Torvalipin Plus 5mg/10mg filmtabletta (30x buborékcsomagolásban)

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Torvalipin Plus 5 mg/10 mg filmtabletta

Torvalipin Plus 10 mg/10 mg filmtabletta

 

amlodipin/atorvasztatin

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt agyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót,mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                További kérdéseivel forduljonkezelőorvosához, gyógyszerészéhez.

-                Ezt a gyógyszert az orvoskizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számáraártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhezhasonlóak.

-                Ha Önnél bármilyen bármely mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát,vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyenlehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.       Milyentípusú gyógyszer a Torvalipin Plus és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalók aTorvalipin Plus szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni aTorvalipin Plus‑t?

4.       Lehetségesmellékhatások

5.       Hogyan kell aTorvalipin Plus‑t tárolni?

6.       A csomagolástartalma és egyéb információk

 

1.            Milyen típusú gyógyszer aTorvalipin Plus és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

ATorvalipin Plus filmtabletta két aktív hatóanyagot, amlodipint ésatorvasztatint tartalmaz. Az amlodipin az úgynevezett ’kalciumcsatorna‑blokkolók’csoportjába tartozik, és magas vérnyomás (hipertónia) kezelésére alkalmazható.Az atorvasztatin a ’sztatinoknak’ nevezett gyógyszercsoport tagja, a vérbenlévő zsírok (koleszterin, trigliceridek) csökkentésére alkalmazható.

 

A Torvalipin Plus szív‑és érrendszeri (kardiovaszkuláris) betegségek (pl. mellkasi szorító fájdalom[úgynevezett angina], szívroham vagy szélütés) megelőzésére javasolt olyanmagasvérnyomás‑betegségben szenvedő betegeknél, akiknél további szív‑érrendszeri kockázati tényezők, pl. dohányzás, túlsúly, a vérben emelkedettkoleszterinszint, a családban előfordult szívbetegség vagy cukorbetegség állnakfenn. Ha a magas vérnyomás mellett ilyen tényezők is jelen vannak, fokozott akockázata annak, hogy a betegnél szív‑ és érrendszeri rendellenességekalakulnak ki.

 

Hogyan hat a Torvalipin Plus

Amagas vérnyomás egy olyan állapot, amikor a vérnyomás tartósan rendellenesen magas,ami a szív‑ és érrendszeri betegségek (pl. mellkasi szorító fájdalom[angina pektorisz], szívroham vagy szélütés) egyik kockázati tényezője. Azamlodipin ellazítja az ereket, így a vér könnyebben áramlik át rajtuk.

 

A koleszterin a szervezetbenmegtalálható természetes vegyület, ami a test normális növekedéshez szükséges.Ha azonban az Ön vérében túl sok koleszterin található, akkor ez lerakódhat azerek falán, beszűkíti az erek keresztmetszetét és végül elzárja azokat. Ez aszívbetegségek egyik leggyakoribb oka.

Az atorvasztatin csökkenti a’rossz’ koleszterin (az alacsony sűrűségű, más néven LDL koleszterin) szintjét,és növeli a ’jó’ koleszterin (más néven nagy sűrűségű vagy HDL koleszterin)mennyiségét a vérben. Hatását úgy éri el, hogy gátolja a májban azt az enzimet,amely a koleszterint előállítja. Ezen kívül elősegíti a koleszterineltávolítását a véráramból.

 

 

2.            Tudnivalók a TorvalipinPlus szedése előtt

 

Ne szedje a Torvalipin Plus‑t

-                ha allergiás az amlodipinre vagyegyéb kalciumcsatorna‑blokkolókra, az atorvasztatinra, vagy a gyógyszer(6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

-                ha Ön jelenleg májbetegségbenszenved vagy szenvedett bármikor a múltban (lásd még a „Figyelmeztetések ésóvintézkedések” című részt alább).

-                ha Önnek nagyon alacsony a vérnyomása(hipotenzió).

-                ha úgynevezett kardiogén sokkbanszenved (ebben az állapotban a szíve nem képes elegendő mennyiségű vértpumpálni a testébe).

-                ha Önnek aorta‑billentyűszűkülete van (aortasztenózis).

-                ha Ön szívroham után kialakultszívelégtelenségben szenved.

-                ha Ön terhes, szoptat, vagy nemhasznál megfelelő fogamzásgátló módszereket.

-                ha az alábbi gyógyszerekbármelyikét szedi: ketokonazol, itrakonazol (gombafertőzések kezeléséreszolgáló gyógyszerek), telitromicin (antibiotikum);

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A TorvalipinPlus szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével,

-                ha májbetegségben szenved, vagyrendszeresen nagy mennyiségben fogyaszt alkoholt.

-                ha Ön 70 évnél idősebb.

-                ha Önnek veseproblémái vannak.

-                ha Önnél pajzsmirigy alulműködés(hipotireózis) áll fenn.

-                ha Önnek ismételt vagy ismeretlenokból izomfájdalmai voltak, valamint ha az Ön saját vagy a családikórelőzményében öröklődő izombetegség fordult elő.

-                ha Önnek valaha egyébkoleszterinszint (vérzsír)‑csökkentő gyógyszerek (pl. egyéb “sztatinok”vagy “fibrátok”) korábbi szedése esetén izomproblémái voltak.

-                ha Ön rendszeresen jelentősmennyiségű alkoholt fogyaszt;

 

Ha a fentiek bármelyike vonatkozik Önre, kezelőorvosaa Torvalipin Plus‑kezelés megkezdése előtt és a kezelés soránvérvizsgálatot rendelhet el az izmokat érintő mellékhatások kockázatánakmeghatározása céljából.

 

A Torvalipin Plus‑kezelés alatt

Ha indokolatlan izomfájdalmat (mialgia),izomgörcsöt, sajgást vagy kimerültséget tapasztal, főként, ha ezeket általánosrosszullét vagy láz kíséri, azonnal forduljon kezelőorvosához, mivelelőfordulhat, hogy le kell állítani a Torvalipin Plus‑kezelést. Akkor isforduljon a kezelőorvosához, ha nehézlégzése jelentkezik, köhög vagy romlik azáltalános egészségi állapota (kimerült, fogy, és láza van).

 

Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi, a kezelőorvosa szorosmegfigyelés alatt fogja tartani, ha Ön cukorbeteg, vagy ha fennáll acukorbetegség kialakulásának kockázata. Önnél valószínűleg fennáll acukorbetegség kialakulásának kockázata, ha a vérében magas a cukor‑ és azsírszint, ha túlsúlyos, és magas vérnyomása van.

 

Gyermekek és serdülők

Ne adja ezt a gyógyszer gyermekeknek vagyserdülőknek, mivel ebben a korcsoportban a gyógyszer alkalmazása valószínűlegnem biztonságos.

 

Egyéb gyógyszerek és a Torvalipin Plus

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagygyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett alkalmazott, valamint szednialkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.

 

Néhánygyógyszer megváltoztathatja a Torvalipin Plus hatását, vagy a Torvalipin Plusbefolyásolja meg ezek hatását. Az ilyen típusú kölcsönhatás az egyik vagymindkét gyógyszer hatásosságát csökkentheti. Ugyanakkor fokozhatja mellékhatásokkockázatát vagy súlyosságát, beleértve ebbe a fontos, de ritka, izomkárosodássaljáró állapotokat, a ’rabdomiolízisként’ és ’miopátiaként’ ismert betegségeket(lásd 4. pont).

 

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi gyógyszerekbármelyikét szedi:

-                egyes baktériumok‑elleniszerek, pl. rifampicin vagy fuzidinsav, úgynevezett makrolid antibiotikumok,mint pl. az eritromicin, klaritromicin, telitromicin, vagy egyesgombafertőzések kezelésére szolgáló gyógyszerek, pl. vorikonazol, flukonazol,pozikonazol, ketokonazol, itrakonazol.

-        a vérzsírok szintjét szabályozógyógyszerek: fibrátok, mint amilyen a gemfibrozil, nikotinsav, kolesztipol ésezetimib.

-        szívfrekvencia szabályozására alkalmazottgyógyszerek, pl. amiodaron, diltiazem, vagy olyan szívritmus szabályozók, minta digoxin.

-        görcsrohamok kezelésére ésmegelőzésére alkalmazott gyógyszerek, pl. karbamazepin, fenobarbitál, fenitoin,fosfenitoin, primidon, sztiripentol.

-        az immunrendszer működésétbefolyásoló gyógyszerek, pl. ciklosporin.

-        proteáz‑gátlók és egyéb, a HIV kezelésére szolgáló gyógyszerek,pl. ritonavir, lopinavir, atazanavir, indinavir, darunavir, nelfinavir,efavirenz, delavirdin.

-        warfarin (vérhígító gyógyszer).

-        savlekötők (emésztési problémákraadott gyógyszerek).

-        szájon át szedett fogamzásgátlók.

-        depresszió kezelésére alkalmazottgyógyszerek, pl. nefazodon és imipramin.

-        mentális (elmebeli állapototérintő) betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek, pl. antipszichotikumok.

-        szívelégtelenség kezelésérealkalmazott gyógyszerek, mint amilyenek a béta‑blokkolók (pl. bizoprolol, karvedilol, metoprolol).

-        magas vérnyomás gyógyszerei (angiotenzin‑receptor‑blokkolók, béta‑blokkolók,kalciumcsatorna‑blokkolók, ACE‑gátlók, vízhajtók és nitrátok).

-        alfa-1‑blokkolók, amelyeketmagas vérnyomás és bizonyos prosztataproblémák kezelésére alkalmaznak (pl. prazozin, alfuzozin, doxazozin, tamzulozin,terazozin).

-        amifosztin (daganatok kezelésérealkalmazott gyógyszer).

-        szildenafil (merevedési zavarok,impotencia kezelésére szolgáló gyógyszer).

-        dantrolén és baklofén(izomlazítók).

-        kortikoszteroidok (a szervezetgyulladásos megbetegedéseinek kezelésére alkalmazott gyógyszerek).

-        vény nélkül kapható, közönséges orbáncfüvettartalmazó gyógyszerek (depresszió kezelésére).

 

A Torvalipin Plus egyidejű bevételeétellel, itallal és alkohollal

A Torvalipin Plus a nap bármely szakábanbevehető, étkezés közben vagy attól függetlenül.

 

Grépfút lé

A Torvalipin Plus‑kezelés alatt neigyon túl sok (1 vagy 2 pohárnál több) grépfrút levet, mert a nagymennyiségű grépfrút lé megváltoztatja a Torvalipin Plus hatását.

 

Alkohol

A Torvalipin Plus szedése során kerülje a túlzottalkoholfogyasztást. Lásd még a „Figyelmeztetések és óvintézkedések” címűrészt ebben a pontban.

 

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél aterhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előttbeszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Terhesség

Ha Ön terhes vagy teherbe kíván esni, tilos aTorvalipin Plus‑t szednie. A fogamzóképes korban lévő nőknek a TorvalipinPlus‑kezelés alatt megbízható fogamzásgátló módszereket kellalkalmazniuk.

 

Szoptatás

 Ha Ön szoptat, tilos a Torvalipin Plus‑t szednie.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Torvalipin Plus várhatóan nembefolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességeket. Gépjárművezetés vagy gépek kezelése során azonban figyelembe kellvenni, hogy szédülés jelentkezhet.

 

 

3.       Hogyan kell szedni aTorvalipin Plus‑t?

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerészeáltal elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolástilletően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Felnőttek

Az ajánlott kezdő adag naponta 1 db Torvalipin Plus5 mg/10 mg filmabletta. Amennyiben szükséges, a kezelőorvosa azadagot naponta 1 db Torvalipin Plus 10 mg/10 mg tablettára emelheti.

 

Atablettát egészben, egy pohár vízzel kell lenyelni. A tablettát a nap folyamánbármikor, étkezés közben vagy attól függetlenül be lehet venni. Ajánlottazonban, hogy a gyógyszert minden nap azonos időben vegye be.

 

Tartsabe a kezelőorvosa által előírt diétát. Különösen fontos, hogy kerülje a zsírosételeket, ne dohányozzon és rendszeresen mozogjon.

 

Haúgy gondolja, hogy a Torvalipin Plus hatása túl erős vagy túl gyenge, beszéljenkezelőorvosával.

 

A gyógyszer alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

Ez a gyógyszer nem javasolt gyermeke és serdülőkszámára.

 

Ha az előírtnál több Torvalipin Plus‑t vett be

Haaz előírtnál több Torvalipin Plus tablettát vett be (többet, mint az Önszokásos napi adagja), a legvalószínűbb mellékhatás, ami jelentkezhet azalacsony vérnyomás (hipotónia). Forduljon kezelőorvosához vagy menjen tanácsérta legközelebbi kórház sürgősségi osztályára. Vigye magával a megmaradttablettákat. a gyógyszer dobozát vagy a tablettatartályt, hogy a kórháziszemélyzet könnyen azonosíthassa a bevett gyógyszert.

 

Ha elfelejtette bevenni a TorvalipinPlus‑t

Ha elfelejt bevenni egy adag TorvalipinPlus‑t, a következő adagot vegye be a szokásos időpontban. Ne vegyen bekétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja a TorvalipinPlus szedését

Ha abbahagyja a Torvalipin Plus‑szalfolytatott kezelést, állapota romolhat. Csak akkor hagyja abba a gyógyszerszedését, ha ezt kezelőorvosa mondja Önnek.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszeralkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát , vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat,amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Ha a következő mellékhatások bármelyikét tapasztalja,hagyja abba a Torvalipin Plus szedését, és azonnal értesítse kezelőorvosát vagymenjen el a legközelebbi kórház sürgősségi osztályára, mivel sürgős orvosiellátásra lehet szüksége.

 

Gyakori mellékhatások(10‑ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

-        Allergiás reakciók, amelyekbe beletartozhatnak a vörös,viszkető, bőrből kiemelkedő foltok (csalánkiütés).

 

Nem gyakori mellékhatások (100‑ból legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

-        Hasnyálmirigy‑gyulladás(pankreatítisz). A tünetek közé tartozhat a hasi tájékon és a hátban jelentkezőerős fájdalom, a hányinger és a hányás.

-        Májgyulladás (hepatítisz). Atünetek közé tartozhat a bőr besárgulása, az étvágytalanság és az általánosrosszullét.

 

Ritka mellékhatások (1000‑ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

-        Megmagyarázhatatlan izomgyengeség, izomgörcs, izom‑érzékenységvagy izomfájdalom, főleg ha ezeket a tüneteket szokatlan rosszullét vagy lázkíséri (ritka esetekben ez a tüneteggyüttes súlyos, néha halálos kimenetelűállapothoz, az úgynevezett rabdomiolízishez, vagyis az izomsejtek lebomlásáhozvezethet).

-        Súlyos allergiás bőrreakciók olyantünetekkel, mint a bőrön megjelenő vörös foltok, bőrkiütés, hólyagos bőrkiütés),hámlás, amely gyorsan az egész testre kiterjedhet. Ezzel egyidőben olyaninfluenzaszerű tünetek is jelentkezhetnek, mint a láz, torokfájás éskimerültség.

 

Nagyon ritka mellékhatások (10 000‑ből legfeljebb 1 betegetérinthetnek):

-        Súlyos (anafilaxisnaknevezett) allergiás reakció, amelynek tünetei között szerepel az arc-, a nyelv-vagy a torok gyorsan kialakuló vizenyős duzzanata, amelyek súlyos nehézlégzést,viszkető bőrkiütéseket és vérnyomásesést idézhetnek elő.

-        Májelégtelenség. A tünetek közétartozhat a bőr és a szemfehérje besárgulása, a has felpuffadása, sötét színűvizelet, hányinger, étvágytalanság, láz és kimerültség.

 

Egyéb lehetséges mellékhatások:

 

Gyakori mellékhatások(10‑ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

-        Megfázás (a felsőlégutak fertőzése, ami olyan tünetekkel jár, mint a köhögés, torokfájás,orrfolyás és láz)

-        Emelkedett vércukorszint

-        Fejfájás, szédülés,fáradtság, aluszékonyság

-        Bőrvörösödés (bőrpír)

-        Torokfájás, orrvérzés

-        Hányinger, hasi fájdalom,gyomorrontás, hasmenés, székrekedés és felfúvódás

-        Izom‑ és ízületi fájdalom,izomgörcs, izommerevség, hátfájdalom, végtagfájdalom

-        Az ízületek és a boka vizenyősduzzanata(ödéma)

-        A vérvizsgálati eredményekmegváltozása, pl. a ’kreatin‑foszfokináz’ nevű enzim, valamint egyesmájenzimek szintjének emelkedése.

 

Nem gyakori mellékhatások (100‑ból legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

-        Alvászavar

-        Vércukorszint csökkenés

-        Ájulás

-        Étvágytalanság

-        Hízás vagy fogyás

-        Hangulatváltozások, úgymintszorongás, depresszió, végtagremegés, rémálmok

-        Emlékezetkiesés, csökkenttapintás‑,vagy fájdalomérzet, zsibbadás a kéz‑ vagy lábujjakban

-                Látászavar, homályoslátás, fülzúgás vagy fülcsengés (tinnitusz)

-        Szívdobogásérzés (palpitáció)

-        Alacsony vérnyomás

-        Légszomj

-        Szájszárazság, az ízérzékelésmegváltozása, hányás, orrdugulás (rinitisz), felböfögés

-        Bőrkiütés vagy viszketés,viszkető bőrkiütés (urtikária) hajhullás, véraláfutások vagy apró pontok abőrön, a bőr elszíneződése, fokozott verítékezés

-        Nyaki fájdalom, izomgyengeség

-        Mellkasi fájdalom

-        Vizeletürítési zavarok (nagymennyiségűvizelet ürítése éjszaka, és gyakoribb vizeletürítés)

-        Impotencia, az emlőszövet duzzanata férfiaknál

-        Kellemetlen érzés, gyengeségérzet, fájdalom, általános rosszullét, láz

-        Fehérvérsejtek megjelenése avizeletben.

 

Ritka mellékhatások (1000‑ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

-        Avérlemezkék számának csökkenése a vérben

-        Zavartságérzés

-        A karok és lábak idegeibenjelentkező problémák, olyan tünetekkel, mint a bőr csökkent érzékenysége ésgyengeség (’perifériás neuropátia’)

-        Mellkasi fájdalom (angina)

-        Epevezeték‑elzáródás (kolesztázis)olyan tünetekkel, mint a szemfehérje és a bőr besárgulása, sötét színű vizelet

-        Bőr- vagy nyálkahártya duzzanat

-        A vázizmok gyulladása vagyduzzanata (miozítisz), íngyulladás vagy ínsérülés.

 

Nagyon ritka mellékhatások (10 000‑ből legfeljebb 1 betegetérinthetnek):

-        A fehérvérsejtek számánakcsökkenése

-        Izommerevség vagy izomfeszülés,íngyulladás vagy ínsérülés

-        Rendellenes szívverés (gyors vagylassú), szívroham, a kis erek gyulladása

-        Ínygyulladás (gingiva hiperplázia)

-        A gyomornyálkahártya gyulladása(gasztrítisz)

-        Köhögés

-        Halláscsökkenés

-        A bőr mély rétegeinek duzzanata,beleértve az ajkak-, a szemhéjak és a nyelv vizenyős duzanatát is, bőrhámlás,napfényfény‑érzékenység.

 

Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a gyakoriság arendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

-        A tüdő olyan gyulladása,amit ‘intersticiális tüdőbetegségnek’ neveznek, és amely nehézlégzést, tartósköhögést és lázat okoz

-        Az ‘extrapiramidális szindrómának’nevezett állapot, olyan tünetekkel, mint az önkéntelen izommozgások, remegés,izommerevség és izomgörcs, amelyek rendszerint az arcon és a nyakonjelentkeznek

-        Cukorbetegség. Ez nagyobbvalószínűséggel fordul elő, ha Önnek magas a vércukorszintje, és a vérzsírok szintje,túlsúlyos és magas a vérnyomása. Kezelőorvosa megfigyelés alatt fogja Önt tartani,amíg ezt a gyógyszert szedi.

 

Ha Önnél bármilyenmellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik.

 

 

5.       Hogyan kell a Torvalipin Plus‑ttárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárvatartandó!

 

Abuborékcsomagoláson és a dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:)után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjáravonatkozik.

 

Legfeljebb 25°C‑ontárolandó.

 

Semmilyengyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek azintézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Torvalipin Plus

-                A hatóanyagok az amlodipin és azatorvasztatin.

 

TorvalipinPlus 5 mg/10 mg filmtabletta

-                5 mg amlodipin (amlodipin-bezilátformájában) és 10 mg atorvasztatin (atorvasztatin-kalcium formájában)filmtablettánként.

 

TorvalipinPlus 10 mg/10 mg filmtabletta

-                10 mg amlodipin (amlodipin-bezilátformájában) és 10 mg atorvasztatin (atorvasztatin-kalcium formájában)filmtablettánként.

 

-                Az egyéb összetevők:

-                Tablettamag: kalcium‑karbonát, mikrokristályos cellulóz,hidegen duzzadó kukoricakeményítő, kroszkarmellóz‑nátrium,hidroxipropilcellulóz, poliszorbát 80, vízmentes kolloid szilícium‑dioxid,magnézium-sztearát.

-                Filmbevonat:

Torvalipin Plus 5 mg/10 mg filmtabletta

-                poli(vinil‑alkohol), titán‑dioxid(E171), makrogol, talkum.

 

Torvalipin Plus 10 mg/10 mg filmtabletta

-                poli(vinil‑alkohol), titán‑dioxid(E171), makrogol, talkum, indigókármin (E132).

 

Milyen a Torvalipin Plus külleme és mit tartalmaz acsomagolás

 

Torvalipin Plus 5 mg/10 mg filmtabletta: fehér, ovális, mindkét oldalán domború, 4,2 mm × 8,2 mmméretű filmtabletta, az egyik oldalán „AA” jelzéssel ellátva.

 

Torvalipin Plus 10 mg/10 mgfilmtabletta: kék, ovális, mindkétoldalán domború, 4,2 mm × 8,2 mm méretű filmtabletta, az egyikoldalán „AA1” jelzéssel ellátva.

 

Kiszerelések:

Buborékcsomagolás:7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 98 és 100 db filmtabletta dobozonként.

 

Nemfeltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Actavis Group PTC ehf.

Reykjavikurvegur76-78,

220Hafnarfjordur

Izland

 

Gyártók

Actavis Group hf.

Reykjavikurvegur78,

220Hafnarfjordur

Izland

 

vagy

 

ActavisLtd.

BLB016 Bulebel Industrial Estate,

ZejtunZTN 3000

Málta

 

Torvalipin Plus 5 mg/10 mg filmtabletta

OGYI-T-22456/01       28x

OGYI-T-22456/02       30x

OGYI-T-22456/03       100x

 

Torvalipin Plus 10 mg/10 mg filmtabletta

OGYI-T-22456/04       28x

OGYI-T-22456/05       30x

OGYI-T-22456/06       100x

 

Ezt a gyógyszert azEurópai Gazdasági Közösség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték

 

Portugália

Amoriro

Bulgária

Luxtanor 5 mg /10mg

Luxtanor10 mg /10mg

Cseh Köztársaság

Amlodipin / Atorvastatin Actavis 5 mg /10mg

Amlodipin / Atorvastatin Actavis 10 mg /10mg

Finnország

Amfiro 5 mg /10mg tabletti, kalvopäällysteinen

Amfiro 10 mg /10mg tabletti, kalvopäällysteinen

Magyarország

Torvalipin Plus 5 mg/10 mg, 10 mg/10 mg filmtabletta

Málta

Amoriro 5mg/10mg, 10mg/10mg film coated tablets

Románia

Torvalipin Plus 5mg/10mg, 10mg/10 mg comprimate filmate

Szlovákia

Amoriro 5 mg / 10 mg

Amoriro 10mg /10 mg

 

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2013. március

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!