Gemcitabin-Teva 40mg/ml konc.oldatos infúzióhoz (1x5ml)

Gemsol PIL

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára

 

Gemcitabin-Teva40 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz

gemcitabin

 

Mielőttelkezdi kapni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbibetegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

-         Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-         További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhezvagy a gondozását végző egészségügyi szakemberhez.

-         Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa errőlkezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Eza betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

 

1.            Milyen típusú gyógyszer a Gemcitabin-Teva és milyen betegségek eseténalkalmazható?

2.            Tudnivalók a Gemcitabin-Teva alkalmazása előtt

3.       Hogyan kell alkalmazni a Gemcitabin-Teva-t?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Gemcitabin-Teva-t tárolni?

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.       Milyen típusú gyógyszer a Gemcitabin-Tevaés milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

AGemcitabin-Teva az úgynevezett „citotoxikus” gyógyszerek csoportjába tartozik.Ezek a gyógyszerek elpusztítják az osztódó sejteket, köztük a daganatossejteket is.

 

AGemcitabin-Teva alkalmazható önmagában, vagy egyéb daganatellenes szerekkelkombinálva, a daganat típusától függően.

 

AGemcitabin-Teva a következő típusú daganatok kezelésére használható önmagábanvagy egyéb gyógyszerekkel kombinálva:

·               nem-kissejtes tüdődaganat (NSCLC), önmagában vagy ciszplatinnalegyütt

·               hasnyálmirigy-daganat

·               emlődaganat, paklitaxellel együtt

·               petefészek-daganat, karboplatinnal együtt

·               húgyhólyagdaganat, ciszplatinnal együtt.

 

 

2.       Tudnivalók a Gemcitabin-Teva alkalmazásaelőtt

 

Nealkalmazza a Gemcitabin-Teva-t

·               ha allergiás a gemcitabinra vagy a gyógyszer (6. pontbanfelsorolt) egyéb összetevőjére,

·               ha Ön szoptat.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az elsőinfúzió előtt vért vesznek Öntől annak érekében, hogy megállapítsák,megfelelő-e a vese- és májműködése. Minden infúzió előtt vérvizsgálattalgyőződnek meg arról, hogy elegendő számú vérsejtje van-e a Gemcitabin-Tevakezeléshez. Az Ön általános állapotától függően, illetve ha túl alacsony avérsejtszáma, orvosa megváltoztathatja a gyógyszer adagját vagy elhalaszthatjaa kezelést. Bizonyos időközönként vért vesznek majd Öntől, a vese- ésmájműködésének meghatározásához.

 

A Gemcitabin-Teva alkalmazásaelőtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végzőegészségügyi szakemberrel:

·               ha Önnek jelenleg máj-, szív-, érbetegsége vagy veseproblémájavan vagy volt korábban, beszéljen kezelőorvosával vagy a kórházigyógyszerésszel, mert lehetséges, hogy nem kaphat Gemcitabin-Teva-kezelést.

·               ha Ön a közelmúltban sugárkezelést kapott vagy fog kapni, közöljekezelőorvosával, mert a Gemcitabin-Teva alkalmazása esetén előfordulhat koraivagy késői reakció a sugárkezelés után.

·               ha Ön nemrégiben védőoltást kapott, közölje kezelőorvosával, mertebben az esetben a Gemcitabin-Teva alkalmazása lehetséges, hogymellékhatásokkal jár.

·               ha a kezelés ideje alatt fejfájást, zavartságot, görcsrohamokat,látászavarokat tapasztal, azonnal értesítse kezelőorvosát. Ezek egy súlyosidegrendszeri mellékhatás az úgynevezett poszterior reverzibilis enkefalopátiaszindróma jelei lehetnek.

·               ha Önnek légzési nehézsége van, vagy nagyon gyenge és nagyonsápadt, közölje kezelőorvosával, mert ezek a veseelégtelenség vagy tüdőproblématünetei lehetnek.

·               ha általános duzzanat, nehézlégzés vagy testsúlynövekedés alakulki Önnél, közölje kezelőorvosával, mert ez annak a jele lehet, hogy fokozottáteresztés miatt több folyadék szivárog ki a kis vérerekből a kötőszövetbe.

·               ha alkoholizmusban szenved, mert ez a gyógyszer etanolt(alkoholt) tartalmaz.

·               ha epilepsziában szenved, mert ez a gyógyszer etanolt (alkoholt)tartalmaz.

 

Gyermekek és serdülők

Gyermekeknélnem alkalmazható a Gemcitabin-Teva.

 

Egyéb gyógyszerek és a Gemcitabin-Teva

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy kórházi gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett,valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a védőoltásokat és avény nélkül kapható készítményeket is.

 

Terhesség, szoptatás és termékenység

Terhesség

Ha Ön terhesvagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeketszeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy kórházigyógyszerészével. A Gemcitabin‑Teva alkalmazása kerülendő terhességalatt. Kezelőorvosa tájékoztatja majd a Gemcitabin-Teva terhesség alatt történőhasználatával kapcsolatos lehetséges kockázatokról.

 

Szoptatás

Tájékoztassakezelőorvosát arról, ha szoptat.

A szoptatást aGemcitabin-Teva-kezelés alatt fel kell függeszteni.

 

Termékenység

A férfiaknak tanácsos kerülniük agyermeknemzést a Gemcitabin-Teva-kezelés időtartama alatt és azt követően még6 hónapig. Amennyiben a kezelés alatt vagy a kezelés utáni 6 hónaponbelül szeretne gyermeket, kérje ki kezelőorvosa vagy gyógyszerésze tanácsát. Akezelés elkezdése előtt tájékozódhat a hímivarsejtek konzerválásávalkapcsolatosan.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhezszükséges képességekre

A Gemcitabin-Teva aluszékonyságotokozhat. Az ebben a gyógyszerkészítményben lévő alkoholmennyiség károsíthatja agépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

Ne vezessengépjárművet vagy kezeljen gépeket addig, amíg meg nem győződött arról, hogy aGemcitabin-Teva-kezelés nem befolyásolja az Ön éberségét.

 

A Gemcitabin-Teva alkoholt és nátriumot tartalmaz

Ez a gyógyszerkészítmény395 mg/ml koncentrátum etanolt (alkoholt) tartalmaz, amely 2 g-osadagonként megfelel 500 ml sörnek, illetve 200 ml bornak.Alkoholizmusban szenvedő betegek számára káros. Az alkoholtartalmat figyelembekell venni nagy kockázatú betegcsoportokban, pl. májbetegeknél vagyepilepsziásoknál. E gyógyszerkészítmény alkoholtartalma megváltoztathatja egyébgyógyszerek hatásait. E gyógyszerkészítmény alkoholtartalma károsíthatja a gépjárművezetéshezés a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

AGemcitabin-Teva 3,95 mg/ml koncentrátum (< 1 mmol/mlkoncentrátum) nátriumot tartalmaz. Ezt a nátriumszegény étrendet tartóbetegeknek figyelembe kell venniük.

 

 

3.       Hogyan kell alkalmazni aGemcitabin-Teva-t?

 

A Gemcitabin-Teva ajánlott adagja 1000‑1250 milligramma testfelület minden négyzetméterére. Testfelületének kiszámításához megmérik atestmagasságát és a testtömegét. Kezelőorvosa az így kapott testfelület alapjánszámítja ki az Ön számára megfelelő adagot. Vérsejtjeinek számától és általánosállapotától függően ezt az adagot módosítani lehet, illetve el lehet halasztania kezelést.

 

A Gemcitabin-Teva alkalmazásának gyakorisága attól függ,hogy Ön milyen típusú daganatos megbetegedésben szenved.

 

A kórházi gyógyszerész vagy az orvos felhígítja aGemcitabin-Teva koncentrátumot oldatos infúzióhoz, mielőtt Önnek beadásrakerülne.

 

A Gemcitabin-Teva-t mindig az egyik vénájába bekötöttinfúzióban fogja kapni. Az infúzió beadása körülbelül 30 percet veszigénybe.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásávalkapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozásátvégző egészségügyi szakembert.

 

 

4.       Lehetséges mellékhatások

 

Mint mindengyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nemmindenkinél jelentkeznek.

 

Amennyiben az alábbitünetek közül bármelyiket észleli, azonnal forduljon kezelőorvosához:

·               Láz vagy fertőzés (gyakori): ha 38°C vagy ennél magasabb lázavan, verítékezik vagy a fertőzés egyéb tüneteit tapasztalja (ugyaniselőfordulhat, hogy a normálisnál alacsonyabb a fehérvérsejtszáma, ami nagyongyakori).

·               Szabálytalan szívverés (ritmuszavar) (nem gyakori).

·               Fájdalom, vörösség, duzzanat vagy fekélyek a szájban (gyakori).

·               Allergiás reakciók: ha bőrkiütés (nagyongyakori) / viszketés (gyakori) vagy láz (nagyon gyakori) jelentkezik.Keresse fel kezelőorvosát, ha súlyos kiütést vagy viszketést vagy bőrénhólyagokat észlel (Stevens-Johnson szindróma vagy toxikus epidermálisnekrolízis).

·               Fáradtság, ájulásérzés, könnyen kifullad vagy sápadt (ez azértkövetkezik be, mert a normálisnál kevesebb lehet a vérében a hemoglobin, aminagyon gyakori).

·               Fogíny-, orr-, vagy szájüregi vérzés, illetve bármilyen el nemállítható vérzés, piros vagy rózsaszínes vizelet, váratlan véraláfutás (ennekoka lehet a normálisnál alacsonyabb vérlemezkeszám, ami nagyon gyakori).

·               Légzési nehézség (nagyon gyakori a röviddel a Gemcitabin-Tevabeadása után jelentkező enyhe légszomj, ami hamar elmúlik, azonban nem gyakran,illetve ritkán súlyosabb tüdőproblémák is bekövetkezhetnek).

·               Általános duzzanat, nehézlégzés vagy testsúlynövekedés, mertlehetséges, hogy folyadék szivárog ki a kis vérerekből a kötőszövetbe(kapilláris-szivárgás szindróma) (nagyon ritka).

·               Fejfájás látászavarral, zavartság, görcsrohamok vagy görcsök(poszterior reverzibilis enkefalopátia szindróma) (nagyon ritka).

 

A Gemcitabin-Teva mellékhatásai közé tartozhatnak:

 

Nagyon gyakori mellékhatások (10-ből több mint 1 betegnéljelentkezhetnek)

·               Alacsony hemoglobinszint (vérszegénység)

·               Alacsony fehérvérsejtszám

·               Alacsony vérlemezkeszám

·               Légzési nehézség

·               Hányás

·               Hányinger

·               Bőrkiütés, allergiás bőrreakciók, gyakran viszketéssel

·               Hajhullás

·               Májproblémák, kóros vérvizsgálati eredmények alapján

·               Vér a vizeletben

·               Kóros vizeletvizsgálati eredmények: fehérje a vizeletben

·               Influenzaszerű tünetek, köztük láz

·               Vizenyő (a bokák, az ujjak, a lábak, az arc duzzanata).

 

Gyakori mellékhatások (10-ből legfeljebb 1 betegnél jelentkezhetnek)

·               Láz alacsony fehérvérsejtszámmal (ún. lázas neutropénia)

·               Étvágytalanság (anorexia)

·               Fejfájás

·               Álmatlanság

·               Aluszékonyság

·               Köhögés

·               Orrfolyás

·               Székrekedés

·               Hasmenés

·               A szájban jelentkező fájdalom, vörös nyálkahártya, duzzanat vagysebek

·               Viszketés

·               Verítékezés

·               Izomfájdalom

·               Hátfájás

·               Láz

·               Gyengeség

·               Hidegrázás.

 

Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 betegnéljelentkezhetnek)

·               A tüdőhólyagocskák hegesedése (ún. intersticiális pneumonitisz)

·               Légutak görcse (ziháló légzés)

·               Rendellenes röntgen- és egyéb vizsgálati eredmények (a tüdőkhegesedése)

·               Rendszertelen szívverés (aritmia)

·               Szívelégtelenség

·               Veseelégtelenség

·               Súlyos májkárosodás, a májelégtelenséget is beleértve

·               Szélütés (sztrók).

 

Ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 betegnél jelentkezhetnek)

·               Szívroham (szívinfarktus)

·               Alacsony vérnyomás

·               A bőr hámlása, fekélyesedése vagy hólyagosodása

·               Az injekció beadásának helyén fellépő reakciók

·               Légzési elégtelenséget okozó súlyos tüdőgyulladás (felnőttkorirespiratorikus disztressz szindróma)

·               A besugárzott bőr túlérzékenysége (súlyos napégéshez hasonlóbőrpír), ami a korábban sugárkezelésnek kitett bőrön jelenik meg

·               Folyadékgyülem a tüdőben

·               Sugárkezeléssel kapcsolatban a tüdő léghólyagocskáinak hegesedésea besugárzás toxikus hatására

·               A kéz- vagy lábujjak üszkösödése.

 

Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből legfeljebb 1 betegnéljelentkezhetnek)

·               A vérlemezkék számának növekedése

·               Súlyos túlérzékenységi, illetve allergiás (anafilaxiás) reakció

·               A bőr leválása, súlyos felhólyagosodása

·               A vastagbél nyálkahártyájának gyulladása a csökkent vérellátásmiatt (iszkémiás kolitisz)

·               Áteresztő kapilláris szindróma (folyadék szivárog ki a kisvérerekből a kötőszövetbe).

 

A fentitünetek és/vagy állapotok bármelyike megjelenhet Önnél is. Ha ezenmellékhatások bármelyikét tapasztalja, mielőbb értesítse kezelőorvosát.

 

Amennyibenbármelyik mellékhatás aggasztónak tűnik az Ön számára, beszéljenkezelőorvosával.

 

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnélbármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, kórházigyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

Amellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többinformáció álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásávalkapcsolatban.

 

 

5.       Hogyan kell a Gemcitabin-Teva-t tárolni?

 

A gyógyszergyermekektől elzárva tartandó!

 

Első felnyitás előtt

Hűtőszekrényben nem tárolható!Nem fagyasztható!

 

Első felnyitás után

A felnyitás utáni kémiai ésfizikai stabilitását 25°C-on,28 napig igazolták.

Mikrobiológiai szempontból,felnyitás után a készítmény legfeljebb 28 napon át tárolható 25°C-on. Az egyéb felnyitás utáni tárolásiidőkért és körülményekért a felhasználó viseli a felelősséget.

 

Oldatosinfúzió

A felnyitást és a 0,9%nátrium-klorid oldattal történő hígítást (5,2 mg/ml gemcitabin) követőkémiai és fizikai stabilitását 2°C‑8°C-on és ,kb. 30°C-on 5 napon át igazolták.

Mikrobiológiaiszempontból a készítményt azonnal fel kell használni. Amennyiben nem használjákfel azonnal, akkor a felhasználó a felelős a felhasználás előtti tároláskörülményeiért és időtartamáért, ami rendesen nem lehet hosszabb 24 óránál2°C‑8°C-on, hacsak nem végezték a hígítást ellenőrzött és validáltanaszeptikus körülmények között.

 

A dobozon ésaz injekciós üveg címkéjén feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/Felh.:)után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsónapjára vonatkozik.

 

AGemcitabin-Teva nem használható, ha bármilyen látható részecskéket tartalmaz.

 

 

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mittartalmaz a Gemcitabin-Teva?

-        A készítmény hatóanyaga a gemcitabin(gemcitabin-hidroklorid formájában). A koncentrátum egy millilitere 40 mggemcitabint tartalmaz (gemcitabin-hidroklorid formájában).

Az 5 ml-esinjekciós üveg 200 mg gemcitabint tartalmaz (gemcitabin-hidrokloridformájában).

A 25 ml-esinjekciós üveg 1 g gemcitabint tartalmaz (gemcitabin-hidrokloridformájában).

Az50 ml-es injekciós üveg 2 g gemcitabint tartalmaz(gemcitabin-hidroklorid formájában).

-        Egyéb összetevők: vízmentes dinátrium-foszfát,nátrium-hidroxid, sósav, 96%-os etanol és injekcióhoz való víz.

 

Milyena Gemcitabin-Teva külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

A Gemcitabin-Teva 40 mg/mlkoncentrátum oldatos infúzióhoz tiszta, színtelen vagy halványsárga oldat.

 

A Gemcitabin-Teva színtelen (1-estípusú) injekciós üvegben, brómbutil gumidugóval és polipropilén bevonatú alumíniumkupakkal lezárva kerül kiszerelésre. Az injekciós üveget védőműanyagcsomagolásban vagy anélkül forgalmazzák.

 

Kiszerelések

1×5 ml-es injekciós üveg

1×25 ml-es injekciós üveg

1×50 ml-es injekciós üveg

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Teva Gyógyszergyár Zrt.

4042 Debrecen

Pallagi út 13.

 

Gyártó:

S.C. Sindan-Pharma S.R.L.

11 Ion Mihalache Blvd.,

011171 Bucharest

Románia

Pharmachemie B.V.

Swensweg 5, 2031 GA, Haarlem

Hollandia

 

Teva Pharma B.V.

Swensweg 5, 2031 GA Haarlem

Hollandia

 

Actavis ItalyS.p.A.

VialePasteur 10

20014Nerviano (MI)

Olaszország

 

OGYI-T-21769/01       1×5 ml

OGYI-T-21769/02       1×25 ml

OGYI-T-21769/03       1×50 ml

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaibanaz alábbi neveken engedélyezték:

Belgium:                               GemcitabineTeva

Csehország:                          GemcitabinTeva 40 mg/ml

Dánia:                                   Getmisi

Észtország:                            GemcitabineTeva

Hollandia:                             GemcitabineTeva 40 mg/ml, concentraat voor oplossing voor infusie

Litvánia:                               GemcitabineTeva 40 mg/ml koncentratas infuziniam tirpalui

Luxemburg:                          GemcitabineTeva

Magyarország:                      Gemcitabin-Teva40 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz

Málta:                                   GemcitabineTeva 40 mg/ml concentrate for solution for infusion

Németország:                        GemcitabinTeva 40 mg/ml Konzentrat zur Herstellung einer Infusionslösung

Románia:                              GemcitabinăTeva 40 mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă

Szlovénia:                             GemcitabinTeva 40 mg/ml koncentrat za raztopino za infundiranje

 

Abetegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015. szeptember

 

­­­------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az alábbi információkkizárólag orvosoknak vagy más egészségügyi szakembereknek szólnak:

 

Használati útmutató

 

Citotoxikus

 

Kezelés

Azinfúziós oldat elkészítésekor és kiadásakor be kell tartani a citosztatikumokravonatkozó rendes elővigyázatossági szabályokat. Terhes dolgozó nem érintkezheta készítménnyel. Az infúziós oldat kezelését izolátorban, illetve a citotoxikusanyagok biztonsági kamrájában kell végezni. Védőköpenyt és kesztyűt kellviselni. Ha izolátor nem áll rendelkezésre, a felszerelést ki kell egészítenivédőmaszkkal és védőszemüveggel.

Haa készítmény érintkezésbe kerül a szemmel, akkor súlyos irritációt okozhat.Azonnal és alaposan ki kell öblíteni vízzel a szemet. Tartós irritáció eseténorvoshoz kell fordulni. Ha az oldat a bőrre fröccsen, akkor vízzel alaposan lekell öblíteni.

 

Hígításiútmutató

 

A hígításravonatkozó előírásokat szigorúan be kell tartani annak érdekében, hogymellékhatások ne forduljanak elő.

 

A Gemcitabin-Teva 40 mg/mlkoncentrátum oldatos infúzióhoz egyetlen jóváhagyott hígító oldata a9 mg/ml (0,9%) nátrium-klorid (tartósítószer nélküli) oldatos injekció.

 

1.            Használjon aszeptikus technikát a gemcitabin intravénás infúzió hígításasorán.

 

2.            A beteg egyéni szükségletének megfelelő összmennyiségű Gemcitabin-Teva40 mg/ml koncentrátumot oldatos infúzióhoz legalább 500 ml9 mg/ml (0,9%) steril nátrium-klorid (tartósítószer nélküli)oldatos injekcióban kell felhígítani és az infúziót 30 perc alatt kellbeadni. További hígításokra azonos hígító oldattal kerülhet sor. A hígítottoldat tiszta, színtelen vagy enyhén szalmasárga színű.

 

3.            A parenterális gyógyszerkészítményeket beadás előtt vizuálisan meg kellvizsgálni szilárd részecskékre vagy elszíneződésre. Amennyiben szilárdrészecskék vannak jelen, az oldatot nem szabad beadni.

 

Bármilyen fel nem használtkészítmény, illetve hulladékanyag megsemmisítését a helyi előírások szerintkell végrehajtani.

 

Tárolásikörülmények

Első felnyitás előtt

Hűtőszekrényben nem tárolható!Nem fagyasztható!

 

Elsőfelnyitás után

25°C-on28 napig igazolták a felnyitás utáni kémiai és fizikai stabilitását.

Mikrobiológiai szempontból,felnyitás után a készítmény legfeljebb 28 napon át tárolható 25°C-on. Az egyéb felnyitás utáni tárolásiidőkért és körülményekért a felhasználó felelős.

 

Oldatosinfúzió

A felnyitást és a 0,9%nátrium-klorid oldattal történő hígítást (5,2 mg/ml gemcitabin) követőkémiai és fizikai stabilitását 2°C‑8°C-on és kb. 30°C-on,5 napon át igazolták.

Mikrobiológiai szempontból akészítményt azonnal fel kell használni. Amennyiben nem használják fel azonnal,akkor a felhasználó a felelős a felhasználás előtti tárolás körülményeiért ésidőtartamáért, ami rendesen nem lehet hosszabb 24 óránál 2°C‑8°C-on,hacsak nem végezték a hígítást ellenőrzött és validáltan aszeptikus körülményekközött.

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!