Trigelan 100 mg/25 mg/200 mg filmtabletta (100x buborékcsomagolásban)

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató:Információk a felhasználó számára

 

Trigelan50 mg/12,5 mg/200 mg filmtabletta

Trigelan100 mg/25 mg/200 mg filmtabletta

Trigelan150 mg/37,5 mg/200 mg filmtabletta

Trigelan200 mg/50 mg/200 mg filmtabletta

 

levodopa/karbidopa/entakapon

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt agyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Önszámára fontos információkat tartalmaz.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

-                Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha abetegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

-                Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosátvagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyenlehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

 

1.            Milyen típusú gyógyszer a Trigelan és milyen betegségek eseténalkalmazható?

2.            Tudnivalók a Trigelan szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni a Trigelan-t?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Trigelan-t tárolni?

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.            Milyen típusú gyógyszer a Trigelan és milyen betegségekesetén alkalmazható?

 

A Trigelan három hatóanyagot(levodopa, karbidopa, entakapon) tartalmaz egy filmtablettában. A Trigelan-t a Parkinson-kór kezelésére alkalmazzák.

 

A Parkinson-kórt a dopamin nevű anyag alacsony szintje okozza azagyban. A levodopa emeli a dopamin mennyiségét és így csökkenti a Parkinson-kórtüneteit. A karbidopa és az entakapon javítják a levodopa antiparkinsonhatásait.

 

 

2.            Tudnivalók a Trigelan szedése előtt

 

NE szedje a Trigelan-t, ha:

-         allergiás a levodopára, karbidopára, entakaponravagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;

-         szűkzugú zöldhályog betegsége van (glaukóma: egyfajtaszembetegség);

-         mellékvese daganata van;

-         bizonyos gyógyszereket szed depressziókezelésére (szelektív MAO-A és MAO-B gátlók kombinációi, vagy nem-szelektívMAO-gátlók);

-         bármikor régebben neuroleptikus malignusszindróma nevű betegsége volt (NMS – ez egy ritkán előforduló mellékhatás olyangyógyszereknél, amelyeket súlyos mentális zavarok kezelésére használnak);

-         bármikor régebben, nem sérülésből eredő,izomelhalásos betegsége volt (rabdomiolízis: egy ritka izombetegség);

-         súlyos májbetegségben szenved.

 

 

Figyelmeztetésekés óvintézkedések

A Trigelan szedése előtt beszéljen a kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, haÖn az alábbiak valamelyikében szenved vagy szenvedett valamikor:

-         szívroham vagy egyéb szívbetegség, ideértve aszívritmuszavart is vagy bármilyen érbetegség;

-         asztma vagy egyéb tüdőbetegség;

-         májbetegség, mert ez szükségessé teheti a dózismódosítását;

-         vese-, vagy hormonbetegség;

-         gyomorfekély vagy görcsrohamok;

-         ha tartós hasmenést észlel, beszéljenkezelőorvosával, mert az a vastagbél gyulladásának jele

       lehet;                

-         súlyos mentális zavar, például pszichózis,bármely formája;

-         krónikus nyíltzugú zöldhályog (glaukóma), mertez szükségessé teheti a dózis módosítását és lehet, hogy a szeme belsejébenfennálló nyomást folyamatosan ellenőrizni kell.

 

Beszéljen kezelőorvosával, ha jelenleg az alábbi gyógyszerekvalamelyikét szedi:

-         antipszichotikumok (pszichózis kezelésérealkalmazott gyógyszerek)

-         olyan gyógyszer, amely ülésből vagy fekvésbőltörténő felálláskor alacsony vérnyomást okozhat. Tudnia kell, hogy a Trigelantovább ronthatja ezt a hatást.

 

Beszéljen kezelőorvosával, ha a Trigelan kezelés ideje alatt:

-         észreveszi, hogy izmai nagyon merevek lesznek,vagy erősen rángatóznak, vagy ha remegést, izgatottságot, zavartságot, lázat,vagy gyors pulzust tapasztal, illetve a vérnyomása erősen ingadozik. Ha ezekközül bármelyik előfordul, haladéktalanul lépjen kapcsolatba kezelőorvosával!

-         depressziósnak érzi magát, öngyilkosságigondolatai vannak, vagy szokatlan változásokat vesz észre a magatartásában.

-         észreveszi, hogy néha hirtelen elalszik, vagy hanagyon aluszékonynak érzi magát. Ha ez előfordul, ne vezessen gépjárművet, ésne kezeljen semmilyen eszközt vagy gépet (lásd ”A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre” című pontot).

-         észreveszi, hogy akaratlan mozgásai kezdődnek,vagy azok súlyosbodnak, miután elkezdte szedni a Trigelan-t. Ha ez történik, kezelőorvosának esetleg meg kell változtatniantiparkinson gyógyszereinek dózisát.

-         hasmenést tapasztal; ajánlott a testsúlyánakfolyamatos figyelése abból a célból, hogy az esetleges túlzott mértékű fogyástelkerüljék.

-         fokozatosan elveszti étvágyát,gyengeséget/kimerültséget tapasztal, vagy viszonylag rövid időn belül veszít atestsúlyából. Ebben az esetben meg kell fontolni egy általános orvosikivizsgálás elvégzését, beleértve a májfunkció értékelését is.

-         úgy érzi, hogy abba kell hagynia a Trigelanhasználatát; olvassa el a „Ha idő előtt abbahagyja a Trigelan szedését” című pontot.

 

Mondja el kezelőorvosának, ha Ön vagy az Ön családja/gondozója aztveszi észre, hogy Önnnél olyan késztetések vagy vágyak jelentkeznek, hogy az addigmegszokottól eltérő módon viselkedjék vagy olyan impulzus, ösztönzés, kísértésjelentkezik aminek nem tud ellenállni és amelyek az Ön, vagy mások számáraártalmasak lehetnek.

Ezeket a viselkedéseket impulzus-kontroll zavaroknak nevezik, ésközéjük tartozik a szenvedélyes szerencsejáték, a fokozott evés vagyköltekezés, a kórosan felfokozott nemi vágy vagy a fokozódó szexuálisgondolatokba vagy érzelmekbe való belefeledkezés.

Lehet, hogy kezelőorvosának felül kell vizsgálnia az Ön kezelését.

A kezelőorvosa rendszeresen laboratóriumi vizsgálatokat végeztethet elÖnnél a Trigelan-nal történő hosszú távú kezelés alatt.

 

Amennyiben sebészeti műtét előtt áll, kérjük, tudassa a műtétetvégző orvossal, hogy Trigelan-t szed.

 

A Trigelan nem javasolt a más gyógyszerekáltal kiváltott extrapiramidális tünetek (mint az önkéntelen mozgások, remegés,izommerevség és izomösszehúzódások) kezelésére.

 

Gyermekek és serdülők

18 év alatti betegek esetében nem áll rendelkezésre kellő mennyiségűtapasztalat. Emiatt a Trigelan alkalmazásagyermekek esetében nem ajánlott.

 

Egyébgyógyszerek és a Trigelan

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamintszedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

 

Ne szedje a Trigelan-t, ha bizonyosgyógyszereket szed depresszió kezelésére (szelektív MAO-A és MAO-B gátlószerekkombinációi, vagy nem-szelektív MAO-gátlók).

 

A Trigelan fokozhatja bizonyosgyógyszerek hatásait és mellékhatásait. Ide tartoznak:

-         a depresszió kezelésére használt gyógyszerek,mint a moklobemid, az amitriptilin, a dezipramin, a maprotilin, a venlafaxin ésa paroxetin;

-         a rimiterol és az izoprenalin, melyeketlégzőszervi megbetegedések kezelésére alkalmaznak;

-         az adrenalin, amelyet súlyos allergiás reakciókesetén alkalmaznak;

-         a noradrenalin, a dopamin, és a dobutamin,melyeket a szívbetegségek és az alacsony vérnyomás kezelésésre alkalmaznak;

-         az alfa-metildopa, amelyet a magas vérnyomáskezelésére alkalmaznak;

-         az apomorfin, amelyet a Parkinson-kór kezelésérealkalmaznak.

 

Bizonyos gyógyszerek gyengíthetik a Trigelan hatásait. Ezek közé tartoznak a következők:

-         a mentális zavarok, valamint hányinger és hányáskezelésére használt dopamin-antagonisták;

-         fenitoin, amelyet a görcsrohamok megelőzésérehasználnak;

-         papaverin, amelyet az izmok ellazításárahasználnak.

 

A Trigelan nehezebbé teheti a vasfelszívódását. Ezért ne szedjen egyidejűleg Trigelan-tés vaspótló készítményeket. Miután az egyiket bevette, várjon legalább 2‑3óra hosszat, mielőtt bevenné a másikat.

 

A Trigelan egyidejű bevétele étellel és itallal

A Trigelan bevehető étkezés közbenvagy attól függetlenül. Bizonyos betegek esetében a Trigelan esetleg nem jól szívódik fel akkor, ha fehérjékben gazdagtáplálékkal (például húsok, halételek, tejtermékek, magvak és dióféleségek)együtt vagy röviddel annak elfogyasztása után veszik be. Forduljonkezelőorvosához, ha úgy érzi, hogy ez Önre is vonatkozik.

 

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagygyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt, beszéljen a kezelőorvosával,vagy gyógyszerészével.

 

A Trigelan kezelés ideje alatt nemszabad szoptatni.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhezszükséges képességekre

A Trigelan csökkentheti a vérnyomást,ami miatt megszédülhet. Ezért különösen óvatosnak kell lennie, ha gépjárművetvezet, vagy bármilyen szerszámmal dolgozik, illetve gépet használ.

 

Ha nagyon álmosnak érzi magát, vagy ha azt veszi észre, hogy néhahirtelen álomba zuhan, várjon addig, amíg teljesen fel nem ébred, mielőttvezetni kezdene, vagy bármely olyan tevékenységbe fogna, amely éberségetigényel. Különben súlyos sérülés kockázatának vagy életveszélynek teheti kiönmagát és másokat.

 

A Trigelan laktózt tartalmaz

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogybizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt agyógyszert.

 

 

 

3.            Hogyan kell szedni a Trigelan-t?

 

Ezt a gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze általelmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően,kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Felnőttek és időskorúak számára:

-         Kezelőorvosa pontosan meg fogja mondani, hogynaponta hány Trigelan tablettát vegyen be.

-         A tablettákat nem szabad kettétörni, vagy kisebbdarabokra törni.

-         Egyszerre mindig csak egy tablettát vegyen be.

-         Attól függően, hogy hogyan reagál a szervezete akezelésre, kezelőorvosa magasabb vagy alacsonyabb dózist javasolhat.

-         Ha a Trigelan 50 mg/12,5 mg/200 mg,a 100 mg/25 mg/200 mg vagy a 150 mg/37,5 mg/200 mgtablettát szedi, ne vegyen be egy nap alatt 10 darabnál többet.

-         Ha a Trigelan 200 mg/50 mg/200 mgtablettát szedi, ne vegyen be egy nap alatt 7 darabnál többet.

 

Forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez, amennyiben úgyérzi, hogy a Trigelan hatása túl erős vagy túlgyenge, illetve ha lehetséges mellékhatásokat tapasztal.

 

Ha az előírtnál több Trigelan tablettát vett be

Ha véletlenül több Trigelan tablettátvett be, mint amennyit kellett volna, haladéktalanul forduljon kezelőorvosáhozvagy gyógyszerészéhez. Túladagolás esetén zavarodottságot vagy izgatottságot érezhet,a szívverése a megszokottnál lassabb vagy szaporább lehet, illetve a bőrének, anyelvének, a szemének vagy a vizeletének a színe megváltozhat.

 

Ha elfelejtette bevenni a Trigelan tablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

 

Ha több mint 1 óra van hátra a következő adag időpontjáig:

Vegyen be egy tablettát azonnal, amikor észreveszi, hogy az előzőtelfelejtette, majd vegye be a következő tablettát a szokásos időben.

 

Ha kevesebb, mint 1 óra van hátra a következő adag időpontjáig:

Vegyen be egy tablettát azonnal, amikor észreveszi, hogy az előzőtelfelejtette, várjon 1 órát, azután vegyen be még egy tablettát. Ezt követően aszokásos rend szerint szedje be a gyógyszert.

 

Mindig hagyjon legalább egy órát a Trigelan tabletták bevétele között, hogy elkerülje a lehetséges mellékhatásokat.

 

Ha idő előtt abbahagyja a Trigelan szedését

Ne hagyja abba a Trigelan szedését, kivéveha a kezelőorvosa ezt mondja Önnek.

Ilyen esetben, tüneteinek megfelelő kontrollálása érdekében lehet,hogy kezelőorvosának módosítania kell egyéb, Parkinson-kór ellen szedettgyógyszereit, különös tekintettel a levodopára. Ha hirtelen abbahagyja a Trigelanés egyéb antiparkinson gyógyszer szedését, az nem kívánt mellékhatásokateredményezhet.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásávalkapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetségesmellékhatások

 

Mint mindengyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nemmindenkinél jelentkeznek. Amennyiben ezen mellékhatásokbármelyikét észleli, azonnal beszéljen kezelőorvosával. A mellékhatások közülsokat enyhíteni lehet az adagolás módosításával.

 

Ha a Trigelan kezelés időtartamaalatt az alábbi tüneteket tapasztalja, azonnal forduljon orvosához:

-       az izmai nagyon merevek lesznek, vagy erősen rángatóznak, remegést,izgatottságot, zavartságot, lázat, illetve gyors szívverést tapasztal, vagyerős vérnyomás ingadozást észlel. A fentiek a neuroleptikus malignus szindróma(NMS, amely a központi idegrendszeri betegségek kezelésére használtgyógyszerekkel szembeni ritka, súlyos reakció) vagy a rabdomiolízis nevű ritka,súlyos izombetegség tünetei lehetnek.

-       allergiás reakció, melynek a következő tünetei lehetnek:csalánkiütés, viszketés, bőrkiütés, arcának, ajkainak, nyelvének vagy torkánakmegduzzadása. Ez utóbbi légzési vagy nyelési nehézséget okozhat.

 

Nagyon gyakori (10 beteg közül több mint 1 beteget érinthet)

-         akaratlan mozgások (diszkinéziák)

-         émelygés (hányinger)

-         a vizelet ártalmatlan, barnásvörös elszíneződése

-         izomfájdalom

-         hasmenés

 

Gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)

-         szédülés vagy ájulás a vérnyomáscsökkenéskövetkeztében, magas vérnyomás

-         a Parkinson-kór tüneteinek rosszabbodása,szédülés, kábaság

-         hányás, hasi fájdalom és diszkomfort-érzés,gyomorégés, szájszárazság, székrekedés

-         álmatlanság, hallucinációk, zavartság, különösálmok (rémálmok is), fáradtság

-         a mentális állapotban bekövetkező változások –ideértve a következőket: memóriaproblémák, szorongás és depresszió (esetlegöngyilkossági gondolatokkal)

-         szív- vagy verőérbetegség okozta események (pl.mellkasi fájdalom), pulzusszám-változás vagy szívritmuszavar

-         gyakoribb elesés

-         légszomj

-         erős izzadás, kiütések

-         izomgörcsök, lábdagadás

-         homályos látás

-         vérszegénység

-         étvágytalanság, testtömegcsökkenés

-         fejfájás, ízületi fájdalom

-         húgyúti fertőzés

 

Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)

-           szívroham

-           vérzés a belekben

-           a vérsejtek elváltozásai amelyek vérzéshezvezethetnek, májfunkciós vizsgálatok kóros eredményei

-           görcsrohamok

-           izgatottság

-           pszichotikus tünetek

-           vastagbélgyulladás (kolitisz)

-           a vizeleten kívül egyéb elszíneződések (példáulbőr, körmök, haj, verejték)

-           nyelési nehézség

-           vizelési képtelenség

 

Az alábbi mellékhatásokról is beszámoltak:

-           májgyulladás (hepatitisz)

-           viszketés

 

Az alábbi mellékhatásokat észlelheti:

-           Képtelen ellenállni a kísértésnek, hogy olyancselekedetet hajtson végre, amely káros lehet, mint például:

-  erős késztetés a túlzott mértékűszerencsejátékra, a komoly személyes vagy családot érintő következményekellenére is;

-  megváltozott vagy fokozott szexuális érdeklődésés viselkedés, ami jelentősen érinti Önt vagy másokat, például a felfokozottszexuális késztetés;

-  befolyásolhatatlan, mértéktelen vásárlás vagyköltekezés;

-  falásroham (nagy mennyiségű étel elfogyasztásarövid idő alatt) vagy kényszeres evés (a normálisnál nagyobb mennyiségű és azéhség kielégítéséhez szükségesnél több étel elfogyasztása).

 

Mondja el kezelőorvosának, ha ezen viselkedések bármelyikét észleli.Kezelőorvosa megbeszéli Önnel a tünetek kezelésének vagy csökkentésénekmódszereit.

 

Mellékhatásokbejelentése

Ha Önnélbármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

Amellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többinformáció álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásávalkapcsolatban.

 

 

5.       Hogyankell a Trigelan-t tárolni?

 

A gyógyszergyermekektől elzárva tartandó!

 

A tartályon ésa dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje ezt agyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

A tartály felbontása után a felhasználhatóságiidőtartam: 3 hónap.

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

Csak buborékcsomagolásúkészítmény esetén: Anedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

Csak tartályos készítmény esetén: Anedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban és szorosanlezárva tárolandó.

 

Semmilyengyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét,hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítika környezet védelmét.

 

 

6.       Acsomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Trigelan?

 

A készítmény hatóanyagai a levodopa, akarbidopa és az entakapon.

-                Minden Trigelan 50 mg/12,5 mg/200 mg filmtabletta50 mg levodopát, 12,5 mg vízmentes karbidopát (13,5 mg karbidopa-monohidrátformájában) és 200 mg entakapont tartalmaz.

-                Minden Trigelan 100 mg/25 mg/200 mgfilmtabletta 100 mg levodopát, 25 mg vízmentes karbidopát (27 mg karbidopa-monohidrát formájában) és 200 mg entakapont tartalmaz.

-                Minden Trigelan 150 mg/37,5 mg/200 mgfilmtabletta 150 mg levodopát, 37,5 mg vízmentes karbidopát (40,48 mg karbidopa-monohidrát formájában)és 200 mg entakapont tartalmaz.

-                Minden Trigelan 200 mg/50 mg/200 mgfilmtabletta 200 mg levodopát, 50 mg vízmentes karbidopát (54 mg karbidopa-monohidrát formájában) és 200 mg entakapont tartalmaz.

-                Egyéb összetevők a tablettamagban: kroszkarmellóz-nátrium E468, mikrokristályoscellulóz E460, poloxamer 188, hidroxipropil-cellulóz E463,laktóz-monohidrát, magnézium-sztearát E470b.

 

-                Összetevők a filmbevonatban:

 

Trigelan50mg/12,5mg/200mg; 100mg/25mg/200mg; 150mg/37,5mg/200mg filmtabletta:

Hipromellóz, 2910 típus

Titán-dioxid E171

Glicerin E422

Vörös vas-oxid E172

Sárga vas-oxid E172

Magnézium-sztearát E470b

Poliszorbát 80 E433

Hidroxipropil-cellulóz E463

 

Trigelan 200 mg/50 mg/200 mgfilmtabletta:

Hipromellóz, 2910 típus

Titán-dioxid E171

Glicerin E422

Vörös vas-oxid E172

Magnézium-sztearát E470b

Poliszorbát 80 E433

Hidroxipropil-cellulóz E463

 

Milyen a Trigelan küllemeés mit tartalmaz a csomagolás?

 

Trigelan50mg/12,5mg/200mg filmtabletta: barnásvörös színű, kerekalakú, mindkét oldalán domború, egyik oldalán '50' bevéséssel és másik oldalán sima filmtabletta.

 

Trigelan100mg/25mg/200mg filmtabletta: barnásvörös színű, oválisalakú, mindkét oldalán domború, egyik oldalán '100' bevéséssel és másik oldalán sima filmtabletta.

 

Trigelan150mg/37,5mg/200mg filmtabletta: barnásvörös színű,ovális alakú, mindkét oldalán domború,egyik oldalán '150' bevéséssel ésmásik oldalán sima filmtabletta.

 

Trigelan200 mg/50 mg/200 mg filmtabletta: sötétbarnásvörös színű, ovális alakú, mindkétoldalán domború, egyik oldalán '200'bevéséssel és másik oldalán simafilmtabletta.

 

ATrigelan különböző kiszerelésekben kerül forgalomba, mint HDPE tartály egyalumínium-szilikát tartalmú kupakkal lezárva és/vagy szilikagélt tartalmazó párnával(mint laza komponens), vagy buborékcsomagolásban (alumínium-alumínium).

 

A Trigelan 10, 28, 30, 50, 60, 90, 98, 100, 130, 150, 175, 200 és 250 dbtablettát tartalmazó csomagolásokban kerül forgalomba.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedélyjogosultja és gyártó

G.L. Pharma GmbH

8502 Lannach, Schlossplatz 1

Ausztria

 

Gyártó:

Wessling HungaryKft.

1047, Budapest,Fóti út. 56.

Magyarország

 

 

Trigelan 50mg/12,5 mg/200 mg filmtabletta

OGYI-T-22971/01    30x        buborékcsomagolásban

OGYI-T-22971/02    100x       buborékcsomagolásban

OGYI-T-22971/03    30x        HDPE tartályban

OGYI-T-22971/04    100x      HDPE tartályban

 

Trigelan 100 mg/25 mg/200 mgfilmtabletta

OGYI-T-22971/05    30x       buborékcsomagolásban

OGYI-T-22971/06    100x      buborékcsomagolásban

OGYI-T-22971/07    30x       HDPE tartályban

OGYI-T-22971/08    100x      HDPE tartályban

 

Trigelan 150mg/37,5 mg/200 mg filmtabletta 

OGYI-T-22971/09    30x       buborékcsomagolásban

OGYI-T-22971/10    100x      buborékcsomagolásban

OGYI-T-22971/11    30x       HDPE tartályban

OGYI-T-22971/12    100x      HDPE tartályban

 

Trigelan 200mg/50 mg/200 mg filmtabletta

OGYI-T-22971/13    30x         buborékcsomagolásban

OGYI-T-22971/14    100x        buborékcsomagolásban

OGYI-T-22971/15    30x         HDPE tartályban

OGYI-T-22971/16    100x        HDPE tartályban

 

Abetegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2016. január


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!