Fentanyl-Zentiva 75 mikrog/h transzderm. tapasz T (5x)

1005 Fentanyl PIL

 

BETEGTÁJÉKOZTATÓ:INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

FentaWin25 mikrogramm /óra transzdermális tapasz

FentaWin50 mikrogramm /óra transzdermális tapasz

FentaWin75 mikrogramm /óra transzdermális tapasz

FentaWin100 mikrogramm /óra transzdermális tapasz

 

fentanil

 

 

Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa elfigyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

-     Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-     További kérdéseivel forduljon az orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-     Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, hatünetei az Önéhez hasonlóak.

-     Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

Abetegtájékoztató tartalma:

1.    Milyentípusú gyógyszer a FentaWin, és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.    Tudnivalóka FentaWin alkalmazása előtt

3.  Hogyan kell alkalmazni a FentaWin-t?

4.  Lehetséges mellékhatások

5.  Hogyan kell a FentaWin-t tárolni?

6.  További információk

 

 

1.       MILYENTÍPUSÚ GYÓGYSZER A FENTAWIN TRANSZDERMÁLIS TAPASZ ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉNALKALMAZHATÓ?

 

A FentaWin az opioidok csoportjába tartozó erősfájdalomcsillapítók egyike.

A fájdalomcsillapító fentanil a tapaszból lassan szívódikfel a bőrön keresztül a szervezetbe.

 

A FentaWin transzdermális tapasz az olyan erősés hosszantartó fájdalmak csillapítására használatos, melyeket csak erősfájdalomcsillapítókkal lehet kezelni.

 

 

2.       TUDNIVALÓKA FENTAWIN TRANSZDERMÁLIS TAPASZ ALKALMAZÁSA ELŐTT

 

Ne alkalmazza a FentaWin transzdermálistapaszt:

-         ha allergiás (túlérzékeny) a fentanilra vagy a készítmény egyébösszetevőjére.

-         ha csak rövid ideje tartó fájdalma van, pl. sebészeti beavatkozásután.

-         ha súlyosan károsodott a központi idegrendszere, pl. agysérülésmiatt.

 

A FentaWintranszdermális tapasz fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

 

FIGYELMEZTETÉS:

A FentaWin transzdermálistapasz olyan gyógyszerkészítmény, amely életveszélyt jelenthet a gyermekekszámára. Ez érvényes a használt tapaszokra is.

Ne feledje, hogy e gyógyszerkészítmény külseje csábító lehetegy gyermek számára.

A FentaWin transzdermálistapasznak életveszélyes mellékhatásai lehetnek az olyan személyek esetében,akik nem használnak rendszeresen orvos által rendelt opioidgyógyszerkészítményeket.

 

Mielőttelkezdené a FentaWin transzdermális tapasz alkalmazását, tájékoztassaorvosát, ha az alábbi rendellenességek valamelyikében szenved, mert amellékhatások jelentkezésének nagyobb a kockázata és/vagy lehetséges, hogyorvosa alacsonyabb fentanil adagot ír

·           asztma, légzési elégtelenség, illetve bármilyen tüdőbetegség,

·           alacsony vérnyomás,

·           károsodott májműködés,

·           károsodott veseműködés,

·           ha fejsérülése, agydaganata, fokozott koponyaűri nyomásra utalótünete (pl. fejfájás, látászavarok), a tudatállapotában bekövetkezett változásavagy eszméletvesztése, illetve kómája volt,

·           lassú, szabálytalan szívverés (bradiaritmia),

·           az izmok fáradásával és gyengeségével járó betegség (ún.miaszténia grávisz) esetén.

 

Tájékoztassa orvosát, ha a kezelés ideje alatt láza jelentkezik,mivel a testhőmérséklet emelkedése miatt túl sok gyógyszer szívódhat fel abőrén keresztül. Ugyanilyen ok miatt kerülje, hogy a bőrre felragasztotttapaszt közvetlen hőhatás érje, például elektromos takaró, melegvizes palack,szauna, szolárium vagy forró fürdő használata során. Tartózkodhat a napon, de atapaszt fedje ruházattal meleg nyári napokon.

 

Tolerancia, fizikai és pszichés függőség alakulhat ki, ha a FentaWintranszdermális tapaszt hosszú ideig használja. Azonban ez csak ritkánfigyelhető meg daganat okozta fájdalom kezelésekor.

 

Ha Ön idős vagy nagyon gyenge fizikai állapotban lévő beteg,az orvosa az átlagosnál szigorúbban ellenőrizni fogja Önt, és szükség eseténcsökkenteni fogja a gyógyszer adagját.

 

A tapasz nem vágható kisebb darabokra, mert az ilyen osztotttapaszok minősége, hatásossága és biztonságossága nem bizonyított.

 

A tapasz alkalmazása gyermekek és serdülőkorúak esetén

A FentaWin csak azokon a két éves kort betöltött gyermekekenés serdülőkorúakon alkalmazható, akiket már korábban egyéb opioiddal (pl.morfinnal) kezeltek. A FentaWin nem adható csecsemőknek és 2 év alattigyermekeknek.

 

A kezelésideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek:

Kérjük,tájékoztassa kezelőorvosát, ha barbiturátokat (altatószer), buprenorfin,nalbufin vagy pentazocin hatóanyagú gyógyszereket (erős fájdalomcsillapítók)szed. Ezeket a gyógyszeket nem ajánlott a FentaWin-nel együtt alkalmazni.

 

Amennyiben Ön a FentaWin alkalmazásával egyidejűleg azagyműködést befolyásoló egyéb gyógyszereket is szed, nagyobb a valószínűsége,hogy mellékhatások, különösen légzési nehézségek léphetnek fel Önnél. Ilyengyógyszerek lehetnek az alábbiak:

-      szorongás elleni szerek és nyugtatók

-      a kedélybetegség kezelésére használatos gyógyszerek(antidepresszánsok)

-      a pszichiátriai betegedések kezelésére szolgáló gyógyszerek (ún.neuroleptikumok)

-      érzéstelenítő szerek; ha Önnek érzéstelenítőszert kívánnak adni,mindenképp tájékoztassa orvosát arról, hogy Ön FentaWin tapaszt használ

-      alvászavarok kezelésére alkalmazott gyógyszerek (altatószerek,nyugtatók)

-      allergia elleni és utazáskor jelentkező hányinger ellenigyógyszerek (antihisztaminok ill. hányáscsillapítók)

-      egyéb erős hatású fájdalomcsillapítók (ún. opioidok)

-      alkohol.

 

Az alábbi gyógyszerekFentaWin-nal egyidejűleg történő alkalmazása nem ajánlott, ha csak kezelőorvosaezt kifejezetten elő nem írta Önnek:

-      ritonavir, szakvinavir (AIDS kezelésére)

-      ketokonazol, itrakonazol, vorikonazol (gombás megbetegedésekgyógyszerei)

-      diltiazem (szívbetegség kezelésére)

-      cimetidin (gyomorbetegség kezelésére)

-      klaritromicin, eritromicin, telitromicin (baktérium fertőzéselleni, ún. makrolid típusú antibiotikumok)

 

Kérjük, tájékoztassa orvosát, hajelenleg ún. MAO-gátló gyógyszert szed (ilyen pl. a depresszió kezelésérealkalmazott moklobemid vagy a Parkinzon-kór elleni szelegilin), vagy ezeket agyógyszereket szedte 14 napon belül. Ha ezeket a gyógyszereket szedi a FentaWintapasz alkalmazása alatt, akár mérgezési tünetek is felléphetnek.

 

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyébgyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

 

 

A FentaWintranszdermális tapasz egyidejű alkalmazása bizonyosételekkel vagy italokkal

 

A FentaWin transzdermális tapasz alkalmazása alatti alkohol-tartalmúitalok fogyasztása megnöveli az olyan súlyos mellékhatások kialakulásának akockázatát, mint a légzési elégtelenség, vérnyomásesés, kábultság és kóma.

Ezért FentaWin transzdermális tapasz alkalmazása esetén alkoholtfogyasztani tilos.

 

Terhességés szoptatás

 

Mielőtt bármilyen gyógyszertelkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Ne alkalmazza a FentaWin transzdermálistapaszt vajúdás és szülés alatt (beleértve a császármetszést), mert a fentanilaz újszülöttnél légzési elégtelenségét okozhat.

Amennyiben a FentaWin transzdermálistapasszal végzett kezelés alatt esik teherbe, akkor beszéljen az orvosával.

A FentaWin transzdermális tapaszterhesség és szoptatás alatt nem alkalmazható, csak abban az esetben, hafeltétlenül szükséges. A terhesség alatti biztonságos alkalmazás nembizonyított. A fentanil kiválasztódik az anyatejbe, és olyan súlyosmellékhatásokat okozhat a szoptatott csecsemőben, mint a kábultság, ill.légzési elégtelenség. A kezelés alatt vagy a tapasz eltávolítását követő 72órán belül keletkezett anyatejet meg kell semmisíteni.

 

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükségesképességekre

 

A FentaWin nagymértékben befolyásolja agépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Eztkülönösképpen figyelembe kell venni a kezelés kezdetén, az adagolás bármifajtamódosításakor, ill. alkohollal és nyugtatókkal kapcsolatban. Ha Ön már hosszabbideje ugyanolyan adagban kapja a FentaWin tapaszt, orvosa dönthet úgy,hogy engedélyezi Ön számára a gépjárművezetést vagy a gépek kezelését. A FentaWinalkalmazása alatt ne vezessen gépjárművet, és ne kezeljen veszélyes gépeketmindaddig, amíg kezelőorvosa Önnek erre engedélyt nem ad.

 

 

3.       HOGYAN KELL ALKALMAZNI A FENTAWIN TRANSZDERMÁLIS TAPASZT?

 

A FentaWintranszdermális tapaszt mindig az orvos által elmondottaknak megfelelőenalkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosátvagy gyógyszerészét.

 

Az orvosa foghatározni arról, hogy milyen erősségű FentaWin tapasz a legalkalmasabb Önszámára. Az orvos ezt a döntését a következő szempontok figyelembevételével hozzameg: az Ön fájdalmának súlyossága, az általános állapota és az Önnek eddigadott fájdalomcsillapító gyógyszer típusa.

Az Önreagálása szerint lehet, hogy módosítani kell a tapasz erősségét vagy atapaszok számát.

A hatás azelső tapasz felhelyezése után 24 órán belül alakul ki és hatása fokozatosancsökken a tapasz eltávolítását követően. Ne hagyja abba a kezelést anélkül,hogy azt meg ne beszélné orvosával.

 

Az első tapaszhatása lassan alakul ki, akár egy nap is kell ehhez, ezért orvosa egykiegészítő fájdalomcsillapítót is rendelhet Önnek mindaddig, amíg a fentaniltranszdermális tapasz hatása teljesen ki nem alakul. Ezután már a FentaWintapasz önállóan alkalmazva is képes a folyamatos fájdalomcsillapításra, és akiegészítő gyógyszer elhagyható. Ugyanakkor néha szüksége lehet egy másikfájdalomcsillapító alkalmazására is.

 

Hogyan kellalkalmazni a FentaWin transzdermális tapaszt?

 

·           Keressen egy lapos, szőrmentes területet a törzs felső részén,vagy a felkar bőrén, melyen nem található seb, pattanás vagy egyéb sérülés. Aválasztott testrészt nem szabad, hogy sugárterápia érje.

·           Amennyiben szőrös a bőrfelület, a szőrt ollóval vágja le. Neborotválja, mivel az irritálja a bőrt. Ha szükséges megmosni, vízzel mossa le abőrt. Ne használjon szappant, olajat, krémeket, alkoholt vagy egyéb tisztítóanyagokat, amik irritálhatnák a bőrt. A bőr legyen teljesen száraz a tapasztfelhelyezése előtt.

·           A tapaszt a csomagolás felnyitását követően azonnal fel kellragasztani. A védőfilm eltávolítását követően a tapaszt határozottan nyomja rátenyérrel a bőrre, mintegy 30 másodpercig, hogy a tapasz jól odatapadjon abőrhöz. Különösen ügyeljen arra, hogy a tapasz szélei is megfelelőentapadjanak.

·           A fentanil tartalmú transzdermális tapasz általában 72 óránát (3 napig) használható.
A csomagolás külsejére feljegyezheti a tapasz felhelyezésének idejét. Ezemlékeztetheti Önt arra, hogy mikor kell a tapaszt cserélni.

·           A tapasz felhelyezésének helyét ne érje külső hőhatás (lásd “A FentaWintranszdermális tapasz fokozott elővigyázatossággal alkalmazandó”).

·           Mivel a tapaszt kívülről vízálló fedőfólia védi, tusolás közbenis használható.

·           Gyermekek esetén a tapasz felhelyezésére leginkább javasoltterület a hát felső része, azért, mert ekkor a legkisebb a kockázata annak,hogy a gyermek eltávolíthassa a tapaszt.

 

Hogyan kellcserélni a transzdermális tapaszt?

 

·           Olyan gyakorisággal cserélje tapaszát, ahogyan azt kezelőorvosaÖnnek előírta. A legtöbb esetben a tapasz cseréje 72 óra (3 nap), denéhány betegnél 48 óra (2 nap)  eltelte után kell, hogy történjen. Rendszerinta tapasz nem jön le magától. Amennyiben a transzdermális tapasz eltávolításátkövetően annak darabjai a bőrön maradnak, azokat bőséges szappanos vízzel lelehet mosni.

·           Hajtsa ketté a tapaszt úgy, hogy a ragadós élek egymáshoz tapadjanak.Tegye vissza a használt tapaszt a külső csomagolásba és semmisítse meg, vagy halehetséges, juttassa azt vissza a gyógyszertárba.

·           Helyezzen fel egy új tapaszt a fentiek szerint a bőrének egymásik területére. Legalább 7 napnak kell eltelnie, hogy ugyanazt a bőrterületethasználhassa.

 

A tapasz alkalmazása gyermekek és serdülők esetén

A FentaWin csak azokon a két éveskort betöltött gyermekeken és serdülőkön alkalmazható, akiket már korábbanegyéb opioiddal (pl. morfinnal) kezeltek. A FentaWin nem adható csecsemőknek és2 év alatti gyermekeknek.

 

Ha azelőírtnál több FentaWin transzdermális tapaszt alkalmazott

Ha azelőírtnál több tapaszt ragasztott fel, akkor távolítsa el a tapaszokat, ésforduljon az orvosához, vagy a kórházhoz, hogy kikérje a véleményüket akockázatról!

 

A túladagolásleggyakoribb tünete a légzési képesség csökkenése. Ez abban nyilvánul meg, hogyaz illető kórosan lassan, illetve gyengén lélegzik. Ha ez bekövetkezik, akkortávolítsák el a tapaszt, és haladéktalanul forduljanak orvoshoz! Az orvosravárva ébren kell tartani a beteget azzal, hogy beszélnek hozzá, illetveidőnként megrázzák.

A túladagolásegyéb jelei és tünetei az aluszékonyság, alacsony testhőmérséklet, lassúszívverés, mély kábultság, az izom tónusának csökkenése, szűk pupillák ésgörcsök.

 

Haelfelejtette alkalmazni a FentaWin transzdermális tapaszt

Semmilyenkörülmények között ne alkalmazzon kétszeres adagot.

Háromnaponként(72 óránként) mindig a napnak ugyanabban az órájában cserélje a tapaszt, hacsakaz orvosa másképpen nem rendeli. Hogyha megfeledkezett róla, akkor cserélje kia tapaszt, amint eszébe jutott. Ha nagyon sokat késett a tapaszcserével, akkorforduljon az orvosához, mert kiegészítő fájdalomcsillapításra lehet szüksége.

 

Ha idő előtt abbahagyja a FentaWintranszdermális tapasz alkalmazását

Hogyhamegszakítani, illetve leállítani kívánja a kezelést, akkor mindig beszélje megaz orvosával az abbahagyás okát és a folytatódó kezelését!

A FentaWin transzdermálistapasz tartós alkalmazása fizikai függőséget okozhat. Ha abbahagyja atapaszai használatát, akkor rosszul érezheti magát.

Mivel a megvonásitünetek kockázata nagyobb, ha hirtelen állítják le a kezelést, soha ne hagyjaabba magától a FentaWin transzdermális tapasszal végzett kezelést, hanemelőször mindig beszélje meg az orvosával.

 

Habármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban,kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       LEHETSÉGESMELLÉKHATÁSOK

 

Mint mindengyógyszer, így a FentaWin transzdermális tapasz is okozhat mellékhatásokat,amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

A jelen szakaszban a mellékhatásokat az előfordulásukbecsült gyakoriságával együtt adjuk meg. Erre a célra a következő gyakoriságikategóriákat használjuk:

Nagyongyakori     10 közül 1-nél több beteg esetében

Gyakori                  10közül 1-nél kevesebb, de 100 közül 1-nél több beteg esetében

Nemgyakori          100 közül 1-nél kevesebb, de 1000 közül 1-nél többbeteg esetében

Ritka                      1000közül 1-nél kevesebb, de 10 000 közül 1-nél több beteg esetében

Nagyonritka          10 000 közül 1-nél kevesebb beteg esetében, beleértveaz egyedi eseteket is.

 

Amennyiben akövetkező súlyos, nagyon ritka mellékhatások jelentkeznek, akkor hagyja abba akezelést, és haladéktalanul forduljon az orvosához, vagy keressen fel egykórházat: súlyos légzési elégtelenség (súlyos fulladás, hörgő légzés), vagy azemésztőcsatorna teljes elzáródása (görcsös fájdalom, hányás, puffadás).

 

Egyébmellékhatások

Nagyongyakori:  Aluszékonyság, fejfájás, szédülés, hányinger, hányás, székrekedés,verejtékezés, viszketés. A viszketés a tapasz eltávolítását követően általábanegy napon belül megszűnik.

 

Gyakori:               Szokatlan álmosság vagy fáradtság (agyiműködésre kifejtett depressziós hatás), idegesség, étvágytalanság,szájszárazság, gyomorfájdalom, bőrreakciók az alkalmazás helyén.

 

Nem gyakori:       Indokolatlan jókedv (eufória), emlékezészavar,alvászavar, hallucinációk, agitáltság, remegés, érzészavar, beszédzavar,vérnyomás és szívfrekvencia csökkenése vagy emelkedése, légzési nehézségek,hasmenés, vizelési nehezítettség, bőrkiütés, kivörösödés (eritéma).
A bőrkiütés és kivörösödés a tapasz eltávolítását követően általában egy naponbelül megszűnik.

 

Ritka:                             Rendszertelen szívverés (szívritmuszavarok), a vénák kitágulása, csuklás, vízfelhalmozódás a szövetekben, hidegérzet.

 

Nagyon ritka:       Általános akut allergiás reakció, melyvérnyomáscsökkenéssel és/vagy nehézlégzéssel jár (túlérzékenységi reakció),téveszmék, izgatottság, fizikális erőnlét csökkenés, depresszió, szorongás,zavartság, szexuális zavarok, megvonási tünetek, koordinációs zavarok,idegrendszeri görcsök (klónusos és epilepsziára jellemző görcsök), tompalátás,légzési elégtelenség, légzésleállás (apnoe), fájdalmas szélgörcs, bélelzáródás,húgyhólyagfájdalom, a normálisnál kevesebb vizelet ürítése (csökkent vizelet-kiválasztás).

 

A FentaWin transzdermális tapasz hosszantartóhasználata során előfordulhat, hogy a FentaWin transzdermális tapasz hatékonyságacsökken, és az adag változtatása válik szükségessé (tolerancia alakulki).

Fizikai függőség is kialakulhat, és megvonási tüneteket isészlelhet a tapasz alkalmazásának hirtelen abbahagyásakor. Megvonási tünetlehet a hányinger, hányás, hasmenés, szorongás és a reszketés.

 

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

5.       HOGYANKELL A FENTAWIN TRANSZDERMÁLIS TAPASZT TÁROLNI?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó, még használatután is! Nagy mennyiségű hatóanyag marad a tapaszban a használat után is.

 

A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazzaa FentaWin transzdermális tapaszt! A lejárati idő a megadott hónaputolsó napjára vonatkozik.

 

Legfeljebb 30°C-on tárolandó.

 

A készítmény megsemmisítésére vonatkozó utasítások

 

Környezetvédelmiés biztonsági okokból a használt vagy a nem használt transzdermális tapaszokat,valamint a lejárt transzdermális tapaszokat is meg kell semmisíteni, vagyvissza kell juttatni a gyógyszertárba. A használt transzdermális tapaszokat úgykell összehajtani, hogy a tapadó felszínek összetapadjanak. Tegye vissza ahasznált tapaszt a külső csomagolásba és semmisítse meg, vagy ha lehetséges,juttassa azt vissza a gyógyszertárba.

 

 

6.       TOVÁBBIINFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a FentaWintranszdermális tapasz

 

-      A készítmény hatóanyaga a fentanil.

 

FentaWin 25 mikrogramm /óra transzdermálistapasz

Minden egyes tapasz hatóanyagleadási sebessége 25 mikrogramm fentanil óránként. Minden egyes 7,5 cm²aktív felületű transzdermális tapasz 4,125 mg fentanilt tartalmaz.

 

FentaWin 50 mikrogramm /óra transzdermálistapasz

Minden egyes tapasz hatóanyagleadási sebessége 50 mikrogramm fentanil óránként. Minden egyes 15 cm²aktív felületű transzdermális tapasz 8,25 mg fentanilt tartalmaz.

FentaWin75 mikrogramm /óra transzdermális tapasz

Mindenegyes tapasz hatóanyag leadási sebessége 75 mikrogramm fentanil óránként.Minden egyes 22,5 cm² aktív felületű transzdermális tapasz 12,375 mgfentanilt tartalmaz.

 

FentaWin 100 mikrogramm /óra transzdermálistapasz

Minden egyes tapasz hatóanyagleadási sebessége 100 mikrogramm fentanil óránként. Minden egyes 30 cm²aktív felületű transzdermális tapasz 16,5 mg fentanilt tartalmaz.

 

-      Egyéb összetevők:

 

Tapadó réteg: Poliakriláttapadó réteg
Hátlap: Polipropilénfólia, Kék jelölő festék

Hatóanyag leadó réteg: Polietilén-tereftalát fólia(szilikonozott)

 

Milyen aFentaWin transzdermális tapasz külleme és mittartalmaz a csomagolás?

 

Transzdermális tapasz.

 

FentaWin 25 mikrogramm /óra transzdermálistapasz

Áttetsző és színtelen tapasz, melynek hátlapján “fentanyl 25µg/h“ kék felirat található.

 

FentaWin 50 mikrogramm /óra transzdermálistapasz

Áttetsző és színtelen tapasz, melynek hátlapján “fentanyl 50µg/h“ kék felirat található.

 

FentaWin 75 mikrogramm /óra transzdermálistapasz

Áttetsző és színtelen tapasz, melynek hátlapján “fentanyl 75µg/h“ kék felirat található.

 

FentaWin 100 mikrogramm /óra transzdermálistapasz

Áttetsző és színtelen tapasz, melynek hátlapján “fentanyl100 µg/h“ kék felirat található.

 

A transzdermális tapaszok egyenként, védőtasakba vannakcsomagolva. A Composit fólia kívülről befelé haladva a következő rétegekbőláll: bevonattal ellátott Kraft papír, alacsony sűrűségű polietilén fólia,alumínium fólia, Surlyn.

 

3 db transzdermális tapasz csomagonként.

5 db transzdermális tapasz csomagonként.

7 db transzdermális tapasz csomagonként.

10 db transzdermális tapasz csomagonként.

14 db transzdermális tapasz csomagonként.

20 db transzdermális tapasz csomagonként.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

Aforgalomba hozatali engedély jogosultja:

sanofi-aventisZrt.

1045 Budapest,Tó u. 1-5.

 

Gyártó:

Acino AG

Am Windfeld 35,

83714 Miesbach,

Németország

 

OGYI-T-20373/01-16.

 

Abetegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2010.02.22.


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!