Pramipexol Teva 2,1 mg retard tabletta (30x buborékcsomagolásban )

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató:Információk a felhasználó számára

 

Pramipexol Teva 0,26 mg retard tabletta

PramipexolTeva 0,52 mg retard tabletta

PramipexolTeva 1,05 mg retard tabletta

PramipexolTeva 1,57 mg retard tabletta

PramipexolTeva 2,1 mg retard tabletta

PramipexolTeva 2,62 mg retard tabletta

PramipexolTeva 3,15 mg retard tabletta

 

pramipexol

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt agyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert azÖn számára fontos információkat tartalmaz.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhezvagy a gondozását végző egészségügyi szakemberhez.

-                Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha abetegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

-                Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa errőlkezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. Lásd 4. pont

 

A betegtájékoztató tartalma:

 

1.            Milyen típusú gyógyszer a Pramipexol Teva és milyen betegségek eseténalkalmazható?

2.            Tudnivalók a Pramipexol Teva szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni a Pramipexol Teva-t?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Pramipexol Teva-t tárolni?

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.            Milyen típusú gyógyszer a Pramipexol Teva és milyenbetegségek esetén alkalmazható?

 

A Pramipexol Teva a dopamin-agonisták névenismert gyógyszerek csoportjába tartozik, amelyek az agyi dopamin-receptorokműködését serkentik. A dopamin-receptorok működésének serkentése idegimpulzustvált ki az agyban, ami a testmozgások irányítását segíti.

 

A Pramipexol Teva idiopátiás (ismeretlenkóreredetű) Parkinson-kór kezelésére alkalmazható felnőtteknél. Alkalmazhatóönmagában, vagy levodopával (ami egy másik, Parkinson-kór kezelésére szolgálógyógyszer) kombinálva.

 

 

2.            Tudnivalók a Pramipexol Teva szedése előtt

 

Ne szedje a PramipexolTeva-t:

-                ha allergiás a pramipexolra vagy a gyógyszer (6. pontbanfelsorolt) bármely egyéb összetevőjére.

 

Figyelmeztetésekés óvintézkedések

A PramipexolTeva szedése előtt beszéljen kezelőorvosával. Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát korábbi vagy jelenlegi betegségeiről vagytüneteiről, különösen a következő esetekben:

-                     ha vesebetegségbenszenved

-                     ha hallucinációi vannak(olyan dolog látása, hallása, vagy észlelése, ami ténylegesen nincs jelen). Ahallucinációk többsége látási jelenség.

-                     ha kényszermozgásai(diszkinézia) vannak (pl. a végtagok kóros, irányíthatatlan mozgása). Ha Önnekelőrehaladott Parkinson-betegsége van és levodopát is szed, kényszermozgásokattapasztalhat a Pramipexol Teva adagjának emelése idején.

-                     ha Ön aluszékonyságottapasztal vagy előfordul, hogy hirtelen elalszik.

-                     ha pszichózisban szenved(pl. amennyiben a skizofrénia tüneteihez hasonló tüneteket észlel).

-                     ha látászavara (károsodása)van. A Pramipexol Teva kezelés alatt rendszeres szemészeti vizsgálat szükséges.

-                     ha Ön súlyos szív- vagyérrendszeri betegségben szenved. A vérnyomását rendszeresen ellenőrizni kell,legfőképpen a kezelés kezdetén. Mindez a hirtelen helyzetváltoztatás (felállás)miatt fellépő vérnyomásesést elkerülése érdekében történik.

 

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha Ön vagycsaládja/gondozója úgy találja, hogy Önnél szokatlan viselkedést kiváltó belső kényszer vagy kínzóvágy alakult ki és nem tud ellenállni bizonyos, saját magát vagy másokatveszélyeztető cselekedetekre ösztönző indítéknak, késztetésnek vagykísértésnek. Ezeket a jelenségeket impulzuskontroll-zavaroknak hívják és olyanviselkedésbeli változások lehetnek, mint pl. a kóros szerencsejáték-szenvedély,falási vagy vásárlási / költekezési kényszer, a fokozott szexuális vágy vagy aszexuális gondolatok és érzések eluralkodása. Lehet, hogy kezelőorvosánakmódosítania kell a gyógyszeradagot, vagy le kell állítania a kezelést.

 

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha Ön vagycsaládja/ gondozója úgy találja, hogy Önnél mánia (nyugtalanság, emelkedetthangulat vagy túlzott izgatottság) vagy delírium tünetei jelentkeznek (csökkentéberség, zavartság, a realitásérzék elvesztése). Lehet, hogy kezelőorvosánakmódosítania kell a gyógyszeradagot, vagy le kell állítania a kezelést.

 

Gyermekekés serdülők

A PramipexolTeva nem ajánlott gyermekek és18 évesnél fiatalabb serdülők kezelésére.

 

Egyébgyógyszerek és a Pramipexol Teva

Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett,valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértvea vény nélkül kapható gyógyszereket, gyógynövénykivonatokat tartalmazó vagy táplálék-kiegészítőkészítményeket is.

 

A PramipexolTeva-t nem szabad együtt szednie antipszichotikus gyógyszerekkel.

 

Óvatosan kelleljárni, ha Ön az alábbi gyógyszereket szedi:

-      cimetidin (amelyet a fokozott gyomorsav-termelődés csökkentéséreés gyomorfekély kezelésére alkalmaznak);

-      amantadin (a Parkinson-kór kezelésére alkalmazható);

-      mexiletin (a kamrai aritmia néven ismert szívritmuszavar kezelésérealkalmazható);

-      zidovudin [a szerzett immunhiányos szindróma (AIDS, az emberiimmunrendszer betegsége) kezelésére használatos];

-      ciszplatin (különféle rákos megbetegedések kezelésére használják);

-      kinin (melyet a fájdalmas éjszakai lábikragörcsök megelőzésére és amalária bizonyos típusának a falcipárum malária néven ismert rosszindulatúváltozatának kezelésére alkalmaznak);

-      prokainamid (szívritmuszavar kezelésére használják).

 

Ha Önlevodopát szed, a Pramipexol Teva kezelés megkezdésekor ajánlott a levodopaadagjának csökkentése.

 

Fokozott körültekintésszükséges, ha Ön más, nyugtató (szedatív hatású) gyógyszert szed vagy alkoholtfogyaszt. Ilyen esetekben a Pramipexol Teva befolyásolhatja a gépjárművezetésiés a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

 

APramipexol Teva egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal

A PramipexolTeva kezelés alatt csak fokozott óvatossággal szabad alkoholt fogyasztani.

A PramipexolTeva étkezés közben vagy étkezéstől függetlenül egyaránt bevehető.

 

Terhesség,szoptatás és termékenység

Ha Ön terhesvagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeketszeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagygyógyszerészével. Kezelőorvosa meg fogja beszélni Önnel, hogy folytatnia kell-ea Pramipexol Teva szedését.

 

A PramipexolTeva-nak a fejlődő magzatra kifejtett hatásai nem ismertek. Ezért a terhességideje alatt csak abban az esetben alkalmazható a Pramipexol Teva, ha orvosa ezttanácsolta.

A szoptatásideje alatt nem szabad Pramipexol Teva tablettát szedni. A Pramipexol Tevacsökkentheti a tejtermelést, és bekerülhet az anyatejbe is, ezáltal azújszülött szervezetére is hatással lehet. Ha nélkülözhetetlennek ítélik aPramipexol Teva kezelést ebben az időszakban, akkor abba kell hagyni aszoptatást.

 

Mielőttbármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagygyógyszerészével.

 

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességekre

A PramipexolTeva hallucinációkat okozhat (olyan dolog látását, hallását, vagy érzékelésétokozza, ami ténylegesen nincs jelen). Ha ez előfordul, akkor nem szabad autótvezetnie és gépeket kezelnie.

 

A PramipexolTeva szedésének ideje alatt aluszékonyság és hirtelen elalvásos esetekléphetnek föl, különösen a Parkinson-kórban szenvedőknél. Ha tapasztalja ezeketa mellékhatásokat, tilos autót vezetnie vagy gépeket kezelnie. Tájékoztassakezelőorvosát, ha Ön is észleli ezeket a rendellenességeket.

 

 

3.            Hogyan kell szedni a Pramipexol Teva-t?

 

A gyógyszertmindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelőenszedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosátvagy gyógyszerészét. Kezelőorvosa fogja Önt tájékoztatni a helyes adagolásról.

 

A PramipexolTeva retard tablettát naponta csak egyszer, lehetőleg minden nap ugyanabban azidőben vegye be.

A Pramipexol Teva étkezés közbenvagy az étkezések közötti időben (étkezéstől függetlenül) egyaránt bevehető. Atablettát egészben, vízzel nyelje le.

 

A retard tablettát nem szabad szétrágni,kettétörni vagy összetörni!

Ha ezt teszi, az túladagolást okozhat, mertígy a gyógyszer túl gyorsan

jut be a szervezetébe.

 

 

 

 

 

A kezelés első hetében a szokásosnapi adag 0,26 mg pramipexol. A későbbiekben orvosa 5-7 napos időközönkéntnövelve fogja beállítani az Ön tüneteinek kezeléséhez szükséges napi adagot(fenntartó dózist).

 

A Pramipexol Teva retard tabletta dózisemelésének ütemezése

Hét

Napi adag (mg)

Tabletták mennyisége

1

0,26

Egy Pramipexol Teva 0,26 mg retard tabletta

2

0,52

Egy Pramipexol Teva 0,52 mg retard tabletta

VAGY

két Pramipexol Teva 0,26 mg retard tabletta.

2

1,05

Egy Pramipexol Teva 1,05 mg retard tabletta

VAGY

két Pramipexol Teva 0,52 mg retard tabletta,

VAGY

négy Pramipexol Teva 0,26 mg retard tabletta.

 

Fenntartó kezelésként a szokásos adag 1,05 mgnaponta. Mindazonáltal, a fenntartó napi dózis tovább növelhető. Amennyiben kezelőorvosaszükségesnek látja, akár maximálisan 3,15 mg-os dózisig növelheti a napi PramipexolTeva adagot. Egyes esetekben alacsonyabb fenntartó adag - egy Pramipexol Teva0,26 mg retard tabletta - is elegendő lehet.

 

Vesebetegségben szenvedők

Ha Ön vesebetegségben szenved, előfordulhat,hogy kezelőorvosa azt javasolja Önnek, hogy a 0,26 mg-os retard tablettaszokásos adagját csak minden másnap vegye be az első héten. Ezt követően a kezelőorvosfelemelheti az adagolás gyakoriságát napi egy 0,26 mg-os retard tablettára. Hatovábbi adagemelésre van szükség, azt a kezelőorvos 0,26 mg-os lépésekbenteheti meg.

Ha súlyos vesebetegségben szenved,előfordulhat, hogy kezelőorvosának más pramipexol készítményre kell átállítaniaÖnt. Ha a kezelés alatt a vesepanaszai rosszabbodnak, a lehető leghamarabborvoshoz kell fordulnia.

 

Ha pramipexol (azonnalihatóanyag-leadású) tablettáról állítják át

Kezelőorvosa a Pramipexol Teva retardtabletta adagját a korábban szedett pramipexol tartalmú (azonnali hatóanyag-leadású)tabletta adagja alapján határozza meg.

Az átállítást megelőző napon a szokásos módonvegye be a pramipexol (azonnali hatóanyag-leadású) tablettát. Ezt követőenvegye be másnap reggel a Pramipexol Teva retard tablettát, és ne vegyen be többpramipexol tartalmú (azonnali hatóanyag-leadású) tablettát.

 

Ha azelőírtnál több Pramipexol Teva retard tablettát vett be

Ha véletlenültúlságosan sok tablettát vett be,

-      azonnal forduljon kezelőorvosához, vagy a legközelebbi kórház sürgősségirészlegéhez.

-      hányás, nyugtalanság és bármely egyéb, a 4. “Lehetséges mellékhatások”pontban felsorolt mellékhatás jelentkezhet.

 

Haelfelejtette bevenni a Pramipexol Teva retard tablettát

Ha elfelejtettbevenni egy Pramipexol Teva adagot, de ezt még a szokásos bevételi időponttólszámított 12 órán belül észreveszi, vegye be a kimaradt adagot azonnal, akövetkező tablettát pedig a szokásos időben.

Ha azonbantöbb mint 12 órával később veszi észre, hogy kihagyott egy adagot, akkor akövetkező tablettát egyszerűen a szokásos időben vegye be. Ne vegyen be kétszeresadagot az elfelejtett adag pótlására.

 

Ha időelőtt abbahagyja a Pramipexol Teva retard tabletta szedését

Kezelőorvosamegkérdezése nélkül ne hagyja abba a Pramipexol Teva szedését. Ha Önnek abbakell hagynia a gyógyszer szedését, kezelőorvosa fokozatosan fogja csökkenteniaz adagolást. Ez a tünetek súlyosbodásának kockázatát csökkenti.

Ha ÖnParkinson-kórban szenved, a Pramipexol Teva tabletta szedését nem szabadhirtelen abbahagynia. A gyógyszerszedés hirtelen abbahagyása miatt egy súlyosállapot, az úgynevezett neuroleptikus malignus szindróma fejlődhet ki, ami komolyegészségi kockázatot jelenthet. Atünetek a következők:

-       mozgásképtelenség (akinézia, az izommozgásokmegszűnése)

-       merev izmok

-       láz

-       ingadozó vérnyomás

-       szapora szívverés (tahikardia)

-       zavart tudatállapot

-       a tudatszint csökkenése (pl. kóma)

 

Ha bármilyentovábbi kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát,gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.

 

 

4.       Lehetségesmellékhatások

 

Mint mindengyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nemmindenkinél jelentkeznek. Ezen mellékhatások értékelése az alábbigyakoriságokon alapul:

 

Nagyon gyakori

10-ből több mint 1 beteget érinthet

Gyakori

10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet

Nem gyakori

100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet

Ritka

1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet

Nagyon ritka

10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet

Nem ismert

gyakoriság, a rendelkezésre álló adatokból  nem állapítható meg

 

Az alábbimellékhatásokat észlelheti:

 

Nagyongyakori:

-      diszkinézis (pl. kóros, akaratlan és irányíthatatlan végtagmozgások)

-      álmosság

-      szédülés

-      hányinger (émelygés)

 

Gyakori:

-      szokatlan viselkedésre való kényszer

-      hallucinációk (olyan dolog látása, hallása, bármilyen módon történőészlelése, ami ténylegesen nincs jelen)

-      zavartság

-      fáradtság

-      álmatlanság

-      folyadék-visszatartás, általában a lábakban (perifériás ödéma)

-      fejfájás

-      alacsony vérnyomás (hipotónia)

-      kóros álmok

-      székrekedés

-      látásromlás

-      hányás

-      fogyás, beleértve az étvágy csökkenését

 

Nemgyakori:

-      paranoia (pl. az egyén önmagáért való túlzott aggódása)

-      téveszme

-      túlzott nappali álmosság és hirtelen elalvás

-      amnézia (memóriazavar)

-      hiperkinézis (túlzott kényszermozgás és mozdulatlanságra valóképtelenség)

-      testtömeg-növekedés

-      allergiás reakciók (pl. bőrkiütés, viszketés, túlérzékenység)

-      ájulás

-      szívelégtelenség (szívbetegség, ami légszomjat vagy a boka dagadásátokozhatja)*

-      az antidiuretikus hormon nem megfelelő szekréciója (a vízvisszaszívást serkentőhormon nem megfelelő termelődése)*

-      nyugtalanság

-      nehézlégzés (diszpnoe)

-      csuklás

-      tüdőgyulladás (pneumónia)

-      Saját magát vagy másokat veszélyeztető cselekedetekre ösztönzőindítékoknak, késztetéseknek vagy kísértésnek való ellenállásra valóképtelenség, beleértve az alábbiakat:

-         kóros szerencsejáték-szenvedély a súlyos személyes és családikövetkezmények ellenére.

-         megváltozott vagy megnövekedett szexuális érdeklődés, vagy önmagára vagymásokra nézve komoly problémát jelentő viselkedés, pl. megnövekedett nemi vágy

-         ellenállhatatlan vásárlási vagy költekezési kényszer

-         túlzott evéskésztetés (rövid idő alatt nagy mennyiségű étel fogyasztása),vagy evéskényszer (a normálisnál és az éhség csillapítására elegendőmennyiségűnél több étel fogyasztása)*

-         Delírium (csökkent éberség, zavartság, a realitásérzék elvesztése)

 

Ritka:

-         mánia (nyugtalanság, emelkedett hangulat vagy túlzottizgatottság)

 

Tájékoztassakezelőorvosát, ha a fenti viselkedésbeli változások bármelyikét tapasztalja.Kezelőorvosa tanácsot fog adni a kezelésük vagy tüneteik csökkentésének módjáravonatkozóan.

 

* Acsillaggal jelölt mellékhatások gyakoriságát nem lehet pontosan meghatározni,mert nem fordultak elő a 2762 pramipexollal kezelt beteg adatait tartalmazóklinikai vizsgálati adatbázisban. Gyakorisági kategóriájuk besorolása valószínűlegnem magasabb, mint a „nem gyakori” kategória.

 

Mellékhatásokbejelentése

Ha Önnélbármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészétvagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban felnem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Amellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben találhatóelérhetőségeken keresztül.

Amellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többinformáció álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásávalkapcsolatban.

 

 

5.       Hogyankell a Pramipexol Teva-t tárolni?

 

A gyógyszergyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozonfeltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne szedje ezt a gyógyszert. Alejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Ez agyógyszer  különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel.

 

Semmilyengyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek azintézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mittartalmaz a Pramipexol Teva retard tabletta?

A készítmény hatóanyaga a pramipexol.

 

Tablettánként 0,26 mg, 0,52 mg, 1,05 mg, 1,57 mg, 2,1 mg, 2,62 mg,illetve 3,15 mg pramipexol 0,375 mg, 0,75 mg, 1,5 mg, 2,25 mg, 3 mg, 3,75 mg,illetve 4,5 mg pramipexol-dihidroklorid monohidrát formájában a megadottsorrendben.

 

Egyéb összetevők: hipromellóz, vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát,magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid.

 

Milyen a Pramipexol Tevakülleme és mit tartalmaz a csomagolás?

 

Pramipexol Teva 0,26 mg retardtabletta: 9 mm átmérőjű, fehér vagy csaknem fehér, kerek, sima felületű, metszett élű tabletta, egyik oldalán ”026” jelöléssel.

Pramipexol Teva 0,52 mg retardtabletta: 10 mm átmérőjű, fehér vagy csaknem fehér, mindkét oldalán domborútabletta, egyik oldalán ”052” jelöléssel.

Pramipexol Teva 1,05 mg retardtabletta: 10 mm átmérőjű, fehér vagy csaknem fehér, mindkét oldalán domborútabletta, egyik oldalán ”105” jelöléssel.

Pramipexol Teva 1,57 mg retardtabletta: 10 mm átmérőjű, fehér vagy csaknem fehér, mindkét oldalán domborútabletta, egyik oldalán ”157” jelöléssel.

Pramipexol Teva 2,1 mg retardtabletta: 10 mm átmérőjű, fehér vagy csaknem fehér, mindkét oldalán domborútabletta, egyik oldalán ”210” jelöléssel.

Pramipexol Teva 2,62 mg retardtabletta: 10 mm átmérőjű, fehér vagy csaknem fehér, mindkét oldalán domborútabletta, egyik oldalán ”262” jelöléssel.

Pramipexol Teva 3,15 mg retardtabletta: 11 mm átmérőjű, fehér vagy csaknem fehér, kerek, sima felületű,metszett élű tabletta, egyik oldalán ”315” jelöléssel.

 

A Pramipexol Teva 10, 30, illetve100 retard tablettát tartalmazó alumínium buborékcsomagolásban és dobozbankerül forgalomba.

 

Nemfeltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedélyjogosultja és a gyártó

Teva Gyógyszergyár Zrt.

4042 Debrecen Pallagi út 13.

 

Gyártó

 

FerrerInternacional, S.A.

JoanBuscallà, 1-9, Sant Cugat del Vallés (Barcelona), 08173 Spanyolország

 

LaboratoriosNormon, S.A.

Ronda deValdecarrizo, 6, Tres Cantos, Madrid, 28760 Spanyolország

 

Teva PharmaB.V.

Swensweg 5,Haarlem, 2031 GA, Hollandia

 

Ezt agyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi nevekenengedélyezték:

 

Tagállam

Terméknév

Ausztria

Pramipexol ratiopharm 0,26 mg Retardtabletten

Pramipexol ratiopharm 0,52 mg Retardtabletten

Pramipexol ratiopharm 1,05 mg Retardtabletten

Pramipexol ratiopharm 1,57 mg Retardtabletten

Pramipexol ratiopharm 2,1 mg Retardtabletten

Pramipexol ratiopharm 2,62 mg Retardtabletten

Pramipexol ratiopharm 3,15 mg Retardtabletten

Belgium

Pramipexol Teva 0,26 mg tabletten met verlengde

afgifte

Pramipexol Teva 0,52 mg tabletten met verlengde

afgifte

Pramipexol Teva 1,05 mg tabletten met verlengde

afgifte

Pramipexol Teva 2,1 mg tabletten met verlengde afgifte

Pramipexol Teva 3,15 mg tabletten met verlengde

afgifte

Németország

Pramipexol AbZ 0,26 mg Retardtabletten

Pramipexol AbZ 0,52 mg Retardtabletten

Pramipexol AbZ 1,05 mg Retardtabletten

Pramipexol AbZ 1,57 mg Retardtabletten

Pramipexol AbZ 2,1 mg Retardtabletten

Pramipexol AbZ 2,62 mg Retardtabletten

Pramipexol AbZ 3,15 mg Retardtabletten

Dánia

Pramipexol Teva Pharma

Észtország

Pramipexole Teva

Finnország

Pramipexol ratiopharm 0,26mg depottabletti

Pramipexol ratiopharm 0,52mg depottabletti

Pramipexol ratiopharm 1,05mg depottabletti

Pramipexol ratiopharm 1,57mg depottabletti

Pramipexol ratiopharm 2,1mg depottabletti

Pramipexol ratiopharm 2,62mg depottabletti

Pramipexol ratiopharm 3,15mg depottabletti

Franciaország

Pramipexole Teva 0.26mg comprimé à liberation

prolongée

Pramipexole Teva 0.52mg comprimé à liberation

prolongée

Pramipexole Teva 1.05mg comprimé à liberation

prolongée

Pramipexole Teva 2.1mg, comprimé à liberation

prolongée

Horvátország

Pramipeksol Pliva 0,26 mg tablete s produljenim

oslobađanjem

Pramipeksol Pliva 0,52 mg tablete s produljenim

oslobađanjem

Pramipeksol Pliva 1,05 mg tablete s produljenim

oslobađanjem

Pramipeksol Pliva 2,1 mg tablete s produljenim

oslobađanjem

Pramipeksol Pliva 3,15 mg tablete s produljenim

oslobađanjem

Magyarország

Pramipexol Teva 0.26 mg retard tabletta

Pramipexol Teva 0.52 mg retard tabletta

Pramipexol Teva 1.05 mg retard tabletta

Pramipexol Teva 1.57 mg retard tabletta

Pramipexol Teva 2.1 mg retard tabletta tabletta

Pramipexol Teva 2.62 mg retard tabletta

Pramipexol Teva 3.15 mg retard tabletta

Izland

Pramipexol ratiopharm 0,26mg forðatafla

Pramipexol ratiopharm 0,52mg forðatafla

Pramipexol ratiopharm 1,05mg forðatafla

Pramipexol ratiopharm 1,57mg forðatafla

Pramipexol ratiopharm 2,1mg forðatafla

Pramipexol ratiopharm 2,62mg forðatafla

Pramipexol ratiopharm 3,15mg forðatafla

Litvánia

Pramipexole Teva 0,26 mg pailginto atpalaidavimo

tabletės

Pramipexole Teva 0,52 mg pailginto atpalaidavimo

tabletės

Pramipexole Teva 1,05 mg pailginto atpalaidavimo

tabletės

Pramipexole Teva 1,57 mg pailginto atpalaidavimo

tabletės

Pramipexole Teva 2,1 mg pailginto atpalaidavimo

tabletės

Pramipexole Teva 3,15 mg pailginto atpalaidavimo

tabletės

Hollandia

Pramipexol retard Teva 0.26 mg, tabletten met

verlengde afgifte

Pramipexol retard Teva 1.05 mg, tabletten met

verlengde afgifte

Pramipexol retard Teva 1.57 mg, tabletten met

verlengde afgifte

Pramipexol retard Teva 2.1 mg, tabletten met

verlengde afgifte

Pramipexol retard Teva 2.62 mg, tabletten met

verlengde afgifte

Pramipexol retard Teva 3.15 mg, tabletten met

verlengde afgifte

Románia

Pramipexl Teva 0,26 mg comprimate cu eliberare

prelungită

Pramipexl Teva 0,52 mg comprimate cu eliberare

prelungită

Pramipexl Teva 1,05 mg comprimate cu eliberare

prelungită

Pramipexl Teva 1,57 mg comprimate cu eliberare

prelungită

Pramipexl Teva 2,1 mg comprimate cu eliberare

prelungită

Pramipexl Teva 2,62 mg comprimate cu eliberare

prelungită

Pramipexl Teva 3,15 mg comprimate cu eliberare

prelungită

Svédország

Pramipexol Teva Pharma

Szlovákia

Pramipexol Teva Pharma 0.26mg,

Pramipexol Teva Pharma 0.52mg,

Pramipexol Teva Pharma 1.05mg,

Pramipexol Teva Pharma 2.1mg,

Pramipexol Teva Pharma 2.62mg

Nagy-Britannia

Pramipexole Teva 0.26mg Prolonged-release Tablets

Pramipexole Teva 0.52mg Prolonged-release Tablets

Pramipexole Teva 1.05mg Prolonged-release Tablets

Pramipexole Teva 1.57mg Prolonged-release Tablets

Pramipexole Teva 2.1mg Prolonged-release Tablets

Pramipexole Teva 2.62mg Prolonged-release Tablets

Pramipexole Teva 3.15mg Prolonged-release Tablets

 

Pramipexol Teva 0,26 mg retard tabletta

OGYI-T-22770/01                    30x                     Al/OPA-Al-PVCbuborékcsomagolásban    

 

Pramipexol Teva 0,52 mg retard tabletta

OGYI-T-22770/02                    30x                     Al/OPA-Al-PVCbuborékcsomagolásban

 

PramipexolTeva 1,05 mg retard tabletta

OGYI-T-22770/03                    30x                     Al/OPA-Al-PVCbuborékcsomagolásban

 

PramipexolTeva 1,57 mg retard tabletta

OGYI-T-22770/04                    30x                     Al/OPA-Al-PVCbuborékcsomagolásban

 

PramipexolTeva 2,1 mg retard tabletta

OGYI-T-22770/05                    30x                     Al/OPA-Al-PVCbuborékcsomagolásban

 

PramipexolTeva 2,62 mg retard tabletta

OGYI-T-22770/06                    30x                     Al/OPA-Al-PVCbuborékcsomagolásban

 

PramipexolTeva 3,15 mg retard tabletta

OGYI-T-22770/07                    30x                     Al/OPA-Al-PVCbuborékcsomagolásban

 

Abetegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2014.december


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!