Torvatec Kombi 20 mg filmtabl. és 10 mg tabl. TT (30x)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK AFELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

TORVATECKOMBI 10 mg filmtabletta és  5 mg tabletta

TORVATECKOMBI 10 mg filmtabletta és 10 mg tabletta

TORVATECKOMBI 20 mg filmtabletta és  5 mg tabletta

TORVATECKOMBI 20 mg filmtabletta és 10 mg tabletta

atorvasztatin/amlodipin

 

Mielőttelkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbibetegtájékoztatót.

-       Tartsa meg a betegtájékoztatót,mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-       További kérdéseivel forduljonorvosához vagy gyógyszerészéhez.

-        Ezt a gyógyszert az orvos Önnekírta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet mégabban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak

-       Ha bármely mellékhatás súlyossáválik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyébtünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

Abetegtájékoztató tartalma:

1.    Milyen típusú gyógyszer a TorvatecKombi és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.    Tudnivalók a Torvatec Kombiszedése előtt

3.    Hogyan kell szedni a TorvatecKombi-t?

4.    Lehetséges mellékhatások

5.    Hogyan kell a Torvatec Kombi-ttárolni?

6.    További információk

 

 

1.     MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TORVATEC KOMBI ÉS MILYEN BETEGSÉGEK

ESETÉNALKALMAZHATÓ?

 

ATorvatec Kombi összecsomagoltformában tartalmaz Torvatec 10 mg vagy 20 mg filmtablettát, illetve Amlozek 5mg vagy 10 mg tablettát.

 

A Torvatec Kombi szív-és érrendszeri betegségek (pl. mellkasi szorító fájdalom [ún. angina pektorisz],szívroham) megelőzésére javasolt olyan magas vérnyomás betegségben(hipertóniás) szenvedő betegeknél, akiknél további szív- és érrendszerikockázati tényezők – mint a dohányzás, túlsúly, a vér emelkedettkoleszterinszintje, családban előfordult szívbetegség, valamint cukorbetegség –állnak fenn. A magas vérnyomással együttesen fennálló kockázati tényezők abetegeket szív- és érrendszeri rendellenességek fokozott kockázatának teszikki.

 

A Torvatec Kombiakkor alkalmazható, ha orvosa már megfelelően beállította az Ön kezelését a TORVATECKOMBI két összetevőjével azonos adagban alkalmazott, egyidejűleg szedett különállóamlodipin és atorvasztatin készítményre.

 

A Torvatec Kombiegyik összetevője, az Amlozek tabletta amlodipint (kalcium-antagonista típusúgyógyszer), másik összetevője, a Torvatec filmtabletta pedig atorvasztatint(sztatin típusú gyógyszer) tartalmaz.

 

Az amlodipint amagas vérnyomás (hipertónia) kezelésére, az atrovasztatint pedig akoleszterinszint csökkentésére használják.

 

A magasvérnyomásbetegség (hipertónia) olyan állapot, amikor a vérnyomás tartósan rendellenesenmagas, és amely a szív- és érrendszeri betegségek (pl. mellkasi szorítófájdalom, szívroham, szélütés) egyik fő kockázati tényezője.

 

A koleszterin aszervezetben megtalálható természetes anyag, a sejtek nélkülözhetetlenalkotórésze. Ha azonban az Ön vérében túl sok koleszterin található, akkor ezlerakódhat az erek falán, megnövelve a vérrögök, valamint a szív- ésérrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. A vér magaskoleszterinszintje a szívbetegség egyik legfontosabb kockázati tényezője.

 

 

2.  TUDNIVALÓK A TORVATEC KOMBI SZEDÉSE ELŐTT

 

Neszedje a Torvatec Kombi-t

·     ha allergiás(túlérzékeny) az amlodipinre vagy az atorvasztatinra, vagy bármely más kalcium‑csatornagátlóra

·     ha allergiás(túlérzékeny) a Torvatec Kombi bármely egyéb összetevőjére (lásd 6. pont „Mittartalmaz a Torvatec Kombi”)

·     ha Önjelenleg májbetegségben szenved (ha májbetegsége a múltban fordult elő, olvassael az alábbi ”A Torvatec Kombi fokozott elővigyázatossággal alkalmazható”fejezetet)

·     ha Önnél amáj működésére vonatkozóan tisztázatlan eredetű rendellenes laboratóriumivizsgálati eredményt találtak

·     ha Ön terhes,vagy terhességet tervez, vagy szoptat

·     ha az alábbigyógyszerek bármelyikét szedi: ketokonazol, itrakonazol (gombafertőzésekkezelésére szolgáló gyógyszerek), telitromicin (antibiotikum)

·     ha Önnek nagyonalacsony a vérnyomása

·     ha Önszívében aortabillentyű-szűkület (aorta sztenózis) áll fenn, vagy ha Önnélszíveredetű sokk jelentkezik (olyan állapot, amelyben a szív nem képes elégvért biztosítani a szervezet ellátására);

·     ha Önszívroham után kialakult szívelégtelenségben szenved

 

ATorvatec Kombi fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

·     ha Önnekveseproblémái vannak

·     ha Önnélpajzsmirigy alulműködés (hipotireózis) áll fenn

·     ha Önnekismételt vagy tisztázatlan eredetű izomfájdalma volt, valamint, ha az Önszemélyes vagy családi kórelőzményében öröklődő izombetegség fordult elő

·     ha Önnekegyéb koleszterinszint (vérzsír)-csökkentő gyógyszerek (pl. egyéb “sztatinok”vagy “fibrátok” néven ismert gyógyszerek) korábbi szedése esetén izomproblémáivoltak;

·     ha Önrendszeresen jelentős mennyiségű alkoholt fogyaszt

·     ha Önnek amúltban májbetegsége volt

·     ha Ön 70évesnél idősebb

 

Haezek bármelyike érvényes Önre, beszéljen kezelőorvosával.

Számoljon be orvosánakvagy gyógyszerészének Torvatec Kombi-val történő kezelés előtt,

ha Önnek súlyoslégzési elégtelensége van.

 

A fentiek közülbármely esetben a TORVATEC KOMBI kezelés megkezdése előtt és valószínűleg a kezeléssorán orvosa vérvizsgálatot rendelhet el az izmokat érintő mellékhatásokkockázatának előrejelzése céljából. Ismert, hogy az izmokat érintőmellékhatások, pl. az ún. rabdomiolízis kockázata fokozódhat bizonyosgyógyszerek egyidejű szedése esetén. (lásd2. fejezet „A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek”).

 

Feltétlenülközölje orvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes (vagy teherbe eshet). A TorvatecKombi nem alkalmazható terhesség alatt (lásd a „Terhesség és szoptatás”részt).

 

ATorvatec Kombi alkalmazása gyermekek és 18 év alatti serdülők esetén nemjavasolt.

 

ATorvatec Kombi és az idősek (65 évesek és idősebbek)

Idősbetegek esetén a szokásos adagok alkalmazása javasolt.

 

 

 

Akezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégibenszedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeketis.

 

Vannak gyógyszerek,amelyek kölcsönhatásba léphetnek a Torvatec Kombi filmtablettával éstablettával. Ezek a kölcsönhatások az egyik vagy mindkét gyógyszer hatásosságátcsökkenthetik, illetve fokozhatják a mellékhatások kockázatát vagy azoksúlyosságát (köztük a izomszövet-lebomlással járó nagyon súlyos állapotét, amitrabdomiolízisnek neveznek; lásd 4. pont):

 

·      egyes antibiotikumok, pl.rifampicin vagy a “makrolid antibiotikumok”, pl. eritromicin, klaritromicin,illetve fuzidinsav, vagy bizonyos gombafertőzések ellen használt gyógyszerek. ATorvatec Kombi szedése ellenjavallt az alábbi gyógyszerek szedése esetén:ketokonazol, itrakonazol (gombafertőzések kezelésére szolgáló gyógyszerek),telitromicin (antibiotikum) (lásd fentebb a „Ne szedje a Torvatec Kombi-t”című részt).

·     gyógyszerek akoleszterinszint szabályozására, pl. fibrátok (pl. gemfibrozil), ezetimib, niacin,kolesztipol

·     szívritmusszabályozására szolgáló gyógyszerek, pl. verapamil, amiodaron, diltiazem,digoxin

·     a szervezetvédekező (immun)-rendszerére ható gyógyszerek, pl. a ciklosporin

·     a HIV (AIDS-tokozó vírus)-fertőzés kezelésére használt proteázgátlók

·     warfarin(véralvadásgátló gyógyszer)

·     szájon átszedhető fogamzásgátló készítmények

·     depresszióelleni gyógyszerek, pl. nefazodon

·     magasvérnyomás kezelésére használatos gyógyszerek, pl. az ún. angiotenzin-IIantagonisták, angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) gátlók és vízhajtók

·     vény nélkülkapható lyukaslevelű orbáncfű (Hypericum perforatum) gyógynövénykészítmény

 

ATorvatec Kombi bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

ATorvatec Kombi összetevői (mind az Amlozek tabletta, mind pedig a Torvatecfilmtabletta) étkezés közben, vagy étkezéstől függetlenül is bevehetők.

 

Grépfrútlé

Ne fogyasszon egyvagy két pohár grépfrútlénél többet naponta, mert nagy mennyiségű grépfrútlémegváltoztathatja a Torvatec Kombi hatását.

 

Alkohol

Kerülje a túl nagymennyiségű alkoholfogyasztást a Torvatec Kombi szedése során.

 

Terhességés szoptatás

 

Ne szedjen TorvatecKombi-t, ha terhes, ha szoptat, vagy ha teherbe szeretne esni. Fogamzóképesnőknek megbízható fogamzásgátló módszert kell alkalmazniuk a Torvatec Kombialkalmazása során.

 

Mielőtt bármilyengyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagygyógyszerészével.

 

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükségesképességekre

Gépjárművezetésés gépek kezelése során figyelembe kell venni azt, hogy időnként szédülés vagyfáradtság léphet fel. Ne vezessen, vagy ne kezeljen gépeket, ha a gyógyszerbevételét követően szédülést vagy erős fáradtságot érez.

 

 

3.HOGYAN KELL SZEDNI A TORVATEC KOMBI-T?

 

Ezta gyógyszert mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagygyógyszerészét. Ezzel biztosíthatja a legjobb eredményt és csökkenti amellékhatások kialakulásának kockázatát.

 

ATorvatec Kombi szokásos adagja egyidejűleg napi 1 db. Amlozek tabletta ésnapi 1 db. Torvatec filmtabletta az orvos által meghatározotthatáserősségben.

 

Atablettákat a nap bármely szakában, együtt kell bevenni. A tablettákat ajánlottminden nap azonos időpontban bevenni.

 

Atablettákat egy pohár vízzel kell bevenni.

 

ATorvatec Kombi összetevői (mind az Amlozek tabletta, mind a Torvatecfilmtabletta) étkezés közben, vagy étkezéstől függetlenül is bevehetők.

 

Haaz előírtnál több Torvatec Kombi-t vett be

Havéletlenül túl sok Torvatec Kombi-t vett be, azonnal forduljon orvoshoz. Orvosifelügyeletre lehet szüksége.

 

Haelfelejtette bevenni a Torvatec Kombi-t

Haelfelejtett egy adagot bevenni ebből a gyógyszerből, vegye be, amint eszébejut, majd a következő adagot a szokott időben vegye be. Ha már majdnem itt azideje a következő adag bevételének, akkor csak egyszerűen vegye be a szokottidőben a következő tablettát.

Nevegyen bekétszeres adagot (egyszerre négy tablettát) a kihagyott tabletta pótlására.

 

Haidő előtt abbahagyja a Torvatec Kombi szedését

ATorvatec Kombi-kezelés megszakítása a betegség rosszabbodását okozhatja. Nehagyja abba a gyógyszere szedését, amíg a kezelőorvosa nem mondja.

 

Mindigszedje a Torvatec Kombi-t, még akkor is, ha jól érzi magát

Amagas vérnyomásban szenvedő és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatitényezőivel rendelkező emberek betegségüknek gyakran semmilyen tünetét nemészlelik. Sokan közülük egészségesnek érzik magukat. A lehető legjobberedmények elérése és a mellékhatások kockázatának csökkentése érdekében nagyonfontos, hogy ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasításainak megfelelőenszedje. Akkor is jelentkezzen a megbeszélt kontrollvizsgálatra orvosánál, ha jólérzi magát.

 

Habármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezzemeg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.     LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mintminden gyógyszer, így a Torvatec Kombi is okozhat mellékhatásokat, amelyekazonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Ezek amellékhatások bizonyos gyakorisággal fordulhatnak elő, amit a következőkszerint határoznak meg:

·       gyakori :                      100‑ból1‑10 beteget érint

·       nem gyakori:               1000‑ből1‑10 beteget érint

·       ritka:                           10 000‑ből1‑10 beteget érint

·       nagyon ritka:              10 000‑ből egynél kevesebb beteget érint

 

Abba kell hagynia aTorvatec Kombi (mind az Amlozek tabletta, mind a Torvatec filmtabletta)szedését és haladéktalanul fel kell keresni orvosát, ha angioödéma (súlyosallergiás bőr vagy nyálkahártya reakció) tüneteitészleli, úgymint

·      az arc, a nyelv, illetve a torok feldagadása

·      nyelési nehézségek

·     csalánkiütés,nehézlégzés

·     súlyos, azegész testre kiterjedő hólyagos bőrkiütés (Stevens-Johnson szindróma, toxikusepidermális nekrolízis)

·     sárgaság,sötét vizelet és fáradtság; ezek a tünetek májkárosodásra utalhatnak

·     izomgyengeség,izomsorvadás, vagy -fájdalom, amely egy súlyos, esetlegesen életveszélyesállapothoz (izomszétesés, más néven rabdomiolízis) vezethet. Ez nyilvánvaló oknélkül is bekövetkezhet (pl. nem függ össze testedzéssel)

 

Az Amlozek tabletta (amlodipin)lehetséges mellékhatásai

 

Gyakori:

·      gyengeség és fáradtság érzés, aluszékonyság,fejfájás (leginkább a kezeléskezdetén)

·     az arckipirulása (leginkábba kezelés kezdetén)

·     émelygés,gyomorfájás

·      a boka és más testrészekmegdagadása

 

Nem gyakori:

·     alvásinehézségek, hangulatváltozás (beleértve a szorongást), depresszió

·     akaratlanremegés (reszketés), ízérzés zavara vagy ízérzés elvesztése, eszméletvesztés, érzéscsökkenés,vagy érzéskárosodás (leginkább a bőrben), égő vagy viszkető érzés a bőrön

·     látászavar(beleértve a kettős látást is)

·     fülzúgás(tinnitusz)

·     alacsonyvérnyomás, szabálytalan szívritmus vagy kimaradt szívverés (szívdobogás érzése)

·     légszomj,légzési nehézség,orrfolyás viszketéssel

·     levertség,emésztési zavar (diszpepszia), a bélmozgások megváltozása (beleértve ahasmenést és a székrekedést), szájszárazság

·     hajhullás

·     vörösespöttyök a bőrön, a bőr elszíneződése, verejtékezés, bőrviszketés, bőrkiütés

·     izomgörcsök,hátfájás, izomfájdalom, izületi fájdalom

·     fokozottsürgető vizelési inger

·     impotencia,az emlő megnagyobbodása férfiaknál (ginekomasztia)

·     mellkasifájdalom, általános fájdalom, gyengeség érzet, fáradtság, erőtlenség

·     testtömeg-gyarapodás vagy -csökkenés

 

Ritka:

·     zavartságérzet

 

Nagyon ritka:

·     alacsonyfehérvérsejt-szám, amely magasabb kockázatot jelent fertőzésekkel szemben(leukopénia), alacsony vérlemezkeszám, ami véraláfutás kockázatával jár(trombocitopénia)

·     allergiásreakciók

·     magasvércukorszint (hiperglikémia)

·     az izmokszokatlanul erősebb feszülése, amely a mozgást nehezíti, a kezek és lábak égőérzése vagy zsibbadása vagy gyengesége (perifériális neuropátia)

·     szívinfarktus,súlyos mellkasi fájdalom, szokatlan vagy rendellenes szívverés

·     a vér- vagynyirokerek gyulladása, gyakran bőrkiütessel (vaszkulitisz)

·     köhögés

·     hasnyálmirigy-gyulladás,amely súlyos hasi és hátfájást okoz (pankreatitisz)

·     gyomorhurut(a tünetek: fájdalom, betegség érzés, levertség, véres hányás, vér a belekben)

·     a fogínyvérzése, érzékenysége vagy burjánzása

·     sötét színűvizelet, halvány színű széklet, a bőr vagy a szemfehérje besárgulása(sárgaság), hányinger, láz (májgyulladás avagy hepatitisz)

·     a májenzimekvérszintjének növekedése, amely rendellenes májműködésre utal

·     súlyosallergiás reakciók, amelyek az arc vagy a torok feldagadását okozzák

·     súlyosbőrreakciók, csalánkiütés, a bőr pikkelyesedése vagy hámlása, súlyos allergiás reakcióklázzal, vörös foltok, ízületi fájdalmak és/vagy szempanaszok (Stevens-Johnsonszindróma), az ajkak, a szemhéjak és a nemi szervek feldagadása (Quincke-ödéma)

·     fényérzékenység

 

A Torvatecfilmtabletta (atorvaszttin) lehetséges mellékhatásai

 

Gyakori:

·      székrekedés

·      fokozott bélgázképződés

·      emésztési zavarok

·      hányinger

·      hasmenés

·      túlérzékenység (allergia)

·      álmatlanság

·      fejfájás

·      szédülés

·      bizsergés és zsibbadás

·      bőrkiütés

·      viszketés

·      izomfájdalom

·      ízületi fájdalom

·      fáradtság

·      mellkasi fájdalom

·      hátfájás

·      a kéz- és lábfejek vizenyősduzzadása (ödéma)

·      gyengeség

 

Nem gyakori:

·     étvágytalanság

·     hányás

·     a véralvadékonyságának csökkenése, ami lila foltok és nehezen csillapítható vérzésekformájában nyilvánulhat meg

·     hajhullás, kopaszodás

·     a vércukorszintemelkedése vagy csökkenése

·     hasnyálmirigy‑gyulladás

·     az ujjakfájdalma és zsibbadása

·     viszkető bőrkiütés

·     feledékenység

·     fülzúgás(tinnitusz)

·     az izmokfájdalma vagy gyengesége

·     rosszközérzet

·     testtömeg-növekedés

·     impotencia

 

 

Ritka:

·     májgyulladás(hepatitisz)

·     májkárosodás

·     a bőr és aszemfehérje sárgás elszíneződése (sárgaság)

·     izomgyulladás

·     izomgörcsökés izomgyengeség általános rosszulléttel és lázzal (rabdomiolízis, azaz avázizomzat gyors szöveti lebomlása)

 

Nagyon ritka:

·     súlyosallergiás reakció

·     az ajkak vagya nyelv vizenyős duzzadása

·     súlyoshólyagos bőrkiütés (eritéma multiforme, Stevens-Johnsonszindróma és toxikus epidermális nekrolízis)

·     az ízérzészavara

·     látászavar

·     halláscsökkenés

·     májelégtelenség

·     ínsérülés

·     férfiakbanmellnagyobbodás

 

Egyéb lehetségesmellékhatások, amelyeket más, hasonló gyógyszerekkel („sztatinokkal”)kapcsolatban jelentettek:

·      alvászavarok, beleértve azálmatlanságot és a rémálmokat

·      emlékezetkiesés

·      szexuális zavarok

·      depresszió

·      légzési problémák, mint a tartósköhögés és/vagy légszomj vagy láz

 

Ha bármely mellékhatás súlyossáválik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyébtünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

5.HOGYAN KELL A TORVATEC KOMBI-T TÁROLNI?

 

Agyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

Eza gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

 

Adobozon feltüntetett lejárati idő (lásd Felhasználható) után ne alkalmazza a TorvatecKombi egyik összetevőjét (Amlozek tabletta, ill. Torvatec filmtabletta) sem. Alejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Agyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együttmegsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné váltgyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezetvédelmét.

           

 

6.TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mittartalmaz a TORVATEC KOMBI

 

-  Torvatec 10 mg filmtabletta

Akészítmény hatóanyaga: 10 mg atorvasztatin (atorvasztatin-kalcium formájában).

 

Egyébösszetevők:

Tablettamag: mannit (E 421), mikrokristályoscellulóz, kalcium-karbonát (E 170), povidon (K-30)

kroszkarmellóz-nátrium,nátrium-lauril-szulfát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát.

Filmbevonat:hipromellóz 6 cP (E 464), titán-dioxid (E 171), makrogol 6000, talkum.

 

-  Torvatec 20 mg filmtabletta

Akészítmény hatóanyaga: 20 mg atorvasztatin (atorvasztatin-kalcium formájában).

Egyébösszetevők:

Tablettamag: mannit (E 421), mikrokristályoscellulóz, kalcium-karbonát (E 170), povidon (K-30)

kroszkarmellóz-nátrium,nátrium-lauril-szulfát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát.

Filmbevonat:hipromellóz 6 cP (E 464), titán-dioxid (E 171), makrogol 6000, talkum.

 

-  Amlozek 5mg tabletta

Akészítmény hatóanyaga: 5 mg amlodipin (amlodipin bezilát formájában)

Egyébösszetevők: magnézium-sztearát, karboximetil-keményítő-nátrium,kalcium-foszfát, mikrokristályos cellulóz.

 

-  Amlozek 10mg tabletta

Akészítmény hatóanyaga: 10 mg amlodipin (amlodipin bezilát formájában)

Egyébösszetevők: magnézium-sztearát, karboximetil-keményítő-nátrium, kalcium-foszfát,mikrokristályos cellulóz.

 

 

Milyena Torvatec Kombi külleme és mit tartalmaz a csomagolás

 

Torvatec 10 mgfilmtabletta

Fehér színű, kerek,mindkét oldalán domború felületű, 7 mm-es átmérőjű filmtabletta.

 

Torvatec 20 mgfilmtabletta

Fehér színű, kerek,mindkét oldalán domború felületű, 9 mm-es átmérőjű filmtabletta.

 

Amlozek5 mg, illetve 10 mg tabletta

Fehér színű, kerek,lapos tabletták, egyik oldalukon törővonallal, másik oldalukon 5, ill. 10jelzéssel ellátva. A törővonal csak a széttörés elősegítésére és a lenyelésmegkönnyítésére szolgál, nem arra, hogy a készítményt egyenlő adagokra ossza.

 

Acsomagolás tartalma

 

Torvatec 10 mg,20 mg filmtabletta

30db filmtabletta Opa/Al//PVC/Al buborékcsomagolásban és dobozban.

 

Amlozek5 mg és 10 mg tabletta

30 db tablettaszíntelen, átlátszó PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

 

Aforgalomba hozatali engedély jogosultja

 

AramisPharma Kft.

1095Budapest, Mester u. 28

Magyarország

 

 

Gyártó

 

ExtractumPharma Zrt.

Központ:1044 Budapest, Megyeri út 64. Magyarország

Gyártóhely:6413 Kunfehértó, IV. körzet 6.

Magyarország

 

Amlozek5 mg tabletta
Pabianickie Zaklady Farmaceutyczne Polfa S.A.
ul. Marszalka Jozefa Pilsudskiego 5, 95-200 Pabianice

Lengyelország

 Torvatec 10 mg filmtabletta
Balkanpharma - Dupnitsa AD
3 Samokovsko Str, Dupnitsa 2600

Bulgária

Pharmaceutical Works Polpharma S.A.
Production Solid Forms Department
19, Pelpinska Str, 83-200 Starogard Gdanski

Lengyelország

 

Torvatec Kombi 10mg filmtabletta és 5 mg tabletta  

OGYI-T-21992/01

 

Torvatec Kombi 10mg filmtabletta és 10 mg tabletta  

OGYI-T-21992/02

 

Torvatec Kombi 20mg filmtabletta és 5 mg tabletta  

OGYI-T-21992/03

 

Torvatec Kombi 20mg filmtabletta és 10 mg tabletta  

OGYI-T-21992/04

 

 

A betegtájékoztatóengedélyezésének dátuma

 

2012. január

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!