Revix Axahaler 240 mikrog/20 mikrog inhal.por kaps (1x60 )

Betegtájékoztató:Információk a beteg számára

 

ReviX Axahaler120 mikrogramm/20 mikrogramm inhalációs por kemény kapszulában  

ReviX Axahaler240 mikrogramm/20 mikrogramm inhalációs por kemény kapszulában  

 

budezonid/szalmeterol 

 

Mielőttelkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbibetegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra akésőbbiekben is szüksége lehet.

-                További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

-                Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet abban az esetben is, ha abetegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

-                Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa errőlkezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem soroltbármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

Abetegtájékoztató tartalma:

 

1.       Milyentípusú gyógyszer a ReviX Axahaler, és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalóka ReviX Axahaler alkalmazása előtt

3.       Hogyankell alkalmazni a ReviX Axahaler-t?

4.       Lehetségesmellékhatások

5.            Hogyan kell a ReviX Axahaler-t tárolni?

6.       Acsomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.       Milyentípusú gyógyszer a ReviX Axahaler, és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

A ReviX Axahaler az asztma kezelésére szolgáló inhalációsgyógyszer felnőttek (18 éves kortól) részére.

 

A ReviX Axahaler két különböző hatóanyagot tartalmaz:budezonidot és szalmeterolt.

-                A budezonid a kortikoszteroidok nevű gyógyszercsoportba tartozik, amelycsökkenti a tüdőben a duzzanatot és a gyulladást.

-                A szalmeterol a hosszú hatástartamú hörgőtágítók nevű gyógyszercsoportbatartozik. A hörgőtágítók elősegítik, hogy a tüdőben a légutak nyitvamaradjanak. Ez megkönnyíti a levegő be- és kijutását. Hatása legalább 12 óránkeresztül tart.

 

Ez a két hatóanyag együttesen megkönnyíti a légzést azáltal,hogy segítenek megállítani a kezdődő légszomjat, zihálást és köhögést, illetvesegítenek megelőzni az asztma egyéb tüneteit is.

 

Kezelőorvosa ezt a gyógyszert az asztma kezelésére írta fel.

Akkor írnak fel Önnek ReviXAxahaler-t, amikor az Ön asztmabetegségét inhalációs kortikoszteroid és szükségszerint alkalmazott gyors hatású hörgőtágító (rohamoldó inhalációs készítmény)nem képes teljesen kontrollálni, vagy egy külön-külön alkalmazott inhalációskortikoszteroidot és hosszú hatású hörgőtágítót akarnak kiváltani.

 

 

2.       Tudnivalóka ReviX Axahaler alkalmazása előtt

 

Ne alkalmazza a ReviX Axahaler-t

-                ha allergiás a budezonidra, a szalmeterolra vagy a gyógyszer (6. pontbanfelsorolt) egyéb összetevőjére.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

 

A ReviX Axahaler alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosávalvagy gyógyszerészével. Orvosa fokozott figyelemmel fogja ellenőrizni akezelését, ha Önnél a következő betegségek állnak fenn:

 

-                szívbetegség, beleértve a szabálytalan vagy gyors szívverést,

-                pajzsmirigy-túlműködés,

-                mellékvesedaganat (feokromocitóma),

-                magas vérnyomás,

-                cukorbetegség (a ReviX Axahaler megemelheti a vércukorszintet),

-                alacsony kálium szint a vérben, amely izomgyengeséget, izomrángást vagyrendellenes szívritmust okozhat,

-                jelenleg fennálló vagy korábbi tüdőfertőzés vagy tuberkulózis (TBC),

-                májbetegségek.

 

Ha a fentiek bármelyike valaha is előfordult Önnél,tájékoztassa erről kezelőorvosát a ReviX Axahaler alkalmazásának megkezdéseelőtt.

 

Orvosa az asztma által okozott légzési nehézségekmegelőzésére írta fel ezt a gyógyszert. A ReviX Axahaler-t minden napalkalmaznia kell az orvosa előírásai szerint. Ez biztosítja a gyógyszermegfelelő hatását az asztma kezelésében.

 

A ReviX Axahaler segít megállítani a kezdődő légszomjat észihálást. A már kialakult légszomjra és ziháló légzésre azonban nincs hatása.Ilyen esetben gyorsan ható rohamoldó gyógyszert (gyors hatású hörgőtágító) kellalkalmazni, például szalbutamolt. Az asztma éppen fennálló tüneteinekkezelésére alkalmazza ezt a rohamoldó inhalációs készítményt. Mindig tartsonmagánál rohamoldó inhalációs készítményt, hogy szükség esetén használhassa. Nealkalmazza a ReviX Axahaler-t asztmás roham kezelésére.

 

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha gyakrabban kell rohamoldógyógyszerét használnia. Ennek oka az, hogy az asztmája nincs megfelelőenkontrollálva.

 

Ha a ReviX Axahaler használata mellett is légszomja leszvagy légzése zihálóvá válik, akkor is folytassa tovább a ReviX Axahaleralkalmazását, de forduljon mielőbb kezelőorvosához, mert további kezelésrelehet szüksége.

 

Ha eddig szteroid tablettákat szedett az asztma ellen, akkororvosa esetleg csökkenteni fogja a szedett tabletták számát, miután Ön elkezdia ReviX Axahaler alkalmazását. Ha régóta szed szájon át kortikoszteroidtablettákat, akkor az orvosa időről-időre vérvizsgálatot rendelhet el. A szájonát szedett kortikoszteroid tabletták adagjának csökkentésekor általános rosszközérzete lehet, bár mellkasi tünetei esetleg javulnak. Az ilyenkor fellépőtünetek lehetnek orrdugulás vagy orrfolyás, gyengeség, ízületi vagyizomfájdalom és bőrkiütés (ekcéma). Ha ezek a tünetek zavarják Önt, vagy ha fejfájás,fáradtság, hányinger (rossz közérzet) vagy hányás lép fel, azonnal keresse felkezelőorvosát. Allergiás vagy ízületi gyulladásos tünetek megjelenésekoresetleg más gyógyszert (is) kell szednie. Ha bizonytalan, hogy folytassa-e a ReviXAxahaler használatát, keresse fel kezelőorvosát.

 

Az orvosa esetleg megfontolhatja, hogy kortikoszteroidtablettákkal egészítse ki az Ön szokásos kezelését olyan stresszhelyzetekben,mint például mellkasi fertőzés esetén, vagy műtétek előtt.

 

Gyermekek és serdülők

Ezen gyógyszer alkalmazása nem javasolt gyermekek és 18 évalatti serdülők esetében.

 

Egyéb gyógyszerek ésa ReviX Axahaler

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett és/vagyalkalmazott, valamint szedni és/vagy alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.Erre azért van szükség, mert lehetséges, hogy a ReviX Axahaler nem alkalmazható együtt bizonyosmás gyógyszerekkel.

 

Mielőtt elkezdené alkalmazni a ReviXAxahaler-t, tájékoztassa kezelőorvosát különösen akkor, ha az alábbigyógyszerek valamelyikét szedi:

-                elsősorban magas vérnyomás és egyéb szívbetegségek kezelésérealkalmazott úgynevezett béta-blokkoló gyógyszerek (például atenolol,propranolol és szotalol), illetve a zöldhályog (glaukóma) kezelésére alkalmazottszemcseppek (például timolol),

-                gyors vagy egyenetlen szívverés kezelésére alkalmazott gyógyszerek(például kinidin, dizopiramid és prokainamid),

-                szívelégtelenség kezelésére alkalmazott gyógyszerek (például digoxin),

-                vízhajtó tabletták (diuretikumok, például furoszemid), amelyeket magasvérnyomás kezelésére alkalmaznak,

-                légzési problémákra adott úgynevezett xantin típusú gyógyszerek (példáulteofillin és aminofillin), amelyeket gyakran asztma kezelésére is alkalmaznak,

-                egyéb hörgőtágítók (például szalbutamol),

-                depresszió vagy más mentális rendellenességek tüneteinek kezelésérealkalmazott gyógyszerek, mint a monoamin-oxidáz-inhibitorok (például fenelzin),a triciklusos antidepresszánsok (például amitriptilin) és a fenotiazinok(például klórpromazin és proklórperazin),

-                HIV-fertőzés kezelésére alkalmazott, úgynevezett proteáz inhibitorgyógyszerek (például ritonavir, atazanavir),

-                fertőzések kezelésére alkalmazott gyógyszerek (például eritromicin,telitromicin, furazolidon, itrakonazol és ketokonazol),

-                az allergia kezelésére alkalmazott, úgynevezett antihisztaminok (példáulterfenadin),

-                Parkinson-kór elleni gyógyszerek (például levodopa),

-                pajzsmirigyproblémák elleni gyógyszerek (például levotiroxin),

-                monoamin-oxidáz-inhibitor (MAOI)-szerű hatással rendelkező gyógyszerek,mint a fertőzések kezelésére alkalmazott furazolidon és a rák kezelésérealkalmazott prokarbazin,

-                a szülés és a szoptatás elősegítésére alkalmazott oxitocin,

-                szájon át vagy injekcióban adott kortikoszteroidok – ha a közelmúltbanilyen gyógyszereket kapott, nagyobb a veszélye annak, hogy károsodik amellékvese működése.

 

Ha a fentiek bármelyike érvényesÖnre, vagy ha bizonytalan, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez a ReviXAxahaler alkalmazásának megkezdése előtt.

 

Arról is tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha műtéti vagy fogászati beavatkozás miattáltalános érzéstelenítést alkalmaznak majd Önnél, mert a ReviX Axahaler kezelésideje alatt érzéstelenítés alkalmazása szabálytalan szívverést (aritmiát)okozhat.

 

A ReviX Axahaler egyidejűalkalmazása alkohollal

Alkohol fogyasztása ezengyógyszer alkalmazása mellett növelheti annak szívre gyakorolt hatását. Azalkohol fogyasztását mindig tartsa a minimumon. Ha bizonytalan, hogy mennyialkoholt fogyaszthat ezen gyógyszer alkalmazása mellett, beszélje megkezelőorvosával.

 

Terhesség, szoptatás éstermékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve fennáll Önnél a terhességlehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljenkezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Orvosa el fogja dönteni, hogy alkalmazhatja-e a ReviXAxahaler-t ebben az időszakban.

Ezen gyógyszer alkalmazása mellett a szoptatás nem javasolt.Orvosa el fogja dönteni, hogy ezen gyógyszer alkalmazása mellett abba kell-ehagynia a szoptatást, vagy a szoptatás mellett abba kell-e hagynia a gyógyszeralkalmazását.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nem valószínű, hogy a ReviXAxahaler alkalmazása befolyásolja a gépjárművezetéshez vagy a gépek kezeléséhezszükséges képességeket. Amennyiben a kezelések során szédülést vagy remegésttapasztal, a gépjárművezetés vagy a gépek működtetésének megkezdése előttbizonyosodjon meg arról, hogy ezek a tünetek nem állnak fenn.

 

A ReviX Axahaler laktózttartalmaz

Ez a gyógyszer egy laktóz nevűcukrot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogybizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi alkalmazni ezta gyógyszert.

 

 

3.            Hogyan kell alkalmazni a ReviX Axahaler-t

 

A gyógyszert mindig akezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagygyógyszerészét.

 

Felnőttek (18 éves kortól)

A készítmény ajánlott adagjanaponta kétszer egy belégzés (= 1 kapszula).

 

Fontos, hogy minden nap használjaa ReviX Axahaler-t, még akkor is, ha pillanatnyilag nem jelentkeznek az asztmatünetei. Ez biztosítja a gyógyszer megfelelő hatását az asztma kezelésében.

Bármikor belélegezheti agyógyszert, evés vagy ivás előtt és után is.

Orvosa rendszeresen ellenőriznifogja Önnél az asztma tüneteit.

 

Orvosa segíteni fogja az asztmamegfelelő kezelésében, és úgy fogja beállítani ennek a gyógyszernek az adagját,hogy az a legkisebb legyen, amivel még kézben tarthatja asztma tüneteit. Sohane módosítsa az adagot anélkül, hogy ezt orvosával előzetesen megbeszélné.

 

Hogyan használja a kapszulákata belégzőkészülékkel

A készítmény csomagolásábantalálhatóak a gyógyszert inhalációs por formájában tartalmazó kapszulák (egyvagy több tartályban), valamint egy belégzőkészülék. A belégzőkészüléksegítségével tudja belélegezni a kapszulákban lévő gyógyszert.

A kapszulákat kizárólag acsomagolásban található belégzőkészülékkel használja. Semmilyen okból nepróbálja meg ezeket a kapszulákat egy másik belégzőkészülékkel használni.

Amikor új csomagot nyit meg,használja az abban a csomagolásban található belégzőkészüléket.

 

Ne nyelje lea kapszulákat!

 

Ha az előírtnál több ReviXAxahaler-t alkalmazott

Fontos, hogy a gyógyszerész által a dobozra írt, vagy azorvos által javasolt adagolást alkalmazza. Orvosi javaslat nélkül ne növeljevagy csökkentse az adagot.

 

Ha véletlenül az ajánlottnál nagyobb adagot lélegzett be,forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez. Ilyenkor esetleg észlelhet aszokásosnál gyorsabb szívverést és remegést, illetve fejfájás is felléphet.

 

Ha hosszú ideig alkalmazott nagyobb adagokat, forduljonkezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez tanácsért. Erre azért van szükség, mertezen gyógyszer nagyobb adagjai hosszú időn át alkalmazva csökkenthetik amellékvese által termelt kortizol nevű anyag mennyiségét. Ez pedighiperkorticizmus és mellékvese-szuppresszió kialakulását okozhatja, amelyetCushing-szindrómának is neveznek. A tünetek az alábbiak lehetnek:

-                elhízás (súlynövekedés), melynek során a zsír inkább a törzsön rakódikle, mint a karokon és lábakon,

-                arcpuffadás és arcpír (az arc a szokásosnál gyakrabban vöröses),

-                cukorbetegség,

-                arcszőrzet a nőknél,

-                magas vérnyomás,

-                izomgyengeség.

Általában több, a fentiekben felsorolt tünet is kialakulhat,de nem minden tünet jelentkezik feltétlenül a betegség folyamán.

 

Ha elfelejtette alkalmazni a ReviXAxahaler-t

Ha elfelejt belélegezni egyadagot, lélegezze be a következőt akkor, amikor az esedékes. Ne alkalmazzonkétszeres adagot, a kihagyott adag pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja a ReviXAxahaler alkalmazását

Nagyon fontos, hogy azutasításoknak megfelelően minden nap alkalmazza a ReviX Axahaler-t. Addigalkalmazza, amíg orvosa nem mondja, hogy abbahagyhatja. Ne hagyja abba és necsökkentse hirtelen a ReviX Axahaler adagját. Ez súlyosbíthatja a légzésiproblémáját, és nagyon ritkán mellékhatásokat is okozhat, többek között akövetkezőket:

-                gyomorfájdalom,

-                fáradtság és étvágytalanság,

-                hányinger és hasmenés,

-                súlycsökkenés,

-                fejfájás vagy álmosság,

-                alacsony káliumszint a vérben (hipokalémia),

-                alacsony vérnyomás és görcsrohamok.

 

Nagyon ritkán hasonlómellékhatások léphetnek fel fertőzés vagy rendkívüli stresszhelyzet esetén(például súlyos baleset vagy műtét után).

Ezen tünetek megelőzéseérdekében orvosa kiegészítő kortikoszteroid (például prednizolon) kezeléstírhat elő.

 

Ha bármilyen további kérdésevan a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagygyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetségesmellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhatmellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A mellékhatásokkockázatának csökkentése érdekében kezelőorvosa a ReviX Axahaler lehetőlegalacsonyabb adagját fogja felírni az asztma kontrollálására.

 

Ha az alábbiak bármelyikeelőfordul Önnél, hagyja abba a ReviX Axahaler alkalmazását és azonnal forduljonorvosához:

-                az arc duzzanata, különösen a száj környékén (nyelv és/vagy torokduzzanata és/vagy nyelési nehézség), viszkető bőrkiütés vagy csalánkiütés, éshörgőgörcs (az alsó légutakban levő izmok összehúzódása, ami zihálást okoz)légzési nehézséggel együtt (angioödéma), és/vagy hirtelen ájulásérzés. Ezjelenthet ritkán előforduló allergiás reakciót (lásd még a 2. pontot: „Figyelmeztetésekés óvintézkedések”),

-                hirtelen fellépő zihálás és légszomj rögtön a belégzőkészülékalkalmazása után – ha ez történik, azonnal alkalmazza a rohamoldó inhalációs készítményét– ennek előfordulása nagyon ritka (lásd még a 2. pontot: „Figyelmeztetések ésóvintézkedések”).

 

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha azalábbi tünetek bármelyikét észleli: fokozott köpettermelődés, köpet színénekváltozása, láz, hidegrázás, erősödő köhögés, erősödő légzési problémák. Ezekoka lehet tüdőgyulladás és hörghurut (a tüdő fertőzése), emiatt orvosánakesetleg módosítania kell a kezelést.

 

Az inhalációs kortikoszteroidok(asztmatikus gyulladás kezelésére alkalmas gyógyszerek) okozhatnak továbbihatásokat, különösen akkor, ha nagyobb adagokat alkalmaznak hosszabb időn át.Ezek a hatások sokkal kevésbé valószínűek az inhalációs kortikoszteroidokalkalmazásakor, mint tabletták szedése esetén. A lehetséges hatások: amellékvesekéreg (a vesék csúcsán lévő kis mirigy) működésének rendellenességei,csontsűrűség csökkenése és szembetegségek (szürke- és zöldhályog /glaukóma/).

 

Egyéb lehetségesmellékhatások:

 

Nagyon gyakori (10 beteg közültöbb, mint 1 beteget érinthet):

-         Fejfájás – ez általában javul a kezelés folytatódásával.

-         Megfázás.

 

Gyakori (10 beteg közüllegfeljebb 1 beteget érinthet): 

-         Enyhe torokfájás, köhögés és rekedt hang, hangvesztés.

-         Nyelési nehézség.

-         Szívdobogásérzés (palpitáció), remegés vagy reszketés. Ezek a hatásokáltalában enyhék, és a ReviX Axahaler folytatódó használatával enyhülnek.

-         Szájpenész (gombás fertőzés). A száj vízzel történő kiöblítése és a vízkiköpése azonnal minden adag belégzése után segíthet ennek a mellékhatásnak azelkerülésében. Orvosa esetleg felírhat egy gombaellenes készítményt aszájpenész kezelésére.

-         A vér alacsony káliumszintje, a vér káliumtartalmának csökkenése(okozhat egyenetlen szívverést, izomgyengeséget, görcsöket).

-         Bőrsérülések, csonttörések és izomgörcsök.

-         Kézremegés (tremor).

-         Arc- és homloküreggyulladás (feszültség vagy telítettség érzése azorrban, az arcban és a szemek mögött, néha lüktető fájdalommal).

 

Nem gyakori (100 beteg közüllegfeljebb 1 beteget érinthet):

-         Nagyon gyors szívverés (tahikardia).

-         Torokfájás.

-         Enyhe gombás torokfertőzés (blasztomikózis).

-         Rémálmok, enyhe mentális rendellenesség.

-         Szájszárazság.

-         Hányinger.

-         Fáradtság.

-         Bőrkiütés, viszketés.

-         Különböző májenzimek (alanin-aminotranszferáz ésgamma-glutamiltranszferáz) szintjének emelkedése.

-         Fokozott étvágy.

-         Magas vérnyomás.

-         Izom- és ízületi fájdalom.

-         Szédülés.

-         Alvászavarok, nyugtalanság, idegesség.

 

Ritka (1000 beteg közüllegfeljebb 1 beteget érinthet):

-         Egyenetlen pulzus.

 

Nagyon ritka (10 000beteg közül kevesebb, mint 1 beteget érinthet):

-         Mellkasi fájdalom vagy mellkasi szorítás (angina pektorisz).

-         Bizonyos változások az elektrokardiogramon (EKG).

-         Az inhalációs kortikoszteroidok kihathatnak a szervezet rendesszteroidhormon-termelésére, különösen a hosszú időn át szedett nagy adagok. Ahatások az alábbiak: csontok ásványianyag-sűrűségének változása (csontokelvékonyodása), elhízás (súlyfelvétel), a zsír inkább a törzsön rakódik le,mint a karokon és lábakon, arcpuffadtság és az arc a szokásosnál gyakoribbvörössége, cukorbetegség, arcszőrzet a nőknél, magas vérnyomás és izomgyengeség.

-         Hatás a mellékvesére (a vesék csúcsán lévő kis mirigy).

-         Szürkehályog (szemlencsék homályosodása).

-         Zöldhályog (glaukóma – megnövekedett szembelnyomás).

-         Vércukorszint (glükóz) növekedése.

-         Ízérzék változása, mint például kellemetlen szájíz.

-         Depresszió, aggódás, túlzott izgatottság vagy ingerlékenység. Ezek ahatások inkább gyermekeknél lépnek fel.

 

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatásjelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez abetegtájékoztatóban fel nem felsorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogyminél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságosalkalmazásával kapcsolatban.

 

 

5.            Hogyan kell a ReviX Axahaler-t tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon és a tartályonfeltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt agyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Legfeljebb 30°C-on tárolandó.

 

A fénytől és a nedvességtől valóvédelem érdekében a tartályt tartsa jól lezárva.

 

Ne alkalmazza ezt a gyógyszert,ha a csomagolása sérült vagy a megbontás jeleit mutatja.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon aszennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezekaz intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       Acsomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a ReviX Axahaler?

 

-                A készítmény hatóanyagai a budezonid és a szalmeterol (xinafoát formájában).

 

ReviX Axahaler120 mikrogramm/20 mikrogramm inhalációs por kemény kapszulában:

150 mikrogramm budezonid és25 mikrogramm szalmeterol (xinafoát formájában) kapszulánként.

Belélegzett adagonként (az az adag,amely elhagyja a belégzőkészülék szájfeltét részét) 120 mikrogrammbudezonidot és 20 mikrogramm szalmeterolt (xinafoát formájában) tartalmaz.

 

ReviX Axahaler240 mikrogramm/20 mikrogramm inhalációs por kemény kapszulában:

300 mikrogramm budezonid és25 mikrogramm szalmeterol (xinafoát formájában) kapszulánként.

Belélegzett adagonként (az az adag,amely elhagyja a belégzőkészülék szájfeltét részét) 240 mikrogrammbudezonidot és 20 mikrogramm szalmeterolt (xinafoát formájában) tartalmaz.

 

-                Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát, vízmentes laktóz, hipromellóz(kapszulahéj).

 

Milyen a ReviX Axahalerkülleme és mit tartalmaz a csomagolás?

 

60 db kemény kapszula fehér színű HDPE tartályban egyegyadagos belégzőkészülékkel.

 

ReviX Axahaler120 mikrogramm/20 mikrogramm inhalációs por kemény kapszulában:

Fehér por színtelen, átlátszó „B120 S20” jelzéssel ellátott kapszulába töltve.

 

ReviX Axahaler 240 mikrogramm/20 mikrogramminhalációs por kemény kapszulában:

Fehér por tiszta, átlátszó „B240 S20” és fekete gyűrű jelzéssel ellátottkapszulába töltve.

 

1 db, 2 db vagy 3 db tartály + 1 db belégzőkészülékdobozban.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozataliengedély jogosultja

 

Sager Pharma Kft.

1026 Budapest, Pasaréti út122-124.

Magyarország

 

Gyártó

 

SMB Technology S.A.

39, rue du Parc Industriel

6900 Marche en Famenne

Belgium

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térségtagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

Bulgária           Busalair120 микрограма/20микрограмамикрограмапрах заинхалации,твърдикапсули

Busalair 240микрограма/20микрограмамикрограмапрах заинхалации,твърдикапсули

Csehország      Busalair 120/20 mcg Prasek k inhalaci vtvrdé tobolce

Busalair 120/20 mcg Prasek kinhalaci v tvrdé tobolce

Németország   Busalair 120/20 mcg Hartkapsel mit Pulver zurInhalation

Busalair 240/20 mcg Hartkapselmit Pulver zur Inhalation

Dánia              Busalair 120 mikrogram/20 mikrogramInhalationspulver i kapselr

Busalair 240mikrogram/20 mikrogram Inhalationspulver i kapselr

Görögország    Busalair 120/20 mcg,κόνιϛ για ειοπνοη

Busalair240/20 mcg, κόνιϛ γιαειοπνοη

Magyarország ReviXAxahaler 120 mikrogramm/20 mikrogramm inhalációs por kemény kapszulában

ReviX Axahaler 240 mikrogramm/20mikrogramm inhalációs por kemény kapszulában

Hollandia        Busalair 120 mcg /20 mcg, inhalatiepoederin harde capsules

Busalair 240mcg /20 mcg, inhalatiepoeder in harde capsules

Lengyelország Busalair 120/20 mcg, Proszek do inhalacij wkapsulce twardej

Busalair240/20 mcg, Proszek do inhalacij w kapsulce twardej

Portugália        Busalair 120/20 mcg, Po para inalaçao,capsula

Busalair240/20 mcg, Po para inalaçao, capsula

Románia          Busalair 120 micrograme/20 microgramecapsule cu pulbere de inhalat

Busalair 240micrograme/20 micrograme capsule cu pulbere de inhalat

Svédország      Busalair 120/20 mcg, inhalationpulver, hardkapsel

Busalair240/20 mcg, inhalationpulver, hard kapsel

 

 

ReviX Axahaler 120 mikrogramm/20 mikrogramm inhalációspor kemény kapszulában

OGYI-T-22986/01      1x60 db kapszula HDPE tartályban + 1 dbbelégzőkészülék

OGYI-T-22986/02      2x60 db kapszula HDPE tartályban + 1 dbbelégzőkészülék

OGYI-T-22986/03      3x60 db kapszula HDPE tartályban + 1 dbbelégzőkészülék

 

ReviX Axahaler 240 mikrogramm/20 mikrogramm inhalációspor kemény kapszulában

OGYI-T-22986/04      1x60 db kapszula HDPE tartályban + 1 dbbelégzőkészülék

OGYI-T-22986/05      2x60 db kapszula HDPE tartályban + 1 dbbelégzőkészülék

OGYI-T-22986/06      3x60 db kapszula HDPE tartályban + 1 dbbelégzőkészülék

 

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2016.július

 

 

Egyéb információforrások   

A gyógyszerről részletes információ az OrszágosGyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet internetes honlapjántalálható

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!