Prothrombin Complex OctaPharma 500NE por+old.inf. (1x (porüveg+oldószer))

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK AFELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

ProthrombinComplex Octapharma 500 NE por és oldószer oldatos infúzióhoz

Humánprotrombinkomplex

 

Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert,olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

·        Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben isszüksége lehet.

·        További kérdéseivel forduljon orvosához vagygyógyszerészéhez.

·        Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is,ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

·        Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

Abetegtájékoztató tartalma:

1. Milyentípusú gyógyszer a Prothrombin Complex Octapharma és milyen betegségek eseténalkalmazható?

2. Tudnivalók a ProthrombinComplex Octapharma alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni aProthrombin Complex Octapharma-t?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell aProthrombin Complex Octapharma-t tárolni?

6. Továbbiinformációk

 

 

1.  MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PROTHROMBIN COMPLEXOCTAPHARMA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ

 

AProthrombin Complex Octapharma a gyógyszerek véralvadási faktoroknak nevezettcsoportjába tartozik és a II-es, VII-es, IX-es és X-es, K-vitamin-függő emberi (humán)véralvadási faktorokat tartalmazza.

 

A ProthrombinComplex Octapharma olyan vérzések kezelésére és megelőzésére alkalmazható:

·        melyeketaz úgynevezett K-vitamin antagonista gyógyszerek (pl. a warfarin) okoznak. Ezeka gyógyszerek gátolják a K-vitamin hatását, és emiatt a K-vitamin-függővéralvadási faktorokból hiány keletkezik a szervezetben. A Prothrombin ComplexOctapharma-t akkor alkalmazzák, ha ezt a hiányállapotot gyorsan meg kellszüntetni;

·        melyeka II-es és X-es K-vitamin-függő véralvadási faktorok veleszületett hiányábankeletkeznek. A gyógyszert akkor adják, ha nem áll rendelkezésre olyan termék,amely a megfelelő, tisztított véralvadási faktort tartalmazza.

 

 

2.  TUDNIVALÓK A PROTHROMBIN COMPLEX OCTAPHARMAALKALMAZÁSA ELŐTT

 

Nealkalmazza a Prothrombin Complex Octapharma-t:

·        Ha allergiás (túlérzékeny) a készítmény bármelyösszetevőjére (lásd a 6. További információk c. pontot).

·        Ha allergiás (túlérzékeny) a heparinra, vagy ha a heparin hatásárakorábban bármikor csökkent a vérben lévő vérlemezkék száma.

 

 

AProthrombin Complex Octapharma fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

·          A Prothrombin Complex Octapharma alkalmazása előtt kérje ki avéralvadási zavarok kezelésében jártas szakorvos tanácsát.

·          Ha Ön a K-vitamin-függő véralvadási faktorok szerzett hiányábanszenved (például ha azt K-vitamin antagonistákkal folytatott kezelés okozza), aProthrombin Complex Octapharma csak akkor alkalmazható, ha a hiányállapot gyorskorrekciója szükséges, mint pl. nagyobb vérzések vagy sürgősségi műtétekesetén. Más esetekben általában elegendő a K-vitamin antagonista gyógyszerdózisának csökkentése és/vagy K-vitamin adagolása.

·          Ha Önt K-vitamin antagonista gyógyszerrel (pl. warfarin) kezelik,akkor Önnél a vérrögök képződésének fokozott veszélye állhat fenn. Ilyenesetben a Prothrombin Complex Octapharmával folytatott kezelés növelheti ezt akockázatot.

·          Ha Ön a K-vitamin függő véralvadási faktorok bármelyikénekveleszületett hiányában szenved, ha lehetséges, az adott véralvadási faktorttartalmazó készítményt kell alkalmazni.

·          Allergiás vagy anafilaxiás típusú reakciók fellépése eseténkezelőorvosa azonnal le fogja állítani az infúzió adását és megfelelő kezeléstalkalmaz.

·          Fennáll a trombózis vagy a disszeminált intravaszkuláriskoaguláció (súlyos betegség, melynek során testszerte vérrögök keletkeznek)veszélye, ha Ön Prothrombin Complex Octapharma-t kap, különösen ha rendszeresenkapja. Ebben az esetben Önt szoros megfigyelés alatt kell tartani azintravaszkuláris koaguláció vagy a trombózis tüneteire nézve.
Ez különösen fontos a következő esetekben: ha kórtörténetében koszorúér-betegségszerepel, májbetegség esetén, ha műtét előtt áll, illetve ha a ProthrombinComplex Octapharma-t újszülötteknek adják.

·          Nincsenek adatok a Prothrombin Complex Octapharma újszülöttekbentörténő alkalmazásáról K-vitamin-hiány miatt kialakuló születéskor fellépővérzés esetében.

 

Vírusokkalkapcsolatos biztonsági kérdések      

·          Amikor emberi vérből vagy plazmából állítanak elő gyógyszereket,bizonyos intézkedéseket használnak annak megelőzésére, hogy a fertőzéseketbetegekre átvigyék. Ezek a következők lehetnek: a vér- és plazmadonorok gondoskiválasztása, hogy ki lehessen szűrni azokat, akiknél nagyobb a fertőzésekkockázata, illetve az egyéni donoroktól levett vér és a plazmabankok szűrése avírusokra/fertőzésekre utaló specifikus markerekre. Azok a vállalatok, melyekilyen termékeket gyártanak, olyan gyártási lépéseket iktatnak be a vér vagy aplazma gyártási folyamataiba, melyekkel a vírusok inaktiválhatók vagyeltávolíthatók. Mindezek ellenére, az emberi vérből vagy plazmából készültgyógyszerek használatakor a fertőzések átvitelének lehetősége sohasem zárhatóki teljesen. Ez vonatkozik a még ismeretlen vagy most kialakuló vírusokra vagyaz egyéb típusú fertőzésekre.

Az említett óvintézkedésekhatékonynak tekinthetőek a burokkal rendelkező vírusok ellen, pl. a humánimmunhiány betegség vírusa (HIV), hepatitisz B vírus és hepatitisz C vírus.Hatékonyságuk korlátozott lehet viszont a burokkal nem rendelkező vírusokellen, pl. hepatitisz A vírus vagy a parvovírus B19. A parvovírus B19fertőzésnek súlyos következményei lehetnek terhes nőknél (magzati fertőződés)és olyan egyéneknél, akiknek az immunrendszere legyengült, vagy akik az anémiákbizonyos típusaiban szenvednek (sarlósejtes vagy hemolitikus anémia).

 

Feltétlenül javasolt, hogyminden esetben, amikor Önnek Prothrombin Complex Octapharma-t adnak be,jegyezzék fel a készítmény nevét és gyártási számát, hogy, hogy a betegés a készítmény gyártási tétele összekapcsolható legyen.

·          Ajánlott megfelelő védőoltást kérnie (hepatitisz A és B), ha Öntrendszeresen/ismételten emberi plazmából készült protrombinkomplex-készítményekkel kezelik.

 

Akezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

A Prothrombin Complex Octapharma-t tilos keverni egyébgyógyszerkészítménnyel.

A Prothrombin Complex Octapharma gátolja a K-vitamin antagonistagyógyszerek (mint pl. a warfarin) hatását, de egyéb gyógyszerekkel fellépőkölcsönhatások nem ismertek.

AProthrombin Complex Octapharma befolyásolhatja az olyanvéralvadási vizsgálatok eredményét, melyek heparinra érzékenyek.

Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégibenszedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeketis.

 

Terhességés szoptatás

A ProthrombinComplex Octapharma-t a terhesség és a szoptatás ideje alatt csak nagyonindokolt esetben szabad alkalmazni. Mielőtt bármilyengyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagygyógyszerészével.

 

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhezszükséges képességekre

Nemismert, hogy a Prothrombin Complex Octapharma miként befolyásolja agépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

 

Fontos információk a Prothrombin ComplexOctapharma egyes összetevőiről

·               Aheparin allergiás reakciót okozhat, és csökkentheti bizonyos vérsejtek számát,ez pedig kihathat a véralvadási rendszerre. Nem kaphatnak heparint tartalmazógyógyszereket azok a betegek, akiknél a kórtörténet szerint a heparin korábbanallergiás reakciót váltott ki.

·               A Prothrombin Complex Octapharma injekciós üvegenként 75-125mg nátriumot tartalmaz. Ezt figyelembe kell venni kontrollált nátrium-diétánlévő betegek esetén.

 

 

3.  HOGYAN KELL ALKALMAZNI A PROTHROMBIN COMPLEXOCTAPHARMA-T

 

A ProthrombinComplex Octapharma‑kezelést olyan szakorvos felügyelete mellett kell megkezdeni,aki jártas a véralvadási zavarok kezelésében.

·        Aport először fel kell oldani vízben/oldószerben,

·        Eztkövetőenaz oldatot valamelyik vénába kell beadni (intravénás alkalmazási mód)

 

A ProthrombinComplex Octapharma Önnek beadott adagja és az alkalmazás ideje attólfügg, hogy:

·        milyensúlyos a betegsége,

·        holtalálható a vérzés, és mennyire súlyos, valamint

·        azÖn általános egészségi állapotától.

 

Haaz előírtnál több Prothrombin Complex Octapharma-t alkalmazott:

Túladagolásesetén fokozott az alábbiak kialakulásának kockázata:

·        véralvadásiszövődmények (pl. szívinfarktus, és vérrögök a vénákban és a tüdőben)

·        disszemináltintravaszkuláris koaguláció (súlyos betegség, melyneksorán testszerte vérrögök keletkeznek).

 

 

4.  LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mintminden gyógyszer, így a Prothrombin Complex Octapharma is okozhatmellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Allergiás reakciók:

Egyes betegeknél allergiás reakciók és láz léphet fel.

 

Immunrendszeri betegségek és tünetek:

Ritka (10000 kezelt betegből több mint 1, de 1000 kezelt betegből kevesebb mint 1 eseténészlelhető)

A Prothrombin Complex Octapharma-val szubsztitúciós kezeléskeretében kezelt betegeknél ritkán a véralvadási faktort semlegesítő antitestek(inhibitorok) képződésére kerülhet sor.. Ha ilyen gátlás lép fel, a hiánypótlókezelés nem igazán vezet eredményre.

 

 

Általános tünetek:

Ritka (10000 kezelt betegből több mint 1, de 1000 kezelt betegből kevesebb mint 1 eseténészlelhető)

A testhőmérséklet emelkedését (láz) eddig nem észlelték, de ritkánelőfordulhat.

 

Érbetegségek és tünetek:

A Prothrombin Complex Octapharma alkalmazását követően fennáll avérrögképződés kockázata.

 

Idegrendszeri betegségek és tünetek:

Ritka ((10000 kezelt betegből több mint 1, de 1000 kezelt betegből kevesebb mint 1 eseténészlelhető)

Ritkán fejfájás jelentkezhet.

 

Laboratóriumi vizsgálatok eredményei:

Ritka ((10000 kezelt betegből több mint 1, de 1000 kezelt betegből kevesebb mint 1 eseténészlelhető)

Ritkán észlelték a májfunkciós értékek (transzaminázszintek)átmeneti növekedését.

 

Egyéb mellékhatások:

Akészítményben található heparin a vérben lévő vérlemezkék számának hirtelencsökkenését idézheti elő. Ezt az allergiás reakciót „heparin által kiváltottII. típusú trombocitopénia”-nak nevezik. A heparinnal szemben korábbantúlérzékenységet nem mutató betegekben a vérlemezkeszám csökkenése ritkaesetben, a kezelés megkezdését követő 6-14. napon léphet fel. A heparinnalszemben korábban már túlérzékenységet mutató betegekben ez a változás a kezelésmegkezdése utáni néhány órán belül bekövetkezhet.

Azilyen allergiás reakciót mutató betegeknél azonnal meg kell szakítani a ProthrombinComplex Octapharmakezelést. Ezek a betegek a jövőben nem kaphatnak heparin tartalmúgyógyszereket.

 

A vírusokkalkapcsolatos biztonságossági információt lásd a 2. pontban.

 

Habármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsoroltmellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagygyógyszerészét.

 

 

5.  HOGYAN KELL A PROTHROMBIN COMPLEXOCTAPHARMA-T TÁROLNI?

 

Agyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A címkénfeltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Prothrombin ComplexOctapharma‑t. Alejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb25°C-ontárolandó. Nem fagyasztható! 'Azeredeti csomagolásban tárolandó a fénytől való védelem érdekében.

AProthrombin Complex Octapharma a feloldás után azonnal és csak egy alkalommalhasználható.

 

 

6.  TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mittartalmaz a Prothrombin Complex Octapharma injekciós üvegenkéntés 20 ml oldószerrel való feloldása után:

- A készítményhatóanyagai:

 

Az összetevő neve

A Prothrombin Complex Octapharma

egy injekciós üvegében található mennyiség

Az elkészített Prothrombin Complex Octapharma

oldat 1 ml-ében található mennyiség

Teljes fehérjetartalom:

260 – 820 mg

13 – 41 mg/ ml

Aktív hatóanyagok

II-es humán véralvadási faktor

280 – 760 NE

14 – 38 NE/ ml

VII-es humán véralvadási faktor

180 – 480 NE

9 – 24 NE/ ml

IX-es humán véralvadási faktor

500 NE

25 NE/ ml

X-es humán véralvadási faktor

360 – 600 NE

18 – 30 NE/ ml

További aktív összetevők

C-fehérje

260 – 620 NE

13 – 31 NE/ ml

S-fehérje

240 – 640 NE

12 – 32 NE/ ml

 

A készítményspecifikus aktivitása ≥ 0,6 NE/mg fehérje, a IX-es véralvadási faktoraktivitásában kifejezve.

 

Egyébösszetevők:

Heparin(heparin-nátrium formában): 0.2 – 0.5 NE/NE FIX

Trinátrium-citrát

 

Oldószerttartalmazó injekciós üveg:

Injekcióhozvaló víz

 

Milyena Prothrombin Complex Octapharma külleme és mit tartalmaz a csomagolás

AProthrombin Complex Octapharma por és oldatos infúzióhoz szolgáló oldószerformájában kerül kiszerelésre.

AProthrombin Complex Octapharma egy db. kartondobozban kerül forgalomba, melynektartalma:

- 1üveg porral oldatos infúzióhoz

- 1 üveg azoldószerrel, 20 ml injekciós vízzel

- 1 db átvitelieszközkészlet (1 db kettős tű és 1 db szűrőtű).

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és mit tartalmaz acsomagolás

Akészítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozataliengedély jogosultjának helyi képviseletéhez:

 

Octapharma (IP) Limited

The Zenith Building

26 Spring Gardens

Manchester M”

EgyesültKirályság

Akészítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozataliengedély jogosultjának helyi képviseletéhez:

 

Képviselet  HWH Kft

Harcsa u. 2 III.6

1023 Budapest

 

Gyártók:

OctapharmaPharmazeutika Produktionsges.m.b.H.
Oberlaaer Str. 235
A-1100 Bécs

Ausztria

 

OctapharmaLingolsheim S.A.S.
70-72 Rue du Maréchal Foch
67380 Lingolsheim
Franciaország

Ezt a gyógyszerkészítményt az Európai Gazdasági Térség tagállamaibanaz alábbi neveken engedélyezték:

 

Ausztria,Belgium, Bulgária, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Izland,Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Lengyelország,Portugália, Szlovénia, Szlovákia, Spanyolország, Nagi-Britannia: Octaplex

Csehország,Svédország: Ocplex

Magyarország:Prothrombin Complex Octapharma

Olaszország,Románia: Pronativ

 

 

OGYI-T-20295/01

 

 

A betegtájékoztató engedélyezésénekdátuma: 2010-09-29

 

 

INFORMÁCIÓK EGÉSZSÉGÜGYI SZAKEMBEREKRÉSZÉRE

 

A Prothrombin Complex Octapharmaalkalmazásáról szóló általános információ a 3. pontban található.

 

Az alábbi információk kizárólag orvosokvagy egészségügyi szakembereknek szólnak.

 

Kezelésiutasítások

Kérjük, olvassael, és gondosan kövesse az összes alábbi útmutatást.

Az alábbiakbanleírt elkészítési eljárás során fenn kell tartani a sterilitást!

A készítmény szobahőmérsékletengyorsan oldódik.

Az elkészített oldatnakátlátszónak vagy enyhén opálosnak kell lennie.

Ne használja azoldatot, ha az zavaros, vagy látható részecskéket tartalmaz.

Az elkészítettoldatokat beadás előtt vizuálisan ellenőrizni kell az oldatlan részecskék vagyelszíneződés kizárása céljából.

Feloldás után azoldatot azonnal fel kell használni.

Az esetleg fel nem használt készítménytés a hulladékot a helyi hatósági követelmények szerint kell megsemmisíteni.

 

Dózisok

Vérzések kezelése és prevenciója K-vitamin antagonistávalfolytatott kezelés során:

Az alkalmazott dózis a kezelés előtt mért és a beállítandó INRértéktől függ. A következő táblázat hozzávetőleges adagokat tartalmaz (azelkészített oldatra vonatkozó ml/testtömeg kg),melyek alkalmazásával a különböző kezdeti értékekről normalizálható az INR (£ 1,2egy órán belül).

 

Kiindulási INR

2 – 2,5

2,5 – 3

3 – 3,5

> 3,5

Hozzávetőleges adag* (ml Prothrombin Complex Octapharma/testtömeg kg)

0,9 –1,3

1,3 – 1,6

1,6 – 1,9

> 1,9

 

*Az egyszeri adag nem haladhatja meg a 3.000 NE mennyiséget(= 120 ml Prothrombin Complex Octapharma).

 

Mivel az előbbiekben részletezett adagolási ajánlások tapasztalatijellegűek, valamint mivel a regeneráció és a kezelés hatásának időtartamaváltozhat, a kezelés során elengedhetetlen az INR folyamatos ellenőrzése.

 

Vérzés kezelése és a vérzések kialakulásának perioperatívprofilaxisa a II-es és X-es K-vitamin függő véralvadási faktor veleszületetthiánya esetén, ha nem áll rendelkezésre a megfelelő, tisztított véralvadásifaktor:

A kezeléshez szükséges adag számítása azon a tapasztalaton alapul,hogy a II-es és a X-es véralvadási faktorok 1 NE/testtömeg kgmennyiségei azok plazmában mérhető aktivitását 0,02 (II-es faktor) és 0,017NE/ml-rel (X-es faktor) növelik.

·         A szükséges mennyiség (nemzetközi egységben) = testtömeg (kg) x a X-esvéralvadási faktor esetében elérni kívánt aktivitásnövekedés (NE/ml) x 59

            ahol59 (ml/tt kg) a becsült regeneráció reciproka.

·         A II-es véralvadási faktor esetében szükséges dózisok:

A szükséges mennyiség =testtömeg (kg) x a II-es véralvadási faktor esetében elérni kívántaktivitásnövekedés (NE/ml) x 50

Ha az egyedi regeneráció ismert, akkor a számítás során ezt azértéket kell használni.

 

A feloldásra vonatkozóútmutatások:

1. Hagyjafelmelegedni az oldószert (injekciós víz) és a port az injekciós üvegfelbontása nélkül szobahőmérsékletre. Ezt a hőmérsékletet kell tartani akészítmény feloldása során.
Ha vízfürdőt használ a melegítéshez, vigyázzon arra, hogy ne érje víz azinjekciós üvegek gumidugóját és kupakját. A vízfürdő hőmérséklete ne haladjameg a 37°C-ot.

2. Távolítsael a por és az oldószer injekciós üvegének kupakját, és tisztítsa meg agumidugókat alkoholos törlővel.

3. Vegyele a védőcsomagolást a kettős tű rövidebb végéről, úgy, hogy közben ne érintsemeg a tű szabadon lévő végét.
Ezután szúrja át az oldószeres injekciós üveg dugóját középen függőlegesentartott tűvel.
Annak érdekében, hogy az oldószeres injekciós üvegből az összes folyadékoteltávolítsa, a tűt úgy kell beszúrnia a gumidugóba, hogy az éppen csak átjussona dugón, és látsszon az injekciós üvegben.

4. Vegyele a védőcsomagolást a kettős tű másik, hosszabb végéről, úgy, hogy közben neérintse meg a tű szabadon lévő végét.
Tartsa az oldószeres injekciós üveget fejjel lefelé az egyenesen tartott porinjekciós üveg fölött, és gyorsan szúrja át a tűvel középen a por injekciósüvegének gumidugóját.
A por injekciós üvegében lévő vákuum beszívja az oldószert.

5. Vegyeki a kettős tűt és az üres oldószeres injekciós üveget a por injekciósüvegéből. Lassan forgassa a por injekciós üvegét a por teljes feloldódásáig. AProthrombin Complex Octapharma szobahőmérsékleten gyorsan oldódik, és színtelenvagy enyhén kék színű oldatot ad.

Ha apor nem oldódik fel teljesen, vagy ha csomó képződik, ne használja fel akészítményt.

 

Utasítások az infúzió beadásához:

Óvintézkedéskéntaz infúzió beadása előtt és alatt ellenőrizni kell a beteg pulzusszámát. Ha a pulzusszám jelentősen nő, lassítsa az infúzióbeadásának ütemét, vagy függessze fel az adagolást.

1. Miutána port a fentiek szerint feloldotta, vegye le a védőcsomagolást a szűrőtűről,és szúrja át a por injekciós üvegének gumidugóját.

2. Távolítsael a szűrőtű kupakját, és csatlakoztassa egy 20 ml-es fecskendőhöz.

3. Fordítsafejjel lefelé az injekciós üveget és a felhelyezett fecskendőt, és szívja fel afecskendőbe az oldatot.

4. Fertőtlenítseaz injekció tervezett beadási helyét alkoholos törlővel.

5. Aszűrőtű eltávolítása után fecskendezze be az oldatot intravénásan, lassúütemben: kezdetben 1 ml per perc, később maximum 2-3 ml per perc.

 

A szűrőtű egyszerhasználatoseszköz. Mindig használja a szűrőtűt, ha a készítményt a fecskendőbe szívja fel.A fecskendőbe a fibrinrögök képződésének veszélye miatt nem juthat vissza vér.


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!