Ibumax 800 mg filmtabletta (50x)

IBUMAX® 200 mg filmtabletta

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

IBUMAX 800 mg filmtabletta

ibuprofén

 

 

Mielőtt elkezdi szedni ezta gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Önszámára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindigpontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerészeáltal elmondottaknak megfelelően szedje.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót,mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                További információkért vagytanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

-                Ha Önnél bármilyen mellékhatásjelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. Lásd 4. pont

-                Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.      Milyen típusú gyógyszer az Ibumax 800 mg filmtablettaés milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.      Tudnivalók az Ibumax 800 mg filmtablettaszedése előtt

3.      Hogyan kell szedni az Ibumax 800 mg filmtablettát?

4.      Lehetséges mellékhatások

5.      Hogyan kell az Ibumax 800 mg filmtablettáttárolni?

6.      A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.      Milyen típusú gyógyszer az Ibumax 800 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

Az Ibumax ibuprofén ha­tó­a­nyagot tar­tal­maz,amely fáj­da­lom­csil­la­pí­tó, lázcsillapítóés gyul­la­dás­csök­kentő gyógy­szer ha­tó­a­nyag, és a nem-szteroidgyulladásgátlók (NSAID-ok) csoportjába tartozik.

 

Az ibuprofénfájdalomcsillapító és gyulladásgátló hatása miatt javasolt

·           reumatikus fáj­da­lmak ke­ze­lésére

·           izomfájdalmak ke­ze­lésére

·           hátfájás ke­ze­lésére,

·           lágyrész sérülések, mint ficam éshúzódás enyhítésére

·           enyhe vagy közepes fájdalom, azazpél­dá­ul menstruációs fájdalom, műtét utáni fájdalom, fogfájás és fejfájásenyhítésére, beleértve a migrénes fájdalmat is

·           lázcsillapításra

 

Az Ibumax 800 mg filmtablettátorvosa egyéb, a betegtájékoztatóban nem említett tünetek kezelésére isfelírhatja Önnek.

 

 

2.       Tudnivalók az Ibumax 800 mg filmtabletta alkalmazása előtt

 

Ne alkalmazza az Ibumax800 mg filmtablettát:

·               ha allergiás az ibuprofénre, vagya gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

·               ha egyéb allergiás(túlérzékenységi) re­ak­ci­ói vannak, be­le­ért­ve a légzési nehézséget,asztmát, rinitist (szénanátha), vagy sú­lyos csalánkiütést észlelt korábban azibuprofén, más nem-szteroid gyul­la­dás­csök­kentő szer (NSAID-ok) vagyszalicilátok (azaz pél­dá­ul acetilszalicilsav) hasz­nálata után.

·               ha szalicilátokat vagy másnem-szteroid gyul­la­dás­csök­kentő szereket (NSAID-ok) hasz­nál.

·               ha kórelőzményében szerepel vagyjelenleg is fennáll Önnél gyomor-bélrendszeri vérzés vagy átfúródás(perforáció).

·               fokozottan vérzékeny a szervezete(pl. néhány gyógy­szer és be­teg­ség hatására).

·               ha korábban volt, vagy jelenleg isfennáll Önnél agyvérzés állapota.

·               ha sú­lyos máj- vagyveseelégtelensége van.

·               ha sú­lyos szívelégtelensége van.

·               12 éves kor alatti gyermekeknél.

·               a terhesség utolsó harmadában.

 

Figyelmeztetések ésóvintézkedések

 

Az Ibumax 800 mgfilmtabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

·              ha asztmája van.

·              ha szív-érrendszeri be­teg­sége vagy szívelégtelensége van.

·              ha tápcsatorna vérzés vagy gyomor-illetve nyombélfekély veszélye áll fenn önnél.

·              ha gyulladásos bélbetegsége van(pl. Crohn-betegség vagy kolitisz ulceróza).

·              ha károsodott vese vagymájműködése van.

·               ha Ön időskorú, mivel nagyobb azesélye annak, hogy mellékhatások alakulnak ki, leginkább gyomor-bélrendszerivérzés, vagy átfúródás, mely halálos is lehet.

·               ha terhességet tervez, vagy haterméketlenség miatt végeznek vizsgálatot Önnél, mivel az ibuproféncsökkentheti a női termékenységet.

 

A mellékhatások előfordulásaminimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist alehető legrövidebb ideig alkalmazzák.

 

AzIbumax 800 mg filmtabletta meghosszabbíthatja avérzési időt.

 

A szív-érrendszerregyakorolt hatás

Az ibuprofénhez hasonlógyulladásgátló/fájdalomcsillapító gyógyszerek esetleg kissé növelhetik aszívroham vagy sztrók kockázatát, különösen a nagy adagban történő alkalmazásesetén. Ne lépje túl a javasolt adagot, illetve a kezelés időtartamát.

 

Az Ibumax 800 mg filmtablettaszedése előtt mindig beszélje meg a kezelést kezelőorvosával vagygyógyszerészéve, ha:

-                Önnek szívproblémája van, példáulszívelégtelensége, anginája (mellkasi fájdalma), vagy ha volt már szívrohama,bypass-műtétje, perifériás artériás betegsége (gyenge vérkeringés a lábakban azartériák szűkülete vagy elzáródása miatt), vagy bármilyen jellegű sztrókja(beleértve a „mini sztrókot” vagy más néven az átmeneti isémiás rohamot [angolrövidítéssel: TIA] is).

-                Önnek magas vérnyomása,cukorbetegsége, magas koleszterinszintje van, illetve családjában fordult márelőtt szívbetegség vagy sztrók, továbbá ha Ön dohányzik.

 

Gyomor-bélrendszerivérzés, fekély és perforáció

Minden nem-szteroidgyulladáscsökkentő alkalmazása kapcsán beszámoltak gyomor-bélrendszerivérzésről, fekélyekről vagy átfúródásról (perforációról), melyek haláloskimenetelűek is lehetnek, és a kezelés során bármikor kialakulhatnak, ráutaló,figyelmeztető jelekkel, és a kórelőzményben szereplő súlyos gyomor-bélrendszerieseményekkel, vagy azok nélkül. A következmények idős betegekben általábansúlyosabbak.

Gyomor-bélrendszeri vérzés(véres hányás vagy véres/fekete széklet) vagy fekély esetén azonnal hagyja abbaaz Ibumax 800mg filmtabletta szedését és forduljon orvoshoz.

 

Szoros orvosi felügyelet ésóvatosság szükséges bizonyos gyomor-bélrendszeri betegségekben (kólitiszulcerózában vagy Crohn-betegségben), mivel állapotuk súlyosbodhat.

 

Ha Ön korábban már tapasztaltgyomor-bélrendszeri mellékhatásokat, illetve ha Ön idősebb korú mindenszokatlan hasi tünetről (különösen a gyomor-bélrendszeri vérzésről) számoljonbe kezelőorvosának, különösen a kezelés kezdetén.

Ezen betegeknél, valamint kisadagú acetilszalicilsavat tartalmazó, illetve a gyomor-bélrendszeri kockázatotvalószínűleg fokozó egyéb készítmények egyidejű alkalmazása esetén szükséglehet védő hatású gyógyszerek (pl. ún. protonpumpa-gátlók vagy mizoprosztol)egyidejű adására is.

 

Óvatosság szükséges, ha Önegyidejűleg olyan gyógyszeres kezelésben részesül, amely fokozhatja afekélyképződés vagy a vérzés kockázatát (pl. szájon át szedettkortikoszteroidok, véralvadásgátlók, pl. warfarin, a vérlemezkék összetapadásátgátló gyógyszerek, pl. acetilszalicilsav vagy a depresszió kezelésére szolgálóún. szelektív szerotonin-visszavétel gátlók (lásd 2. pont, Egyéb gyógyszerek ésaz Ibumax 800mg filmtabletta).

 

Bőrreakciók

A nem-szteroidgyulladáscsökkentő-kezelések kapcsán nagyon ritkán súlyos, esetenként haláloskimenetelű bőrreakciókat jelentettek bőrpírral és hólyagképződéssel (exfoliatívdermatitisz, Stevens-Johnson szindróma és toxikus epidermális nekrolízis/Lyell-szindróma; lásd 4. pont). Ezek kockázata a kezelés korai szakaszában a legnagyobb:az esetek többségében e reakciók a kezelés első hónapjában alakulnak ki. Abőrkiütések, nyálkahártya károsodások első jeleinél vagy a túlérzékenységireakciók bármilyen egyéb jele esetén Önnek abba kell hagynia az Ibumaxszedését, és azonnal a kezelőorvosához kell fordulnia.

 

Gyermekek és serdülők

Ha gyermekeknél ésserdülőknél ezt a gyógyszert több mint 3 napig kell alkalmazni, vagy ha atünetek súlyosbodnak, azt meg kell beszélni egy orvossal.

 

Fennáll a vesekárosodásveszélye dehidratált (folyadékhiányos, kiszáradt) gyermekekben és serdülőkben.

 

Egyéb gyógyszerek és az Ibumax 800mgfilmtabletta

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyébgyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

 

Az Ibumax 800 mg filmtablettaés bizonyos más gyógyszerek hatással lehetnek egymásra. Ilyen gyógyszerekpéldául:

-                a véralvadásgátlók (más névenvérhígítók, vérrögképződés elleni gyógyszerek, pl. acetilszalicilsav, warfarin,tiklopodin)

-                a vérnyomáscsökkentők (ACE-gátlók,pl. kaptopril, béta-blokkolók, pl. atenolol, angiotenzin-II receptorantagonisták, pl. lozartán)

 

Az Ibumax 800 mgfilmtablettával történő kezelést néhány más gyógyszer is befolyásolhatja,illetve a kezelés hatással lehet azokra. Ezért a(z) Ibumax 800 mg filmtabletta ésmás gyógyszerek együttes szedése előtt mindig kérjen tanácsot kezelőorvosátólvagy gyógyszerészétől.

 

Szalicilátok (azaz pél­dá­ulacetilszalicilsav) és más nem-szteroid gyul­la­dás­csök­kentőszerek (NSAID-ok) egyidejű al­kal­ma­zása ellenjavallt.

 

Tájékoztassa orvosát, ha az alábbiak közül valamelyikkelkezelik:

·               vérnyomáscsökkentő szerek (azazpél­dá­ul béta-blokkolók ACE gátlók és angiotenzin-II antagonisták)

·               vizelethajtók (azaz pél­dá­ulfuroszemid és bumetanid

·               szívbetegség elleni szerek (azazpél­dá­ul digoxin)

·               véralvadásgátlók és vér­le­mez­keelleni szerek (azaz pél­dá­ul warfarin, acetilszalicilsav, tiklopidin vagyklopidogrél)

·               lítium vagy SSRI-k (mentális be­teg­ségekellen)

·               metotrexát (reuma- és rákellenesszer)

·               glükokortikoidok(gyulladáscsökkentő és immunrendszert gyengítő szerek)

·               szulfonilkarbamidok (cu­kor­be­teg­ségke­ze­lésére szolgá­ló gyógy­szer)

·               probenicid és szulfinpirazon(köszvény ke­ze­lésére szolgá­ló gyógy­szer)

·               ciklosporin vagy takrolimusz (azimmun­rend­szert befo­lyá­soló gyógy­szerek)

·               zidovudin (HIV fertőzés ke­ze­léséreszolgá­ló gyógy­szer).

 

AzIbumax 800 mg filmtabletta egyidejű bevétele étellel és itallal

Az Ibumax 800 mgfilmtablettát egyben kell lenyelni, sok folyadékkal, étkezés közben vagy után.

Érzékeny gyomrú betegeknekajánlott, hogy az Ibumax 800 mg tablettákat étkezés közben vegyék be.

 

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat,illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, agyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Mielőttbármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagygyógyszerészével.

 

Terhesség

Aterhesség első és második harmadában az Ibumax 800 mg filmtabletta nemjavasolt, kizárólag akkor alkalmazható, ha az feltétlenül szükséges, kérje kikezelőorvosa tanácsát. Amennyiben az Ibumax 800 mg filmtablettahasználatára mégis a terhesség első vagy második harmadában kerül sor, a lehetőlegkisebb adagot kell használni, a lehető legrövidebb ideig.

 

A terhesség utolsó3 hónapja alatt a készítmény nem alkalmazható, mivel mind az anya mindgyermeke esetében megnőhet a komplikációk kialakulásának veszélye.

 

Szoptatás

Az Ibumax 800 mg filmtablettakiválasztódik az anyatejbe, kérje ki orvos tanácsát a gyógyszerszedés vagy aszoptatás felfüggesztéséről.

 

Termékenység

Az ibuprofén használatacsökkentheti a termékenységet, ezért nem szabad olyan nőknél használni, akikterhességet terveznek. Azoknál a nőknél, akiknek problémájuk van ateherbe-eséssel, vagy terméketlenség miatt vizsgálják, az ibuprofén kezelésmegszakítását meg kell fontolni.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Az Ibumax 800 mgfilmtablettának nincs, vagy elhanyagolható hatásavan az autóvezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességre. Bár magasdózisokban izolált esetekben az autóvezetéshez és gépek kezeléséhez szükségesképesség ká­ro­so­dhat.

 

 

3.       Hogyan kell szedni az Ibumax 800 mg filmtablettát?

 

Agyógyszert mindig az orvos által elmondottaknakmegfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően,kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

Az Ibumax 800mg filmtablettákatsok fo­­lya­dékkal kell lenyelni.

 

A készítmény ajánlottadagja

Felnőttek: az ajánlott napi adag 1200-1800 mg, megosztott adagokban(4-6 óránként). Adagolható 3x1/2 tabletta, 2x1 tabletta, vagy 4x1/2 tablettaformájában.

 

Alkalmazása gyermekeknélés serdülőknél

Az Ibumax tab­let­ta nemalkalmazható 12 éves kor alatt.

12 éves kor felettiserdülőkorúaknak az ajánlott maximális napi adag 1200 mg több adagraelosztva.

 

Ha gyermekeknél ésserdülőknél ezt a gyógyszert több mint 3 napig kell alkalmazni, vagy ha atünetek súlyosbodnak, azt meg kell beszélni egy orvossal.

 

Időskorúak: nincs szük­ség a dó­zis megvál­toztatására.

 

Máj- vagy vesekárosodás esetén az adagot kezelőorvosa egyénileg állapítjameg.

 

Art­ri­tiszek (ízületigyulladások) sú­lyos vagy heveny fá­zisai: a napi dó­zist orvosa 2400 mg-ra is nö­velheti (3 tab­let­tánakmegfelelő).

 

A tü­neteket a lehetőlegrövidebb ideig, és a lehető legkisebb dó­zissal kell kezelni, hogy csök­kentsükaz Ibumax mel­lék­ha­tásainak koc­ká­zatát.

 

Mindig kövesse orvosautasításait. Az egyéni igények eltérőek.

 

Ha az Ibumax filmtablettahatását túl erősnek vagy túl csekélynek érzi, forduljon kezelőorvosához vagygyógyszerészéhez.

 

Ha az előírtnál több Ibumax 800 mg filmtablettát vett be

A túladagolás lehetségestünetei a gyomorfájás, hányinger, hányás és tápcsatornavérzés vagy fekély.Túladagolás vagy mérgezés esetén forduljon kezelőorvosához. Az orvosi széngátolhatja az ibuprofén felszívódását.

 

Haelfelejtette bevenni az Ibumax 800 mg filmtablettát

Ne vegyen be kétszeres adagota kihagyott adag pótlására, mert túladagolást okozhat.

 

Ha bármilyentovábbi kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosátvagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így eza gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinéljelentkeznek.

 

Az Ibumax filmtablettáhozhasonló készítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus(„miokardiális infarktus”) vagy sztrók kialakulásának kockázata.

 

A mellékhatások értékelésea következő gyakorisági skála szerint történik:

Nagyongyakori mellékhatások (100 betegbőltöbb mint 10 esetében észlelték),

Gyakori mellékhatások (100 betegből 1-10 esetében észlelték),

Nemgyakori mellékhatások (1000 betegből1-10 esetében észlelték),

Ritkamellékhatások (1000 betegbőlkevesebb, mint 1 esetben észlelték),

Nagyonritka mellékhatások (10 000 betegbőlkevesebb, mint 1 esetében észlelték).

 

Gyakran illetve nagyongyakran felléphetnek az alábbi mellékhatások:

·               Gyomor és bélpanaszok, mintémelygés, hányás, hasmenés, székrekedés, emésztési zavar, hasi fájdalom ésgyomorgörcsök.

·               Fejfájás, szédülés.

·               Ekcémás bőrkiütés.

·               Szívelégtelenségben szenvedőbetegeknél a szívelégtelenség rosszabbodása.

 

Nem gyakori az alábbimellékhatások előfordulása:

·               Gyomor- bélrendszeri vérzés,fekély, fekélyes szájnyálkahártya-gyulladás.

Ahas felső részében fellépő erősebb fájdalom esetén és/vagy a széklet feketéreszíneződésekor abba kell hagyni az Ibumax filmtabletta szedését és az orvostazonnal értesíteni kell.

·               Látás-, és hallászavarok.

·               Orrfolyás, asztma.

·               Bőrkiütés, csalánkiütés,viszketés, allergiás vizenyő (angioödéma).

·               Álmatlanság, enyhenyughatatlanság, idegesség, ingerlékenység.

·               Fehérje megjelenése a vizeletben(laborvizsgálat során mutatható ki).

 

Ritkán illetve nagyonritkán fellépő mellékhatások be­le­ért­ve az izolált eseteket is):

·               Májkárosodás.

·               Vesekárosodás, különösen tartóskezelés során.

·               Csökkent vizelet-kiválasztás, avíz szervezetben való felgyülemlése (ödéma), és általános rosszullét.

Ezeka tünetek vesebetegséget (nefrózis szindróma, vesegyulladás) jeleznek, egészena veseelégtelenségig. Ha a fenti tünetek jelentkeznek, vagy rosszabbodnak,azonnal abba kell hagyni az Ibumax szedését és az orvost azonnal értesítenikell.

·               Gyomor-bélrendszeri átfúródás.

·               Súlyos bőrreakció (bőrpírral és hólyagképződésseljáró bőrkiütés (pl. Stevens-Johnson szindróma és toxikus epidermálisnekrolízis).

Haa megnevezett tünetek fellépnek vagy rosszabbodnak, abba kell hagyni az Ibumax800 mg filmtabletta szedését és az orvost azonnal értesíteni kell.

·               Nem fertőző agyhártyagyulladás,tünetei: erős fejfájás, émelygés, hányás, láz, tarkómerevség vagyeszméletlenség. Az autoimmun betegségben (szisztémás lupusz eritematodész éskevert kötőszöveti betegség) szenvedők fokozott veszélynek vannak kitéve.

Haa megnevezett tünetek fellépnek, vagy rosszabbodnak, abba kell hagyni az Ibumax800 mg filmtabletta szedését és az orvost azonnal értesíteni kell.

·               Vérképzés zavarai (a vér különbözősejtes alakos elemei számának jelentős csökkenése) Ennek korai tünetei: láz,torokfájás, felületi szájsebek, influenzás tünetek, erős levertség, orrvérzésés bőrvérzés. Ebben az esetben azonnal abba kell hagyni az Ibumax 800 mgfilmtabletta szedését és az orvost azonnal fel kell keresni.

·               Súlyos túlérzékenységi reakcióktünetei lehetnek: arcödéma, nyelv és gégeödéma, légszomj, szapora szívverés,súlyos keringési zavarok a veszélyes sokkos állapot kialakulásáig. Ezen tünetekfellépésekor azonnali orvosi beavatkozás szükséges.

·               Zavartság, depresszió.

·               Fülcsengés.

·               Hirtelen látásromlás, tompalátás(toxikus ambliopia).

 

Mellékhatásokbejelentése

 

Ha Önnél bármilyenmellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik.

A mellékhatásokat közvetlenüla hatóság részére is bejelentheti az V.függelékben találhatóelérhetőségeken keresztül.

 

A mellékhatásokbejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljonrendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

5.       Hogyan kell az Ibumax 800 mg filmtablettát tárolni?

 

Agyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

Ez a gyógyszer nem igényelkülönleges tárolást.

 

A csomagoláson feltüntetettlejárati idő (Felhasználható) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő azadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Semmilyen gyógyszert nedobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét,hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedésekelősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       A csomagolástartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz azIbumax 800 mg filmtabletta?

-        A készítményhatóanyaga az ibuprofén. 800 mg ibuprofénttartalmaz filmtablettánként.

-        Egyéb összetevők:

Mag: hidegen duzzadó keményítő, hipromellóz,magnézium-sztearát, mikrokristályos cellulóz, nátrium-lauril-szulfát,sztearinsav, vízmentes kolloid szilícium-dioxid.

Bevonat: Opadry OY-S-28703 {polidextróz, hipromellóz 2910 (15cp), titán-dioxid (E171), makrogol 4000}.

 

Milyen az Ibumax 800 mgfilmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Fehér, hosszúkás, mindkétoldalán domború felületű, egyik oldalán bemetszéssel ellátott filmtabletta. Atabletta egyenlő adagokra osztható.

 

Csomagolás:

10 db vagy 20 db vagy 30 dbvagy 50 filmtab­let­ta fehér garanciazáras lepattintható LDPE kupakkal lezártfehér, átlátszatlan, kerek HDPL tablettatartályban és dobozban.

 

 

A forgalomba hozataliengedély jogosultja:

Vitabalans Oy

Varastokatu 8

13500 Hämeenlinna

Finnország

 

Gyártó:

Vitabalans Oy

Varastokatu 8

13500 Hämeenlinna

Finnország

 

OGYI-T-20017/17         (10x)

OGYI-T-20017/18         (20x)

OGYI-T-20017/19         (30x)

OGYI-T-20017/20         (50x)

 

A betegtájékoztató legutóbbifelülvizsgálatának dátuma: 2015. december


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!