Tavanic 500 mg filmtabletta (7x)

QRD PI template v. 6

BETEGTÁJÉKOZTATÓ:INFORMÁCIÓK A Felhasználó számára

 

Tavanic 250 mgfilmtabletta

Tavanic 500 mgfilmtabletta

levofloxacin

 

Mielőtt elkezdené szedni ezt agyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

-         Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-         További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-         Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, hatünetei az Önéhez hasonlóak.

-         Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.            Milyen típusú gyógyszer a Tavanic filmtabletta és milyen betegségekesetén alkalmazható?

2.            Tudnivalók a Tavanic szedése előtt

3.            Hogyan kell szedni a Tavanic filmtablettát?

4.            Lehetséges mellékhatások

5.            Hogyan kell a Tavanic filmtablettát tárolni?

6.            További információk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TAVANIC FILMTABLETTAÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

ATavanic filmtabletta hatóanyaga a levofloxacin, mely az antibiotikumokgyógyszercsoportjába tartozik. A levofloxacin egy fluorokinolon típusúantibiotikum, melyet levofloxacinra érzékeny baktériumok által okozottfertőzések kezelésére alkalmaznak.

 

ATavanic filmtablettát alkalmazzák pl. melléküreg gyulladás, mellkasi fertőzésekkezelésére olyan betegek esetében, akiknek már hosszú ideje fennálló légzésipanaszaik vannak, tüdőgyulladás, húgyúti fertőzések, a vese és vesemedencegyulladását is beleértve, dülmirigy (prosztata) gyulladás, bőr- és lágyrészfertőzések esetén.

 

 

2.       TUDNIVALÓK A TAVANIC SZEDÉSE ELŐTT

 

Ne szedje a Tavanic-ot:

·        ha Ön allergiás (túlérzékeny) a levofloxacinra, vagy valamely más ún. kinolon típusú antibiotikumra vagy aTavanic egyéb összetevőjére. A túlérzékenységi reakció tünetei lehetnek:kiütés, nyelési vagy légzési nehézség, az ajkak, az arc, a torok és a nyelvduzzanata.

·        ha Ön epilepsziában szenved, mertmegnő annak a kockázata, hogy görcsrohama alakulhat ki;

·        ha Önnek bármikor is ínbántalma(például íngyulladása) volt a fluorokinolonok osztályába tartozóantibiotikummal történt kezelés kapcsán, mert fennáll annak a veszélye, hogy aTavanic alkalmazása során is kialakulhatnak hasonló elváltozások, tünetek, azínszakadást is beleértve;

·        ha Ön terhes, vagy terhességettervez, vagy lehetséges, hogy terhes; ha szoptat, mert a Tavanic árthata gyermekének.

·        A Tavanic csak felnőttekkezelésére szolgál, és nem szabad gyermekeknek vagy növésben lévőfiataloknak (18 év alatt) adni, mivelkárosíthatja a növekedő csontok porcos állományát.

 

A Tavanicfokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

 

·      Tájékoztassa kezelőorvosát korábbi betegségeiről, hogymegfelelő tanácsot tudjon adni Önnek. Ha pl. korábban agyi károsodást (példáulszélütést vagy súlyos agysérülést) szenvedett, fokozódhat a görcsrohamokelőfordulása. (Ha epilepsziás, akkor nem kaphat Tavanic filmtablettát).

·      Ne tartózkodjék a szükségesnél hosszabb ideig kint az erősnapsütésben, és ne kvarcoljon, illetve ne menjen szoláriumba, amíg Tavanickezelést kap, mert egyes betegek érzékenyebbé válnak a napfény hatása iránt,amíg Tavanic kezelésben részesülnek (napozás utáni leégésre emlékeztetőreakciók).

·     Vesekárosodásról vagy görcsrohamra való hajlamról az orvosttájékoztatni kell a kezelés megkezdése előtt.

·      Ritkán a Tavanic ínfájdalmat és íngyulladást okoz, különösenaz idős, illetve a kortikoszteroidokat (kortizont és hasonló gyógyszereket)szedő betegeknél. Leggyakrabban az Achilles-inat érinti, ésínszakadáshoz vezethet. Ez a nemkívánatos hatás a kezelés megkezdését követő 48órán belül jelentkezhet, akár mindkét oldalon. Habármilyen ín-panasza van a Tavanic szedése közben vagy röviddel az után,haladéktalanul forduljon orvoshoz, és pihentesse az érintett végtagot, hogyelkerülje az ín károsodását. Szükség lehet a kezelés abbahagyására (lásd még:Ne szedje a Tavanic‑ot).

·      Azonnal szóljon kezelőorvosának, ha súlyos, tartós és/vagyvéres hasmenése van a Tavanic kezelés alatt vagy után. Ez súlyos bélgyulladást(álhártyás vastagbélgyulladást – ún. pszeudomembranozus kolitiszt) jelezhet,ami antibiotikumokkal végzett kezelés után fordulhat elő, és a Tavanicelhagyását, valamint célzott kezelés megkezdését teheti szükségessé.

·      Azokban a betegekben, akik bizonyosglukóz-6-foszfát-dehidrogenáz (G6-PD) enzim-rendellenességben szenvednek (amelyegy ritka, örökletes megbetegedés), nagyobb valószínűséggel alakulhat ki avörösvértestek pusztulása (hemolízis), amikor kinolon típusú baktériumellenesgyógyszerekkel kezelik őket, ezért az ilyen betegek esetében fokozottabbellenőrzés mellett alkalmazzák a levofloxacint.

·     Fokozott óvatossággal alkalmazhatók a fluorokinolonok, így a levofloxacinis, azoknál a veszélyeztetett betegeknél, akikre jellemzők a szív ingerületvezetésizavarait elősegítő kockázati tényezők, mint:

§ időskor

§ elektrolit zavar (pl. alacsony kálium és magnézium szint)

§ veleszületett ingerületvezetési zavar (ún. meghosszabbodottQT-intervallum tünetcsoport)

§ szívbetegségek (pl. szívelégtelenség, szívizom infarktus, lassúszívverés)

§ egyidejűleg alkalmazott gyógyszerek, bizonyos szívritmuszavarszabályozására szolgáló gyógyszerek, egyes idegrendszerre ható szerek, mint pl.az ún. triciklikus antidepresszánsok, és bizonyos antibiotikumok (makrolidok).

·     Cukorbetegségben szenvedő betegek esetén, mivel különösen együttalkalmazva más szájon át szedett vércukorszint csökkentő gyógyszerekkel vagyinzulinnal, alacsony vércukorszint (hipoglikémia) alakulhat ki. Amennyiben Öncukorbeteg, kérjük, gyakrabban ellenőrizze vércukorszintjét a Tavanic kezelésideje alatt.

·     Fluorokinolon típusú antibiotikumokat (pl. levofloxacint) szedőbetegeknél ún. perifériás idegbántalomról is beszámoltak, amelynek amegjelenése gyors lehet. A perifériás idegbántalom az agyon és a gerincvelőnkívüli érző vagy mozgató idegek betegségét jelenti, legfőbb tünetei arendszerint kezeken vagy a lábakon jelentkező érzéketlenség, érzészavar,bizsergés, égő érzés, és/vagy gyengeség.
Amennyiben ezeket a tüneteket észleli, a levofloxacin szedését azonnal abbakell hagyni.

·     Levofloxacin kezelés esetén a májszövet elhalása (nekrózis),illetve életet veszélyeztető májelégtelenség jelentkezhet. Meg kell szakítani akezelést és fel kell keresni a kezelőorvost, ha májrendellenességre utaló jelekvagy tünetek jelentkeznek, mint pl. fáradtság, sárgaság, sötét vizelet,bőrviszketés, feszes has.

·     Óvatosság szükséges, ha pszichotikus betegeknél illetvepszichiátriai kórelőzményekkel bíró betegeknél alkalmazandó a levofloxacinkezelés.

 

Akezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyébgyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

 

  • A Tavanic és vaskészítmények, magnézium- és alumínium-tartalmú savlekötő szerek, szukralfát egyidejű alkalmazása esetén a Tavanic hatásossága csökkenhet (lásd még 3. Hogyan kell szedni a Tavanic filmtablettát).
  • A Tavanic alkalmazása a K-vitamin antagonistákat (alvadásgátlókat), pl. warfarint szedő betegekben a vérzések növekedését okozza.
  • Nagyobb a görcsroham kialakulásának a kockázata fenbufén vagy más reumás fájdalom és gyulladás elleni gyógyszerek, vagy teofillin (asztma elleni szer) és Tavanic együttes szedése esetén.
  • A probenecid (köszvény elleni gyógyszer) és a cimetidin (savcsökkentő szer) csökkentik a gyógyszer szervezetből történő kiürülését, bár ennek klinikai jelentősége elhanyagolható.
  • A Tavanic meghosszabbíthatja, ill. fokozhatja a ciklosporin (szervtranszplantációban alkalmazott szer) hatását.
  • Bizonyos szívgyógyszerek, egyes idegrendszerre ható szerek és bizonyos antibiotikum típusok egyidejű alkalmazása esetén fokozott óvatosság szükséges. (lásd a 2. pont alatt „A Tavanic fokozott elővigyázatossággal alkalmazható” részt.)

 

A Tavanic egyidejűbevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

A Tavanic filmtabletta azétkezésektől függetlenül bevehető.

 

Terhesség, szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdeneszedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Tavanic terhesség esetén nemalkalmazható. Fennálló vagy tervezett terhességéről a kezelőorvost tájékoztatnikell! Ne kezdjen szedni semmilyen új gyógyszert, amíg meg nem beszéltekezelőorvosával.

A Tavanic a szoptatás ideje alattnem alkalmazható!

Kérdéseivel bármely gyógyszerszedése előtt forduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Egyesmellékhatások, mint a szédülés, álmosság, látászavarok (lásd a 4. pontot)hátrányosan befolyásolhatják a koncentráló és reagáló képességét. Ne vezessengépjárművet, ne kezeljen veszélyes gépeket, illetve ne végezzen más hasonlótevékenységet, ha úgy érzi, hogy romlik a koncentráló és reagáló képessége.

 

 

3.       HOGYAN KELL SZEDNI A TAVANIC FILMTABLETTÁT?

 

Gyógyszerét kizárólag az orvosáltal előírt adagban és ideig alkalmazza.

Általában a Tavanicfilmtablettával történő kezelést a láztalanná válást követően még minimálisan48‑72 órán át folytatni kell.

Amennyiben nem biztos azadagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Amennyiben a kezelőorvosmásképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja:

Naponta egyszer 1 vagy kétszer 1filmtabletta.

A tablettát szétrágás nélkül, egypohár vízzel kell bevenni, a bevétel történhet étkezés közben vagy bármikor azétkezések között.

 

Csökkent veseműködés eseténkisebb adagra lehet szükség, mint a normális veseműködésű betegeknek.

Ha vaskészítményeket(vérszegénység kezelésére), magnézium- és alumínium-tartalmú savlekötő szereket(gyomorégés, gyomorfájás kezelésére) vagy szukralfátot (a gyomor falát védőkészítményt) szed, ezeket a szereket ne vegye be a Tavanic-kal egyidőben, hanema Tavanic bevétele előtt vagy az után 2 órával, ellenkező esetben ezek a szerekcsökkenthetik a Tavanic felszívódását és hatásosságát.

 

A kezelés időtartama a fertőzésfajtájától és súlyosságától függ. Fontos, hogy a kezelőorvos által előírt ideigfolytassa a kezelést. Ne hagyja abba a kezelést idő előtt akkor sem, ha márjobban érzi magát, ellenkező esetben állapota ismét rosszabbra fordulhat. Haúgy érzi, hogy valamilyen mellékhatás miatt kell abbahagynia a kezelést,haladéktalanul forduljon orvoshoz a következő adag bevétele előtt.

 

Ha az előírtnál több Tavanic-otvett be

Ha az előírtnál egy tablettával többet vett be, valószínűlegsemmilyen káros hatás nem alakul ki. Ha több tablettát vett be, sürgősenkeresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórházat. Vigye magával agyógyszer dobozát, hogy megmutathassa az orvosnak. A túladagolás központiidegrendszeri tüneteket (zavartság, szédülés, tudatzavar és görcsrohamok),szív- és érrendszeri tüneteket (pl. EKG eltérést, ún. QT időtartammeghosszabbodást), valamint gyomor- bélrendszeri tüneteket (hányinger, nyálkahártyalemaródása) okozhat. Túladagolás esetén a kezelés a tünetek szerint történik.

 

Ha elfelejtette bevenni aTavanic-ot

Ha elfelejtett bevenni egy adagota Tavanic-ból, vegye be minél hamarabb, kivéve, ha már túl közel van akövetkező adag bevételének időpontja. A soron következő előírt adagolásiidőpontban ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja aTavanic szedését

Ne hagyja abba a Tavanic szedésétcsak azért, mert jobban érzi magát. Fontos, hogy az orvosa által előírt ideigszedje a gyógyszert. Ha idő előtt abbahagyja a tabletták szedését, a fertőzéskiújulhat, az állapota rosszabbá válhat vagy a fertőzést okozó baktériumokellenállóvá válhatnak a gyógyszerre.

 

Ha bármilyen további kérdése vana készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagygyógyszerészét.

 

A diagnosztikai és laboreredményekre gyakorolt hatás

Az opiát kimutatása levofloxacinnal kezelt betegvizeletéből, tévesen pozitív eredményt mutathat. Specifikusabb módszerekrelehet szükség a pozitív opiát eredmény megerősítésére.

 

 

4.       LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, a Tavanicis okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A jelen szakaszban amellékhatásokat az előfordulásuk becsült gyakoriságával együtt adjuk meg.

 

Hagyjaabba a Tavanic szedését és sürgősen keresse fel kezelőorvosát vagy alegközelebbi kórházat, ha az alábbi tünetek valamelyikét észleli:

 

-   túlérzékenységi (allergiás) reakciók,amelyek néha már az első adag bevétele után jelentkeznek, és amelyek gyorsan,perceken vagy órákon belül kialakulhatnak, mint:a hörgők görcse és esetlegsúlyosan nehezített légzés, a bőr és a nyálkahártyák duzzanata ( az arcon és a torokban), hirtelenvérnyomásesés, illetve ájulás. Az ilyen általános reakciókat néha megelőzhetik enyhebőrreakciók, mintpl. a csalánkiütés.

-    íngyulladás és –fájdalom, ízületi, illetve izomfájdalom

-    véres hasmenés

-    főlega kezeken vagy a lábakon tapasztalható érzéketlenség, érzészavar, bizsergés, égő érzés és/vagy gyengeség

-    pszichiátriai problémák, így hallucinációk, (rángásos)görcsroham és zavarodottság, depresszió, öngyilkossági gondolatok ésönveszélyes viselkedés

-    a bőr illetve szem sárgás elszíneződése, sötét vizelet,viszketés, has feszesség, (ezek a májkárosodás tünetei lehetnek)

-   a bőr és a nyálkahártyák súlyos,allergiás, hólyagos reakciói, a bőr hólyagosodása, hámlása, a felhámleválása, majd elhalása,(ilyenkor a beteg bőreolyan, mintha megégett volna).
A nyálkahártyán, ill. bőrön jelentkező reakciók néha már az első adag alkalmazásátkövetően is felléphetnek.

 

Akövetkezőkben a mellékhatásokat az előfordulásuk becsült gyakoriságával együttadjuk meg:

 

Gyakori mellékhatások (100beteg közül 1-10 beteget érint):

-   hányinger,hányás, hasmenés

-   amájenzimek (SGOT, SGPT, GGT, AP) szintjének megemelkedése a vérben

-   fejfájás,szédülés, alvászavarok

 

Nemgyakori mellékhatások (1000 beteg közül1-10 beteget érint):

-    emésztőrendszeri tünetek, mint étvágytalanság, agyomorműködés zavara, hasi fájdalom, puffadás, székrekedés

-    viszketés, bőrkiütés, csalánkiütés, izzadás

-    forgó jellegű szédülés

-   álmosság, íz érzés megváltozása

-    remegés,idegesség, feszültség, szorongás, zavartság

-    légzési nehézség

-    izom és ízületi fájdalom

-    fájdalom a mellkasban, háton vagy a végtagokban, általánosgyengeség

-    vérvizsgálati eredmények eltérése, mint a fehérvérsejtekszámának csökkenése (leukopénia), ill. bizonyos sejttípus számának emelkedése(eozinofília) és a máj- vagy vesebántalmaknak tulajdonítható kórosvérvizsgálati eredmények (emelkedett bilirubin-szint, ill. szérumkreatinin-szint)

-    gombás fertőzés: bármely baktériumellenes kezelés, amelyelpusztít bizonyos kórokozókat, az emberekben normálisan is megtalálhatómikroorganizmusok (baktériumok illetve gombák) között is zavart okozhat. Emiattaz egyéb baktériumok, illetve gombák elszaporodhatnak, ami ritka esetekbenkezelést tesz szükségessé.

 

Ritka mellékhatások (10 000 beteg közül1-10 beteget érint):

-    általános allergiás reakciók olyan tünetekkel, mint acsalánkiütés (urtikária), a hörgők görcse és esetleg súlyosan nehezítettlégzés, a bőr és anyálkahártyák duzzanata (pl. az arcon és a torokban), hirtelen vérnyomásesés,illetve ájulás (sokk)

-   lázas állapot

-    íngyulladás (pl. Achilles ín) és -fájdalom (tendinitisz),ízületi, illetve izomfájdalom. Izomgyengeség, aminek a miaszténia gráviszban(az idegrendszer ritka betegségében) szenvedő betegeknél lehet különösjelentősége.

-    véres hasmenés jelentkezhet,amely nagyon ritka esetekben bélgyulladást (enterokolitiszt) – beleértve azálhártyás vastagbélgyulladást is – jelezhet

-    akut veseelégtelenség,amelyet a vese allergiás reakciója (intersticiális nefritisz) okozhat

-    túlságosan lecsökkenővércukorszint (hipoglikémia), aminek a cukorbetegséggel kezelt betegeknél lehetkülönös jelentősége

-   nyugtalanság(izgatottság), depresszió, pszichotikus reakciók pl. hallucinációk,zavarodottság

-   (rángásos) görcsroham

-    főlega kezeken vagy a lábakon tapasztalható érzéketlenség, érzészavar, bizsergés, égő érzés és/vagy gyengeség (paresztézia)

-   látászavarok,a hallás rendellenességei pl.fülcsengés

-    a vérlemezkék számánakcsökkenése, ami véraláfutások és vérzések kialakulására hajlamosít

-    a fehérvérsejtek számának súlyos megfogyatkozása, ami olyantünetekhez vezet, mint a visszatérő vagy tartós láz, a torokfájás és az újrafokozódó betegségérzet

-   szív- és érrendszeri panaszok,mint kórosan szapora szívverés, kórosan alacsonyvérnyomás

 

Nagyon ritka mellékhatások(10 000 beteg közül kevesebb mint 1 beteget érint)

-   a mozgás összerendezettségének zavarai

-   vérerek allergiás gyulladása

-   porfíriás betegekben porfíriás roham

 

A mellékhatás gyakorisága nem ismert (a rendelkezésreálló adatokból nem állapítható meg gyakoriság):

-    a bőr napfény és ultraibolya sugárzás iránti fokozottérzékenysége

-    EKG eltérések (az ún. QT időtartam meghosszabbodása)

-   a vörösvértestszám csökkenése(vérszegénység) a vörösvértestek károsodása miatt

-    sárgaság,májgyulladás. Súlyos alapbetegségben (pl. vérmérgezésben) szenvedő betegeknélsúlyos májkárosodásról is beszámoltak, beleértve az akut májelégtelenséget is

-    az izomzatot érintő reakciók azizomsejtek károsodásával (rabdomiolízis), ínszakadás (például az Achilles-íné).Ez a mellékhatás – akárcsak a többi fluorokinolon csoportba tartozóantibiotikum esetében – a kezelés megkezdése utáni 48 órán belül fordulhat elő,és kétoldali lehet.

-    főleg kezeken vagy lábakon tapasztalhatóérzéketlenség, érzészavar, bizsergés, égő érzés, és/vagy gyengeség (perifériásidegbántalom). Lásd a 2. pont alatt „A Tavanic fokozott elővigyázatossággalalkalmazható” részt.

-    a tapintóérzés zavara, a szaglás zavarai, beleértve ateljes szagelvesztést, az ízérzés teljes elvesztése

-    halláskárosodás

-    a hörgők görcse, allergiás tüdőgyulladás

-    a bőr és a nyálkahártyáksúlyos, allergiás, hólyagos reakciói (ún. eritéma multiforme, vagy enneksúlyosabb formája, a Stevens-Johnson-tünetegyüttes), illetve a bőrhólyagosodásával és hámlásával, a felhámleválásával, majd elhalásával járó ún. Lyell-szindróma (ilyenkor a beteg bőre olyan, mintha megégett volna).

-    a keringés összeomlása (súlyostúlérzékenységi reakcióhoz – anafilaxiás sokk - hasonló tünetekkel)

-    önveszélyes viselkedésseljáró pszichotikus reakciók, beleértve az öngyilkossági késztetést vagycselekedeteket (lásd 4.4 pont)

 

Ha bármely mellékhatás súlyossáválik, vagy a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetetészlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

5.       HOGYAN KELL A TAVANIC FILMTABLETTÁT TÁROLNI?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárvatartandó!

 

Ez a gyógyszer nem igényel különlegestárolást.

 

A dobozonfeltüntetett lejárati idő (Felh.:) után ne alkalmazza a Tavanic filmtablettát.A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Agyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együttmegsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné váltgyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezetvédelmét.

 

 

6.       TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Tavanicfilmtabletta

-         A készítmény hatóanyaga:

Tavanic 250 mgfilmtabletta: 250 mg levofloxacin (256,23 mglevofloxacin-hemihidrát formájában).

Tavanic 500 mgfilmtabletta: 500 mg levofloxacin (512,46 mg levofloxacin-hemihidrátformájában).

-         Egyéb összetevők:

Tablettamag:

Nátrium-sztearil-fumarát,hipromellóz, kroszpovidon, mikrokristályos cellulóz.

 

Filmbevonat:

Sárga vas-oxid (E 172), vörös vas-oxid(E 172), makrogol 8000, titán‑dioxid (E171), talkum, hipromellóz.

 

Milyen a készítmény külleme ésmit tartalmaz a csomagolás

 

Filmtabletta.

Halvány sárgás-fehér vagy rózsaszínes fehér, hosszúkás,mindkét oldalán domború felületű filmtabletta, mindkét oldalán törővonallal. A filmtabletta egyenlő adagokra osztható.Törésifelülete sárga színű.

 

Tavanic 250 mg filmtabletta:

3db, ill. 5 db, ill. 7 db filmtabletta átlátszó, színtelen PVC/Albuborékcsomagolásban és dobozban.

Tavanic 500 mg filmtabletta:

5db, ill. 7 db filmtabletta átlátszó, színtelen PVC/Al buborékcsomagolásban ésdobozban.

 

A forgalomba hozatali engedélyjogosultja

sanofi-aventis Zrt.

1045 Budapest, Tó u. 1-5.

Magyarország

Tel.: 36-1-505-0050

 

Gyártó

sanofi-aventis Deutschland GmbH

Brüningstrasse 50, D-65926Frankfurt am Main

Németország

 

SANOFIWINTHROP INDUSTRIE

56, route de Choisy au Bac, 60205Compiegne,

Franciaország

 

OGYI-T–6837/03 (Tavanic 250 mg filmtabletta 3 db)

OGYI-T–6837/04 (Tavanic 250 mg filmtabletta 5 db)

OGYI-T–6837/05 (Tavanic 250 mg filmtabletta 7 db)

OGYI-T–6837/06 (Tavanic 500 mg filmtabletta 5 db)

OGYI-T–6837/07 (Tavanic 500 mg filmtabletta 7 db)

 

Akészítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozataliengedély jogosultjához.

 

A betegtájékoztató engedélyezésénekdátuma: 2012. január


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!