Quetiapin Sandoz 25 mg filmtabletta TT (60x)

Quetiapin Sandoz 25 mg filmtabletta TT (60x) betegtájékoztatója

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Quetiapin Sandoz 25 mg filmtabletta

Quetiapin Sandoz 100 mg filmtabletta

Quetiapin Sandoz 200 mg filmtabletta

Quetiapin Sandoz 300 mg filmtabletta

Quetiapin Sandoz starter 25 mg és 100 mg filmtabletta

 

kvetiapin

 

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájé­koztatót!

-          Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiek­ben is szüksége lehet!

-          További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez!

-          Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

-          Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét!

 

A betegtájékoztató tartalma:

 

1.              Milyen típusú gyógyszer a Quetiapin Sandoz filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.              Tudnivalók a Quetiapin Sandoz filmtabletta szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni a Quetiapin Sandoz filmtablettát?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Quetiapin Sandoz filmtablettát tárolni?

6.       További információk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A QUETIAPIN SANDOZ FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A Quetiapin Sandoz filmtabletta az antipszichotikumnak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik, amelyek bizonyos lelkibetegségek tüneteit javítják.

 

A Quetiapin Sandoz filmtablettát skizofrénia kezelésére használják. A skizofrénia tünetei közé tartoznak a hallucinációk (pl. megmagyarázhatatlan eredetű hangok hallása), furcsa és ijesztő gondolatok, viselkedésbeli változások, magány és zavartság érzése.

 

A Quetiapin Sandoz filmtabletta mánia kezelésére is alkalmazható, amelynek tünetei közé tartozik az emelkedett hangulat, illetve a szokatlan energikusság érzése. Ehhez hasonló esetekben az érintettek a szokásosnál kevesebbet alszanak, gyorsabban beszélnek, állandóan új ötleteik és gondolataik vannak. Ugyanakkor ezek a személyek szokatlanul ingerlékenynek is érezhetik magukat.

 

 

2.       TUDNIVALÓK A QUETIAPIN SANDOZ FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

 

Ne szedje a Quetiapin Sandoz filmtablettát

-          ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a Quetiapin Sandoz filmtabletta egyéb összetevőjére.

 

A Quetiapin Sandoz filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

-          ha szívének vagy agyának rossz a vérkeringése, illetve olyan egyéb betegségben szenved, amely hajlamosít az alacsony vérnyomásra. A Quetiapin Sandoz filmtabletta vérnyomásesést válthat ki függőleges vagy álló testhelyzetben, különösen akkor, amikor az adagot növelik a kezelés kezdetén (lásd 4. pont – „Lehetséges mellékhatások”).

-          ha idős korú (különösen a kezelés kezdetén).

-          ha szélütése volt.

-          ha alacsony volt a fehérvérsejtszáma.

-          ha bármikor epilepsziás rohama (rángógörcse) volt. Kérjük, tájékoztassa erről orvosát, még mielőtt elkezdi a Quetapine Sandoz filmtabletta szedését!

-          ha bármilyen akaratlan mozdulatot tapasztal vagy ha egy adott ideig tartó kezelést követően mozgási rendellenességeket észlel, így szokatlan, ismételten megjelenő mozdulatokat. Ha ez történik, értesítenie kell orvosát!

-          ha lázas lesz, légzése felgyorsul, fokozottan verítékezik, tudatállapotában változások állnak be, illetve izommerevség alakul ki. Ha ez bekövetkezik, ne folytassa a Quetiapin Sandoz filmtabletta szedését, hanem azonnal tájékoztassa orvosát! Ilyenkor egy veszélyes rendellenességről is szó lehet, amelyet „malignus neuroleptikus szindrómának” neveznek.

-          ha Ön bizonyos gyógyszereket szed, amelyek gyorsítják vagy gátolják a kvetiapin lebomlását a májban (pl. epilepszia kezelésére való gyógyszereket, amelyek karbamazepin vagy fenitoin hatóanyagot tartalmaznak /lásd 2. pont „A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek” részt is/). Kérjük, tájékoztassa orvosát, amennyiben Ön a Quetiapin Sandoz kezeléssel egyidejűleg ilyen típusú gyógyszereket szed! Orvosa ebben az esetben vagy egy másik gyógyszert rendel Önnek, amelyik nem gátolja, illetve nem gyorsítja a kvetiapin lebomlását, vagy megfelelő módon állítja be gyógyszere adagját. Kérjük, arról is előre tájékoztassa orvosát, ha abba kívánja hagyni ezek közül bármelyik gyógyszer szedését!

-          ha Ön cukorbeteg. Nagyon ritkán vércukorszint-emelkedést figyeltek meg a Quetiapin Sandoz filmtabletta kezelés során. Ha Ön cukorbeteg vagy gyakran válhat magassá a vércukorszintje, tanácsos a Quetiapin Sandoz filmtablettával végzett kezelés során rendszeresen méretnie vércukorszintjét (lásd 4. pont – „Lehetséges mellékhatások”).

-          ha szív- és érrendszeri betegségben (pl. szívelégtelenség vagy szívritmuszavarra való hajlam) szenved, különösen, ha idősebb, mivel ritka esetekben megváltozhat a szívizmokban az ingerületvezetés (a QT-idő megnyúlása). Ezért különös óvatosság szükséges, illetve Ön nem szedhet egyidejűleg más neuroleptikus gyógyszereket, mivel azok felerősíthetik ezt a hatást.

-          ha májműködéseli rendellenességben szenved. Ez esetben óvatosság szükséges a Quetiapin Sandoz filmtabletta szedése kapcsán, különösen a kezelés kezdetén (lásd 3. pont – „Hogyan kell szedni a Quetiapin Sandoz filmtablettát”).

-          ha abba akarja hagyni a Quetiapin Sandoz filmtabletta szedését. Orvosa rendszerint azt tanácsolja, hogy több héten át fokozatosan csökkentse az adagot. Ha abbahagyja a Quetiapin Sandoz filmtabletta szedését, főleg ha ez hirtelen történik, fennáll a megvonási tünetek kialakulásának kockázata. A heveny megvonási tünetek közé tartozik az émelygés, a hányás és az álmatlanság.

 

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható, a homeopátiás, továbbá a nagy adagú vitaminokat tartalmazó készítményeket is!

Arról is tájékoztassa orvosát, ha egy rifampicin nevű (tuberkulózis elleni) gyógyszert vagy  (álmatlanság ellen adott) barbiturátokat szed.

 

Ha olyan gyógyszereket is szed, amelyek gátolják a kvetiapin lebomlását a májban (lásd lent), a Quetiapin Sandoz filmtabletta hatása erősödhet, illetve a mellékhatások kockázata fokozódhat. Közéjük tartozik/tartoznak pl.

- AIDS kezelésére szolgáló gyógyszerek (HIV-proteázgátlók)

- gombás fertőzések kezelésére szolgáló gyógyszerek, amelyek azol típusú hatóanyagokat, pl. ketokonazolt tartalmaznak

- egyes antibiotikumok, amelyek makrolid típusú hatóanyagokat, pl. eritromicint vagy klaritromicint tartalmaznak

- a nefazodon nevű antidepresszáns

(lásd 2. pont – „A Quetiapin Sandoz filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható”).

 

Amennyiben olyan gyógyszereket is szed, melyek csökkentik a kvetiapin vérszintjét, ez a hatás gyengüléséhez vezethet. E gyógyszerek közé tartozik pl.

- a karbamazepin és a fenitoin (epilepszia kezelésére szolgáló hatóanyagok)

- a tioridazin (izgatottság és az agresszió csökkentésére alkalmazott hatóanyag).

 

A Quetiapin Sandoz filmtabletta egyidejű bevétele bizonyos étellel vagy itallal

A Quetiapin Sandoz filmtabletta bevehető étellel vagy itallal.

A Quetiapin Sandoz filmtabletta szedése során kerülnie kell az alkoholfogyasztást, mert az alkohollal való kombináció álmosságot okozhat.

Ne vegye be a Quetiapin Sandoz filmtablettát grapefruitlével!

 

Terhesség és szoptatás

Jelenleg nincs adat a Quetiapin Sandoz filmtabletta terhesség során történő alkalmazásáról. Ezért a Quetiapin Sandoz filmtabletta nem szedhető a terhesség alatt, hacsak orvosa ezt nem tekinti feltétlenül szükségesnek.

Nem ismeretes, hogy a kvetiapin milyen mértékben választódik ki az emberi anyatejbe. Amennyiben szükséges a kezelés, tilos szoptatnia.

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

A Quetiapin Sandoz filmtabletta még rendeltetésszerű használat esetén is károsíthatja a gépjárművezetéshez és a gépek üzemeltetéséhez szükséges képességeket.

Ezért nem szabad gépjárművet vezetnie vagy gépeket üzemeltetnie mindaddig, amíg nem tudja, hogy milyen lehet az Ön egyéni reakciója a készítményre.

 

Fontos információk a Quetiapin Sandoz filmtabletta egyes összetevőiről

Ez gyógyszer laktóz-monohidrátot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

 

3.       HOGYAN KELL SZEDNI A QUETIAPIN SANDOZ FILMTABLETTÁT?

 

A Quetiapin Sandoz filmtablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje, mert minden kezelés az adott beteg egyéni igényeihez igazodva történik. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!

 

A teljes napi adagot két részre kell osztani. Kérjük, a tablettákat elegendő mennyiségű folyadékkal (lehetőleg vízzel) vegye be! A tablettákat étkezések alatt vagy között is beveheti. Ha lehetséges, mindig a nap azonos időszakában szedje a tablettákat!

 

A skizofrénia kezelése:

A kezelés első négy napján a teljes napi adag a következő: 1. nap: 50 mg; 2. nap: 100 mg; 3. nap: 200 mg, és 4. nap: 300 mg kvetiapin. A 4. nap után az adagot napi 300 mg-ról fokozatosan 450 mg kvetiapinra kell emelni. Az egyéni választól és toleranciától függően a napi adag 150 mg és 750 mg között lehet.

 

A mániás epizódok kezelése:

A kezelés első négy napján a teljes napi adag a következő: 1. nap: 100 mg; 2. nap: 200 mg; 3. nap: 300 mg, és 4. nap: 400 mg kvetiapin. A 6. naptól kezdve további adagmódosítások tehetők egészen a napi 800 mg-os kvetiapin adagig. Az adagnövelések mértéke nem haladhatja meg a napi 200 mg-ot.

A hatástól és a toleranciától függően a napi adag 200 mg és 800 mg kvetiapin között lehet.

 

Az Ön kezelőorvosa dönti el, hogy meddig kell szednie a Quetiapin Sandoz filmtablettát.

 

Gyermekek és serdülők:

Mivel ezidáig elégtelen tapasztalatok állnak rendelkezésre a kvetiapinnal, e korcsoport számára nincs általános ajánlás.

 

Idős betegek:

Orvosa eltérő adagot rendelhet attól függően, hogy a Quetiapin Sandoz filmtabletta miként hat Önre és Ön hogyan viseli a kezelést. Valószínű, hogy Önnek alacsonyabb adagra van szüksége, mint a fiatalabb betegeknek és az adag növelése is lassabb lehet.

 

Károsodott májműködés:

Orvosa eltérő adagot rendelhet attól függően, hogy a Quetiapin Sandoz filmtabletta miként hat Önre és Ön hogyan viseli a kezelést.

Kérjük, beszéljen orvosával, ha úgy érzi, hogy a Quetiapin Sandoz filmtabletta hatása túl erős vagy túl gyenge!

 

Ha az előírtnál több Quetiapin Sandoz filmtablettát vett be

A túladagolás tünetei általában a hatóanyag ismert hatásainak (pl. szédülés, nyugtatóhatás, szapora szívdobogás és alacsony vérnyomás) felerősödéséből adódnak.

Ha az előírnál több Quetiapin Sandoz filmtablettát vett be, azonnal értesítse kezelőorvosát vagy egy kórházat!

 

Ha elfelejtette bevenni a Quetiapin Sandoz filmtablettát

Ha elfelejtett bevenni egy adag Quetiapin Sandoz filmtablettát, ne vegye be a kifelejtett adagot! Ehelyett vegye be a soronkövetkező adagot a szokásos időben! Ne vegyen be dupla adagot az elfelejtett adag pótlására!

 

Ha idő előtt abbahagyja a Quetiapin Sandoz filmtabletta szedését

Ne szakítsa meg vagy fejezze be a kezelést anélkül, hogy erről előtte beszélne orvosával! Máskülönben ronthatja a kezelés sikerét. A heveny megvonási tünetek közé a hányinger, a hányás és az álmatlanság tartozik. A megvonási tünetek elkerülése érdekében fontos, hogy lassan csökkentse az adagot. Orvosa elmondja Önnek, hogy miként kell csökkentenie az adagot annak érdekében, hogy ezeket a mellékhatásokat elkerülje.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!

 

 

4.       LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így a Quetiapin Sandoz filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét!

 

A mellékhatások értékelésére az alábbi gyakorisági kategóriákat használják:

 

Nagyon gyakori:

10 beteg közül több mint 1-nél jelentkezik

Gyakori:

100 beteg közül több mint 1-nél, de 10 beteg közül kevesebb mint 1-nél jelentkezik

Nem gyakori:

1000 beteg közül több mint 1-nél, de 100 beteg közül kevesebb mint 1-nél jelentkezik

Ritka:

10 000 beteg közül több mint 1-nél, de 1000 beteg közül kevesebb mint 1-nél jelentkezik

Nagyon ritka:

10 000 beteg közül kevesebb mint 1-nél jelentkezik, beleértve az egyedülálló eseteket is

 

A Quetiapin Sandoz filmtablettával kapcsolatban leggyakrabban jelentett mellékhatások közé tartozik az aluszékonyság, a szédülés, a szájszárazság, az enyhe gyengeségérzet, a székrekedés, a pulzusszám növekedése, a vérnyomásesés, különösen felálláskor és álló helyzetben, továbbá az emésztési zavar.

 

Nagyon gyakori mellékhatások

Aluszékonyság és szédülés (ezek a tünetek a gyógyszer szedésével általában eltűnnek), fejfájás, álmosság.

 

Gyakori mellékhatások

Szájszárazság, orrdugulás, emésztési zavar, székrekedés, testtömeg-gyarapodás, vizenyősödés az ujjakban és a lábujjakban, gyengeségérzet, a fehérvérsejtszám átmeneti csökkenése (leukopénia), a májműködés átmeneti változásai (májenzimszint [SGOT, SGPT] -emelkedés), szapora szívdobogás és gyengeség.

 

Vérnyomásesést is tapasztalhat, különösen a kezelés kezdetén, főként felálláskor és álló testhelyzetben (ortosztatikus hipotónia), amely szívdobogásérzést és szédülést okozhat. Ájulás is bekövetkezhet. Ha úgy érzi, hogy el fog ájulni, feküdjön le azonnal, amíg jobban nem érzi magát. Ezek a tünetek a gyógyszer szedésével rendszerint eltűnnek. Ha azonban nincs javulás, beszéljen orvosával.

 

Nem gyakori mellékhatások

Bizonyos vérsejtek megszaporodása (eozinofília), túlérzékenység (allergia), görcsök, átmeneti májenzimszint (gamma-GT) -növekedés, emelkedett vérzsír (szérum triglicerid) -értékek, magasabb össz-koleszterinszint.

 

Ritka mellékhatások

Sárgaság, a hímvessző hosszantartó, fájdalmas merevedése (priapizmus). Ritkán az alábbi mellékhatások fordulhatnak elő egyidejűleg: láz, szapora légzés, fokozott verítékezés, a tudatállapot változásai és izommerevség. Abban az esetben, ha ezek a mellékhatások egyidejűleg fordulnak elő Önnél, veszélyes rendellenesség fejlődhetett ki (malignus neuroleptikus szindróma). Ha ez következik be, ne szedje tovább a Quetiapin Sandoz filmtablettát, hanem azonnal tájékoztassa orvosát!

 

Nagyon ritka mellékhatások

Bizonyos vérsejtek számának csökkenése (neutropénia), emelkedett vércukorszint, a fennálló cukorbetegség romlása, májgyulladás, szokatlan mozdulatok, amelyek hosszú időtartamú kezelést követően újra és újra visszatérnek, túlérzékenységi reakciók, köztük a bőr és a nyálkahártya fájdalmas duzzanatai (angioneurotikus ödéma), súlyos bőrrendellenességek lázzal és a nyálkahártya hólyagosodásával (Stevens–Johnson szindróma).

 

 

5.       HOGYAN KELL A QUETIAPIN SANDOZ FILMTABLETTÁT TÁROLNI?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A buborékfólián és a dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Quetiapin Sandoz filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg! Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

Különleges tárolást nem igényel.

 

 

6.       TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Quetiapin Sandoz filmtabletta?

 

Quetiapin Sandoz 25 mg filmtabletta

A készítmény hatóanyaga a kvetiapin (kvetiapin-fumarát formájában)

25 mg kvetiapin (kvetiapin-fumarát formájában) filmtablettánként.

 

Segédanyagok:

Tablettamag:

Kalcium-hidrogén-foszfát, laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, A típusú karboximetil‑keményítő-nátrium, povidon, magnézium-sztearát.

 

Tablettabevonat:

Hipromellóz, titán-dioxid (E 171), makrogol 400, vörös vas-oxid (E 172), sárga vas-oxid (E 172).

 

Quetiapin Sandoz 100 mg filmtabletta

A készítmény hatóanyaga a kvetiapin (kvetiapin-fumarát formájában)

100 mg kvetiapin (kvetiapin-fumarát formájában) filmtablettánként.

 

Segédanyagok:

Tablettamag:

Kalcium-hidrogén-foszfát, laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, A típusú karboximetil‑keményítő-nátrium, povidon, magnézium-sztearát.

 

Tablettabevonat:

Hipromellóz, titán-dioxid (E 171), makrogol 400, sárga vas-oxid (E 172).

 

Quetiapin Sandoz 200 mg filmtabletta

A készítmény hatóanyaga a kvetiapin (kvetiapin-fumarát formájában)

200 mg kvetiapin (kvetiapin-fumarát formájában) filmtablettánként.

 

Segédanyagok:

Tablettamag:

Kalcium-hidrogén-foszfát, laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, A típusú karboximetil‑keményítő-nátrium, povidon, magnézium-sztearát.

 

Tablettabevonat:

Hipromellóz, titán-dioxid (E 171), makrogol 400.

 

Quetiapin Sandoz 300 mg filmtabletta

A készítmény hatóanyaga a kvetiapin (kvetiapin-fumarát formájában)

300 mg kvetiapin (kvetiapin-fumarát formájában) filmtablettánként.

 

Segédanyagok:

Tablettamag:

Kalcium-hidrogén-foszfát, laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, A típusú karboximetil‑keményítő-nátrium, povidon, magnézium-sztearát.

 

Tablettabevonat:

Hipromellóz, titán-dioxid (E 171), makrogol 400.

 

Quetiapin Sandoz starter 25 mg és 100 mg filmtabletta

11 filmtabletta csomagonként (6 Quetiapin Sandoz 25 mg filmtablettát tartalmazó 1 buborékfólia

és 5 Quetiapin Sandoz 100 mg filmtablettát tartalmazó 1 buborékfólia).

 

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

 

Quetiapin Sandoz 25 mg filmtabletta: barackszínű, kerek, domború felületű filmtabletta.

Quetiapin Sandoz 100 mg filmtabletta: sárga színű, kerek, domború felületű, egyik oldalán törővonallal ellátott filmtabletta*.

Quetiapin Sandoz 200 mg filmtabletta: fehér színű, kerek, domború felületű filmtabletta.

Quetiapin Sandoz 300 mg filmtabletta: fehér színű, kapszula formájú, egyik oldalán törővonallal ellátott filmtabletta*.

 

*A tabletta egyenlő adagokra osztható.

 

A Quetiapin Sandoz filmtabletták buborékfóliába és HDPE tartályba vannak csomagolva.

 

Kiszerelések:

 

Quetiapin Sandoz 25 mg filmtabletta

1, 3, 6, 10, 20, 28, 30, 50, 60, 90, 98, 100, 120, 180, 240 tabletta (buborékfólia)

30x1, 100x1 (egységnyi dózist tartalmazó buborékfólia)

60, 100 tabletta (HDPE tartály)

 

Quetiapin Sandoz 100 mg filmtabletta

1, 3, 6, 10, 20, 28, 30, 50, 60, 90, 98, 100, 120, 180, 240 tabletta (buborékfólia)

30x1, 50x1, 100x1 (egységnyi dózist tartalmazó buborékfólia)

60, 100 tabletta (HDPE tartály)

 

Quetiapin Sandoz 200 mg filmtabletta

1, 3, 6, 10, 20, 28, 30, 50, 60, 90, 98, 100, 120, 180, 240 tabletta (buborékfólia)

30x1, 50x1, 100x1 (egységnyi dózist tartalmazó buborékfólia)

60, 100 tabletta (HDPE tartály)

 

Quetiapin Sandoz 300 mg filmtabletta

1, 3, 6, 10, 20, 28, 30, 50, 60, 90, 98, 100, 120, 180, 240 tabletta (buborékfólia)

30x1, 50x1, 100x1 (egységnyi dózist tartalmazó buborékfólia)

60, 100 tabletta (HDPE tartály)

 

Quetiapin Sandoz starter 25 mg és 100 mg filmtabletta

6 Quetiapin Sandoz 25 mg filmtablettát tartalmazó 1 buborékfólia

5 Quetiapin Sandoz 100 mg filmtablettát tartalmazó 1 buborékfólia

 

 

 

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Sandoz Hungária Kft.

1034 Budapest

Tímár u. 20.

Magyarország

 

A gyártó:

Nycomed Pharma Sp. z o. o., Ul. Ksiestwa Lowickiego 12, 99-420 Lyszlowice, Lengyelország

Salutas Pharma GmbH, Otto-von-Guericke-Allee 1, 39179 Barleben, Németország

Salutas Pharma GmbH, Dieselstrasse 5, 70839 Gerlingen, Németország

LEK Pharmaceuticals d.d, Verovskova 57, 1526 Ljubljana, Szlovénia

LEK S.A., Ul. Domaniewska 50 C, 02-672 Varsó, , Lengyelország

LEK Pharmaceuticals d.d., Trimlini 2 D, 9220 Lendava, Szlovénia

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

Dánia

Quetiapin Hexal

Ausztria

Quetiapin Sandoz 25, 100, 200, 300 mg – Filmtabletten

Csehország

Quetiapin Sandoz 200 mg

Észtország

Quetirel 200 mg

Spanyolország

Quetiapina Sandoz 200 mg comprimidos recubiertos con película EFG

Finnország

Quetiapin Hexal

Magyarország

Quetiapin Sandoz 25, 100, 200, 300 mg tabletta,

Quetiapin Sandoz starter 25 mg és 100 mg filmtabletta

Lettország

Quetirel 100, 200 mg apvalkotas tabletes

Litvánia

Quetirel 200 mg plevele dengtos tabletes

Norvégia

Quetiapin Hexal

Lengyelország

Kvelux

Portugália

Quetiapina Sandoz 25, 100, 200,  300 mg comprimidos revestidos por pelicula

Szlovénia

Kvelux 200 mg filmsko obložene tablete

Szlovákia

Quetiapin Sandoz 200 mg filmom obalené tablety

           

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009.július 21.


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!