának esetére más készítmények állnakrendelkezésre.

 

A Topepsil-t  általábannaponta kétszer (reggel és este) kell bevenni, néhány beteg esetében a napiegyszeri adagolás is elegendő lehet.

 

Monoterápia(az epilepszia kezelése kizárólag Topepsil-el:

 

Felnőttek és serdülőkorúak (12-17 évesek):

A kezelést egy hétigesténként alkalmazott 25 mg topiramáttal kell kezdeni. Az adagot ezután 1-2hetente lehet emelni 25-50 mg/napos adaggal.

 

Felnőttek számára az ajánlott kezdeti kezelés 100 mgtopiramát naponta, monoterápiában. A maximális ajánlott dózis napi 500 mgtopiramát.

 

Adjuváns kezelés (Topepsil kezelés más epilepsziaelleni gyógyszerek mellett):

 

Felnőttek és serdülőkorúak (12-17 évesek):

 

A kezelést egy hétigesténként alkalmazott 25-50 mg topiramáttal kell kezdeni. Az adagot ezután 1-2hetente lehet emelni 25-50 mg/napos adaggal.

 

A szükséges fenntaró dózis adjuváns kezelés eseténfelnőttekben napi 200 és 400 mg között van.

 

Néhány beteg esetében szükséges lehet napi 800 mg-igemelni az adagot, ami a maximális napi adag, ezért ezt a mennyiséget nem szabadtúllépni.

 

Dializált betegek:

A dialízis napján az adagot mintegy felével emelnikell, mivel a hemodialízis eltávolítja a vérből a topiramátot. Ezt az adagotkét részletben kell bevenni: közvetlenül a dialízis előtt, illetve annakbefejezésekor. A kiegészítő adag nagysága függ a dialízis módjától, illetve akészüléktől.

 

Migrén megelőzésére felnőttekben:

A kezelést egyhétig esténként alkalmazott 25 mg topiramáttal kell kezdeni. Az adagot ezutánhetente lehet emelni napi 25 mg-mal.

 

Felnőttek kezelésében az ajánlott adag napi 100 mgtopiramát. Néhány betegnél elegendő lehet a napi 50 mg-os adag is.

 

Hogyan kell bevenni a Topepsil filmtablettát

 

A Topepsil-t egészben,szétrágás nélkül, bő folyadékkal kell lenyelni. Étkezéstől függetlenülbevehető.

 

Ha az előírtnál több Topepsil-t vettbe

Azonnal forduljon orvosáhozvagy a legközelebbi sürgősségi osztályhoz. A túladagolás jelei és tüneteilehetnek: görcsök, álmosság, beszédzavar, homályos látás, kettőslátás,gondolati zavarok, levertség (letargia), koordinációs zavarok, kábultság,vérnyomáscsökkenés, hasi fájdalom, ingerlékenység, szédülés és búskomorság(depresszió). A legtöbb esetben nem fordult elő súlyos komplikáció, de sokkülönböző gyógyszerrel, többek között topiramáttal történt túladagolástkövetően előfordult haláleset. A Topepsil-ttúladagolása a vér jelentős savanyodásához vezethet (metabolikus acidózis)(lásd 2-es pont „A Topepsil-t fokozott elővigyázatossággal alkalmazható” és „Akezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek”).

 

Ha elfelejtette bevenni a Topepsil-t

Folytassa a kezelést az előírt módon a következőadatól. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja a Topepsil szedését

A Topepsilszedését fokozatosan kell abbahagyni a további rohamok elkerülése érdekében.

 

Ha bármilyen további kérdése van a készítményalkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így a Topepsil is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonbannem mindenkinél jelentkeznek.

 

A mellékhatások jellemzően főként a kezelés kezdetekorvagy korai fázisában jelentkeznek.

 

A mellékhatásokat a következő gyakorisági adatokalapján osztályozzuk:

 

Nagyon gyakori:           10 betegből több mint 1-nélelőfordul

Gyakori:                       100betegből több mint 1-nél, de 10 betegből kevesebb mint 1-nél fordul elő

Nem gyakori:                1000betegből több mint 1-nél, de 100 betegből kevesebb mint 1-nél fordul elő

Ritka:                           10000betegből több mint 1-nél, de 1000 betegből kevesebb mint 1-nél fordul elő

Nagyon ritka:                10 000betegből kevesebb mint 1-nél fordul elő

 

Vérképzőszervi és nyirokrendszeribetegségek és tünetek:

Gyakori: Vérszegénység,orrvérzés, pontszerű vérzés, véraláfutás és elszíneződés, csökkentfehérvérsejtszám, csökkent vérlemezkeszám

 

Idegrendszeri betegségek és tünetek:

Nagyon gyakori: koordináció hiánya, bizsergés(fonákérzés), beszédzavar

Gyakori: remegés, koordinációs zavarok, járászavar,rendellenes szemmozgások (szemtekerezgés), ízérzészavar

Nem gyakori: mozgás lelassulása, kábultság

 

Szembetegségek és szemészeti tünetek:

Nagyon gyakori: kettőslátás, látászavar

Ritka: hirtelen rövidlátás, és másodlagos, aszemnyomás emelkedésével járó zöldhályog (zártzugú glaukóma), szemfájdalom

 

Légzőszervi és mellkasi betegségek és tünetek:

Nem gyakori: nehézlégzés

 

Emésztőrendszeri betegségek éstünetek:

Gyakori: székrekedés, hasi fájdalom

Nem gyakori: hasmenés, hányás,szájszárazság

 

Vese- és húgyúti betegségek éstünetek:

Gyakori: Vizelettartási zavarok, vesekő

 

A bőr és a bőr alatti szövetbetegségei és tünetek:

Gyakori: kopaszodás

Nem gyakori: szőrtüsző gyulladás, viszketés

 

Anyagcsere- és táplálkozási betegségek és tünetek:

Nagyon gyakori: testtömeg-csökkenés

Gyakori: a vér savasodása (metabolikusacidózis)

 

Általános tünetek, az alkalmazáshelyén fellépő reakciók:

Nagyon gyakori: szédülés, fáradtság,álmosság, idegesség, fejfájás, hányinger

Gyakori: csontfájdalmak, allergiásreakció, álmatlanság

 

Máj- és epebetegségek illetvetünetek:

Ritka: laboratóriumi eltérések(májenzimszint emelkedés)

 

A nemi szervekkel és az emlőkkelkapcsolatos betegségek és tünetek:

Gyakori: menstruációs zavarok,impotencia

 

Pszichiátriai kórképek:

Nagyon gyakori: memóriazavarok, étvágytalanság,zavartság, pszichomotoros lelassulás (mozgás lelassulása), búskomorság(depresszió), figyelemzavar, szorongás

Gyakori: fásultság, gyengeség, kórosan emelkedetthangulat (eufória), érzelmi labilitás, nyugtalanság, szellemi működésbelizavarok, csökkent nemi vágy, agresszív viselkedés, kóros elmeállapotra jellemző(pszichózis/pszichotikus) tünetek

Nem gyakori: hallucináció, elszemélytelenedés,öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok, illetve öngyilkossági kísérletek

                                          

A fent felsorolt mellékhatások mellett néhány esetbenmájfunkció eltérésre utaló laborértékek (májenzimek emelkedése), májgyulladás(hepatitisz), májelégtelenség és metabolikus acidózis (a szervezet sav-bázisegyensúlyának felborulása és savas irányba tolódása) is előfordultak. Ritkáncsökkent izzadásról, ehhez kapcsolódóan lázról és kipirulásról (gyermekekbengyakrabban) is beszámoltak. Egyedülálló esetjelentések szerint a bőrönkiütések, hólyagok, illetve szem és száj gyulladása jelentkeztek. Ha magas lázavan, vagy a fenti tünetek valamelyikének jelentkezése mellett rosszullétettapasztal, azonnal forduljon orvosához. Néhány betegben hirtelen rövidlátásalakult ki zöldhályoggal, általában a kezelés első hónapjaiban. Mivel a Topepsil-t gyakran más epilepszia ellenigyógyszerekkel együtt alkalmazzák, nehéz megállapítani, melyik gyógyszer melyikmellékhatásért felelős.

 

 

 

Migrén:

Mivel a migrén megelőzésére kisebb adagokat alkalmaznak,ezért adagfüggő mellékhatások általában enyhébbek mint epilepszia esetén.

                                                                                     

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsoroltmellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagygyógyszerészét.

 

 

5.       HOGYAN KELL A TOPEPSIL FILMTABLETTÁT TÁROLNI?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

Abuborékcsomagoláson/tartályon és a dobozon feltüntetett lejárati idő (Felh.,illetve Felhasználható) után ne szedje a készítményt. A lejárati idő a megadotthónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Akészítmény nem igényel különleges tárolást.

 

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy aháztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogyszükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedésekelősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Topepsil filmtabletta

-         A készítmény hatóanyaga: topiramát

Topepsil 100 mg filmtabletta: 100 mgtopiramát filmtablettánként.

Topepsil 200 mg filmtabletta: 200 mgtopiramát filmtablettánként.

 

-        Egyéb összetevő(k):

 

-         Topepsil 100 mg filmtabletta:

Tablettamag:laktóz-monohidrát, nátrium-keményítő-glikolát (A-típusú), kopovidon,magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid.

Bevonat: Makrogol3350, polivinil-alkohol, talkum, titán-dioxid (E171), sárga vasoxid (E172)

 

-         Topepsil 200 mg filmtabletta:

Tablettamag:laktóz-monohidrát, nátrium-keményítő-glikolát (A-típusú), kopovidon, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid

Bevonat:vörös vasoxid (E172), Makrogol 3350, polivinil-alkohol, talkum, titán-dioxid(E171)

 

Milyena készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

 

Topepsil100 mg filmtabletta:

Sárga színű, kerek, az egyikoldalán „T” logoval, a másik oldalán „100” mélynyomásos felirattal ellátottfilmtabletta.

 

Topepsil200 mg filmtabletta:

Rózsaszínű, kerek, az egyikoldalán „T” logoval, a másik oldalán „200” mélynyomásos felirattal ellátottfilmtabletta.

 

A Topepsil filmtabletta 28-as, 30-as, 60-as 100-as,illetve 200-as kiszerelésben alumínium/alumínium buborékcsomagolásban,PVC/PVDC/alumínium buborékcsomagolásban vagy tartályban kerül forgalomba.

 

Nemfeltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

Aforgalomba hozatali engedély jogosultja:

 

EGISGYÓGYSZERGYÁR NYRT.

H-1106Budapest,

Keresztúriút 30-38.

 

Gyártó:

Farma-APS ProdutosFarmaceuticos, S.A
Rua Jose Galharrdo, 3, Loja 3 A, Cave, 1750-131 Lisboa, Portugália

Biofarm SP z.o.o.
ul. Walbrzyska 13, 60198 Posen, Lengyelország

EGIS Gyógyszergyár Nyrt.
H-1165 Budapest, Bökényföldi út 116-120., Magyarország

 

Topepsil100 mg filmtabletta:
OGYI-T-20604/01 - 30x (Al/Al buborékfóliában)
OGYI-T-20604/02 - 30x (PVC/PVDC buborékfóliában)
OGYI-T-20604/03 - 60x (Al/Al buborékfóliában)
OGYI-T-20604/04 - 60x (PVC/PVDC buborékfóliában)

Topepsil 200 mg filmtabletta:
OGYI-T-20604/05 - 30x (Al/Al buborékfóliában)
OGYI-T-20604/06 - 30x (PVC/PVDC buborékfóliában)
OGYI-T-20604/07 - 60x (Al/Al buborékfóliában)
OGYI-T-20604/08 - 60x (PVC/PVDC buborékfóliában)

 

 

Ezta gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi nevekenengedélyezték:

 

Cseh Köztársaság:        Topilept100/200 mg

Magyarország:              Topepsil100/200 mg

Lengyelország:             Topiegis 100/200 mg

Szlovákia:                     Topepsil100/200mg

 

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. július 15.

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!