Ciqorin 100 mg lágy kapszula (50x)

Hreferralspctrackhu

Betegtájékoztató: Információka felhasználó számára

 

Ciqorin10 mg lágy kapszula

Ciqorin 25 mg lágy kapszula

Ciqorin 50 mg lágy kapszula

Ciqorin 100 mg lágy kapszula

 

ciklosporin

 

Mielőtt elkezdi alkalmazniezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert azÖn számára fontos információkat tartalmaz.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

-                Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha abetegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

-                Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa errőlkezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem soroltbármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

 

A betegtájékoztató tartalma:

 

1.       Milyentípusú gyógyszer a Ciqorin és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalóka Ciqorin alkalmazása előtt

3.       Hogyankell alkalmazni a Ciqorint?

4.       Lehetségesmellékhatások

5.       Hogyankell a Ciqorint tárolni?

6.       Acsomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.     Milyen típusú gyógyszer a CIQORIN és milyen betegségekesetén alkalmazható?

 

A Ciqorin egy immunoszuppresszánsgyógyszer, amely elnyomja az immunrendszer működését és csökkenti a gyulladást.

 

A ciklosporint az újonnanátültetett szervek, pl. a máj, a vese, a szív, a tüdő, a hasnyálmirigy vagy acsontvelő kilökődésének megelőzésére alkalmazzák. A Ciqorint használják még asúlyos pszoriázis, a nefrotikus szindróma egyes formái által okozottvesebetegség, a súlyos reumás ízületi gyulladás (reumás artritisz) és a súlyosekcéma (atópiás dermatitisz) kezelésére.

 

 

2.       Tudnivalók a CiqOrinSZEDÉSE előtt

 

Ne szedje a Ciqorint:

-                ha allergiás (túlérzékeny) a ciklosporinra vagy a Ciqorin (6. „Acsomagolás tartalma és egyéb információk” pontban felsorolt) egyébösszetevőjére.

-                ha Ön pszoriázisra vagy ekcémára szedi ezt a gyógyszert ésbármilyen vesepanasza, nem megfelelően kezelt fertőzése vagy magas vérnyomásaés a bőrön kívül bármilyen típusú daganata van (lásd a „Figyelmeztetések ésóvintézkedések” részt).

-                ha Ön reumás ízületi gyulladásra szedi ezt a gyógyszert ésbármilyen vesepanasza, nem megfelelően kezelt fertőzése vagy magas vérnyomása,illetve bármilyen típusú daganata van.

-                ha Ön nefrózis szindrómára szedi ezt a gyógyszert és bármilyenvesepanasza, nem megfelelően kezelt fertőzése vagy magas vérnyomása, illetvebármilyen típusú daganata van.

-                ha Önnek a nefrózis szindrómától eltérő vesebetegsége van, amelynem súlyos vesepanaszokkal jár.

-                ha Önnek pszoriázisa van és PUVA, UVB, szénkátrány-, sugár- vagyegyéb immunoszuppresszáns kezelésben részesül.

-                ha Önnek nem megfelelően kezelt magas vérnyomása van.

-                ha Önnek nem megfelelően kezelt fertőzése van.

-                ha orvosa azt mondta, hogy Önnek daganata van (bármilyen fajta).

-                ha Hiperikum perforátumot (közönséges orbáncfüvet)tartalmazó terméket/növényi gyógyszert szed.

-                ha reumás ízületi gyulladása van és Ön 18 éven aluliéletkorú.

-                ha Ön takrolimuszt szed.

-                ha Ön rozuvasztatint szed.

-                ha Ön szoptat.

 

Figyelmeztetésekés óvintézkedések

A Ciqorint csakszervátültetésekkel foglalkozó, bőrgyógyász, nefrológus (vesebetegségekkelfoglalkozó) vagy reumatológus szakorvos rendelheti.

 

A Ciqorin szedéseelőtt beszéljen kezelőorvosával

-                ha Önt egyéb immunoszuppresszáns gyógyszerrel (pl. metotrexáttal)is kezelik.

-                ha étrendje nagy mennyiségű káliumot tartalmaz, vagykáliumtartalmú gyógyszert szed (érdeklődjön kezelőorvosánál).

-                ha vérében alacsony a magnézium szintje.

-                ha vérében túlságosan magas a húgysavszint vagy köszvényes (pl.ha vesebetegségben vagy valamilyen fajtájú ízületi gyulladásban szenved).

-                ha magas a vérzsírszintje.

-                ha rossz a vese- és/vagy a májműködése.

-                ha magas vérnyomása van vagy kezelik magas vérnyomás ellen(káliumspóroló vízhajtókkal, ACE-gátlókkal, angiotenzin II receptorgátlókkal).

-                ha bármilyen védőoltásban fog részesülni a közeljövőben.

 

A Ciqorinnal kezelt betegeknekkerülniük kell a védekezés nélküli túlzott napfényt.

 

A Ciqorinnal kezelt betegeknekrendszeresen méretniük kell vérnyomásukat és vizsgáltatniuk veseműködésüket.Rendszeresen vérmintát kell adniuk a ciklosporin- és a vérzsírszintek mérésére,valamint a májműködés ellenőrzésére.

 

A ciklosporin alkalmazását egyesesetekben összefüggésbe hozták a nyirokcsomók megnagyobbodásával és daganatokkialakulásával, különösen a bőrön. Kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizni fogjaaz Ön egészségi állapotát és vizsgálatokat végeztet.

 

A ciklosporin vérszintjét akkoris rendszeresen ellenőrizni kell, ha Ön bizonyos egyéb gyógyszereket is szed,vagy ha abbahagyja más gyógyszerek szedését (lásd lentebb az „Egyéb gyógyszerekés a Ciqorin” részt).

 

Kérjük, tájékoztassa kezelőorvosát,ha Ön bármilyen, gyógyszerrel nem kezelt akut fertőző betegségben szenved. Akezelés során a ciklosporin növeli a fertőzések elkapásának kockázatát, amelyeknémelyike esetleg súlyos is lehet. Ha Ön változást észlel a látásában, amozgáskoordinációjában, ügyetlennek érzi magát, kihagy az emlékezete,nehézkesen beszél vagy nehezen érti meg azt, amit mások mondanak,izomgyengeséget tapasztal, ezek egy agyi fertőzés jelei és tünetei lehetnek,amelyet progresszív multifokális leukoenkefalopátiának neveznek. Értesítsekezelőorvosát, amint rosszul érzi magát.

 

Kérjük, tájékoztassa kezelőorvosát,ha hány és/vagy hasmenése van, mert romolhat a gyógyszer felszívódása.

 

Jelentések vannak arról, hogy aciklosporin növelheti az agyi belnyomást (amelyet jóindulatú koponyaűrinyomásnövekedésnek neveznek). Ha Önnek hányingere van, cseng a füle, fejfájásavagy látászavarai, egyensúly- vagy emlékezetzavarai vannak, értesítsekezelőorvosát.

 

Ha kezelőorvosa átáll az Ön általszedett ciklosporin hatóanyagú gyógyszerről egy másik ciklosporin hatóanyagúgyógyszerre, rendszeresen nyomonköveti az Ön egészségi állapotát, hogymegbizonyosodjon arról, hogy Ön a helyes adagot kapja. Ennek érdekében Önnélvérvizsgálatokat végezhetnek.

 

Rendszeres fogászati ellenőrzésekajánlottak.

 

Egyébgyógyszerek és a Ciqorin

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét ajelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyébgyógyszereiről.

 

Az alábbi gyógyszerek csökkentika Ciqorin hatását:

Barbiturátok, karbamazepin, oxkarbazepin, fenitoin,fenobarbitál, primidon (epilepszia kezelésére adott gyógyszerek); nafcillin,rifampicin, grizeofulvin, szulfadiazin, trimetoprim és szulfadimidin(antibiotikumok); oktreotid (bizonyos hormonok felszabadulását csökkentőgyógyszer); probukol (magas koleszterinszint kezelésére adott gyógyszer);orlisztát (elhízás ellen adott gyógyszer); troglitazon (II. típusúcukorbetegség kezelésére adott gyógyszer); tiklodipin (vérrögképződés ellenadott gyógyszer); metamizol (fájdalomcsillapító), Hiperikum perforátum (közönségesorbáncfű); szulfinpirazon (köszvény ellen adott gyógyszer); terbinafin(gombaellenes gyógyszer); bozentán (a tüdőerek vérnyomásának csökkentéséreadott gyógyszer).

 

Az alábbi gyógyszerek növelika Ciqorin hatását:

Makrolid antibiotikumok, pl.eritromicin, doxiciklin, jozamicin, roxitromicin, prisztinamicin, azitromicinés klaritromicin (antibiotikumok); ketokonazol, flukonazol, itrakonazol,vorikonazol (gombaellenes gyógyszer); diltiazem, nikardipin, verapamil (magasvérnyomás és szívbetegség elleni gyógyszer); metoklopramid (hányinger elleni gyógyszer);orális fogamzásgátlók; danazol (fájdalmas menstruációkkal kapcsolatos állapotkezelésére); bromokriptin (terméketlenség és Parkinson-kór elleni gyógyszer);nagy adagú metilprednizolon (gyulladáscsökkentő gyógyszer); allopurinol(ízületi gyulladás elleni gyógyszer); amiodaron, propafenon (szívritmuszavarokkezelésére adott gyógyszer); klorokvin (malária elleni gyógyszer);proteázgátlók (HIV-fertőzés kezelésére adott gyógyszerek); kólsav ésszármazékai (máj által termelt epesavak); imatinib (bizonyos ráktípusokkezelésre adott gyógyszer); kolhicinek (köszvény kezelésére adott gyógyszerek);nefazodon (antidepresszáns).

 

A Ciqorin fokozhatjaaz alábbi gyógyszerek hatását:

Diklofenák (reumás fájdalmakraadott gyógyszer); digoxin (szívritmuszavarokra adott gyógyszer); kolhicin(ízületi gyulladás kezelésére adott gyógyszer); lovasztatin, pravasztatin,szimvasztatin, atorvasztatin (magas koleszterinszint kezelésére adottgyógyszer); prednizolon; nifedipin, lerkanidipin és aliszkirén (magas vérnyomásés szívbetegség kezelésére adott gyógyszer); etopozid (rákellenes gyógyszer);repaglinid (cukorbetegség kezelésére adott gyógyszer).

 

Egyéb gyógyszerek, amelyekkölcsönhatásba léphetnek a Ciqorinnal: aminoglikozidok (pl. gentamicin éstobramicin), ciprofloxacin, vankomicin (antibiotikumok); amfotericin B(gombaellenes gyógyszer); szulfametoxazol (húgyúti fertőzésekben adottgyógyszer); nemszteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (reumás fájdalom);melfalán (sejtosztódásgátló gyógyszer); takrolimusz, everolimusz és szirolimusz(immunoszuppresszáns gyógyszerek); gyomorfekélyek kezelésére adott gyógyszerek(pl. cimetidin, ranitidin); metotrexát (daganatok, súlyos pszoriázis és reumásízületi gyulladás kezelésére adott gyógyszer); káliumtartalmú gyógyszerek(kezelőorvosa tudni fogja, melyek azok).

 

A védőoltások hatásosságacsökkenhet a Ciqorin-kezelés során.

ACiqorin egyidejű bevétele étellel és itallal

·               A Ciqorin étkezéstől függetlenül szedhető.

·               A grépfrútlé fogyasztását kerülni kell, mert fokozhatja a Ciqorinhatását.

 

Terhességés szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél aterhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előttbeszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Terhesség

Ha Ön terhes, gyermekvállalásttervez vagy teherbe esik a Ciqorin szedése során, azonnal értesítenie kellkezelőorvosát. A Ciqorin nem szedhető terhesség alatt, kivéve, ha kezelőorvosaezt megbeszélte Önnel.

 

Szoptatás

A Ciqorin nem szedhető szoptatássorán.

 

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességekre

A Ciqorin nem befolyásolja agépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Mindazonáltala Ciqorin etanolt tartalmaz. Ne vezessen és ne kezeljen gépeket, ha úgy érzi,hogy a gyógyszer befolyásolja ilyen irányú képességeit.

 

ACiqorin 14,7% etanolt tartalmaz. Egy 500 mg-os dózis 797,5 mgetanolt tartalmaz, amely dózisonként közel 16 ml sörnek vagy 6,6 mlbornak felel meg. Ez az alkoholisták számára káros. Az alkoholtartalmatfigyelembe kell venni terhes és szoptató nőknél, gyermekeknél és nagy kockázatúcsoportoknál, pl. májbetegeknél és epilepsziásoknál.

 

A Ciqorin szorbitottartalmaz. Amennyiben kezelőorvosakorábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse felorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

 

3.       Hogyan kell szedni ACIQORINT?

 

A gyógyszert mindig akezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyibennem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagygyógyszerészét.

 

A Ciqorin napi adagját mindig kétrészre kell osztani és reggel, illetve este bevenni. Az adag az Ön betegségétőlés testtömegétől függően kerül megállapításra. Vérvizsgálatokat végezhetnekÖnnél annak biztosítása érdekében, hogy Ön a megfelelő adagot szedje.

 

A kapszulákat egészben,folyadékkal kell lenyelni. Ne vegye be a gyógyszerét grépfrútlével (lásd 2. pont).A gyógyszer étkezéstől függetlenül szedheti.

 

Szervátültetés:

Az adagolás egyénileg kerülmegállapításra. Fontos, hogy gondosan kövesse az orvos utasításait.

 

Csontvelőátültetés:

Az adagolás egyénileg kerülmegállapításra. Fontos, hogy gondosan kövesse az orvos utasításait.

 

Nefrózisszindróma (vesebetegség):

Az ajánlott kezdő adag szájon át5 mg/testtömeg-kilogramm naponta, 2 részre osztva felnőtteknek,illetve 6 mg/testtömeg-kilogramm naponta, 2 részre osztva gyermekeknek. Aciklosporin vérszintet rendszeresen nyomon kell követni. A csökkent veseműködésűbetegek kezdő adagja nem haladhatja meg a 2,5 mg/testtömeg-kilogrammot.

 

Reumásízületi gyulladás:

Az ajánlott kezdő adag 2,5‑5 mg/testtömeg-kilogramm,2 részre osztva. A teljes terápiás hatás eléréséhez legfeljebb 12 hetesciklosporin-kezelés lehet szükséges.

 

Pszoriázis:

Az ajánlott kezdő adag szájon át 2,5 mg/testtömeg-kilogramm,2 részre osztva. Egy hónap után a napi adag fokozatosan legfeljebb 5 mg/testtömeg-kilogrammranövelhető. A fenntartó kezelés során az adagot egyénileg kell beállítani alegalacsonyabb klinikailag hatásos szintre.

 

Atópiásdermatitisz:

E kórkép kezelésére egyénilegkell beállítani az adagot, mert a betegség nagyon változó. Az ajánlott adag 2,5‑5 mg/testtömeg-kilogrammnaponta, 2 szájon át alkalmazott adagra osztva.

 

Idősek:

Nem szükséges az adag speciálisbeállítása. Kérjen tájékoztatást orvosától.

 

Gyermekek:

Gyermekek kezeléséről korlátozotttapasztalat áll rendelkezésre. Azonban a ciklosporint az ajánlott adaggalspeciális problémák nélkül alkalmazták 1 éves életkor felettigyermekeknél.

 

Ha az előírtnál több Ciqorintvett be

Ha véletlenül túl sok kapszulátvett be, azonnal beszéljen kezelőorvosával. Önnek orvosi segítségre lehetszüksége. Vigye magával a gyógyszer dobozát.

 

Haelfelejtette bevenni a Ciqorint

Vegyen be egy másik adagot, amígmég emlékszik rá, kivéve, ha csaknem eljött az ideje a következő adagjabevételének. Ez esetben folytassa a gyógyszer szedését úgy, mint ezidáig. Nevegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

Annyi ideig kell szednie agyógyszerét, ameddig kezelőorvosa mondja. Ne hagyja abba a gyógyszere szedésétanélkül, hogy előzetesen ne beszélt volna egy orvossal, mert elveszítheti azátültetett szervet vagy állapota romolhat.

 

Ha bármilyen további kérdése vana gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetségesmellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez agyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinéljelentkeznek.

 

Nagyongyakori mellékhatások (10 betegből több, mint 1 esetben fordulhatnak elő)

Emelkedett vérzsírszint(például magas koleszterinszint), remegés, fejfájás, benne migrén, magasvérnyomás, vesepanaszok, mellkasi fertőzések, húgyúti fertőzések és CMV(citomegalovírus) fertőzések).

 

Gyakorimellékhatások (10 betegből legfeljebb 1 esetben fordulhatnak elő)

Emelkedett húgysav vérszint,emelkedett kálium vérszint, csökkent magnézium vérszint, bizsergő, szúrkálóérzés vagy érzéketlenség a bőrben (fonákérzés), étvágytalanság, émelygés,hányás, gyomorfájdalom, hasmenés, ínyduzzanat, májpanaszok, fokozottszőrzetnövekedés, izomgörcsök vagy fájdalom, fáradtság, herpeszfertőzés,candida fertőzés, vérmérgezés, bőrrendellenességek és bőrrákok, valamint afehérvérsejtek túlzott termelődése.

 

Nemgyakori mellékhatások (100 betegből legfeljebb 1 esetben fordulhatnak elő)

Vérszegénység, csökkentvérlemezkeszám, idegrendszeri rendellenességekre utaló jelek (pl. görcsök,zavarodottság, dezorientáció, csökkent reagálóképesség, izgatottság,álmatlanság, homályos látás, vakság, részleges izombénulás, az izomkoordinációzavara, kóma), bőrkiütés, vízfelhalmozódás, testtömeg-gyarapodás, rosszindulatúdaganatok kialakulása.

 

Ritkamellékhatások (1000 betegből legfeljebb 1 esetben fordulhatnak elő)

A hajszálerek vérszegénysége,hemolitikus urémiás szindróma (akut veseelégtelenség és vérszegénység),menstruációs zavarok, a férfiak emlő-megnagyobbodása, emelkedett vércukorszint,fokozódó izomgyengeség, hasnyálmirigy-gyulladás, izomgyengeség vagy –merevség,illetve izomgörcs.

 

Nagyonritka mellékhatások (10 000 betegből legfeljebb 1 esetben fordulhatnakelő)

A látóideg duzzanata esetlegeslátáskárosodással jóindulatú koponyaűri nyomásfokozódás (benignusintrakraniális hipertenzió) esetén.

 

Mint más gyógyszerek esetén,amelyek elnyomják az immunrendszer működését, a ciklosporin okozhatdaganatképződést és egyéb rosszindulatú folyamatokat, főként a bőrön. Ezenfelül hajlamosíthatja Önt a fertőzések elkapására, amelyek súlyosak islehetnek. Ha Ön változást észlel a látásában, a mozgáskoordinációjában,ügyetlennek érzi magát, kihagy az emlékezete, nehézkesen beszél vagy nehezenérti meg azt, amit mások mondanak, izomgyengeséget tapasztal, ezek egy agyifertőzés jelei és tünetei lehetnek, amelyet progresszív multifokálisleukoenkefalopátiának neveznek. Értesítse kezelőorvosát amint rosszul érzimagát.

 

Kisszámú betegnél súlyos májproblémákjelentkeztek, amelyek a szemek és a bőr besárgulásával vagy anélkül alakultakki.

 

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik,tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban felnem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

 

 

5.       Hogyan kell ACIQORINT tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárvatartandó!

 

A dobozon és abuborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható, illetve Felh.)után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjáravonatkozik.

 

Legfeljebb 30°C‑on tárolandó. Nem fagyasztható! A fénytől és a nedvességtől való védelem érdekében az eredeticsomagolásban tárolandó.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon aszennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy amár nem használt gyógyszereit miként dobja el. Ezek az intézkedések elősegítika környezet védelmét.

 

 

6.       A csomagolás tartalmaés egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Ciqorin

-                A készítmény hatóanyaga aciklosporin.

          10 mg ciklosporin lágy kapszulánként.

    25 mgciklosporin lágy kapszulánként.

    50 mgciklosporin lágy kapszulánként.

    100 mgciklosporin lágy kapszulánként.

-                Egyéb összetevők a kapszulatöltetben: makrogol-glicerin-hidroxisztearát, glicerin‑monolinoleát,dietilénglikol-monoetiléter, vízmentesetanol és DL-α-tokoferol.

-                Egyéb összetevők akapszulahéjban: (10 mg) zselatin, glicerin(85%), nem kristályosodó szorbit (E420), glicin, titán-dioxid (E171) és könnyű folyékony paraffin.

(25 mg és 50 mg): zselatin, glicerin (85%),nem kristályosodó szorbit (E420), glicin, titán-dioxid (E171), sárga vas‑oxid(E172), könnyűfolyékony paraffin.

(100 mg): zselatin, glicerin (85%), nemkristályosodó szorbit (E420), glicin, titán-dioxid (E171), barna vas‑oxid(E172), könnyűfolyékony paraffin.

-                Egyéb összetevők a jelölőtintában (25mg, 50mg, 100mg): sellak (E904), propilénglikol, erős ammónia oldatés indigókármin (E132).

 

Milyen a Ciqorin küllemeés mit tartalmaz a csomagolás

Ciqorin 10 mg lágykapszula: Átlátszatlan, fehér vagy csaknem fehér, lágy zselatin kapszula(ovális 2, kb. 9,0 x 5,5 mm méretű), színtelen vagy enyhén sárgás színű, olajos folyadéktöltettel.

Ciqorin 25 mg lágykapszula: Átlátszatlan, sárga, lágyzselatin kapszula (ovális 5, kb. 12,2 x 7,6 mm méretű), IVAX homokóra logóés „25 mg” jelöléssel, színtelen vagy enyhén sárgás színű olajosfolyadéktöltettel.

Ciqorin 50 mg lágykapszula: Átlátszatlan, okkersárga,lágy zselatin kapszula (oblong 11, kb. 20,7 x 7,8 mm méretű), IVAXhomokóra logó és „50 mg” jelöléssel, színtelen vagy enyhén sárgás színűolajos folyadéktöltettel.

Ciqorin 100 mg lágykapszula: Átlátszatlan, barna, lágyzselatin kapszula (oblong 20, kb. 24.7 x 9.9 mm méretű), IVAX homokóralogó és „100 mg” jelöléssel, színtelen vagy enyhén sárgás színű olajosfolyadéktöltettel.

 

A kapszulák az alábbi kiszerelésekben kerülnek forgalomba:20, 30, 50, 50x1, 60, 60x1, 90, 100 lágy kapszula OPA/alumínium/PVC – alumíniumbuborékcsomagolásban.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmiforgalomba.

 

A forgalomba hozataliengedély jogosultja és a gyártó

 

A forgalomba hozataliengedély jogosultja

Teva Gyógyszergyár Zrt.

4042 Debrecen

Pallagi út 13.

 

Gyártó

Teva Czech Industries s.r.o.

Ostravska 29, c.p. 305, 74770 Opava-Komarov

Cseh Köztársaság

 

Teva Gyógyszergyár Zrt.

4042 Debrecen, Pallagi út 13.

Magyarország

 

TEVA UK Ltd.

Brampton Road, Hampden Park, Eastbourne, East Sussex, BN229AG

Egyesült Királyság

 

Pharmachemie B.V.

Swensweg 5, 2031 GA Haarlem

Hollandia

 

Teva Santé

Rue Bellocier, 89100 Sens

Franciaország

Merckle GmbH

Ludwig-Merckle-Straße 3, 89143 Blaubeuren

Németország

 

TevaOperations Poland Sp. z.o.o.

ul. Mogilska 80. 31-546, Krakow,

Lengyelország

 

Ezt agyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi nevekenengedélyezték:

 

Tagállam

Terméknév

Ausztria

Vanquoral 10 mg – Weichkapseln

Vanquoral 25 mg – Weichkapseln

Vanquoral 50 mg – Weichkapseln

Vanquoral 100 mg – Weichkapseln

Belgium

Ciqorin 10 mg capsule, zacht

Ciqorin 25 mg capsule, zacht

Ciqorin 50 mg capsule, zacht

Ciqorin 100 mg capsule, zacht

Ciprus

Ciqorin 10 mg καψάκια, μαλακά

Ciqorin 25 mg καψάκια, μαλακά

Ciqorin 50 mg καψάκια, μαλακά

Ciqorin 100 mg καψάκια, μαλακά

Dánia

Ciqorin

Egyesült Királyság

Ciclosporin 10 mg Capsules, soft

Ciclosporin 25 mg Capsules, soft

Ciclosporin 50 mg Capsules, soft

Ciclosporin 100 mg Capsules, soft

Észtország

Ciqorin

Finnország

Ciqorin 10 mg kapseli, pehmeä

Ciqorin 25 mg kapseli, pehmeä

Ciqorin 50 mg kapseli, pehmeä

Ciqorin 100 mg kapseli, pehmeä

Franciaország

Ciqorin 10 mg capsule molle

Ciqorin 25 mg capsule molle

Ciqorin 50 mg capsule molle

Ciqorin 100 mg capsule molle

Írország

Vanquoral 10mg Capsules, soft

Vanquoral 25mg Capsules, soft

Vanquoral 50mg Capsules, soft

Vanquoral 100mg Capsules, soft

Izland

Ciqorin 10 mg hylki, mjúkt

Ciqorin 25 mg hylki, mjúkt

Ciqorin 50 mg hylki, mjúkt

Ciqorin 100 mg hylki, mjúkt

Lettország

Ciqorin 10 mg mīkstās kapsulas

Ciqorin 25 mg mīkstās kapsulas

Ciqorin 50 mg mīkstās kapsulas

Ciqorin 100 mg mīkstās kapsulas

Litvánia

 

 

Ciqorin 10 mg minkštosios kapsulės

Ciqorin 25 mg minkštosios kapsulės

Ciqorin 50 mg minkštosios kapsulės

Ciqorin 100 mg minkštosios kapsulės

Luxemburg

Ciqorin 10 mg gélule

Ciqorin 25 mg gélule

Ciqorin 50 mg gélule

Ciqorin 100 mg gélule

Magyarország

Ciqorin 10 mg lágy kapszula

Ciqorin 25 mg lágy kapszula

Ciqorin 50 mg lágy kapszula

Ciqorin 100 mg lágy kapszula

Málta

Ciqorin 10mg Capsules, soft

Ciqorin 25mg Capsules, soft

Ciqorin 50mg Capsules, soft

Ciqorin 100mg Capsules, soft

Norvégia

Ciqorin

Románia

Ciqorin 25 mg capsule moi

Ciqorin 50 mg capsule moi

Ciqorin 100 mg capsule moi

Svédország

Ciqorin

 

Ciqorin 10 mglágy kapszula  

OGYI-T-22532/01                   60x      OPA/Al/PVC-Albuborékcsomagolásban és dobozban

 

Ciqorin 25 mglágy kapszula  

OGYI-T-22532/02                   50x      OPA/Al/PVC-Albuborékcsomagolásban és dobozban

 

Ciqorin 50 mglágy kapszula  

OGYI-T-22532/03                   50x      OPA/Al/PVC-Albuborékcsomagolásban és dobozban

 

Ciqorin 100 mglágy kapszula

OGYI-T-22532/04                   50x      OPA/Al/PVC-Albuborékcsomagolásban és dobozban

 

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2014.január


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!