Topiramat-Teva 50 mg filmtabletta TT (60x)

Topiramate PIL

BETEGTÁJÉKOZTATÓ:INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Topiramat-Teva25 mg filmtabletta

Topiramat-Teva50 mg filmtabletta

Topiramat-Teva100 mg filmtabletta

Topiramat-Teva200 mg filmtabletta

Topiramat-Teva300 mg filmtabletta

Topiramat-Teva 400 mgfilmtabletta

 

topiramát

 

Mielőtt elkezdené szedni ezt agyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájé­koztatót.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.
 • További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.
 • Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.
 • Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.             Milyen típusú gyógyszer a Topiramat-Teva filmtabletta, és milyenbetegségek esetén alkalmazható?

2.             Tudnivalók a Topiramat-Teva filmtabletta szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni a Topiramat-Tevafilmtablettát?

4.       Lehetséges mellékhatások

5        Hogyan kell tárolni a Topiramat-Tevafilmtablettát?

6.       További információk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TOPIRAMAT-TEVAFILMTABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A topiramát az epilepszia kezelésére használt gyógyszerek csoportjábatartozik.

A topiramát az agyi ingerületátvivő rendszerre hat.

 

Epilepszia:

A topiramát az epilepszia kezelésére használható, beleértve azelsőleges generalizált epilepsziát és a parciális epilepsziát másodlagosgeneralizációval vagy anélkül.

A topiramát önmagában vagy más epilepszia-ellenes gyógyszerekkelkombinálva használható a felnőttek és 12 éves kortól a serdülők kezelésére.

 

Migrén:

A topiramát használható felnőttek esetében a gyakran visszatérőmigrénes fejfájások kezelésére. Nem az egyes migrénes rohamok kezelésére való.

 

 

2.       TUDNIVALÓK A TOPIRAMAT-TEVA FILMTABLETTA SZEDÉSEELŐTT

 

Ne szedje aTopiramat-Teva filmtablettát

-         ha allergiás (túlérzékeny) a topiramátra, 200 mg: az Allura vörösAC színezékre, vagy a Topiramat-Teva filmtabletta bármely egyébösszetevőjére (lásd 6. pont).

-         a migrénes fejfájás megelőzésére, ha Ön terhes, úgy véli, hogyterhes, vagy fogamzóképes korban van és nem alkalmaz hatásos fogamzásgátló módszert.

 

A Topiramat-Teva filmtabletta fokozott elővigyázatossággalalkalmazható

Tájékoztassa a kezelőorvosát, ha az alábbiak valamelyike vonatkozikÖnre:

 • Ha topiramátot rendeltek az epilepsziájára és terhes, terhességet tervez vagy szoptat (további információért lásd a „Terhesség és szoptatás” szakaszt).
 • Ha vese- vagy májbetegsége van, vagy volt korábban.
 • Ha korábban veseköve volt, vagy a családjában vesekövesség fordult elő. Ha így van, akkor sok folyadékot kel fogyasztania, és kerülnie kell a szénhidrátban szegény, zsíros ételeket, mert ezek növelhetik a vesekő kockázatát.
 • Ha hirtelen jelentkező rövidlátás (miópia) és/vagy a szemfájdalom gyötri, haladéktalanul forduljon orvosához, mivel ez a gyógyszer a betegek kis hányadánál hirtelen jelentkező szembelnyomás növekedést (glaukómát) okozhat.
 • Ha valamilyen változást tapasztal a hangulatában, levertséget érez, vagy olyan gondolatai támadnak, hogy kárt tesz önmagában, akkor rögtön forduljon az orvosához!

 

Testtömeg-csökkenést tapasztalhat (illetve a testtömeg növekedésének elmaradását)a topiramát szedése alatt. Ezért helyénvaló, hogy az orvosa rendszeresenellenőrizni akarja az Ön, illetve a gyermeke testtömegét, és ha szükséges,tanácsot ad majd az étrend megváltoztatását illetően.

 

A vérvizsgálatok néha a savasság enyhe fokozódását mutatták, amit azokoz, hogy a topiramátot szedő betegek vérében csökken a bikarbonát szintje. Amennyibenszükséges, orvosa ellenőrzi majd ezt, és módosíthatja az Ön által szedetttopiramát adagját.

 

A topiramáttal történő kezelés azt okozhatja, hogy Ön kevesebbet izzad,ezért testhőmérséklete emelkedhet, különösen testmozgás alatt, vagy ha azidőjárás nagyon meleg. Ez gyermekek esetében gyakoribb. Fontos, hogy sokfolyadékot kell fogyasztania, amíg ezeket a tablettákat szedi, hogy elkerülje,illetve mérsékelje a testhőmérséklet emelkedésével kapcsolatos esetleges mellékhatásokat.

 

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Tájékoztassa akezelőorvosát, ha már szedi a következők bármelyikét, mivel kölcsönhatásbaléphetnek a gyógyszerével.

 

A kezelőorvosaemiatt módosíthatja a topiramát vagy a másik gyógyszer adagját:

 • fenitoin vagy karbamazepin (az epilepszia gyógyszerei), mivel csökkenthetik a topiramát hatását, és a topiramát fokozhatja a fenitoin hatását.
 • digoxin (a szívelégtelenség gyógyszere), mivel a topiramát csökkentheti a hatását.
 • hidroklorotiazid (a magas vérnyomás gyógyszere), mivel növelheti a topiramát hatását.
 • metformin (a cukorbetegség gyógyszere), mivel megváltoztathatja a topiramát hatásosságát.
 • pioglitazon (a cukorbetegség gyógyszere), mivel a topiramát csökkentheti a hatását.
 • amitriptilin (a depresszió gyógyszere), mivel a topiramát növelheti a hatását.
 • haloperidol (pszichiátriai gyógyszer), mivel a topiramát növelheti a hatását.
 • diltiazem (a magas vérnyomás gyógyszere), mivel a topiramát csökkentheti a hatását, a diltiazem pedig növelheti a topiramát hatását.
 • glibenklamid (a cukorbetegség gyógyszere), mivel a topiramát csökkentheti a hatását.
 • lítium (a depresszió gyógyszere), mivel a topiramát megváltoztathatja a hatását.

 

Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégibenszedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeketis.

 

Topiramát együttes alkalmazása fogamzásgátló tablettákkal

Ha Ön már szed hormont tartalmazó fogamzásgátló tablettát, vagy azt tervezi,hogy elkezdi a szedését, akkor fontos, hogy megbeszélje az orvosával, mivel:

 • a topiramát csökkentheti a fogamzásgátló tabletta hatásosságát. Amilyen hamar csak lehet, tájékoztassa orvosát, ha bármilyen változást észlel a menstruációs ciklusában, mint például áttöréses vérzést vagy pecsételő vérzést. Lehet, hogy orvosa más a fogamzásgátló módszert fog javasolni.
 • előnyös, ha a fogamzásgátó tabletta folyamatos (az egyhetes szünet nélküli) szedését választja.

 

A Topiramat-Teva filmtabletta egyidejű bevétele bizonyos ételekkelvagy italokkal

Alkohol fogyasztása nem javasolt, amíg topiramátot szed, mivel eznöveli a mellékhatások kockázatát.

Fontos, hogy sok vizet kell innia amíg topiramátot szed, különösen, ha testmozgástvégez, vagy ha az időjárás nagyon meleg.

 

Terhesség és szoptatás

Epilepszia:

Ha terhességettervez, vagy a tabletták szedése alatt úgy véli, hogy teherbe esett, akkorminél előbb forduljon az orvosához. Lehetséges, hogy folytatja majd a topiramátszedését a terhesség alatt azért, hogy kezelni tudják az epilepsziáját  Orvosánakát kell tekintenie az Ön kezelését, és ellenőriznie kell a topiramát szintjét aterhesség előtt, alatt és után.

Amígtopiramátot szed, nem szabad szoptatnia a nélkül, hogy előbb beszélt volna a kezelőorvosával.

 

Migrén:

Ha Ön terhes, úgyvéli, hogy terhes lehet, illetve fogamzóképes korú, és nem alkalmaz hatásosfogamzásgátló módszert, akkor nem szabad topiramát tablettát szednie a migrénesfejfájás megelőzésére.

Amígtopiramátot szed, nem szabad szoptatnia a nélkül, hogy előbb beszélt volna azorvosával.

 

Mielőttbármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagygyógyszerészével.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhezszükséges képességekre

A gyógyszer szédülést vagy bágyadtságot okozhat Önnél, ésbefolyásolhatja az ítélő- és koncentráló-képességét. Beszélje meg a kezelőorvosával,mielőtt gépjárművet vezetne vagy gépeket használna!

 

Fontos információk a Topiramat-Teva filmtabletta egyes összetevőiről

Ez a gyógyszer tejcukrot (laktóz-monohidrátot) tartalmaz. Amennyibenkezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny,keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

Topiramat-Teva 200 mg filmtabletta: ez a gyógyszer Allura vörös ACszínezéket tartalmaz, amely allergiás reakciókat okozhat.

 

 

3.       HOGYAN KELL SZEDNI A TOPIRAMAT-TEVAFILMTABLETTÁT?

 

A Topiramat-Teva-t mindig az orvos által elmondottaknak megfelelőenszedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagygyógyszerészét.

 

Az az adagolás, amely ezzel a hatáserősségű gyógyszerrel nemvalósítható meg, ennek a gyógyszernek az egyéb hatáserősségei állnakrendelkezésre.

 

Epilepszia

Felnőttek és serdülők (12 éves kortól):

Ha csak topiramátot szed az epilepsziája kezelésére, akkor a szokásosadag naponta 100 mg. Ez bevehető napi egyszeri 100 mg-ként vagy kétszer 50 mg-ként.Az orvosa növelheti, vagy csökkentheti a napi adagot, attól függően, hogy hogyansikerül kezelni az epilepsziáját.

Ha más epilepszia-ellenes gyógyszerekkel együtt szedi a topiramátot,akkor a topiramát szokásos napi adagja 100 és 200 mg között van, két részletbenbevéve. Kezelőorvosa azonban azt is mondhatja Önnek, hogy alkalmazzon nagyobbvagy kisebb adagot.

 

Amikor Ön először kezdi szedni a Topiramat-Teva filmtablettát, akkor orvosasokkal kisebb adagot rendel majd Önnek, és fokozatosan emeli majd azt,rendszerint egy- vagy kéthetes időközökkel. Mindig gondosan kövesse orvosa utasításait,és ha nem biztos valamiben, akkor kérdezze meg tőle.

 

A Topiramat-Teva filmtabletta 12 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésérenem javasolt.

 

Migrén

A topiramát szokásos adagja a migrén kezelésére naponta kétszer 50 mg. Orvosaazonban azt is javasolhatja Önnek, hogy szedjen kisebb adagot, Önnek pedig követniekell az utasításait.

Amikor Ön először kezd szedni topiramátot, akkor orvosa sokkal kisebb adagotrendel majd, és fokozatosan emeli azt, rendszerint egyhetes időközökkel.

Ezt követően általában hathónaponként felülvizsgálják majd a kezelését.

Ez a gyógyszer gyermekek és 16 évesnél fiatalabb serdülők esetében nemjavasolt a migrénes fejfájások megelőzésére.

 

Általános

Ha Önnek vagy gyermekének máj- vagy vesebetegsége van, akkor az orvoskisebb adagot rendelhet. Ha Ön vagy gyermeke művese (hemodialízis)-kezelésenesik át, az orvos azokon a napokon, amikor a  művesekezelést végzik,megemelheti a topiramát adagját. Ha nem biztos valamiben, kérdezze meg orvosát,és mindig pontosan kövesse az utasításait.

 

Az alkalmazás módja

A filmtablettát egy pohár vízzel kell lenyelnie. Ne törje össze.Rendszerint naponta kétszer (reggel és este) kell bevenni a filmtablettákat, amelyekétkezés előtt, közben vagy után egyaránt bevehetők.

 

Ha az előírtnál több Topiramat-Teva filmtablettát vett be

Szédülhet, nyugtalannak, levertnek, vagy bágyadtnak érezheti magát, fejfájás,homályos vagy kettős látás, összefolyt beszéd, mozgás-koordinációs zavarok vagygyomorfájás jelentkezhet. Haladéktalanul forduljon orvoshoz, vagy menjen alegközelebbi kórház sürgősségi osztályára. Ne felejtse el magával vinni adobozt és az esetleg megmaradt gyógyszereket.

 

Ha elfelejtette bevenni a Topiramat-Teva filmtablettát

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. Ha már közeleg akövetkező adag bevételének időpontja, egyáltalán ne vegye be a kihagyottadagot, hanem csak egyszerűen vegye be a következőt a szokásos időpontban. Nevegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja a Topiramat-Teva filmtabletta szedését

Több görcsrohama lehet, illetve hirtelen rosszabbodhatnak a fejfájásai.Fontos, hogy mindaddig folytassa a tabletták szedését, amíg az orvos azt nemmondja Önnek, hogy hagyja abba. Ha az orvos úgy dönt, hogy leállítja az Öntopiramáttal történő kezelését, akkor rendszerint fokozatosan, néhány hét alattteszi azt. Fontos, hogy Ön kövesse az orvos utasításait.

 

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásávalkapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így a Topiramat-Teva is okozhat mellékhatásokat,amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ha bőrkiütést, viszketést, hólyagosodást, vagy bőrét, szemét,száját, illetve nemi szervét érintő egyéb hatásokat tapasztal, avagy magas lázalesz, hagyja abba a tabletták szedését és haladéktalanul forduljon az orvosához.

 

A topiramátot szedő betegeknek olyan gondolataik támadhatnak, hogy kárttesznek önmagukban, vagy az öngyilkosság gondolata kezdi foglalkoztatni őket.Ha Önnek ilyen gondolatai támadnak bármikor, haladéktalanul forduljon azorvosához, vagy menjen kórházba.

 

A következő mellékhatásokról számoltak be:

Nagyon gyakori (tíz ember közül valószínűleg egynél többet érintő):

 • szédülés,
 • fáradtság,
 • idegesség,
 • fejfájás,
 • hányinger
 • fogyás,
 • zavartság,
 • depresszió,
 • étvágytalanság,
 • emlékezetromlás és a gondolkodás meglassulása,
 • összpontosítási nehézségek,
 • szorongás,
 • zsibbadás,
 • beszédzavar,
 • az izmok mozgatásának zavara (ataxia),
 • homályos vagy kettős látás.

 

Gyakori (tíz ember közül valószínűleg egynél kevesebbet érintő):

 • csontfájdalom,
 • allergiás reakciók,
 • álmatlanság (alvászavar)
 • a vér savasságának fokozódása (metabolikus acidózis),
 • kis erekből származó bőrvérzések (purpura),
 • bizonyos vérsejtek számának csökkenése (leukopénia, anémia, trombocitopénia),
 • orrvérzés,
 • egykedvűség,
 • energiahiány,
 • hullámzó kedélyállapot, a feldobottságot is beleértve,
 • nyugtalanság, agresszivitás érzése,
 • az izommozgások összehangolásának nehézségei,
 • gondolkodási nehézségek,
 • a nemi vágy csökkenése,
 • a gondolatok megváltozása,
 • gyomorfájás,
 • székrekedés,
 • hajhullás,
 • a vizelet visszatartásának zavara (inkontinencia),
 • vesekövek (amelyek véres vizelettel vagy deréktáji, illetve a nemi szervek táján érzett fájdalommal járhatnak), 
 • remegés,
 • járászavar,
 • önkéntelen szemmozgások (nisztagmus),
 • az ízérzérzet megváltozása,
 • a menstruációs ciklus megszakadása,
 • impotencia.

 

Nem gyakori (száz ember közül valószínűleg egynél kevesebbet érintő):

 • személyiségzavarok (a gondolatok, érzések és viselkedés megváltozása),
 • hallucinációk,
 • légzési nehézségek,
 • hasmenés,
 • hányás,
 • szájszárazság,
 • viszketés,
 • a hajas fejbőr gyulladása,
 • kábulat,
 • a mozgékonyság csökkenése (hipokinézia).

 

Ritka (ezer ember közül valószínűleg egynél kevesebbet érintő):

 • a neutrofil típusú fehérvérsejtek számának csökkenése (neutropénia),
 • zöldhályog (a szem belső nyomásának fokozódása, glaukóma),
 • heveny rövidlátás,
 • szemfájdalom,
 • a májenzimszintek megemelkedése.

 

Ritkán a látás hirtelen homályossá válása és/vagy szemfájdalom és szemvörösségfordult elő, mind felnőttek, mind gyermekek esetében, jellemzően a topiramátkezelés kezdetét követő első hónapban. Ezek a tünetek a szemek belső nyomásánakfokozódását jelezhetik (glaukóma). Ha Ön valamilyen szemtünetet észlel,különösen a kezelés első néhány hetében, haladéktalanul tájékoztassa az orvosát.Amennyiben az orvosa diagnosztizálja Önnél a szembelnyomás emelkedését, javasolnifogja, hogy hagyja abba a topiramát szedését és szemészeti szakrendelésreirányíthatja majd Önt. Az epilepsziáját kezelő szakorvosát is újra fel kellmajd keresnie, hogy gondoskodjanak a betegség megfelelő kezeléséről.

 

A topiramát szedése alatt jelentős és folyamatos fogyást tapasztalhat.Ezért helyénvaló, hogy az orvosa rendszeresen ellenőrizni akarja az Ön, illetvea gyermeke testtömegét, és ha szükséges, tanácsot ad majd az étrendmegváltoztatását illetően.

 

A vérvizsgálatok néha a savasság enyhe fokozódását mutatták. Hogyhaszükséges, akkor a kezelőorvosa ellenőrizni fogja ezt, és módosíthatja majd azÖn által szedett topiramát mennyiségét.

 

Nagyon ritkán májgyulladásról (hepatitisz) és májelégtelenségről,valamint görcsrohamokról számoltak be a topiramát abbahagyását követően.

 

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóbanfelsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosátvagy gyógyszerészét.

 

 

5.       HOGYAN KELL A TÁROLNI A TOPIRAMAT-TEVA FILMTABLETTÁT?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon és a palackon vagy a buborékfólián feltüntetett lejárati idő (Felhasználható)után ne szedje a Topiramat-Teva filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónaputolsó napjára vonatkozik.

 

Legfeljebb 30°C-on tárolandó. Az eredeti csomagolásban,nedvességtől védve tartandó.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkalegyütt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné váltgyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezetvédelmét.

 

 

6.       TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Topiramat-Tevafilmtabletta

A készítmény hatóanyaga a topiramát.

Topriramat-Teva 25 mgfilmtabletta: 25 mg topiramát filmtablettánként

Topriramat-Teva 50 mgfilmtabletta: 50 mg topiramát filmtablettánként

Topriramat-Teva 100 mgfilmtabletta: 100 mg topiramát filmtablettánként

Topriramat-Teva 200 mgfilmtabletta: 200 mg topiramát filmtablettánként

Topriramat-Teva 300 mgfilmtabletta: 300 mg topiramát filmtablettánként

Topriramat-Teva 400 mgfilmtabletta: 400 mg topiramát filmtablettánként

 

Az egyéb összetevők: laktóz-monohidrát,hidegen duzzadó kukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz, „A” típusú nátrium-keményítő-glikolát,vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, titán-dioxid (E171).,

 

Topiramat-Teva25, 300 és 400 mg filmtabletta: makrogol 4000, polidextróz, hipromellóz.

 

Topiramat-Teva50 mg filmtabletta: makrogol 3350, polivinil-alkohol, talkum, sárga vasoxid(E172).

 

Topiramat-Teva100 mg filmtabletta: makrogol 4000, polidextróz, hipromellóz, sárga vasoxid(E172), fekete vasoxid (E172).

 

Topiramat-Teva200 mg filmtabletta: makrogol 4000, polidextróz, hipromellóz, vörös vasoxid(E172), Allura Red AC színezék (E129), indigókármin színezék (E132).

 

Milyen a Topiramat-Tevakészítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Filmtabletta.

 

Topiramat-Teva25 mg filmtabletta: fehér-törtfehér színű, kapszula alakú filmtabletta, melynekegyik oldalán mélynyomásos „T25” jelzés van, a másik oldala pedig sima.

 

Topiramat-Teva50 mg filmtabletta: halványsárga színű, kapszula alakú filmtabletta, melynekegyik oldalán törővonal van, mélynyomásos „T”, ill. „50” jelzéssel a két felén,a másik oldala pedig sima.

A tablettaegyenlő adagokra osztható.

 

Topiramat-Teva100 mg filmtabletta: sárga színű, kapszula alakú filmtabletta, melynek egyikoldalán törővonal van, mélynyomásos „T”, ill. „100” jelzéssel a két felén, amásik oldala pedig sima.

A tablettaegyenlő adagokra osztható.

 

Topiramat-Teva200 mg filmtabletta: lazacszínű, kapszula alakú filmtabletta, melynek egyikoldalán törővonal van, mélynyomásos „T”, ill. „200” jelzéssel a két felén, amásik oldala pedig sima.

A tablettaegyenlő adagokra osztható.

 

Topiramat-Teva300 mg filmtabletta: fehér-törtfehér színű, kapszula alakú filmtabletta,melynek egyik oldalán törővonal van, mélynyomásos „T”, ill. „300” jelzéssel akét felén, a másik oldala pedig sima.

A tablettaegyenlő adagokra osztható.

 

Kiszerelések:

Topiramat-Teva25 mg filmtabletta

Buborékfólia:10, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 100, 120 filmtabletta.

Palack: 60filmtabletta.

 

Topiramat-Teva50 mg filmtabletta

Buborékfólia:10, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 100, 120, 200 filmtabletta.

Palack: 60filmtabletta.

 

Topiramat-Teva100 mg filmtabletta

Buborékfólia:10, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 100, 120, 200 filmtabletta.

Palack: 60filmtabletta.

 

Topiramat-Teva200 mg filmtabletta

Buborékfólia:10, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 100, 120, 200 filmtabletta.

Palack: 60filmtabletta.

 

Topiramat-Teva300 mg filmtabletta

Buborékfólia:10, 28, 30, 50, 60, 100, 120, 200 filmtabletta.

Palack: 60filmtabletta.

 

Topiramat-Teva400 mg filmtabletta

Buborékfólia:10, 28, 30, 50, 60, 100, 120, 200 filmtabletta.

Palack: 60filmtabletta.

 

Nemfeltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

Aforgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

 

Aforgalomba hozatali engedély jogosultja:

 

TevaMagyarország Zrt.,

1074 Budapest,Rákóczi út 70-72.

 

Gyártó:

 

TEVA UK Ltd.

Brampton RoadHampden Park, Eastbourne

East Sussex,BN22 9AG

Anglia

 

PharmachemieB.V.

Swensweg 5,Postbus 552

2003 RNHaarlem

Hollandia

 

TEVA Santé SA

Rue Bellocier,89107 Sens

Headquarters address:Immeuble Palatin 1, 1Cour du Triangle

92936 Paris LaDéfense Cedex

Franciaország

 

Teva Gyógyszergyár Zrt.

4042 Debrecen

Pallagi út 13.

Magyarország

 

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbineveken engedélyezték:

 

Ausztria:                       TopiramatTeva 25, 50, 100, 200, 300 & 400 mg Filmtabletten

Belgium:                       TopiramateTEVA 25, 50, 100, 200, 300 & 400 mg filmomhulde tabletten

Bulgária:                       TopiramateTeva 25, 50, 100, 200, 300 & 400 mgФилмиранитаблетки

CsehKöztársaság:        Topiramat - Teva 25, 50 &100 mg

Németország:               Topiramat-TEVA® 25, 50, 100 & 200 mg Filmtabletten

Dánia:                         TopiramateTeva 25, 50, 100 & 200 mg filmovertrukne tabletter

Észtország:                   TopiramateTeva

Görögország:                Topiramate Teva 25,50, 100, 200, 300 & 400 mgεπικαλυμμέναμε λεπτόυμένιο δισκία

Finnország:                   TopiramatTeva 25, 50, 100, 200, 300 & 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen

Franciaország:              TopiramateTEVA 25, 50, 100 & 200 mg, comprimé pelliculé

Magyarország:             Topiramat-Tevafilmtabletta 25, 50, 100, 200, 300 & 400 mg filmtabletta

Írország:                       TopiramateTeva 25, 50, 100, 200, 300 & 400 mg Film-coated Tablets

Olaszország:                 TopiramatoTeva 25, 50, 100 & 200 mg compresse rivestite con film

Litvánia:                       TopiramateTeva 25, 50, 100 & 200 mg plėvele dengtos tabletės

Luxemburg:                  TopiramateTEVA 25, 50, 100, 200, 300 & 400 mg comprimés pelliculés

Lettország:                   TopiramateTeva

Málta:                           TopiramateTeva 25, 50 & 100 mg Film-coated Tablets

Hollandia:                     Topiramaat25, 50, 100, 200, 300 & 400 mg PCH, filmomhulde tabletten

Norvégia:                     TopiramatTeva 25, 50, 100, 200, 300 & 400 mg Tabletter, filmdrasjert

Lengyelország:             RAMATOP

Portugália:                    TopiramatoTeva

Románia:                      TopiramateTeva 25, 50, 100 & 200 mg, Comprimate filmate

Svédország:                  TopiramatTeva 25, 50, 100, 200, 300 & 400 mg filmdragerad tablett

Szlovénia:                     TopiramatTeva 25, 50, 100 & 200 mg filmsko obložene tablete

Szlovákia:                     Topiramat- Teva 25, 50, 100 & 200 mg filmom obalené tablety

Anglia:                          Topiramate25, 50, 100, 200, 300 & 400 mg Film-coated Tablets

 

 

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma

2008 augusztus 22.

 

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!