Valongix 20 mg/10 mg/10 mg filmtabletta (30x tartályban )

Hqrdtemplatetrackchangeshu

 

 

Betegtájékoztató:Információk a felhasználó számára

 

BendamustinAramis 2,5 mg/ml por oldatos infúzióhoz való koncentrátumhoz

bendamusztin-hidroklorid

 

Mielőttelkezdik Önnél alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbibetegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

-         Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-         További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagygyógyszerészéhez.

-         Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa errőlkezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem soroltbármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

 

1.            Milyen típusú gyógyszer a Bendamustin Aramis és milyen betegségek eseténalkalmazható?

2.            Tudnivalók a Bendamustin Aramis alkalmazása előtt

3.       Hogyan kell alkalmazni a Bendamustin Aramist?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Bendamustin Aramist tárolni?

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.            Milyen típusú gyógyszer a Bendamustin Aramis és milyen betegségekesetén alkalmazható?

 

A BendamustinAramis bizonyos daganattípusok kezelésére alkalmazott gyógyszer(citosztatikum).

 

A Bendamustin Aramis önmagában(monoterápiában) vagy más gyógyszerekkel együtt is alkalmazható az alábbidaganattípusok kezelésére:

-        krónikus limfocitás leukémia, amikor a fludarabinnal kombináltkemoterápia nem megfelelő az Ön számára.

-        non‑Hodgkinlimfóma, amely nem, vagy rövid ideig reagált az előzőleg alkalmazott rituximab kezelésre.

-        mielómamultiplex olyan esetei, amikor autológ őssejt átültetéssel, illetve atalidomidot vagy bortezomibot tartalmazó kezeléssel együtt alkalmazottnagydózisú kemoterápia nem megfelelő az Ön számára.

 

 

2.            Tudnivalók a Bendamustin Aramis alkalmazása előtt

 

Nemalkalmazzák Önnél a Bendamustin Aramist:

-         ha allergiás a bendamusztin‑hidrokloridra vagy a gyógyszer(6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére

-         szoptatás alatt

-         ha súlyos májműködési‑zavarban (a májsejtek károsodásában)szenved

-         ha a bőr vagy a szemfehérje májproblémák vagy vérrel kapcsolatosproblémák miatt besárgul (sárgaság)

-        hasúlyosan károsodott a csontvelő működése (csontvelő depresszió) és jelentősmértékben megváltozik Önnél a vérben található fehérvérsejtek, illetvevérlemezkék száma (a fehérvérsejtek száma 3 000/mikroliter, a vérlemezkékszáma pedig 75 000/mikroliter alá csökken)

-        hanagy műtéti beavatkozást hajtottak végre Önnél a kezelés kezdete előttkevesebb, mint 30 nappal

-        havalamilyen fertőzésben szenved, főként, ha ezt a fehérvérsejtek számánakcsökkenése (leukopénia) kíséri

-        sárgalázelleni védőoltással együtt.

 

Figyelmeztetésekés óvintézkedések

ABendamustin Aramis alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagygyógyszerészével:

-                ha a csontvelő a csökkent működése miatt nem tudja megfelelő számbanpótolni a vérsejteket. A vérben lévő fehérvérsejtek és vérlemezkék számátellenőrizni fogják a Bendamustin Aramis kezelés elindítása előtt, minden egyeskezelési ciklust megelőzően és a kezelések közötti időszakban is.

-        ha fertőzésben szenved. Forduljon kezelőorvosához, hafertőzésre utaló jelek, pl. láz vagy légzőszervi tünetek jelentkeznek Önnél.

-        ha bőrreakciók jelentkeznek Önnél a Bendamustin Aramis kezelésalatt. Ezek a reakciók súlyosbodhatnak.

-        ha szívbetegsége van (pl. szívroham, mellkasi fájdalom,nagyfokú szívritmus‑zavar).

-        ha deréktáji fájdalmat érez, vért lát a vizeletében vagycsökken az ürített vizelet mennyisége. A betegség nagyon súlyos szakaszábanelőfordulhat, hogy a szervezete nem képes teljes mértékben kiüríteni azelpusztult ráksejtekből származó salakanyagokat (a tünetek az úgynevezett tumorlízisszindróma részjelenségei). A tumorlízis szindróma a Bendamustin Aramis elsőadagjának beadását követő 48 órán belül veseelégtelenséget ésszívproblémákat okozhat. Kezelőorvosa tudni fog erről és egyéb gyógyszereketadhat ennek megelőzésére.

-        súlyos allergiás vagy túlérzékenységi reakciókjelentkezésekor. Figyeljen az első kezelési ciklus után jelentkező allergiásreakciókra.

 

A Bendamustin Aramis kezelésben részesülőférfibetegeknek tanácsos kerülniük a gyermeknemzést a kezelés alatt és méglegalább 6 hónapig azt követően. A kezelés elindítása előtt kérjentanácsot a spermiumok konzerválásával kapcsolatosan, mivel fennáll a véglegesterméketlenség lehetősége.

 

Véletlenül az érpályán kívüliszövetek közé befecskendezett injekció (úgynevezett extravazális injekció)beadását azonnal le kell állítani. Rövid visszaszívás után a tűt el kelltávolítani. Ezt követően az érintett terület szöveteit hűteni kell. A kart felkell emelni. Az olyan, további kezelések, mint pl. kortikoszteroidokalkalmazása nem biztosítanak egyértelmű előnyöket (lásd a 4. pontot).

 

Egyéb gyógyszerek és a Bendamustin Aramis

Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégibenszedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vénynélkül kapható készítményeket is.

 

Amennyiben aBendamustin Aramist a csontvelőben zajló vérképződést gátló gyógyszerekkeladják együtt, a csontvelőre gyakorolt hatás felerősödhet.

 

Ha aBendamustin Aramist az immunválaszt megváltoztató gyógyszerekkel együttalkalmazzák, ez a hatás felerősödhet.

 

A daganatelleni szerek (citosztatikumok) nagymértékben csökkenthetik az élő vírusokatalkalmazó védőoltások hatásosságát. Ezen kívül a citosztatikumok fokozzák azélő vírusokkal végzett védőoltás után jelentkező fertőzés kockázatát (pl.vírusok elleni védőoltás).

 

Terhesség, szoptatás éstermékenység

 

Terhesség

A bendamusztin-hidroklorid genetikaikárosodást okozhat és állatkísérletekben fejlődési rendellenességeket idézettelő. A Bendamustin Aramis nem alkalmazható Önnél terhesség alatt, kivéve, haezt kezelőorvosa egyértelműen javasolja. Amennyiben mégis a kezelés mellettdöntenek, kérjen orvosi tanácsot arról, hogy a magzatnál milyen lehetségesmellékhatásokat okozhat az Önnél alkalmazott terápia, továbbá genetikaitanácsadás is ajánlott.

 

Ha Önfogamzóképes korú nő, hatékony fogamzásgátló módszert kell alkalmaznia aBendamustin Aramis kezelés előtt és alatt. Amennyiben a Bendamustin Aramiskezelés alatt terhesség következik be, erről azonnal tájékozatnia kellkezelőorvosát, és genetikai tanácsadást kell kérnie.

 

Ha Önférfibeteg, a Bendamustin Aramis-al végzett kezelés alatt és annak befejezésétkövetően még legalább 6 hónapig kerülnie kell a gyermeknemzést. Fennállannak a kockázata, hogy a Bendamustin Aramis kezelés terméketlenséget okoz,emiatt a kezelés előtt kérjen tanácsot a spermiumok konzerválására vonatkozóan.

 

Szoptatás

ABendamustin Aramist tilos szoptatás alatt adni. Amennyiben a BendamustinAramis-al végzett kezelés a szoptatás alatt is szükséges, az anyának abba kellhagynia a szoptatást.

 

Mielőttbármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosávalvagy gyógyszerészével.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhezszükséges képességekre

Agépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolthatásokat nem vizsgálták. Ne vezessen gépjárművet, illetve ne kezeljen gépeket,ha olyan mellékhatásokat tapasztal, mint a szédülés, vagy a koordinációs zavar.

 

 

3.            Hogyan kell alkalmazni a Bendamustin Aramist?

 

ABendamustin Aramis különböző adagjait egy éren keresztül adják be, 30‑60 percalatt, vagy önmagában, vagy más gyógyszerekkel együtt.

 

Kezelési Séma

 

Krónikuslimfocitás leukémia

100 mg Bendamustin Aramis alkalmazandó testfelület‑négyzetméterenként (a magasság és a testtömeg alapján számítják)

a kezelési ciklus 1. és 2. napján

A ciklusokat 4 hetente kell ismételni, legfeljebb 6-szor.

 

Non-Hodgkinlimfóma

120 mg Bendamustin Aramis alkalmazandó testfelület‑négyzetméterenként (a magasság és a testtömeg alapján számítják)

a kezelési ciklus 1. és 2.  napján

A ciklusokat 3 hetente kell ismételni, legalább 6-szor.

 

Mielómamultiplex

120‑150 mg Bendamustin Aramis alkalmazandó testfelület‑négyzetméterenként (a magasság és a testtömeg alapján számítják)

a kezelési ciklus 1. és 2.  napján

60 mg prednizon alkalmazandó testfelület‑négyzetméterenként (a magasság és a testtömeg alapján számítják) intravénásan vagy szájon át.

a kezelési ciklus 1‑4 napján

A ciklusokat 4 hetente kell ismételni, legalább 3-szor.

 

A kezelés nemkezdhető el, ha Önnél a fehérvérsejtek (leukociták) száma3 000 sejt/mikroliter alá, a vérlemezkék száma pedig75 000 sejt/mikroliter alá süllyed.

 

Akezelést le kell állítani, ha a vérkép alapján a fehérvérsejtek (leukociták)száma 3 000 /mikroliter alá, vagy a vérlemezkék száma75 000/mikroliter alá csökken. A kezelés akkor folytatható, ha afehérvérsejtek száma 4 000 /mikroliter, illetve a vérlemezkék száma100 000/mikroliter fölé emelkedik.

 

Kezelőorvosaezeket az értékeket rendszeres időközönként ellenőrizni fogja.

 

Máj‑vagy veseműködés károsodás

Amájműködés károsodásának mértékétől függően szükségessé válhat az Ön adagjánakmódosítása (30%‑os adagcsökkentés szükséges mérsékelt májkárosodásesetén). Veseműködés károsodásban nem szükséges az adag módosítása. Azadagmódosításról mindig az Ön kezelőorvosa dönt.

 

Azalkalmazás módja

ABendamustin Aramis kezelést olyan orvosnak kell végeznie, aki jártas adaganatok kezelésében. Kezelőorvosa pontosan a megfelelő Bendamustin Aramisadagot fogja beadni Önnek és megteszi a szükséges elővigyázatosságiintézkedéseket.

 

Kezelőorvosaaz elkészítést követően az oldatos infúziót az előírásnak megfelelően fogjabeadni Önnek. Az oldatot rövid, 30‑60 perces infúzió formájábanfogják beadni egy vénába.

 

Azalkalmazás időtartama

Általánosszabályként nincs időbeli korlátozás a Bendamustin Aramis kezelésalkalmazásának időtartamára vonatkozóan. A kezelés időtartama a betegségtől ésa kezelésre adott válaszreakciótól függ.

 

Ha kétségeivannak vagy kérdések merültek fel Önben a Bendamustin Aramis kezelésselkapcsolatosan kérjük, beszéljen kezelőorvosával vagy a gondozását végzőegészségügyi szakemberrel. 

 

Ha elfelejtettékÖnnél alkalmazni a Bendamustin Aramist

Haelfelejtették beadni Önnek a Bendamustin Aramis egy adagját, kezelőorvosaminden bizonnyal helyreállítja a szokásos adagolási rendet.

 

Ha időelőtt abbahagyják Önnél a Bendamustin Aramis alkalmazását

Kezelőorvosafogja eldönteni, hogy mikor szükséges a kezelés megszakítása vagy egy másikgyógyszerre történő átállás.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát , vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat,amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Súlyos, azonnali allergiás reakció ritkán lép fel: viszketésés kiütések; az arc, az ajkak vagy a torok duzzanata, emiatt nehezített anyelés vagy a légzés, vérnyomáscsökkenés miatti ájulás, sokk (anafilaxiás ill.anafilaktoid reakciók).

 

Nagyon ritkánszövetelváltozást (elhalást, más néven nekrózist) figyeltek meg azt követően,hogy a gyógyszert véletlenül az éren kívüli szövetekbe fecskendezték(extravazáció). Az infúziós tű felvezetésének helyén jelentkező égő érzés azérpályán kívüli beadás jele lehet. Az ilyen alkalmazás következményekéntfájdalom és nehezen gyógyuló bőrelváltozások jelentkezhetnek.

 

A BendamustinAramis alkalmazhatóságát korlátozó mellékhatás a károsodott csontvelőműködés,amely a kezelés után rendszerint a normális szintre tér vissza. A csökkentcsontvelőműködés fokozza a fertőzések kockázatát.

 

Nagyongyakori (10‑ből 1‑nél több beteget érinthet):

-        Alacsony fehérvérsejtszám (leukopénia)

-        Avérfesték (hemoglobin) szintjének csökkenése a vérben

-        Alacsonyvérlemezkeszám (trombocitopénia)

-        Fertőzések

-        Émelygés(hányinger)

-        Hányás

-        Nyálkahártya‑gyulladás

-        Avér emelkedett kreatininszintje

-        Avér emelkedett karbamidszintje

-        Láz

-        Kimerültség

 

Gyakori(10‑ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

-        Vérzés (hemorrágia)

-        Azelpusztuló ráksejtek véráramba juttatott salakanyagai miatti anyagcserezavarkövetkezményei

-        Avörösvértestek csökkent száma, ami sápadt bőrszínt, gyengeséget vagynehézlégzést (vérszegénység tünetei) okozhat

-        Bizonyosfehérvérsejtek (neutrofilek) alacsony száma (neutropénia)

-        Túlérzékenységireakciók, pl. a bőr allergiás gyulladásai (dermatítisz), csalánkiütés(urtikária)

-        Májenzimszintek(GOT/ASAT, GPT/ALAT) emelkedése

-        Azalkalikus‑foszfatáz szintjének emelkedése

-        Epefestékszintemelkedés

-        Avér alacsony káliumszintje

-        Szívműködési‑zavarok

-        Szívritmuszavarok(aritmia)

-        Alacsonyvagy magas vérnyomás (hipotónia vagy hipertónia)

-        Elégtelentüdőfunkció

-        Hasmenés

-        Székrekedés

-        Szájüregifájdalom (sztomatítisz)

-        Étvágytalanság

-        Hajhullás

-        Bőrelváltozások

-        Kimaradómenstruáció (amenorrea)

-        Fájdalom

-        Álmatlanság

-        Hidegrázás

-        Kiszáradás

 

Nemgyakori (100‑ból legfeljebb 1 beteget érinthet):

-        Szívburok közötti folyadék‑felhalmozódás(perikardiális folyadékgyülem)

 

Ritka (1000‑bőllegfeljebb 1 beteget érinthet):

-        Vérmérgezés (szepszis)

-        Súlyos allergiás, túlérzékenységi reakciók (anafilaxiásreakciók)

-        Anafilaxiás reakciókhoz hasonló jelek (anafilaktoid reakciók)

-        Aluszékonyság

-        Hangképzés elvesztése (afónia)

-        Heveny keringés-összeomlás

-        Bőrvörösség (eritéma)

-        Bőrgyulladás (dermatítisz)

-        Viszketés (pruritusz)

-        Bőrkiütés (makuláris exantéma)

-        Nagyfokú verejtékezés (hiperhidrózis)

 

Nagyonritka (10 000‑ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

-        A tüdők elsődleges atípusos fertőzése(atípusos pneumónia)

-        A vörösvértestek szétesése

-        A vérnyomás gyors csökkenése, esetenként bőrreakcióval vagybőrkiütéssel kísérve (anafilaxiás sokk)

-        Ízérzés zavara

-        Megváltozott érzékelés (paresztézia)

-        Általános rossz közérzet és végtagfájdalom (perifériásneuropátia)

-        Idegrendszeri megbetegedés (antikolinerg szindróma)

-        Idegrendszeri betegségek

-        Koordinációs zavar (ataxia)

-        Agyvelőgyulladás (enkefalítisz)

-        Szapora szívverés (tahikardia)

-        Szívroham, mellkasi fájdalom, (miokardiális infarktus)

-        Szívelégtelenség

-        Visszérgyulladás (flebítisz)

-        Kötőszövet‑képződés (fibrózis) a tüdőben

-        Vérző nyelőcsőgyulladás (hemorrágiás özofágítisz)

-        Gyomor‑ vagy bélvérzés

-        Terméketlenség

-        Több szerv elégtelen működése

 

A bendamusztin kezelést követőenbeszámoltak másodlagos daganatok (mielodiszpláziás szindróma, akut mieloidleukémia, bronhiális karcinóma) előfordulásáról. A bendamusztinnal való egyértelműösszefüggés nem volt megállapítható.

 

Kisszámú esetben súlyosbőrreakciókról (Stevens‑Johnson szindróma, toxikus epidermálisnekrolízis) számoltak be. A bendamusztinnal való összefüggés nem tisztázott.

 

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyenmellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

Amellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többinformáció álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásávalkapcsolatban.

 

 

5.       Hogyan kell a Bendamustin Aramisttárolni?

 

Agyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A címkén és adobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt agyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

A fénytől való védelem érdekében az injekciós üveget tartsadobozában.

 

Feloldott koncentrátum

A port az injekciós üvegfelnyitása után azonnal fel kell oldani.

A feloldott oldatot azonnalhígítani kell 0,9%‑os nátrium‑klorid oldattal (az utasításokat lásda betegtájékoztató végén).

 

Oldatos infúzió

Feloldást és hígítást követően azoldat kémiai és fizikai stabilitását igazoltan 3,5 óráig őrzi megszobahőmérsékleten, normál fényviszonyok mellett és 2 napig 2‑8ºCközött, fénytől védve.

 

Mikrobiológiai szempontból azoldatot azonnal fel kell használni. Amennyiben nem kerül azonnalifelhasználásra, az alkalmazásig eltelt időtartamért és a tárolás körülményeiérta felhasználó a felelős.

 

 

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mittartalmaz a Bendamustin Aramis?

-                A készítmény hatóanyaga a bendamusztin‑hidroklorid. Feloldástkövetően a koncentrátum 1 millilitere 2,5 mg bendamusztin‑hidrokloridottartalmaz. 25 mg bendamusztin‑hidroklorid injekciós üvegenként vagy100 mg bendamusztin‑hidroklorid injekciós üvegenként.

-                Egyéb összetevő a mannit.

 

Milyen a Bendamustin Aramiskülleme és mit tartalmaz a csomagolás?

 

Fehér vagy törtfehér liofilizáltpor.

 

I-es típusú, borostyánszínű,20 ml töltőtérfogatú (karimáig töltve 26 ml térfogatú) injekciós üvegvagy 50 ml töltőtérfogatú (karimáig töltve 60 ml térfogatú) injekciósüveg gumidugóval és műanyag védőlappal ellátott alumínium kupakkal lezárva. <Az injekciós üvegek védőhüvelybe csomagolvakerülnek forgalmazásra>.

 

A 25 mg bendamusztin‑hidrokloridottartalmazó, 26 ml‑es injekciós üvegek 1, 5, 10 és 20 injekciósüveget tartalmazó csomagolásban kerülnek forgalomba.

A 100 mg bendamusztin‑hidrokloridottartalmazó, 60 ml‑es injekciós üvegek 1, és 5 injekciós üvegettartalmazó csomagolásban kerülnek forgalomba.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedélyjogosultja

 

Aramis Pharma Kft.

1095 Budapest

Mester u.28 B, III/5

 

Gyártó

 

S.C.SINDAN-PHARMA S.R.L.

11thIon Mihalache Boulevard

011171,Bucharest 1

Románia

 

OGYI-T-22817/01                1x25 mg                                 injekciósüveg    

OGYI-T-22817/02                5x25 mg                                 injekciósüveg    

OGYI-T-22817/03              10x25 mg                                 injekciósüveg    

OGYI-T-22817/04              20x25 mg                                 injekciósüveg    

OGYI-T-22817/05              1x100 mg                                 injekciósüveg    

OGYI-T-22817/06              5x100 mg                                 injekciósüveg    

 

Abetegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015. március

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az alábbi információk kizárólagegészségügyi szakembereknek szólnak:

 

Egyébcitotoxikus szerekhez hasonlóan a készítmény genomot károsító és daganatkeltőtulajdonságai miatt az egészségügyi szakembereknek és orvosoknak szigorúbbbiztonsági elővigyázatossági intézkedéseket kell alkalmazniuk. A BendamustinAramis kezelése során kerülendő a gyógyszer belégzése, továbbá a bőrrel vagynyálkahártyával való érintkezés (kesztyűt és védőruházatot, valamint –ha lehetséges–védőmaszkot kell viselni!). Bármilyen testrész szennyeződése esetén ezt aterületet vízzel és szappannal alaposan meg kell tisztítani, a szemeket pedig0,9%‑os (izontóniás) só oldattal kell kimosni. Amennyiben lehetséges,speciális, biztonsági (lamináris áramlású), folyadékkal szemben impermeábilis,abszorbens eldobható fóliával fedett munkaasztalon kell dolgozni.

A szennyezetttárgyak citosztatikus hulladéknak minősülnek. Kérjük, kövesse a citosztatikusanyagok megsemmisítésére vonatkozó helyi iránymutatásokat! A személyzet terhestagjai nem dolgozhatnak citosztatikumokkal.

 

Afelhasználásra kész oldatot a Bendamustin Aramis injekciós üveg tartalmánakfeloldásával lehet elkészíteni, amihez kizárólag injekcióhoz való vízalkalmazható a következők szerint:

 

1.       Akoncentrátum elkészítése

-        A Bendamustin Aramis, 25 mgbendamusztin‑hidrokloridot tartalmazó injekciós üvegének tartalmátelőször 10 ml‑ben kell rázással feloldani.

-        ABendamustin Aramis, 100 mg bendamusztin‑hidrokloridot tartalmazóinjekciós üvegének tartalmát először 40 ml‑ben kell rázássalfeloldani.

 

2.       Azoldatos infúzió elkészítése

Amint az oldatletisztul (rendszerint 5-10 perc elteltével) a Bendamustin Aramis teljes,ajánlott dózisát 0,9%‑os (izotóniás) sóoldattal kell hígítani a körülbelül500 ml végső térfogatra. A Bendamustin Aramist tilos egyéb oldatosinfúziókkal vagy injekciókkal hígítani. A Bendamustin Aramis egy infúzióban nemkeverhető össze más anyagokkal.


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!