Rosuvastatin Pharma-Regist 10 mg filtabletta (30x buborékcsomagolásban)

PARTICULARS TO APPEAR ON <THE OUTER PACKAGING> <AND> <THEIMMEDIATE PACKAGING>

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára

 

Rosuvastatin Pharma‑Regist 5 mg filmtabletta

Rosuvastatin Pharma‑Regist 10 mg filmtabletta

Rosuvastatin Pharma‑Regist 15 mg filmtabletta

Rosuvastatin Pharma‑Regist 20 mg filmtabletta

Rosuvastatin Pharma‑Regist 30 mg filmtabletta

Rosuvastatin Pharma‑Regist 40 mg filmtabletta

rozuvasztatin

 

Mielőtt elkezdi szedni ezta gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Önszámára fontos információkat tartalmaz.

-               Tartsa meg a betegtájékoztatót,mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-               További kérdéseivel forduljon kezelőorvosáhozvagy gyógyszerészéhez.

-               Ezt a gyógyszert az orvos kizárólagÖnnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehetmég abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

-               Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik,tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóbanfel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

Abetegtájékoztató tartalma:

 

1.            Milyen típusú gyógyszer aRosuvastatin Pharma‑Regist és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.            Tudnivalók a Rosuvastatin Pharma‑Registszedése előtt

3.       Hogyan kell szedni a Rosuvastatin Pharma‑Registet?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Rosuvastatin Pharma‑Registettárolni?

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.       Milyen típusú gyógyszer a Rosuvastatin Pharma‑Registés milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

ARosuvastatin Pharma‑Regist asztatinoknak nevezett gyógyszerekcsaládjába tartozik.

 

ARosuvastatin Pharma‑Registet azértírta fel kezelőorvosa, mert:

 

-         Önnek magas akoleszterinszintje. Ez azt jelenti, hogy Ön veszélyeztetett aszívinfarktus vagy a szélütés (sztrók) kialakulásának szempontjából.

 

Azért javasoltákÖnnek a sztatin-kezelést, mert a diéta és a testmozgás önmagában nem eredményezettmegfelelő mértékű koleszterinszint‑csökkenést. A Rosuvastatin Pharma‑Registfilmtabletta szedése során is folytatni kell a koleszterin‑csökkentődiétát és a testmozgást.

 

Vagy

 

-         Egyéb tényezők jelenlétemiatt, amelyek növelik Önnél a szívinfarktus, a szélütés (sztrók) vagy atársuló egészségügyi problémák kialakulásának veszélyét.

 

A szívinfarktust, a szélütéstvagy a társuló egyéb problémákat az érelmeszesedésnek (ateroszklerózis)nevezett betegség okozhatja. Az ateroszklerózis a zsírrészecskék érfalakbatörténő beépülését jelenti.

 

 

Miért fontos a Rosuvastatin Pharma‑Regist folyamatos szedése?

 

A Rosuvastatin Pharma‑Regista vérben keringő, lipideknek nevezett zsírrészecskék vérszintjétbefolyásolja, melyek közül leggyakoribb a koleszterin.

 

Különböző típusú koleszterinektalálhatók a vérben: a „rossz” koleszterin (LDL‑C) és a „jó” koleszterin(HDL‑C).

-               A Rosuvastatin Pharma‑Regist filmtablettával csökkenthető a „rossz” koleszterin ésnövelhető a „jó” koleszterin.

-               Úgy fejti ki hatását, hogya szervezetben megakadályozza a „rossz” koleszterin képződését, valamint segítiszervezetét annak vérből történő eltávolításában.

 

A legtöbb embernél a magaskoleszterinszint nem befolyásolja a közérzetet, mivel nem okoz tüneteket. Haazonban ez az állapot kezeletlen marad, a zsírrészecskék beépülhetnek a vérerekfalába, amely azok szűkületéhez vezet.

 

Előfordulhat, hogy ezek abeszűkült vérerek elzáródnak, így elégtelenné válik a szív vagy az agyvérellátása, mely szívinfarktus vagy szélütés kialakulásához vezet. A koleszterinszintjénekkezelésével csökkentheti a szívinfarktus vagy a szélütés kialakulásánakkockázatát.

 

Fontos folyamatosan szedni aRosuvastatin Pharma‑Regist filmtablettát, még akkor is, ha már sikerült megfelelő mértékbenlecsökkenteni a koleszterinszintet, mivel a gyógyszer szedése megakadályozzaa koleszterinszint újbóli megemelkedését és a zsírrészecskék lerakódását.Azonban abba kell hagynia a gyógyszer szedését, amennyiben kezelőorvosa ezttanácsolja Önnek, vagy teherbe esik.

 

 

2.       Tudnivalók a Rosuvastatin Pharma‑Registszedése előtt

 

Ne szedje a RosuvastatinPharma‑Registet:

-         ha allergiás a rozuvasztatinravagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,

-         ha terhes vagy szoptat. Amennyibena Rosuvastatin Pharma‑Regist-kezelés ideje alatt teherbe esik, azonnal hagyjaabba a gyógyszer szedését és forduljon kezelőorvosához. A nőknek a Rosuvastatin Pharma‑Regist szedése alatt megfelelő fogamzásgátló módszert kellalkalmazniuk, hogy elkerüljék a terhességet,

-         ha májbetegségben szenved,

-         ha súlyos vesebetegségben szenved,

-         ha ismétlődő vagy ismeretlen eredetűizombántalom vagy izomfájdalom jelentkezik Önnél,

-         ha ciklosporint szed(szervátültetést követően alkalmazzák).

 

Amennyiben a fent említettekközül bármelyik vonatkozik Önre (vagy kétségei vannak), keresse fel kezelőorvosát.

 

Az említettekenkívül nem szedheti a RosuvastatinPharma‑Regist 30 mg vagy 40 mg filmtablettát (a két legnagyobbhatáserősség):

-               ha közepesen súlyosvesebetegségben szenved (amennyiben bizonytalan, kérdezze meg kezelőorvosát),

-               ha pajzsmirigy betegsége van,

-               ha ismétlődő vagy ismeretlen eredetű izombántalomvagy izomfájdalom jelentkezik, ha Önnél vagy családtagjainál korábbanizomproblémák fordultak elő, vagy korábban egyéb koleszterinszint-csökkentőgyógyszer szedésekor izombántalom lépett fel,

-               ha rendszeresen nagy mennyiségűalkoholt fogyaszt,

-               ha Ön ázsiai származású (japán, kínai, filippin, vietnámi, koreai vagy indiai),

-               ha a fibrátok csoportjába tartozó,egyéb koleszterinszint-csökkentő gyógyszert szed.

 

Amennyiben a fent említettekközül bármelyik vonatkozik Önre (vagy kétségei vannak), keresse fel kezelőorvosát.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Rosuvastatin Pharma‑Registszedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

-    ha veseproblémái vannak.

-    ha májproblémái vannak.

-    ha ismétlődővagy ismeretlen eredetű izombántalom vagyizomfájdalom jelentkezik, ha Önnél vagy családtagjainál korábban izomproblémákfordultak elő, vagy korábban egyéb koleszterinszint-csökkentő gyógyszerszedésekor izombántalom lépett fel. Azonnal tudassa kezelőorvosával, haismeretlen eredetű izomfájdalom jelentkezik Önnél, különösen, ha ezt rosszullét és lázis kíséri.

-    ha rendszeresen nagymennyiségű alkoholt fogyaszt.

-    ha pajzsmirigy betegségevan.

-    ha a fibrátok csoportjába tartozó, egyébkoleszterinszint-csökkentő gyógyszert szed. Kérjük, figyelmesen olvassa el ezta betegtájékoztatót, akkor is, ha korábban már szedett egyéb gyógyszert a magaskoleszterinszint csökkentésére.

-    ha HIV-fertőzés kezelésére szed valamelygyógyszert, mint pl. ritonavirt lopinavirral és/vagy atazanavirral, lásd „Egyébgyógyszerek és a Rosuvastatin Pharma-Regist”.

-    ha a beteg 10 év alatti életkorú: a Rosuvastatin Pharma‑Regist nem adható 10 évesnél fiatalabb gyermekeknek.

-    ha a beteg 18 év alatti életkorú: a Rosuvastatin Pharma‑Regist 30 mg‑osés 40 mg‑os filmtabletta nemalkalmazható gyermekeknél és serdülőknél 18 éves kor alatt.

-    ha Ön elmúlt 70 éves (kezelőorvosánakegyénre szabottan kell megállapítania az Ön számára legmegfelelőbb kezdő Rosuvastatin Pharma‑Regist-dózist).

-    ha súlyos légzési elégtelenségbenszenved.

-    ha Ön ázsiai származású, azaz japán, kínai,filippin, vietnámi, koreai vagy indiai. Kezelőorvosának egyénre szabottan kellmegállapítania az Ön számára legmegfelelőbb kezdő Rosuvastatin Pharma‑Regist-dózist.

 

Amennyiben a fent említettek közülbármelyik vonatkozik Önre (vagy kétségei vannak):

Ne vegyen be 30 mg‑osvagy 40 mg‑os Rosuvastatin Pharma-Regist-adagot (a két legnagyobbadag), valamint bármely nagyságú Rosuvastatin Pharma-Regist-adag szedése előttkonzultáljon kezelőorvosával, gyógyszerészével.

 

Néhány betegnél a sztatinok amáj működésében eltéréseket okozhatnak. Ez egy egyszerű vizsgálattalkimutatható, mellyel a megemelkedett májenzimszinteket mérik a vérben. Ezért kezelőorvosaa Rosuvastatin Pharma‑Regist-terápia megkezdése előtt, majd azt követően a kezelésideje alatt rendszeresen el fogja végezni ezt a vérvizsgálatot (májfunkciósvizsgálat).

 

Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi,kezelőorvosa szoros megfigyelés alatt fogja tartani, amennyiben Ön cukorbeteg,vagy fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata. Önnél valószínűlegfennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata, ha vérében magas a cukor- ésa zsírszint, ha túlsúlyos és magas vérnyomása van.

 

Egyébgyógyszerek és a Rosuvastatin Pharma‑Regist

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosátvagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szednitervezett egyéb gyógyszereiről.

 

Különösen fontos, hogyközölje kezelőorvosával, amennyiben az alábbi gyógyszerekbármelyikét szedi:

-               ciklosporin (általában szervátültetést követően alkalmazzák)

-               warfarin (vagy egyéb vérhigítógyógyszer)

-               fibrátok (mint például agemfibrozil és a fenofibrát) vagy egyéb koleszterinszint–csökkentő gyógyszerek(például ezetimib)

-               emésztési problémákra szedettgyógyszerek (gyomorsavat semlegesítő szerek)

-               eritromicin (egy antibiotikum)

-               szájon át szedett fogamzásgátlóvagy női hormonpótló gyógyszerek

-               ritonavir lopinavirral és/vagyatazanavirral (HIV fertőzött betegek kezelésére szolgáló vírusellenes szerek, lásd„Figyelmeztetések és óvintézkedések”)

 

ARosuvastatin Pharma‑Regist megváltoztathatja ezeknek a gyógyszereknek ahatását vagy fordítva, ezek a gyógyszerek módosíthatják a Rosuvastatin Pharma‑Registhatását.

 

RosuvastatinPharma‑Regist egyidejű bevétele étellel és itallal

ARosuvastatin Pharma‑Regist étkezéssel vagy attól függetlenül is bevehető.

 

Terhességés szoptatás

Ha Ön terhes vagyszoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeketszeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosávalvagy gyógyszerészével.

 

Neszedje a Rosuvastatin Pharma‑Registet,ha Ön terhes vagy szoptat. Amennyiben a Rosuvastatin Pharma‑Regist szedéseközben esik teherbe, azonnal hagyja abba a Rosuvastatin Pharma‑Registszedését és értesítse erről kezelőorvosát. A terhesség elkerülése érdekében a nőknekmegfelelő fogamzásgátlást kell alkalmazniuk a kezelés alatt.

 

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességekre

Alegtöbb esetben a Rosuvastatin Pharma‑Regist szedésének ideje alatt a gépjárművezetés és a gépek kezelése megengedett, mivela készítmény nem befolyásolja az ilyentevékenységhez szükséges képességeket. Azonban a Rosuvastatin Pharma‑Regist-kezelésideje alatt néhány esetben jelentkezhet szédülés. Amennyiben szédülést tapasztal, konzultáljon kezelőorvosával,mielőtt ilyen tevékenységbe kezdene.

 

ARosuvastatin Pharma‑Regist laktózt (tejcukrot) tartalmaz

Amennyibenkezelőorvosa már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keressefel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

A segédanyagok teljes listájátlásd a „A csomagolás tartalma és egyébinformációk” bekezdésben.

 

 

3.       Hogyan kell szedni a Rosuvastatin Pharma‑Registet?

 

A gyógyszertmindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelőenszedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosátvagy gyógyszerészét.

 

Szokásos adagja felnőtteknek

 

Ha a magas koleszterinszintmiatt szedi a Rosuvastatin Pharma‑Registet:

 

Kezdő adag

A Rosuvastatin Pharma‑Regist-terápiát 5 mg‑os vagy 10 mg‑osadaggal kell kezdeni, még akkor is, ha korábban már magasabb dózisban isszedett egyéb sztatin készítményt. A kezdő adag megállapítása függ:

-         a koleszterinszinttől.

-         a szívinfarktus vagy a szélütéskockázatának mértékétől.

-         olyan faktoroktól, melyekvalószínűsítik bizonyos mellékhatások jelentkezését.

 

Beszélje meg kezelőorvosávalvagy gyógyszerészével, hogy a RosuvastatinPharma‑Regist-terápiábanÖnnek mely kezdő adag lenne a legmegfelelőbb.

 

Kezelőorvosa a legkisebb(5 mg) dózist írhatja elő Önnek, amennyiben:

-         Ön ázsiai származású (japán,kínai, filippin, vietnámi, koreai vagy indiai).

-         Ön elmúlt 70 éves.

-         Ön középsúlyos vesebetegségbenszenved.

-         fennáll Önnél az izomfájdalom ésizomérzékenység (miopátia) kialakulásának kockázata.

 

Az adag emelése és amaximális napi adag

Kezelőorvosa elrendelheti agyógyszer adagjának folyamatos emelését a maximális 40 mg‑os adageléréséig, hogy Ön a megfelelő adagolásban szedje a Rosuvastatin Pharma‑Registet. Az adagmódosítás 4 hetes időközönként történik.

 

A Rosuvastatin Pharma‑Regist maximális napi adagja 40 mg. Ezt azok a betegekkapják, akiknek koleszterinszintjük magas, esetükben nagy a szívinfarktus vagya szélütés kialakulásának kockázata, és akiknél a kisebb dózisokkal nemsikerült megfelelő mértékű koleszterinszint‑csökkenést elérni.

 

Ha a szívinfarktus, aszélütés (sztrók) vagy a társuló egészségügyi problémák kialakulásakockázatának csökkentése miatt szedi a Rosuvastatin Pharma-Registet:

Az ajánlott adag napi 20 mg. Azonban kezelőorvosa elrendelheti agyógyszer adagjának csökkentését, ha a fentiekben említett tényezők közülvalamelyik Önre vonatkozik.

 

Szokásos adagja gyermekeknek10‑17 éves életkorban

A szokásos kezdő adag5 mg. Kezelőorvosa megnövelheti a gyógyszer adagját, azért, hogymegállapítsa az Ön számára megfelelő Rosuvastatin Pharma-Regist adagot. ARosuvastatin Pharma-Regist maximális napi adagja 20 mg. Az adagját napontaegyszer vegye be. A Rosuvastatin Pharma-Regist 30 mg‑os és 40 mg‑osfilmtabletta nem alkalmazható gyermekeknél.

 

A tabletta bevétele

Egészben, vízzel nyelje le atablettát.

A Rosuvastatin Pharma-Registfilmtablettát naponta egyszer kell bevenni. A nap bármely szakában bevehető.

Célszerű mindig azonos időbenbevenni a tablettát, mert így kevésbé felejti el.

 

Rendszeres koleszterinszintellenőrzés

Fontos,hogy rendszeresen felkeresse kezelőorvosáta koleszterinszint megfelelő mértékű csökkenésének és szinten tartásánakellenőrzése céljából.

 

Kezelőorvosaelrendelheti a gyógyszer adagjának emelését, azért, hogy Ön a megfelelő adagbanszedje a Rosuvastatin Pharma-Registet.

 

Haaz előírtnál több Rosuvastatin Pharma‑Registet vett be

Azonnal értesítse kezelőorvosátvagy keresse fel a legközelebbi kórházat.

 

Hakórházi kezelésre szorul, vagy más betegség miatt részesül kezelésben,tájékoztassa a szakszemélyzetet, hogy Rosuvastatin Pharma-Registet szed.

 

Haelfelejtette bevenni a Rosuvastatin Pharma‑Registet

Ne aggódjon, folytassa akezelést a soron következő dózissal.

Nevegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

 

Haidő előtt abbahagyja a Rosuvastatin Pharma‑Regist szedését

Beszélje meg kezelőorvosával,ha abba szeretné hagyni Rosuvastatin Pharma-Regist szedését. A RosuvastatinPharma-Regist-terápia abbahagyásával újra megemelkedhet a vér koleszterinszintje.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásávalkapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

4.       Lehetségesmellékhatások

 

Mintminden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyekazonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Fontos tudni, hogy melyeklehetnek ezek a mellékhatások. Ezek a mellékhatások általában enyhék és rövididőn belül megszűnnek.

 

Hagyja abba a Rosuvastatin Pharma‑Regist szedését, és azonnal kérjen orvosi segítséget, ha azalábbi allergiás reakciókat észleli:

-               légzési nehézség, az arc, azajkak, a nyelv, illetve a torok duzzanata kíséretében vagy anélkül.

-               az arc, az ajkak, a nyelv, illetvea torok duzzanata, mely nyelési nehézséggel jár.

-               súlyos bőrviszketés (a bőrfelszínéből kiemelkedő kiütéssel).

 

Szintén, hagyja abba a RosuvastatinPharma‑Regist szedését, és azonnal kérjen orvosi segítséget, ha valamelyszokatlan izomfájdalom vagy izomérzékenység jelentkezik, és a vártnál tovább tart. Az izmokat érintő tünetekgyermekeknél és serdülőknél gyakrabban jelentkeznek, mint felnőtteknél. Mintmás sztatinok alkalmazásakor is, nagyon kis számú betegnél kellemetlenizomtüneteket tapasztaltak, melyből ritkán, egy rabdomiolízisnek nevezett,potenciálisan életet veszélyeztető izomkárosodás alakult ki.

 

Gyakori lehetségesmellékhatások (100-ból 1-10 beteget érinthet):

-               fejfájás,

-               hasi fájdalom,

-               székrekedés,

-               hányinger,

-               izomfájdalom,

-               gyengeségérzés,

-               szédülés,

-               a vizeletben megjelenő fehérjemennyiségének növekedése – ez rendszerint a Rosuvastatin Pharma‑Regist-kezelésfelfüggesztése nélkül, magától visszaáll a normál értékre (csak a RosuvastatinPharma‑Regist 40 mg adagra vonatkozik),

-               cukorbetegség. A cukorbetegségneknagyobb a valószínűsége, amennyiben az Ön vérében magas a cukor- és azsírszint, ha túlsúlyos és magas vérnyomása van. Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi,kezelőorvosa megfigyelés alatt fogja tartani.

 

Nem gyakori lehetségesmellékhatások (1000-ből 1-10 beteget érinthet):

-               bőrkiütés,viszketés és egyéb bőrtünetek,

-               a vizeletben megjelenő fehérjemennyiségének növekedése – ez rendszerint a Rosuvastatin Pharma‑Regist-kezelésfelfüggesztése nélkül, magától visszaáll a normál értékre (csak a RosuvastatinPharma‑Regist 5‑20 mg adagra vonatkozik).

 

Ritka lehetségesmellékhatások (10 000-ből 1-10 beteget érinthet):

-               súlyos allergiásreakciók – tünetei közé tartozik az arc‑, ajak‑, nyelv‑és/vagy torokduzzanat, nyelési vagy légzési nehezítettség, súlyos bőrviszketés(a bőr felszínéből kiemelkedő kiütésekkel). Amennyiben úgy véli, hogy Önnélallergiás reakció lépett fel, hagyja abba a Rosuvastatin Pharma‑Regist szedését, és haladéktalanul kérjen orvosisegítséget.

-               izombántalomfelnőtteknél – amennyiben szokatlan izomfájdalom vagy izomérzékenység jelentkezik,amely a vártnál hosszabb ideig tart, a biztonság kedvéért hagyja abba a Rosuvastatin Pharma‑Regist szedését és azonnal forduljon kezelőorvosához.

-               súlyos hasifájdalom (hasnyálmirigy-gyulladás),

-               májenzim értékekemelkedése a vérben.

 

Nagyonritka lehetséges mellékhatások (10 000‑bőlkevesebb, mint 1 beteget érinthet):

-               sárgaság (a bőrés a szemek sárgás elszíneződése),

-               májgyulladás (hepatitisz),

-               vér megjelenése avizeletben,

-               ízületi fájdalom,

-               a karon és alábon jelentkező idegi eredetű tünetek (mint pl. zsibbadás),

-               emlékezetkiesés,

-               az emlőkmegnagyobbodása férfiaknál (ginekomasztia).

 

Nem ismertgyakorisággal jelentkező mellékhatás lehet még:

-               hasmenés (lazaszéklet),

-               a száj és a szemkörnyékén, valamint a nemi szerveken jelentkező súlyos hólyagos bőrelváltozások(Stevens‑Johnson szindróma),

-               köhögés,

-               légszomj,

-               vizenyős duzzanat(ödéma),

-               alvászavarok,mint pl. álmatlanság, rémálmok,

-               szexuális zavarok,

-               depresszió,

-               légzésselkapcsolatos panaszok, mint pl. tartósan fennálló köhögés és/vagy légszomj vagyláz,

-               ínsérülés,

-               izomgyengeség,mely tartósan fennáll.

 

Mellékhatásokbejelentése

 

HaÖnnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V.függelékben található elérhetőségeken keresztül.

Amellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többinformáció álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásávalkapcsolatban.

 

 

5.       Hogyankell a Rosuvastatin Pharma‑Registet tárolni?

 

Agyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

Adobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. Alejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

A fénytől való védelemérdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

Semmilyengyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek azintézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       Acsomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz aRosuvastatin Pharma-Regist

-               A készítmény hatóanyaga arozuvasztatin.

5 mgrozuvasztatin (rozuvasztatin-kalcium formájában) filmtablettánként.

10 mgrozuvasztatin (rozuvasztatin-kalcium formájában) filmtablettánként.

15 mgrozuvasztatin (rozuvasztatin-kalcium formájában) filmtablettánként.

20 mgrozuvasztatin (rozuvasztatin-kalcium formájában) filmtablettánként.

30 mgrozuvasztatin (rozuvasztatin-kalcium formájában) filmtablettánként.

40 mgrozuvasztatin (rozuvasztatin-kalcium formájában) filmtablettánként.

 

-               Egyéb összetevők (segédanyagok):vízmentes laktóz, mikrokristályos cellulóz, kroszpovidon, magnézium‑sztearátés vízmentes kolloid szilícium‑dioxid a tablettamagban és laktóz-monohidrát,titán‑dioxid (E171), makrogol 6000 és bázisos butil‑metakrilátkopolimer a filmbevonatban.

 

Milyen a RosuvastatinPharma‑Regist külleme és mit tartalmaz a csomagolás

 

A Rosuvastatin Pharma-Regist5 mg filmtabletta fehér, kerek, mindkét oldalán enyhén domború felületű,metszett élű filmtabletta, egyik oldalán „5” bevéséssel.

A Rosuvastatin Pharma-Regist10 mg filmtabletta fehér, kerek, mindkét oldalán enyhén domború felületű,metszett élű filmtabletta, egyik oldalán „10” bevéséssel.

A Rosuvastatin Pharma-Regist15 mg filmtabletta fehér, kerek, mindkét oldalán enyhén domború felületű,metszett élű filmtabletta, egyik oldalán „15” bevéséssel.

A Rosuvastatin Pharma-Regist20 mg filmtabletta fehér, kerek, metszett élű filmtabletta.

ARosuvastatin Pharma-Regist 30 mg filmtabletta fehér, mindkét oldalándomború felületű, kapszula alakú filmtabletta, mindkét oldalán bemetszéssel. A tablettánlévő bemetszés csak a széttörés elősegítésére és a lenyelés megkönnyítéséreszolgál, nem arra, hogy a készítményt egyenlő adagokra ossza.

A Rosuvastatin Pharma-Regist40 mg filmtabletta fehér, mindkét oldalán domború felületű, kapszula alakúfilmtabletta.

 

Csomagolás:

Filmtabletták OPA/Al/PVC//Albuborékcsomagolásban és dobozban.

 

Kiszerelés:

10 db, 14 db,20 db, 28 db, 30 db, 56 db, 60 db, 84 db,90 db, 98 db vagy 100 db filmtabletta.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozataliengedély jogosultja

Pharma-Regist Kft., 1051Budapest, Október 6. u. 7.

 

А gyártó

KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješkacesta 6, 8501 Novo mesto, Szlovénia

 

Rosuvastatin Pharma-Regist 5mg filmtabletta

OGYI-T-22225/01-11

 

Rosuvastatin Pharma-Regist 10mg filmtabletta

OGYI-T-22225/12-22           

 

Rosuvastatin Pharma-Regist 15mg filmtabletta

OGYI-T-22225/23-33

 

Rosuvastatin Pharma-Regist 20mg filmtabletta

OGYI-T-22225/34-44                             

 

Rosuvastatin Pharma-Regist 30mg filmtabletta

OGYI-T-22225/45-55

 

Rosuvastatin Pharma-Regist 40mg filmtabletta

OGYI-T-22225/56-66

 

Abetegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2013. december

 

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!